Somen av marknadens största varumärke inom klockor och accessoarer harFossils framfart inom teknologin uppmärksammats av både media ochkunder. Amerikanska Fossil är känt för att erbjuda en stilfulldesign på sina dam- och herrklockor, ofta med en härligt skönretro- och vintagekänsla i modellerna. Typiska Fossil-klockor har enganska uttrycksfull och egen design, oavsett det är analoga ellerdigitala.

Idaghittar man hela Fossils sortiment av klockor i deras egna butiker,hos återförsäljare samt på nätet. Man ska komma ihåg att Fossilär betydligt mer än bara ett vanligt modemärke, idag finnsFossilgruppen noterad på börsen och förutom tillverkningen avprodukter i eget namn representerar man även andra storamärkesklockor.

Trendenmed smarta klockor

Itakt med att samhället och den konsumerande marknaden blir merberoende av ny teknologi och ständig uppkoppling förändras ävenkundernas efterfrågan på exempelvis accessoarer och kläder.Klockan är ett utmärkt exempel på en typ av produkt som underårens lopp gått igenom olika faser av efterfrågan när det kommertill utseende och funktion. Under en tid var det framför alltdigitala klockor som kunder efterfrågade för att sedan gå tillbakatill en önskan om klassiskt analoga klockor. Nu har vi hamnat i denmoderna epoken för de smarta klockorna. I och med de förstalanseringarna av så kallade ”wearables” började också debattenom den nya klockans egentliga ”nytta” och om kunder inte barafastnat för själva tekniken och tappat fokus på klockans roll somstilaccessoar. Apple  vs  lyxklockor - vilken är bättre? har till exempel varit en vanlig diskussion i många forum ochbloggar i och med den smarta klockans födelse och uppmärksamhet.Svaret på den frågan är såklart inte enkel och kan i stort settbara sammanfattas med några fasta slutsatser om dessa två typer avprodukter:

AppleWatch

  • Apple Watch är en integrerad produkt som synkas på ett smidigt sätt med andra produkter från Apples varumärke. Klockan är en del av den branding varumärket lyckosamt positionerat sig med på marknaden.
  • Det är en digital klocka med touch screen som kan känna skillnad på ett vanligt tryck och en touch.
  • Apple watch finns som klockor dam och herr.
  • Den tekniska processen prioriteras genom hela tillverkningsprocessen.

Lyxklockor

  • Här läggs fokus på lyx, elegans och kvalitet – märkesklockor förmedlar inte bara något visuellt utan ger även ett djupare värde där exempelvis livsstil och prestige spelar en stor roll.
  • Klassiskt hantverk prioriteras och värderas till fullo – tillverkningsprocessen sker med andra ord inte i en fabrik i Kina utan på klassiska platser av erfarna och kunniga klockmästare.

Fossilwearables

Fossilgruppenswearables är helt integrerade med Android-system (det vill sägamotsatsen till Apple) och kan utan tvivel nämnas som en avmarknadens absolut mest omtalade och populära smartwatch-kollektioner. Till skillnad från ovan nämnda Apple watch harFossil klockor en annan inriktning genom att företaget låtervarumärkets designkänsla spela en lika stor roll som den tekniskabiten. Fossilhar ett bra utbud av Android-klockor  och blev stort uppmärksammade i och med lanseringen av den smartaklockan Q Founder förra året. En high-techlinje som lyckatssammanföra teknik och design på ett unikt sätt. Den här typen avklockor på nätet har sålt bra, och även ute i butik, varförFossil nu presenterar två nya modeller till sin Android-linje:

  • Q Wander
  • Q Marshal

Bäggeklockor är mindre än den kända Q Founder; Wander är 44 mm ochMarshal 46 mm. Som ett alternativ till klockor för dam är framförallt den förstnämnde ett bra val då den har en mer feminin designmed en snygg guldkänsla och mjuk formgivning. Den stora fördelenmed Q Wander är att armbanden kan bytas ut. Marshal är ett braexempel på Fossils kända retrokänsla med en stilfull marinblåfärg och läderband i vintagestil.

Andramärkesklockor inom Android Wear från Fossil

Vikommer garanterat att se betydligt fler modeller av den här typen av  Fossil-klockori high-techanda. Varumärket har dessutom bekräftat att FossilsAndroid Wear-linje kommer att utökas med klockor från flera avgruppens märken. Det innebär med andra ord att vi kan se fram emotnya modeller från exempelvis Skagen, Diesel, Michael Kors (som förövrigt nyss lanserat ett wear watch-alternativ) och Emporio Armaniför att nämna några.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ordet bredband är något som lever kvar från när anslutningarna fortfarande var via kabel. En riktigt snabb anslutning kallades då bredband. Så lite enkelt kan man säga att ett mobilt bredband är en snabb anslutning men mobil. Tekniska benämningen är WWAN, Wireless Wide Area Network, som ger möjlighet för mobila enheter att ansluta till internet trådlöst. 

Vad finns tillgängligt och hur funkar det?

Den senaste standarden för mobila anslutningar till Internet är den fjärde generationens nätverk även kallad 4G. Många operatörer erbjuder 4G bredband idag även om 3G fortfarande är mer vanligt framför allt beroende på att 4G täckning inte alltid finns tillgängligt. De flesta telefoner växlar ned till 3G nät om inte 4G finns tillgängligt så det är inte som med mobiltäckning att det antingen finns eller inte finns. När det kommer till abonnemangen erbjuder leverantörerna ofta en hel del olika typer av abonnemang och tjänster och det kan ibland vara svårt att välja.

Tips på hur du väljer den rätta bredbandstjänsten 

Först ska du titta på ditt behov. Mobila bredband skiljer sig från traditionella bredband på det sätt att man tittar på mängden data som överförs. Om man skall använda tjänsten i sitt företag är det viktigt att tänka till på detta.

Det finns tjänster som är begränsade till 10 GB upp till obegränsade mobila bredbandslösningar för företag. Vissa leverantörer har jämförelser för att förenkla där man exempelvis säger att 10Gb räcker till 20 000 mail. Det är dock svårt att veta exakt, en kort rad i ett mail eller ett mail som innehåller 15 bilder från semestern skiljer sig markant i storlek. Men ett tips är då att prova sig fram till vilket som passar. Att växla upp till ett obegränsat mobilt bredband brukar inte vara några problem. Titta också efter bredband företag som är anpassade efter att fungera för företag och täcka upp de behov som finns. Normalt så upphör inte anslutningen att fungera om man nått gränsen på abonnemanget utan hastigheten för dataöverföringen sänks. Det går då oftast att köpa ytterligare data från leverantören för att få upp hastigheten igen. Att köpa extra data är dock mycket dyrare än om man skulle haft ett större abonnemang från början. 

Alternativ att ansluta 

Mobila bredband kanske får dig att tänka på mobiltelefoner och kanske plattor med SIM-kort och att den fasta internet-förbindelsen ändå måste finnas kvar, men det är inte riktigt så. Teknikutvecklingen har gett oss routrar som tidigare var tvungna att vara anslutna via kabel men som nu har SIM-kort och går på mobildatanätet. Det finns också 4G modem och USB stickor som kan anslutas till datorn och som därefter ger tillgång till Internet via mobilt bredband. En av de stora fördelarna är därför att man med ett abonnemang kan använda samtliga enheter för att ansluta till Internet oavsett vart man befinner sig. Detta ger en fantastisk flexibilitet i organisationen och effektiviserar de anställdas arbete genom att de kan nå den information som behövs, direkt när de är i behov av det. Det är också så att med teknikutveckling så minskar priset för teknik. Detta medför att det idag finns mycket prisvärda lösningar för företag och mobilt bredband behöver inte alls vara så dyrt som man trodde att det skulle vara. 


Likes

Comments

I globaliseringens tidsålder blir det alltvanligare att vi behöver träffa kollegor eller affärspartners som befinner sigi andra städer, och till och med på andra sidan jorden. Inget kan ersätta detpersonliga mötet, men att resa fysiskt kan vara både kostsamt, ineffektivttidsmässigt och dåligt för miljön. Då kan videokonferenser vara ett braalternativ, som låter parterna se varandra och notera kroppsspråk, såväl somdet som sägs.

Men fram tills nyligen har det var dyrt ochsvårmanövrerat att hantera den tekniska sidan av att sätta upp en lyckadvideokonferens.

Enklare,billigare och mera tillgängligt

Men med molnbaseradtjänst för affärskonferenser har hanteringen förenklats avsevärt. Genom attallt går via molnet krävs inte längre samma dyra utrustning eller dyrspecialutbildad personal som kan sköta den, för att garantera god kvalitet påvideosamtalen.

Med molnbaserade tjänster blir konferensenmöjlig att delta i, från ett klassiskt videokonferensrum, men även via en ipadeller en laptop. Videokonferenser har helt enkelt aldrig varit så tillgängligasom nu!

Eftersom konferenser som är molnbaserade skötsfrån ett och samma ställe, molnet, så undviker man vanliga tekniska problem somkan uppstå när olika samtal ska kopplas ihop på olika vis, som det brukar blipå traditionella videokonferenser. Saker görs på samma vis, varje gång.Eftersom formaten är fasta så krävs heller inte att företagen har personal somständigt håller sig uppdaterad med alla möjlig typ av programvara, eftersommolntjänsten har förvalda format som alltid är desamma. Skulle något ändras ärdet molntjänsten som får utbilda sin personal, inte användarna.

Och när videkonferensen flyter på utan problemblir medarbetarna mer positiva till att använda tjänsten, vilket medför att företagetsmindre investering ger ännu mer tillbaka.

Störresäkerhet tack vare molnet

Säkerheten är en annan aspekt där molnbaseradetjänster för affärskonferenser har en fördel gentemot traditionellavideokonferenser. Dessutom har varje möte en unik passerkod, som gör att det ärlätt att kontrollera vem som medverkat. Om så skulle önskas är det lätt attutesluta mötesdeltagare.

Molnbaserad tjänst för affärskonferensererbjuder spännande möjligheter för små och stora företag som vill använda sigav videokonferenser för att mötas och utbyta idéer på ett sätt som kännslevande och kreativt. Och med den nya tekniken kan mötena hållas med mindretekniskt strul och på ett säkrare sätt samtidigt som det blir billigare. Detverkar som att videkonferenser som distribueras via molntjänster har kommit föratt stanna!

Likes

Comments