Header
View tracker

Tjena!

Nu har jag glömt bort min blogg igen lite som vanligt. En orsak är för att jag inte har hunnit blogga och har haft så mycket skolarbeten som har tagit upp min tid. Som tur är den tiden nu över och jag har två veckar kvar i skolan innan det blir jullov.

Tack vare skolstressen tog jag mig an och ringde till hälsocentralen och beställde tid till en läkare för att jag har magproblem. Min kropp har inte riktigt heller varit normal nu en tid men tror det beror på att jag inte alls ahr haft tid för mig själv på 6-7 veckor. Jag började spela The sims på fredagen och vilken thowback till när man var liten. Det var nog tider när man kunde bara sitta vid datorn och bara spela och hade inga ansvar.

Det är ett år sen jag var till London med mina systrar och firade min äldsta syster som fyllde 30 år idag. Och i år hade hon bara ett kalaas för vi syskon, min mamma och hennes systrar. Det blev liksom ett tjejkalas. Grattis syster!

Det är också mindre än en månad innan jag far till Israel. Ska bli sjukt kul! Det är också bara 2 veckor kvar av militären för min älskling. Ska bli så skönt att få va me han varje dag. Kommer att leva livet! Jag planerade också lite att vi ska börja leva zero waste sen när vi flyttar ihop eftersom jag än en gång har fått inspiration till det livet av min klasskompis.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Var och sökte byxor åt mig i Hansa igår och hittade jätte kiva byxor men som vanligt så fanns det inte passliga byxor.. Endera är de för korta, för småa eller så passar de inte utseendemässigt på en. Då bestämde jag att det är dags att börja banta och träna. Men eftersom jag går i skolan och har haft skola från 8-19 varje dag de tre senaste veckorna så har det blivit att äta skit mat och inte hunnit fara på länk eller något. Jag skulle behöva fler timmar i dygnet för att hinna med allt.

Sen nästa problem är ju att jag tycker så mycket om mat och godis så det är väldigt svårt att hålla sig till en diet. jag har väldigt dålig självdiciplin så blir lätt att jag bryter mina godisförbud. Men kanske jag borde försöka på nytt ännu en gång till och på riktigt satsa på det.

Ha en bra helg alla!


Likes

Comments

View tracker

Idag hade vi en tung dag i skolan. Jag var så trött att jag tappade nerverna på alla.. Hjälper inte att jag har skola från 8-20 imorgon typ så kommer säkert va väldigt slut och gnällig. Eftersom jag inte har några halloween planer för helgen så tänkte jag att jag kanske far hem till min mamma. Nog för att jag skall nästa veckas tisdag till Kimito för att jobba i smarket där och sen tillbaka på fredagen. Jag måste också fara och köpa en present åt henne eftersom hon fyller år den 5.11 Ska bli kul ti fara hem och fira henne med mina systrar och kanske någon annan släkt. Vad jag skall köpa åt henne vet jag inte. Har någon tips?

Jag skall snart fara efter min syster och sen till en butik och handla med henne, så är det när man bor i samma stad och har bil. Fast kanske bra för bilen har stått sen söndagen. Tror jag skall fara och sova tidigt idag eftersom jag har lång dag imorgon. Jag har inte så mycket mer på hjärtat så kanske ja bloggar en annan dag när jag har något vettigt att säga. Kanske mitt nästa inlägg handlar om vad jag egentligen studerar, det är många som inte vet vad en samhällspedagog gör. Om du vill veta så kolla in bloggen nu som då!

Ha det bra!

Ciao!

Likes

Comments


Jag sitter för tillfället i skolan och försöker skriva min fackuppsats.. Det fattas bara en sida men fan att man får ihop den. Tror jag tar och fixar det ikväll. Har inte skola förrän kl 15 så kanske jag skulle fara hem så jag kunde äta mat innan jag måste gå till optikern.

Här om dagen kom jag på att jag skulle vilja ha en systemkamera. Skulle va sjukt kul att kunna fota fina bilder och inte ta med telefonen när jag vill ha till bloggen. Synd bara att de är så dyra men kanske en dag.. Idag kommer också min pojkvän hem från militären över helgen, ska bli roligt att se han igen. 56 dagar kvar så kommer han hem!

Det blev ett kort inlägg idag. Ha det bra!

Likes

Comments

Idag läste jag om tips hur man kan börja acceptera sig själv. Jag googlade saken för att jag själv har väldigt svårt att kunna acceptera mig själv och min kropp. Det borde ju inte vara så svårt tycker man men i dagens samhälle är inte det de lättaste.

Eftersom allt det handlar nu för tiden är utseende, du skall vara snygg och ha en bra kropp. Du får inte vara fet för då är du inte vacker enligt samhället. Det är inte så konstigt att många människor har det svårt att acceptera sig själv och sin kropp eftersom de inte ens blir accepterad av andra. Ibland blir man dömd innan man ens känner människan och det tycker jag att är fel, hur kan den veta något om en? Men det är så som dagens samhälle fungerar.


Jag vet själv att det är svårt att acceptera sig själv eftersom jag inte gör det ännu heller och därför var jag och googlade på tips hur man kan lära sig att acceptera sig själv. Ingen är perfekt men ändå skall man vara det för att duga. Det är lite fel eller vad tycker ni?

Jag vet själv att jag inte tycker om mig själv eftersom jag blev mobbad i lågstadiet och då sa mina klasskompisar att jag är fet och ful. Jag har aldrig förstått varför de valde mig. Men jag har just läst om sexualitet och puberteten, där jag läste att om man är sen i puberteten så blir man oftast behandlad annorlunda av jämnåriga. Började fundera om det kan ha med saken och göra. Ingen aning faktiskt, jag kommer inte ihåg så långt tillbaka. Jag har trott att jag inte har påverkat eller att jag har lyckats gå vidare från mobbningen men kanske inte.

Det är jätte jobbigt att inte tycka om sin kropp för det är inte bara du som lider av det utan alla andra i din närhet som måst höra på. Jag vet själv att det är jobbigt när någon klagar över sin kropp men ändå gör jag det själv.. Jag vill inte vara den som inte accepterar sig själv och nu tänker jag ändra på det! Jag läste om en bloggare som hade skrivit tips på hur man kan lära sig att acceptera sig själv och en var att man oftast undviker att se sig själv i spegeln. Hon menar då att man skall sminka sig och fixa håret naken framför spegeln så man måste se på sig själv och efter några gånger så kan man se på sig själv utan att tänka negativa tankar om sig själv eller se bort åt ett annat håll. Jag tänkte att jag skulle testa det här och se vad som händer och om jag ändrar åsikt om mig själv.

Jag fick höra är ett slag när jag var till en bar och träffade på en vars dotter är ett år yngre än mej, så vi känner varandra, att hon beundrar mig för jag har klarat mig så här bra fast jag var så ensam i grundskolan. Det är sant, jag var ensam. Passade inte in någonstans, förklarar också säkert varför jag blev mobbad. Jag flyttade till Pargas och hittade nya vänner. Nu bor jag i Åbo studerar mitt andra yrke och har en underbar pojkvän som står ut med mig och underbara vänner. Att flytta bort från min hemort är nog det bästa som har hänt mig.

Det var allt jag hade på hjärtat. Ha en trevlig fortsättning på veckan!

Likes

Comments

Sitter för tillfället i skolan och försöker vara flitig med att studera. Well it's not going so well! Ibland undrar jag vad jag egentligen gör på dagarna förutom att vara i skolan och sen komma hem och typ fara och sova. Mina skolarbeten blir uppskjutna så jag lagar dem i sista minuten..

Fast igår bestämde jag att jag ska i alla fall den här veckan stiga upp kl 6 varje morgon för att fara vid halv 8 tiden till skolan och göra skolarbeten. Jag måste börja få lite rutiner i mitt liv eftersom jag har planerat att laga tredje årets kurser nu i år redan.

Vad annat händer i mitt liv? Vi kommer närmare och närmare tills Mr M kommer från militären, 59 dagar kvar nu. Längtar så! 10 dagar efter det far vi till Israel och hälsa på hans mamma. Ska bli sjukt kul, eftersom det är min första resa utan min mamma eller mina syskon och för att det är ett land jag aldrig har varit till. Plus att judendomen är ganska cool så ska bli kul att se deras kultur. Sen kommer vi att fara till Jerusalem där även min egen religion har sina spår. Inte för att jag är så religiös men lite coolt är det.

De två senaste veckorna har varit ganska jobbiga för att 1) stockning i Wc:n och allt ut i lägenheten, 2) Utmaningsveckan förra veckan. Antagligen blir de renovering i lägenheten eftersom vi fick smutsvatten ut på golvet så vi har fuktskada. När och hur länge de tar är en annan sak som ingen vet. Tur i oturen var att min kämppis var på väg hem så han fick sköta snacket med någon random människa. Allting kommer att ordna sig så det är bra.

Vi hade en intensivvecka förra veckan som kallas till utmaningsveckan. Det går ut på att vi får en utmaning av ett annat team och skall sen utföra utmaningen på en vecka. Vi skulle bekanta oss med 3 olika personer från specialgrupper och bekanta oss med 3 olika organisationer som jobbar med specialgrupper. Sen skulle vi ha en media kampanj som skulle uppmärksammas via minst 1 konventionell media och 3 sociala medier och få minst 200 svar från enkäter.

Eftersom denna vecka är en tävling så skulle vi presentera vad vi åstadkommit och sen skulle domarna rösta. Eftersom vi hade klarat av kriterierna (5 organisationer, 5 personer från specialgrupper, 3 konventionella medier, 3 sociala medier) så vann vi!! Vi var med i en direktintervju i Yle Åboland, en intervju med ÅU och sen skrev vi ett pressmeddelande till Västra Nylands tidning. Så bra gick det fast jag var väldigt trött efter veckan.

Have a good day people!


Likes

Comments

Hejsan!
Sitter i skolan och väntar att nästa lektion ska börja. Har int bloggat på länge men tänkte att ja skulle skriva lite.
Satt igår och googla flygfältet i Kiev som e Ukrainas största flygplats. Ni som inte vet så far vi till Israel den 25 december o stannar där två veckor. D ska bli roligt o nervöst eftersom de e första gången ja reser ensam utomlands. De längsta ja har rest ensam e kanske åland eller Pampas.
så jännä ska d bli. men de borde gå bra nog.

Annars så har min syster kommit hem från New York, så avis. Va efter hon till åbo flygplats igår. annat nytt ha de int hänt i mitt liv.
Bjuder lite på bilder. Katten e min kaveris katt som va mitt sovsällskap på helgen.

Likes

Comments

Ha int bloggat nu igen på en tid. På lördan va vi ute i Ekenäs o festa. Helt kul! Länge sen ja va ute me de shakke.
Söndagen så flyttade ja o Max en större säng åt mej i Åbo så de va vår sysselsättning på söndan. Måndan så förd ja biln på service o sen for vi ti Pargas där vi for o hälsa på hans fammo. Jätte länge sen ja träffa hans familj. Tisdagen for vi ti Nagu o äta hos hans pappa. Igår for han tillbaka till dragsvik men vi hann ändå gå i stan lite o äta före ja släppte av han vid tåget. Före vi for ti Åbo så va ja ti min kaveris frissa o klippte håret O färgade lite me colormask.
Nu hoppas ja att han kommer ut imoron så vi kan fira fornäldarna tillsammans!

Likes

Comments

Hejsan!
Min dag ha varit ganska lugn, jobbat o sen bara varit hemma. För tillfället har jag ganska tråkigt så tänkte att ja skulle blogga.
Ja bokade flygresa till Israel ida, ja o min pojkvän far 25 december o stannar där i 2 veckor. Skönt!
ska bli helt kul ti si nya platser o också att få träffa hans mamma o syskon som vi ska dit o hälsa på.
Imorgon kommer ja att vara i Ekenäs o festa så bloggar säkert sen först på söndagen.
see ya later!

Likes

Comments

Hejsan!

Jag bytte blogg eftersom jag inte slipper in på min andra som jag hade på ratata.fi. Jag tänkte att eftersom det kanske kommer nya läsaren hit och kanske inte vet vem jag är, så kommer jag att börja med ett inlägg om mej själv. 

Jag heter Teresa men kallas till Tessi av de flesta. Jag är 21 år gammal och bor i Åbo där jag studerar. Jag studerar till Samhällspedagog inom det humanistiska området som tyvärr kommer att sluta i Novia och sen kan man bara studera till samhällspedagog på finska. Om ni vill veta mera om samhällspedagoger, far in på vår facebook sida och läsa mer! 

Jag bor då i Åbo i en fyra med två killar men kommer just att flytta ut eftersom det är planerat att jag skall flytta till en annan lägenhet med min pojkvän. ​Så då kommer jag antagligen att flytta till Pargas och pendla till skolan om jag nu inte ger med mig och går med på att stanna kvar i Åbo nånstans. 

Innan jag började studera till samhällspedagog så studerade jag till kosmetolog i Pargas och blev klar 2014 och sen hade jag ett mellanår där jag halva året jobbade och sista halva året levde jag ett liv som arbetslös. Jätte kul. 

Jag älskar djur och vill just nu ha en hund. Fast vill ha alla möjliga djur så kan va att jag bor i ett zoo senare i mitt liv. Jag tycker om att vara ute på länk och vara i gymmet, tyvärr så syns det inte på mig men at least I try. Det är det som räknas eller hur? 

Det var kort om mig. Vill ni veta mera så fråga på!

See ya later!

Ciao!

Likes

Comments