Interiør

Denne lørdagen har gått med på å lage hjemmelaget saft av epler fra hagen, både fra vårt epletre og mamma og pappa sitt! Det var litt mer tidkrevende enn jeg hadde trodd, så dette kan ta noen dager. Jeg har 3 kasser til som ikke er tatt inn enda, hehe. Laget saft i hele dag, samt to store eplekaker, og det synes nesten ikke at jeg har tatt av kassene engang. Men hyggelig er det :-D og så godt!

​Nye små lykter i hus <3 disse kan kjøpes av meg for kun 259,- for 2 stk .

God helg, nyt den :-D 

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Interiør

Nå har det vært dårlig med blogging på meg i det siste. Jeg har operert ut visdomstenner og hatt en skikkelig runde forkjølelse etterpå. Blogging, rydding, pynting og fotografering har ikke vært så enkelt. Nå er formen på vei tilbake og her kommer noen bilder fra stuen. Jeg har tatt frem noen lykter jeg er veldig glad i. Disse kan kjøpes hos meg :-)

​Dakota ligger på favorittplassen på saueskinnet. Jeg har funnet frem noen mørkere puter og litt ekstra høstpynt. Veldig glad for at det nærmer seg høst og vinter. Jeg gleder meg allerede alt for mye til jul!  Ha en fin dag! :-) 

Likes

Comments

Håndlagde Møbler, Interiør

I går lagde jeg meg låvedørinspirert veggpynt til over spisestuen. Noe av det jeg synes er vanskeligst av interiør er å velge veggpynt! jeg blir hvertfall aldri førnøyd.. Bortsett fra nå :-) Og med de lekre lanternene fra nettbutikken og flere av mine favoritter fra naturen ble det slik jeg ville ha det. Betongbordet har fått seg en litt lysere nyanse med trestjerners gulvmaling :-) Slitesterkt og lett å holde rent.


Likes

Comments

Interiør

Jeg lovte å legge ut oppskrift på de fantastiske Donutene min Samboer laget her om dagen! Så utrolig gode, og overaskende lett å lage, bare du har tid. Jeg overlater bakingen i huset til Alexander, for det er jeg ikke så flink til. Jeg lager heller middag. Han glimter til innimellom med herlig bakst, og denne gangen prøvde han noe nytt. Anbefales :-)

​Rottingbrikkene er fra Riviera Maison, Serviettene er fra Perfect Home, Strikkahåndkleet er fra Mile Moi, lykten er fra Bua Dekor, og det flotte Nadine serviset er fra Perfect Home <3 Kan bestilles av meg. 

O P P S K R I F T

4,7 dl melk

115 gr smør

135 gr sukker

1 ts salt

1 pk tørrgjær

4 egg (pisket sammen)

900 gr hvetemel

1/4 ts revet muskatnøtt eller kardemomme


Kok opp melk i en kjele, trekk av plate og tilsett smør, salt og 1 ts av sukkeret. Rør til smøret har smeltet og la det så avkjøle seg. Når melkeblandingen har kommet under 37 grader så blander du i resten av sukkeret, gjær, egg og muskattnøtt/kardemomme , samt halvparten av melet. Når røren er klumpefri tilsetter du resten av melet. Elt i minimum 5 minutter. Deigen skal være klissete .Heves på et lunt sted i 1 - 1,5 time.

Når deigen har hevet i hvertfall til dobbel størrelse kjevles den ut til 1 cm tykkelse. Bruk en donutkutter eller en stor og liten kopp. Bruk hva du har for hånden for å stikke ut donuts.

Hev på nytt i 30 - 45 minutter.


G L A S U R

75 gr smør

260 gr melis

1,5 ts vanilje essens

115 gr melkesjokolade

4-6 ss varmt vann

smelt smøret i en kjele, ta kjelen av platen og tilsett hakket sjokolade. rør til sjokoladen har smeltet. Pisk inn melis og vanilje essens. Glasuren er nå ganske hard, så ha i en ss av gangen til ønsket konsistens. Sett kjelen tiilbake på platen med lavest temperatur.


Når donutene har hevet i 30-45 minutter skal de frityrstekes i olje. (solsikkeolje) på 185 grader. (obs, ikke fyll kjelen over halvfull av olje. dersom oljen begynner å ryge grå/hvitt må du ta den av platen med en gang. Vær forsiktig.

Stek hver donut i 1-2 minutter når oljen er varm.

Ta på glasur og NYT! De er best ferske :-)

De kan også fryses, men helst uten glasuren. frys ned et lass, og lag bare glasur når du får gjester :-D

Likes

Comments

Håndlagde Møbler, Interiør

Idag skrapte jeg sammen noen restematerialer og lagde meg en tvbenk! Har vært så lei av den forrige tvbenken vi hadde en stund nå, men har ikke hatt hjerte til å kaste den ut fordi det var det aller første møbelet jeg lagde! Så nå skal den få en oppfriskning og nye malingsstrøk og bli stående lagret til jeg en vakker dag har større hus og har plass. Må jo nesten bare spare på den <3

Gamle, slitte, vridde og hakkete planker ! Når jeg lager til meg selv bruker jeg kun de materialene jeg ikke selger til kunder. Jeg liker sjarmen det gir og da får jeg brukt de "stygge" til noe også! vinn-vinn :-) Skjenken kommer i en penere versjon i nettbutikken :-)

Fordelen med beis er at det blir tørt med en gang! Startet å bygge skjenken etter lunsj og nå står den i stuen! Jeg sverger til Lady Pure Nature sin beis :-)

Likes

Comments

Interiør

Endelig en rolig søndagskveld etter en hektisk helg. I går holdt vi stand på et lokalt arrangement, Hurdal Bygdedag. Vi viste frem våre håndlagde møbler og hva vi kunne lage. Spennende å møte litt mennesker og få nådd litt ut til folket. I dag var det like tidlig opp for å flytte hele terassen våres og få på plass hundehus og hundegård der terassen opprinnelig stod. Terassen kom nå opp til huset og inntill husveggen, og det ble SÅ BRA! Gleder meg til å få alt ferdig ute nå. Etter å ha bodd her i snart tre år er enda ikke uteplassen 100%. Men det blir det vel aldri heller når man alltid får lyst på noe nytt :-D

Perfect Home har fått ny katalog og jeg har tatt inn en del nyheter. Viser dere her både konglen og lykten på bordet, pleddet, vegglykten og lyspærelampen på oppslagstavlen. Så mye fint, og jeg får enda fler nyheter til uken! Elsker jobben som forhandler :-D

En av mine favoritter - Lyspære med ledlys, krok og liten batteriboks i toppen. Kan henge i taket, i vinduet, inntill veggen eller hva som helst. Like tøff med lyset både av og på. Koster ikke mer enn 189,- og kan bestilles av meg.

​ Samboer har bakt boller, skryteinnlegg av han kommer nok snart. Har noen legendariske Donuts å fortelle om også :-) God kveld! 

Likes

Comments

Interiør

Viga har salg og jeg klarte ikke motstå å kjøpe dette pleddet. Og dumt var det for jeg ser allerede nå at jeg ønsker meg fler, hehe! Så myke og deilige at du bare vil surre deg inn og bli der. Liker spessielt godt det at de donerer et pledd til de som trenger det for hvert de selger. Les mer om det på viga.com

Enda mer godis fra naturen idag, kantarell er nemlig noe av det beste jeg vet! Ikke den du kjøper på butikken, men den man plukker selv. Stekes i panna med smør, salt, pepper og litt persille på. Gjerne en dæsj rømme og fløte, så trenger man ikke saus til biffen. Persille fra grønnsakshagen på toppen! Deilig å kunne plukke sin egen mat :-)

Likes

Comments

Interiør

Idag har jeg vært på skogstur med N og min mamma. Vi fant masse blåbær, tyttebær og lyng! Jeg var forberedt, etter å ha sett så mange som har laget lyngkranser så jeg tenkte jeg skulle prøve selv. Jeg var innom vår lokale blomsterbutikk idag og handlet meg halmkranser til en billig penge, samt tynn grønn ståltråd. Dette hadde vi med i skogen og puslet med mens N spiste blåbær. Kjempehyggelig tur, og resultatet ble ikke så værst heller!

Likes

Comments

Interiør

Noe av det beste jeg vet er å hente pynt inn fra naturen. På vinteren har jeg små grantrær i potte eller vase, på våren er det gåsunger og bjørkekvister som går igjen, og nå på sommeren - hva som helst. En god del ting som kongler, trollhassel og skjell er jo helt vanlig å ta inn, "alle" gjør det. Men det behøver ikke være vanlig for å være fint. Idag tok jeg med saks når jeg gikk tur med hunden, og noen bregner (ugress?) fikk bli med tilbake.

Så enkelt, så hyggelig, så billig - og så fint :-) 

Lyshuset er fra Kähler. Vasene/lyktene på bordet selger jeg som forhandler for Perfect Home, det samme gjelder det herlige duftlyset. Konglene er fra Lene Bjerre. 

Ha en fin kveld! 

Likes

Comments

Håndlagde Møbler, Interiør

God torsdagsmorgen! Nå er vi i full gang på verkstedet med forberedelser til stand på sommerstevne og bygdedagen! Vi har en rekke nye produkter i kolleksjonen, legger ut en del av de i nettbutikken idag. ( www.tenolddesign.no )

Her har vi en ny serie som er laget i brent utførelse, beiset i nydelig hvitkalket fra Lady, og stæsjet opp litt.

Vi har laget skjærefjøler også i andre varianter, vi behandler med osmo, så de tåler daglig bruk. Disse kan du søle både vann og vin på uten at det blir flekker!

​Jeg har også laget et stuebord til min mor denne uken.  Dette bordet kommer også i nettbutikken i løpet av kort tid. 

Likes

Comments