Ja ni, i förmiddags när mamma skulle ta ut Blake ifrån hagen var han blockhalt på höger fram. Som tur var var veterinären redan där då han skulle få tänderna fixade. Dem undersökte och kände igenom, han kunde knappt trava. Hon klämde med tång på hans hov och han reagerade. Då drog dem av skon och började gräva och leta, jo då, hon hittade en hovböld men rensade ur och tog bort den. Så nu står han med ett paket på foten och fick stå inne resten av dagen då han vart lite drogad när dem fixade tänderna efteråt. Riktigt surt faktiskt, så synd om fina älsklingen! Särskilt när det gick så bra att rida igår och sen det här idag. För er som inte vet så kan en hovböld bara komma, i alla fall så som jag uppfattade det. Jag menar, igår visade han ingenting och hoppade enormt bra, och idag är han blockhalt. Nu får han vila några dagar och sedan ska vi höra av oss till veterinären om några dagar igen. 

Munnen såg i alla fall bra ut, några vassa här och var osv men han har ju lite speciella tänder och jag märker i ridningen när han börjar kännas olustig. Han måste nämligen kollas regelbundet. Ska börja variera fler raka bett och bettlösa träns.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

​Tjoho!! Bästa idag alltså, han hoppade fantastiskt bra och satte dem flesta avstånden idag. Taxerar så fint och hoppar av jättebra. Och det bästa av allt; han har idag gått över en vattenmatta. Hur bäst är han inte!? Bästa huvudet alltså. 

Ett litet mini-inlägg bara, nu ska jag iväg på middag !


Likes

Comments

Hej på er, sitter på lektion nu under några redovisningar som läraren dömer så känner inget större behov av att lyssna. Vi har nyss gjort våran och den vart väl ganska bra, det som gör det svårare är ju dock när den stora duken eller vad det är inte funkar. Vår skola är väl inte så sällan inte den bästa när det gäller sådana saker hehe.

Anyway så hade jag och Blake bästa passet någonsin igår. Det var helt fantastiskt. Han lyfte mycket mer på benen fram när han hade sina nya skor roll over och jag fick precis den effekt jag önskade med sporrarna. Alltså mycket mer driv, framåtbjudning och kvickhet igår med hjälp av dessa! Kunde flytta honom mycket bra och han bar upp sig själv så fint med stöd på bettet och tramp under. Han var genomsvettig efteråt och jag var och är så himla nöjd över igår. En av det bästa passen hittills, utan tvekan! Kändes bra inför träningen idag!! Tänk att när han kom för ca 4-5 månader sedan så kunde vi inte ens trava starkt på snävt spår, alltså t ex. vända igenom liten volt. Helt underbart med denna skillnaden!

Idag är det som sagt träning och imorgon blir det skogen. Jag har studiedag då så då kan jag rida i dagsljuset, det är ju nämligen älgjakt nu och jag är inte så sugen på en uteritt i becksvart mörker med jägare runt omkring när jag kommer hem ifrån skolan. Blir bättre sedan när oktober är över.

Btw så är det en klubbhoppning i Insjön den 6/11, perfekt träning. Dock vet jag inte om varken mamma eller morfar är hemma då så det kanske blir så att jag och mormor får vara där själva. Men någon gång måste ju vara den första ensam.


​Älskade vännen!

Likes

Comments

Dagen började med att jag försov mig och kom 20 min sent till lektionen. Hahaha, detta händer aldrig mig men någon gång måste det väl? Jaja, väl i skolan fick jag sedan höra att vi har skolfoto. Man såg ju riktigt bra ut dagen till ära. Som tur är har vi ett hål på 65 min mellan första och andra lektionen så jag hann gå hem emellan och fixa mig lite grann haha. Det löste sig i vilket fall!

Klockan 14 idag skoddes Blake fram, jättebra verkligen. Han satte ett par nya slags skor på honom som kallas roll over (endast fram alltså). Han snubblar ju nämligen extremt mycket och är allmänt klumpig, men då ska dessa skor hjälpa. Jag ska inte hoppa med skorna på ett par dagar men det är ju ingen risk då jag inte har träning föräns på söndag. En liten biverkning ang. skorna var dock att han nog skulle vilja springa iväg och få upp balansen fort (tolkade jag det som) direkt efter ett språng, då skorna inte tar lika mycket stöd och hjälper till typ (?). Detta kunde jag kanske finna lite obehagligt till en början men sen skulle han också bli van med det. Om två veckor ska han skos bak då han sliter skor något otroligt, och sen ska han skos än en gång den 14 november. Då lär han verkas och få nya skor även då med tanke på hans slitage av skor haha. Han skos ju i vanliga fall var 6e vecka ca också. Han är dyr i drift den här killen! Morfar hade ridit honom på förmiddagen och det hade gått jättebra, han var pigg dock men det kan jag förstå med tanke på att han endast gick en promenad igår. Att han är pigg är ju faktiskt allt annat än ett problem!

Imorgon ska Blake ridas i paddocken. Tror jag testar äppelbettet faktiskt och sen tar jag nog med mig sporrarna ner dit för att pröva det också. Om dem inte funkar över huvudtaget är dem ju faktiskt bara att ta av, men jag har en känsla av att dem nog kommer vara bra för oss, i alla fall just nu. 

Nu ska jag plugga och duscha och sova. Ska inte komma för sent imorgon ... 


​så ocharmig bild men han är ingen fotomodell kan jag lova, dock väldigt söt 

Likes

Comments

Idag promenerade jag och mamma i byn med Blake, ca 20 min tror jag det blev. Jättebra för hästarnas leder att skrittas på hårt underlag då och då. Han var pigg och på hugget, reagerade inte på någonting vilket känns jättebra. Tidigare har jag gått med honom samma runda och då har han hoppat till för saker o ting, men nu var det jättelugnt och fint. Det var ju faktiskt mörkt den första rundan så jag har full förståelse för det.

Imorgon ska han ev. få nya framskor då han slitit ut dem något otroligt, så isånafall rider jag inte imorgon. Vi får helt enkelt se hur det blir, vi har inte fått något svar från hovslagaren än, men han skulle nämligen till vårt stall imorgon så då frågar vi ifall det finns någon möjlighet att han kunde sko Blarre fram också. Hoppas!

Jag har funderat lite på att testa rida på hackamore (ponnyhack alltså). Vill gärna variera nämligen, nu har jag ridit på ett nova hela tiden och han funkar fint på det men känns inte bra att endast rida med det. Så ska testa ett "rakt tränsbett med äppelsmak" (det är typ vågigt) och ev. hackamore om jag hittar något som jag kan testa innan jag köper ett. Vår tandläkare till honom rekommenderade ett novabett, ett eggbett och ett bettlöst att variera på, men han lyssnar inte över huvudtaget på ett eggbett tyvärr. Men ett eggbett är ju rakt och det är ju äppelbettet också (nu får vi kalla det för det) så det ska nog inte klämma på några onda ställen osv. Om det gör det och jag märker att han inte trivs på det byter jag ju självklart direkt. Han ska dock bli kollad i munnen igen snart, det var några månader sen nu och jag märker att han börjar bli lite olustig där igen. Han har nämligen överbett vilket ger några komplikationer ibland hehe. Det är tex. därför jag rider utan nosgrimma.


Likes

Comments