HELLO EVERYONE ---- btw itu fotonya sama sekali ga nyambung sama what I am going to say, tp ya sudahlah it's been so long since I went hunting for beautiful artistic pictures, but well umm Happy super belated Valentine's Day❤ Please know that you are loved:)

Sooooo back again with me, and I am very very very excited to write about this

Makasih ya ma atas kenaikan uang jajan bulan ini:):) I am so so proud of you and dad for being so pengertian terhadap anaknya yang nan jauh di d e p o k. Okay, udahan weird nya

Anyways, setelah sekian lama MIA (kalo kata youtuber itu artinya Missing-In-Action), I am back people😃 I am also back writing from my apartment room, mengamati sunyinya Jalan Margonda kalo siang bolong, dan macetnya kalo pagi dan malam. Saking gada kerjaannya, bahkan gue suka nge babay babayin orang orang pulang kantor yang kena macet. Ngebayangin, mungkin dalem mobil mereka nyetir sambil setengah ketiduran, lama karena ga nyampe nyampe rumah.

Another thing that's been changing adalah progress pembangunan tower apartment baru di sebelah tower gue. I like the fact that the machine that goes up, and then turns in circle over 90 degrees, dan suka berbunyi bunyi kayak lagi ngebeton kalo malam hari.

Apalagi yahhh....? I am not sure sebenernya, ada ga sih yang suka baca baca freestyle typing kaya begini? HAHAHA I promise I'll write about something much more important next💪

Oh, my friends Kania and Mayang baru aja mulai pelihara kucing. Kania's pet cat namanya Toffee, and Mayang's namanya Molly(-pop). I'm not a big fan of cats, but seeing them so so busy taking care of their cats bikin gua sadar, that one day we're going to be parents. Bahkan gue jadi a mother, omg can you believe that. Kalo jagain kucing aja bisa bikin standby 24/7 apalagi kalo a real human baby? Their expanses and stuffs ---> this is why you do it when you're married ----> so the husbands can work for them instead. (Feminism squad, this is just a joke, I repeat, just. a. joke.)

OH IYA, tanggal 15 lalu gue (dan seluruh '97-'98-'99 squad) finally had our first Pilkada. And I couldn't be more proud to nyoblos right on Mr Basukibtp's cheeks. Vinka, Queenshell, and I spent half of the day staring at Kompas TV and bolak balik pos penghitungan suara just to see if Mr Basukibtp and Mr Djarot won ----> they technically won most votes, but we still need to do the 2nd round. We can do it #gue2 squad

This whole Pilkada thing has made me realise about a much bigger thing actually- I think I like Journalism better than advertising now. I used to thing that I'd love to work in the advertising firm, creating TV ads, and posters, billboards and selling stuffs. But the fact that reporting events, and giving updates to my friends about what is happening in the world right now gives me life, I just think that maybe, if this continues, I am going to take Journalism as my major in Australia later on. I don't know yet, but you get my point.

And so here I am, neglecting work to chat with the virtual keyboard and laptop screen, and possibly whoever reads until this paragraph. Well, thank you for reading💛 I hope everyone have a nice day:):) See you around!

This is Joceline and I, reaching for our dreams (sort of)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Kau dan aku, terbatas langit biru

Segudang harap, merah muda bersemu

Aku lupa rasa, lupa raga

Sentuh hancur dimensi waktu

.

Kau

Abu dalam kelopak rindu

Jingga mentari, kita lestari

Tidak, tidak

Ingat rasa, ingat raga

Hilang hati.

08 12 15

Likes

Comments

"I pray that you may have the power to comprehend, with all the saints, what is the breadth and length and height and depth, and to know that the love of Christ that surpasses knowledge, so that you may be filled with all the fullness of God."
(Ephesians 3:18-19)

It's 9.22pm as I start writing this post. At this time of the day I am usually focused on raising my sims, but today might be a little different. Some people might call me a little too "religious", but truth is, yes I keep a Bible in my apartment room, and yes, I (sometimes) read it.

Today's verse reminded me of something, I'll just quickly burst it here before I forget everything, so bare with me guys.

It's funny because most of the time, when someone asks me "What are the things God has done that makes you feel loved?" I'd answer with grand answers, such as "HE helped me got into UI even though I was sick during the day of the test" "HE helped me survive Social Statistics class" and many more of these kind. But this verse from Ephesians (Efesus; I totally googled on how it's called in English merely seconds ago) makes me realise that I do not completely comprehend on God's love.

It is not only about the grand things He does. But also the ordinary things I find everyday. It is deep, long, wide and high. It surpasses all knowledge. God's love is when my classmate offered me a ride home from the campus. It is when a friend lent me her umbrella to use on a rainy day when I have to catch class. And when I was walking with a friend under the pouring rain, and getting wet together, so that I won't look soaked up all alone. It is as simple as calling my family right before bedtime.

It is supposed to be felt everyday, every minute, every single second. God's love is when I get to share this beautiful realisation to those who read this.

And so I was reminded today, to always be thankful for everything in life. To always give God credits on all the little things, even ones we do not find extra ordinary

Likes

Comments

A little sharing won't hurt, so here it goes-

Setelah memutuskan untuk pergi ke Konser Gue 2 secara dadakan, gue dan Darrell pun tiba di (Ex) Driving Range Senayan pada pukul 16.30. Satu jam setengah sebelum konser usai, bravo bravo👏 Cuaca saat itu cerah, engga ada tanda-tanda mau ujan lagi (setelah earlier ujan deres), jadi payung pun kami tinggal di mobil.

Di halaman depan, terlihat ibu-ibu sedang menarikan yel yel Ahok-Djarot yang hip hip hura hura. Aksi ibu-ibu ini ternyata cukup menarik sehingga Darrell pasrah aja ketika gue pasang tampang 'please please kita masuk ke arena desakan di dalam'. It's really fun to watch kotak-kotak worn by people at so many different levels. Ibu-ibu, bapak-bapak, anak-anak, kakek, nenek, berkerudung, tidak berkerudung, chinese, non-chinese, bahkan bule. Sayangnya gue meninggalkan syal kotak-kotak mama di rumah (saking buru-burunya berangkat...)

Hip hip hura hura, coblos nomor 2✌

Slank was half way through the performance ketika kami sampai di area panggung. I was surprised karena despite pernyataan di medsos tentang '18 and above only', banyak baby dan anak-anak yang datang. Ada yang sampai bela-belain gelar tiker di atas rumput HAHAHA😄

Baru sekitar 10 menit kami berada di tengah kerumunan orang, hujan turun bertepatan dengan akhir penampilan dari Slank. Dari yang awalnya rintik-rintik, tiba-tiba berubah deras. Orang-orang pun langsung berlarian mencari tempat berteduh, termasuk gue dan Darrell yang GA bawa payung. Kami sempat memutuskan untuk udah deh balik aja, sampai Slank meneriakan yel-yel "GUE DUA GUE DUA" "PILIH YANG LURUS, PILIH YANG JUJUR". Ternyata Pak Ahok dan Pak Djarot naik ke atas panggung untuk speech penutup.

Dengan wujud se mini ini, my eyes couldn't possibly locate where Ahok-Djarot were standing at. But just standing there made my day. Speech Pak Ahok dan Pak Djarot tentang "Perbedaan itu menguatkan" begitu membuat kami terharu. Gue bisa ngeliat decak kagum dari orang-orang sekeliling tempat gue berdiri. Seorang ibu beretnis Tionghua tersenyum super lebar sambil menepuk-nepuk bahu anaknya. Bapak di belakang gua berteriak "Gue dua" setiap kali Djarot menyampaikan kalimat penuh makna.

It's blurry but gold🌟

"Kita akan tunjukan bahwa Bhineka Tunggal Ika bukan hanya jargon, tapi sudah menghuni Jakarta! Siapapun kalian, apa agama kalian, apa suku kalian, dari mana asal suku kalian, saudara-saudara semua adalah saudara kita sebangsa senegara. Semua mempunyai hak dan kewajiban yang sama! Jangan tanyakan dari mana kau berasal, jangan tanyakan apa agamamu! Tapi tanyakan apa yang telah kau perbuat untuk Jakarta! Oleh karena itu, mari kita tunjukan bahwa kita mampu mewujudkan perdamaian💛" - Pak Djarot

Jujur speech ini benar-benar membuat gue terharu. Bisa berada disana, diantara kerumunan orang dengan etnis yang berbeda-beda, agama yang berbeda-beda, berkumpul untuk mendukung orang yang sama saja sudah cukup untuk membuat gue merasa kembali ke rumah. Masalah 'penistaan agama' 'kafir kafiran' boleh sedang dibicarakan dimana-mana. Tapi ramainya konser ini menunjukkan bahwa masih banyak orang nasionalis di Indonesia ini. Masih banyak yang menjunjung tinggi Pancasila dan berani menitipkan mimpi kepada seseorang dengan etnis dan agama yang berbeda dari mereka.

Words can't describe how thankful I am to be there. Standing in the crowd, fighting for Indonesia's most precious treasure, that is Bhineka Tunggal Ika❤

Kotak-kotaknya ketinggalan, saking buru-burunya HAHA😃

"Eh ini foto latarnya itu aja, lebih bagus, kayak diluar negeri tuh liat deh gedung-gedungnya" - Kata seorang bapak baik hati yang mau aja diminta tolong fotoin, bahkan sampai ngarahin latarnya segala👍

Likes

Comments

You’re the one I’ll never get the chance to explore.

The little piece of happiness I’ll never complete.

The unspoken obscurity.

The allure that is never going to fade.

The tenderness I get to experience in mere count.

The love I was never meant to recieve.

And believe it or not,

You, sir, are my unattainable reverie.

Sep 2015

Photo by Joceline Surjadi
Loc: Galeri Nasional Indonesia

Likes

Comments

Jidat Ayu emang maskot kita

Why?

Foto ber5 sama Bu-rung Merak

Masa-masa SMA emang fix yang paling enak pokoknya. Gua gatau bisa ngomong ini gara-gara kuliah baru sampe semester 1 memasuki 2, atau emang kenyataannya kayak begini. High school began with a tough start sih, zaman-zaman kelas 10 pas temen terbatas dan banyak yang ga gitu cocok, but I still found my first high school squad (Anchi, April, Gege & Ayu)💜

Kelas 11 gue ambil (dapat) jurusan bahasa. Dan disitulah all the adventure begins. Selama setahun di kelas 10, gua sama sekali ga kepikiran buat masuk bahasa. It's always been a galau choice between IPA and IPS. I always thought that anak-anak yang mau masuk IPA entah kenapa lebih asyik diajak ngomong. Anak-anak IPS lebih kekinian dan gue ga gitu fit in sama mereka. Itu dari segi pergaulan. Dari segi pelajaran beda lagi. I've always like sociology, segala yang menyangkut sosial sosial deh.

Jurusan Bahasa offers me the best of both worlds. Pergaulan yang pas, pelajaran yang sesuai sama minat. Antropologi, bidang yang mengkaji tentang manusia dan segala budayanya, ends up jadi pelajaran yang super exciting. I like that we study tradition, languages, cultures, the thing certain people have in common. I like that di kelas mandarin we watch Dao Ming Se!

This are few of my bahasa friends who ended up being my high school survival kit:):) Paula Marta, yang kebetulan lagi liburan kuliah dari Taiwan. She taught me a lot about being friendly to everyone. She's one of the nicest, friendliest person I have ever met. Paula paling jago Bahasa Mandarin di kelas, dan akhirnya belajar jadi translator di Taiwan, earning scholarship. Nydia, anak design yang cinta mati sama Iron Man, Loki, Sherlock dan masih banyak lagi. She's just really really really creative, period. Terus ada Ayu dan Nanami, yang gue kenal dari kelas X5, waktu masih diancem ga naik kelas sama Bu Patty gara2 nilai biologi merah cabay, like all the time. Dua duanya jadi mahasiswi Hukum UNDIP. We all become someone we never ever thought we would be💛 Nanami, yang selalu setia banget jadi teman gue, dalam untung dan malang, sehat dan sakit, merah ataupun hitam, ngambek maupun tidak ngambek. The person to go to at every level of life. Dan Ayu, yang kalo foto HARUS sebelah gua because kita sama-sama tidak kelihatan kalau di belakang. Yang mature banget, dan totally everyone's favorite. Everything happens for a reason and I sincerely hope you'll find your reason asap:)

Last but not least, makasih jalan-jalannnya kemarin. Kita sukses melakukan photoshoot di gramedia. Hope to see you all again soooonnnnn!

Setelah nyuri nyuri foto Pinguin lewat celah jendela

P.A.U.L.A

Likes

Comments

Spill Session no.1

#throwback to that one time we did fine dining (and possibly the only good picture we took)🍷

I've always been curious what 500k++ for 2 feels like, so he took me to a fancy restaurant for our 1st anniversary. And oh well, I can solely swear that we prefer casual dining. Sure it looks pretty good for pictures, and better for our egos. But food is $$$, everyone tries so hard to look fab glam, staying quiet and elegant, plus waiters staring at us the whole time, perhaps wondering if we are done with our meals and ready for dessert. Not to mention, 'adult' adults shoving looks at us like its improper for under 20s to dine in such fancy place.

However, we did complement the waiters who must've been trained on taking photos, because he knew how to hover from light to dark perfectly. And the decorations are so great, obviously way too great for us.

So, I don't get why a bunch of secondary students would hang out in such exclusive restaurants, except for a luxurious place to add location on instagram and take really fancy pics. But I guess experience is the best teacher, so there's no shame in acknowledging our unsuitable pockets and relationship stage to date in places such as this. We'll come back someday when we feel like it though xx

ps. Picture is taken in Wilshire, Senopati. A great place to take amazing photographs, and we regret not taking more pictures:(:( Food is goooooodddd🌟

Likes

Comments

  • Blogkeen
  • Nouw
Nouw Magazine