Header

Tack älskling för supporten, trist bara att din autocorrect inte riktigt är på min sida...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Inne i de småländska skogarna ligger en riktigt spapärla i form av Hooks Herrgård. För golfälskare är det mer än en pärla med en fantastisk golfbana och tillhörande golfbar. Jag och Björn är inga golffantaster men efter förmidddagens promenad i de underbara omgivningarna så är vi rätt sugna på att testa.

För vår del så lockade det vackra spaet och Herrgårdens gedigna arkitektur och interiör. Med sjöutsikt i både spa, restaurang och i rummen så andas det romantik vart än du går och ett dygn här är lika mycket balsam för själen som för ett förhållande.

Igår njöt vi av spaet, varm/kallväxlande dusch, fotbad, hot tubs både inne och ute, cold splunge och mycket mer. Avkoppling och njutning i ett. Efter det en mycket väl tillagad och välkomponerad 3 rätters middag i restaurangen och kvällen avslutades sedan med vacker musik i salongen.

Jag tror bilderna talar för sig själv. Tack Hooks Herrgård för en mycket trevlig vistelse. På återseende.

Likes

Comments

Jag och Björn är mitt uppe i packningen inför helgens kärleksfulla spavistelse när Flisan uttrycker sin önskan: - Pappa och mamma, jag vill gärna ha en lillasyster som kan karate. Fixar ni det i helgen?!🙌🏻🤣☺️🥋

...

Likes

Comments

På lördag ändrar vi klockan och äntligen så blir det ljusare kvällar. Inget mer stressande till stallet för att slippa rida med pannlampa utan istället så blir det längre härliga kvällar med promenader och till och med lite trädgårdsfix på kvällningen. Underbart!

Jag älskar verkligen denna tid som är nu. Nu när allt bara laddar för att sätta igång, vissa har smygstartat och knopparna börjar brista här och var. Som alltid så fylls jag med energi och ser fram emot Sebastians firande. Han fyller 11 år vår älskade goding.<3

Innan klockan ska ändras så njuter vi av fredagen tillsammans allihop. Handen upp alla ni som också njuter till fullo över att våren är på gång på riktigt. 🙌🏻🌸💕
Kram

Likes

Comments

Vi står i kassan på Ica, jag och Flisan. Alldeles innan det är vår tur pekar Flisan mot tobaksautomaten och viskar till mig:

- Mamma, jag vet vad det där är.
-Vilket då, undrar jag?
- Det där; "kondomer".
- Jaha, vad är det för något då, undrar jag och förbereder mig på ett pinsamt samtal om blommor och bin.
Flisan tittar sig omkring, lutar sig närmare mot mig och viskar: Det är droger, mamma.

Jag har svårt att hålla mig för skratt och nickar till svar. Gud förbjude att jag nu instämt i min dotters övertygelse att kondomer är synonymt med droger...

Over and out...

Likes

Comments

Snart packar vi resväskan igen, en mindre sådan och bara jag och Björn. Barnen var inte överlyckliga när vi berättade att bara vi skulle på spa en helg, utan det kom flera frågor om varför inte de fick följa med. Svaret på frågan är att jag och Björn behöver lite tid på egen hand. Tid för att bara prata och titta varandra djupt i ögonen utan att bli avbrutna. Ett litet avbräck i vardagen med tid för varandra, sen blir det fullt fokus på våra älskade barn igen.

Så om två veckor är det här vi är. På vackra Hooks Herrgård i Jönköping. Jag längtar redan och ser framför mig en underbar helg med mannen i mitt liv. <3

Likes

Comments

Är det något som jag försöker undvika så är det pizza. Alldeles för många kalorier i förhållande till njutupplevelsen. Jag menar en riktig tryffel med kakao och havssalt innehåller också en hel del kalorier men i förhållande till njutupplevelsen som ligger på en Halleluja-nivå så är det värt det. Pizza ligger inte på samma nivå.

Har du någon smakupplevelse som ligger på en Halleluja-nivå eller något som du aldrig äter med tanke på kaloriinnehåll?

Gällande just pizza så gjorde jag faktiskt ett undantag när vi var i Sälen. Via Fjällbagarn, vid Gustavtorget så beställde vi sista kvällen hem olika pizzor och bl.a en med getost, honung, rödbeta, ruccola och bacon. Wow! Här pratar vi pizza utöver det vanliga och det var nästan så att den låg på tryffel-nivå! Hur god som helst och kanske så att jag måste ta tillbaka mitt statement ovan. Nej ,det får vara en engångsföreteelse och inget annat. I vilket fall så kan jag verkligen rekommendera Fjällbagarn i Lindvallen.


Likes

Comments

Det är inte utan att det är lite vemodigt att titta på bilderna från fjällen. Vi saknar det redan och som alltid så är planerna redan igång för kommande år och skidresa. Är det något som vi inte kan vara utan så är det skidsemester.

Fräscha smoothies till frukost och varm nyponosoppa med mandelbiskvier och en klick grädde till lunch. Aldrig smakar det bättre än i fjällen!

På återseende fjällen! Nu åker vinterkläderna upp på vinden och vi sadlar om till vårgarderob.


Kram

Likes

Comments

Från och med i år så ingår tillgång till alla Sälens destinationer i ett och samma åkpass och idag passade vi på att ta oss till Hundfjället och prova deras backar. Sist jag och Björn var där var vi 15 respektive 17 år och då varvade vi skidåkning med hångel... jag tror till och med att vi smygrökte längst inne i Trollskogen också..

Att nu 19 år senare uppleva Trollskogen med sina barn är en annan grej och varken hångel... eller smygrökning (sånt trams har vi slutat med, ja inte hångel alltså) hann vi med när vi skulle hänga med i Felicias tempo.

Sebastian var inte riktigt lika impad av Trollskogen men gav tummen upp för de långa åken som Hundfjället bjöd på.

Hundfjället bjöd på härlig åkning och vi återkommer gärna. I eftermiddag så står dock Sälfjället på agendan pch så klart Valleland för... 115:e gången ;)

Hoppas att solen lyser lika härligt på dig som på oss
Kram

Likes

Comments