Under den sista lektionen innan tävlingen har vi nu 3 bilar, men dock ännu ingen som kan ta sig igenom hela banan. Vi har även en sista minuten lösning, som skulle kunna fungera i nödfall.

Några av grupperna kommer att fortsätta att jobba med bilarna, för att försöka att få bilen att gå så långt som möjligt.

Efter tävlingsdagen imorgon så kommer alla i klassen att få skriva en varsin rapport om arbetets gång.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Under dagens lektion har terrängfordons gruppen löst fordonets storleksproblem. Även lösningen av bilens fart problem har fått framgångar och har varit fokuset under dagens lektion.

De grupper som arbetat med plus-plus har nu gemensamt testat en strategi som visade sig vara den mest effektiva.

Likes

Comments

Under dagens lektion har den nya banan testats. Banan är nu färdigbyggd och redo att prövas. Terrängfordonet klarade första hindret och sedan även det andra hindret efter lite justeringar då farten inte räckte.

Nu fortsätter terrängfordons grupperna att justera och bygga på bilarna, för att tillslut få en av bilarna att klara så många av de övriga hinderna som möjligt.

Likes

Comments

Idag har terrängfordons grupperna testat en helt ny ide. De har nu kompletterat med flera idéer och metoder för att sedan under tävlingens gång kunna använda sig av den bästa. Den ena gruppen funderar på en kedjereaktion med den nya metoden. Medans den andra gruppen fortsätter att jobba på sin grundidé med gummiband.

Men även problem har uppstått under arbetet med bilen med gummibanden. Gruppen måste lösa hur de ska kunna minska fordonets höjd, för att det ska kunna ta sig genom banan.

Grupperna har även funderat på en lösning genom en kemiskreaktion mellan gas och ånga.

Likes

Comments

Vår uppgift är att konstruera och bygga ett markbunden terrängfordon som ska passera genom en bestämd hinderbana. Tiden som fordonet får att passera banan är 60 sek. Fordonet kan vara tillverkat av färdiga komponenter som till exempel hjul och axlar. Komponenterna kan även vara egentillverkade. Fordonet får inte drivas av elektricitet, pyroteknik, förbränningsmotorer eller levande djur.

Uppgiften har gått framåt, vi har kommit på olika design på olika forndon som har gått bra men själva fordonet har inte konstruerats än.

Likes

Comments

lite bilder från arbetet med terrängbilen!

Likes

Comments

här kommer våra framgångar inom teknikåttan visas!

Likes

Comments