Header

Efter midsommarfirandet ute på stugan bland myggor och pissmyror är jag TJUGOTVÅ myggbett rikare på bara benen. Jag är glad att det är bara på benen så att jag enkelt kan dölja mina sönder kliade bett under ett par byxor & att det inte är myggbett på eller runt min tatuering.

Mina ben ser ut så här:

Nästa gång jag tänker spendera tid på stugan eller utomhus om kvällarna tänker jag packa med mig myggspray. Tack och lov så fick jag hem ifrån Dermosil tidigare i år en super produkt, ett cooling balm. Räddaren i nöden! Jag kan varmt rekommendera deras cooling balm för det fungerar super mot myggbett och pissmyrsbett.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Midsommarfirandet är klappat och klart, jag är hemma tillbaka igen.

Midsommarafton firades ute på mommos stugan tillsammans med släktingar från min mammas sida. Planen från början var att jag inte skulle åka ute dit, utan att stanna hemma och vila ut. Istället bestämde jag mig, tack och lov, för att åka ut och fira midsommar i mycket trevligt sällskap!

Vädret var fint, maten var SUPER god och sällskapet var underbart!

Det var mycket skönt att åka ut till stugan, koppla av och bara njuta av stunden. Det här var också första gången jag åkte ut till stugan i år.

Stannade dock bara en natt på grund av att jag tidigare i veckan var till läkare och fick domen "lite väl spända muskler i nacken och axlarna". Jag fick utskrivet Sirdalud, triangelmedicin och Pronaxen, värkmedicin. Det blev en nykter midsommar för min del men jag hade roligt trots allt och även om Sirdaluden gör mig lite tröttare så orkade jag sitta uppe och prata, hänga och chilla fram till tjugo före tre på natten.

Min midsommar outfit var ingen snygg klänning och blomkrans i håret utan min outfit bestod av:

- En grå topp

- Camo set ifrån JFR

- Superdry tjock hoodie

- Mina favorit yllesockor

- Helly Hansen jacka


Med andra ord rätt så mycket kläder. Kallt blev det mot kvällen och jag ångrar inte att jag paltade på flera lager. Det skulle ju ha varit lite enklare att ta med mig vinterjacka, då skulle jag galant ha klarat mig med några färre lager.

Idag har jag varit TRÖTT, riktigt trött från både topp till tå. Så det var faktiskt riktigt skönt att komma hem idag på eftermiddagen och bara lägga sig i sin egen säng, dra täcket på och ligga och kolla på Jocke & Jonna möter-serien på Viafree. Tror jag till och med kan ha slumrat till några gånger.

Ikväll skall jag njuta hemma framför en bra film med en skål glass och maräng i handen.

Likes

Comments

~MIDSOMMARLISTAN 2017~

Det här är planerna för midsommaren: Åka ut till min mommos stuga tillsammans med en del släktingar och familjemedlemmar ifrån min mammas sida. Äta grillmat och ha det skoj!

Det bästa med midsommaren är: Maten - Grillmaten!

Det sämsta med midsommaren är: Oftast så är det nog vädret, den finska sommaren. Jag får väl för säkerhetsskull packa med vinterrocken i väskan, det brukar inte vara stekhett på midsommaren.

En tradition jag inte bryter: Grilla marshmallows har blivit en tradition tillsammans med kusinerna.

Ett måste på midsommarbordet: Grillmat! Halloumi, majs, nypotatis, grillbiff, osv. Listan på all mat som skall finnas med på bordet kan göras lång.

Tre tips för en lyckad kväll:

1. God mat

2. Trevligt sällskap

3. Grillade marshmallows

Jag firar/firar inte midsommar för att: Jag har så länge som jag kan minnas alltid firat midsommar. Under de senaste fem åren så har jag antingen firat midsommaren i Nagu, festat eller varit ute på min mommos stuga tillsammans med släktingar.

Ett starkt midsommarminne: Sitta på ute på terrassen och grilla marshmallows är det som jag kommer och tänka på nu som jag har gjort de senaste åren.

Likes

Comments

Ursäkta skrynklorna men jag är inte en bästa vän med strykjärnet.

Det här är min nya sommarfavorit i garderoben - En klänning ifrån H&M

Klänningen ser ut som en topp och en kjol till, enkel och stilren. Passar till vardags och lite finare tillfällen om man piffar upp den med snygga accessoarer till. Jag tror att jag främst kommer använda den till vardags och matcha med ett par svarta ballerinor och några enkla silversmycken till.

Likes

Comments

Grundexamen inom social- och hälsovårdsbranschen, 180 kp, närvårdare

Kompetensområdet för vård och fostran av barn och unga

Eftersom att jag inte själv kunde delta på min dimission förra fredagen, den 16 juni, så har skolan skickat hem mitt avgångsbetyg. Jag måste säga att jag är riktigt stolt över mig själv och mina prestationer!

Motivationen till skolan och skolarbeten har inte alltid legat högst upp och jag har heller inte alltid prioriterat dem, men ändå så kan jag nu i efterhand vara stolt över mig själv och säga att jag lyckades skrapa ihop ett snyggt avgångsbetyg med fina vitsord och till och med ett stipendium.

Att jag har fått ett stipendium har jag lite svårt att inse själv och det kommer nog ta en stund innan jag riktigt har fått in det. Senast jag fick ett stipendium från skolan var när jag gick på ettan i grundskolan.

Motiveringen till mitt stipendium lyder så här:

"Har en god förmåga att reflektera över sin inlärning under kompetensområdet"

Likes

Comments

I söndags hängde jag på mamma & Co och åkte med in till Åbo. I Åbo ordnades det International Grand Markets. Vi gick runt och kollade vad de olika länderna hade att erbjuda. Jag hittade inte så mycket, men jag är också väldigt kräsen när det kommer till mat och det såldes mest mat. Jag hittade några saker, bland annat det här...

Innan vi åkte hem åt stannade vi och åt varsin våffla. Jag tog en våffla med vitchoklad och marshmallows på.

Likes

Comments

Utav min gudmor med familj fick jag en SCRATCH MAP deluxe edition.

Hur fungerar en scratch map då? Jo, när man har besökt ett land så får man skrapa fram det landet och då blir det en annan färg. I början är alla länder en och samma färg. Fungerar ungefär likadant som en skraplott.

Super roligt!

Likes

Comments