Header

Skönhet

I förra veckan var jag en sväng till Skanssi tillsammans med min syster. Tro det eller ej men det bästa för min rygg var att gå och vad passade inte bättre än att kombinera orderna jag fick av läkaren och mitt stora intresse shopping. Shopping blev det och hem kom jag med två nya sminkprodukter ifrån KICKS.

IsaDora Face Sculptor i färgen 03 Nude

Smashbox Photo Finish Primer Water

Jag är helt såld! Bästa sminkprodukterna jag äger och har haft. Super nöjd och de är verkligen värd priset. Så jag kan varmt rekommendera dessa två.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Personligt, Vardag

Bästa i veckan hittills - att få spendera mycket tumistid med "D" och att få läsa Joakim Lundells självbiograf Monster.

Sämsta i veckan hittills - jag fick sjukledigt från tisdag till söndag och varit tvungen att undvika att både sitta och ligga längre stunder.

Där har jag ont - i min rygg, musklerna i mitten av ryggen.

Det tänker jag mycket på - kommande veckan, hur jag skall göra bloggen "höstig" och framtiden.

Det klär jag mig i - nya blåa jeans och en längre t-skjorta i svart med vit text på som båda kommer ifrån New Yorker.

Det dricker jag - vatten.

Idag händer detta - senare idag styr vi kosan mot Pargas men innan det skall jag skriva några tidsinställda blogginlägg som kommer upp under veckans gång, platta håret och så skall vi laga mat och äta. Ikväll blir det nog bara mys och en lugn kväll.

Imorgon händer detta - jobb från 8-16 för min del och på efter jobb skall jag åka och hämta fotona som @MarietteOhman tagit på oss förra helgen.

En liten sneak peak på bilderna...

Mest av allt önskar jag detta - att jag slipper ha ont i ryggen och kan återvända till jobbet imorgon.

Nästa vecka ser jag framemot - att få se alla bilder som @MarietteOhman tog på oss vid Kustö biskopsborgs ruiner. Vad jag sett hittills och som ni kan se här ovanför så är dom såå lyckade och vi är nöjda!

Likes

Comments

Personligt

Nu är det äntligen dags att berätta och visa vad som har skett under de senaste tre månaderna. Bloggen har inte varit dagligen uppdaterad men för det så har livet rullat på och det har hänt mycket på en kort tid.

Så nu spolar jag tillbaka till juli, sommar och sol. Jag var i stort sätt ledig hela juli månaden, några enstaka jobb här och där men annars var det semester som gällde. Började juli månaden med telefonbyte och bilköp. Jag köpte min första egna bil och det blev en svart Volvo S40 som jag än idag är super nöjd med. Fixade undan andra skedet av bilskolan.

Shopping blev det också, allt ifrån kläder och skor till nya möbler till hemmet eftersom jag då var ensam hyresgäst i min lägenhet i Brobacka.

Fick också besked om att jag fått arbetsplatsen som barnskötare i Åbo.

Min sammanfattning av juli-månaden kan ni läsa HÄR .

Juli månaden nådde sitt slut och plötsligt var det augusti och min semester började närma sitt slut.

Den sjunde augusti började jag jobba på ett svenskspråkigt daghem i Åbo i en barngrupp med 3-5 åriga barn. Super roligt och jag trivs jättebra!

I augusti började jag också blogga allt mindre, om det kom ett inlägg per dag så var det bra men ibland hann jag inte med det. När jag inte var på jobbet spenderade jag tid till att baka, shoppa och i Kimito.

Jag har nog aldrig riktigt berättat varför jag spenderar så mycket tid som jag gör i Kimito. Orsaken lyder så här.. I slutet av juni började jag umgås med D. Vi började umgås mer och mer och idag är vi ett par. Vi bor inte tillsammans men sover tillsammans i stort sätt varje natt, antingen i Pargas eller i Kimito. Var vi sover och om vi sover tillsammans beror mycket på mina arbetstider. Om jag börjar innan kl 8.00 så sover jag i alla fall i Pargas för då har jag en arbetsresa på ungefär 35 minuter, medans från Kimito har jag en arbetsresa på ungefär 50-60 minuter beroende på trafiken.

Det var också i augusti som någon oärlig idiot körde in i min bil så det blev både repor, buckla och rödfärg på min bil som jag då hade haft i ungefär en och en halv månad. Surt!

Alla blogginlägg ifrån augusti månaden hittar ni HÄR .

Sommarmånaderna tog slut och vi fick vända blad i kalendern till september.

Här minskade mitt bloggandet mycket! Jag till och med tog en paus för jag hade varken tid eller motivation till att sätta mig ner och dela med mig av mitt liv just då som kändes kaos.

Det var också i början av september som Ninja försvann. Meningen var att Ninja skulle bli utekatt då hon hade vildkatt i sig och hon blev bara vildare och vildare inomhus. Övade ha henne ute i koppel flera gånger innan hon fick gå utan. Söndag den 3 september fick hon vara en hel dag utan koppel ute på gården, samt bekanta sig med kattluckan osv. På kvällen hade hon gått ut igen och det var då hon försvann. Det som vi har hittat efter henne är hårtussar, troligen har hon varit i slagsmål med något annat djur. Vad som har hänt åt henne är ännu oklart, hon kan ha blivit skrämd av något eller så kan också något annat rovdjur tagit henne. Spårhundar har försökt hitta henne men utan resultat. Vi har också letat efter henne, samt lockat på henne med kattmat, godis, leksaker osv.

Tyvärr så kommer hon nog inte tillbaka och jag får nog heller aldrig veta vad som hänt henne, jag kan endast spekulera mig fram. Å risken finns ju alltid att något större rovdjur tar en katt eller att dom blir skrämda av något, de riskerna var jag mycket medveten om på förhand.

Saknaden efter min lurvboll är ENORM!

Livet är tufft ibland men det gäller bara att hålla huvudet högt och sikta framåt!

Det var också i september som jag tog beslutet om att säga upp min stora lägenhet i Brobacka. Tyckte det var onödigt att betala flera hundra euro på hyra i månaden då jag största delen sover i Kimito, sedan jag träffade D. Å jag tycker också det var rätt onödigt att bo ensam i en 60 kvadratmeters stor lägenhet i ett hus där grannarna gick en på nerverna.

Istället bor jag nu i en tillfällig lägenhet där det inte bor störande grannar och man hör heller inte av dem.

Den här månaden hade inte så fin start heller... Känns som om det är väldigt mycket motgångar just nu. De senaste två veckorna har jag kört med D:s bil då han inte har behövt den. En kväll när jag var påväg hem, det var mörkt och jag kunde inte köra med långljusen på då det kom bil emot så springer det mitt i allt rakt ut framför bilen en grävling eller mårdhund. Djuret avled och bilens framända tog stryk. Kan berätta att jag hade något dåligt och vara eftersom det inte var min bil och jag kunde heller inte göra något åt saken då djuret kom från ingenstans.

Den senaste tiden har det varit väldigt mycket motgångar och jag är förvånad över att de inte nu på över en vecka hänt något. Men vem vet, det är ju fredagen den 13:de.

Just nu ler nog livet lite igen och jag är lycklig trots allt. Även om jag har sjukledigt och ryggen krånglar så är det nog väldigt bra för tillfället med tanke på vad allt jag fått gå igenom under de senaste tre månaderna. Jag är så tacksam över att jag har min stora kärlek vid min sida❤️.

Likes

Comments

Kläder

Mitt nya favoritplagg i garderoben är denna blus i ljusrosa. Stilren, snygg och bekväm!

// Ellos //

Likes

Comments

Shopping

För någon vecka sedan konstaterade jag att mina Helly Hansen rockar inte är tillräckligt varma. Kollade fram och tillbaka på hemsidor, gick runt i klädaffärer i Mylly som säljer höstjackor som håller både vatten och vind. Utan resultat! I förra veckan gav jag Skanssi också en ärlig chans och där, i Intersport, hittade jag exakt en sådan jacka som jag letat efter. En färggrann hallonröd/rosa Helly Hansen jacka med fleece som håller både vatten och vind.

Likes

Comments

Vardag

Efter att jag packade ihop allt som jag äger och har och flyttade har min rygg inte mått särskilt bra. Jag har haft värk i ryggen och jag suttit eller legat längre stunder. Alltså att sova har varit nästan omöjligt i mellan åt då jag med ca 15 minuters mellanrum fått vända och vrida på mig. Under de senaste månaderna har det inte heller blivit mycket till att träna då jag drabbats att en och annan flunssa, så träningen har stått på paus.

Igår var jag exakt 3h 25 minuter på jobb, sedan tog ryggvärken över mig. Fick tid till läkare till klockan elva och efter det besöket fick jag sjukledigt fram till söndag, muskelavslappnande medicin och värkmedicin på, samt remiss till fysioterapeut. Kort sagt så har jag överansträngt två av mina ryggmuskler som är rätt svaga från förut. Så nu bara ryggvärken minskat och flunssan är puts veck måste jag börja träna mina ryggmuskler.

Förutom att jag under min sjukledighet skall äta medicin mot min ryggvärk så skall jag försöka röra på mig så mycket som möjligt och undvika att sitta eller ligga längre stunder. Så igår hann jag med att fixa undan några ärenden, ta en promenad, handla, byka och hänga upp tvätten på tork, småstäda och fixa.

Hittills idag har jag hunnit städa, vika in kläder i garderoben, fota bilder till bloggen, blogga. Om en stund skall jag fixa undan lite mera småärenden som behöver uträttas.

Likes

Comments

Home, Inredning

Nu är det dags att äntligen visa upp några bilder på mitt nuvarande hem. Jag bor fortsättningsvis i Pargas och denna gång flyttade jag till ett höghus med 6-våningar och jag bor på den femte, vilket ger mig rätt bra utsikt.

Likes

Comments

Vardag

Den nya arbetsveckan har redan kickat igång och det står tisdag i kalendern idag.

Gårdagen kom och gick, kändes som en lång dag även om jag hann med rätt mycket. Sov rätt dåligt natten mellan söndag och måndag vilket resulterade i att jag var rätt trött hela gårdagen. Jobbet rullade på från åtta på morgonen fram till klockan fyra på eftermiddagen.

Efter arbetsdagen bar det av till hemkommunen för att plocka upp min tvillingsyster innan vi styrde kosan mot Reso. Det blev shopping och mat i Mylly. Jag hittade lite smått och gott att fylla garderoben med och att ha på mig på jobb.

Imorgon och på onsdag är det tidig väckning, redan klockan 5:00, som gäller. Jag hoppas verkligen att det blir annat väder än regn och rusk. Man blir verkligen så trött och slut på energi när det regnar utanför och är kallt och ruskigt.

Likes

Comments