Header

Tar in ett stort intag av C-vitamin och hoppas på att kunna friskna till från min mini förkylning lite. Älskar att blanda ned clementiner i min juice också, tycker smaken blir mycket godare då. Har ni något tips på en god juice blandning?

Gårdagens inlägg vart ju lite av det personligare jag delat med mig av tidigare och i morse när man kollade läsarantalet för det och besökarna så värmde det lite. Att folk är intresserade att faktiskt veta och att få höra att folk uppskattade del 1 gjorde ju bara att jag vill avsluta del 2 mycket fortare. Ska försöka få upp del 2 i morgon, idag har jag lite saker jag måste iväg och fixa.

Tänkte även bjuda svärmor på lunch, så har en dag som är fullt planerad. Tänkte även avsätta en tid för att planera in lite mer ärenden för veckan, måste bara se till att pussla alla andras schema med mitt.

Önskar er alla kort och gott en underbar start på veckan med detta sagt.

Likes

Comments

Fick dela upp detta inlägg i två delar då det faktiskt blev alldeles för långt. Hoppas ni hittar orken till att läsa er igenom detta, tog mig tid att hitta orken till att dela med mig av det.

Nu tänker majoritet av er som läst rubriken ” haha, ska hon klaga över det?”
Nej jag tänkte inte klaga allt för mycket , men jag tänkte dela med mig av den skeva bild det faktiskt ger. Att folk tror att man tycker det är skönt att vara hemma och vara sjuk.

När jag fick veta att jag var gravid, så hade jag varit illa mående och haft en kraftig huvudvärk (utan anledning trodde jag ) i princip i två tre veckor. Jobbet började ju undra och det gjorde väl jag själv med. När jag väl fick veta att jag faktiskt var gravid, föll de flesta bitarna på plats och jag tvingade iväg mig själv till jobbet med ursäkten för att jag faktiskt var gravid och att det var såhär man mådde när man var gravid.

Men ganska snart inpå kände jag att huvudvärken inte alls släppte och att mina vanliga sovtimmar blev flera. Jag orkade i princip inget alls och mina lediga dagar gick åt till att sova. Vi pratar om att jag gick från att hålla flera bollar i luften till att knappt hålla huvudet uppe från huvudkudden. Jag kämpade med det ett tag och vid det här laget klarade jag inte av att äta kött eller känna lukten av den. Men för att alla sa du är ”Gravid de första tre månaderna är värst”. Jag köpte den meningen och jag valde att ta ut mina sista semester dagar och åka på en liten semester till Turkiet.

Vid det här laget försökte min svärmor tvinga i mig åtmisntonde en liten bit kött per dag för att jag började i princip tina bort. Man blir ju ännu mer orklös, Bebisen tog allt nyttigt jag åt och det var bara ”skräpet som vart kvar till mig”. Det var jobbigt som bara den och vissa dagar ville jag väl mest bara skjuta mig i huvudet. Men hon lurade i mig mat mer eller mindre och fick mig att börja äta igen.

Men jag mådde inte bättre så jag fick uppsöka hjälp, hos barnmorskan så klart.
Kom dit fick lämna massa prover och så klart, det visade ju inte de bästa svaren. Men BARNET mådde bra, och för mig var det huvudsaken. Jag hade hamnat i en fas där bara barnet mådde bra så brydde jag inte mig om mig själv. Jag hade hamnat i en grov svacka med mitt egna psyke och det var bara jag själv som visste hur skit jag egentligen mådde.


fortsättning följer i del 2...

Likes

Comments

En sak jag gjort de senaste dagarna, kanske låter töntigt i de flestas öron/ögon eftersom ni läser.
Är att gå igenom alla saker min lilla Cookie fått av faster och allt annat jag vikt ned i våra lådor.
Har vikt om och vikt rätt alldeles för många gånger och vet att jag kommer behöva tvätta och vika om allt om en ganska snar framtid igen. Men allt är så litet och så gulligt, jag kan inte låta bli att titta på sakerna och le för mig själv.

Snart är hon här min lilla flicka och jag kan inte riktigt förstå att det snart är dags. Det börjar dra ihop sig nu snart är det mindre än en månad kvar. Med detta sagt behöver nog jag få i mig något att äta nu för att orka ta mig upp ur soffan och göra något vettigt.

Ska försöka ta mig ut till Jysk och Ikea idag som alla andra på söndagar. Kommer nog vara väldigt mycket folk där med tanke på att det är lönehelg. Men vad gör det, jag får väl helt enkelt trängas med folk på öppen plats med alla mina hormoner sprudlande.

Önskar er en mysig söndag vänner.

Likes

Comments

Överraska svärmor med lite sushi och njuter runt av en underbar lördag. Har hållit på med tvätten hela dagen och gått och plockat smått och gott. Tyckte jag förtjänade lite att unna mig själv och ännu mer så tycker jag att jag förtjänat egentiden jag tagit mig idag. Har bara legat i omgångar och bara gjort ingenting, gått igenom gamla texter och massa annat kul. Har faktiskt också filat på lite läsning jag tänkte dela med mig av i morgon. Lite om hur det är att vara sjukskriven större delen av graviditeten.

Vet att väldigt många haft väldigt olika delade åsikter kring det och känner att jag kanske kan dela med mig för att få folk att förstå att alla gånger är det inte så enkelt och smidigt som folk tror.

Likes

Comments

Vaknade upp i morse av att solen sken rakt in i sovrummet, finns faktiskt ingen bättre känsla. 
Gick upp och slängde in massa tvätt i maskinen och gjorde mig en frukost och nu sitter jag och myser till min nya besatthet Vampire Diares. 

Ska fortsätta mitt tvättande idag och processen av att bli ljusare i håret. Känns så spännande, har ju varit mörk så länge så jag längtar så för att få det slut giltiga resultatet jag faktiskt vill ha. 

Vad är era planer för dagen? Likes

Comments

Ibland möts vi av med och motgångar och ibland väljer vi att möta världen själva för att ingenting annat känns rätt. Man känner sig sviken och att ingen annan ens ger dig en ärlig chans att få visa dina riktiga färger. När man väl gör det så vänder folk dig ryggen för att dina värderingar eller val inte passar dem.
Helt plötsligt står man ensam och då vill världen att man ska vara stark också, men hur mycket orkar man som person?
- Hur mycket orkar man brottas med sitt inre och samtidigt stå upp och låtsas som att hela världen är din. Som att ingenting har hänt som att du är helt oberörd?

Hur mycket man orkar är upp till var och en, men alla har vi våra inre strider och många gånger hör man att ensam är stark. Men ibland kan en extra axel göra dig starkare, ibland kan man känna sig oövervinnerlig med en till vid sin sida.

Men ibland har du inte den extra styrkan, då får du hitta den inom dig. Och hur mycket du än vill prata om just detta problem så gör du inte det. Du håller det inom dig och vissa dagar bryter det ned dig helt och vissa dagar orkar du inte ens upp ur sängen. Men du gör det, du är för stolt och du har lovat dig själv att vara stark.

Du väljer att vara närvarande på allt, men i tankarna är du någon annanstans.
Du glömmer vardagssaker för du missar andra viktiga saker, för att du är borta i dina tankar.
Men du har lovat dig själv att vara stark och att se världen som din, även om du ska hitta vägen ensam dit.

Likes

Comments