I våras så hade jag en otrolig dipp på järn och fick därav blodbrist. Efter mycket om och men, som inkluderade i att jag slutade vara vegetarian, så fick jag upp mitt järnvärde och mått prima. Men i förra veckan så började jag bli väldigt trött och så har det hållit i sig hur mycket jag än sover. Sen började en huvudvärk som aldrig riktigt slog ut utan mer satt sig som spänningar i hela huvudet. Och inte nog med så kände jag i måndags samma sorts yrsel/svimfärdighet som jag hade i två månader i våras. Så igår kunde jag gå hem tidigare från jobbet då jag blev svettig av ingenting, hade svårt att koncentrera mig och blev helt yr om jag gjorde något för snabbt. Då vi inte har mycket kunder på en onsdag så gick det bra och tack och lov så var jag ledig idag. Så jag har tagit det rätt lugnt, men fått mycket gjort på samma gång. Har städat, diskat, haft två fina vänner över, lagat mat, hjälpt kära vänner städa och laga mat då de har rätt mycket just nu och pratat med min goda vän, Caroline, ikväll. Nu så ska jag kolla på How I Met Your Mother och ett avsnitt Friends och sen så ska jag sova då spänningshuvudvärken vägrar släppa.

Kollade på 1177 vad de vanliga symptomen på järn- och blodbrist var.

  • känner dig trött och orkeslös
  • har svårt att koncentrera dig
  • känner dig yr
  • blir andfådd lättare än förut
  • får hjärtklappning
  • har ont i huvudet
  • får öronsus.

Har typ alla.. hehe. Men bokat tid på vårdcentralen så de ska kolla mina värden och så får vi se vad som händer.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Öland var som vanligt helt underbart och det var så skönt att byta ut Lund till ett helt nytt tempo. Vi gick vilse i Trollskogen sent på kvällen jag, Simon och Gurra. Inget att rekommendera, men kul nu efteråt. Det var kul att träffa familjen och vi fick pratat med Simons syster med som är i USA som Au-Pair. Allt det hon beskriver har jag inte svårt att sätta mig efter mina egna erfarenheter. Det är inte alltid en dans på rosor att vara Au-Pair. Men något som är säkert är att det är otroligt givande och lärorikt! Man lär sig mycket om sig själv och om andra och uppleva fantastiska äventyr. Man får helt enkelt och tjockt lager skinn på näsan.

Det var tråkigt att lämna Öland bakom sig och köra söderut. Jag mår så bra i Småland, men fick mig en Smålands-dos igår igen då vi var uppe i Tånneryd över dagen för att hälsa på familjen och gratta pappa. Blev en lunch på Gräddhyllan där mormor och morfar var med. Rune lagar så fantastisk god mat och idylliskt läge har de där bredvid sjön! Svårt att fatta att det var lite mer än fyra år sedan jag slutade där. Tiden går.

Mellan Öland och farsdag har det varit två sittningar på bygget; Mårten Gås och Rymd-sittning. Väldigt kul båda två men ska bli skönt att ta det lite lugnare nästa helg. Jag säger lite iom att det ändå är saker inplanerade men som inte varar hela dagarna och inte till sent på nätterna.

Vilse i Trollskogen.

Farsdag på Gräddhyllan.

Likes

Comments

Ikväll kommer J & S-L! Vi ska ha tjej- och vinkväll. Vi har försökt ihop detta sen i våras och äntligen blir det av! Kombinationen av oss tre innebär otroligt roliga, utflippade kvällar och en del djupa samtal. Jag flippar ut så fort jag känner mig bekväm med människor. Och bekväm är jag med dessa töser.

Morgondagen bär av till Öland. Jag är ledig i tre dagar och Simon behöver åka upp och sätta på vinterdäcken så då tänkte vi att vi passar på när jag väl är ledig! Eller jag föreslog denna helgen så jag kunde följa med upp, hehe. Jag gillar Öland och hans familj, trivs väldigt bra med dem, och sen är det alltid skönt att komma bort från Lund och Skåne ibland. Simon är redan i Åhus på retreat så jag tar tåget till Kristianstad i morgon middag och så hämtar han upp mig där. Så endast två timmar (!) till Kalmar där vi kommer möta upp hans föräldrar och så skall vi ut och äta. Sen har Simon reserverat biljetter till filmen Thor. Yay! Älskar Marvel och har så sett fram emot denna filmen!

Likes

Comments

I många år nu efter gymnasiet har jag aldrig tagit tag i mitt pianospelande ordentligt. Jag spelar någon gång och sen är det inte mer med det. Känns så himlans dumt och slöseri med tid. Efter att jag kommer hem från jobbet [och även innan] så har jag så mycket tid. Jag har ju inget hus att ta hand om, ingen trädgård, ingen familj. Varför lägger jag inte ner mer tid på mitt älskade piano och glädjen jag får ut av att spela? Att leva sig in i ett klassiskt stycke av Bach, Chopin, Mozart, Schumann, Schubert, osv. ger en sådan glädje/lättnad/frid/lycka/ro som jag inte kan uppnå på annat sätt. Inser att jag låter lite lullig-upp-i-det-blå, men vet inte hur jag ska förklara det. Efter att ha spelat och verkligen fått till det så blir jag så lugn efteråt.

Perfektionisten kommer fram i mig när jag spelar. Blir det inte helt rätt så blir jag irriterad på mig själv. Sen på det hela så har jag scenskräck så jag spelar gärna INTE inför folk. Gjorde det på gymnasiet för att jag var tvungen till det och på min kusins bröllop. Det var hemskt men även kul [det har jag aldrig medgett].

Jag är inte precis den skrytsamma personen när det gäller mitt pianospelande. Det är bara att fråga alla som känner mig om jag någonsin sagt något positivt om mitt spelande. Men jag trivs så med att spela och med känsla. När jag får till känslan så försvinner jag bort. Sen kanske den inte riktigt kommer fram när jag spelar inför folk för mina händer darrar som asplöv. Men för mig själv, i mitt rum går det bra.

Just nu har jag börjat lära mig Piano Sonate No.15 K-545 1st. Mov av Mozart. Så vacker! Sen vill jag även lära mig del två, Piano Sonate No.15 K-545 2nd. Mov. 

Likes

Comments

Denna veckan som har varit har inneburit mycket jobb, trevliga kunder, en del mindre trevliga kunder och en hel del avsnitt av How I Met Your Mother. Utöver det så var jag på Pinchos med Gökisfolk och åt otroligt god mat. Var mycket trevligt och var så kul att se dem alla igen. Även om man inte flyttat långt därifrån så försvinner det vanliga hänget. Vilket är trist.

Det bästa som hänt på hela veckan är dock att Andrea och Gustav kom i går och stannade över! Vi har på 24 timmar hunnit prata, skratta, äta på O'Learys, shotluckan, Friends, How I Met Your Mother, sovit och vunnit en timme, gå på stan, druckit kaffe, sett Domkyrkan och lagat tacos. Runt ett år sedan vi började prata om att de borde komma och hälsa på i Lund och nu hände det! Yay!

Andrea och jag har 10 års vänskap till sommaren. Vi får väl hitta på något för att fira det! Och tillsammans med Caroline har vi 8 års vänskap. Vi är grymma gänget vi.

Likes

Comments

I förra veckan så kom Simon med förslaget att vi skulle bege oss ut till Söderåsens Nationalpark på lördagen. Vi åkte förbi där förra söndagen igen när vi var på väg till min kusins 18-års kalas. Jag har varit där för många år sedan på släktkalas [tror jag var 7?] och minns det som otroligt vackert. Och visst var det de! Skogen, porlande bäck, träd i höstens sprakande färger, matsäck, utsikt, skogens tystnad. Det var magiskt och otroligt vackert! Trivdes som fisken i vattnet och vi båda var otroligt glada över idéen och den ro vi fick i kroppen och knoppen. Vi båda hade en fantastisk och välbehövlig dag tillsammans där vi kunde zona ut från Lund och vad livet här innebär.

Likes

Comments

Jag är ledig i hela fyra dagar! Det här ska bli otroligt skönt och jag ska njuta av det till fullo. Jag märkte behovet av lite ledighet i onsdags kväll kl 17:30 då all min energi försvann på jobbet. Det var en lååång halvtimme. När jag väl kom hem så la jag mig i sängen och flyttade mig inte fram tills nästa morgon. Orkade inte ens fixa kvällsmat till mig själv så Simon slängde ihop något snabbt innan han gick på ett föredrag. Haha, tur det för jag hade inte orkat göra det själv och då hade jag inte var nådig senare på kvällen.. Det positiva med denna kvällen är att jag har hittat tillbaka till min fantastiska gamla vana av en "nattamacka". Bästa måltiden på dygnet. Tappade detta för några månader sedan men nu är det tillbaks i mitt liv igen!

Nu är det fredag och det känns bra att inte veta precis vad det är jag vill/ska göra i dag. Tar det som det kommer fram tills i kväll då vi ska iväg och kolla på Anders & Måns med våra kompisar.

I morgon kommer vi [alltså jag och Simon], om vädret tillåter, åka till Söderåsens Nationalpark. Länge sedan jag var där och Simon saknar nog skogen lika mycket som jag. Eller? Inbillar mig iaf det, hehe. Jag hoppas på någorlunda fint väder och inget regn. Men börjar tro att det är för mycket att hoppas på.

En av pelargonerna som jag fått av min kära moder har börjat blomma! Känns alltid så himlans bra när man får en växt att må bra.

Likes

Comments

Efter lördagens jobb så åkte jag hem till Småland och skogen. Äntligen! Att åka från staden och bege sig längre och längre ut på de öppna slätterna av Skåne och tillslut nå målet av skog är befriande. Att vara omgiven av skog är lite som att få en lång kram av någon man tycker om. Ens bekymmer lättar och man hamnar i ett lugnare tempo. Jag har tagit allt i min egen takt och har bland annat tvättat bilen, omplanterat växter, umgåtts, varit ute i det vackra vädret, osv. Varit så skönt!

Nu har min yngsta lillasyster fyllt 11 samtidigt som jag har fyllt på dosen av skogsluft, familj, hundar, tysthet, arbete och Småland. Nu blir det att stanna i Lund ett tag framöver med mina två nya pelargoner som jag så snällt fick av min moder.

Likes

Comments

Öland var som vanligt fantastiskt och jag blev glatt överraskad att den fruktade trafiken inte var så fruktansvärd i år. Kan bero på att jag bott en sommar på Öland nu och sett det mesta eller också att vi lyckades åka åt rätt håll denna helgen. Vi möte alltså all trafik i stället för att åka fastna i bilkön mellan Glömminge och Algutsrum. Det var rätt skönt att vinka hejdå till den ca 4 km långa, nästintill stillastående, bilkön!

Att träffa Simons familj var otroligt skönt och roligt! Speciellt efter vad som har hänt med deras ICA butik som brann ner härom veckan. Så mycket som de har hunnit med sedan dess! De är drivna människor och jag är otroligt imponerad av dem. Nu ber vi och håller alla tummar och tår att allt går som smort och de vinner över tiden! Annars måste de komma på något nytt.
Vi hann även träffa en massa andra vänner på bara den helgen vilket även det var otroligt roligt! Brukar vara rätt svårt att få ihop det när man bara kommer över en helg och alla har planer åt alla håll och kanter. Men denna helgen var vi alla på samma ställe!

Vi var ner på södra delen av ön och åkte på både östra och västra sidan. Det är så otroligt vackert. Ena stunden känns det som du är i Skåne, nästa i Småland och nästa som norr, norra Sverige. Fantastiskt ö!

Likes

Comments