Nu var det länge sedan som jag la ner tid på att skriva här. Hösten har varit lite galen med jobb, plugg, volleyboll och till sist flytt. Jag märkte att inget flöt på bra så jag tog en paus från volleybollen och försökte lägga ner energin på rätt saker. Nu är jag äntligen klar med min matte kurs och vi har flyttat så nu kan jag börja pusta ut lite grann iallafall. Kvällen spenderades ute i Habo hos Alex och Rickard. De har fått det så mysigt i deras hus. Imorgon (idag) är det nyårsafton och jag ska bara vara hemma och ta det lugnt. Jag tänker inte ha något nyårslöfte, jag tänker däremot skriva ned mål med mitt år som jag sen ska titta igenom när året har gått. Intressant att se ifall man uppnår dem. Nu är det nog dags att släcka ner, godnatt!

Likes

Comments

I helgen var det dags, After Dark och hotell övernattning i Göteborg stod på schemat. Jag och mina kusiner har under flera år köpt en upplevelse till våran mormor i julklapp och det har funkat bra varje år. Detta året slog vi till med glitter, glamour och trerätters middag. Det var mer eller mindre storm i Göteborg men vi tog oss fram till slut. Vi hann gå en sväng inne på Nordstan innan vi åkte till hotellet för att göra oss i ordning innan showen. Showen var både bra och rörande. När vi väl skulle sova så höll en fnittrande mormor oss vakna lite längre än vad vi ville men till slut gick det. Hotell frukosten är ju det bästa med att sova på hotell.

Helgerna går på tok för fort men det gör inte mig så mycket just nu för om tre veckor får vi förhoppningsvis nycklarna till lägenheten. :)

Likes

Comments

Det här med att vila upp sig på helger går inte alltid så bra, på gott och ont. Det är inte många helger fram till jul som är "lediga" men det kan vara trevligt ibland också. Jag vaknade ganska tidigt idag, runt sju tiden. Det som är lyxigt är ju att jag inte måste gå upp så jag låg och drog mig i två timmar. Efter frukosten så hämtade Emelie upp mig och vi åkte till gränsenstugan här i Habo för att gå en tipspromenad, fast vi körde bingo istället. Min första gång och jag fick BINGO! Vann en liten godispåse, men vinsten i sig gjorde ju att dagen började bra. Sedan tog vi en fika utomhus.

Nu är jag precis hemkommen efter att ha övningskört med Erica. Jag och Maggan delar lite på ansvaret, så jag kör en dag i veckan och det gör hon också. Idag gick det väldigt bra, det är kul när man ser små framsteg hela tiden. Kommer bli super glad för hennes skull när hon väl har körkortet i handen men en dag i taget. :)

Om en stund ska jag och Disa åka till Habo sporthall för att titta på Habo Wolley - Örkelljunga. Det blir en rolig match och vi får träffa gamla spelare som flyttat hem igen. Ikväll ska jag bara ta det lugnt och troligtvis fixa matlådor till veckan. Ciao!

Likes

Comments

Igår var jag och Eva på en föreläsning som hölls av kvinnan som går under namnet "PT-Fia". Många kanske känner till hennes blogg & böcker m.m. Om jag ska vara ärlig så visste jag inte så jätte mycket om henne men föreläsningen var riktigt bra och energigivande. Hon verkar vara så genuin och härlig som person. Rekommenderar verkligen att gå på hennes föreläsning om hon skulle dyka upp fler gånger eller i andra städer.

I helgen kom Emelie hem för att hälsa på så i morse bjöd hon på pannkaks frukost och mycket annat. Sjukt bra sätt att starta dagen på. Efter frukosten åkte jag & Erik till Jönköping för att köpa en soffa och fixa lite andra ärenden. Nu är jag precis hemkommen efter en mysig hemmakväll med Emelie och så mycket bättre. Fantastiskt bra dag och för att göra den ännu bättre så ställer vi om klockan och jag får sova en timme extra. 😀 LAJVET!

Eva & jag

Likes

Comments

Igår hade vi våran andra match för säsongen. Vi mötte Trollhättan och vann med 3-1. Bra stämning i laget och bra dag allmänt. På vägen hem stannade vi och åt i Falköping, en klassiker. När man åker iväg och spelar en match lite längre bort så tar det nästan hela dagen. När man väl kommer hem så är man helt slut. Tur som det var så hade jag planerat in en kväll hos Emma med bingolotto. Idag fick jag sova ut ordentligt, det behövdes verkligen. Jag har varit krasslig i två veckor nu så försöker sova mycket så man håller sig någorlunda pigg. Därav ligger jag redan i sängen och ska sova strax. Godnatt!

Likes

Comments

Jag har alldeles för många bollar i luften för mitt eget bästa just nu. Jag orkar inte lika mycket längre och jag känner det direkt. Dock så har jag fått jätte mycket gjort. Sådana saker som man tänker att man borde göra men man varken hinner eller orkar. Vissa saker har legat på is i månader och andra i veckor. Idag blev det äntligen av. Det är så skönt när man kan bocka av flera "måsten" på listan. Jag började även rensa lite bland mina lådor i garaget. Nu ska jag plugga lite matte innan jag kryper ner för kvällen.

Hade behövt en dag som den här ♡

Likes

Comments

Jag är så himla glad för i måndags fick vi besked om att vi fick en lägenhet, äntligen blir det flytt. Jag har bott hos pappa i snart ett år, och det är klart att jag är tacksam över det men det har bara varit tillfälligt. Den 1a december får vi lägenheten och jag är sjukt taggad på att röra på mig nu. I övrigt rullar väl det mesta på. Lite för snabbt för att jag ska hänga med. Det är lite mycket detta året med plugg, jobb och träning men det är bara att hålla ut fram till jul så får man koppla av sen..

 jag & Erik

Likes

Comments

Jag och min bror ska om några timmar åka hem från våra släktingar i Tumba. Ligger just nu och drar mig innan de flesta vaknar till liv. Vi brukar träffas ungefär en gång om året och det är alltid lika trevligt varje gång vi kommer hit. Jag har dock varit sjukt trött i helgen och känt att jag gärna hade sovit klockan nio på kvällarna. Jag har i alla fall försökt att hålla mig vaken så länge jag kan. Vi har mestadels pratat ikapp, åkt lite skridskor/spelat hockey, haft taco mys med hela familjen samt respektive och barn. Igår avslutade vi kvällen med en film som heter ​"The end of the tour" med Jason Segel som huvudkaraktär. När vi orkar ta oss upp idag så tror jag att vi ska åka till ishallen en stund till innan vi åker hem. Man vill gärna hinna komma hem och landa lite innan man börjar jobba imorgon igen. Jag är så tacksam och glad över att vi åkte hit.

mobiltagna bilder så ursäkta kvaliteten.

Likes

Comments

I december, närmare bestämt 3:e december är det fem år sedan mamma gick bort i cancer. Jag kan inte riktigt förstå att jag har levt fem år utan henne vid min sida. Livet går alltid vidare, hur orättvist det än må vara. Jag sa alltid till henne att jag lovade att jag skulle må bra och att jag skulle klara mig, jag visste bara inte hur lång tid det skulle ta för mig att komma dit. Om jag ska vara helt ärlig så tror jag att jag fortfarande har en lång väg att gå. Under dessa fem år så är det inte bara smärtan, sorgen och saknaden som har varit tung, utan även det faktum av att jag har tappat bort mig själv som person. De ständiga tankarna om att jag inte är den människan som jag alltid varit. Att jag inte orkar lika mycket som jag gjorde förut. Att jag har blivit brutalt mycket känsligare som människa. Det har varit så svårt att acceptera allt som har hänt och allt som sorgen gör emot min kropp helt utan min tillåtelse. Utan att jag ens kan kontrollera det. Det dåliga samvetet över att man inte tillåter sig själv att vara allt för lycklig för då kan det tyda på att man har "glömt", vilket man aldrig kommer att göra. Jag läste en text för ett tag sedan om en äldre man som skrev sin version om sorg och det var bland de finaste jag har läst. När man inte kan sätta ord på det och läser denna text så förstår man precis. Jag kommer därför att dela denna text här nedan:

"Jag har förlorat vänner, bästa vänner, bekanta, kollegor, mor- och farföräldrar, mamma, släktingar, lärare, mentorer, elever, grannar och massor av andra människor.

Jag har inga barn själv och kan inte ens föreställa mig smärtan det måste innebära att förlora ett barn. Med det sagt, här kommer min syn på det.

Jag önskar att jag kunde säga att man vänjer sig vid att människor dör. Det har inte jag gjort. Och det vill jag inte heller. Det river upp ett hål i mig varje gång någon jag älskar dör, oavsett under vilka omständigheter det sker.

Men jag vill inte att det inte ska ”spela någon roll”. Jag vill inte att det ska vara något som bara passerar obemärkt förbi. Mina ärr är ett bevis på den kärlek och det förhållande jag hade med och till den personen.

Om ärret är djupt så var även kärleken det. Så är det.

Ärr är ett bevis på livet. Ärr är ett bevis på att jag kan älska djupt och leva djupt, bli nedbruten och totalt urholkad, men att jag ändå kan läka och fortsätta leva. Fortsätta älska.

Och ärrvävnaden är starkare än vad den ursprungliga huden någonsin var. Ärr är ett bevis på livet. Ärr är bara fula för människor som inte kan förstå det.

När det gäller sorgen så kommer du märka att den kommer i vågor. När skeppet först havererar så dränks du, med vrakdelar överallt omkring dig. Allt som flyter runtom dig påminner dig om den skönhet och prakt från skeppet som var, men som inte längre är.

Allt du kan försöka göra är att hålla dig flytande. Du hittar någon del från vraket och klamrar dig fast ett tag. Kanske är det ett fysiskt objekt. Kanske är det ett lyckligt minne eller ett fotografi. Kanske är det en person som, likt dig, också flyter omkring.

Under en period är allt du kan göra att hålla dig flytande. Hålla dig vid liv.

I början är vågorna 30 meter höga och kraschar över dig utan nåd. De kommer med 10 sekunders mellanrum och ger dig inte ens chansen att hämta andan. Allt du kan göra är att klamra dig fast och hålla dig flytande.

En tid därefter, kanske veckor, kanske månader, så upptäcker du att vågorna fortfarande är 30 meter höga, men de kommer inte lika ofta. Men när de väl kommer så störtar de över dig och utplånar dig. Däremellan kan du dock andas, du kan fungera.

Du vet aldrig vad som utlöser sorgen. Det kan vara en sång, en bild, en vägkorsning, lukten av en kopp kaffe. Det kan vara nästan vad som helst… och vågarna kommer störtande. Men mellan vågorna, där är liv.

Någonstans längs vägen, när det inträffar är olika för alla människor, kommer du att märka att vågorna bara är 25 meter höga. Eller 15 meter. De kommer fortfarande, men de kommer alltmer sällan. Du kan se dem komma. En årsdag, en födelsedag, under julen eller när du landar på flygplatsen efter semestern.

Du kan se vågorna komma och, för det mesta, förbereda dig själv. När de sköljer över dig så vet du att du på något sätt, återigen, kommer att komma ut hel på andra sidan. Genomblöt och fortfarande fastklamrad vid en vrakdel, men du kommer att komma ut.

Lyssna på en gammal man. Vågorna kommer aldrig att sluta komma och på något vis vill du inte att de ska försvinna. Men du lär dig och du kommer överleva dem. Andra vågor kommer också att komma och du kommer överleva dem också.

Om du har tur så kommer du ha mängder av ärr från mängder av kärlekar. Och mängder av skeppsvrak.”

Likes

Comments

Jaha, då var första provet i min matematik kurs avklarad. Det gick verkligen inte bra. Upplägget var inte alls densamma som i boken och jag blev bara allmänt frustrerad. Jag är övertygad om att det blir omprov på detta. Denna kurs alltså..blir galen. Hur som helst är det skönt att kunna släppa detta en liten stund. Det ska jag "fira" genom att gå på bio med Erik, Tilda och Lilly. Vi ska se Hitta Doris. Som jag har längtat efter denna film. Man kan inget annat än att älska karaktären Doris. Kvällen är alltså räddad.

Imorgon ska jag jobba övertid för att samla på mig lite komp timmar. Det känns alltid skönt att bunkra upp med några timmar eller ha en vecka extra för att kunna dra iväg någonstans. Efter jobbet gäller det att ladda om batterierna för på kvällen blir det maskerad med Disney tema. Ha en bra helg alla därute.

Likes

Comments