Tack vare att teknologi är en så pass stor del av nästan alla företag idag så är det otroligt viktigt att du får den bästa möjliga IT konsulten för dig och ditt företag. Som tur är så finns det ett par frågor som du kan ställa dig själv för att komma fram till om din nuvarande IT konsult passar in eller om det är dags att börja leta efter en ersättare.

Passar de in i din företagskultur?

En stor del av din IT konsults arbetsuppgift är att hantera teknologi på din arbetsplats, eftersom att de allra flesta företag idag använder sig av en hel del teknologi så innebär detta att du förmodligen kommer att se en hel del av din konsult. Därför är det viktigt att de passar in i din företagskultur då detta gör att både konsulten och du och dina medarbetare känner sig bekväma med situationen. Ett enkelt sätt att komma runt detta är att tänka på din IT konsult som en medarbetare, om du inte skulle välja de som anställd varför ska du då välja de som konsult?

Säger de ”ja”?

En väldigt viktig del av att välja konsult är att välja någon som säger ja snarare än att förklara varför saker inte är möjliga. Om din konsult antingen gör vad du ber om eller erbjuder alternativa lösningar som fungerar minst lika bra eller bättre så är på god väg att hitta den bästa IT-konsulten för ditt företag.

När en konsult väljer att förklara vad som inte är möjligt istället för att helt enkelt försöka att hitta effektiva lösningar på problem så är det dags för bägge parter att gå vidare. Detta kan dock bero på ett antal olika anledningar, till exempel att konsulten inte känner för att ge dig och ditt företag allt de kan eller att de helt enkelt inte har den erfarenhet som krävs för att utföra arbetet som behövs.

Begär de ett rimligt pris?

Trots att du behöver ha rum i din budget för att anställa en konsult så bör de begära ett rimligt pris för de tjänster som de erbjuder. Ansedda konsulter är transparenta med sina priser oavsett om de begär en fast summa eller tar betalt per timme samt eventuella kostnader. Om din konsult skickar räkningar med överraskande summor eller med dolda kostnader som de inte gick igenom på förhand så kan det vara läge att leta efter en ny konsult.

Visar de hängivenhet mot dig och ditt team?

Detta kan du enkelt se genom att till exempel se om konsulten svarar snabbt på samtal eller e-post samt om de är genuint hjälpsamma utan att använda allt för krångliga tekniska termer i sina förklaringar samt om de är villiga att hitta svar på dina frågor. En bra Telekomkonsult är alltid villig att hjälpa till med dessa saker och det är därför viktigt att tänka på detta vid it rekrytering.

Tycker du om att arbeta med de?

Detta är ett av de mest enkla tips på hur du hittar den bästa IT-konsulten. Om du inte tycker om att arbeta tillsammans med konsulten så är det läge att börja leta efter en ersättare. Men om du tycker om att arbeta med de så kan det vara bra att försöka att hålla kvar de hos ditt företag. Så känn efter själv om det känns som att konsulten passar in och om du tycker om att arbeta tillsammans med de eller inte.

Ökar de värdet på din arbetsplats?

Den sista frågan är om de ökar värdet på din arbetsplats. Om de erbjuder den service som du har kommit att förvänta dig till ett rimligt pris, med ett leende och en bra attityd så har du förmodligen hittat en IT-konsult som passar dig och ditt företag väldigt väl. Om konsulten inte möter dessa krav så är det möjligt att det finns bättre konsulter där ute som passar bättre för just ditt företag och era behov.

Det är viktigt att välja en konsult som passar in i företagskulturen för att alla inblandade ska känna sig bekväma med situationen. Välj en konsult som glatt accepterar utmaningar eller som erbjuder relevanta alternativ när du ber om saker, en konsult som ständigt förklarar varför saker inte är möjliga är inget som du behöver. Välj en konsult som begär ett rimligt pris och som är hängiven mot dig och ditt team. Om du tycker om att arbeta tillsammans med konsulten och de ökar värdet på din arbetsplats så har du hittat en konsult att hålla hårt i.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Smartphones är en av de allra hetaste teknikprylarna bland konsumenterna idag. Alla vill ha en och har förmodligen även behov av en och framförallt vill man ofta uppdatera med en ny. Därför finns en väldigt stor marknad och hög efterfrågan för smartphones idag. Det leder till ett stort utbud som inte är lätt för konsumenterna att sålla i. Därför kan det vara kul att veta vilka egenskaper som egentligen är viktigast för andra konsumenter när det gäller smartphones.

Batteritid

Detta är något som många stör sig på idag, att batteritiden är begränsad. I takt med att mobiltelefonerna gått i rekordtakt vad det gäller utveckling och även vårt användande har också gått i samma takt, men däremot har inte batterierna följt med i samma fart. Det leder till att batteriet ofta dräneras väldigt snabbt och man behöver ladda sin telefon stup i kvarten. Många tittar därför på batteritiden när det är dags att köpa en ny smartphone. Det vet nämligen att om detta är lågt prioriterat av tillverkaren, kommer de få ladda sin telefon mer än vad de använder den (nästan). Därför riktar de in sig på smartphones som ligger i framkant i denna utveckling.

Hållbarhet

Dagens telefoner kan uppfattas som mindre hållbara än marknadens tidigare telefoner, ta den otroligt tåliga Nokia 3310 som ett praktexempel. Istället är det lättheten och smidigheten som prioriteras och det är oundvikligt att hållbarheten bortprioriteras. Konsumenterna idag försöker därför hitta en modell som lyckas kombinera smidighet med i alla fall hyfsad tålighet. För de flesta har väl incidenter där de tappar mobilen på hårda golv, oavsett hur man försiktig man är i övrigt. Det är nästan oundvikligt med tanke på hur mycket vi använder mobilerna idag. Konsumenterna vill ha en smartphone som är tålig både i skalet och displayen och köper gärna till produkter som ger telefonen ett extra skydd.

Pris

Detta är en faktor för alla typer av inköp. En sprillans ny smartphone är ändå en hyfsad investering för de flesta plånböcker och de flesta tycker väl inte produkten är värd att överskrida budgeten. Samtidigt är det hela tiden en övervägning, för man inte heller försumma alla de goda egenskaper som ju också är viktiga för konsumenterna. Och de kostar ju, det kan man aldrig komma ifrån. Ibland går det att hitta riktigt fina priser på högklassiga smartphones, men oftast blir detta ett dilemma för konsumenterna.

4G

Något som många smartphone användare är överens om är att dess viktigaste syften är surfen. Närheten till internet gör att man snabbt och smidigt kan kolla upp något, kolla mejlen, använda sina sociala medier, eller använda GPS-tjänsten. För att bara nämna några exempel. Då är det givetvis också att föredra att internetuppkopplingen är så bra som möjligt 4G eller 5G. Många har idag Wi-Fi uppkoppling i sitt hem, men när man är ute någonstans är det viktigt med bra 4G-täckning.

Skärmstorlek

Många använder idag sin smartphone till att titta på olika saker, som klipp, sport eller film. Då är det givetvis att föredra en stor skärm. Tillverkarna är medveten om detta och utvecklar ständigt tekniken för att kunna göra skärmarna större. Just för att konsumenten ska kunna använda sin telefon för alla olika ändamål, utan att uppfatta skärmen som för liten. Att kolla på filmer och videos på en liten skärm är betydligt mycket mer ansträngande, varför många tillverkade väljer att göra modellerna snäppet större.

Bästa mobilen ur prissynpunkt

Eftersom priset ändå är en av de viktigaste faktorerna när konsumenter ska köpa en ny smartphone så passar vi på att rapportera från ett test av prisvärda smartphones. Det är den välkända Tech-sajten Digital Trends som gjort testet utifrån en rad kriterier, men något som var gemensamt för alla smartphones i testet var att de tillhör budgetkategorin. Där kom man fram ZTE Axon 7 är en mycket prisvärd mobil. Den hamnade nämligen på andra plats i kategorin Androidtelefoner, efter OnePlus 5. Några av sakerna som gör denna smartphone så prisvärd enligt Tech-sajten var bland annat att den har alla de nödvändiga funktioner, kraftfull processor och en skarp kamera. Man kan rekommendera ZTE Axon till alla som vill ha en utmärkt smartphone till ett rimligt pris. Man menar att inget när det gäller prestandan hos denna ZTE smartphone avslöjar att det är en budgettelefon. Därför blir slutbetyget att ZTE Axon 7 är den näst bästa budgettelefonen när det gäller Android, 4G eller 5G.

Likes

Comments

Somen av marknadens största varumärke inom klockor och accessoarer harFossils framfart inom teknologin uppmärksammats av både media ochkunder. Amerikanska Fossil är känt för att erbjuda en stilfulldesign på sina dam- och herrklockor, ofta med en härligt skönretro- och vintagekänsla i modellerna. Typiska Fossil-klockor har enganska uttrycksfull och egen design, oavsett det är analoga ellerdigitala.

Idaghittar man hela Fossils sortiment av klockor i deras egna butiker,hos återförsäljare samt på nätet. Man ska komma ihåg att Fossilär betydligt mer än bara ett vanligt modemärke, idag finnsFossilgruppen noterad på börsen och förutom tillverkningen avprodukter i eget namn representerar man även andra storamärkesklockor.

Trendenmed smarta klockor

Itakt med att samhället och den konsumerande marknaden blir merberoende av ny teknologi och ständig uppkoppling förändras ävenkundernas efterfrågan på exempelvis accessoarer och kläder.Klockan är ett utmärkt exempel på en typ av produkt som underårens lopp gått igenom olika faser av efterfrågan när det kommertill utseende och funktion. Under en tid var det framför alltdigitala klockor som kunder efterfrågade för att sedan gå tillbakatill en önskan om klassiskt analoga klockor. Nu har vi hamnat i denmoderna epoken för de smarta klockorna. I och med de förstalanseringarna av så kallade ”wearables” började också debattenom den nya klockans egentliga ”nytta” och om kunder inte barafastnat för själva tekniken och tappat fokus på klockans roll somstilaccessoar. Apple  vs  lyxklockor - vilken är bättre? har till exempel varit en vanlig diskussion i många forum ochbloggar i och med den smarta klockans födelse och uppmärksamhet.Svaret på den frågan är såklart inte enkel och kan i stort settbara sammanfattas med några fasta slutsatser om dessa två typer avprodukter:

AppleWatch

  • Apple Watch är en integrerad produkt som synkas på ett smidigt sätt med andra produkter från Apples varumärke. Klockan är en del av den branding varumärket lyckosamt positionerat sig med på marknaden.
  • Det är en digital klocka med touch screen som kan känna skillnad på ett vanligt tryck och en touch.
  • Apple watch finns som klockor dam och herr.
  • Den tekniska processen prioriteras genom hela tillverkningsprocessen.

Lyxklockor

  • Här läggs fokus på lyx, elegans och kvalitet – märkesklockor förmedlar inte bara något visuellt utan ger även ett djupare värde där exempelvis livsstil och prestige spelar en stor roll.
  • Klassiskt hantverk prioriteras och värderas till fullo – tillverkningsprocessen sker med andra ord inte i en fabrik i Kina utan på klassiska platser av erfarna och kunniga klockmästare.

Fossilwearables

Fossilgruppenswearables är helt integrerade med Android-system (det vill sägamotsatsen till Apple) och kan utan tvivel nämnas som en avmarknadens absolut mest omtalade och populära smartwatch-kollektioner. Till skillnad från ovan nämnda Apple watch harFossil klockor en annan inriktning genom att företaget låtervarumärkets designkänsla spela en lika stor roll som den tekniskabiten. Fossilhar ett bra utbud av Android-klockor  och blev stort uppmärksammade i och med lanseringen av den smartaklockan Q Founder förra året. En high-techlinje som lyckatssammanföra teknik och design på ett unikt sätt. Den här typen avklockor på nätet har sålt bra, och även ute i butik, varförFossil nu presenterar två nya modeller till sin Android-linje:

  • Q Wander
  • Q Marshal

Bäggeklockor är mindre än den kända Q Founder; Wander är 44 mm ochMarshal 46 mm. Som ett alternativ till klockor för dam är framförallt den förstnämnde ett bra val då den har en mer feminin designmed en snygg guldkänsla och mjuk formgivning. Den stora fördelenmed Q Wander är att armbanden kan bytas ut. Marshal är ett braexempel på Fossils kända retrokänsla med en stilfull marinblåfärg och läderband i vintagestil.

Andramärkesklockor inom Android Wear från Fossil

Vikommer garanterat att se betydligt fler modeller av den här typen av  Fossil-klockori high-techanda. Varumärket har dessutom bekräftat att FossilsAndroid Wear-linje kommer att utökas med klockor från flera avgruppens märken. Det innebär med andra ord att vi kan se fram emotnya modeller från exempelvis Skagen, Diesel, Michael Kors (som förövrigt nyss lanserat ett wear watch-alternativ) och Emporio Armaniför att nämna några.

Likes

Comments

Ordet bredband är något som lever kvar från när anslutningarna fortfarande var via kabel. En riktigt snabb anslutning kallades då bredband. Så lite enkelt kan man säga att ett mobilt bredband är en snabb anslutning men mobil. Tekniska benämningen är WWAN, Wireless Wide Area Network, som ger möjlighet för mobila enheter att ansluta till internet trådlöst. 

Vad finns tillgängligt och hur funkar det?

Den senaste standarden för mobila anslutningar till Internet är den fjärde generationens nätverk även kallad 4G. Många operatörer erbjuder 4G bredband idag även om 3G fortfarande är mer vanligt framför allt beroende på att 4G täckning inte alltid finns tillgängligt. De flesta telefoner växlar ned till 3G nät om inte 4G finns tillgängligt så det är inte som med mobiltäckning att det antingen finns eller inte finns. När det kommer till abonnemangen erbjuder leverantörerna ofta en hel del olika typer av abonnemang och tjänster och det kan ibland vara svårt att välja.

Tips på hur du väljer den rätta bredbandstjänsten 

Först ska du titta på ditt behov. Mobila bredband skiljer sig från traditionella bredband på det sätt att man tittar på mängden data som överförs. Om man skall använda tjänsten i sitt företag är det viktigt att tänka till på detta.

Det finns tjänster som är begränsade till 10 GB upp till obegränsade mobila bredbandslösningar för företag. Vissa leverantörer har jämförelser för att förenkla där man exempelvis säger att 10Gb räcker till 20 000 mail. Det är dock svårt att veta exakt, en kort rad i ett mail eller ett mail som innehåller 15 bilder från semestern skiljer sig markant i storlek. Men ett tips är då att prova sig fram till vilket som passar. Att växla upp till ett obegränsat mobilt bredband brukar inte vara några problem. Titta också efter bredband företag som är anpassade efter att fungera för företag och täcka upp de behov som finns. Normalt så upphör inte anslutningen att fungera om man nått gränsen på abonnemanget utan hastigheten för dataöverföringen sänks. Det går då oftast att köpa ytterligare data från leverantören för att få upp hastigheten igen. Att köpa extra data är dock mycket dyrare än om man skulle haft ett större abonnemang från början. 

Alternativ att ansluta 

Mobila bredband kanske får dig att tänka på mobiltelefoner och kanske plattor med SIM-kort och att den fasta internet-förbindelsen ändå måste finnas kvar, men det är inte riktigt så. Teknikutvecklingen har gett oss routrar som tidigare var tvungna att vara anslutna via kabel men som nu har SIM-kort och går på mobildatanätet. Det finns också 4G modem och USB stickor som kan anslutas till datorn och som därefter ger tillgång till Internet via mobilt bredband. En av de stora fördelarna är därför att man med ett abonnemang kan använda samtliga enheter för att ansluta till Internet oavsett vart man befinner sig. Detta ger en fantastisk flexibilitet i organisationen och effektiviserar de anställdas arbete genom att de kan nå den information som behövs, direkt när de är i behov av det. Det är också så att med teknikutveckling så minskar priset för teknik. Detta medför att det idag finns mycket prisvärda lösningar för företag och mobilt bredband behöver inte alls vara så dyrt som man trodde att det skulle vara. 


Likes

Comments

I globaliseringens tidsålder blir det alltvanligare att vi behöver träffa kollegor eller affärspartners som befinner sigi andra städer, och till och med på andra sidan jorden. Inget kan ersätta detpersonliga mötet, men att resa fysiskt kan vara både kostsamt, ineffektivttidsmässigt och dåligt för miljön. Då kan videokonferenser vara ett braalternativ, som låter parterna se varandra och notera kroppsspråk, såväl somdet som sägs.

Men fram tills nyligen har det var dyrt ochsvårmanövrerat att hantera den tekniska sidan av att sätta upp en lyckadvideokonferens.

Enklare,billigare och mera tillgängligt

Men med molnbaseradtjänst för affärskonferenser har hanteringen förenklats avsevärt. Genom attallt går via molnet krävs inte längre samma dyra utrustning eller dyrspecialutbildad personal som kan sköta den, för att garantera god kvalitet påvideosamtalen.

Med molnbaserade tjänster blir konferensenmöjlig att delta i, från ett klassiskt videokonferensrum, men även via en ipadeller en laptop. Videokonferenser har helt enkelt aldrig varit så tillgängligasom nu!

Eftersom konferenser som är molnbaserade skötsfrån ett och samma ställe, molnet, så undviker man vanliga tekniska problem somkan uppstå när olika samtal ska kopplas ihop på olika vis, som det brukar blipå traditionella videokonferenser. Saker görs på samma vis, varje gång.Eftersom formaten är fasta så krävs heller inte att företagen har personal somständigt håller sig uppdaterad med alla möjlig typ av programvara, eftersommolntjänsten har förvalda format som alltid är desamma. Skulle något ändras ärdet molntjänsten som får utbilda sin personal, inte användarna.

Och när videkonferensen flyter på utan problemblir medarbetarna mer positiva till att använda tjänsten, vilket medför att företagetsmindre investering ger ännu mer tillbaka.

Störresäkerhet tack vare molnet

Säkerheten är en annan aspekt där molnbaseradetjänster för affärskonferenser har en fördel gentemot traditionellavideokonferenser. Dessutom har varje möte en unik passerkod, som gör att det ärlätt att kontrollera vem som medverkat. Om så skulle önskas är det lätt attutesluta mötesdeltagare.

Molnbaserad tjänst för affärskonferensererbjuder spännande möjligheter för små och stora företag som vill använda sigav videokonferenser för att mötas och utbyta idéer på ett sätt som kännslevande och kreativt. Och med den nya tekniken kan mötena hållas med mindretekniskt strul och på ett säkrare sätt samtidigt som det blir billigare. Detverkar som att videkonferenser som distribueras via molntjänster har kommit föratt stanna!

Likes

Comments