Header

För några dagar tänkte jag att vilken tur jag har haft den här vintern att slippa ligga hemma med förkylning, feber eller magsjuka. I morse när jag vaknade då alarmet ringde så slog nog kroppen en redigt i ansikte. Jag som trodde jag skulle slippa vara sjuk, icke. Vaknade upp med frossa och feber. Det här förklarar nog långt varför jag varit rätt så trött under helgen och frusit om kvällarna.

Jag hade inget annat val än att ringa och sjukanmäla mig i morse och försöka vila och dricka mycket så jag snart är frisk och kry igen. Imorgon blir jag också hemma då vi med skolan skall besöka Barnkliniken i Helsingfors och då kan man inte delta om man är sjuk. Små trist att febern först bröt ut idag och inte igår då jag ännu var hemma, skulle hellre vara hemma i Pargas och vara sjuk än ligga här i två dagar utan att göra något.

På onsdag satsar jag på att vara uppe på benen igen och tillbaka i skolan. Så för mig blir det troligen bara tre dagar skola under den här veckan och på fredag åker jag hem igen.

Jag skall försöka skriva några tidsinställda inlägg färdigt, har en hel del idéer för tillfället. Så bara jag orkar och känner att huvudet är lite lättare skall jag börja skriva och fixa på dem.

Likes

Comments

// 2012 // 2013 // 2014 //

// 2015 // 2016 // 2017 //

En sak jag gillar att göra är att kolla tillbaka på gamla bilder. Jag tycker det är roligt att se hur jag själv har ändrat hårfärger, frisyrer och klädsmak under åren. Bästa av allt är ju att man inser att man nog har växt till sig rätt så mycket sedan midsommaren 2012.

I dag har jag inte blonderat sönder mitt hår som jag gjorde under 2012, jag har heller inga hårförläningar i mera för idag behöver jag inte det då mitt hår är längre än vad mina hårförlängningar var. Klär mig också betydligt mer mognare, snyggare och enligt hurdant väder det är. Förut kunde jag gå med leggings och converse på året om, även om det var -15 grader ute och det bara sved om benen som det var kallt. Jag har lärt mig min läxa då det kommer till kläder och olika väder.

Sedan midsommaren 2012(då första bilden är tagen) har det hänt MASSOR i mitt liv:

- Skaffat flera piercingar

- Vi blev tillsammans med Kevin

- Gick ut högstadiet med ett medeltal på 7,5

- Slapp in på närvårdarlinjen i Axxell i Pargas

- Vi flyttade ihop och jag hemifrån, till Nagu

- Flyttat från Nagu till Pargas centrum till hit vi bor idag

- Tog min första tatuering

- Fyllt 18 år och fått körkort

- Köpt min allra första bil tillsammans med Kevin

- Skaffat vårt första egna husdjur, Ninja

- Slapp in till barn och unga linjen i Ekenäs

- Jobbat lite här och där

Listan kan göras hur lång som helst. Det har hänt massor och åter igen massor under fem års tid. Mest nöjd är jag nog över mig själv som har mognat mycket under alla dessa år och kommit dit jag vill i livet. Hittade en film som jag gjort i skolan på nian och där stod att min dröm vad att bli dagistant och nu är jag ett stenkast ifrån. Halv år kvar av utbildningen och sen blir jag utexaminerad närvårdare och kan börja söka ett riktigt jobb.

Att få söka efter ett riktigt jobb, inte sommarjobb, och få ett jobb är nog det jag längtar mest efter. En ekonomisk trygghet, det är inte riktigt en dans på rosor att leva på studiestöd och bostadstillägg. Jag längtar efter att få kunna spara ännu mera pengar och kunna få bygga mitt drömhus. Kanske köper vi en större lägenhet innan drömhus uppfylls, känns som den här lägenheten på 60 kvadratmeter börjar bli för liten för mig som gillar att inreda, ytan räcker inte till till alla mina idéer.

Min favorithobby just nu är att kolla på Etuovi på både lägenheter och hus, suga upp inspiration och idéer. Om jag inte besöker hemsidan dagligen så gör jag det åtminstone varannan dag.

Likes

Comments

Söndag, sista dagen på veckan. Imorgon börjar åter igen en ny vecka med nytt program.

Min söndag har inte varit så händelserik. Sovmorgon till nio innan jag steg upp och satte på ett avsnitt av The Vampire Diaries. Fixade frukost som blev rostbröd med äppelsylt på, mums.

Under förmiddagen städade jag upp i lägenheten, inte för att jag hunnit stöka ner något, så jag på fredagen kommer hem till ett städat hem. Tvättmaskinen och diskmaskinen snurrade på.

Till lunch blev det hönsfrikasse och några avsnitt av Teen Mom 2, som sällskap fick jag en sovande katt. Läst bloggar och städat mejlen och kollat på olika gardiner till köket, kan inte bestämma mig vilken det skall vara.

Började plocka fram och packa det jag skulle ha med mig till Ekenäs. Hann packa allting i klädväg och allting annat förutom dator, internetmodem och mat innan mamma och min syster kom till oss. Äntligen fick jag utväxten färgad! Ninja tog de med sig då de åkte hem. Jag själv blev hemma, tog en dusch och sköljde ur hårfärgen.

Packade det sista och strax efter kl 17 bar det av mot Ekenäs igen. Efter nästan 2h bilfärd är jag här igen och kommer stanna till fredagen. Jag har både hunnit packa upp och valt outfit tills imorgon. Nu blir det serie och morötter att gnaga på.

Likes

Comments

Lördagen har nått sitt slut och det är snart dags att krypa ner under täcket.

Under förmiddagen passade jag på att städa undan julpyntet, tvättmaskinen fick arbeta och jag hann kolla både på Netflix och Youtube under tiden maskinen snurrade. På eftermiddagen hämtade pappa mig och jag åkte till butiken en sväng innan jag hälsade på hos honom en stund. Jag hann också kolla på olika gardiner till köket och blev faktiskt lite små sugen på att ha ljusrosa vardagsrums gardiner men det får jag nog skippa för den idén gillade inte sambon min.

Till köket funderar jag beställa hem denna. Jag kan inte bestämma mig om det skall bli en vanlig gardin eller en hissgardin i vitt, grått eller beige.

Efter fem på eftermiddagen åkte jag tillsammans med min lillebror och hans pappa in till Åbo och åt middag på Rico inne i stan. Jag tog en grillad lövbiff med franska potatis till. Super gott och mättande!! Propp mätta traskade vi till bilen och åkte tillbaka till Pargas och hem till dem. Jag fortsatte inreda lillebrors rum och det blev jättebra. Hittade också två hoodier i lillebrors klädskåp som ärmarna var för korta åt honom, men passliga åt korta mig med mina t-rex armar, haha.

Imorgon hinner jag inte vara så mycket hemma eller jo största delen av dagen, men känner ändå en stress då jag skall åka iväg till Ekenäs på eftermiddagen. Innan det bär av till Ekenäs skall min utväxt färgas, lägenheten skall städas, väskorna skall packas och outfits skall väljas till kommande veckan.

Likes

Comments

Största delen av alla små tomtar och änglar fick flytta ut redan efter nyår. Julstjärnorna i fönstren, juliga textiler och granen fick stanna kvar, för det är rätt så mysigt att om kvällarna tända stjärnorna i fönstret. I dag tyckte jag julen är officiellt över så jag vek ihop stjärnorna och tog ner resten av julbelysningen i fönstren, bytte bordsduk och kuddfodral på kuddarna i vardagsrummet.

Det ända som är kvar i julväg är julgranen för jag vågar inte själv gå upp på vinden så antingen får jag vänta till den 27 januari då Kevin kommer hem eller samla riktigt mycket mod och gå efter den nästa helg då jag är hemma. Gardinen i köket är också rätt så julig, den kan jag inte byta ut före jag har mätt bredden på fönstret och beställt hem en ny. Jag skall nog direkt börja kolla efter en ny hissgardin till köksfönstret och så skall jag beställa nya kuddfodral i rosa till soffan.

// H&M Home //

Två styckena såna här skulle jag vilja ha för att få in lite färg i vårt stilrena hem i vitt, grått, svart och beige.

Likes

Comments

Alarmet på telefonen ringde redan strax innan sju i morse och det ända som kom upp i huvudet var att jag VILL stänga av alarmet och fortsätta sova vidare i min egen säng. Efter att ha tryckt på snooz x-antal gånger steg jag upp mot mon vilja, sminkade mig halv sovandes och slängde på första bästa plagg.

Vid nio tiden bar det av mot Åbo för att gå på studiebesök/föreläsningar om olika yrkeshögskoleutbildningar vi Åbo Akademi och Novia. Jag var och lyssnade på föreläsningar om sjukskötare, barnmorska, hälsovårdare och socionom. Det ända av de fyra som jag skulle kunna tänka mig ifall jag skulle skicka in ansökan för att fortsätta studera på hösten är nog socionom. Som sagt så var det inte direkt givande för mig som vet vad jag vill göra, jobba lite grann och sedan studera till inredare. Sista föreläsningen tog slut redan klockan 14 och efter det bar det av raka vägen hem.

Väl hemma hann jag pusta ut en stund, byta kläder, ge mat åt Ninja och leka med henne innan det igen var dags att åka iväg. Den här gången bar det av mot IKEA för att köpa möbler och annat smått och gott till min lillebror. Efter ungefär två timmar strosandes runt i IKEA och med en matpaus var det dags att åter en gång åka hem, eller till min lillebror för att bygga ihop möblerna.

Hör och häpna jag kom tomhänt ut ur IKEA! När skulle det ha hänt tidigare? Jo, aldrig.

Lite på två timmar senare fick jag skjuts hem till oss. Under dessa två timmar han jag och lillebrorsan bygga ihop ett nattduksbord, en hylla, fixa lite grann i hans rum. Det var riktigt kul få åka iväg till inredningens värld, men det var också väldigt skönt att få komma hem. Benen och fötterna värker efter nästan tio tusen steg och ögonlocken börjar bli tunga.

Imorgon blir det nog en lååång sovmorgon och sedan kan jag stiga upp och kolla på Netflix medans tvättmaskinen får arbeta. Jag skall också åka iväg en sväng och hälsa på hos min pappa, kanske börja slipa på en gungstol som skall bli grå(är svart just nu) och flytta in hos oss.

Likes

Comments

Fredag, känns som en evighet sen förra veckans fredag.

Skolveckan har varit lång och samtidigt gått väldigt snabbt fram. Största boven till det är nog sömnbrist och att jag inte ännu hunnit lada in i rutinerna med tidig väckning och långa skoldagar. Det knallar och går i alla fall och det är huvudsaken. Innan skolveckan når sitt slut och jag tar helg är det kvar ett studiebesök till Åbo på dagens skolschema.

Dagens studiebesök vet jag inte om är så givande för just mig, Jag har nämligen inga planer på att fortsätta studera i höst och skulle jag göra det skulle det inte vara via Novia eller Åbo Akademi, utan via Axxell för att bli inredare. Kanske jag ändrar mig efter besöket, vem vet. Det skall nog bli riktigt intressant, jag tänkte gå och lyssna på sjukskötare och barnmorska under förmiddagen och på eftermiddagen på socionom och hälsovårdare. De två sist nämnda är något jag under mitt första och början av andra året av närvårdarutbildningen funderade på att studera vidare till, men inte mera.

Jag kan slänga in ett inlägg senare idag eller under helgen hur studiebesöket var, vad jag tyckte om föreläsningarna om de olika linjerna och om jag har ändrat mig gällande vad jag vill bli då jag blir stor.

Ha en underbar fredag!

Likes

Comments

Hemma efter fyra nätter hemifrån och också Ninja har kommit hem, Kevin är kvar i det gröna och kommer sitta inne både denna helg och den kommande. Sedan jag låste upp vår ytterdörr har jag hunnit packa upp alla kassar och väskor, vikt in kläder i skåpet och plockat fram kläder tills imorgon.

Ikväll eller resten av denna kväll kommer jag spendera åt Netflix innan jag lägger mig i min egen säng, om jag har saknat min alldeles egna säng. Imorgon väntar sista skoldagen på veckan med studiebesök till Åbo, en kort skoldag från kl 10-14 och efter det skall jag åka iväg till IKEA. Efter det skall jag antagligen börja på med att inreda min lillebrors rum och hälsa på Stampe.❤

Likes

Comments

Om vi börjar med skoldagen... Skoldagen har varit riktigt intressant, sista kursdagen av första hjälp 2-kursen och jag klarade kursen - jag fick första hjälp 2-kortet. Under dagen var vi uppdelade i grupper som bestämdes igår och varje grupp fick komma på ett case, vi hade förstås ett huvudämnen och t.ex. min grupp hade hjärnskakning. Igår under eftermiddagen planerade vi vem i gruppen som skulle ha hjärnskakning och vad resten av personerna skulle ha, jag fick leka att jag var i chock. Under morgonen fick varje grupp tur vist gå till fem olika case och göra första hjälp på rätt sätt och komma på vad som hade hänt osv. Jag tycker det var riktigt roligt även fast jag själv är dålig på att spela teater och jag började skratta i mellan åt.

Innan skoldagen var slut åkte vi till brandstationen här i Ekenäs för att bekanta oss med deras ambulanser, vad som finns i bilarna och vad det används till. Det här var också riktigt intressant! En bra skoldag med andra ord.

När skoldagen nått sitt slut traskade jag hem i värsta stormen. De har lovat storm tills imorgon men jag tror nog den är här redan. Blåser så det viner i husknutarna och plåttaket bullrar till vid varje hård vindpust, kallt är det också.

Det första jag gjorde då jag kom hem var att byta ut de kalla jeansen till varma sköna mjukisbyxor och sätta på sockor innan jag virade in mig i filten. Jag har hunnit packa en del av det jag skall ha med hem imorgon, svårt att packa allting då jag behöver en stor del ännu imorgon då jag skall laga mig klar. Förutom att jag har packat lite smått så har största delen av min tid gått åt till att kolla på Teen Mom 2 och Youtube-klipp.

Under helgen då jag är hemma skall jag försöka fixa några tidsinställda inlägg. Jag har betydligt mer idéer och inspiration till att skriva inlägg då jag är hem än då jag är här, känns som jag inte har något att göra här då det enda jag egentligen gör här är att gå i skolan, komma hem och göra skoluppgifter, kolla på film och serier, läser bloggar och sådant. Jag gör inget speciellt här, medans jag hemma gör allt från att inreda till att baka.

Likes

Comments