View tracker

Emelie

Ännu en månad har flugit förbi och vi är redan inne på December och det är helt sannslöst hur snabbt tiden går??? December = dagarna för mig och Tove på svensk mark kan nu på riktigt få en nedräkningen. Heja. Heja.

Jag har suttit framför samma dator, glott på samma jävla uppgift i två timmar och fortfarande inte gjort det jag ska. För exakt 14 minuter sedan bestämde jag mig för att tappa upp ett bad för att dämpa all stress. Men såhär tio minuter efter kommer jag på varför jag aldrig badar. Jag tvingar på mig att bada ungefär var tredje månad och inbillar mig att det är bland det mest avslappnande man kan göra. Vilket det egentligen är,, i cirkus två sekunder tills man dör av värmeutslag och inser att man ligger och guppar i sin egen skit och för att inte tala om hur fruktansvärt rastlös man blir. Slutar med att jag ligger och dinglar halv naken över badkaret för att inte känna hettan. Det kommer nog dröja ytligare två månader innan jag vågar mig på något sådant galet igen.

I helgen träffade jag Kristina i Uppsala för att tillsammans bege oss till Stockholm för lite galaj. För två tönt tjejer som oss blir det nästan för överrumplande med så mycket nya intryck på en och samma dag. Nya ansikten, nya gator, nya drinkar. NYTT NYTT NYYYTTT!!! Ta mig inte fel, men det blir lätt tjatigt att gå runt på Uppsalas gator, träffa samma trötta människor på samma jävla gator. Trevligt med lite omväxling för en gångsskull..

1. En Tiara

2. Dreglar vad TASTYYY, Detta njöt vi av samtidigt som vi kollade på Devious Maids. !! Rekommenderar !!

3. För två veckor sedan fylld IDA B äntligen 18, det firades stort hemma hos henne. heja heja vilken kväll!!

4 Efter jobbet i lördags tog jag med lite smått och gott från och överraska familjen Ptersen/Ristic.

6. Magi

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Tove

I tisdags efter skolan åt jag middag på ett av favoritställena Wagamama i Richmond. Satt där ett tag tillsammans med Nora och Mathilde och tog igen allt jag missat. Det var supermysigt! Wagamama is the place to go to om man vill ha en billig men fortfarande god middag. Spring dit vet jag. På tisdagkvällen låg jag däckad med feber och halsont så i onsdags gick jag till doktorn och fick medicin för min halsfluss så det är därför jag varit lite off. Men nu är jag frisk igen och ikväll kommer familjen! Längtar!

  • Tove
  • 834 readers

Likes

Comments

View tracker

Emelie

Pjuh..bocka av två styckena seminarium idag. Skönt att ha det ur världen. Känner att det är för mycket vardag. För mycket plugg, jobb och tidiga mornar. Vill bara ha helg, imorgon klockan 15.10, två prov och en (förmodligen) sliten dag senare tar jag helg. Heja heja.

I brist på energi att pallra sig hem och plugga direkt efter skolan, mötte jag upp Isac och tog en mysig promenad runt slottet. Den roliga filuren som enligt mig räknas som en Uppsala fantasten, har valt att skriva ett hyllningstal om Uppsala i skolan haha. Själv räknar man ner dagarna från att fly här ifrån.

Likes

Comments

Emelie

0. Vad har hänt idag då? Jo efter skolan åkte jag raka vägen till polishuset och tog mitt passfoto, jag var tvungen att be lite fint om att få ta om bilden_tre_gånger innan den irriterande tanten bakom disken sa att man faktiskt skulle se död ut på sitt pass. Sicken lättnad.

1. Efter skolan åkte jag hem till Tiara.

2 Jag fick höra om hennes vistelse i New York, där hon för första gången sedan hon var ett litet spädbarn äntligen fick träffade sin pappa. Önskar jag kunde stått någonstans gömd på flygplatsen och filmat hans förvånade ansikte och fångat de ögonblicket när han släppte väskorna och sprang i mot henne.

2. Vi dukade upp Gofika.

3. Och apelsiner är så jäkla underskattat, clementiner/ mandariner/satsumas/ är även göttmos

4. Efterrätt blev max Sveriges godaste hamburgare, ingen halloumi burgare dock ;(


5. På väg hem regnade det, hade glömt mitt busskort, fick något i ögat, kliade, mascara i hela ansiktet, allergisk reaktion av mascara, missa bussen, grät en skvätt i regnet.

Inte får man ha en allt för bra dag inte. ;)

Likes

Comments

Emelie

jag på senaste har vart::

-Grinig/sur/frustrerande/besviken de senaste dagarna med tanke på _ALLT_ UUUUUUää.

- Den årliga hösttröttheten är här = att jag inte längre är en fungerande människa. Vill helst bara ligga i min säng och kolla på New Girl och mellan avsnitten slå på Dirty Dancing.

- Facetime precis med en goding, Det är så uppskattat med vänner som alltid finns där.

- Ska ta och fixa ett nytt pass imorgon. Nervigt. Vi får sannerligen hoppas att det hinner komma innan jag far iväg. För kommer nämligen inte in till Thailand, kommer då inte ens komma ut från Sverige OM inte passet kommer innan jag åker för de måste nämligen vara giltigt sex månader efter man kommit hem.

- Blev trött på min egen spegelbild för några dagar sedan, så tog fram kökssaxen och CHOP CHOP. Ringde min frisör 10 minuter efter och boka en akut tid dagen efter. Ser väl någorlunda ok ut nu.

- Måste börja träna, så på onsdag ska jag motvilligt ta tag i skiten. Samt gå på något underligt möte, fick ett samtal här om dagen om jobberbjudande. well well.

Efter jobbet igår mötte jag upp Isac och Totte. Vi tog en sväng ner på stan för att äta på Panini. Planen var att slänga i oss maten i all hast för att sedan rusa hem till Olle.

Slutade istället med att vi satt kvar och beställde in ett och annat glas.

Likes

Comments

Tove

Vem har aldrig någonsin hoppat över en träning för att man har en hel bunt med skolarbete hemma? Vem har aldrig någonsin stannat hemma från skolan för att hinna ikapp med allt man ligger efter i? Vem har aldrig någonsin suttit uppe långt efter att solen gått ner för att hinna skriva klart inlämningen som ska in dagen efter?

Jag blir så så så less. Inte en enda dag går utan att jag känner en klump i halsen eller att jag känner mig stressad och ångestfylld efter skolan. Inte en enda dag. Det kanske inte verkar som det, för jag är inte den mest ambitiösa eller den som lägger ner mest tid på mitt skolarbete. Jag orkar helt enkelt inte. Men det betyder ändå inte att det fortfarande inte ger mig ångest. Jag känner mer och mer att jag låter den lilla bokstaven på pappret identifiera mig som person. Ett B, det betyder att jag är bra men inte bra nog. Nästan, men inte riktigt där.

Jag önskar att jag kunde skaka om mig själv, slå mig lite på kinden och få mig att vakna till liv. Ett tankesätt som detta funkar inte. Du är inte dina betyg. Det vet jag, men det tar ändå emot. Det tar emot att känna att oavsett hur mycket man kämpar så är man aldrig riktigt bra nog.

Jag behöver egentligen inte ha ett A. Det är kul och jag känner mig stolt men jag måste egentligen inte. Men ändå så känner jag en sådan klump i halsen och hjärtat när jag inte når upp till den där förbaskade bokstaven. Den där förbaskade bokstaven som det känns som att alla andra når upp till. Det är så otroligt, för på samma gång som jag kan uppleva en sån extrem prestationsångest så bryr jag mig inte alls. Jag vill göra så jävla bra ifrån mig, men ändå så orkar jag inte göra något åt saken. Men är det konstigt då? Konstigt att jag inte har motivationen har lägga ner exakt varenda minut av min fritid på analyser, tal och inlämningar? Efter att ha spenderat flera timmar om dagen, 5 dagar i veckan i snart 13 år i skolan så börjar jag känna mig redigt less.

Jag känner så mycket press från alla andra. Från folk i skolan, från lärare, från omgivningen. Redan under min första vecka i gymnasiet så ställde dom skolans studievägledare framför klassen, ett gäng vilsna förstaklassare. Det kändes som att det första vi fick lära oss av honom, och alla andra lärare, är att arbetet vi gör nu lägger grunden för alla våra chanser inför universitetet och för hela vår framtid. Jag kände redan då hur hopplösheten bara vällde över inom mig. När ska det finnas tid att misslyckas? Tid till att vara mänsklig.

Jag är så så så less. Trött på att sträva efter en obetydlig bokstav. Trött på att känna mig kvävd av prestationsångest. Trött på att låta mig själv förvandlas till bokstaven på pappret. Så less, så less, så less.

Likes

Comments

Tove

Idag har jag varit ledig!!! Fy så skönt det var. Tänkte vara produktiv men det enda jag har gjort är att duscha och kolla Skam. Jag är beroende. Hela min existens kretsar kring Skam. Speciellt William och Noora och min (ja han är min) Chris. Ett beroende som detta kan inte vara hälsosamt.

Jag ser fram emot helgen. Den ska bli kul. På lördag har vi 200-dagars firande. Det vill säga 200 dagar till studenten och frihet!! Längtar så mycket. Både inför lördag och studenten. I helgen kommer även Nora hit tillsammans med Mathilde så ska nog hitta på något kul med dom. Ska bli kul med lite Uppsala här i London. Det behövs ibland.

Likes

Comments

Emelie

Jag trivs väldigt bra med hur saker är just nu. Tycker väldigt mycket om mitt nya jobb och har så mysiga och gosiga kollegor. Att få en paus en gång i veckan till ett jobb där man trivs. Är Guld. Jag har kommit till en vändpunkt i mitt liv där det känns viktigt med självförverkligande. Att festa varje helg kan absolut vara väldigt kul men det är inget som konkret för en framåt. Känner för att utvecklas. Klurar på kreativa projekt jag ska starta samt jobba på planer för framtida resor. Extremt tillfredsställande att göra saker som jag vet utvecklar mig, samt veta att jag har möjligheten att forma min framtid precis som jag vill.

Likes

Comments

Emelie

En ny intressant rörelse som sprider sig i USA är "The safety pin movement" Det innebär att folk kan sätta en säkerhetsnål på bröstet på sin tröja, för att förmedla för omgivningen att man är en en säker/trygg punkt. Ifall det skulle ske trakasserier mot någon så ger säkerhetsnålen ut budskapet att användaren av nålen har den trakasserades personens rygg och ställer upp till 100% . Detta innefatar varenda grupp man kan tänka sig vara en fitta imot som Trump har smutskastat. Huvudsakligen kvinnor, lationos, muslimer, svarta, hbtq rörelsen, invandrare och funktionshindrade. Detta för att det är just dessa grupper av folk som det har skett och sker trakasserier mot från Trumpupportrar. Såna fruktansvärt hemska trakasserier så som, att folk river av folks hijab, stöter ut trans/homosexuella personer. I princip sker det ett större förtryck mot icke vita, mot folk som ej följer heteronormen. Samt att förtrycket mot religiösa ökar. Detta skeende finns överallt i världen, men det har blivit värre i USA när den orangaste OSTBÅGEN blev vald till president. Detta är något som oroar mig, gör så himla ont i hjärtat när man läser och ser videoklipp av människors upplevelser av dessa trakasserier. Det är skrämmande att ondska sprids på detta vis. Men är då en säkerhetsnål verkligen rätt väg att gå? Det känns som en väldigt enkel sak att sätta på, men kanske inte lika enkel att leva upp till ifall något faktiskt händer i sin omgivning. Ska verkligen all den rädsla som existerar hos alla dessa utsatta personer komprimeras till en liten nål? En nål ändrar inget tyvärr, den kommer även inte få de utsatta att känna sig tryggare. En god tanke. Men känns mer som något som man slänger på sig för att må bättre själv. Nålen finns och används nu i USA, sådan stor skam att den ens ska behöva finnas.

Likes

Comments

Emelie

Idag har vart en sån dag. En sån där bedrövlig dag som jag sannerligen inte kommer kolla tillbaks på om 10 år och minnas. Jag stannade hemma från skolan för att behöva komma ikapp med skolan. Hur kan det ens behöva gå så långt att man måste skippa skolan PGA skolan?? Hur ska man hinna med allt? Hur ska man kunna leva ett sunt och hälsosamt liv utan att gräva ner sig i ångest? Hur ska man hinna, plugga? Samt hinna plugga ännu mer i skolan utan att somna mellan lektionerna och vara en trevlig och glad chey _varje_dag_. Träna? Försöka sova i 8 h? Ha moonie? Kolla serier? Umgås med vänner? Äta nyttigt? Blogga? Nej det håller icke.

Äsch Äsch mina och Toves dagar räknas i alla fall ner och idag är det på pricken, exakt 1 månad kvar tills vi flyr från landet och sticker iväg till Thailand i TJUGOEN dagar. ;D Eller ja, i alla fall 21 dagar borta ifrån Sverige. Det kommer ta ett tag att flyga samt att vi ska mellanlanda and crazy shiet like that. Men vi kommer iallafall vara långt bort från kylan.

Jag har suttit på en och annan lektion (SHAME ON ME) och kollat upp hotell och sökt på diverse ställen vi måste besöka när vi är där. Varken jag eller Tove har vart i Thailand tidigare, så allt kommer vara nytt, kul och framförallt roligt. Planen är att att spendera första nätterna i Phuket (då vi landar där) Det som är så himla spännande och befriande är att vi inte har bokat något hotell. Utan planen är att bara dra runt med våra ryggsäckar och besöka vilken stad/strand vi vill, när vi vill, vart vi vill. Så länge vi inte missar planet tillbaka till Sverige känner jag att allt löser sig.

Jag tror att vi under de första dagarna kommer försöka bo så enkelt som möjligt, och lägga ner pengarna på att göra saker. Bergsklättring, snorkling, båtturer, utflykter och att självklart ÄTA. Jävlar vad jag ska äta. Sen i slutet ska vi satsa på lite finare hotell och ta allt med en nypa salt. Beroende på hur mycket pengar vi har kvar. Det är ju då ändå någorlunda tur att jag åker med en tjej som har någorlunda bra koll på sin ekonomi. " Någorlunda. "

Har ni några tips att dela med er av? Kommentera! Eller ska någon av er dit samtidigt?


Likes

Comments