Hej! Jag kommer antagligen inte blogga så himla mycket nu denna veckan eller nästa för jag har väldigt långa lektioner & två hästar nu ;)

Från torsdag till måndag så kommer jag ha två hästar att rida för mamma är i Italien & jag har ändå inget bättre för mig än att rida Lupica också, men det kommer komma en kort liten resumé på veckan:

Torsdag - Molly: Molly fick ridas ut i ca 40min barbacka & hon var pigg men väldigt fin!
Torsdag - Lupica: Lupica fick gå i paddocken, jag ställde fram en stuts som var ganska lång och red över den några gånger. Lupica som är ganska fjantig så var hon inte så fjantig då så jag är nöjd!

Fredag - Molly: Fick ridas ut igen barbacka i 40min (igen) & hon var lite piggare än ändå fin!
Fredag - Lupica: Fick ridas ut samma runda som Molly och jag är faktiskt väldigt nöjd för jag har inte ridit ut på henne på nästan 2 år (hehe)

Lördag - Molly: Molly fick gå i paddocken idag, hoppade 5-stuts & sen bommar på serpentin spåret. När jag hade hoppat stutsen en stund så gjorde jag ett räcke av de & höjde upp de till ca 1m och Molly hoppade det lätt!
Lördag - Lupica: Lupica fick också ridas i paddocken med bara bommar, super din & är verkligen så nöjd för jag har äntligen hittat lite knappar. Hon blir dock väldigt stark på bettet efter bommarna men det gick ändå :D

En liten kort resumé men men, vi hörs!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej! Jag har inte bloggat på nästan en vecka vilket är otroligt tråkigt men jag har inte haft tid eller lust just nu, jag hade tex ett omprov i hkk som behövdes göra men jag tävlade i söndags och det gick super!

Vi åkte till Laholm för att hoppa div 1, jag hoppade en förklass LB då Molly var lite väl övertaggad och hon reste sig (isch) när jag skulle fatta galopp inne på banan men med en snabb dubbelnolla så blev det en vinst! Super kul det var även min och Molly's första vinst tillsammans. Hon nollade även i lagklassen och laget slutade 5:a i omg 1! Super kul och alla var super duktiga!!

Och jag tränade även igår, gick inte super bra för jag red väldigt dålig och kunde inte ge molly de chanser som hon kunde ta, synd men ja livet har sina motgångar, finns inget mer att säga än att Molly blev otroligt fin på slutet och då satt alla avstånd :)

Bilder från Fina NovaSmycket

Likes

Comments

Wow wow wow, det är orden när jag tänker på gårdagens hoppträning för J, CJ var fast på Krk så hans kompis fick rycka in.
Detta var ju tänkt som en lagträning vilket det blev, det var jag, Rebecka, Elin, Nikie & Johanna. Vi ska hoppa Div 1 & jag är super taggad!

Vi började iallafall med att trav-hoppa över räcken & som vanligt så var Molls extremt pigg hahah, hon kunde knappt trava & galopperade på stället Hahah. Typiskt Molly... Hon överhoppade sig ganska mycket men det är för att hon hoppar igenom med hela ryggen och då kommer hennes bakben uppåt, bra träningen helt enkelt!

Senare började vi hoppa fram på linjer där det skulle vara 9 galoppsprång men jag tog en förhållning för mycket så det blev 10, gör om gör rätt så fick vi 9 andra gången. Duktigt! När vi var klara med det så över gick vi till en linje där de var ett högre räcke på slutet, Molly som är klumpig typ ramlade igenom första gången så jag fick vända bort henne för det blev knasigt men andra gången så gick de super bra!
När vi hade gjort de några gånger så skulle vi hoppa bana för att senare höja upp till ca 110-115 (osäker), Molly hoppade igenom banan utan problem och var verkligen jätte fin! När vi höjde upp så var det inga problem bara en linje som jag fick hoppa igenom ett ex antal gånger för jag valde ett galoppsprång för mycket (hehe) men men, Molly var sjukt fin på träningen iallafall till tävling på söndag (igen) och då hoppar vi två LB:er vilket jag är taggad på! ;)

Idag så ska hon på ridas nere på ängen igen för det är för halt för att man ska kunna rida ut och hårt för att kunna rida i paddocken hehe

Slutar skolan tidigt idag så jag ska ut och rida direkt när jag kommer hem så då trimmar vi bara lugnt <3

Vi höörs

Bjuder på denna, har man alltid den gladaste ponnyn ju

Likes

Comments

God kväll<33
Hoppas att alla har haft en bra första dag på veckan trots skolan.
I helgen så har jag varit och hoppat på Kungsbacka Ridklubb. Jag hoppade Lb, La, La. Här kommer en kort liten sammanfattning om helgens starter.

Fredag:
Vi hoppade en Lb som start inför helgens klasser.
När vi lastade ut honom så var han jättepigg och ville absolut inte stå stilla. Då började jag tänka lite på hur det skulle gå inne på banan....
Han bråkade lite på framridningen och den var typ 20 pers där inne så att det var svårt att rida (...) men aja. På framhoppningen så kom den riktiga Sigge tillbaka!! Det var jätteskönt då han inte riktigt varit sig själv<33
Vi går in på banan och gör en dubbelnolla och en 3:e placering på det bara några hundradelar ifrån 1:an och 2:an men aja brons är bra det också!!

Lördag:
Vi hoppade en La, våran andra La tillsammans. Han var jättefin redan ifrån början.
Väl inne på banan så kommer jag helt fel på första hindret men han räddar mig som vanligt och är jättesnäll och hoppar (utan fel), det var en linje till 2:an och då blev ju avståndet helt förstört.. jag set inget avstånd alls och bara släpper honom... vi kom jättefel på det hindret så han gjorde helt rätt val att vika undan. Men vi kom på det igen och han hoppade galant. Han rev även nmr 7, det var en guldig och maxad oxer och jag la honom för långt. Slutresultatet för den rundan blev 10 fel, men det blev många fina språng!!

Söndag:
Sista klassen för helgen och vi hoppade en La.
Han var jättefin redan ifrån början och hoppade som en gud inne på framhoppningen!!
Klassen var i bedömningen A/A:0 (för er som kan klasserna)
Vi går in och gör en klockren dubbelnolla och har en hyfsat bra tid. Det blev en 5:e placering på det!! Är jättenöjd då det är min och Zuggs 3:e la tillsammans+att det var en nationell tävling!! Jag ville även inte satsa så mycket utan jag ville bara ha den dära dubbelnollan. Placeringen var ett+ (haha)
Tyckte att han var absolut finast denna dagen!

Är jättenöjd över helgen! Placerad i 2/3 klasser och nu är det bara 1 nolla kvar till MSV!! Nu taggar vi upp till söndag då vi hoppar div I med laget (Wilma är också med där) <33

PS bästa fotografen garciafoto var även där och tog jättefina bilder på mig och några fler!!

Likes

Comments

Hej och godmorgon!
Idag är det måndag vilket betyder skola (...) men plikten måste göras, har iallafall en tävling på söndag som jag kan se fram emot. Men som rubriken lyder så tävlade jag på Krk förra helgen och resultat & känslomässigt så fick det ingen vidare. Men detta är bara erfarenhet och jag hade inga mål för helgen.

Jag hoppade både LA & MSVB och MsvB var debut för oss båda:
I LA så var det en A:0 och jag sattsade inte på något, vi började i lugn form och växlade upp tempot lite på de längre sträckor. Det blev ett missförstånd på första komenationen så vi fick med oss bakbommen på A-hindret och sen petade vi även en oxer för jag tog en förhållning för mycket. Resten av rundan var bra men ingen bra känsla egentligen.

Sen så debuterade jag MsvB i en väldigt maxad bana och jag hade redan intalat mig att jag skulle utgå om det inte kändes bra. Vi hoppade 1-4ab sen så tyckte jag att de räckte, smart val :) Kan inte säga så mycket mer om runda utom att jag är nöjd över både min och Molly's insatts och vi tar nya tag någon annan vecka.

Denna vecka så hoppar jag första omgången av Div 1 på söndag i Laholm, hoppas på lite bättre resultat och kanske en placering ;) Idag så är det jätte mycket snö ute så jag ska trimma igenom henne på ängen innan hoppträningen för div 1 imorgon :D

Vi hörs <3

Likes

Comments

Hej hej!!
Jag är den andra medlemmen här på bloggen. Detta är min första blogg så är inte så rytinerad eller vad man nu ska säga men aja.
Lite kortfattat om mig:
Jag heter Johanna och är 12 år (snart 13) och bor i Billdal med min familj.

Jag har tre hästar som heter Jocke Pocke Robbin Hood men han kallas för Jocke eller Pocks som jag brukar säga (haha), Daisy & Brunte men han kallas för

Sigge/zugg/bruttis/brunteman (han har 10000000 smeknamn).
Sigge är en C-ponny valack som har mycket energi men kan fortfarande vara lugn, han är speciell då han är en fjording och hoppar & tävlar på den nivån som vi gör. Sigge är nog världens största matvrak!! Han äter allt som går att äta och mat går före allt (haha).
Han är snart 14 år och jag har haft honom i ca 2 år.
Som ni kanske förstår tävlar jag i hoppning på Lb, La nivå och vi behöver bara 1 till nolla för MSV!! Fick min första nolla nu i helgen på Kungsbacka Ridklubb. Mer om helgens tävlingar/starter kommer senare.

Vårat mål nu under 2017 är nog att kvala till MSV, debuta det och bli ennu säkrare på La. Har inte satt några speciella mål nu i år men det kommer väl.

Jocke är en liten B-ponny fux som är 23 år, trots sina år så är han en liten energi bomb och har alltid varit.
Jocke var min andra häst och vi köpte honom nu för ca 5 år sedan. Jocke är nog den hästen som jag har med mest personlighet.

Daisy är ett D-ponny sto på 23 år! Hon är en stabil och lugn häst (beror på hon kallas kanonkulan pågrund utav vissa skäl också). Hon är världens mysigaste lilla krabat och älskar att bli ompysslad. Jag fick Daisy ca 5 månader innan vi fick Jocke så att vi har haft henne i ca 5,5 år nu. Daisy är den snällaste hästen utav jag har. Hon e lite speciell hon också.

Likes

Comments

Hej hej!
Detta blir nog tredje gången eller kanske fjärde gången jag startar en blogg (hehe), men nu så ska jag driva denna tillsammans med Johanna min vän. Lite kortfattat om mig:
Jag heter Wilma Lindgren är 14 år (snart 15) & bor på en egen hästgård i Kungsbacka med min familj & jag går i 8:an på Smedingeskolan.

Jag har en ponny som heter Kiltomer Bay Lady men kallas för Molly eller Molls, vi hoppar nu på LA höjd och ska debutera MsvB imorgon på Kungsbacka. Molly är en 8 årigt sto från Irland med mycket energi, vi köpte henne när hon var 6 år och outbildad så jag har utbildat henne själv kan man säga. Jag tror helt och hållet på henne och våra planer är utomhus SM 2017, det kommer lite information om Johanna också. Vi hörs!!

Likes

Comments