Hejsan på er! 

Igår fick Blake skrittas i kanske bara 10-15 minuter i byn, men det var en skön runda där man bara fick ta det lugnt. Han höll sig fint i skinnet hela tiden förutom sista biten då en snöklunga (??) ramla ner från ett hustak och han flög rakt upp. Efter det var han lite nervös men lugnade ner sig fint efteråt. Så himla fantastiskt att han kan ridas på hackamore utan problem, såväl en skrittur som ett pass i ridhuset! I ridhuset blev han dock lite tung i innerhanden men det kan jag absolut förstå, dock är han väldigt känslig och fin på hacket (precis som på bett, men han blir inte lika störd på hack som med bett) vilket är toppen. 

I söndags var det hoppträning vilket var en katastrof. Eller ja, katastrof och katastrof men det gick inte något bra. Det var dålig ridning från min sida men jag försökte i alla fall göra mitt bästa, tänker jag nu i efterhand. Han var lite smågalen som vanligt nu när det blivit kallare, kastade sig hit och dit och drog långa rader bocksprång. Men men. Han hoppade i alla fall sin första studs och sin första fem å en halva, han var duktig och tyckte det var kul vilket är det viktigaste! I ena studsen tog han två hinder i ett men det berodde endast på att det vart lite för mycket fart i galoppen istället för en bra grundgalopp i jämnt tempo. 

Idag blir det trim i ridhuset, imorgon träning och på torsdag en uteritt i skritt och trav med pannlampa på. Det är liksom mörkt redan när man slutar skolan, vilket är ganska deprimerande. Man blev ju pigg när det var snö liksom men nu är det bara slask. Jaja, försöker att vara lite positiv!! Har ju faktiskt roliga saker att se fram emot. Horse show nästa! 

Lägger in två videor från träningen

https://youtu.be/2zmiZGkXyqM 

https://youtu.be/NIztFYdhI2Q


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejsan, igår tränade vi för Katarina och det gick sååå fantastiskt bra!! Kom åt honom på ett HELT annat sätt och fick verkligen igenom honom och kom till bra ridning. Ska fortsätta jobba på det här sättet så kommer det nog bli riktigt bra tillslut. Det som är så svårt med honom är att man måste få till den där balansen i ridningen, han är ju somsagt så himla känslig i både mun och för skänkel. Men när man väl får till det då blir det riktigt fint. Nu känns vi på g och ska boka in en träning till snart, då lägger vi nog till lite upphöjda bommar och studs/gymnastikhoppning med små hinder. Blir nog perfekt!

I måndags var det clinic för Lotta Björe på Sveden, grymt som vanligt! Lotta är verkligen bra och man blir riktigt inspirerad. Roligt också när det först är en grupp med ridskoleryttare och sedan en grupp med elitryttare. Man märker då väldigt tydligt att det spelar stor roll vilken häst det är man sitter på för att komma så långt man vill och egentligen kan som ryttare. Jag menar absolut INTE att hästen gör jobbet, jag kämpar själv varje dag, men hästen är halva ekipaget precis som ryttaren och utan den där andra halvan som också kan göra sitt yttersta och har tillräckligt med kapacitet så räcker det inte tillräckligt långt alla gånger. Sedan för att komma till eliten måste man självklart kunna rida och göra det bra, det är ju inte så att den där andra halvan är den lättaste halvan kan jag säga. Hoppas ni förstod vad jag menade, svårt att få ner i skrift.

Anyway så ska han idag få i broddar och bli skrittad på hack ute i byn. Spännande tycker jag, hoppas verkligen det är något som man kan ha som ett alternativ.


Finaste ponnyn min!

Likes

Comments

Idag var vi och hoppade 60 och 7o i Insjön på klubben, sista "tävlingen" för i år och hans andra "tävling" i livet (det var alltså klubbtävling).Till en början var det smoooockfullt i ett ridhus på 40x20, helt kaos, särskilt för hans hjärna. Det var banbygge med många hästar, små ponnysar och barn överallt och han började svettas och trippade fram. Nerverna satt utanpå kroppen där ett tag, men ju mer man jobbar honom och får honom att tänka på vad man ger han för uppgifter så slappnar han av och blir kontaktbar och man kan rida honom igen.

60 var lätt bästa rundan idag, 70 var inte dålig, men när hindrena blir högre hoppar han bättre men det blir inte lika bra ridning. Så är det ju alltid i början och det blir verkligen bättre hela tiden.

Det var en bra dag idag, såååå kallt men gick relativt fort så det var inget problem. Imorgon ska jag på clinic i falun så han får vila, men på tisdag ska jag ev. träna för Katarina, annars rider jag nog i ridhuset och på onsdag testa rida på hacket.

telmz

Likes

Comments

Träningen i onsdags gick ganska bra. Han blir lite spänd och nervös när det är fler hästar i litet ridhus och andra ekipage som väntar utanför, men det är något som bara måste tränas på och det tror jag inte kommer vara något större problem framöver. Nästa vecka ska vi nog träna för Katarina.

Igår fick han skritta ute i skogen, snorhalt är det och han är som bambi på hal is. Inga broddar heller har han. Om det kommer mer snö och blir värre under helgen får vi sätta i dem. På söndag ska han hoppa en liten klubbis i Insjön. Han får gå 60 och 70 vilket jag tror blir bra. Nu har vi lite erfarenhet från klubbisen i Leksand så nu vet jag mer hur situationen ska hanteras och hur han ska ridas, om ni förstår vad jag menar. Mycket mer att titta och tänka på när det är "tävling" ju, det snurrar runt lite i huvudet på honom då och han blir lite ostadig. Hoppade förra veckan dock innan hans hovböld och det kändes alldeles utmärkt!! Han är en liten stjärna minsann. Hoppar så fint och taxerar och bedömer avstånd något otroligt bra för att vara så grön. STOLT

Idag ska jag skritta ut i skogen och sen trimma i ridhuset. Det är så tråkigt med fyra väggar men det GÅR INTE att rida ut ett ordentligt pass på honom när det är så hårt i marken och halt, det är mycket lättare på sommaren. Han blir så lätt öm i fötterna och är så klumpig. Dock nöjer han sig med en skritt-tur och är positiv som alltid, men längtar till våren. I vinter när det blir tjockare och fluffigare snö blir det nog också lättare får vi verkligen hoppas!

telmz

Likes

Comments

Idag när jag vaknade upp vart jag såååå sinnessjukt glad, första snön har kommit!!!! På den första november dessutom, kan det bli mer lägligt? Det enda negativa med snön i denna stund är att ingen häst har varken sulor eller brodd på sig. Hm. Men det är ju inte så mycket så det lär nog inte bli något större problem i vilket fall. Jag ska ut till stallet vid 14 och då ska jag och morfar tömköra och rida honom. Imorgon har jag träning och på torsdag får han en vilodag tänkte jag. Ja, som ni kanske förstår är han helt återställd nu och vi fick grönt ljus att köra på av både hovslagare och veterinär i lördags tror jag så det känns toppen. En hovböld eller liknande kan ju verkligen komma som en smäll på käften och sen vara borta inom ett nafs dem närmaste dagarna. Vilket såklart är väldigt positivt.

Hittills idag har jag iaf sminkat mig, städat lite och klurat på ett personligt brev. Nu ska jag käka mat och sen fortsätta klura och bocka av några US-grejer, eller i alla fall börja bocka av dem. Ikväll sover jag nog hos Ella eller om hon kommer hit, återstår att se.

telmz

Min kära under en pw i mörkret

Likes

Comments