Pratade just med min soc handläggare, & tydligen ska jag flyttas igen, kommer inte va här i 4 månader som dom sa först. Inom en månad sa hon. Samtalet gick åt helvete av flera anledningar. Varför gör dom inte som dom först säger ? Har inget emot att jag får lov att flytta, men att säga en sak & sen ändra det, jag gillar inte riktigt det.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Trodde verkligen inte att jag skulle bad idag, med tanke på vilken badkruka jag blivit på senaste åren. Men det var 24 grader i poolen & 22 i luften, så det gick faktiskt ganska bra den här gången.
I övrigt en helbra dag med räksallad & glass, bad & solande. Fick lite färg faktiskt.

Sen tog jag en kort promenad alldeles nyss för & se mig omkring litegrann.

Likes

Comments

Här är det olika aktiviteter varje dag, egentligen är söndag "vilodagen" och inga planer. Men man kan ju komma överens om saker också. Igår bestämde vi att åka & bada i Hjo, det finns en pool där & det ligger precis vid Vänern om jag inte är helt ute & cyklar. Vi har 45 minuter dit.
Igår kväll gjorde vi naglar, alltså lösnaglar med lack & typ massa annat (inte speciellt insatt direkt), mina blev mörk/metallicblå & tummarna och ringfingren kromfärgade. Men försöker ta av dom nu, klarar inte av långa naglar 😅

Första månaden har man egentligen hembesök, då åker man hem till vårdnadshavare tillsammans med en personal över en dag. Men jag står ju en annan mycket närmare, så tänkte ifall det gick att hälsa på han istället, det hade passat mycket bättre också.
4 månader.. Så länge blir jag här.

Likes

Comments

Hade missuppfattat informationen från soc, det var inte i Töreboda jag skulle bo, utan dom som hämtade mig åkte från behandlingshemmet dom jobbar på som ligger i Töreboda. Det är dock alldeles bredvid min nya lilla by, jag bor enligt kartan i Yttersöra, men enligt adressen i Lerdala, lite knepigt, haha. Men skiljer bara 1 km ca. Okej, två mil utanför Skövde, det är nog lättaste förklaringen.
När jag kom hit, 10- halv 11 nånting (vi åkte vilse först), lastade vi ur mina grejer & jag fick ta in det jag behövde ikväll, resten skulle dom gå igenom imorgon, så det ligger ute i en liten bod på gården.
Att vi åkte vilse var mer komiskt & bra än dåligt. Enligt GPSen skulle vi svänga in på en gård, så vi svängde in på gården. Men det var fel ställe.. En hel barnfamilj (3 ungar) kikade ut genom fönstret. När vi åkt upp på infarten & vände på gården, hade pappan gått ut genom dörren i bara kalsonger. Vi fortsatte längs gatan, men det var helt fel gata, så vi vände igen. När vi åkte förbi gården igen, stod pappan nere vid vägen (hade gått typ 5 min) i kalsonger & med armarna i kors. Vi höll på att skratta ihjäl oss allihopa.
En av personalen på behandlingshemmet åkte & mötte oss istället, vi hade svängt in på fel väg.
Väl inne i villan var det lite frågor jag fick besvara, hälsa på personalen & 3 av dom 4 andra tjejerna som bor här. En hann jag bara heja på under rundturen i huset, och sen gick hon & la sig. Sen var jag ut & rökte med dom andra 2 jag hejat på innan. Dom var trevliga & jag tror nog vi kan komma bra överens.
Imorgon kommer det vara 2 personal här & 2 tjejer här (jag & 1 till då), så jag får välja lite vad jag vill göra, och så kommer jag få mer information om hur det går till just på det här boendet. Än så länge känns det ganska bra ändå, så det är ganska skönt.
Nu ligger jag i sängen & lyssnar på lite musik, klar för & försöka sova ett par timmar. Så gonatt så länge.

Mitt rum. TVn hade dom inte fått & fungera, men det skulle vi lösa imorgon. En säng, en byrå, ett nattduksbord, ett skrivbord med stol & en stor garderob.

Likes

Comments

Nu är jag påväg till Töreboda, där jag akutplaceras i ett behandlingshem till för just akutplaceringar. Undertiden letar dom efter en mer långsiktig plan. Utredningen får ta max 4 månader, och om 4 månader fyller jag 18. Så jag skulle gissa på att jag blir kvar i Töreboda tills jag fyller 18 (där är det 12-18 i ålder), så flyttas jag därifrån till ett behandlingshem för 18-? när jag fyllt 18 istället, för dom vill inte att jag ska flyttas runt så mycket.
Min första tanke när jag fick höra idag att det blir Töreboda, var att min mamma kommer därifrån. Lite kul sammanträffande faktiskt.
Det är så sjukt underbart att få flytta bort från Dalarna & Mora, kan inte beskriva den lättnaden.
Vet inte än vilka regler det är just på det här stället, men jag tror dom sa att det är låst.
Ja.. Det var väl allt jag vet än egentligen. Tove från resursteamet kom med mina kläder & lite grejer idag, så jag har mina egna sängkläder med mig också, det känns väldigt skönt.
Nu är vi snart i Ludvika, så det är en bit kvar. Dom som skjutsar mig åkte från ett annat hem i närheten av mitt blivande, för det fanns ingen annan som kunde. Dom är jättetrevliga båda 2.

Bara jag landat & vet regler blir det nog jättebra.

Likes

Comments

Fick igår tvångsvård att läggas in på Bup i Falun. Satt utanför garaget & pratade i telefon när polisen plötsligt körde upp bredvid mig, jag satt parkerad. Fattade först inte varför dom kom, trodde det var slutet för mitt körkort.. Men den oturen hade jag iallafall inte.
Fortsatte prata i telefon, men dom ville att jag skulle lägga på. La inte på först, envis som jag är. Men efter en stunds tjafs gjorde jag det, så jag fick anledningen om varför dom kommit & ville prata.
Det var för min psykiska ohälsa (detaljer är inte viktiga) & dom skulle hämta mig & skjutsa mig till Falun för inläggning. Han jag pratade med, min trygghet och som hjälpt mig på mina senaste månaders resa, ringde upp mig nästan direkt. Berättade varför polisen kom & bad han komma ner. Han var där efter en stund & alla fortsatte tjafsa med varann. Jag ville absolut inte med till Falun, då jag blivit sviken så otrolig många gånger av vården, Bup & soc och allt vad det nu är. Så slutade med handbojjor, hela vägen från Orsa till Falun, med ett stopp på ca 1.5 h på Mora Lasarett, där jag träffade distriksläkaren. Sen mot Falun.
När jag kom fram fick jag gå in på avdelningen & personalen kollade igenom mina grejer. Det enda jag får ha löst i mitt rum är kläder, schampoo & balsam, tvål, hörlurar, hårbotste & smink. Cigg, tändare, pincett, telefonladdare, plånbok & lite annat ligger inlåst i ett skåp. Telefonen får jag bara använda inne på mitt rum & när jag är ute och röker.
Det är lite ovana regler här, tex, toaletterna är låsta så man måste fråga när man ska på toa, duscha, borsta tänder & typ sminka sig (finns bara speglar inne på toalettera).
Eftersom jag sitter på tvångsvård är jag bevakad dygnet runt, och jag får röka på balkongen som är inglasad och har galler runt sig. Det måste även följa med personal ut, iallafall under natten, på dagen har dom setat inne & kikat på mig genom fönstret. På natten är dom inne ungefär var 15e minut & tittar till mig, dörren måste stå på glänt.
När telefonen ska laddas, finns det ett "laddrum" som alltid är låst, så man får fråga när man ska ladda eller hämta telefonen.
Ironin i det hela, är att jag trivs bättre här än på stödboendet. Hur sjukt är inte det på en skala ?
Det är frukost, mellamål, lunch, mellanmål, middag & lite osäker på kvällsfika, men fick 2 mackor när jag kom hit vid 8-9 igårkväll, vid 11-12 fick jag ett äpple & sömnpiller, propavan & en av alla benzo som finns.
Idag hade jag iallafall möte med en psykolog, en läkare & en överläkare (?). Psykologen pratade med enhetschefen som i sin tur pratade med soc i Mora. Eftersom detta är akut"placering", kan man inte bo här hur länge som helst.
Soc sa att dom fattade allvaret i mitt mående, + att det måste gå fort. Hon skulle ringa upp när det fanns en lösning (uppfattade jag det som). Hon ringde ett par timmar senare, och sa att ekonomiansvarige & hennes chefer har godkänt min behandling (fattade inte riktigt det med godkänt). Nu väntar vi svar till imorgon förmiddag. Om det går som jag uppfattat allt som, så kommer nästa samtal från soc vara att dom hittat ett behandlingshem åt mig & att det är färdigt att flytta dit. Som det låter på psykologen är det det samtalet som kommer imorgon förmiddag.
Nu kan jag inget annat än att hoppas, men med tanke på hur vården behandlat mig, hoppas jag inte, man blir bara besviken om man har för höga förhoppningar.
Blir det som jag önskar, är det ett hem långt bort från Mora, där jag får den hjälp jag behöver. Sa att det skulle vara en fördel om det finns tillgång till djur, men det är inget krav från min sida. Bara jag får komma iväg så fort som möjligt.
Börjar det nu hända saker, eller blir jag lurad igen ?

Är blond igen förresten. Börjat min hår-resa från mörkbrunt till manic panic igen.

Nu sitter jag på rummet & lyssnar på lite musik, men måste snart ladda telefonen. Laddar upp för natt 2 i fängelset.. Personalen här är väldigt snälla iallafall, det känns väldigt bra.

Ska börja uppdatera oftare, har tänkt på det länge, men har bara inte blivit av, även fast jag haft saker att skriva om, haha. Men nu kanske (förhoppningsvis!) jag börjar igen, tycker det är skönt att skriva av mig.
Godnatt på er.

Likes

Comments

Måste bli bättre på att skriva här. Funderar över hur man fixar så att ingen kan se, vill ha denna sida som en dagbok som jag själv sen kan gå tillbaks till i framtiden & läsa. Hade jag vetat hur man gör det hade jag skrivit mycket mer. Åtminstone att den är privat ett tag framöver. Nån som vet hur man gör ?

Jaja. Vet inte vad det är som händer med mig, jag svämmar över av känslor. Normalt har jag knappt några känslor. Är väldigt känslokall. Kan inte sova, kan knappt äta. Får panikattacker med blackouts. Orkar inte göra nånting & jag känner mig så otroligt övergiven. När ska det få ett slut ? Aldrig, verkar det som. Utredning för bipolär är igång. Andra mötet på fredag.

Jag har haft mycket tid att fundera iallafall. Jag vet att jag antagligen aldrig kommer lyckas flytta utomlands, så Göteborg får duga. Men känner inte en enda människa där. Kommer inte orka ha ett full tidsjobb & dessutom ingen utbildning. Vet att jag vill, och SKA flytta härifrån. Men frågan är hur jag ska gå tillväga.

Har stängt av telefonen ett tag framöver. Orkar inte med människor. Vill nån mig nånting får dom helt enkelt åka hit. Det är väl så man upptäcker vilka som är riktiga & falska antar jag.. Man ba försvinner & ingen vet vad som händer. Eller jag vet inte.

Den 29e händer det en rolig sak.. Mer om det sen (kanske).

Känner mig så värdelös, orklös, stressad. Men vet inte riktigt över vad. Vill bara byta identitet & flytta & börja om på ruta ett nån annanstanns. Ja......

Likes

Comments