Header

Imorgon börjar bokrean och jag som nästan förlorat mig i den digitala shoppingvärlden med tillgänglighet 24/7 och sällan handlar rent fysiskt i butik längre, missar aldrig bokrean. Att känna, klämma och bläddra är något man måste göra när det kommer till böcker.

Jag minns fortfarande bokrean för en del år sedan. Då stod jag, Malin och Lotta (minns ni <3) någon minut i tolv på natten och tryckte utanför Akademibokhandelns glasdörrar. Mitt i natten, på min första bokrean någonsin bar jag hem några av mina dyrgripar som följt med mig genom livet. Iliaden och Odysséen flyttade in där och då.

Imorgon bitti klockan 7:30 kommer jag och Flisan att guida er genom Ica Maxis bokrea och tipsa om vilka dyrgripar ni inte får missa. Reportaget sänds på Radio Kristianstad P4 kl 7:30-8:00 i morgon bitti onsdag.

Ses vi där kanske?

Kram TereseLikes

Comments

Hej fina du!

Har du liksom jag kommit upp ur idet och i takt med att vårfåglarna börjat sjunga och kvällarna bli ljusare också känt hur energin fylls på?

Förra helgen åkte barnen pulka så det stod härliga till och vi trodde nog att sportlovet skulle bjuda på samma skrud, men nej det är plusgrader och brunt istället. I vilket fall så är det sportlov och vi ska förutom en hel del sport mest bara skrota. Skrota, umgås och bara vara. Underbart!

Vi började sportlovet med att just umgås (och lite melodifestival på det...). Underbara familjen Skoog från Göteborg kom på besök och har stannat över helgen.

Sandra bloggar på ettlivvidhavet

Att ha goda vänner på besök blir som en minisemester för alla och vi har haft det riktigt härligt.

I fredags kväll så bara njöt vi av att träffas igen. Sist var i oktober så det fanns väldigt mycket att prata om och likadant var det för barnen som vi knappt såg röken av.

Igår åkte vi in till Kristianstad och besökte Naturum som dessutom slog till med att ha premiäröppning för Opteryx nya film. Naturum är en riktig pärla i stan och här finns en hel del att upptäcka när det kommer till natur och djur. Missa det inte. En fantastisk lunch på Café Fenix senare och därefter det mycket efterlängtade Randiz Lekland. Jag och Sandra planerade sommarens äventyr medan barnen ... och även papporna... lekte och yrde runt. Efter två timmar fick vi och papporna nog och med övertalning fick vi också med oss barnen hem. Det var rätt nöjda barn som dök ner i soffan och mellomyste på kvällen. Väldigt nöjda föräldrar dessutom.

Jag och Sandra satt som sagt och planerade en massa roliga äventyr framöver. Nästa gång är det vår tur att besöka dem och det blir efter påsk. Om det blir Liseberg eller upptäckarvandrig på Domsö får vi se, vi klurar för fullt. En rundtur på vackra Österlen och kanske ett besök på Mandelmanns gård har jag lovat när de kommer ner i sommar.


Det är så himla roligt med våra familjer. Vi sprang på varandra på Scandic i Norrköping förra våren i samband med ett event på Kolmården och familjerna klickade direkt. Barnen är i samma ålder och har så roligt tillsammans och vi vuxna likaså. Dessutom älskar vi alla att resa och åka på äventyr. Vi får se till om vi kan få till någon resa tillsammans framöver också.

Efter att de åkte hem imorse så blev det så tyst här i huset och vi saknar dem redan. Tur att vi snart ska träffas igen. <3

Kram
Terese

Likes

Comments

Hur var ditt nyårsfirande?

Vi hade det så himla bra med våra underbara vänner och för första gången så vågade även Felicia var med ute vid rakterna. Hon har alltid tyckt att det är så obehagligt med smällandet men i år var hon nog mest taggad av alla och tjöt av eufori när tårtan med raketer satte igång.

Iza var däremot inte lika road av allt smällande. Under själva tolvslaget låg hon i sin bur med radio påslagen och ett gott ben att tugga på så hon varken hörde eller såg några raketer. Värre har det dock varit dagarna innan nyår då det har varit ovanligt myeket smällande här omkring när som på dygnet, helt i onödan och med många oroliga och skrämda djur som påföljd . Smällare och raketer hör nyår till men jag önskar att alla höll sig till att skjuta bara på nyårsafton och gärna bara på kvällen och framåt natten och sen inget mer.

Ett nytt år välkomnades vid tolvslaget med skumpa och kärlek och vi tackar alla fina vänner för ett härligt nyårsfirande. <3

Foto: Jon Möller

Likes

Comments

Härmed lovar jag att detta året ska jag vara snäll mot mig själv. Kämpa med och inte emot, hylla istället för att klanka, kämpa istället för att ge upp och framförallt fortsätta att sikta högt och vilja utvecklas.

Om några dagar byter jag från en 4 i slutsiffra till en 5 och det känns rätt häftigt. Det har hänt så otroligt mycket på 10 år. Våra två älskade barn, huset, bröllop, Iza och en massa minnesvärda upplevelser och framförallt många nya fantastiska vänner.

Det är 2017 nu och ett helt nytt år väntar på oss. Nu kör vi!

Kram!

Likes

Comments

Det blev en varm och skön jul i år och vi hann med att fira först lillejulafton med mina föräldrar och syskon, julafton med svärföräldrarna och sedan annandagen med Björns syskon. Tre härliga firanden med mycket stoj och stim, precis så som det ska vara när det är jul.

"

Ännu är tomtarna framme och julgranen står på sin plats men imorgon så får de flytta tillbaka till vinden och de våriga färgerna grönt och rosa får äntra huset igen. Har du städat undan julen ännu?

Kram

Likes

Comments

1 månad, 4 veckor, 30 dagar men nu är jag tillbaka. Sen sist har jag hunnit med en resa till Finland, avsluta höstterminen och sätta en hel hög med betyg och inte minst uppleva en underbar jul med alla nära och kära. Jag hoppas att även din december månad har varit fin och du har spenderat tid med de du älskar. Jag tittade med barnen på "Lilla Aktuellts nyårskrönika" igår och är det något som vi tar med oss från 2016 så är det just att ta vara på tiden och vara med de man älskar.

2016 omvärldsmässigt har varit ett omskakande år. Aldrig under min livstid har ett krig som det i Syrien påverkat hela vår omvärld med flyktingströmmar, människors utsatthet och ökad främlingsfientlighet. IS framfart och sedan USA:s presidentval med Trump som vinnare; världen är ur led och det har inte undgått våra barn som genom året oroat sig för att krig ska starta i Sverige och att terrorattacker ska hända här. Vi behöver lugna våra barn, vi behöver få dem att känna sig trygga utan att dölja det faktiska som händer runt omkring oss. Jag vill tro att det är bra att våra barn är engagerade och bryr sig om vad som händer samtidigt så är det oroväckande att de inte längre får vara ovetande och lyckliga barn som man själv var i samma ålder.

Jag vill tro på allas vår Hans Rosling som säger att vår värld faktiskt fungerar bättre än vad vi tror, med mindre barndödlighet, en friskare mänsklighet och utbildning för en större andel av världens barn. För mina barn och för våra barn så måste vi tro på en värld som gör gott. Efter att ha summerat 2016 så är det lätt att tänka tvärtom.

Jag önskar dig och dina nära och kära ett riktigt gott nytt år med hopp om ett 2017 som bär på många goda nyheter. <3

Likes

Comments

Jag gillar att vinna det vet du eller hur. Tävlingar av alla dess slag ligger mig varmt om hjärtat och nu i december så måste jag tipsa om alla bra julkalendrar och tävlingar som finns på Instagram. Sök under haschtag #tävling så kommer det upp flera bra tävlingar att vara med i, med bra vinstchans dessutom.

Lycka till!

Jag lovar att tipsa om alla bra tävlingar som jag springer på. Lova bara att du berättar här när du vinner.

En som verkligen fått vinstvittring är Björn, dock inte via Instagram denna gång utan med sitt jobb. I fredags messade han mig dessa bilder:

Bilderna visar den vackra Hooks Herrgård i Jönköping och BJörn har nämligen gått och vunnit en spaupplevelse på denna magiska herrgård. Det ser helt fantastiskt ut där och jag bara längtar tills det är dags för oss att åka dit <3

Någon som har varit där och vill dela med sig av sina " får-inte-missa"-tips?

Kram <3

Likes

Comments

Fest i fredags och som alltid; "What to wear"? Min nya favorit är denna Blus från Halens. Jag matchade den med denna kjol och dansade natten lång. Allt från Halens.

Danny Saucedos "Snacket på stan" är en favorit just nu. Så skön att dansa till.

Vilken är din dansfavorit just nu?

Likes

Comments

För att vara redo för allt som julen innebär i form av bak, stök och julklappar så ligger denna tomtenisse redan i hårdträning. Blinkskor, spel, böcker, fotbad och kläder är redan uppskrivna på hennes önskelista.

Kram

Likes

Comments


Min älskade fina farmor kom med ett gäng lökar för ganska så länge sedan. Att de skulle planteras innan frosten slog till var viktigt och så klart skulle jag det... Så blev det inte riktigt. De fina vårlökarna har snällt väntat och väntat och väntat tills idag.

Idag fick jag äntligen tummen ur och med hjälp av Flisan och hennes kompis så är nu alla fyrtio vårlökar på plats i jorden och jag håller tummarna för att de blommar fint till våren.


När vi har varit där ute och fixat så har Björn slitit med vår grovhall. Nu är den alldeles snart färdigmålad och redo för att inredas. När vi ändå är inne på pratet om inredning... har du tjuvstartat ännu?

Ja, du vet vad jag menar. Har du börjat julstöket ännu?

Mina stjärnor är rätt sugna på att komma upp i fönstrena om man säger så...

Ha en fortsatt fin söndag fina du <3

Foto: Felicia

Likes

Comments