Snart skålar vi in det nya året och välkomnar 2018. Jag ser fram emot ett nytt år med nya möjligheter och nya minnen. Hej då 2017, tack för ett bra år! Gott nytt år till er alla.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vardag, Saga 3-4 år

Tomten hittade hem till oss också tillslut. Saga var rätt otålig den sista timmen och väntade bara på att tomten skulle dyka upp så hon kunde få sina julklappar! =) Nicole är ju fortfarande så liten så hon förstår inte detta riktigt ännu, men nästa år förstår hon nog mer och då kommer vi nog ha två förväntansfulla tjejer som väntar på tomten här hemma.

Barnens farfar var tomte i år och vi hade köpt en jätte bra tomtedräkt så Saga inte skulle kunna se vem som gömde sig bakom kläderna. Oj så fnissiga tjejerna blev när det knackade på dörren och fick syn på tomten, så roligt att se =) Barnen hade varit extra snälla i år och fick många fina julklappar. Varje gång Saga fick en julklapp så kramade hon tomten och sa ”Tack så mycket, God jul” Haha åh, så himla söt. Nicole satt mest i Johannes knä och tog glott emot sina julklappar =) Julen är verkligen speciell och det finns inget som slår glada och förväntansfulla barn.

Saga anade ingenting om att det var farfar som var tomten och detta blev verkligen lyckat. Hon gav alla sina nappar till tomten efter att hon hade fått alla sina julklappar. Det börjar bli en stor av henne tjej nu, blöjfri sen några månader tillbaka och nu nappfri =) Hoppas att ni har haft en fantastisk jul.

Likes

Comments

Detta blev årets juldukning här hemma. Färgerna går i grönt, guld och rött, väldigt fin kombo. Tjejerna vaknade av att tomten hade varit här på besök inatt och lämnat alla julklappar under granen och även ett varsitt morgon paket under deras kuddar. Det fanns även ett litet brev under granen där det stod ”Tack för gröten och pepparkakan Saga och Nicole. Jag kommer förbi senare under dagen och delar ut alla julklappar! Från tomten” Ni kan ju bara gissa om dom längtar nu =)

Likes

Comments

Vardag, Saga 3-4 år, Nicole 1-2 år

Idag har vi spenderar dagen i Göteborg på Liseberg. Det har varit så himla mysigt men det var riktigt kallt. Nästa år tänker jag köra 3 byxor, 3 tröjor och typ 5 vantar och 5 strumpor =) Men som tur var kunde man gå in och värma sig titt som tätt.

Saga har åkt karuseller, vi har varit på kanin landet och sett en mysig julshow med kaninerna, vi har ätit gott, strosat runt på marknaden, druckit varm choklad, varit i tomteverkstan och lämnat barnens önskelistor, och spelat på alla chokladhjul, men ingen vinst denna gång. Man kan inte ha tur varje gång man är där. Vi kommer att försöka åka dit varje år numera med barnen, för det var verkligen uppskattat hos dom båda. Har ni inte varit där, så åk! Verkligen super mysigt och julkänslan finner man där =)

Likes

Comments

Nicole 1-2 år, Saga 3-4 år

Idag var den stora dagen här för Saga, nämligen Lucia. Hon har längtat och tjatat om just den här dagen länge! Hon var stolt som en tupp när hon kom till förskolan där dom skulle lussa för oss. Barnen var så duktiga och dom kunde alla låtar =) Mitt mammahjärtat smälte när hon stod där framme som en vacker lucia och sjöng. Efteråt bjöds det på kaffe, saft, pepparkakor och saffransbullar som barnen hade bakat åt oss! Super gott och ännu en gång, så duktiga =) Det var verkligen uppskattat att förskolan hade ordnat detta så fint. 


Mina två sötaste lucior.

Likes

Comments

Nicole 1-2 år, Saga 3-4 år

Samma dag som det äntligen kom lite snö så åkte vi och köpte en varsin pulka till tjejerna. Det var premiär åket för Nicole och hon var alldeles till sig, hon ville knappt komma upp från pulkan. Tyvärr försvann snön lika snabbt som den kom ungefär, så blev ingen längre pulka tur. Men hoppas att det kommer lite snö snart igen så barnen kan få åka pulka och bygga en snögubbe =)

Likes

Comments

Vardag

Vår första advent blev inte alls som vi hade tänkt och planerat tyvärr. Igår natt kom magsjukan hem till oss, eller rättare sagt till Saga. Stackars lilla, det gör ont i hjärtat på mig och se henne bli så kass. Idag har jag fått vara hemma från jobbet för att vabba. Det är 48h regeln som gäller minst (vilket jag hoppas att alla föräldrar läser!) Det är oerhört viktigt för annars går bara denna vidriga sjukdom runt, runt och åter runt.. Hittills har vi andra i familjen klarat oss, peppa peppa. Jag har sanerat hela hemmet, tvättmaskinen har gått på högvarv. 

Idag plockade vi fram julgranen så vi kunde göra något mysigt av dagen trots sjukstuga. Saga är överlycklig och Nicole vill mest bara riva ner alla julkulor ungefär =) Men dom var helt klart världens bästa hjälpredor på att klä granen. 

Likes

Comments

Saga 3-4 år

Idag har vi varit på wapnös julmarknad tillsammans med Malin, Jocke och lilla Calice. Vi har haft det super mysigt trots att det var riktigt kallt och blåsigt ute! Man fick verkligen julkänslor av att strosa runt där, det var bara snön som saknades.

Gissa Sagas lycka när hon fick syn på tomten. Hon fick sitta i tomtens släd och var hur mallig som helst. Jag fick betala tomten 20:- lite i smyg för att han skulle ge henne en julklapp. Jag och Malin fick nääästan tårar i ögonen för att Saga blev glad. Det är fint och se barnens glädje och lycka. Det finns inget som slår den känslan! =) I hennes julklapp låg det en porslin tomte som hon har ställt så fint i hennes rum.

Såååklart att tomten fick en kram eller två.

Likes

Comments

Nicole 1-2 år

Nu har Nicole börjat på förskolan. Liten har blivit stor helt plötsligt! =) Bara att inse att hon inte är min lilla bebis längre, men det kommer hon nog att förbli ändå. Tjejerna går ej på samma pga av att det är platsbrist i kommunen, men om ca 7 månader så kommer dom att gå på samma förskola.

Vi var väldigt besvikna i början pga av detta och visst blir det mer jobb och bök med att lämna/hämta tjejerna. Dessutom känner vi ju till Sagas förskola och som vi är
nöjda och trygga med, därav blev det även en läslig tanke att börja om på ruta ett med ännu en förskola som man kanske inte känner sig trygg med. Men vi är väldigt nöjda och positiva till Nicoles förskola så man tänker inte alls på detta längre. Sen går det ganska smidigt att lämna/hämta barnen! Man får göra det bäst av situationen helt enkelt under denna korta period =)

Hon trivs superbra och vid inskolningen så brydde hon sig knappt om mig, vilket jag förstår är ett gott betyg men tråkigt för mig hehe. Hon har redan kommit in i gruppen och är ett riktigt charmtroll. Det viktigaste är att hon trivs och har roligt där och att vi känner oss trygga i att lämna vår lilla tjej där. Har du varit i samma situation?

Likes

Comments

Vardag, Nicole 1-2 år, Saga 3-4 år

Tänk vilken tur att våra tjejer fick just dig som pappa. Klyschigt men sant! Johannes blev väckt med frukosten serverad och presenter imorse. Saga trodde att pappa fyllde år och ville att vi skulle sjunga så det gjorde vi såklart för honom. Grattis på din fjärde farsdag älskling =)

Likes

Comments