• Facebook
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

Nytt mål: äta mer vegetariskt!!

Vi alla och många av oss vet av att köttindustrin inte är bra för miljön. Vi vet också att de flesta i Sverige och många delar av världen äter på tok för mycket kött som våra kroppar inte behöver..

Det blev en vegetarisk lunch idag (supergod) och jag ska allt fortsätta med vegetariskt under dagen och helt enkelt få in mer av det vegetariska i vardagen. För det finns väldigt mycket god mat som inte innehåller protein i form av kött, fisk och fågel.

En liten vilostund till sen tar jag tag i allt städande. Lägenheten ska städas, garderober ska rensas och jag ska försöka hitta det sist detaljerna som behövs för att detta ska bli ett helt hem.

Likes

Comments

Wow vilken respons jag fått på förra inlägget, jag är glad över att varje dag vara mer och mer ärlig mot mig själv och även om vi i Sverige är väldigt bra på att faktiskt säga vad vi tycker och tänker samt stå upp för oss själv så är "vi" väldigt få som ändå gör det, så många fler ska och borde ha möjligheten, modet och stödet till att få va sedd, tycka och tänka utan att bli utdömd o.s.v.

Här har ni några bilder från en tidig morgon i Östersund, så fridfull och lugn har morgonen dock inte varit. Hade inte Matilda ringt i morse hade vi nog inte heller varit i Stockholm... För sena var vi alla fyra. Något vi fått "betala" för då min dator, laddare, mobilladdare x2, smink, ansiktskräm, schampoo, balsam, BILNYCKEL och HEMNYCKEL är kvar på rummet som jag så duktigt låste.. Problemet var bara att ingen kunde ta sig in i rummet och få med väskan till flyget då en kollega skulle till Gotland med ett senare plan. Dock har jag en fantastisk chef som kommer posta hela min väska under dagen. Tack, tack tack för det!!

Så en pissmorgon som beror på en sämre natt blev starten på hemresan, det positiva är ändå att vi ska hem!! Och att jag nu också fått i mig hotellfrukost. Får helt enkelt leva på de bra stunderna idag, träningsvärk har jag också, något som känns bra och det blir ett godkänt betyg på gårdagens benpass!

Flyget till ön går vid 14.55 så vi fördriver tiden med sömn, musik och mat.

Likes

Comments

Okej.. Nu kommer ett sådant ärligt inlägg igen.

Jag har insett dessa dagar eller den senaste tiden att jag nog aldrig kommer bli en som längtar efter det där glaset vin en fredag eller bara måste skåla på födelsedagen.
Jag har försökt allt (vilket låter helt sjukt) men jag tycker verkligen inte om alkohol så varför ska jag "tvinga" mig till det. Tycker jag inte om alt vill inte ha det så behöver jag ju inte det.. Men det här med grupptryck.. Det kommer man aldrig ifrån oavsett om man är tjej eller kille, vuxen eller ung, självsäker eller mindre självsäker så finns det alltid någon eller något som kan tränga sig in under huden.

Jag kommer sluta försöka tillfredsställa andra med att "ställa" upp på ett glas eller en drink. Jag har aldrig varit den där som sagt "ikväll ska jag bli full" för jag förstår inte innebörden med att må dåligt dagen efter eller att inte minnas något som hänt. Jag vet att jag inte kommer släppa loss på samma sätt som folk med några glas i kroppen för så är det, det är den anledningen till att jag "tvingat" i mig, för att andra ska sluta tjata och för att jag ska bli lite mer avslappnad. Dock så har jag känt att det behovet kan jag strunta i och fylla, även om jag haft några ljuspunkter ståendes på baren.. Så klarar jag mig utan.

Jag menar... I slutändan så minns ingen om jag varit med eller inte, jag har testat och både under mi bal, min egna födelsedagsfest, personalfest o.s.v. så har jag gått tidigare och ingen har saknat mig. De kan helt enkelt ha kul utan mig i sällskapet och jag känner mest en press och stress i att försöka släppa loss och inte dra ner andras tempo.

Det jag vill att folk ska förstå och största anledningen till att jag skriver detta inlägg.. är inte p.g.a någon "image" att jag är en träningstjej eller att jag är utbildad.. Detta är enbart för att det är så det är. Jag väljer inte detta för att jag "inte är onyttig" jag bryr mig inte om att det är kalorier i det jag dricker eller inte, det är inte därför. Utan det är just för att jag verkligen inte tycker om smaken av alkoholen, jag kommer inte tvinga i mig det.

Slutsatsen av detta är att jag kommer inte dricka mer, men jag tänker inte göra något löfte men med största sannolikhet så blir det vatten alt läsk på middagen och jag kommer med största sannolikhet inte att vara kvar till 02.00 när klubben stänger. Något jag däremot kommer kunna göra är att träna innan jag lagar frukost åt den jag varit ute med, jag kommer kunna köra dem hem, jag kommer kunna ta hand om dem dagen efter (men inte tycka synd om er) och jag kommer absolut att känna en större lättnad i att både ni och jag mår bra och har kul av att dricka eller inte dricka.

Bjuder på två bilder där alkoholen varit i fokus, två mycket roliga dagar men med vetskapen om att det är bara att bita ihop och dricka det Terese.. Så vill jag inte ha det.

Likes

Comments

Gårdagens förrätt (så jävla god) och gårdagens sällskap (så jävla bra)

Nu är jag och Matilda påväg till tegelfjäll för att hålla en intervju.
​Spel och bärs blir det innan en middag på RAW och en hel kväll på bygget. Som sagt så planerar vi inget mer än mat och dryck (älskar det) till och med en kafferoulett är inplanerad!!

Matilda frågade precis, tänker du va "Tessanfull" ikväll?? Det finns en sida av mig som folk ofta frågar om , förstår inte varför.. haha

Likes

Comments

Godmorgon Åre, det är kyligt, grått men friskt här uppe.

Vi tog ett vuxet beslut efter gårdagens middag och gick hem. Somnade ganska tidigt efter att Tobias bestämt sig för att ta sig ut på byn. Vaknade till runt 03 och somnade om när han kom hem en timme senare. Klev upp vid 08 för att ta mig till gymmet så har haft en ganska bra natt med sömn (tror på vinets kraft).

Det blev cardio och mage på gymmet och därefter en frukost på Åre Bageri med det två pigga i gänget. Vi sitter och planerar dagen och det enda måstet är ett möte vid 14.00 och middag vid 20.00.

Ikväll ska det drickas drinkar!

Likes

Comments

Kryper upp med datorn i knät efter en vädligt sen lunch på Creperiet med massvis av saknade själar, skratt och skitsnack. Konstigt nog kommer det alltid upp kiss och bajs hahah.

Jag är helt slut och hade egentligen tankar på att dra och träna men med mina fyra starka timmar och med vetskapen om att vi inte kommer lägga oss tidigt ikväll så tror jag på sömn någon timme.

20.00 är det middag på Capo och jag är galet laddad på kaffedrinkar.

Puss och godnatt för en stund!

Likes

Comments

Vi är påväg!!
Gick upp vid 05.00 imorse och tog mig till gymmet efter att ha försökt sova i ex antal timmar, har nog fått ihop kanske fyra timmar. Nu sitter vi på Arlanda och ska borda om någon minut. Solen lyser både på ön och i Stockholm så jag hoppas hoppas att det kanske är någon glimt sol uppe i kylan.

Haha, alltså alla dessa timmar jag lagt på cykeln har även varit timmar jag och Matilda diskuterat fram vad vi ska äta i ÅRE, en hel del mat ska i magen och jag är så laddad för några dagars ledighet med härliga människor!!

Ha en fantastisk dag.

Likes

Comments

Alltså här bor jag och folk frågar varför jag inte vill flytta från ön?? En morgonpromenad till jobbet när ännu frostens ligger på marken eller en promenad hem i solnedgången efter ett bra träningspass!!

Kom precis från en otroligt mysig och välbehövlig middag hos Annica och Axel (måste ske oftare). Nu har jag precis mött upp Lisa och Matilda för bio, femtio nyanser av mörker står på schemat. Prefekt när det är grabbfritt hemma hos samtliga.

Ska även hem och packa sen.. Imorgon bär det av till ÅRE!!

Likes

Comments

Godmorgon hjärtan!!
Hoppas allt att era hjärtan känns lite rödare idag än igår, för jag hoppas att ni fick och gav massvis av kärlek. Jag försöker alltid tänka logiskt kring dessa dagar, jag orkar inte med stress, press och all prestige. Utan jag ser dessa dagar, (alla hjärtans dag, mors- / farsdag, kanelbullensdag o.s.v) som en dag att bli påmind, precis som jag blir påmind att varje år är det jul, nyår, midsommar, födelsedagar m.m. Att i stället för att tycka att det är en töntig dag se det då som en dag att tänka lite extra, har jag faktiskt gett all min kärlek, har jag berättat och visar vad jag faktiskt känner?

Min gårdag bestod av lunch och massvis av sol, en lång lunch med tid att bara få njuta i solen och få prata av mig med Sofia och Matilda. En effektiv och energigivande dag på jobbet. Ett träningspass med Tobias och Felix, helt okej pass med tanke på att vi kom dit 16.30 (då alla, verkligen alla maskiner är upptagna). och därefter tog jag min hem för att byta om till kvällens middag med Matilda. Magsika sju rätter senare och tre glas dryck åkte vi hem till varsitt. Jag hoppades verkligen på en bra nattssömn med lite alkohol i kroppen men icke. Dock tog jag "sovmorgon" eller har låtit mig sova stundtals hela morgonen och tar träningen senare ikväll i stället.

Nu måste jag klä på mig och borsta tänderna innan jag promenerar ner till jobbet!

Likes

Comments

Alltså våren??
Nu är jag sådär typiskt Svensk som tror att jag inte behöver skrapa rutan något mer (som behövdes imorse) och att jag inom några dagar kan gå i klänning hahaha. Men ändå, värmen är sååå himla mottagen. Gick från jobbet för en dryg timme sedan och har städat lite hemma, ska alldeles strax promenera bort till gymmet, ja jag kommer ändå att träna inne.. Men jag tar ändå en härlig promenad bort.

På tal om våren, kolla dessa skor som följde med hem igår. Lite kär faktiskt! Dem kommer passa perfekt till allt svart jag äger!! Tänk vad lite sol kan göra en lycklig.

Nu ska jag kasta på mitt ett helt nytt sett med träningskläder, hoppas hoppas detta blir ett kungligt träningspass!!

Likes

Comments