Header


Lagom till lovdags så fnular jag på festtankar. Jag vill gå på fest helt enkelt. Med klänning, klackar och dans hela natten lång.
Så klart att det är klänning som gäller när det är fest. Nu är det också den perfekta tiden för svart i alla dess former. Att smyga in lite paljetter redan är också helt ok. 

Här ska det dansas. Frågan är bara vem som fixar festen.

Klänning

HappyHolly via Halens

Kavaj

Ny på Halens? Ange koden NY16 vid beställning. Då får du fri frakt och 15 % rabatt på hela ordern.

Kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag kunde knappt andas under hela säsongspremiären av Walking Dead sent igår kväll. Cliffhangern från säsong 6 var hemsk och gav mig flera mardrömmar. Väntan har varit alldeles för lång och igår när det äntligen var dags så vågade jag knappt titta och mycket riktigt det var precis så hemskt och fruktansvärt spännande som jag hade förväntat mig.

Kan man säga att man hatar en seriekaraktär? För jag gör verkligen det. Jag tycker så sanslöst illa om den här Negan, antagonisten denna säsong och det är nästan så att jag inte vill se nästa avsnitt men jag bara måste.

Jag hade ont i magen när avsnittet var slut och jag undrar vilken riktning denna säsong ska ta. Snälla säg att du också såg avsnittet igår. Jag måste ha någon att diskutera allt sjukt som hände i avsnittet. 

Likes

Comments

Vi susade iväg vid halv fyra snåret i fredags och kom hem runt halv två idag. En 2 dygns-tripp en helg så där mitt i ingenting är underbart och så härligt vi har haft det, regnväder till trots.

Något Halloween på Liseberg blev det ju inte denna helg. .Med regn och rusk och nära på nollgradigt så såg Universeum betydligt mer inbjudande ut. Det var till och med så att ingen av barnen protesterade. Jag har faktiskt inte varit på Universeum tidigare och med både regnskog, experiment, akvarium och mer därtill så sprang tre timmar iväg där som ingenting. Många tummar upp till Universeum både från stora och små.

Bäst av allt denna helg har ändå varit att umgås med Sandra, Henrik, Fanny och Nova. Barnen har vi bara precis sett när det har serverats mat sen har det tisslats, fnittrats och skojats från början till slut och de har haft så himla roligt. Vi också för den delen. Klockan har sprungit som bara den utan att vi har märkt det och det är det bästa tecknet på att man är i riktigt gott sällskap.

Efter jul kommer hela familjen ner till oss och som vi längtar efter våra fina vänner.Tack för allt fina familjen Skoog.

Sandras blogg hittar du här

Vi ses snart igen <3

Likes

Comments

Ett snabbt halloweentips så här i all hast när vi alldeles strax ska bege oss in på Halloween på Liseberg.

Planerar ni in någon Halloweenfest? Mina barn är redan i planeringstagen och det är allt ifrån utklädnad, halloweengodis och spökjakt på listorna . I påskas när vi hade en stor påskfest här hemma med liknande upplägg använde vi oss av skattjakter att genomföra via mobilerna. Det blev himla uppskattat och både barn och vuxna tyckte att det var roligt. Skattjakten eller påskjakten som vi kallade den då avslutades med en stor skattkista med gott får alla tävlande. Till halloween i år så är jag inne på samma koncept fast med Halloweentema så klart.

Mobila spökskattjakter och Halloweenmysterier som fungerar lika bra på barnfesten och vuxenfesten hittar du här.

Mysteriet på Monsterbalen (7-10 år)

Spökjakten

Glad Halloween fina du!

Likes

Comments

Någonstans mellan de belgiska våfflorna och citrusfrukterna på hotell Scandic sprang vi på varandra i våras och som av en slump satt vi vid borden bredvid varandra i restaurangen. Lika slumpartat var det att vi äntrade Kolmården i samma stund och det föll sig så självklart att vi skulle hänga hela dagen lång och barn och män klickade lika fort. Det var vänskap vid första ögonkastet familjerna mellan.

I somras hann vi med en snabbdejt på Borås Djurpark och nu är det äntligen dags. Väskorna är packade och efter jobbet imorgon packar vi in oss i bilen och styr vägarna mot er familjen Skoog.

Som vi längtar och ser fram emot en helt underbar helg.

Hela familjen håller tummar och tår för att vädret är lite på vår sida på lördag när vi har planerat att besöka läskiga Halloween på Liseberg.

Kram 

Likes

Comments

Att en ny hund skulle flytta in till oss efter att vår underbara Wilma och vår fina Tuva gick bort var en självklarhet, Det tog ett år, ett år av sorg och tomhet innan vi hittade henne. Vår lilla Iza. Världens vänligaste och goaste lilla vovve. Sju kilo kärlek och en tjej som alltid är pigg på att busa. Barnens fotbollar lever farligt och det tar inte många minuter för henne att skala av dem och göra hål i dem. Att ge sig på matte när hon försöker visa Halens höstnyheter är inte heller något som hon skäms för. Inte alls.

Med en tossig hund vid min sida så vill jag passa på att flagga för att Halens just nu har 50% i rabatt på flera utvalda höstnyheter i sitt sortiment. Rabatten gäller tom inatt så passa på.

Shoppar gör du här

Likes

Comments

Pratar era barn också om Killer-clowner och är oroliga när de går hem från skolan?

Att Halloween närmar sig har nog ingen undgått och min familj gillar verkligen Halloweenfirandet med spökdisco, monstergodisjakt och dessutom är det en väldigt bra ursäkt till att ställa till med fest.

En liten törn har ändå Halloweenfirandet fått i och med Killer Clowntrenden som spridit sig världen runt. Jag vet att det är många barn som är rädda och oroliga när de ska cykla hem från skolan eller gå och rasta sin hund på eftermiddagen. En i mångt och mycket obefogad rädsla men samtidigt har det hänt en del incidenter vilket ytterligare spär på rädslan.

Hemma har vi pratat mycket kring dessa clowner, kring människorna som tycker det är ok att skrämma andra och att det i 99,9 % av alla fall handlar om pranks som filmas och läggs ut på sociala medier. Mina barn har massor av frågor och även de ungdomar som jag arbetar med. De känner obehag och tycker att det är obehagligt att ta sig hem själva från träningar nu när kvällarna blivit mörka och också att vara hemma själva på kvällarna.

Det är oerhört tråkigt att en trend som bara är till för att vara elak och skrämma andra blivit så stor.

Sociala medier är en ypperlig kanal att sprida denna trend och många yngre Instagramanvändare har fått förfrågningar från olika "KillerClowns" med uppmaningar om att mötas vid ett särskilt klockslag vid en särskild plats. Att blockera och anmäla dessa konton är viktigt för att få stopp på trenden. Likaså att lugna ner hysterin och också den hetsjakt mot dessa clowner som faktiskt många vuxna driver på i olika facebookgrupper. Trender livnär sig på andra människors bekräftelse, vare sig den är positiv eller negativ. All bekräftelse är positiv och ger publicitet.

Blockera instagramkonton, fram med mobilen och filma om du skulle bli förföljd av en clown, kontakta också polisen om du blir skrämd - det går under ofredande och ev. olaga hot om du blir hotad. MEN framförallt lugna ner den rädsla och oro som sprider sig bland våra barn och prata med alla ungdomar om varför det är en idiotisk trend.

Jag hoppas att vi slipper se fler clowner på Halloween och vi kan få ett lagom läskigt Halloweenfirande den 31 oktober utan en massa obehag.

Vår Halloween 2015

Likes

Comments

Mitt i allt regn och rusk pillar jag med ny header. En header som ger energi bara jag tittar på den. Älskade barn och älskade sensommar. <3

Likes

Comments

Ja det blev allt annan än lite extra sovtimmar i helgen. När Proos och Palmbrink bjuder in till årets fest så laddar man och det rejält. Årets tema var film och vilka härliga karaktärer det bjöds på under kvällen, 174 stycken för att vara exakt; Corps Bride, Maverick, Fårets Shaun, Marge Simpson, Fiona från Shrek, Grease, Kapten Haddock och många många fler.

Några bilder från själva festen kan jag tyvärr inte bjuda på. Det som händer på Tallparken, det stannar på Tallparken är ett gammalt talesätt här i byn.

Bilder från förfesten däremot är öppet arkiv så håll tillgodo.

Alex, Sandy och Ace Ventura

Jag talar för alla när jag säger att vi hoppas på en revival nästa år. Vi är alla så glada och tacksamma för värdfamiljernas engagemang och initiativ till denna årliga temafest.

Vi föräldrar behöver en kväll om året då alla yrkesroller, grupptillhörigheter och vett och sans suddas ut och byts ut mot glädje, dans och lite vanvett.

...


Likes

Comments

Vissa veckor hinner man knappt andas mellan måndag och fredag och veckan som har varit har varit precis sådan. Jag gillar verkligen mitt yrke och denna vecka har vi genomfört vårt elevutbyte med Finland. Ett utbyte som jag och en kollega ansvarar för. Kortfattat så består ett elevutbyte av två resor, den första där  finska elever kommer hit (med två medföljande finska lärare) och bor hos en svensk elev och resa två när vi reser dit och våra elever bor hos en finsk elev. Gästerna får under veckan följa sin respektive elevpartner på lektioner och allt som har med skolgång att göra. Även på fritiden fortsätter utbytet och flera gånger under veckan har vi träffats alla elever samt lärare, finska som svenska för gemensamma aktiviteter.

Radio Kristianstad P4 program "Eftermiddag" uppmärksammade utbytet med ett direktsänt reportage från hemkunskapssalen på Furutorpskolan där vi lagade tacopaj. Spola fram till slutet av programmet (2,21 för att lyssna på reportaget. )

Målspråket och syftet med elevutbytet är att använda och utveckla sin engelska samt ta del av ett annat lands familjeliv, kultur och skolsystem. Jag är så stolt över våra modiga ungdomar som deltar i utbytet och att se alla nya vänskapsband som knyts. Ett elevutbyte är verkligen ett minne för livet. Att det är väldigt intensivt är väl den enda baksidan av en vecka som denna men så får det vara. Det är helt klart värt det. 

Likes

Comments