Header

Hej alla fina. Haft fullt upp idag men gör alltid lite tid för bloggandet.. Tänkte att eftersom den andra tjejen som jag delar blogg med tidigare gjort ett inlägg med 5 saker ni inte visste om henne så skriver jag istället 6 saker om mig ;)

1. Jag är vanligtvis väldigt blyg och pratar nästan aldrig med folk jag inte känner, men så fort jag är med mina nära kompisar blir jag en helt annan person.

2. Jag älskar mat!! Har otroligt bra appetit och kan äta i princip vad som helst. Och jag förstår verkligen inte folk som avstår helt från viss god mat "för att den är fet" det är ju det godaste!? Bara att gå till gymmet och bränna bort det, lätt värt!

3. Jag är av någon anledning väldigt intresserad av filosofi och psykologi, går runt och tänker på sådant jämnt.

4. Inte för att skryta men jag är bäst i min skola på matte, hehe.

5. Jag har fortfarande inte valt gymnasium (inte ens säker på vilken linje) och det ska vara klart om knappt 2 veckor..

6. Jag är en perfektionist. Om något inte är noga gjort måste jag göra om det, kan inte hjälpa det. Blir även otroligt stressad av att mitt rum ser stökigt ut (t ex nu, men jag hinner verkligen inte städa.)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Sitter just nu på bussen efter en lång skoldag samt läxhjälp, nästan bara nu jag hinner blogga. Tänka sig att det nyligen var jullov och nu är allt i skolan redan i full fart med an massa stress..orkar inte!! Men ska försöka se på det ljusa i livet: till exempel frukt! Tycker att det är otroligt underskattat av alldeles för många. Allvarligt det är ju i princip godare än godis?! Känns ibland nästan som att vissa inte ser det som något gott och speciellt enbart för att det är nyttigt.. Men en kombination av nyttighet och dunderbara smakupplevelser är väl helt perfekt!


Vilken är er favoritfrukt? Mina är körsbär och mangoo 😍

Likes

Comments

Hej! Blev precis klar med dagens plugg, känns hur bra som helst. Dessutom hann jag med träning och biblioteksbesök! Nu kan jag äntligen lägga mig ner i min goa säng framför en bok. Skulle förresten vilja tipsa om en bok jag nyligen läste klart: Älska -Hata tror jag att den hette. Handlar om en 15-årig tjej som på en fest blir våldtagen av killen hon tidigare tyckt om. Det slutar med domstol och rättegångar, och mitt i allt detta sker en förälskelse mellan tjejens bror och brottslingens syster. Verkligen jätteintressant bok och absolut läsvärd!

Godnatt på er!

Likes

Comments

1. Lägg ner mycket tid på din header! Det ger en stor inblick om din blogg. Se dessutom till att allt matchar och ha inte alldeles för skrikande färger. 

2. Ha nästan alltid bilder! Men också intressanta och tilltalande rubriker för att fånga läsaren, annars är det lätt att de bara scrollar förbi ditt inlägg.

3. Skriv aldrig det klassiska "Förlåt för dålig uppdatering, men har varit väldigt upptagen på sistone.." Det får enbart läsarna att tro att du inte prioriterar bloggen och att du förmodligen kommer fortsätta i samma bana. Dessutom kanske de inte ens lägger märke till att du inte bloggat på ett tag om du inte gör en stor grej utav det.

4. Blogga ofta! Behöver inte alltid vara det längsta inlägget utan kan ibland räcka med en bild som talar om var du befinner dig eller vad du gör,

5. Låt dina läsare känna igen sig. Skriv om typiska upplevelser eller situationer (exempelvis något pinsamt) som du antar att många andra ofta upplever. Jätteskönt att veta att andra känner likadant.

6. Undvik ledsamma inlägg. Visst kan det vara skönt att skriva av sig ibland, men läsare föredrar glada och uppmuntrande inlägg, de får dem själva på glatt humör och gör att de vill fortsätta läsa.

7. Skriv till en speciell målgrupp. Du måste bestämma dig för vilka du vill ska läsa din blogg, till exempel modeälskare, naturälskare osv. Och ha alltid kvar samma målgrupp för att ha kvar dina gamla läsare. 

8. Gestalta! Skriv inte "Min pojkvän överraskade mig med choklad, sen gick vi på bio", utan låt läsaren få en inblick av hur det kändes, ex "När jag skulle hem efter den värsta dagen någonsin stod han lutad mot staketet med sitt allra bredaste leende som fick mig att glömma allt." osv.

9. Rabbla inte upp saker du gjort, beskriv hellre en händelse mer noggrant!

10. Kommunicera med dina läsare! Svara alltid på kommentarer och kommentera gärna uppmuntrade saker på andras inlägg.

Likes

Comments

har nu stått och bakat i ca 2,5 h för att ha tillräckligt med kakor till cafet som vår klass ansvarar för. Det skulle blivit havreflarn men blev betydligt mer likt bullar... antar att det var för mycket bakpulver eftersom jag trodde att jag sparade tid genom att improvisera, haha! Min dag har ialafall varit otroligt stressig därav dålig bloggning. går man sista terminen i 9:an blir det så himla svårt att hinna med allt. alla läxor, kanske en stund med vännerna eller bara lägga sig ned med en film.. och sedan tror vuxna alltid att dem själva har så mycket att göra och att vi barn lever stressfritt. Och man förväntas, speciellt som tjej, vara vara glad och trevlig hela tiden. visst säger folk, ''jo men jag behandlar inte mina barn efter vilket kön dem har''. men jag tror att normerna om att tjejer ska vara trevligare, snällare och lugnare fortfarande finns kvar. utan att vi riktigt tänker på dem. sedan finns det vuxna som säger, ''ah men skolan var så mycket strängare och jobbigare på vår tid''. men nej! förr behövde man bara rabbla fakta, dagens ungdomar behöver redan i nionde klass  t.ex. resonera kring filosofifrågor ingen har något svar på. och som grädden på moset har vi ett ganska så omvälvande gymnasieval att tänka på.

Så att vara 15 år är inte det lättaste som tyvärr många verkar tro!  Hade varit härligt med mycket snö och ljusa dagar istället för kolmörkret och slaskiga gator just nu..

Likes

CommentsÅh då var det måndag imorgon igen. Vet inte om jag klarar av detta varje vecka.. Haha nä men nu ska vi inta vara såna! Som sagt är vi glada från och med nu, och ta vara på varje dag, även måndagar kan vara värdefulla! Vem vet, imorgon kanske du träffar din livs kärlek?😏 hoppas att ni alla får ljuvliga drömmar nu, och att morgondagen blir ännu bättre! Sov gott

Likes

Comments


 

 

kvällen var väldigt kul och det bjöds på god mat och  gott sällskap! vi vågade oss till och med ut barbenta, I DECEMBER!!!

Likes

Comments