Header

Nu är Nathalie sugen på att göra fler pannband i olika färger och nyanser. Allt från Walt Disney's Musse pigg och Mimmi till ett läckert champagnefärgat med inslag av svarta lackade pärlor, självklart med lite strass. Vilket tycker ni är snyggast?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Namn: Ulrika Täng Delin

Familj: Min man Dan och mina två barn Lukas och Cecilia.

Har du några djur? Jag har en häst tillsammans med min dotter. Han är en 6-årig valack, SWB. Vi har även en hund som heter Frida. Hon är 11 år och är av rasen hårig jämthund.

Vilka fritidsintressen har du? Sommarstugan, hästar, bilsport och naturen

När började du att rida? Tror jag var 6 år första gången, på en vit shettis red jag på. Min favorithäst på ridskolan Clareberg i Göteborg hette Tinto.

Rider helst... i skogen, dressyr och tränar NH.

Vad har du som mål med Riggo? Uppvisning på Scandinavium! Men det blir när vi är pensionärer.

Har du tävlat i någon ridgren? Ja, i hoppning.

Har du tävlat inom en annan sport? Jag har varit racerförare i 17 år, folkrace, racing, bilorientering och rally, fast då som kartläsare. Dock slutade jag med detta för ca 15 år sedan.

Berätta något om dig som nästan ingen vet om: Oj,det var svårt! Jag är ju ganska öppen av mig. Men jag har dansat på balettakademin i Göteborg och haft uppvisning på konserthuset i Göteborg.

Beskriv dig med endast tre ord: Ärlig, snäll och viljestark!

Vad är du mest stolt över i ditt liv? Besluten som jag har tagit, baserat på magkänslan.

Mitt bästa hästminne: Första gången jag och min dotter red ut tillsammans med var sin häst.

Slutligen! Om du vann 10 miljoner kronor. Vad skulle du göra med pengarna då? Jag skulle köpa en hästgård och ta hand om djur som farit illa!

Likes

Comments

Ulrika Täng Delin har lovat att svara på alla frågor som ni skickar in. Svaren får ni på onsdag.

Likes

Comments

​Igår var vi iväg på vår första tävling för i år. En nervös Nathalie och en mycket spänd Willie! Han var inte alls sig lik. Han var tittig och spänd och kunde inte slappna av. I första klassen gick han inte alls bra och sprang bara ifrån arbetet och blev stark. Resultatet blev därefter också. Vi skrapade ihop 64,815 % och vi fick med oss en 4:e placering hem. I andra klassen gick han mycket bättre och var lite mer avspänd men blev väldigt stark efter första galoppdelen i programmet och vi hade lite missar här och där som drog ner mycket på poängen. Så vi fick 61.786% i andra klassen. Inte jätte nöjd med första tävlingen men vi laddar om och tar nya tag till första omgången i Div III om två veckor. Julia var även med och tävlade med sin egen häst Alwa. De lyckades rida sig till en första placering i första klassen på 72,778%, och tog en andra placering i andra klassen på 69,821 %. Bra jobbat! Eftersom vi var på tävling igår och Nathalie fick jobba så kommer veckans gäst presenteras senare idag. Så håll utkik. 

Likes

Comments

Namn: Frida Haag

Har du några djur? Jag har en häst som heter Chili. Hon är av rasen American Quarter och hon är fem år. Jag har även en hund som heter Joppe. Han är åtta år och är av rasen Lancashire Heeler.

Vilket gymnasium gick du på? Nobelgymnasiet i Karlstad, inriktning transport.

Vilket yrke har du? Jag jobbar som lastbilschaufför.

När började du rida? Jag fick min första ponny när jag var tre år. En shetlandsponny som heter Edison.

Vilken ridgren tycker du är roligast? Westernridning, eftersom jag i princip alltid har ridit det.

Har du tävlat? Ja! jag har faktiskt tävlat i westernriding och horsemanship i allsvenskan och SM på ponny. Jag tävlar även med min nuvarande häst Chili också.

Bästa hästminne? Det var nog när jag och Chili vann en klass. Det var vår andra tävling tillsammans. Det var jätte roligt!

Vad gör du om 10 år? Bor på en hästgård med tre egna hästar.

Slutligen! Din största dröm är att: Gifta mig rikt och ha massa hästar och inte behöva jobba!
Likes

Comments

Nu är det dax för mig att bege mig mot flyget som tar mig till Tyskland för två veckors tid framåt. Då lämnar jag över bloggen till Nathalie och Julia som kommer sköta den under denna tid. Eftersom jag inte vet hur nätverket fungerar där så kan jag inte lova update varje dag men ska försök få in någon update.

Hoppas ni får det bra så ses vi snart igen! Kram Jennifer

Likes

Comments

Vår femte gäst på bloggen är Frida Haag.
Frida kommer svara på era frågor under onsdagen.

Nästa helg är det äntligen dax för årets första tävling. Vi ska åka till Karlskoga för att starta upp denna tävlingssäsong. Dock kommer inte hela Teamet vara närvarande men de som är med kommer nog få det kul. Vi börjar med mjukstart och rider då LC.1 och LB.1.

Imorgon ska Willie ut på en kortare och lugnare tur. I Fredags gick han hårt dressyrpass för Lena. Lördag gick han på långtur ute och idag ett dressyrpass i paddocken. Så imorgon förtjänar han en lite lugnare tur.

Även idag kom solen fram. Va ca 12grader när vi åkte ner. Så idag kunde man sitta ute i en tunn hoddie utan att frysa. Riktigt härligt. Tror det skulle va så mesta dels av den nya veckan så det blir nog en bra vecka.

Likes

Comments

Bloggen har under några dagar inte uppdaterats. Skälet är att Willie var lite oren under veckan men är helt återställd nu. Vi vet dock inte va det kan ha varit, kanske hade han sträckt sig eller något liknande. Men det är inget problem nu.
På tisdag åker Jennifer till Tyskland så därför tar Nathalie och Julia över uppdateringen här på bloggen. Jennifer sköter gästerna som vanligt om hon har internet under tiden hon är borta. Två gäster är fixade så nu längtar vi mer än allt för att presentera dem.
Om Jennifer kommer ha tillgång till internet varje dag kanske det kommer upp ett inlägg då och då om hur Tyskland är. Sedan när hon är hemma igen kommer en sammanfattning om hur det är att vara i Tyskland två veckor utan familj och djur.

Imorgon ska Jennifer rida ut på Willie. Hon har inte ridit sedan torsdagen innan vi åkte till Göteborg Horse show. Så två veckor har hon varit ifrån stallet. Så innan hon försvinner två veckor till ska hon få chansen rida Willie i alla fall en gång.

Hoppas att även vädret håller sig. Vi har inte kollat in det ännu hur det ser ut men hade ju varit kul om det inte regnade. Bästa vore om solen tittade fram. Ha en trevlig helg och hoppas att ni får trevligt väder.

Likes

Comments

Under lovet så skulle bloggen uppdateras om hur härligt de varit med att rida i det vackra vädret under dagen. Dock har inte detta blivit uppfyllt. Orsaken är ganska enkelt egentligen. Willie tappade en sko och fick tillbaka den igår. ,en sedan har även Jennifer varit riktigt dålig. Redan förra torsdagen blev hon dålig. Samt att hon åkte av förra tisdagen och inte tog hon det lugnt för den delen heller. Jennifer red både Willie och Sessan dagarna innan Göteborg som hon kanske skulle ha hoppat över. För ca 2 veckor innan åkte hon på influensan. Dock gick hon till skolan och tränade ändå. Men vaddå, det gick ju över på ca 2 veckor? Så varför bry sig. Men kroppen började säga emot i Göteborg. Under dressyren var det nära att kroppen skulle lägga av. Som tur va hade vi hotellet nära så hon fick gå och vila i ca 2-3 timmar. Sedan klarade hon sig hela kvällspasset. Helgen hemma i Grums var faktiskt bra. Dock kom en hosta på posten som inte var beställd. Så mycket hostmedicin svaldes under den helgen. Måndagen var samma som lördag och söndag. Kände sig på bättrings vägen. Men på Tisdag kollapsa kroppen igen. Illamående och nära att svimma ännu en gång. Under hela tisdagen klara Jennifer att vara vaken fem timmar. Sedan sov hon hela nitton timmar. Kroppen sa till rejält denna tisdag. Hon mådde illa så fort hon satt upp samt stod upp. Vi började bli oroliga och sökte upp hjälp. Doktorerna kunde inte säga vad det var hon hade. Det enda resultatet kom fram till var väldigt lågt blodtryck, uttorkad och en liten hjärnskakning från när jag flög av på träningen. Så Jennifer skulle hem och vila resten av hennes lov. Samt att dricka mycket vatten.
De vi vill komma fram med i detta inlägg är att kroppen må klara av mycket. Men när den väl inte gör det längre så säger den ifrån. Det är som att kroppen går in i väggen. För oss hästägare kan det vara svårt att slappna av fastän man är sjuk. Men om möjligheterna finns. Fråga om hjälp. Tro inte att kroppen klarar allt. Resultatet blir värre senare och ifall Jennifer fick gå tillbaka hade hon nog stannat hemma första gången hon blev sjuk. Genom att vila ut sig ordentligt kan göra att kroppen blir helt frisk istället för att må dåligt sen igen efter ett litet tag. Jennifers kropp gjorde så som att den klara inte ens av att sitta upp. Då illamåendet kom och tillslut klarar hon inte ens av att sitta upp utan att spy.
Så ett tips. Vila när ni får chansen. Det är mycket aktiv sport vi håller på med och man måste vila ibland och ta det lugnt trots att det är riktigt tråkigt. Man vill inte ligga inne en hel vecka för att man aldrig orkade göra det den första gången. Kom ihåg, denna sport tar på en hårt. Vi älskar det vi gör men ibland tvingas vi vila ifrån det.

Nu börjar Jennifer bli bra igen och Willie har fått tillbaka sin sko. Så snart kommer uppdateringarna börja som vanligt igen.

Likes

Comments

Likes

Comments