Det gick bra att limma ihop 2 papplager så idag limmade vi ihop de 2 andra cirklarna och la dom under böcker. Vi sågade också ut en träbit som vi planerar att ha som bas till ställningen som kommar hålla upp pariserhjulet,

Vi har bestämt hur ställningen ska se ut. Vi ska ha en bräda som bas (som jag skrev ovan), 4 blompinnar som vi korsar och ovanpå krysset lägger vi en tunnare blompinne i ett sugrör. Sugröret ska göra så att hjulet snurrar lättare.

Vi funderade på olika tekniker vi skulle kunna använda för att få hjulet att snurra. 

1. Använda motorn från en leksaksbil. En sån som man backar får att den ska köra fram automatiskt.

2. Använda delar från ett smyckeskrin eller liknande. Ett smyckeskrin som man vrider upp så att en t.ex. liten ballerina börjar snurra.

3. Göra korgar av papper och sedan hälla i vatten samtidigt som man här i kulan. Då snurrar hjulet runt p.g.a. ojämn vikt. När korgen med vatten kommit till nedersta delen av hjulet så brister papperskorgen p.g.a. vattnet och kulan åker ut ur korgen och hjulet snurrar tillbaka.

Det är dom olika teknikerna vi har funderat på. Vi tänker att man kan använda råttfällor eller liknande för att starta snurrningen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Idag har vi bestämt vad för material vi ska använda material till pariserhjulet. Vi vill ha det å lätt som möjligt men ändå hållbart. Vi bestämde oss för att använda papp till hjulet och trä till ställningen.

Papp kändes inte så hållbart så då bestämde vi oss för att limma ihop 2 lager så att hjulet blir tjockare och hållbarare. 

Vi använde en stor gradskiva för att få lika stora cirklar för hjulet. Vi ritade upp 4 cirklar på pappen och klippte sedan ut dom, men sen så insåg vi att fukten från limmet (som vi tänkte använda för att limma ihop pappen med) kan förstöra pappen så då limmade vi ihop 2 lager med trälim för att testa om pappen tål det. När vi limmat ihop pappen så la vi den under en hög med böcker föra att pappen skulle tryckas ihop medans den torkar. Den får ligga och torka till nästa lektion.

Likes

Comments