View tracker

Trodde jag hade klarat mig bra med bara pappa i mitt liv. Men så var inte fallet. Har funderat otroligt mycket, och jag vet att mitt mående genom livet till en stor del har berott på mina föräldrar. Jag har aldrig haft båda två, det har alltid varit den ena eller den andra. Jag har aldrig kunnat säga "Jag älskar er, mamma & pappa". För jag har alltid valt sida mellan dom.

Det önskar jag att jag aldrig hade behövt. Jag har lärt mig leva utan mamma dom senaste, vad är det, 5 åren? Men jag har alltid stängt av mina känslor, stött bort mina nära & överlevt så. Det går på automatik.

I perioder har jag varit riktigt deprimerad, inte haft ork till nånting överhuvudtaget. Mellan dessa perioder har jag alltid sökt nån ny till den tomma platsen, omedvetet. Oftast har det vart en kille. Men det har inte alls varit samma sak, kanske för stunden, men inte om det skulle vart längre. Men när jag tänker efter, är det den tomma platsen i mitt hjärta jag måste fylla i igen.
Jag behöver en mamma. Det gör vi alla.

Det går att leva med endast en far. Men det är inte allt. Det behövs mer än så. Jag vet att det är många som bara har en förälder, och jag skulle ljuga om jag säger att det blir bättre. Det enda som händer är att man börjar förstå. En ny mor eller ny far går aldrig att få, kanske i början av livet, men inte när man funnits längre än kanske 10 år. Man lär sig bara leva med det. Eller nej, man gör inte det. Man är alltid lika förstörd.

Men det finns inget som kan fixa det här, inte i mitt fall. Jag kommer alltid bara ha pappa. Jag kommer aldrig få tillbaks min mamma, det är försent. För många år har passerat, så den chansen är borta. Visst, vi kan träffas i framtiden & börja om en ny relation. Men vi har missat för mycket av varandras liv, vi känner inte varandra längre.

Jag kommer fortsätta söka en plats till mitt hål, omedvetet. Men det kommer aldrig lösa problemet. Jag kommer aldrig mer ha en mamma, vilket är det första jag vill just nu.

Det där hålet kommer aldrig fyllas, hur mycket jag än försöker. Även om jag inte vill, kommer jag fortsätta leta efter kärleken. Det resulterar ändå bara i att jag kommer få svårare att hitta en.

Vet inte vad jag ska ta mig till just nu. Jag vill bara må bra. Allting är för jobbigt. Jag orkar inte anstränga mig för att gå upp på morgonen (som även beror på mina sömnproblem), jag orkar inte skratta, le, prata. Jag orkar inte äta som jag ska. Jag gör bara det jag verkligen måste. Inte ens saker jag brukade tycka om orkar jag med. Hur fixar man det här?

Träningen är en del av det hela. Träning befriar endorfiner, så den hjälper mig lite på traven. Men inte tillräckligt. 

Lycka. Vilket jävla skitord.

Jag begraver mig i filmer för att fly verkligheten. Ska man behöva gör det?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jaha, då va den här helgen över. Ingen sovmorgon här inte.. Det har varit kul att vara funktionär på SM. Jag har lärt känna fler människor, varit ute i luften & haft trevligt.
Det var ganska stressigt ibland, men det gick bra ändå. Vi skulle mäta djupet 3 gånger per skåra, ta ut snittet & skriva ner det. Det skulle vi göra 6-8 gånger per tävlande. Men vi hann inte mer än 5 gånger, fast det gjorde inte så mycket. Det som spelade mest roll var att det skulle vara rakt & snyggt. Sen spelar djupet & tiden roll, men bara om dom fick lika mycket poäng.

Likes

Comments

View tracker

Sista kategorin & sista dagen! Den heter
Skulle du kunna?

Skulle du kunna vara vän med någon som går på droger?
Det beror på. Det beror på hur mycket & ofta den tar droger, vad det är för droger och om den skulle försöka få mig att börja/prova.

Skulle du kunna förlåta otrohet?
Av en anledning och en anledning endast. Om vi har barn & bor tillsammans. Men bara en gång, andra gången hade han åkt ut med huvudet före.

Skulle du kunna plastikoperera dig?
Känner inte något behov av det. Men framtiden vet man inget om.

Skulle du kunna flytta utomlands ensam?
Ja! Skulle varit underbart.

Skulle du kunna raka av dig allt hår?
Inte just nu. Men nån gång vill jag det & tatuera mig på skallen. Men det kommer jag nog aldrig våga.

Likes

Comments

I helgen är det SM i plöjning, i Kil. Jag ställde upp som funktionär. Jag ska mäta hur djupt dom plöjer & ta tid. Rätt skönt att ha nå att göra en helg & få komma ut & träffa lite nya människor, + en extra slant.
Idag hade vi HLR & brand, alltså inte en brand då, utan vi lärde oss vad vi ska göra & förebygga en brand. Näst sista NB-dagen. På tisdag är den sista, då ska vi på studiebesök någonstanns på förmiddagen & köra trimmer på eftermiddagen. Sen börjar traktorkörning & växtodling. Så bara roliga saker att se fram emot nu!

Blir en tidig kväll ikväll (hoppas jag) då vi åker från skolan kl 08.30. Sen slutar vi runt 3. Så ja, vi hörs mer imorgon.

Likes

Comments

Utseende

Är du utseendefixerad?
Nej, inte mycket direkt.

Sminkar du dig varje dag?
Nej, men har blivit lite oftare nu på senaste tiden faktiskt.

Hur fixar du ditt hår?
Antingen sätter jag upp det i en boll eller hästsvans, eller så har jag det utsläppt. Borstar det väldigt sällan, tvättar det varannan - var tredje dag.

Använder du lösnaglar?
Nej blä. Onödigt & opraktiskt.

Använder du löshår?
Klippte av mig 15-20 cm av en anledning.

Likes

Comments

Nu kommer det! Lite sent sådär, men har inte haft tid riktigt.

I tisdags drog vår grupp till Mariebergsskogen, en park med "vanliga" djur, som fåglar, grisar, getter, höns osv. Vi började sköta smådjuren, ge dom mat & städa. Därefter gjorde vi rent hos hönsen & ankorna, både inne & ute. Sen var det lunch, då åt vi på sjukhuset. Helt okej mat ändå.

Efter lunch delade vi in oss i grupper & städade varsin hage, jag & Tilda var hos getterna. När vi var klara kliade vi lite grisar. Och publik fick vi! Det var ju så skönt, så grisarna la sig på sidan & njöt, såg ut som döda sillar typ.

Riktigt mysig dag. Vi gick till reptilerna sen också. Sköldpaddor, ödlor, en orm & en fågelspindel fanns där. Det var en chilensk fågelspindel, dom blir inte sådär jättestora, den här var typ mellan en halv och en hel decimeter med benen. Men tillräckligt stor var den.. Fast jag antar att det bara är nyttigt att se så stora spindlar när man tycker att bara dom små som finns här i Sverige är obehagliga.

Inga bilder där inne då det var noga med hygienen.

Den här dagen tyckte jag om, det är ju kul att hålla på med djur mycket, och nu fick vi ju testa på flera olika typer av djur, så det är nyttigt.

Likes

Comments

Skola & jobb

Vilken klass går du i?
16Lant. Egentligen ska jag ju gå i tvåan.

Vilket är ditt favoritämne i skolan?
NB-övningar, det vi har på tisdagar & fredagar. Men det är snart slut (prova-på grejer typ) och då kommer vi ha traktorkörning en av dagarna & nåt annat den andra dagen, men kommer inte riktigt ihåg vad det är nu.

Vilket ämne gillar du inte?
Matte. Var jättebra på det förr, men det hände något & jag blev jättedålig.

Har du jobb?
Nej, men har sökt utan svar. Ska åka & kolla om det finns någon på Bergvik som behöver helganställda.

Vart har du praktiserat?
Pappas jobb (Siljans Chark) China House (restaurang) En bondgård i Orsa, om det räknas när jag följde med grannen ett par dagar i vintras när jag hade hoppat av transport.

Likes

Comments