Header

Måndag morgon igen och en ny vecka har börjat.

Igår bytte vi till sommartid och det måste jag säga att kändes konstigt, jag vaknade upp och tittade på klockan och då visade den 10:06. När har jag senast sovit så här länge tänkte jag och sedan insåg jag att det har bytt till sommartid. Jag fick i alla fall sova ut riktigt ordentligt igår så jag kommer att orka den här veckan.

Den här veckan kommer det vara lit extra press på mig på praktiken för det är nämligen dags för YRKESPROV på tisdag, onsdag och torsdag. Jag är inte direkt nervös för jag känner att jag har förberett mig rätt så bra under förra veckan. Domen kommer nästa veckas onsdag hur det gick, då kommer jag nog vara nervös när det är dags för bedömning.

I morgon eftermiddag/kväll har jag äntligen inbokat tid till kosmetologen för att färga ögonbrynen.

För övrigt skall hemmet storstädas, klädberget behöver göras något åt och jag skall gå igenom garderoben och rensa. Å såklart skall jag och Ninja mysa när hon äntligen skall vara hemma hela veckan. Funderade också på ifall jag skulle ta och baka havreflarn eller testa på något helt nytt recept.

På fredag eftermiddag kommer Kevin hem på loma igenom och ikväll åker han tillbaka till Dragsvik.

Denna stjärna flyttade in hos oss igår och hänger fint i hallen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag älskar svarta jeans, speciellt Gina Tricots Alex svarta jeans. Skulle kunna gå i en hel månad med bara svarta jeans.

Jag är mörkrädd. När jag på mornarna skall gå ut ur lägenheten lyser jag alltid med telefonens ficklampa och har dörren på vid gavel när jag tänder lampan i trappuppgången. Strömbrytaren är rakt bakom vår dörren, då dörren öppnas.

Jag avskyr när det är stökigt och oordning! Speciellt klädhögar, sladdar och disk på diskbänken är något jag hatar att se runt omkring här hemma.

Jag älskar randigt och stjärnor. Vårt hem är inrett med väldigt många stjärnor och i min garderob hittar man många randiga klädesplagg.

Ibland kan jag få ålderskris även om jag bara är 19 år. Jag vill hinna med så mycket och skulle helst av allt börja genast. Många kan tycka det är konstigt att jag har det som 19 åring redan, men så är det.

Jag lider av största kläddilemma i princip fem av sju dagar i veckan.

Min drömbil just nu är en Volvo S40 och/eller en Subaru Impreza.

Jag har enda sedan jag var liten haft dagistant som mitt drömyrke, där i mellan har jag också velat bli frisör(inte mera) och i dagens läge vill jag också bli inredare.

Jag är lite utav en perfektionist. Speciellt när det kommer till inredning och när jag bakar.

Jag har självlockigt hår och jag har alltid avskytt det som pesten. Plattat håret började jag med redan när jag var 10 år, om jag inte minns helt fel. I dagens läge kan jag ha vissa dagar som jag älskar mitt självlockiga hår.

Jag har lite svårt med att gå med mjukisbyxor/collegebyxor på mig utanför lägenhetens fyra väggar. Vet inte varför, för det är så skönt och bekvämt. Oftast när jag går ut byter jag till jeans innan.

När jag skall sova lägger jag håret ovanför huvudet och dynan. Förut sov jag med håret i en lilla My-toffs men nu sover jag med det löst och för att jag inte skall ha håret i ansiktet eller ligga på det så lägger jag det ovanför huvudet.

Likes

Comments

Vad heter ditt husdjur? Ninja

Vilken ras? Hon är en blandning av vanlig bondkatt, norsk skogskatt och vildkatt.

Hur länge har du haft djuret? Ninja flyttade in hos oss den 9 juli 2016. I snart nio månader har hon bott hos oss.

Så här liten var hon när hon flyttade in hos oss

När och varför fick/skaffade du ett husdjur? Jag köpte Ninja en vecka efter att Kevin hade ryckt in i armén för att ha mera sällskap här hemma och i dagens läge är hon vår lilla bortskämda lurviga bebis här hemma.

Hur gammalt är ditt husdjur? Ninja fyller 1 år den första maj, hon är 10 månader(snart 11 månader).

Några udda saker med ditt djur? Ninja älskar havreflarn(både smeten och färdiga flarn) och bananmuffins, allätare. Hon vet exakt vilken tid alarmet i min telefon ringer, sitter på telefonen och när jag skall stänga av alarmet så biter hon mig i handen. Ninja beter sig som en hund ibland. Listan kan göras lång!

Några favoritminnen med ditt husdjur? Dagen hon flyttade in hos oss. Alla de gånger hon kommer och lägger sig bredvid eller på en och är kramsjuk.

En riktig liten mys-gris!

Har ditt djur något smeknamn? Ninja, mysgris, bebis, älskling, lurvboll - Kärt barn(katt) har många namn.

Likes

Comments

Var köper du dina kläder? New Yorker, Gina Tricot, Zalando, Nelly, BikBok, Stadium, osv...

Vad har du helst på dig då du skall gå ut? Svarta jeans och en tröja eller hoodie.

Vad sover du i? Topp och shorts eller en lös t-skjorta

Hur ofta köper du kläder? Det varierar lite från månad till månad, men om jag säger typ 1-10 gånger/månad.

Vad gör du med kläder som du inte använder? Låter de ligga kvar på hyllan i garderoben och ger dem en andra chans ifall att jag skulle börja använda dem eller så säljer jag dem på ett Facebook-loppis.

Vilka plagg har du alltid svårt att hitta? Mina alla 25 par svarta låga strumpor!

Vad känner du dig fin i? I helt vanliga "vardags kläder" och i mera finkläder, beror på när. Jag lider av århundrades kläddilemma så det kan nog ta sig en god stund innan jag hittar den rätta outfiten!

Vad undviker du i klädväg? Obekväma, stickiga, spända plagg och/eller plagg som inte faller i min smak alls!

Vad saknar du i din garderob? FÄRG! Det är väldigt svart, grått och vitt i min garderob.

Likes

Comments

Femte veckan på praktiken har gått i racer fart och nu är det redan fredag och helg. Nästa vecka redan kommer jag att ha mitt yrkesprov. Det kändes verkligen som en evighet tills det, men det gick betydligt fortare fram än vad jag någonsin hade anat. Med andra ord har jag haft en jättebra praktikplats IGEN.

Jag har finslipat på mitt yrkesprov idag, nu är allting klappat och klart och nästa vecka är det bara utförandet kvar. En härlig dag på praktiken trots att jag var mycket seg att komma upp ur sängen i morse då alarmet ringde 6:30. Jag slapp upp ur sängen och hann i god tid! Jag har också hunnit njuta av det fina vårvädret ute på dagisgården.

Ninja har jag också hämtat hem idag. Hon som annars avskyr transportburen och stretar emot när hon skall sättas in i den gick mer än gärna in i den idag. Någon hade visst hemlängtan. Ninja har njutit av att få vara hemma, åt direkt när hon kom hem och efter det har hon legat och njutit av solljuset som lyst in genom fönstret på henne som ligger i Kevins spelstol(a.k.a Ninjas stol).

Om vilken sekund som helst kommer Kevin hem på loma och denna gång stannar han enda fram till måndag eftermiddag. Så ikväll skall vi nog åka till mataffären så vi slipper leva på ketchup som är en av de få saker som finns i kylskåpet. Förutom en shoppingrunda i butiken så blir det nog serier serier och ännu mera serier för mig. Bara ta det lugnt och ha fredagsmys för hela slanten!

Likes

Comments

Mina absoluta favoritserier just nu är:

Unga föräldrar säsong 5 - finns att kolla på via TV4

Unga mammor - finns att kolla på via Viafree

Ung och bortskämd - finna att kolla på via Viafree

Och såklart finns mina två favoritserier sedan några år tillbaka med på listan, nämligen dessa två...

Salatut Elämät - finns att kolla på via Katsomo

och

Uusi Päivä - finns att kolla på via Yle Arenan

Likes

Comments

Slutade tre på eftermiddagen idag och åkte direkt till mamma och Co för att hälsa på min lurviga bebis. Efter en timmes hängande där med Ninja bestämde jag mig för att ta hem henne och ha henne tills ikväll. Direkt när vi kom hem åt hon och gick sedan runt en stund innan hon somnade och sov i TRE hela timmar.

En väldigt trött kisse

Om ungefär en timme skall jag åka och föra Ninja tillbaka till min mamma och där skall hon vara tills imorgon eftermiddag så att hon inte alls behöver vara ensam hemma. Det är lite småknepigt att ha henne ensam hemma då hon inte kan äta med tratten på. Utan tratt kan hon heller inte vara för såret på magen har hon svårt att låta vara.

Det skall bli skönt att imorgon få hem henne och ha henne hemma ännu i någon vecka innan hon flyttar in hos mamma och Co igen då jag skall tillbaka till skolan och Ekenäs. Som tur kommer det påsklov och det betyder några extra dagar ledigt. Och det är bara april månad och en dag i maj som är skola för min del.

Likes

Comments

Förra året på den här dagen hade vi äntligen fått upp allting här hemma. Såg något annorlunda ut då och det har nog ändrat en hel del sedan dessa bilder är tagna...

Likes

Comments

Efter "jobbet"(praktiken) åkte jag raka vägen och hämtade ut mitt efterlängtade Dermosil paket. Som jag har gått och väntat och väntat och väntat ännu mer på att det skall komma meddelande till telefonen om att jag kan hämta ut det.

Ifrån Dermosil hade jag beställt hem följande produkter:

Likes

Comments