Hejsan! Nu sitter jag på jobbet, det är första passet efter olyckan. Den där olyckan som verkligen inte fick hända. Men det hände ändå... Jag tänkte att jag ska berätta vad som hände.

Det var en helt vanlig tisdag (6 september) jag var ovanligt pigg och åkte lite tidigare till jobbet än vad jag brukar. Det är alltid skönt att kunna stämma av med den som jobbat passet innan. Men jag hann inte så långt. Jag kom bara ca 10 minuter från hemmet. När jag kommer på vägen flyger det en stor mörk fågel rakt mot vindrutan, den dök upp så snabbt att jag reagerade av ren instinkt. När jag hade väjt​ för fågeln vred jag på ratten igen för att komma tillbaka till min körbana igen men då fick jag sladd. Den första klarade jag av att häva men den andra gick inte så bra så när jag försökte häva den åkte jag på bred ställ rakt ner i diket där jag, enligt vad brandmännen trodde hade voltat 3-4 varv.

Jag tyckte dock inte att jag hade voltat så många varv utan det kändes mer som att jag hade voltat ett. Allt gickså fort men jag kommer ihåg att jag trodde att jag skulle ordna upp de men det fick jag äta upp ganska snabbt. 

Bilen hamnade på passagerarsidan så jag hängde i bältet ett litet tag innan hörde hur det började knastra vilket gjorde att jag skyndade mig ut ur bilen då jag var stensäker på att det var motorn. Jag klättrade ut genom förardörren och hoppade ner från bilens undersida. Det var ca 2 meter ner vilket var mer än jag var beredd på men de va inget jag tänkte på så. 

Det enda jag kunde tänka på när jag väl var ute ur bilen var "hur kommer jag till jobbet nu?". Jag hade tur att det först stannade en kille och sedan en tjej och som dessutom stannade hos mig tills jag blev lastad på båren och vidare in i ambulansen. Det som hände sen är ganska blurrigt. Jag kommer ihåg våga frågamen av att det var sjukt mycket folk runt omkring mig. Någonstans i vimlet ringde jag både mamma och pappa, pappa kom efter en stund då det tar ca 20 min från hans jobb till där olyckan hände. Mamma kunde inte komma för hon var på jobbet och har inte körkort. 

Väl inne på akuten kollade de igenom mig och sedan fick jag vänta på röntgen. Jag hade tur för röntgen visade inget. Så efter att ha varit fastspänd på en hård bår med näck krage och något annat som skulle göra att jag inte kunde röra mig i ca 4 timmar fick jag äntligen komma loss. Den befrielsen var underbar! 

När jag och pappa åkte hem från akutenså åkte vi förbi bilskroten för att se om bilen hade kommit in och för att rensa ur de viktigaste. Det visade sig att jag hade haft mer tur än jag trott! Ni kan själva se på bilden.

Jag vet inte om ni två tjejen o killen som stannade för att hjälpa mig läser detta men om ni gör det så vill jag bara säga att jag är så tacksam över att ni stannade!! Tack!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hejsan! Nu var det ett bra tag sen jag bloggade igen och det beror på att jag har jobbat ganska mycket och haft mycket med hästarna men nu är det lite lugnare. Men vet ni vad som händer nu när jag vill ta upp bloggandet igen? Jo jag tappar mobilen i golvet på en krog i Falkenberg när jag var där med min syster och hennes kille i lördags och hela skärmen sprack! Den fungerar tyvärr inte men jag har lämnat in den för att laga den. Det är skönt att den är inlämnad nu och att jag kommer få hämta ut en helt ny om ca två veckor!! Jag har dessutom bokat tid för både nagelförlängning och fransförlängning! Så taggad på detta eftersom jag inte har haft de på hela sommaren. Jag provade fransar i våras men slutade med det efter midsommar för att jag inte riktigt hade tid för det och samma med naglar.

Skrev aldrig hur det gick på Gladas debut tävling och det gick faktiskt riktigt bra! Vi fick 66% och det är jag så sjukt nöjd med. Hon var inte alls rolig när jag skulle hoppa upp och när mamma skulle spänna sadelgjorden för hon betedde sig verkligen som en hingst. Men men mamma kunde inte spänna så mycket så jag fick sitta lite löst under tiden som jag red genom skogen från parkeringen till framridningen. Hon var så uppblåst och hade verkligen ett massivt steg som jag knappt kunde sitta ner i.. Hon flög runt lite på framridningen och kändes ändå ganska fin. Väl inne i ridhuset slappnade hon av mer och fick lite vila i steget.

Nu måste jag ut och mata hästarna för att sedan gå o lägga mig några timmar innan jobbet börjar.

Likes

Comments

Hejsan! Veckan har verkligen gått i vågor! I söndags när jag vaknade efter jobbet ca 11 så hade jag närmare 39 grader i feber. Skulle egentligen jobba söndagsnatten oxo men pga febern fick jag be en annan ta den.

Måndagen var det egentligen träning på schemat vilket jag fick avstyra på grund av febern som under måndagen hade gått ner men ändå kändes av. Lena red Glada och mamma red C. Mamma hoppade till och med! Det gick väldigt bra.

Tisdagen åkte jag till jobbet och jobbade fm. Sen red jag C men orkade inte rida G..

Onsdagen red jag G men hon va så mycket överallt att jag inte visste vad jag skulle ta mig till.. Så det fick bli en uteritt med massa galopp så hon skulle bli av med energin men det verkade inte hjälpa så mycket.. Vi var nog ute i 1h och 30 min i ösregn. C fick bli lite ompysslad för ville verkligen inte ut i skitvädret en gång till.. Sen var det dags för nattjobb igen.

Torsdagen började med att jag fick sova från ca8-12.30 för att sedan åka in till veterinären med en avLenas kattungar som skulle besiktigas, vaccineras och chippas. Det gick bra och vi fick även med mamma hem från jobbet när vi ändå va i stan. När vi väl kom hem så skulle jag köra ett genrep inför tävlingen imorgon med båda hästarna. Men när jag tar in dem så ser jag att G bara har en sko. F*n detta var verkligen lägligt. Jag va riktigt förbannad för hon va ju precis nyskodd! Hon hade haft skorna i EN vecka, EN! Men men som tur är så hade kusinen några söm så, eftersom jag har tappskokompeten så fick jag så på den. Blev inte så jätte bra men den sitter under helgen iallafall tills våran hovslagare kan komma o slå på den på nytt.

C kommer inte gå på tävlingen imorgon då hon inte kändes fräsch och jag vill inte pressa henne. Men G ska gå sin första LC:1, spännande!

Likes

Comments

Igår (fredag) stod det hoppning på schemat för C. Hon kändes riktigt fin och lyssnade bra på hjälperna. Hoppas hon är lika fin på träningen på måndag 👏🏼😀
G fick en tur i skogen för att hålla sin framåtbjudning som har kommit som en blixt från ovan 😅 pigg och glad!

Idag (lördag) fick G hoppa vilket hon skötte mycket bra. Långt över förväntan då hon verkligen sög mot hindren och ville hoppa allt vi styrde på även när hon kom helt fel så hoppade hon. Det brukar hon göra och då hoppar hon så mycket bättre än när hon kommer perfekt. Hon blev bara lite förbannad på mig för att jag ville få igenom ett galoppombyte, vilket hon kan men tycker att det är lite tekniskt svårt. Så la till spöt och gjorde en lite tydligare ny galoppfattning i det nya varvet vilket hon blev lite förbannad på mig 😂 lite roligt att hon tror att hon kan klara allt själv vilket hon inte gör😂😅
Och C fick ta en tur i skogen idag med mamma och hennes häst Ängla. Det var nog riktigt uppskattat för hon blev lite stark och spetsade öronen i galoppen när hon fick vara först😍

Nu sitter jag på jobbet och tar det lite lugnt. Försöker planera veckan och hitta ett bra upplägg för hästarna inför tävlingen på fredag. Jag vet det är inte någon stor tävling för det är ju "bara" en pay&ride. Men ändå tävling som tävling hästarna ska vara i form och kännas fräscha!

Likes

Comments

Igår var jag på Hööks i Skövde med Hanna. Jag köpte två träns och en graman. Glada blev riktigt snygg i sitt men C har tydligen för stort huvud för att passa i storlek full?!? Blir galen på att allt antingen är lite för litet eller alldeles för stort... Har bara hittat ett träns som verkligen passar perfekt och det är hennes Micklem träns.

Så idag har jag provat båda tränsen på dem och Glada blev faktiskt riktigt snygg! Eftersom Cs var lite för litet så vet jag inte om jag ska prova igen i morgon eller om jag ger mamma tränset så hon kan ha det på sin häst.

Båda hästarna gick såå bra idag! Började med Glada o red ut med mamma på en runda som tar ca 30 min, perfekt framridning och hon hann bli varm i kroppen. Sen red jag på banan lite dressyr och hon gick så bra! Jag blir bara mer och mer förvånad över denna häst!
C red jag bara på banan och när jag red henne så öste regnet ner och vi blev så blöta.. Men vad gör det när hästen går som en klocka om inte bättre än en klocka! Jag red henne på gramanen just för att få henne lite rundare i överlinjen, hon har lätt för att ta upp huvudet i fattningar mellan trav - galopp och skritt - galopp så för att hon inte ska slå upp huvudet har jag den. MEN jag har aldrig gramanen hårt spänt utan hon kan ju fortfarande ta upp huvudet men inte riktigt lika högt som utan den.

Här är mina tjejer i sina nya träns😍

Likes

Comments

Det är skönt när hovslagaren kan komma redan samma vecka som vi ringer. C har fått gå med en "gummistövel" som jag har skrivit i tidigare inlägg. Måste medge att det ser lite roligt ut när hon kommer gåendes med den på!

Så imorgon (onsdag) klockan 10 kommer hovslagaren och skor Glada och C. Så ska vi träna på dressyrprogrammen som ska ridas den 12 augusti. Måste medge att jag är lite nervös eftersom det är den första dressyrtävlingen på många många år och dessutom debut för båda hästarna. Men vad är det dem säger? Att lite nervositet gör att man koncentrerar sig bättre?

Likes

Comments

Onsdagen den 22/7 var jag på P&J med stjärnorna. Glada hoppade 50-60cm och det tyckte jag var lagom som första tävling! Hon är ju lite speciell så på framhoppningen så började C gnägga och då tappade Glada allt fokus på hindrens och skulle bara gå till C... Men väl inne på banan var hon väldigt duktig och lyssnade bra! Hindrens var dock alldeles för låga för hon hoppade knappt över dem. Men som sagt en bra start!

C fick hoppa 1m-1.10m. I 1m hoppade vi felfritt i både grundomgången och omhoppningen då vi var med i Gäsenecupen. Vi vann den klassen! Så himla glad hon räddade mig så många gånger o stilpoängen skulle nog varit på minus😅 i 1.10m så fick vi två ner i grunden men hon kändes mycket finare här än i 1m..

Vet inte vad jag har gett mig in på men jag ska på P&R den 12/8, även denna gång med båda hästarna. Glada får gå en klass medan C får göra två för att hon är mer rutinerad.

Likes

Comments

Idag fick jag med mig mamma ut på en tur med Glada och C. Vi red en jättehärlig runda! Men mitt i så går sömmarna av på insidan på vänster hovens sko. Vi galopperade och jag hörde direkt när det hände så mamma fick hoppa av och hålla Glada medan jag bedömde hur illa det var. Det blev att skritta den lilla biten på 45 min tillbaka till sommarbetet där pappa kom med transporten så vi kunde ta hem tjejerna. Väl hemma drog jag av skon och jag kan ju säga att jag är ganska glad för att vi fick gå tappskokompetenskurs på skolan för det är inte alltid lätt att dra av en sko så att hoven inte går sönder. Så istället för sko har hon en typ "gummistövel" på sig ute, just för att hennes hovar går sönder så lätt. Men eftersom hon inte kan ha den hela tiden så får de stå inne på nätterna.

Söta lilla Glada stod och sov när vi gjorde iordning dem 😍 hon överraskade mig idag då vi inte red någon kort runda så var hon jättepigg och framåt hela tiden! Och innan C fick en grappsko så galopperade vi ganska länge i både nedförsbackar och uppförsbackar vilket hon i vanligtvis aldrig orkar hålla ihop sig men idag gjorde hon de! Roligt!!

Likes

Comments

Vet att det var längesen jag uppdaterade men ska försöka komma igång igen👏🏼☺️

Det har varit så dåligt väder fram till i fredags när det faktiskt blev riktigt fint och varmt! I fredags var det träning och jobb som stod på schemat. Med nästan +25 grader redan kl 9 på morgonen började jag ångra att jag hade sagt till att jag skulle ha med mig båda hästarna. Men men tänkte jag i körde på! Jag och C fick en rejäl genomkörare av min tränare, Sandra. Vet inte riktigt men vi var inte på topp alls, jag red inte som jag borde och Det kändes till en början att C hade en låsning i högerbogen för vi fick inte till galoppombytena alls. I slutet var hon iallafall genomriden men känslan bestod. När jag skulle hoppa upp på Glada och rida orkade jag bara halva träningen för att jag fick värmeslag o nästan ramlade av😅 men oj vad jag kämpade! Mamma och Lena sa att jag hade vita fläckar i ansiktet samt att mun och näsa var helt kritvita😅

Nu hår hästarna på bete och har det allmänt lyxigt och härligt 😍👌🏼

Likes

Comments

Nu är det endast 6dagar kvar tills jag tar studenten!! Kan ni förstå hur taggad och glad jag är? Det var lite surt att se min lillasyster ta studenten i fredags alltså en vecka före mig. Men så går det när man byter skola och linje från högskoleförberedande till yrkesförberedande.
Det såg så roligt ut när de sprang ut och när de åkte flak! Det är inte konstigt att jag längtar då ju.

Red C idag vilket jag inte har gjort på några dagar för att jag har haft 40 i feber och mått riktigt dåligt. Jag är inte helt bra än men febern är borta så imorgon blir det jobb 7-15 och sen hem för att rida om jag mår som jag vill må.

Likes

Comments