I dag cyklade jag in till centrum en halvtimme innan jag skulle börja jobba. I och med att jag hade lite ärenden innan så satte jag cykeln utanför butiken istället för på baksidan. Jag fixar mitt ärende, nöjd med mitt val, och går in och jobbar. Jag skulle ha slutat klockan fem men jobbar en timme extra. Efter en någorlunda hektisk dag, i fel skor, stänger vi butiken och jag går runt till framsidan, låser upp cykeln och ska precis hoppa på när jag hör ett ljud jag inte känner igen och inte bör höra. Tittar ner och ser att jag har punktering. Blir ögonblickligen mer trött än vad jag redan var och förbannad då jag tänker att någon har skurit sönder mitt däck. Inser att enda sättet för mig att få hem cykeln är genom att lyfta framdäcket och börja bära. Min cykel är liten men den är gammal, alltså järnrör, och väger därför mer än vad man tror. När jag har kommit till Hemmakväll på bankgatan ger jag upp och ringer Caroline som skickar sin bror Viktor till min räddning. Vilken hjälte! Medans jag väntade på Viktor passade jag på att vila fingrarna lite och kollar närmare på däcket, det är inte uppskuret utan innerslangen har sprängts! Jag förstår inte hur detta har kunnat hända då däcket bytes ut förra våren, så det är ju inte gammalt precis. Hursomhaver så måste jag imorgon innan jobbet bära cykeln till Bankgatan igen och lämna in cykeln på lagning innan jag börjar jobba. Tack och lov så öppnar de klockan nio och inte tio. Hade bytt slang själv om jag vetat vad jag behövde för slang och liknande men kan tyvärr inte mycket om cyklar. Hade varit så skönt att bara skaffa en ny cykel. 

Femtio minuter efter att vi stängt så ligger jag tillslut i kökssoffan med värkande ben [och fingrar] och väntar på att Sofia ska komma över på en kopp te. Ska bli skönt att avsluta denna dag på topp. Det ska även lagas matlåda inför imorgon men det får bli något simpelt för mer orkar jag inte med. 

Vilken timing. Simon kom hem nu så han fixar mat och jag kan fortsätta ligga i kökssoffan och vila. Otroligt skönt! 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu är första veckan på nya jobbet avklarad. Redan lärt mig en hel del och har så mycket mer att lära mig. Men det är otroligt roligt och givande. Som vilken nytt jobb som helst så kommer man hem och är trött om kvällarna då man inte gör något på ren rutin utan snarare försöker pränta in alla rutiner och all ny vetskap så snabbt som möjligt. Hjärnan jobbar ju för fullt om dagarna! Sen när man kommer hem så har man tjugo andra saker som ska fixas med. Så man hålls igång.
Natten till fredag sov jag 10 timmar! Kommer inte ihåg någonting förens jag vaknar helt utvilad på morgonen. Det är inte särskilt förvånande då det blev en hel del när man kommer hem från Skottland med förkylning på lur, mensen drar igång lagom till man börjar på det nya jobbet, hormonerna åker berg- och dalbana, och man har saker man ska fixa hemma och så ska man vara allmänt social.

Sen är det andra hela veckan jag bott i min lägenhet. Flyttade in för ca en månad sedan men har inte varit i den i lite mer än två veckor. Så håller ju på att försöka bo in mig i den. Det har gått så där och haft svårt att vänja mig och känna mig hemma här. Irriterar mig på en massa småsaker som ska fixas men som inte jag kan göra. Grejer som ligger och dräller och halvfärdiga projekt jag bara vill få undan är ofta något jag stör mig på. Har en liten pedant i mig även om jag lätt kan slänga saker omkring mig med. Lär väl ta någon vecka till innan allting blir klart. MEN det jag är väldigt nöjd över med den nya lägenheten är min fantastiska kökssoffa(!) och att jag har eget kök! Guld värt!!

Likes

Comments

Det har nu gått en vecka sedan jag kom till Skottland. Tiden har gått både snabbt och långsamt. Det har varit otroligt kul att få se de små liven igen! Som de har vuxit! Jag var tacksam att se att den enda egentliga skillnaden var att de blivit äldre och längre, annars var de samma små liv som förut, även efter föräldrarnas separation. Men det är ju omöjligt att se exakt hur det påverkat dem på bara en vecka även om man märker en del.
Det är rätt intressant och ibland tråkigt att höra föräldrarnas olika syn på vad som hänt/händer, hur de ändrat syn på olika saker och hur det påverkar andra åsikter och tankar. Det kan vara rätt mörkt och negativt ibland men i andra aspekter riktigt positivt. Men nog om det.

Under dagarna i Selkirk har jag tagit det väldigt lugnt och spenderat nästintill all tid med mig själv. Varit otroligt skönt! Har kollat på Lewis, gått upp Selkirk Hill och (äntligen) gått upp Three Brethern igen. Har verkligen njutit av allt. Men nu ser jag fram emot mina sista timmer i Edinburgh innan jag flyger hem och får sova i min egen säng.

I skrivandes stund så sitter jag på en av mina favoritrestauranger i Edinburgh; Henderson's. Fantastisk mat och otroligt mysig! "Sista måltiden" innan jag beger mig till flygplatsen.
​Jag älskar verkligen Edinburgh och förr hade jag lätt kunnat flytta hit och bo här men jag märker det nu när jag är här att det har ändrats. Jag kommer gärna och hälsar på staden och landet men lusten att flytta hit har försvunnit. Det är skönt att ha insett för då är det inget jag behöver gräma mig över, vilket har förekommit tidigare. Jag gillar Småland och skogen och ser fram emot min nästa promenad i skogens dunkel där man inte hör någonting av allt som har med bilar, moderniteter och folksamlingar att göra.

Borta bra men hemma bäst!

Likes

Comments

Denna sommaren har runnit mellan fingrarna på mig. Snabba tider tenderar att vara väldigt roliga och det har denna sommaren varit. Jag har jobbat hela sommaren på en förskola som vikare. Det har varit en av de bästa sommarjobben jag har haft. Haft otroligt kul på jobbet och bott hemma hos Simon och hans familj, vilket har funkat otroligt bra.

Denna sommaren har jag varit på fyra bröllop, tre av dem helgerna efter varandra! Blev bjuden på fem men tackade nej till det ena pga av att det inte gick att få ihop. Det har varit kul med bröllop och se ens vänner säga ja till varandra om än lite stressande emellanåt.

Denna sommaren är en tid som jag tittar tillbaka på med glädje. Den har fyllts med vänner - gamla som nya, lukning (småländskt ord som innebär rensa rabatter), god mat, kräftskiva, grillning, bröllop, Vadstena, sovmorgnar, sena kvällar, dop i havet och en hel sommar på Öland. Öland är otroligt vackert men det är helt otroligt vilken populationsökning det är på sommaren! Så otroligt många husbilar och husvagnar överallt med.

Likes

Comments

Summer is here. It feels good that the weather seems to have finally decided to keep it this way. It's typical Swedish summer weather. Warm during the day and chilly in the evenings. Just enough so by putting on a sweater you'll get warm enough. And the best parts are that everything is green, the smell of fresh cut grass, the sun goes down 10/11-ish and everyone seem much lighter.

Things that have happened and will happen:
  • Sleep. I sleep in as often as I can. I know that in a few weeks I won't be able to do that for the rest of the summer. 
  • I worked last week at my old intern place. And I'm going to work there Wednesday to Friday this coming week. 
  • My host-fam from the States are coming to Sweden in July. So I just email them. Hopefully I will be able to meet up with them! 
  • Also I email my host-fam from Scotland. Long time since I talked to them and hopefully I'll be able to go and visit at the end of the summer. 
  • I ordered fake Ray Bans from China (so cheap and really(!) good quality) a few weeks ago and they arrived yesterday! Nice surprise and I really like them. 
  • My family has now left the country and are on the other side of the world for another five weeks. Hoping they're a blast! I know they are from their updates and hope that they'll keep having fun! 
  • In about 9 days I'll finally go home to Småland and enjoy being at home with my sister, boyfriend and the rat (read dog). I'll just take it slow, be in the garden, take a dip in the super cold pool, take strolls in the woods and have the best time. For about one and a half week. 
A few weeks ago my lovely friends and me went to Dalby Stenbrott and this was one of the amazing views! (My friends photo.)

Likes

Comments

Jag har sedan två veckor idag jobbat min sista jobbdag och känner mig lättad, fri, glad, lycklig och äntligen färdig. Det har varit tre mycket lärorika månader (som allt i livet är såklart) men jag är så glad över att det bara varade i tre månader och att jag nu kan börja på något annat. Slippa känna ångest och stress över att gå upp på morgnarna. Sover för stunden till klockan 9-10 på morgonen. Länge sedan jag kände mig så utvilad

Denna dagen har det faktiskt varit väldigt varmt och inte så blåsigt så jag har legat ute i solen med tjugo lager solkräm på så jag har inte blivit bränd. Ska nog ut om en stund igen innan jag går och handlar till kvällens kvällsmat. Ska fortsätta läsa i min femte Outlander bok. Börjar komma in i den mer nu. Hinner inte läsa så mycket de nästkommande två dagarna då jag ska hoppa in på mitt gamla jobb. Men börjar först 11 imorgon så får fortfarande en sovmorgon till. Man får ju utnyttja dem nu när man väl har dem.

Ps. Imorgon är det exakt en vecka tills jag åker till Finland och till Anni! Woho!

Likes

Comments

Jag har nu endast TVÅ jobbdagar kvar på förskolan i Hjärup! Glädjen är total och jag kan knappt vänta tills jag äntligen åker därifrån för sista gången. Några timmar efter att jag slutat så blir vi upphämtade och åker till en destination som är hemlig (än så länge). Det ser jag fram emot så mycket. Då ska det firas att jag äntligen slipper det förbaskade jobbet och min "semester" börjar. 

Jag har under påsken umgåtts mycket med folket som är kvar på Larran. Har sovit mycket, tagit det lugnt, storstädat mitt rum, tvättat, kollat film, hängt i köket, haft pannkaksbrunch, påskknytis x2 och varit i Gråmanstorp på påskmiddag. Så det har hunnits med mycket.

Juste, något mer som har hänt är att jag har tagit bort mig från facebook. Det har legat och grott länge och ända sedan jag skaffade det igen innan USA så har jag varit sugen på att ta bort det igen. Jag hade ju inte det under 3:an på gymnasiet och jag minns det som något jag inte ångrade för fem öre. Så nu tog jag (ursäkta uttrycket) tummen ur röven och tryckte på deleteknappen. Skön känsla. Jag ska ha möjlighet till att använda messenger-appen fortfarande men har inte löst det där ännu. Fixar det eventuellt senare idag. 

(Two more working days! Then I go on vacation to atm "unknown location". So looking forward to it. Over the easter days I have been with friends that are still in town, had brunch, watched movies, done my laundry, super-cleaned my room, hanged in the kitchen and removed my facebook. Especially pleased about the last one!)


Likes

Comments

Tomorrow I'm gonna talk to my boss and quit. I already told her that on Monday but she wanted to talk to me, and try to convince me to stay I guess. I have agreed to that, but I won't be convinced. I'm going to quit the place the that makes me so very mad and grumpy, and finally feel happy again! I'm gonna print out the paper, sign it and hand it to her tomorrow at the end of our talk. Then I can finally start counting down the days. It's going to feel so good! I just wish the conversation was over now, because I'm already nervous about talking to her. 
Tomorrow and on Friday will be two looong days at work. But then it will finally be weekend again and we're off (again) for the weekend. This time to northern parts of Småland to see a friend!

On another matter, tonight Sofia and Jeff is coming over to Simons dorm kitchen and then we are going to watch The Lord of the Rings: The Two Towers! So looking forward to it! We will order pizza and watch one of the best movies I know. Can't get better than that! 

Likes

Comments

(I was supposed to upload this yesterday, but I forgot.)

This day is a day that I haven't been able to envision myself in and it's a day I used to think would not arrive in many years.
When I moved to Sweden/Lund one year and four months ago I could never (!!) have forseen this. Never. In my head and mind I was not there and it definitely did NOT suit my plans for the future. I was just going to live in Lund for 6 months and then move abroad again, this time to Latin America. And then I hoped to get accepted to Uni in Edinburgh, Scotland. But, holy macarony, my plans changed in just a few months. It changed from living in a suitcase to meeting someone that would make me unpack my suitcases and stay in Sweden. Willingly stay. There's times when the urge of moving abroad (especially to Scotland) gets really big, but it's duable and worth staying because Simon is just wonderful. I love him very much and I'll gladly give up living abroad for him, as long as I can travel from time to time instead. Hehe. I still got the travel bug and it's not easy, if not impossible, to get rid of. 

This year has passed so quickly and I'm amazed over how much you can learn about someone in that time, but also how it feels like you've just scratched the surface of a persons personality and what you know about them. I learn new things every day. It's quite wonderful. But it also makes me think about how complex a person is and how complex I must be. And I can guarantee you that I'm complex since I can't even understand myself from time to time. 

There's been ups and downs over the year but if I put away my summer job, this job and my studies it's been an amazing year with so many new things learned, new friends and roadtrips with Simon. And to be honest, I can't wait for more of it! 

Likes

Comments