Som många så är jag en av dom som drömmer om att ha långt fint hår. Det kan kännas väldigt frustrerande ibland då man bara vill att det ska växa fortare. Då jag var yngre så experimenterade jag väldigt mycket med mitt hår, jag färgade, använde massa värmeverktyg och tuperade en hel del. Jag växlade mycket från att vara mörkhårig till att vara blond så jag blekte mitt hår väldigt mycket.

Jag färgar håret än i dagens läge trots att jag är naturligt blond, jag föredrar att vara brunett förtillfället men är det så att jag skulle vilja bli ljushårig igen så skulle jag göra det i baby steps. Värmeverktyg har jag i princip uteslutit helt och hållet, men vid nödfall använder jag hårfön med kall luft.

När det kommer till hårväxt så är jag olyckligt lottad med att ha hår som växer väldigt långsamt men detta kan bero på att jag har hypotyreos alltså underfunktion i sköldkörteln (vilket jag kanske skriver mer om i ett annat inlägg), jag har börjat ta extra vitamin tillskott för att se ifall det skulle bättra sig + att det är bra att få i sig vitaminer vilket som.

Jag klipper alltid mitt hår själv eftersom jag har lite "frisörskräck", varje gång jag varit hos en frisör så har jag alltid blivit missnöjd, därför föredrar jag att klippa håret själv, dessutom har jag inte klippt mig hos en frisör på ca 10 år haha... Blir alltid nöjd då jag klipper mitt hår själv, ska inte ha någon komplicerad klippning eller så utan jag klipper bara av de "döda" topparna o ibland går jag igenom håret för skojs skulle o klipper av små kluvna toppar, vilket jag förstås gör om jag är extremt uttråkad.

Här är en bild på hur mitt hår ser ut nu, inte helt igenom borstat därför ser håret lite ojämnt ut. gör inlägg som detta för att själv kunna följa med och se hur mitt hår växer.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

2011 var året då det var dags att börja fundera på vad man ville göra efter att man gått ut högstadiet. Jag sökte till olika yrkesutbildningar eftersom jag visste direkt att jag inte ville börja i gymnasium, jag kände att jag inte skulle klara av pressen så jag valde att söka till yrkesskola istället. Nu minns jag inte riktigt vilka alla utbildningar jag hade sökt till men högst på listan var iallafall textilartesan, jag hade även sökt till guldsmide, träartesan samt kock om jag inte minns fel.

Varför jag just valde mycket hantverks yrken var för att jag verkligen gillar att arbeta med händerna, skapa och vara kreativ på olika vis. Under sommaren 2011 så skulle man få brev hem till vilken linje man kommit in till, jag kom in till textilartesan linjen vilket jag var väldigt glad över att jag gjorde.

Under de 3 år som jag studerade till textilartesan så fick jag lära mig mönsterkonstruktion, klädsömnad, vävning, stickning på maskin och en del andra saker. Trots att jag lärde mig en hel del i skolan så lärde jag mig även otroligt mycket på egenhand. Då jag sydde det ena och det andra under skoldagarna så hade vi alltid lunch rast på en timme men alltid direkt efter att jag hade ätit lunch så gick jag raka vägen tillbaka och satte mig vid symaskinen för att sy. Jag ville alltid sy så mycket jag bara kunde, det hade ingen betydelse för mig om det var tid kvar av rasten.

Maj 2014 tog jag examen inom textilartesan, då jag tog examen så fick jag även ett stipendium på 200€, i kuvertet var det även ett kort där det stog "Daniela Wasiljeff, en framåtsträvande, målmedveten och plikttrogen flicka."


Efter att jag studerat klart började med ett eget klädmärke, öppnade en webshop o sydde så mycket jag hade tid o inspiration till, jag tog även en del kundbeställningar. Nu i början av 2017 bestämde jag mig för att lägga ner hela klädmärket som jag höll på med i ca två år eftersom jag kände att det inte hade blivit riktigt så som jag ville, jag har ändrat både stil o smak under de senaste två åren.

Efter att jag tog det stora beslutet om att lägga ner allt och börja om från början så tog det inte allt för länge innan jag kom på ett nytt namn som jag ville att mitt märke skulle kallas. Så jag valde ett namn som inte egentligen betyder nåt men de känns mer som "jag" på något vis, Elythir var namnet jag valde. 

Min tanke med Elythir designs är att jag ska kombinera både konst och hantverk i olika former, jag vill kombinera det som står mig närmast hjärtat eftersom vissa dagar kanske jag inte har lust att sy o då kan jag istället göra någon form av konst och vice versa. Istället för att stressa med att ha en webshop samt det ena och det andra då det gäller Elythir designs så tar jag istället saker o ting i lugna steg. Trots att jag inte har någon webshop eller liknande så tar jag gärna emot kundbeställningar via e-mail.


(Klänningen på bilden sydde jag som slutarbete som jag bar på examen, väskan är en kundbeställning jag gjort.)

Likes

Comments

Så många gånger som jag börjat blogga men sedan ångrat mig iallafall. Nu hoppas jag detta är sista gången jag fixade en ny blogg och hoppas denna blir bättre än vad mina tidigare varit....

Jag heter Daniela och är en finlandssvensk tjej född -95. Jag kommer från en liten stad i södra Finland som kallas Ekenäs men är nuförtiden bosatt i Sverige och har bott hit i exakt två år nu. Jag har stort intresse inom konst och hantverk vilket jag även sysslar mycket med på fritiden Jag gillar även att fotografera och läsa historia fr.o.m. 1800-talet.

I min blogg kommer jag att skriva om lite ett och annat såsom hantverk, konst, tankar o funderingar, lite historia.Fick så fina rosor av min sambo då han kom hem från jobbet❤

Likes

Comments