Header

Personligt

Det blir inte alltid så som man har tänkt sig...

Igår efter att vi hade kollat klart en film gick vi och la oss. Jag trodde att jag skulle hinna sova nästan 8h innan första alarmet på telefonen ringer.
En och en halv till två timmar hann jag sova innan jag vaknade, strax efter ett, med en fruktansvärd huvudvärk på höger sida av huvudet. Tog en Burana men värken blev bara värre och började stråla ut i höger öra.
Klockan passerade två och jag fick bara mer ont trots att jag tagit värkmedicin. Samtidigt låg jag in snurrad i täcken och skakade som ett asplöv som jag frös, D kände i min panna ifall jag skulle ha haft feber. Hela jag var brännhet förutom min fötter och pannan.
Värken fortsatte och blev värre. Vid halv tre började vi fundera om vi skall åka in till TYKS eller inte.
Mina alternativ var:
1. Vänta att klockan blir 8:00 så jag kan ringa och beställa läkartid och eventuellt hamna vänta ytterligare någon timme innan jag slipper till läkare.
Eller
2. Åka in till TYKS på natten och få hjälp snabbare.

Efter att ha googlat mina symptom beslöt jag att vi åker in till TYKS. Man skall absolut inte googla sina krämpor! Mina symptom stämde in på bl.a. Hortons huvudvärk, hjärnhinneinflammation, bihåleinflammation. Jag trodde direkt att det inte kan vara bihåleinflammation då jag innan jul åt antibiotikakur mot det.
Klockan 04:04 blev jag inskriven på TYKS. Satt i 20-25 minuter och väntade på att slippa in till en sjukskötare. Sjukskötaren kollade mitt infektionsvärde och det låg på 57, alltså förhöjt. Hon mätte också tempen på mig och jag hade 37,1 grader i vänster öra trots att jag tagit värkmedicin någon timme innan.
Jag fick gå ut till väntrummet igen och vänta på att jag skulle slippa till läkare. Den här gången behövde jag kanske vänta 10 minuter.
Läkaren kollade min öron, i halsen, i näsan och bihålorna. Öronen och näsan såg bra, halsen var röd som berodde på mitt hostande. Höger bihåla såg mindre bra ut, där fanns redigt med vätska.
Läkaren kunde konstatera att då jag innan jul hade akut bihåleinflammation/sinuit så borde jag ha fått en längre antibiotikakur än den 5 dagars som jag fick. Troligen har den inte hjälpt tillräckligt och det har blivit kvar vätska i högra bihålan.
Jag fick utskrivet 10 dagars antibiotikakur, två olika värkmediciner och en medicin som skall hjälpa till att få all vätska bort ut bihålorna. Två dagar sjukledigt fick jag också så att jag får vila tills antibiotikan börjar värka.
Klockan 04:55 startade vi ifrån TYKS till Pargas. Vi sov i Pargas för att jag skulle ha börjat jobba så tidigt. Vi hann sova lite på en timme innan D skulle på jobb. Eftersom vi bara tog min bil till Pargas igår kväll så fick jag köra honom på jobbet, då jag själv behöver bilen för att slippa och stor shoppa till Apoteket.
Jag hoppas verkligen den här antibiotikakuren gör underverk så jag slipper vara sjuk! Inleder femte veckan som sjuk. Först hade jag feber och flunssa, sedan feber och bihåleinflammation, var frisk i ungefär 5 dagar innan jag någon dag innan julafton började hosta. Nu har jag hostat i några veckor, varit flunssiger under förra veckan och den här veckan inledde jag med bihåleinflammation och hosta.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments