Saker går inte alltid som planerat. Det fick den 22-årige David McCallum känna på efter en blöt kväll i Glasgow, Skottland. Dagen därpå vaknade han nämligen upp i ett annat land – över 70 mil bort.

David McCallum är en klassiskt grabbig 22-åring från Skottland som sysslar med wrestling. På torsdagen i förra veckan gick han tillsammans med några vänner ut på en bar för att intervjua lite wrestlare till sin Facebook-sida.

Därefter gick allt utför. David blev kraftigt berusad och kastades efter en stund ut från stället. Davids vänner försäkrade honom om att han inte skulle komma in på någon annan klubb, varpå han beslutade sig för att åka hem.

Det var då som han, av oklara anledningar, bokade en sista minuten-resa till Amsterdam.

"Jag älskar Amsterdam, och förra veckan fick jag sparken från jobbet. Så det i kombination med spriten var nog det som fick mig att åka", skriver David i ett mejl till sajten Lad Bible som skrivit om händelsen samt publicerat bilder på David från staden och på hans flygbiljett.

Av resan har han inget minne, men det mesta finns dokumenterat i form av biljetter och bekräftelsemejl. Till exempel visade det sig i efterhand att David råkat boka två hotellrum, på olika hotell. Snyggt jobbat!

När han vaknade på fredagsmorgonen hade han ingen aning om var han befann sig. Med en krafig bakfylla gick han ut och började fråga runt. Och som en sann entreprenör filmade han den förvirrade stunden till sin Facebook-sida.

När chocken lagt sig ringde David sin syster som fick boka en returresa åt honom. Någon sådan fanns inte förrän på lördagen, så 22-åringen fick tillbringa en dag i staden. Det verkade han inte ha något emot. 

"Jag gick till lite kaféer och på några museer", skriver han i mejlet. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

En förskola i Malmö har nu fått en anmälan på sig och skolinspektionen har inlett en utredning. Detta för att en 6-årig pojke börjat drömma mardrömmar om Herr Nilsson, dödskalleapan som bor hos Pippi.

Kräver en ekonomisk ersättning

Pojkens föräldrar skriver till Nyheterna Sverige att de är djupt besvikna på att skolan visar sådana hemska filmer för barnen. De har aldrig sett pojken vara så rädd och otrygg förut och kräver därmed en ekonomisk ersättning som plåster på såren.

“oerhört kränkande att de tvingar vår son att titta”

– Jag och min man tycker att det är oerhört kränkande att de tvingar vår son titta på sådana här hemskheter, skriver mamman Ulla Bullah till Nyheterna Sverige.

“Han kunde väl ha blundat då”

– Alltså seriöst.. Han kunde väl ha blundat då.. Vi har fått en del skumma anmälningar på senaste tid här i Malmötrakten.. Senast handlade det ju om en pojke som blivit djupt traumatiserad av en Alfons Åberg-film på en förskola.. Jag börjar bli trött på det här jävla tramset, men vi har ju ett jobb att utföra. Svenskarnas aptit på att bli kränkta verkar inte kunna bli mättad, så jag får helt sonika försöka att hålla mig professionell och göra en saklig bedömning, säger Siv Zweilert upprört, chef på skolinspektionen.

Föräldrarna vill trycka på sexismen och rasismen i filmerna

Föräldrarna vill även trycka på sexismen i Pippi Långstrump. Att Pippi heter just Pippi tycker de är klart olämpligt eftersom det liknar “pippa” vilket betyder “idka samlag”. Att Pippi Långstrump sedan bär kort kjol och strumpor som går över knäna tycker de är lite väl sexuellt magstarkt för att vara godkänt i barnfilm. De tror även att Pippi och Tommy har en hemlig sexuell relation till varandra.

“ord om negerkungar hit och dit”

– Sedan tycker jag det är en olustig rasism i alla filmerna. Det är ord om negerkungar hit och dit och det är inte alls en fin komposition av mångkultur i byn där Pippi bor! Hur kan hon ha råd att ha en häst till exempel? Det här ger ju en helt skev bild för barnen!!, skriver Ulla Bulla.

– Min 10-årige son älskar att titta på splatterfilm och den där galna filmen “braindead”… Och han mår bara bra!, säger Siw Zweilert, skolinspektionen.

Likes

Comments

Att vara kär kan vara den absolut bästa känslan som vi kan uppleva. Känslan av att vara kär tar över större delen av vår tankeverksamhet och sätter sig i hela kroppen. Det är nästan så att hela vår person för en stund förändras.

Det sägs att när kärleken kommer så märker man det med all säkerhet men ibland kan det ändå vara svårt att avgöra vad känslorna innebär. Idag listar vi säkra tecken på att kärleksfulla känslor börjar uppstå inom dig. Känner du igen dig i minst tre av dessa är du antagligen i risk(chans-)zonen!

SÅ VET DU ATT DU ÄR KÄR

 1. Det sista du tänker på innan du somnar är personen i fråga.
 2. Personen i fråga är även du första du tänker när du vaknar.
 3. Ärligt talat; Du tänker på personen i fråga 24/7.
 4. Efter någon form av kontakt med personen i fråga får du ett stort leende på läpparna.
 5. Din musiksmak ändras och du kan helt plötsligt relatera till alla kärlekslåtar du hör.
 6. Du lär dig allt om personen i frågas favoritämne.
 7. Varje gång din telefon gör ljud ifrån sig får du ett dopaminpåslag då du hoppas på att personen i fråga hör av sig.
 8. Du känner dig lite mer korkad varje gång ni ses eftersom du har svårt att fokusera på det ni pratar om.
 9. Felen du hittar hos personen i fråga är få och istället förstärks de positiva sidorna.
 10. Du tänker mer på att bara vara nära personen i fråga än annan fysisk attraktion.
 11. Dina vänner försöker desperat byta ämne eftersom ni lätt hamnar i diskussioner kring saker som rör personen i fråga.
 12. Tiden du inte spenderar med personen i fråga vill du helst att bara ska passera.
 13. Era kyssar gör dig knäsvag och lätt i huvudet.
 14. Personen i fråga får dig att vilja bli en bättre person.
 15. Det spelar inte någon roll hur opassande eller bökigt det är; Du gör fortfarande allt för att få träffa personen i fråga.

VAD HÄNDER MED DIG NÄR DU ÄR KÄR?

Sprid glädje och berätta!

Likes

Comments

Har du en iPhone uppdaterad till iOS 8 eller 9? Då är du i fara.

Den här nya bilden är precis som tricket med att ladda mobilen i mikron eller att en uppdatering gör din iPhone vattentät helt falsk.

Ställer du om klockan till ett datum innan Maj 1970 kommer mobilen inte längre gå att starta. Apples amerikanska kundtjänst har meddelat att de känner till problemet och ifall du är drabbad ska du kontakta Apples kundtjänst.

Vad som gör det hela värre är att hackare skulle kunna skapa en falsk tidsserver som ställer om klockan på din mobil. För att undvika detta och skydda sig gå in på inställningar klicka sen på ”Allmänt” och sen vidare till ”Datum och tid”. Där finns ”Ställ in tid automatiskt” stäng av den så att du kan ställa datumet själv.

De Apple produkter som är drabbade i dagsläget är:

IPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 plus, iPhone 6s och iPhone 6s plus.

IPad air, iPad air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4 och iPad pro.

IPod touch av sjätte generationen.

Senare modeller av produkterna är också drabbade.

Dela med dina vänner så inte nån du känner råkar ut för den här buggen!Nedan finns en video som visar vad som händer!

Likes

Comments