Nu har det gått två månader oxh gördeln är ett minne blott sedan knappa veckan. Känns helt otroligt 😁

Förra veckan var jag och Elvira i Östersund tillsammabs med mamma, Camilla och Julia.  Hade som mål att  hitta 2 nya byxor och kom hem med 4 par, så jag blev mer än nöjd.
Insåg häromdagen att jag gått från stl 56 till 38. Kommer på mig själv att hela tiden att gå och hålla in magen för att det inte ska välla över när jag har tighta tröjor men det behövs ju faktiskt inte längre. Även om jag spänner ut mage  så hänger inget över. Svårt dock att lära bort ett invant beteende så det kommer nog ta en stund 😁

Fortfarande är det dock så att man får det man betalar för så skavankerna finns kvar men dem kommer jag kunna leva med för dem syns bara när jag har badkläder 😀

Häromdagen var jag på vårdcentralen oxh kollade mitt Hb eftersom jag ätit järn-tbl i fem veckor och nu hade det kravlat sig upp till 116 g/l från 101 g/l. Ska fortsätta äta järn och ta ett nytt prov om 4-6 veckor så då hoppas jag det gått till sig så jag kan koppla bort det. 
Är lite besviken på kirurgen i Lycksele att dem inte följde upp mitt låga blodvärde trots att dem bad mig kolla det efter utskrivningen. Förstår inte varför dom ens bad mig kolla närr dem inte följde upp det någonting alls. Jag menar det låg under 100 då och det är ju inte bra.

Idag har vi vatit till Huvudsjöberget med Jenny å Benny. En skön dag om än solen inte visade sig så ofta.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

ja, nu äntligen känner jag mig helt som vanligt.  Visst känns det i magen men det är inget som jag tänker på längre. Har jag hållit igång mycket och sen lägger mig i soffan är det stelt i magen när jag kliver upp men det mjukar till sig fort :-)

Igår tog jag bort omläggningen och det ser fint ut. Visst, min mage är inte slät å perfekt. Det finns många skavanker som blivit iom operationen men det är miljoners gånger bättre än det var innan. Visst hade säkert resultatet blivit bättre om jag gjort det privat, men det hade också kostat mig mycket mer pengar. ain't worth it! Skavankerna kommet synas när jag har bikini (och ev om jag har en superslimmad tröja/klänning, men hur ofta händer det 😉 )
Det såg förjävligt ut i bikini innan operationen också fast på ett annat vis och det överlevde jag utan större problem så detta kommer bli toppen ☺

Likes

Comments

Hade väl aldrig i mitt liv kunnat tro att det skulle göra sån skillnad att ta bort agrafferna och stygnen.
Känner mig som en helt ny person! Har bättre hållning, kan stå och va uppa längre stunder, har lättare att promenera,  kan röra på mig mycket mer obehindrat än tidigare... helt fantastiskt med andra ord.
Visst känner jag av det i vissa rörelser och jag är fortfarande stel och det stramar men det är bättre,  mycket bättre än för någo  dag sedan. Det finns med andra ord hopp om att kunna återgå till jobbet som planerat ☺

Likes

Comments

Japp idag var det dags för återbesöket. Kl 6.15 begav sig jag har och min trogne följeslagare Camilla iväg i 27 minusgrader. 

Väl framme fick vi komma in nästan direkt och en USKA satte igång med att plocka agrafferna. Ca 100 st räknade Camilla till och vissa kändes mer än andra.
Blev förvånad över hur fint såret var,  hade föeväntat mig nått helr annat så jag blev positivt överraskad :-)

Läkaren tittade in som snabbast och gjorde bedömningen att bättre resultat än det som blivit kunde man nog inte räkna med så det känns ju bra ☺

Vätskeansamling var ofarlig och den skulle kroppen ta hand om och när det kommer till rörelser skulle det sunda förnuftet få råda.
Han sa att jag kunde räkna med att det stramar i upp till två månader, det var inget ovanligt 😦

Men självklart glömde jag fråga om hur mycket dem tog bort men jag får väl låtsas att det är oväsentligt 😉

Likes

Comments

Nu har redan två veckor gått och jag kämpar på. Börjar kunna gå lite rakare under korta stunder men det tar på. Upplever mig väldigt svullen på kvällarna och jag tror att jag egentligen gör mer än jag borde.

Dammsugade nedervåningen igår och efter hallen och vardagsrummet hade jag så ont att jag avbröt och la mig i soffan.
Vill så mycket kan så lite och ärligt talat känner jag oro över att inte kunna börja jobba som planerat. Fast tack och lov kan  mycket hända på dessa 2,5 veckor dom jag har kvar av sjukskrivningen. Håller tummar och tår för att det börjar bli bättre snabbt nu ☺

Idag har jag Elvira hemma för vi har besök hela dagen. Först kom Camilla ovh mamma vid 8.30-tiden, sen vid 11-tiden kom Jessica, Hanna och Anna-Stina med deras 3 buspojkar och nu snart kommer Linda och Betty. 
Elvira är helnöjd och leker för fullt.

Ikväll ska vi på hotellet och käka thai-buffe och det kommer bli så gott! Längtar massor. Mamma, Camilla och Julia ska också med ☺
Sen ska jag njuta av en helg med min älskade familj ♡

Likes

Comments

det har nu gått 10 dagar sen operationen.  Har varit utan alvedon sen kl 14 igår och det går alldeles utmärkt. Har lättare att röra på mig, kliva upp ur sängen/soffan och jag försöker påminna mig om att sträcka på mig när jag står men det sista är svårast. Går som en  krok och ryggen värker.. En dag i taget, påminner mig om det, en dag i taget!

Imorgon kommer några klasskompisar och vi ska planera inför vår kommande klassfest,  det blir roligt :-)

Likes

Comments

idag är det en vecka sedan jag kom hem. Dagarna går sakta men tiden flyger iväg trots det.
Idag har vi mest varit hemma men jag och Elvira tog en promenad till mamma. Gick bra men jag var trött innan vi kommit oss hem. Sen blev det pizza till middag innan vi shoppade lite på ICA.

Under veckan som kommer har jag som plan att kunna hämta hem Elvira lite tidigare från dagis.  Saknar henne nå fruktansvärt och det gör ont i mig när jag ser hur trött hon blir av att vara där så mycket. Det är för mycket och kan jag undvika det så gör jag givetvis det. Saken är ju bara den att jag ska orka också, men jag tänkte utnyttja mina nära å kära lite mer :-) Är dock evigt tacksam för att vi har världens underbaraste förskola med personal till vårt underbara barn ❤

Har försökt sträcka på mig när jag står upp idag men det är svårt och går bara under  korta stunder och det innebär att jag får skjuta fram höften så det går inte att gå upprätt. Längtar tills det går för jag får så ont i ryggen som det är nu. Den får ta mycket stryk 😦

Hoppas också på att kunna börja trappa ner på alvedonet. Hittills har jag tagit dom regelbundet 3 ggr/dygn men jag planerar att börja ta dem vid behov istället så får jag se hur det går ☺

Likes

Comments

idag har varit en jobbig dag. En jobbig dag på så vis att jag märker av mina begränsningar. Har varit i byn hela dagen och trots att jag legat större delen av tiden i någons soffa så tar det ändå på.
Halv 10 var jag så knäckt så vi var tvungna att åka hem.
Väl hemma slappade jag i soffan med en stor godisskål...gott gotti hott gott!
Imorgon blir det nog en lite lugnare dag tror jag...hoppas det iaf  :-) Fast det är svårt att ta det lugnt när man vill så mycket :-)

Likes

Comments

Då har det gått en vecka sedan operationen.  Jag är svullen och det går vågor i buken av all sårvätska som samlats. Inget har börjat pysa ut ännu, på gott ocv ont. Hade varit skönt om det försvann lite för det är en obehaglig känsla men samtidigt blir jag nervös om det börjar läcka en massa i såren.
Just nu är allt torrt och fint och det har inte tillkommit nått på plåstren sen jag åkte hem. Då känns det som det läker bra ☺

Märker hur illa funtad min hjärna ändå är ibland. Står och granskar magen och kommer på mig att se allt det negativa. Att det är svullet det vet jag, men jag blundar på nått vis för det och känner mig fortfarande fet, ibland fetare än innan operationen.  Då blir jag nervös och osäker. Var jag dum som gjorde operationen? Nej Nej o
och åter Nej! Ha tålamod, det kan ta månader tills det läkt ihop och svullnaden lagt sig. ALLT är bättre än det var innan! Fatta det! Måste nog ta och sätta ihop lite före- och efterbilder för att fatta vad som faktiskt har hänt ☺

Har en hel del tankar att bearbeta och jag måste börja va nöjd/stolt över det jag faktiskt har åstadkommit! 

Likes

Comments

Det har redan gått en vecka sedan jag blev inskriven och tilldelad ett rum på kirurgen. sal 89, säng 5.
Varje dag känns lättare och lättare men jag märker mina begränsningar.
Gårdagens skoldag tog knäclen på mig. somnade kl 7 framför tv:n och sov drygt en timme. Sen vaken en timme till innan jag gick och lade mig i sängen. Somnade typ direkt och sov hela natten.

Idag har jag gått en kort promenad till Camilla där jag hade några timmars soffhäng innan vi (jag och Scott) gick hem igen. Väl hemma blev det lunch och sen plugg för att göra bort veckans skoluppgifter.

Är fortfarande blek och glåmig så jag försöker äta broccoli, leverbiff å annan mat som kan hjälpa blodvärdet på vägen.  Skulle va intressant att veta vart värdet ligget nu, på onsdag ska vi göra mini-hälsokontroll på skolan så dår får jag ett hum om läget inför nästkommande veckas återbesök. 

Med tanke på att jag intr bara legat hela sahen sä känns det ofantligt bra. Vätskan i buken stör mig lute, inte fyaiskt men jag tycker den är obehaglig. tanken på den är urk, tvi oxh blä!!

Likes

Comments