Helt siden jeg begynte å gå på treningssenteret og "prosjekt pålegging" braket løs, har det vanskeligste for meg vært treningsfrie dager. Høydepunktet mitt i løpet av dagen er alltid å karre meg bort på trening, puste og pese, svette og svi. Uten det føler jeg meg så tom. Men selv om jeg aller helst ville ha tuslet bort på treningssenteret og pushet meg selv gjennom harde, tunge økter hver eneste dag, vet jeg at det hadde vært helt mot sin hensikt. Kroppen min trenger fri. 

Jeg har hele tiden hatt som mål å ha minst en treningsfri dag hver uke, men jeg må ærlig innrømme at det ikke har skjedd. Det har vært flere perioder hvor jeg har trent hver eneste dag i flere uker, for så å lure på hvorfor jeg plutselig en dag var så sliten. Men nå har jeg virkelig innsett at en treningsfri dag i uka er minst like viktig som de andre dagene med trening. Både for kroppen og motivasjonen min sin del. Jeg har forelsket meg helt i vektløfting og "fitness", og jeg vet at det er dette jeg vil drive med og leve av både nå og i fremtiden. Men for at jeg skal klare det må jeg faktisk la meg selv ta det litt rolig innimellom.

Så i dag var rett og slett timeplanen oppført med "TRENINGSFRI!". Etter over en uke med harde treningsøkter, nye personlige rekorder og sviende muskler, visste jeg at denne dagen burde bli satt av til litt etterlengtet avslapning. Dessuten var det meldt så fint vær til i dag! Så i dag tidlig våknet jeg opp med verkende ben etter gårsdagens økt med glutes og hamstrings (gårsdagens treningsøkt finner du HER!), tuslet inn på stua og slapp ut ett lettet sukk med tanke på at jeg kunne nyte hele dagen ute i sola.




 

Etter en deilig gåtur i morgensola sammen med mamma og Tinka (som pustet og peset så mye at vi måtte ta en laaang pause for å i det hele tatt få henne med oss helskinnet hjem), dro jeg og mamma med oss litt drikke og en korg norske jordbær, plasserte solbrillene på hodet og tuslet av gårde ned til stranden. Der satt vi en god stund og bare kikket utover vannet, gomlet i oss jordbær, pratet og lo, noe som var utrolig hyggelig. Den perfekte måten å nyte det fine været på! 

 


 

Jeg kjenner allerede at jeg gleder meg til morgendagens treningsøkt. Selv om det er godt å slappe litt av føler jeg meg ikke helt som meg selv uten treningen, og for å være helt ærlig blir jeg ikke den samme uten den. Så etter en deilig, solfylt dag skal det bli godt å få pumpe litt jern igjen;) Jeg har tenkt å trene skuldre, triceps og litt rygg, og den komboen er virkelig en av mine absolutte favoritter! Kode for å importere bloggen min til Nouw: 2990128991

Jeg håper du har hatt en super dag i fineværet!

Vi blogges!

Likes

Comments

De siste ukene har ting gått veldig mye oppover. Jeg har fått bedre selvtillit, humøret er på topp og vekten går endelig oppover og gir meg de resultatene jeg har ønsket. Og selv om jeg har gått opp flere kilo føler jeg meg mer fornøyd og komfortabel med kroppen min enn jeg noensinne har gjort! Men mye av den selvtilliten jeg har fått er takket være treningen. Jeg er sikker på at nesten alle kiloene jeg har lagt på meg består av muskler og ikke fett, og til min store glede har ingenting lagt seg på magen. Tidligere hadde jeg helt fæle komplekser med magen min, og den største grunnen til at jeg nølte med å legge på meg til å begynne med var nettopp frykten for det. At det kom til å legge seg på magen. Men etter to og en halv måned med uendelige mengder mat og hard trening med tunge vekter, ser jeg kroppen min forandre seg på måter jeg ikke våget å håpe på tidligere. 

Og den største forskjellen ser en rett og slett på baken min. Før hadde jeg århundrets flateste, mest beinete og spinkle rumpe, men nå har den jaggu meg vokst så mye at selv de største buksene begynner å bli litt trange. Og fy søren så mye jeg elsker det! For øyeblikket trener jeg ben og rumpe 3 eller 4 ganger i uka alt ettersom hvor hardt jeg tar hver økt, og jeg prøver alltid å pushe meg selv litt og litt lenger. Ta noen kilo mer enn jeg tror jeg klarer, ta en repetisjon til selv om stumpen svir som bare fyttigrisen, og være åpen for å teste nye øvelser selv om jeg liker best de gode gamle "trygge" øvelsene. Så har selvsagt maten spilt en ekstremt viktig rolle i alt sammen. Jeg spiser rett og slett utrolig mye! Her for noen dager siden innrømmet til og med mamma at jeg virkelig imponerer henne med "hvor mye jeg klarer å stappe inn i mathullet". 

 



Ser dere det smilet, eller? Utrolig deilig å endelig kunne smile på ekte igjen!

 

Så jeg har vel mildt sagt vokst litt den siste tiden. For øyeblikket føler jeg at ting går veldig fort oppover både med vekt, selvtillit og humør, til og med så fort at det er litt skremmende til tider, men jeg er så glad for alle endringene som har skjedd og som er i ferd med å skje. Jeg har brutt så mange barrierer og trosset alt det den gode gamle anoreksien har hvisket inn i øret mitt her og der, og nå er jeg på ett helt annet sted enn jeg var for bare noen måneder siden? Husker dere for eksempel den dagen jeg la ut innlegget om at jeg aldri vil bli normalvektig? Vel, sånn er det ihvertfall ikke nå lenger! Når jeg kikker ned på vekten ved de ukentlige innveiingene mine klarer jeg ikke annet enn å smile ved tanken på at vekten går oppover og oppover, og det skremmer meg ikke i det hele tatt lenger! Jeg har endelig funnet meg selv og den jeg vil være, og den jenta er alt annet enn undervektig. Hun elsker å trene og løfte vekter, har store muskler og solid stump, og spiser av hjertens lyst!

 



Slenger bare med disse bildene for å holde dere liiiitt oppdatert her i verden;) Jeg har nemlig fått HELT dilla på å bake og lage både mat, snacks, kaker og alt annet der er. Jeg bare elsker å stå på kjøkkenet og prøve meg frem med nye smaker og kombinasjoner, helt uten oppskrift eller noe som helst peiling på hva jeg egentlig driver på med. Men det er faktisk da det ender best! Her om dagen laget jeg for eksempel disse 'energi kulene' etter helt eget hode, og de ble helt fantastiske! Oppskriften finner dere HER!

Jeg håper at dere har en super sommer!

Vi blogges!

Likes

Comments

Nå har det vært en stund siden sist. I over ett år har jeg oppdatert bloggen med lange innlegg, masse bilder og detaljerte oppdateringer fra mer eller mindre alt som har skjedd fra dag til dag, men de siste ukene har jeg rett og slett sagt stopp. I en lang stund føltes bloggen som noe totalt meningsløst. Og på ett punkt orket jeg ikke å brette meg selv og følelsene mine ut på innlegg etter innlegg, helt uten respons fra omverdenen. I det minste ikke den responsen jeg ønsket. Så de siste ukene har jeg rett og slett ikke skrevet ett eneste innlegg her på bloggen, men heller konvertert helt over til den nye nettsiden jeg omsider har fått i full gang. På den føler jeg endelig at jeg kan dele litt av den virkelige meg med trening, mat og hverdagen min, og at folk faktisk setter pris på det jeg skriver. 

Men jeg tenkte vel bare at dere fortjente en liten update på hva som har skjedd de siste ukene. Siden jeg blogget sist har jeg blant annet vært på bobiltur til Sverige (og brukt opp alle pengene mine på proteinbarer, energidrikk og masse mat), brutt mange regler og barrierer som spiseforstyrrelsene har dratt med seg, og ikke minst lagt på meg. En god del. Jeg har trent mer eller mindre hver dag og spist som en hest, noe som har resultert i nettopp det, og jeg må ærlig innrømme at jeg er veldig stolt av meg selv. Det har skjedd så mye på så kort tid, og jeg har kommet så mange steg i riktig retning at jeg er litt sjokkert. Jeg hadde aldri forventet at ting skulle gå så bra. Og merkelig nok blir jeg bare mer og mer glad i kroppen min. Jeg har gått opp litt over fire kilo siden jeg begynte med "prosjekt pålegging" nå for noen måneder siden, men det er for det meste muskler. Og til min store glede har mesteparten av de musklene havnet på lårene mine og rundt baken. Jeg var så redd for at alt skulle legge seg på magen min, men den gang ei!

Så selvtilliten min er bedre enn noensinne, og suser av gårde i riktig retning. Hvem skulle tro at ett eneste valg kan endre på så mye? Valget jeg tok med å begynne på treningssenteret og starte "prosjekt pålegging" har snudd livet mitt helt på hodet. Jeg har funnet min retning her i livet, og jeg kjenner spiseforstyrrelsene sleppe taket. Det er nesten sånn at jeg føler at jeg ikke har anoreksi lenger. Og jeg må bare innrømme at jeg sitter her hjemme og griner som en liten unge bare av tanken på det. Jeg, Terese Hoff, har most skiten ut av anoreksi, og fy faen så stolt jeg er.






Slenger bare med noen bilder fra turen til Sverige;) Vi dro til en campingplass like utenfor Charlottenberg, hvor de blant annet hadde NORDENS STØRSTE MATBUTIKK! Hvor midt i blinken er vel ikke det for meg? De hadde også ett helt sinnsykt utvalg av proteinbarer, proteinpulver, treningsklær og energidrikk, så jeg var rett og slett i himmelriket. Det kommer en vlogg fra turen senere;)





Her er bare noen totalt meningsløse bilder fra campingplassen. Men tro meg, der var helt nydelig! Det lå like ved en liten innsjø, og idyllen var ikke til å tro. 



Så må jeg jo bare nevne rumpa mi. Siden jeg begynte på "prosjekt pålegging" og den nye formen for trening med tunge vekter og slikt har nemlig rumpa mi vokst seg ugjenkjennelig i forhold til hvordan den så ut før. 

 

Jeg vet ikke helt hvordan det blir med blogging de neste ukene, men det jeg tror ikke at det kommer til å bli så mange oppdateringer. Men jeg prøver så godt jeg kan å komme med nye innlegg på nettsiden min, Thoffies Fitness, hvor jeg legger ut oppskrifter, treningsrutiner og litt av hvert fra hverdagen min. Jeg håper du vil ta en kikk innom!

Vi blogges!

Likes

Comments

Når jeg står opp om morgenen har jeg en tendens til å bare slenge på meg treningsklær først som sist. Det er rett og slett bare sånn det blir når dagens mål er nettopp det. Å trene. Det er det jeg gleder meg til med det først jeg åpner øyene om morgenen, og det jeg ser tilbake på og smiler før jeg legger meg om kvelden. Men noen ganger kan del ta litt vel over. Siden sommerferien begynte (og egentlig før det også) har mer eller mindre alt fokuset mitt gått til trening, mat og "prosjekt pålegging", noe jeg ikke egentlig klager over. Det er jo tross alt det eneste jeg vil. Men en dag i blant trenger også jeg ett lite avbrekk fra den nye hverdagen min. 

De siste dagene har været her i Ålesund vært helt nydelig! På torsdag bestemte jeg meg derfor for å droppe den gode gamle økta på treningssenteret og heller gå på en solid fjelltur sammen med mamma, pappa og Tinka. Og det var så deilig! Bare det å komme seg ut av huset, få frisk luft i lungene og skinnende sol i ansiktet gjør noe helt spesielt med både kropp og sjel, i tillegg til at det føltes godt å gjøre noe helt annet en dag. Så, etter en lang og svett fjelltur tuslet vi oss ned på stranda og nøt noen dovne timer i sola med prating, latter og god drikke. 

Bortsett fra den ene dagen har treningen gått helt som vanlig. Det er rett og slett min #1 prioritering, og selv om jeg til tider lurer på hva søren jeg holder på med og tenker at jeg må få flere ting å tenke på, er det dette jeg brenner for og vil holde på med. ALLTID! Men i går var det rett og slett så fint vær at jeg nektet å slenge på meg de gode gamle treningsklærne med det samme jeg stod opp. Så jeg dro frem det letteste, mest sommerlige antrekket jeg kunne finne, slengte det på meg og følte meg (sjokkerende nok med tanke på den elendige selvfølelsen og kroppsbildet mitt) rimelig smashing. 

 

Det antrekket jeg endte opp med bestod av en enkel, lysegrønn shorts fra H&M, kombinert med en superfin, fargerik cropped topp fra Gina Tricot. JEG ELSKER DET!

 

Men selv om det kom som ett sjokk at jeg følte meg ganske fin, er det ikke så rart likevel. Siden jeg begynte å trene med vektløfting, "prosjekt pålegging" og 'bulking' har selvtilliten min bygget seg sakte men sikkert opp fra å være så elendig og tragisk at det burde være straffbart, til å egentlig være ganske grei. Og det er selv om jeg har lagt på meg flere kilo! Jeg vil ikke lenger være en tynn pipestilk som trener cardio tre timer hver dag, kun spiser grønnkål og drikker lunkent sitronvann. Jeg vil være muskuløs, veltrent og sterk både i kropp og sjel, spise enorme mengder mat og leve livet sånn det er ment for meg. Og det er jeg på god vei til å gjøre!

Det har blitt litt lite blogging i det siste, og det beklager jeg virkelig! Men det har seg rett og slett sånn at jeg ikke ser på det som en prioritering og noe "viktig" lenger. Jeg har fått den nye nettsiden min opp på bena, er veldig aktiv på Instagram og føler at de to tingene tar meg nærmere drømmene mine enn denne bloggen har gjort. På nettsiden min kan folk fra hele verden få inspirasjon, tips og motivasjon til trening, helse og selvbilde, mens her på bloggen er det kun nordmenn som mest sannsynlig ser etter litt tidsfordriv som kikker innom. Så nå for tiden fokuserer jeg veldig mye på nettsiden min, Instagram og Youtube! Nettsiden min, Thoffies Fitness, kan du gjerne ta en kikk på HER Og Instagram'en min HER!

Jeg håper at du har hatt en superfin sommer så langt!

Vi blogges!
 

Likes

Comments

For noen dager siden fikk jeg plutselig for meg at jeg skulle slå meg litt løs på kjøkkenet og bake. De siste tre årene har jeg bakt en god del kaker, muffins brød og boller, men jeg har aldri tillat meg selv å ta så mye som en smaksprøve av det jeg har laget. Før nå. Da jeg omsider bestemte meg for å forske meg litt frem til min helt egen muffinsoppskrift og stod der på kjøkkenet med den ferdige røren i hendene, dyppet jeg rett og slett fingeren nedi og tok en skikkelig smak. Sånne normale ting har blitt helt utenkelige for meg, men nå i det siste har jeg overvunnet mange slike frykter og brutt mange regler. 

Som sagt så bestemte jeg meg altså for å lage muffins. Jeg fant frem en superenkel oppskrift på nettet og så for meg at jeg skulle prøve å følge den men tilsette litt ekstra etterhvert. Det skjedde ikke for å si det sånn. Jeg fant frem det meste av ingrediensene fra oppskriften men endte opp med å ta helt ulike mengder og droppet en god del av dem. Så til slutt stod jeg igjen med en muffinsrøre tatt helt ut av det blå. Men jeg hadde det så gøy med å lage disse! Jeg tilsatte bare ting jeg føler meg trygg på, skrev ned nøyaktig hva som var tilsatt av alt, og målte opp hver eneste muffins nøyaktig. Så, etter en god del styr og grubling med kalkulatoren, fikk jeg omsider lagt inn det nøyaktige innholdet i hver og en muffins på 'MyFitnessPal' appen min, sånn at det skulle bli lettere å regne sammen. Siden dette var det første jeg bakte på flere år som jeg faktisk hadde planer om å spise, ville jeg føle meg helt trygg! Det er uansett ett digert steg i riktig retning!



Jeg skjønner rett og slett ikke hvordan noe så tilfeldig kan bli så vellykket. Etter å ha målt opp, stekt og tatt muffinsene ut av ovnen var jeg allerede ganske sjokkert over hvor fine de så ut. Så, med hjerte i halsen og en liten smule angst som holdt på å smyge seg innpå meg, tok jeg den første biten av en av de nybakte muffinsene. Og fy søren så god den var! Alt fra smak til konsistens var mye bedre enn alt annet jeg har smakt tidligere, og dessuten kom det ikke engang ett lite snev av dårlig samvittighet eller anger for at jeg spiste en. De er jo supersunne!

Etter å ha kommet frem til en så bra oppskrift tidligere denne uken, slo jeg rett og slett til og bakte en ladning til i går! Jeg tok litt mer av noe og litt mindre av noe annet bare for å finne frem til den PERFEKTE oppskriften, og det tror jeg faktisk at jeg gjorde!

 

Banana Cookies & Cream Muffins

Du trenger:

- 150g Sammalt Finmalt Hvetemel

- 50g Havregryn

- 2ts bakepulver

- 2ts natron

- Noen Steviadråper med sjokoladesmak! Jeg bruker dem fra Nutri-Nick ;)

- 4ss Natreen Strø Søtningsmiddel (eller ett annet søtningsmiddel, du bestemmer!)

- To Store Bananer

- 20g Kokosnøttolje

- Womens Best Cookies & Cream proteinpulver

- 150ml Soyamelk

- 50g Naturell Yoghurt (jeg bruker Alpro sin)

 

Slik gjør du det:

- Finn frem og mål opp alle ingrediensene. 

- Sett ovnen på 200℃

- Begynn med å helle mel, havregryn, proteinpulver, søtning, bakepulver og natron i en stor bakebolle.

-Smelt kokosnøttoljen i mikroen så den blir helt flytende. Mos bananene men la det være igjen noen få større klumper. Da blir muffinsene ekstra saftig!

- Tilsett Olje, Soyamelk, Banan og yoghurt til melblandingen, og rør sammen med en håndmikser eller visp. Det skal ikke mye til for å blande alt sammen, så det tar ikke lang tid!

- Fordel røren likt i 16 muffinsformer ( Jeg målte veldig nøye opp i alle muffinsene for å være helt sikker på at innholdet var likt i alle, men det er selvfølgelig ikke nødvendig! )og stek dem midt i ovnen i 10-15 minutter. Jeg tror egentlig at mine stod i litt lenger enn 15 minutter, men du kommer til å skjønne når de er ferdige. Bare stikk en tannpirker eller noe sånt i nedi midten av en muffins, dra den ut og se om det er igjen litt deig på den. Om det er det kan du la dem steke litt til.

 

 

Jeg må ærlig innrømme at jeg er skikkelig stolt av disse muffinsene! De smaker rett og slett helt fantastisk, er enkle å lage, inneholder kun supersunne ting, og er på toppen av det hele supre for veganere om en bruker f.eks soyayoghurt istedenfor vanlig! Det kan vel umulig bli noe bedre! 

 

Jeg håper at dere liker oppskriften! Husk å gi meg litt feedback om dere lager den og det blir vellykket :D

Vi blogges!

Likes

Comments

De siste ukene har kaloriinntaket mitt virkelig fløyet til himmels. Etter tre uker med "prosjekt pålegging" hadde jeg nemlig gått opp noe sånt som hundre gram, og når målet var å gå opp en halv kilo i uka ble det helt feil. Så når alt styret med konfirmasjon, tur til Gdansk og tentamener på skolen var unnagjort samlet jeg sammen alt jeg klarte av motivasjon og viljestyrke, og bestemte meg for at nå skjer det. Siden da har jeg bare spist mer og mer, og vekten har heldigvis begynt å gå oppover sånn som den skal. Det er tøft å se tallene som stiger sakte men sikkert på vekten, og angsten prøver støtt og stadig å lure seg innpå, men jeg har bestemt meg; vekten skal opp, og jeg skal bli frisk!

Nå spiser jeg mer enn noensinne. Det er fortsatt kun ting som kan defineres som "sunne", ikke inneholder alt for mye sukker og som passer inn i makroene mine, men ellers har jeg blitt mye friere. Jeg spiser sjokolade daglig, pizza har blitt ett fast innslag til ukesmenyen, og jeg spiser rett og slett det jeg har lyst på når jeg har lyst på det, så lenge det passer inn med makronæringsstoffene mine. Joda, så er jeg vel kanskje litt vel opphengt i hvor mye karbohydrater, protein og fett jeg får i meg, men det er faktisk på en helt annen måte en det er lett å tro. Jeg vil nemlig passe på at jeg får i meg nok av alle disse, sånn at jeg lettere kan bygge muskler og legge på meg sånn som jeg vil! Dessuten tar jeg det virkelig med en klype salt. Noen gram over eller under vet jeg at ikke har noe å si for verken meg eller andre. 

Siden jeg virkelig spiser som en hest nå om dagen har jeg hatt lyst til å dele en slags "what I eat in a day" video med dere. Så det er nettop det jeg har gjort! Youtubekanalen min har jo gått fra å kun inneholde videoer om sminke og skjønnhet til å for det meste handle om trening, mat og hverdagen min, noe den skal fortsette med. Så nå braker jeg løs med enda en ny video som handler om mat, nemlig en slik "what I eat in a day" video! I den viser jeg dere en del av hva jeg spiser i løpet av en nokså vanlig dag med "bulking" og "prosjekt pålegging", i tillegg til en liste over makroene mine på slutten av videoen! 

 

5heIcakcURE


Nå er jeg i full gang med kveldens grøtkoking etter en lang og slitsom dag. Jeg håper at dere liker videoen! Det er mer på vei;)

Vi blogges!

Likes

Comments

Siden jeg begynte med "prosjekt pålegging" og endret helt på treningsopplegget mitt har jeg nesten ikke gjort noe cardio. For noen måneder siden pushet jeg meg selv gjennom masse cardio hver eneste dag, og selv om jeg trener enda mer og hardere nå siden jeg har begynt med tunge vekter, har jeg droppet det meste av cardio. Joda, jeg varmer ofte opp før en treningsøkt med noen minutter på tredemølla eller noen tak med romaskinen, men that's it! 

Jeg har virkelig forelsket meg helt i vektløfting og sånt, men i dag var jeg rett og slett alt for fristet til noe helt annet. Etter planen skulle jeg egentlig hatt treningsfri idag, men lysten var alt for stor til å holde seg unna. Så jeg satt opp ett lite program for en real økt med HIIT, og jeg gledet meg til å begynne helt siden jeg våknet i dag tidlig! Jeg så virkelig frem imot å svette meg gjennom en beinhard økt med cardio, og det gikk utrolig nok enda bedre enn forventet. 

Jeg kom på treningssenteret og hadde ekstreme mengder energi og motivasjon. Siden det er så lenge siden forrige økt med HIIT visste jeg ikke helt hva jeg skulle forvente, og dessuten hadde jeg satt opp ett mye tøffere program enn jeg pleide å kjøre tidligere. Men jeg kom meg i gang og ga alt fra første stund. Og jeg ELSKET det! Jeg pushet grensene mine og følte at jeg klarte det jeg ville og enda mer, noe som er en utrolig deilig følelse å kjenne på. Men fy søren så tøft det var! Jeg tror helt ærlig aldri at jeg har svettet så mye før!

Det programmet jeg hadde satt opp var egentlig rimelig simpelt, men jeg innså fort at jeg hadde undervurdert det litt. Det jeg gjorde var:

 

 

 • HIIT:
  • 45 sek med følgende øvelser:
   • Walking Jumps på step
   • Burpees med Push-Ups
   • Jump Squats
   • Mountain Climbers
   • Walking Jumps på step
   • Burpees med Push-Ups

 

I dette settet gjør jeg hver øvelse i 45 sekunder og har pause i 15 sekunder mellom hver øvelse

 

 • Løping
  • 6 minutter på tredemølla med
   • 2% helling
   • 13 km/t gjennom hele økten

 

Jeg prøvde å ha minst mulig pause mellom hvert sett med HIIT og løping, noe jeg faktisk klarte! Svetten rant og jeg pustet som en skadet ku, men det var utrolig deilig både når det pågikk og når det var unnagjort. Jeg gjorde fire sett med begge deler, først HIIT så løping, HIIT og løping, HIIT og løping osv.. Når jeg omsider var ferdig var jeg skikkelig sliten og svetten rant som aldri før, men jeg fikk ett skikkelig kick og lykkeruset tok helt overhånd! Så jeg fikk like godt unnagjort en av ukens mageøkter når jeg først hadde tid og energi, noe jeg ikke alltid har;)

 

Måtte bare slenge med disse bildene her! Jeg har faktisk kjøpt en god den nye treningsklær den siste tiden, blant annet denne superfine toppen fra Aimn. I LOVE IT!

Så dagens økt var rett og slett helt fantastisk. Jeg kom hjem til en deilig laksemiddag, min absolutte favoritt, og hele kroppen min dirret av glede lenge etterpå. Nå føler jeg endelig at jeg begynner å komme på riktig spor med treningen igjen, og motivasjonen er på topp. Og det er så deilig! Nå gleder jeg meg allerede til en ny uke med trening, og i morgen er det en solid LEG-DAY som står på programmet!

Jeg håper at dere har hatt en super lørdag!

Vi blogges!

 

Likes

Comments

Det føles helt merkelig å si "god sommer" nå. Når jeg ser ut vinduet her hjemme i Ålesund er det eneste jeg kan få øye på en grå, skydekket himmel, regn og sur vind som har fått meg til å dra frem boblejakka mi igjen. Men så er det faktisk sånn at de fleste har tatt sommerferie nå, inkludert meg selv. Og jeg må ærlig innrømme at det ikke er noen veldig stor glede for min del. De siste ukene har vært så langt ifra normale at det er ikke til å tro, og selv om jeg har gledet meg utrolig mye til å endelig få fri fra skolen sånn at jeg kan fokusere på meg selv, "prosjekt pålegging" og trening, har jeg falt litt sammen. 

Men nå har jeg faktisk fri i to måneder, og jeg har all verdens tid til å være meg selv, utforske personligheten min og bygge opp selvtilliten min. Jeg kan lære mer om kroppen min og trening, og ikke minst trene. Gi slipp på alt av tvang og negative tanker og bare trene fordi jeg elsker det. For det er jo det jeg vil, men de siste ukene har det vært ganske utfordrende. Jeg har tatt meg selv alt for seriøst, tenkt så mye frem og tilbake at hodet mitt har vært på randen av å eksplodere, og glemt helt av gleden jeg egentlig har ovenfor treningen. For jeg elsker det, tro meg, men i det siste har jeg gjort det til så mye mer enn hva det egentlig er. Jeg hekter meg selv helt opp i akkurat hvordan ting skal gjøres, hvor tungt jeg skal løfte og hvor sliten jeg skal bli at jeg mister all motivasjon og glede når ting ikke går helt som planlagt. Men når jeg først føler at jeg får til det jeg vil får jeg ett enormt lykkerus! Og det er vel derfor jeg vet at jeg elsker det.

Uansett, nå har altså sommerferien braket løs, og selv om jeg ikke har så veldig positive tanker om de neste månedene akkurat nå, vet jeg at de kommer til å bli helt supre. Kanskje mer enn det også! Jeg har uendelig med tid til å fokusere på meg selv, bli friskere og finne den personen jeg virkelig er gjennom blant annet treningen. 

 

For å starte sommeren på riktig vis slenger jeg med noen små tilbakeblikk fra fjorårets sommerferie!

 

Det var ikke akkurat sjelden at jeg og mamma var ute og gikk sammen med Tinka. Jeg har ofte behov for å komme meg ut i naturen og bare tusle rundt for å få sluppet tak på alle tankene, så det blir nok mange gåturer i sommer også!

 


I fjor sommer var jeg i Gdansk TRE ganger! Det er rett og slett det beste stedet jeg vet om, og vi tar selvfølgelig turen dit igjen senere i sommer også;) På dette bildet tuslet jeg rundt omkring i dyreparken og koset meg gløgg ihjel i det fine sommerværet!

 



 

 

Nå har jeg akkurat satt meg ned i sofaen etter en lang dag med mye futt og fart. Været har vært helt fælt her i Ålesund i dag, men det har ikke hindret meg i å innvie sommerferien med noen gåturer. I regnet. For noen timer siden kom jeg hjem fra en solid, svett og sviende treningsøkt (hehe, de tre S'ene! Akkurat sånn jeg vil at en trening skal være!) som bestod av skuldre, triceps og en liten smule rygg, og jeg følte meg helt fantastisk etterpå! Det er så deilig å føle at jeg får til det jeg vil med treningen og at jeg klarer å pushe grensene mine enda litt lenger for hver gang. Det gir meg ett skikkelig lykkerus og minner meg på at det er dette jeg elsker!

Jeg har forresten endelig begynt å filme og redigere nye videoer til youtube igjen! Det har vært så mye styr og stell med Mac'en min den siste tiden at jeg rett og slett ikke har hatt muligheten til å legge ut noen videoer, i tillegg til at jeg ikke akkurat har hatt så mye motivasjon og inspirasjon. Men nå har endelig ting ordnet seg med pc'en og motivasjonen sniker seg innpå igjen! Jeg holder jo på å endre kanalen min til å kun handle om sminke og skjønnhet til å handle om trening, mat og hverdagen min, så det er for det meste slike videoer det blir nå fremover;) Ta gjerne en kikk på kanalen min HER!

Jeg håper at du har hatt en super start på sommerferien!

Vi blogges!

 

Likes

Comments

Den siste uka har jeg virkelig gått inn for å spise enda mer. Etter vi innså at vekten gikk altfor sakte oppover etter noen få uker med "prosjekt pålegging" skjønte vi jo at jeg hadde to valg; trene mindre eller spise mer. Og jeg brukte virkelig ikke langt tid på å bestemme meg. Jeg vet at jeg egentlig trener litt for mye og tungt med tanke på at jeg ikke akkurat er noe solid og at kroppen min fortsatt er rimelig skjør etter år på år med sulting, tvangstanker og ekstrem kontroll over mat og vekt. Men denne nye treningen jeg har begynt med har blitt en del av meg, og jeg elsker den mer enn noe annet. Dessuten er jeg kanskje den største matelskeren i hele universet. Ironisk nok. 

Så de siste ukene har kaloriinntaket steget støtt og stadig. Jeg spiser mer enn noensinne (okei, kanskje ikke mer enn før jeg ble syk, for da spiste jeg nudler, pizza og pølser 24/7 og ikke akkurat i små mengder heller), og føler meg friere enn på lenge. Joda, jeg følger både kalorier og macros helt etter punkt og prikke, men likevel, jeg har endelig kommet over en god del frykter innen matveien. Jeg spiser for eksempel sjokolade daglig, uten problem! Eller, jeg er fortsatt livredd for sukker, så ordentlig melkesjokolade og sånt kommer ikke på tale helt enda. Men jeg gomler i meg alle slags proteinbarer og slikt med både sjokoladetrekk, biter og fyll. Og jeg elsker det!

Men selv om det går lekende lett å få i seg all denne maten, er det ikke noen dans på roser. Jeg har mistet all kontroll over mat, og det er utrolig skremmende. For bare noen måneder siden hadde jeg alle slags syke regler og grenser for nøyaktig hva jeg kunne spise og ikke kunne spise, men nå har det forandret seg helt. Og selv om jeg faktisk kjenner frykten for vekt, kropp og mat sakte men sikkert smyge seg bort, klarer jeg ikke å unngå frykten. Jeg spiser på og vet at jeg må opp i vekt, noe jeg faktisk er merkelig komfortabel med takket være treningen. Jeg bygger muskler fortere enn noensinne, og jeg vet godt at det jeg legger på meg i hovedsak er muskler. Og det er jo det jeg vil ha, så why not! Men det er likevel utrolig skremmende å gi opp kontrollen jeg har hatt over mat. 

Er det innafor å posere med favoritt energidrikken sin? Vel, om det ikke er det så bryr ihvertfall ikke jeg meg, for denne her er helt fantastisk! 

 

Men jeg kan ikke la frykten ta over nå. Jeg er så utrolig godt i gang med "prosjekt pålegging", og ting går fortere fremover enn noensinne før. Selv om det er skremmende å se tallene på vekten som sakte men sikkert stiger, elsker jeg å se endringene på kroppen min. Jeg blir sterkere for hver dag som går, har fått større og mer muskler og jeg føler rett og slett at kroppen min fungerer bedre enn på lenge. Bedre enn på flere år faktisk!

Nå gomlet jeg akkurat i meg dagens andre proteinbar, og denne gangen var det en med sjokoladetrekk og deilig, kremet peanøttsmør inni. Jeg spiser også barer og slikt som ikke er tilsatt ekstra mye proteinrike greier, men jeg trenger proteinene mine når jeg trener så mye og tungt! Så proteinbarer har blitt en stor favoritt for meg den siste tiden :D



Slenger med ett lite bilde av dagens godbit! Dette var en av de maaange tingene jeg unnet meg fra Gymgrossisten for en liten stund siden, og sjokkerende nok har alt jeg har spist fra den bestillingen så langt vært helt fantastisk! Dette er en Star Nutrition Protein Block!

Skjekk ut resten av innkjøpet mitt HER!
 


Nå har jeg akkurat satt i gang med kveldens grøtkoking, og jeg klarer bare såvidt å røre i kjelen! Jeg hadde en helt super treningsøkt tidligere i dag, noe bicepsen og tricepsen min virkelig kjenner. Det er så deilig å føle at jeg endelig begynner å få energi og overskudd tilbake etter en god stund uten. Så akkurat nå er jeg veldig motivert for tiden fremover! Og i morgen braker jo sommerferien løs for min del også! Jeg kan føle på meg at dette blir en fin en;)

Har du noen favoritt proteinbarer?

Vi blogges!
 

 

 

Likes

Comments

Nå når vi suser mot sommerferien raskere enn noensinne, er det nesten umulig å unngå alle disse idealene. Rundt omkring på sosiale medier, internett og TV får vi proppet i oss bilder og videoer av folk som enten har eller skal få sommerkroppen. Jeg har vært på jakt etter en perfekt, mer eller mindre uoppnåelig kropp i flere år nå, men endelig klarer jeg å se at disse idealene er feil. 

Så mens de fleste andre strever desperat etter å gå ned i vekt, bli smalere her og tynnere der, har jeg kjempet på i over en måned for å legge på meg. Jeg spiser mer enn noensinne og trener med tunge vekter og elsker det. Og jeg kan endelig begynne å se endringene på kroppen min. Jeg blir sterkere og sterkere for hver dag som går, musklene vokser og jeg merker bare hvor mye mer fornøyd kroppen min er med tidenes tilstand. Huden min har blitt finere, håret er mer luftig og friskt, og energien er tilbake på topp. 

Det er litt tøft å skrolle gjennom sosiale medier og se alle bildene og videoene om "sommerkroppen". Alle trener mer, spiser mindre og er på alle slags syke dietter for å kunne føle seg komfortabel i en bikini på stranden. Og her sitter jeg midt oppi "prosjekt pålegging" og 'bulker' for harde livet. Men jeg er rimelig sikker på at alle de på jakt etter sommerkroppen heller ville ha gått i mine fotspor! Jeg spiser godt over 3000 kalorier på en dag, gomler på minst en sjokolade daglig, og trener for harde livet. Og jeg virkelig elsker det! Jeg har ikke følt meg så fri på lenge, og all kontroll over maten er borte vekk. Men selv om jeg elsker å kunne spise såpass mye og ikke kunne tenke meg noe bedre, er det utrolig vanskelig. Det er nemlig ikke så lett å gå fra å ha 110% kontroll over mat og ha alle slags syke regler og "grenser" for hva jeg kan spise, til å spise enorme mengder og ikke ha noe som ligner på kontroll eller regler. Men takket være treningen har jeg kommet meg gjennom til nå, og det er jeg evig takknemlig for!

Nå knasket jeg akkurat i meg dagens andre sjokolade. Jeg kom hjem fra en real treningsøkt nå for en liten stund siden, og nå svir armene og skuldrene mine så mye at jeg nesten ikke greier å klikke på tastaturet! Men fy søren så fint jeg hadde det på treningssenteret i dag! Jeg hadde uendelige mengder med både motivasjon og energi, følte meg komfortabel med meg selv der jeg pustet og peset mens svetten rann, og fikk til det jeg hadde lyst til og enda mer enn det. Og dagen har gått helt prima ellers også. Humøret har vært på topp fra start til slutt, og det finnes ikke noe bedre enn det! Da blir plutselig alt bra!

Nå kjenner jeg at det er på tide med total avslapping her hjemme, så vi snakkes i morgen!

Vi blogges!

 

 

Likes

Comments