Postad i: Jag

Hejsan hoppas allt är bra! Jag måste bara berätta om vad som höll på att händoa när jag köre hem från jobbet imorse! När jag kommer cirka 5 min från jobbet så ser jag att jag kommer få möte och tänker "okej det ä lugnt vi kör ju på en landsväg så det finns gott om plats" MEN först i ledet är det en traktor och efter traktorn kommer det en antagligen väldigt stressad v60 (tror det var en v60!) förare som antagligen tänker något i stil med "shit jag är sen och såklart åker det en traktor framför mig! Det kommer en bil i möte men jag hinner". Sagt och gjort så svängde han ut över å min sida av körbanan och det är här v60 föraren får syn på att jag är bra mycket närmare än vad han trodde. Skulle jag uppskatta avståndet mellan oss så var det nog inte mer än max 50 cm. Som tur var höll jag mig ganska nära den vita markeringen på höger kanten just för att jag tycker att det är sjukt obehagligt att möta bilar efter olyckan i höstas... Det var på grund av detta som vi inte krockade! Säger bara JÄVLA IDIOT som inte kan avståndsbeömma men framför allt sätter andra och inte bara sig själv i väldig fara! Jag var så säker på att det skulle smälla att jag lixom väntade på de. Jag blev handlingsförlamad...

Detta är något jag har väldigt svårt för när jag kör bil och vill då helst inte köra längre än en radie på max 3 mil från hemmet. Allt som är längre kräver längre förberedelse. Som när jag åker en gång i månaden till Jönköping för att fixa naglarna så ollar jag nästan alltid med tid när det är cirka två veckor kvar.

Så till dig som körde den där bilen och som höll på att krocka med mig säger jag bara att jag hoppas verkligen att du var ensam i den där bilen! Att du inte hade några barn, djur eller någon annan i bilen. För så som du körde så borde du stannat hemma idag.

Tänk efter när ni gör val i trafiken, tänk på alla andra och inte bara på er själva!

Likes

Comments

Hejsan hoppas att allt är bra! Jag har ju inte uppdaterat nått veckan som var eftersom det har varit väldigt jobbigt på grund av att vi var tvungna att låta min hund få somna in. Det är fortfarande jukt jobbigt att prata om och nu när jag skriver detta så sitter jag med tårar i ögonen. Har inte heller kunnat sova så bra för har drömt så sjukt mycket mardrömmar eller mardrömmar är det inte för det är samma mardröm. Den är så konstig så vet inte hur jag ska förklara den. Men iallafall så har jag varit väldigt trött och ganska slutkörd.

Har inte blivit så att jag har ridit G under ca 2 veckor nu för när hon kastade av mig landade jag på snön som var stenhård så jag har sjukt ont i nackn och mer ont i ryggen... Känns så lyckat nu när vi ändå var på gång och hade ganska bra flow och hon kändes så fin innan men ja det var väl dags att åka av... Men istället för att rida så har jag longerat henne vilket har gått över förväntan så hon har inte stått i hagen och skrotat vilket ändå känns bra då det är träning på måndag igen. Taggad!!

Provade igår att rida C eftersom hon bara ska skittas och dessutom är väldigt stabil och lugn så kände att det var smart att börja lite lätt med henne istället för att hoppa upp på G som är lite elektrisk nu. C var jättesnäll och vi myste massor innan vi red iväg, jag passade på att klippa både man och svans för hon ser ut som en mammut nu haha. Men jag vill inte klippa henne nu eftersom sommrpälsen börjar sättas redan nu och att hon inte rids så hårt att hon skulle behöva klippas.

Nu ska jag äntligen få sova efter nattens jobb, ha de bra!

Likes

Comments

Postad i: Jag

Hejsan hoppas allt är bra!

Igår var det en riktigt jobbig dag inte bara för mig utan för hela familjen. Det var nämligen så att vi var tvungna att låta min hund få somna in. Under helgen blev han dålig, han kunde inte stödja på ena bakbenet. Vi kunde aldrig föreställa oss att det var så illa som det visade sig på röntgen. Röntgen visade att hans ena höftula antagligen hade fått en rejäl smäll och att han sedan innan haft artros eller någon sort av tumör. Det känns som att vi gjorde rätt val att låta honom få somna in och slippa lidandet.

Vi fick iallafall 9 år tillsammans vilket jag är så glad för! Han var den perfekta familjehunden, han var supersnäll med barn, djur och hans var som en unghund ända in i det sista. Det var väldigt tomt i morse när jag kom ner till köket för att fixa frukost inför jobbet men det här kommer vara min vardag numera... Saknar honom verkligen jättmycket.

Likes

Comments

Postad i: Jag

Hejsan hoppas dagen har varit bra! Under förmiddagen åkte jag och min syster till Falköping för att handla mat, när vi kom hem gick jag ut till stallet. Det blev ingen ridning idag heller men provade att longera G med inspänning så att hon skulle få jobba igenom sig ändå vilket hon gjorde över förväntan och jag är så nöjd med henne!

Imorgon måste jag rida G även fast jag har ont i huvud, nacke ch rygg än med tanke påä träningn på måndag. Så hon blir ordentligt genomriden, hon fick ju dock jobba ordentligt idag men det är alltid skön att få känna efter. Jag tror och hoppas att hon kommer vara ganska snäll imorgon.

Någon mer än jag som kände av vårsolen idag? Det är så underbart att det äntligen är på gång till att bli vår och sommar! Jag längtar efter att trännga och tävlinga utomhus men framför allt att få slippa snö, is och kyla.

Likes

Comments

Postad i: Glada, Jag

Hejsan hoppas dagen har varit bra. Idag hände något sjukt obehagligt när jag skulle ta in och mata hästarna. Något jag har märkt av är att det känns som att någon/något står och inspekterar mig när jag är i stallet, speciellt när jag är själv.

Tänkte iallafall berätta om en händelse som hände i höstas mitt på dagen när jag skulle rida G.
Jag började som vanligt med att gå och hämta G i hagen vid ridbanan. Av någon anledning vägrade G gå in genom den vanliga dörren så efter en hel del bråk fick i gå genom den andra dörren som inte används i samma utsträckning. Där gick hon iallafall in men ville inte alls gå genom gången upp dit jag ville att hon skulle stå. Men efter lite backande och tjutande från hennes sida gick hon sen med mig upp, väl där uppe så kunde hon inte srå stilla. Det är inte så ovanligt när vi är ensamma att hon alltid ska hålla på och greja så som skrapa, gå fram o tillbaka osv.

Men när jag har fått av henne täcket och borstat halsen på ena sidan gör jag från hörännet att det är någon som går där och släpar fötterna fram över oss och vidare en bit för att sedan sucka och välta en halmbal. När balen välte så hördes det tydligt att detta något stönade högt som när man tar i för att välta en bal på ca 250-300 kr. Det är tungt! Och smälln som de blev när balen vältes! OMG trodde helt seriöst att jag skulle skita på mig. G hade stått som förstelnad fram tilld balen dunsade ner på hörännets golv. Efter det fick hon total panik ooch jag med så medan balen knuffades bort över oss skyndade jag mig att ta på henne sadel, träns och skydd och en hjälm på mig. Hann inte ens få på mig stövlarna för att jag var så sjukt rädd och det va även G!

När vi väl va påklädda så skyndade vi oss ut och vidare till ridbanan där vi spenderade nästan en timmes ridning eftersom jag inte ville vara själv i stallet om det hände igen. Men jag hade tur för min kusin kom och skulle rida på sin unghäst så vi passade på att rida ut en sväng på ca 30-40 min och sen var det ändå het okej att vara i stallet för då var det lugnt.

När jag berättade om händelsen för mina föräldrar skattade de bort det som att jag hade hittat på vilket jag inte har! Mamma gick up på rnnet för att kolla om det jag sagt stämde och när hon kom ner sa hon bara att det inte hade varit något där uppe och att jag skulle sluta larva mig. Jag tycker att det är sjukt obehagligt att vara ensam i stallet speciellt när det är kväll och mörkt.

Detta är bara en av många händelser men det är den absolut läskigaste!! Har ni varit med om något liknande?

Likes

Comments

Postad i: Confidence A, Glada, Jag

Hejsan alla goa och glada! Nu har jag äntligen fått min nya dator!!! ÖVERLYCKLIG!

Ja vad har hänt de senaste? Jag har hunnit bli sjuk och frisk sisådär 3-4 ggr med hög feber men bara under ett dygn. Väldigt skumt! Ringde även in till vårdcentralen och frågade om en läkartid pga min hosta som alltid tar flera månader att gå över.. Fick ett så dåligt bemötande då jag hostde väldigt mycket och hade svårt att andas. Hon i andra ändan sa att jag kunde ringa tillbaka morgonen där på då de bara hade "akuttider". Kan meddela att jag inte var glad alls utan förbanad och det höre hon nog med mellan mina väsningar till andetag. Ringde igen dagen efter och fick samma tykna kärring men hon fixade denna gång så att jag fick recept cocillana.

Jag har hunnit åka iväg på träning med G, hon blir så överdrivt spänd under vinterhalvåret så för minsta lilla grej så flyger hon i luften... Suck så sent som i söndags fick jag käka grus eller rättare sagt snö... Så ja nu sitter jag här i köket med hjärnskakning ont i nacke, rygg och höft. Men å måndag är det träning igen! Det är så skönt att komma iväg på träning i ridhus för då blir hon mer genomriden och jag får dessutom hjälp från backen vilket är guld värt!

Igår longerade jag henne i snön på ridbanan efterom jag inte vågar rida med de smärtor jag har just nu. Longeringen gick helt okej med tanke på att det är något hon verkligen hatar. Hon var fin och ganksa glad över att få springa på fritt.

Jag har bokat in en hel del träningar och tävlingar med G så vi får se hur de kommer gå haha så spännande! Hoppas verkligen hon lugnar ner sin attityd ganska mycket så vi kan komma frammåt i utvecklingen och inte bara stå på samma ställe och stampa.

Det var nog allt om vad som hänt med G. C har stått det mesta eftersom jag inte har hunnit med henne så solm jag hade hoppats på men det gåt ingen nöd på henne. Hon äter bättre nu så vill iknte sätta press på henne så hon svälter sig själv igen som hon gjort de senaste tre vintrarna. Täckesgjordarna har till och med börjat sitta extremt hårt så har fått spänna upp dem ordentligt. Känner att hon hellre är lite för fet än för mager.

Tanken är att i vår/sommar betäcka C och eventuellt Ängla (mammas häst)! Är så sugen på fölisar som jag dessutom har valt både mamma och pappa till! Spännande!!

Ha de bäst!

Likes

Comments

Postad i: Hästarna, Jag

Hejsan! Usch igår när jag åkte hem från jobbet så regnade det och var jättehalt på vägen så fick köra väldigt långsamt och försiktigt.

Glada och Ängla skoddes igår så nu har G 16 brodd vilket känns säkrare när det är halt.
Fick med mig mamma ut på en kvällstur på G och C. Kände mig lite taskig eftersom det blåste storm och regnade och blöta blev vi!

Just nu ligger jag i sängen och väntar på att klockan ska gå... somnade redan vid 19 igår o vaknade vid 4 imorse 9h är ganska lagom mycket sömn faktiskt. Det är lite tidigt att gå ut till hästarna än så får väl kolla lite youtube tills klockan blir 7-7.30. Vädret verkar inte va så bra idag heller så de kanske får va inne lite till.

I helgen var jag i Jönköping med en väldigt nära vän och handlade lite julklappar!! Jag passade även på att gå till tjejen som gör mina naglar. De blev super fina som vanligt😍

Likes

Comments

Postad i: Confidence A, Glada, Jag

Hej på er! Nu när det har gått några dagar så ser Cs knän bra ut. Hon är inte så svullen och hon har inte ont eller haltar så de är skönt! Jag red igår och idag vilket kändes så sjukt bra även fast vi bara skrittade och travade max 10 steg "bara för att få känna".

Glada har haft en ofrivillig vecka med vila för att hon har tappsko. Jag sömmade om den men på nått sätt har hon lyckats få av sig den i hagen.. suck. Men hovslagaren är bokad nästa vecka sen ska vi rida massor!!

I helgen är jag ledig! Ganska skönt faktiskt om jag får säga de själv. Lördagen kommer bjuda på julklapps shopping och nya fina naglar! Och söndagen blir det julbak.

Likes

Comments

Postad i: Confidence A

Hur lyckas hon egentligen? När jag va ute på min dagliga skrittrunda så snubblar C på, ja de vet jag inte antagligen sig själv och går sen ner på knä. Det blev en ordentlig duns så jag är lite rädd att de har blivit mer än bara skrapsåren. Hon är så sjukt klumpig! Eftersom hennes ben har ganska lätt för att svullna upp fick hon ha stallbandage och gå ut i en liten torr hage. Och inatt står hon med back on track stallbandage på båda fram.

Får se imorgon bitti om hennes knän har svullnat upp som jag tyvärr befarar att de har.. hoppas verkligen att de inte har de men man vet ju aldrig. Vet att de inte ser så farligt ut men med hennes otur kan vad som helst hända😔

Likes

Comments

Postad i: Jag

God morgon och idag är det 1a advent! Igår när jag kom hem från jobbet berättade syrran att hon skulle på julmarknad med sina kompisar och frågade om jag ville med. Svaret var ju självklart att jag skulle det! Man missar ju inte en julmarknad i första taget😉
Så vi köpte lite glögg, enbärsdricka och massa ljus😅 både glöggen och enbärsdrickan va jätte goda!

Tjejerna fick faktiskt vila igår för jag var så trött efter julmarknaden eftersom jag inte hann sova nått innan vi åkte. När jag kom hem sov jag från ca 15-20.30! Brukar aldrig sova 5h utan att vakna minst två gånger i timmen.. Så kan ni förstå hur skönt de va o sova!?

Apropå sova så ska jag göra de nu med så jag orkar rida stjärnorna sen. xoxo

Likes

Comments