I lördags kom hon och allt har gått över förväntan. Hon fastnade direkt för zalza o lillan och för oss ❤ och vi för henne vilken häst! Ihopsläppet gick super de blev inte ens ett skrik utan de fattade direkt tycke för varandra. Artemis är hennes namn men vi ville gärna kalla henne för något lite lättare så det fick bli Ammi :)

I söndags va vi på hööks och shoppade lite nya saker till henne. De blev träns tyglar bett och lite annat smått o gott :) ungarna älskar henne och tycker detta är så roligt :)
Efter hööks så ville Ebba o Ellie rida "staden" som dom kallar rundan. Man rider igenom ett bostadsområde sen vidare ut i skogen. Jag ledde Ammi. Allt gick kanon och vi tränade på att stanna o vänta och på att de andra kunde rida iväg och sen komma tillbaka. Inga problem.
Sen när vi kom tillbaka till stallet så fick de stora tjejerna testa skritta Ammi lite i padocken när jag ledde, de va inga problem alls de va kul tyckte Ammi :)

Igår fick hästarna vila.

Idag har jag tömkört Ammi, vi tränade lite volter och åttor. Mycket roligt att hantera en sån här väljobbad häst märks förra ägarna hanterat henne mycket. Hon tar bettet bra o lyssnar på mig. Vi tränade på att göra halter och stå still. Sen framåt i skritt och halt igen. Testade även trav och övergång till skritt. Gick kanon hon är super duktig och lyhörd, de märks att hon vill jobba vilket är riktigt roligt!
Därefter fick Ebba o Ellie rida henne lite och idag testade vi att ha fötterna i stigbyglarna och vad som hände om man trycker lite med fötterna. Ammi förstod direkt vad vi menade. De fick även prova att trava lite o Ebba ville jag skulle ta bort grimskaftet så hon fick skritta lite utan att jag höll i men jag gick tätt intill.
Ammi gick så snällt jämte mig :)
Lycklig häst lycklig mamma och superlyckliga barn 😍

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nu börjas det planeras tävlingar framöver! Ska bli så roligt! Vi kommer kicka igång med någon pay and jump sen kommer Ebba starta sin första regionala tävling i slutet på februari i Tingsryd. Ska bli riktigt spännande!

Ebba är snart uppe i 100 felfria rundor så då ska vi fira 👍

Likes

Comments

Vi har tagit det svåra o tuffa beslutat att sälja vår älskade Lussan. Har funderat på det en längre tid då det har varit för mycket för barnen att ha 3 ponnysar spec Ebba. Hon har haft 3 hästar i tävlings kondition och de kan man verkligen inte begära av en 8 åring.

Jag har länge velat ha en egen till mig själv som jag kan rida, är väldigt roligt att köra vagn och jag kommer sakna mina rundor med Lus men Gud vad jag saknar att rida.

Så på lördag kommer min stjärna, en fjording vid namn Artemis ett sto som är 3 år gammal så de kommer vara mitt projekt framöver ska bli oerhört roligt!

Likes

Comments

Nu va det länge sen vi bloggade. Inte haft tid pga flytt och renovering men nu ska de bli andra bullar ;) hästarna har också haft lite vila. Behövligt! Nu börjar de komma igång igen inför nästa års tävlings säsong.
På lördag blir det pay and jump här i Mörrum för Ebba och Lussan. Så idag va de tillbaka på träningen och det gick kanon trots att Lus va lite trött inte varit på träning på ett tag nu ;)

Både trött ryttare o ponny ;)

Likes

Comments

efter tävlingen blev det en underbar tur i skogen med Zalza 💜 som han älskar att komma ut i skogen med sin vagn 👌

Likes

Comments

Ebba och Lillan felfria i LD

Likes

Comments


Ebba och Lussan felfria i LD

Likes

Comments

Lokal ponnytävling

idag i Sölvesborg

3 felfria rundor av 4!

Ebba med sina pållar Lussan

och Lillan <3

Wow vilken tävlingsdag det var idag! av 4 rundor hoppade Ebba 3 felfritt! Lillan hoppade felfritt båda klasserna LE och LD och Lus blev väldigt rädd för blomdekorationerna som dom hade uppe på ena kortsidan i ridhuset så hon ville först inte gå där alls men efter lite kämpande och att Ebba fick lägga en volt så blev de 4 fel totalt i LE och i LD va dom felfria. Mycket duktiga hästar idag och fantastisk ryttare!

Likes

Comments

flickorna va så nöjda över dagen :)

Likes

Comments

Ebba o Lus tävlade 40cm och 50cm både klasserna felfria, här är ett klipp från 40cm klassen :)

Likes

Comments