Header

Måndags kväll myser nu med Selma och Ida och sitter och försöker komma på vad jag vill ha för naglar.
något roligt måste det vara iallafall. Vill ha dem lite längre och lite glitter eller något liknande, vi får se vart vi hamnar. Hoppas för övrigt att alla ni andra haft en underbar start på veckan, ha en trevlig kväll ses i morgon.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Ny vecka, ny start. 
Startar dagen med en kund och sedan ska jag träffa min mamma och Leona ska få hänga med sin mormor lite.
Ska försöka ta tag i och göra om mina naglar igen, för att fila ned dem sådär mycket var verkligen inte min grej. Jag får tycka att det är krångligt att skriva i stället.

Denna vecka tänkte jag bjuda på lite roliga spännande blogg inlägg. Men med start i morgon, för idag blir det familje dag för hela slanten och då hamnar de sociala medie livet åt sidan. 

Likes

Comments

Här hemma har jag lagt beslag på denna, idag ska jag försöka komma iväg till baby proffsen för att hämta ett liggskydd till Leona. Efter det ska jag ta en kund och senare väntar lördags mys med mina tjejer. Det sorgliga är att jag menar Leona och hennes kusiner, den bästa trion som ni någonsin kommer att skåda i framtiden.

Sen så överväger vi tjejer att ta oss en sväng och dricka och äta något gott. Vi få väl se hur det blir om vi lyckas pussla ihop tiden med barn och allt. Såhär på kort varsel, nu väntar först en liten åktur med denna pärla.

Likes

Comments

De flesta som blivit mammor kommer nog förstå vad jag pratar om just nu. Vissa av er kanske kommer känna igen sig ändå. Innan jag fick Leona så kämpade jag och brottades jag med mina tankar om att räcka till och bli en bra mamma. Ni vet det kröp i varenda ådra i kroppen och jag ifrågasatte mig själv kanske trettio gånger på en dag "Kommer jag bli en bra mamma?"

Idag kan jag svara, jag försöker vara den bästa mamman. Men ibland reagerar alla på olika vis, jag som sagt jag blir irriterad lätt. Men när det kommer till Leona så är jag oftast lugn, men jag kan bli tokig när någon trycker på mina punkter och påpekar att jag gör fel. Min svärmor har lärt mig att jag känner min dotter bäst och jag vet vad som är bäst för henne. Så jag försöker leva efter det, men ni vet i sådana stunder när man får lite extra egentid. När tankarna flyger iväg och man börjar ifrågasätta sig själv. "Hur vet jag vad som är bäst?", "Tänk om jag har fel?"

Ett dygn har som sagt 24 timmar på dem 24 timmarna försöker jag vara den bästa mamman.
Jag försöker bolla upp allt så det ska funka, nu har jag världens avlastning här hemma med hjälp av min svärmor.
Men som dagar då jag jobbar i salongen en hel dag, den ångesten som kommer krypande på natten sen är ju inte att leka med. Man känner sig ganska snabbt oduglig och har säkert ifrågasatt mig själv många gånger om Leona på något som helst vis känner av att jag jobbar och är i från henne så många timmar vissa dagar.

Att brottas med dem monsterna inom sig är inte kul, sedan så när hon väl somnar så somnar jag också utslagen antagligen på soffan eller i sängen (oftast soffan). Vi lär nog byta soffa så fort Leonas bebis tid är över.

Jag fattar många gånger inte hur jag hinner med tvätten och jag fattar inte hur jag hinner med vissa saker. Jag försöker förstå men det går inte. Jag fattar inte heller vad jag skulle göra om jag missar en viktig händelse i hennes liv. Som att hon sätter sig för första gången eller någonting liknande. Tro aldrig jag skulle kunna förlåta mig själv då.

Jag som alltid varit morgontrött vaknar ibland tidigare än Leona och ibland sitter jag vaken hela nätterna och är ändå vaken när hon vaknar. För att bege mig till jobbet någon timme senare, jag menar absolut inte att jag är själv i detta för det vet jag att jag inte är. Men det är den där jäkla pressen vi sätter på oss själva att vara en super mamma. Vara tillgänglig och låsa oss fast i vårt barn sen så fort man släpper lite på det får man ångest.

Jag vet inte vad Leona kommer säga i framtiden om mig, men jag hoppas av hela mitt hjärta att hon förstår i framtiden att allt jag byggt upp och bygger idag är för henne. Om det är någon av er som läst detta inlägg som känner igen sig. Snälla dela med er av era kunskaper och tackar kring ämnet och hur ni lugnat er själva!


Likes

Comments

Har länge funderat på hur jag ska kunna komma i form efter graviditeten och nu har jag tagit mig i kragen. Och vad är inte bättre än ett träningsprogram jag kan utföra hemma?
För mig är det helt fantastiskt, för jag känner verkligen att jag inte har tiden att ta mig iväg till gymmet.

Dels för att jag vill lägga så mycket tid som möjligt nere i salongen och när jag inte är där vill jag spendera min tid med min familj. Sagt och gjort därav har jag bett en av mina närmaste barndoms vänner göra ett träningsprogram åt mig. Ska prata ihop mig med henne om en tävling så en lycklig person kan vinna ett träningsprogram också.
Vad tror ni om det skulle det vara kul?

Likes

Comments

Godmorgon från mig och lilla Leona.
Vi har precis kommit hem från vårdcentralen, idag var det dags för andra kuren av Leonas ROTA-vaccin.
Hoppas verkligen hon klarar denna omgång utan biverkningar också. Barnmorskorna på vår vårdcentral älskar Leona. Hon är alltid så glad och pratglad säger dem och dem älskar att gulla med henne.
Inte för att Leona klagar hon älskar all slags uppmärksamhet.

Nu ska lillan till farmor och jag ska träffa Isabelle och styra upp nya naglar till henne.
Ser så fram emot det och tänkte till och med se till att få mig ett träningsprogram, mer om det i veckan.
Håll utkik så får ni veta mer, de börjar bli dags att få tillbaka sin kropp igen känner jag.

Likes

Comments

(utdrag från min riktiga dagbok, från den första tiden som mamma.)

Igår natt hade vi en sjukt jobbig incident för mig här hemma.
Hade precis städat och plockat undan allt och gett Leona sista omgången mat.
Redo för sängen så kände jag att jag var tvungen att springa på toa, sagt och gjort sprang verkligen fram och tillbaka för jag ogillar verkligen att lämna Leona utan uppsikt.

Så så fort jag kommer in i sovrummet vad ser jag, ser henne liggandes på rygg och ser henne spy rakt uppåt.
Ni vet överskottet som ska ut, men detta såg ut som ett epilepsianfall.
Men det var det inte så klart, utan mer en spy-attack som gav mig total panik.
I en sekund tänkte jag "Nu, Nu dör hon!"

Behöver nog inte ens förklara för er att mitt hjärta stannade i några minuter för att sedan komma tillbaka till verkligheten. Så det blev ett bad för oss mitt i natten och sedan somnade hon djupt, medan mamma var vaken till klockan åtta. Tackar gudarna för svärmor, gick med Leona till henne och fick mig några timmar sömn efter att hon vaknat.
Likes

Comments

Här är jag igen, jag trodde min bebis bubbla var sönder slagen senast. Men det var den verkligen inte kan jag ta och tala om för er. Den tog mig sjukt lång tid att komma ur, samtidigt som jag försökt styra upp mitt företag så har jag försökt vara mamma på heltid. Detta har ju gått si sådär, men med en järnhand till svärmor så har jag lyckats balansera upp det väldigt bra.

Idag är en ledig dag och jag tänkte faktiskt ta mig tiden och göra mina egna naglar, behöver fila ned mina naglar lite. Det är helt omöjligt att skriva med dessa naglar, förstår inte hur alla andra gör det?
Jag blir tokig, kan inte göra något alls känns det som. Känner mig mer eller mindre helt handikappad över att behöva skriva såhär.

Eller så kanske man behöver vänja sig, några tips om hur man ska gå till väga?

Här nedan väljer jag att avsluta inägget med en bild på flickan som stulit mitt hjärta.

Likes

Comments