Vi har ändrat lite i konstruktionen och testat lite nya metoder för att få tiden för pariserhjulets rotation att gå långsammare. Den ska vara så nära 15 sekunder som möjligt. Men våran går alldeles för fort. Vi testade t.ex att snurra fast gummiband för att bromsa ner den.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vi funderar fortfarande på hur vi ska driva pariserhjulet. Vi testade med vatten som många andra använde sig av. Sedan limmade vi fast pinnar som ska stoppa vagnarna.

Likes

Comments

Vi har limmat och skruvat fast ställningen och limmat ihop pariserhjulet med dess delar. Sedan testade vi oss fram med olika vikter.

Likes

Comments

Vi satt ihop pariserhjulet igen och fortsatte att fundera på drivmedel. Vi började tänka att vi kanske skulle kunna använda oss av tyngder. Sedan böjde vi till plåtbitarna till 90 grader med hjälp av en vinkelhake och vi skruvade fast dem i huvudplankan.

Likes

Comments

Idag har vi borrat hålet i pariserhjulets centrum, samt borrat hål i ställningen. Vi har även borrat hål i små hjul som vagnarna ska fästas fast i för mer stadighet. Sedan sågade vi också ut huvudplankan som hela konstruktionen ska stå på. Efter det klippte vi ut två plåtbitar 10x5 cm till vinkelhakar som ska fästa fast ställningen till huvudplankan. De små trähjulen (som vagnarna ska fästas i) har vi även limmat fast. Vi hann också testa att sätta ihop hela konstruktionen, utan att limma fast, för att se hur det kommer se ut. Vi fick tyvärr ingen bild på just det.

Likes

Comments

Trianglarna vi sågade ut blev för korta så vi sågade ut små extra plankor som vi limmade på för att göra dom högre. Vi har även mätt ut vart de fyra vagnarna ska sitta på pariserhjulet. Sedan har vi börjat med designen.

Likes

Comments

Vi sågade ut två triangel formade plankor till pariserhjulets ställning. De hade en basyta på 23 cm. Sedan testade vi oss fram med gummibandet.

Likes

Comments

Idag skar vi ut två till cirklar till modellen för mer stadighet. Sedan limmade vi ihop dom, så vi fick två dubbla skivor. Vi fortsatte att fundera på drivmedel och vi är inne på att använda oss av ett gummiband som ska fungera som en fjäder. Vi sågade även korta stavar/pinnar till hjulet.

Likes

Comments

Idag påbörjade vi arbetet med pariserhjulet. Vi började fundera på drivmedel. Sedan skar vi ut modellen ur kartong till pariserhjulets sidor.

Likes

Comments

Vi har startat arbetet inför teknik 8:an. Idag började vi arbeta med ljudlös kommunikation. Med hjälp av en röd och en gul "flagga", ska vi ljudlöst förklara vilket spelkort mottagarna ska ta och vart det ska ligga. Vi kom fram till hur vi skulle förklara vilket spelkort som skulle användas. Sedan provade vi signalerna, för att se att det fungerade bra. Vi hann även fundera lite smått på vilket material vi ska använda till pariserhjulet.

Likes

Comments