Header

Vardag, Huset

Det börjar vara ett tag sedan jag sist publicerade ett inlägg. Orsaken till tystnade är enkel - tiden räcker inte till.
I två veckors tid har jag gått med världens dunderhuvudvärk, haft stegring/feber, hostat och snörvlat. Åkt på en riktigt dunderförkylning och nu är jag sjukledig pga riktigt ordentlig bihåleinflammation på båda sidorna och i pannan, nästan öroninflammation också.
Trots att jag gått och hostat och nyst med jämna mellanrum och låtit som en kråka har jag kämpat på med jobb och försökt hjälpa till så mycket som möjligt i huset. De har gått rätt så bra bara jag tagit pauser med jämna mellanrum och druckit massor med vatten. Oftast har det slutat med att jag har däckat redan vid halv nio på kvällen.
Idag fick jag nog utav den tryckande värken jag gått med i ungefär en veckas tid, besökte lekare och fick antibiotikakur på direkt. Hjälper inte kuren blir det längre sjukledigt och eventuellt punktering av bihålorna. Inget jag skulle vilja!

Tack och lov för mycket hjälp i huset så börjar vi äntligen bli klara. Våra egna möbler har börjar flytta in och alla de nya är ihop monterade och på sin plats. Det ser faktiskt riktigt hemtrevligt ut och jag längtar massor efter att få börja inreda på riktigt. Jovisst, har jag tjuvstartat lite grann.

Jag är så nöjd med valet av färg och tapet på väggarna, samt de möbler vi valt att piffa upp och de vi köpt nya.
Färgerna i hemmet går i vitt, grått, beige. Silver och ljusrosa detaljer hittar man också hos oss.
Idag kom också våra personliga posters som vi skall ha ovanför sängen. Bilder kommer att komma inom snart.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Huset

Här kommer en liten sneakpeak på tapeten som skall upp i sovrummet och på gardinstängerna som kommer komma i vardagsrummet och klädrummet.

Likes

Comments

Huset, Samarbete

I huset går det framåt med racer fart.
Tamburen är klappad och klar! Skohyllan är ihop byggd, hatthyllan målad och har fått sin plats på väggen. Den nya spegeln väntar på att komma upp på väggen och mitt skoskåp lutar mot den tapetserade fondväggen.

Nya bilder kommer komma inom kort.

Sovrummet är målat två gånger och behöver eventuellt målas en tredje gång. Fondväggen är ännu inte tapetserad, men det kommer ske under denna vecka.
Vardagsrummet behöver målas. Fondväggen är färdig tapetserad och det blev så BRA! Våra nya lamporna och gardinstänger skall ännu upp.
Vårt nya TV-bord skruvade vi ihop förra helgen.
Väggarna ovanför panelen i köket och hallen behöver målas en gång till.

Nya golvlister behöver läggas i alla andra rum förutom tamburen. Eluttagen skall bytas ut i kök, sovrum och halva vardagsrummet.
I köket måste vi ännu byta ut bänkskivorna, lavoaren och bygga om lite så att vi får vår diskmaskin och rymmas.

I samarbete med Designtarrat fick jag hem ”Happy Home Recipe” och badrums-text. Receptet la vi upp i köket ovanför vedspisen och badrums-texten la vi upp på badrums dörren.
På tal om badrummet, där kommer vi inte göra mycket. Just nu väntar vi på att våra duschdörran skall komma. I ett senare skede kommer vi måla bastun och lägga ny belysning.

Förra helgen målade jag klart byrån som vi skall ha i hallen och stå, den blev ljusgrå.
Igår målade jag en pall som D snickrat och den blev samma vita färg som hatthyllan. Målade med Vintage kalkfärg för möbler och la på Vintage klarvax.

Mera och nyare bilder kommer komma bara vi kommit lite längre på vägen. Just nu är det kaos. Sängen som D hämtade hem i förra veckan står i klädrummer och väntar tillsammans med alla andra nya möbler och inredningsprylar. Resten av huset är fyllt med gamla och nya lister, målburkar, rullor och penslar, verktyg osv.

Likes

Comments

Listor

Pepparkakor eller lussebullar? Pepparkakor. Jag är inte stort fan utav lussebullar.

Skumtomtar eller knäck? Skumtomtar. Knäck går också men skumtomtar vinner nog.

Ischoklad eller marsipan? Ischoklad. Jag gillar inte marsipan.

Köttbullar eller prinskorvar? Köttbullar och hemlagade, världens bästa!

Julkorv eller julskinka? Julskinka. Vad är ens julkorv?

Glögg eller julmust? Vaniljglögg alla dagar i veckan! Jag älskar vaniljglögg.

Plastgran eller äkta? Jag själv har en plastgran i vitt pga att det varit enklare att ha i höghus. Äkta julgran är också fint men de barrar något förskräckligt!

När vill du att första snön skall falla? Helst får det nog komma snö redan i slutet av november men allra senast i början av december. Dock lyckades det inte alla år här i Finland.

När är det dags att julpynta? Vanligtvis brukar jag börja julpynta riktigt i slutet av november och början av december. I år blir det dock inte så då, utan jag kommer julpynta när vi har flyttat in i huset. Förhoppningsvis blir det innan julafton.

Det bästa med julen? Stämningen, julmusik, julpynt och mys i soffan framför julfilmer.

Favorit julfilm? A royal christmas & En underbar jävla jul

Blir du mättad av julen när den är slut eller vill du ha mera jul? Jo, det blir jag nog.

Vad framkallar mest julstämning? Vinterlandskap utanför, julmusik, baka julstjärnor, kolla på julfilmer och julpynta hemmet.

Ska du göra något speciellt i år? Förhoppningsvis julpynta vårt hus tillsammans med D.

Vad är det viktigaste med julen? Stämningen, snö och filmmys.

Likes

Comments

Vardag

Fredag och första december.

2017 börja nå mot sitt slut, sista månaden av året har börjat. Snart är det både jul och nyår. Ännu har jag inte införskaffat alla julklappar, jag har ärligt sagt bara köpt EN julklapp. Jag måste nog skärpa mig och fixa undan det innan det är för sent.

Imorse hade jag verkligen tidig väckning. På dagens agenda står till först jobb, slutar tidigt då jag har förkortning. Efter jobbet kommer jag åka via Lidl på hemvägen till Kimito.

Resten av dagen kommer gå i målandes tecken. Men innan jag tar penseln i handen kommer jag ligga och vila i D:s lägenhet. Jag har lyckats dra på mig någon flunssa..igen.

Likes

Comments

Huset

Tamburen är så gott som klar, endast golvlisterna som saknas.
I köket och hallen behöver det målas en gång till. Panelen är målad en gång och väggen ovanför är grundmålad.
I vardagsrummet är gamla tapeten borttagen och en ny tapet skall upp efter att vi målat de andra väggarna i vardagsrummet.

I tisdags styrde vi kosan in till Reso. Först ett stop i IKEA och där handlade vi en del av allt som står på shoppinglistan. Fortsatte vidare till Bauhaus och köpte glödlampa, tvättkorg och lås. Kollade även på bänkskiva till köket och golvlister till hela huset

Likes

Comments

Huset

Tamburen:

Hatthyllan på väggen kommer vi att behålla och måla med Vintage Paint i färgen Pearl Grey. Väggen som spegeln är på nu kommer att tapetseras i en ljusgrå färg och de andra väggarna kommer målas i färgen Tuhka, en mörkare grå. På golvet kommer vi lägga mörkgrå panel på.

Hallen & köket:

Panelen på väggarna kommer bli vita och väggen kommer målas i färgen Taikina, en ljus beige. Köksbänkarna kommer vi byta ut till en mörkgrå och diskhon skall bli en modell mindre för att vi skall få plats för en diskmaskin. Handtagen på dörrarna kommer bli också byta ut och ledlampor kommer det komma under köksskåpen.

Badrummet:

I badrummet kommer vi inte göra så mycket. Vi kommer ha duschskåp/-dörrar istället för duschdraperi. Bastun kommer vi också måla i mörk grått. I taket och på väggen kommer det komma ledlampor. Om jag skall vara ärlig så är jag inte så insatt i vad allt som skall göras åt bastun för där har D i princip fria händer och vet bäst på den fronten.

Vardagsrummet:

I vårt stora vardagsrum som är uppdelat i två rum kommer vi enbart måla och tapetsera väggarna.

Väggen med hyllan på kommer få en grå stenmönstrad tapet och väggarna kommer målas med färgen Lumikko, en vit färg med lite lite beige i.

Vi kommer ha en tavelväggen som skall vara på väggen som blir vänster om den med dörren på på bild nummer ett från vänster. Tavelväggen kommer målas i färgen Shaali, en ljuslila/grå/beige variant.

Sovrummet:

Mittersta väggen på bilden till vänster kommer vi att tapetsera med en vit tapet med ljusgrått mönster på. De andra väggarna kommer målas i samma färg som vardagsrummets väggar, i färgen Lumikko.

Fönstret i sovrummet ser man inte ut i då det kommer vägg på yttersidan. Så vi kommer lägga en vit skiva bakom glasen och sedan pynta det med foton och en ljusslinga.

Klädrummet:

I klädrummet kommer vi i princip inte göra något, förutom byta ut golvlisterna som vi kommer byta ut i hela huset. Annars kommer vi bara fylla detta rum med byråer, klädställningar, mm.

Likes

Comments

Familj, Kärlek

Till pappers är vi sambos redan men ännu är vi inte riktigt där. Nu gäller det att börja måla och tapetsera väggarna i huset, fixa om lite i köket så vi får in en diskmaskin, måla om gamla möbler och sist men inte minst flytta in.

Jag längtar efter att få flytta ihop med D och in i vårt huset.

Det skall bli så roligt att tillsammans få inreda vårt gemensamma hem. Åka och köpa de möbler vi har kollat på och kombinera dem med våra egna möbler som vi har från förut.

Detta är verkligen en dröm som kommer gå i uppfyllelse - att få inreda sitt eget hus.

Likes

Comments