Hejsan!!

Varit borta ett tag från bloggen men nu är jag tillbaka!!

Amanda var ju här och fotade höstbilder för ett tag sedan och vi fick bilderna för några veckor sedan!!

Idag ska alla hästar ridas och imorgon ska Lilli och Binne ridas tidigt på morgonen för vi ska till Sweden International Horse Show!

Men nu avslutar jag inlägget med en stor bildbomb!!

Ha Det Bäst!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hejsan!!

Det har inte blivit något inlägg på ett tag men här kommer ett iallafall!

Km:et förra lördagen resulterade i att vi vann på 72,8 %. Vi blev klubbmästare på privatponny! Hon kändes superfin både på framridningen och på banan! Synd bara att det var dåligt väder, snöblandat regn och kallt!!

Lilli gick på transporten direkt, vi har verkligen hittat vårat knep!!

Träningen i fredags gick jätte bra! Hon var fin men hon hade gått lite lungt den veckan så vi tog det lite lungt på träningen!

Denna vecka har hästarna fått vila måndag-fredag på grund av hal is och de har inte haft några broddar så vi har inte kunnat rida. Idag har det tinat upp så att hästarna inte behöver halka iallafall. Imorgon kommer hovslagaren och då ska Lilli och Brinne få broddar och snösulor!

Jag har skrivit i ett tidigare inlägg att Amanda var här för några veckor sedan och fotade höstbilder och de kommer idag så imorgon blir det ett inlägg fullt av bilder!!

Det var allt för mig!

Ha Det Bäst!!


Likes

Comments

Hej!!

Det var ett litet tag sedan jag bloggade och det är på grund av att vi inte har haft något internet sam t att jag varit på dressyrkurs som jag kommer berätta mer om!!

Dressyrkursen var i Karlskoga hos min tränare, både jag och Lovisa åkte dit med Lilli och Brinne. My och Lovely fick mamma och pappa ta hand om!

På kursen jobbade vi mycket med spårningen, jag jobbade bogen in och tagen bakdel samt en del bakdelsvändnigar! Jag jobbade även en del samling. Därför fick hon vila i tre dagar efter kusen. Jag är jätte nöjd med kursen och längtar till nästa som är i januari!!

På måndagen under höstlovet kom Amanda och fotade höstbilder med Lilli och Brinne, jag hoppas att de kommer snart!!

På fredag är det dressyrträning och på lördag är det KM!

Sadelkammaren är typ färdig är bara lite saker som vi måste köpa1

Ha Det Bäst!!😍🌸

Likes

Comments

Äntligen fredag, äntligen lov!

Hästarna fick vila de tre första dagarna på den här veckan för att Lovisa har varit sjuk. Men igår och idag reds Lilli och Brinne på banan. Det har inte känts så bra de senaste gångerna och det beror nog mycket på att jag inte har haft någon träning på två veckor. Det märks verkligen! Men det blir träning på söndag.

Imorgon ska alla hästar gå på banan!

På söndag ska Lilli och Brinne på dressyrträning och My och Lovely ska antingen gå på banan eller ridas ut!

På måndag kommer Amanda (Brinnes gamla ägare) och då ska vi ta höstbilder, som jag längtat!!🍂

Den 31/10- 2/11 är vi hos Anki på dressykurs tillsammans med Brinne och Lilli!

Slänger in en bild från tävlingen!!😍

Likes

Comments

Hejsan!!

Wow, min ponny är bäst!

Det var tävling i söndags som ni vet. Jag startade en klass, LB:1. Känslan på framridingen var inte jätte bra men den var bra! Väl inne på banan kändes det lite bättre men det var inte en ritt som man älskar! När jag kommer ut från banan möts jag av mina föäldrar och andra. Vi ser hur de böjar räkna programmet. Skickat stod de, resultatet blev 74, 464%. Det är ett resultat jag bara kunnat drömma om! Vi fick 8:or på inridningarna, ena volten, mm och en 9:a på halten och hälsningen!

Nu är det träning fram till våren och sedan tävlingar igen!

Kort inlägg men ni får många bilder att titta på!!😍

Bilderna är tagna av Amanda Björk och det kommer fler bilder från tävlingen inom kort!

Ha det bäst!!

Likes

Comments

Hejsan!

Det har inte blivit något inlägg på ett och detta på grund av att jag var sååå trött efter tävlingen och hade en del med skolan.

Okej, till tävlingsdagen! Börjar med att jag vaknar klockan två på natten och kunde inte somna om!! Varav därför jag var lite trött! Framridningen till LB:1 kändes verkligen inte bra. Hon var jätte seg och stannade. Men på banan ändrades allt! Inga missar under hela programmet! Allt satt. Det ledde till ett personbästa på 68, 036%. Det blev den andra vinsten i rad!!

Till LA:1. Framridningen kändes okej. Samma sak som i LB:n ändrades känslan. Kändes super men självklart blev det några missar. Det var ju ändå fösta gången men med mycket träning kommer allt att sitta. Procenten blev ändå lite drygt 61% så jag är jätte nöjd med min och Lillis prestation.

Slänger in lite bilder från tävlingen!!

Kort inlägg om tävlingen förra helgen!! På söndag kommer ett inlägg om morgondagens tävling och om veckan som gått!!

Likes

Comments

Hejsan!!

Alltså gårdagens dressyr träning!! Det var nog bästa dressyrträningen på länge. Alla träningar har varit bra men inte som denna. Vi jobbade på hur jag skulle rida fram på söndag och även lite avcheckning. Sedan red jag igenom LA programmet och allt satt, formen, vägarna men det är detaljerna på allt som måste slipas till. Det var en sådan härlig känsla. Ökningarna var perfekta dock var vägarna inte lika perfekta. Hoppas känslan finns kvar imorgon!! På träningen gjorde vi en bra övning. Den började: volt i hörnen, svag ställning inåt, vid "C" skänkelvikning. tyvärr varken film eller bild på passet.

Idag blir det ett lite lugnare pass med lite avcheckning.

Imorgon tävling och jag är så taggad! Hoppas på vinst eller placering i LB:1 men det finns såklart många andra bra. I LA:1 har jag inga förväntningar men jag hoppas på samma känsla som igår och jag ska försöka få till det också.

Kort inlägg idag med men aja! Imorgon blir det nog ett längre inlägg.

Jag lägger in en bild på Lovisa och Lovely. Bara för att de är så fina tillsammans.

Likes

Comments

Hej Hej!!

Tänkte att jag i det här inlägget skriver om det dagar som gått och om de kommande dagarna! Måndag berättar jag inte om.

  • I tisdags fick Lilli och Brinne vila för att Lovisa skulle till sin skola vid fyra för det var öppet hus där. My fick skritta oh hon som är fodervärd på Lovely, red Lovely.
  • Idag red jag både Lilli och Brinne. My och Lovely fick vila. Det blev såhär för att Lovisa vaccinerade sig så hon mådde inte så bra. Lilli tog jag och kollade igenom vad vi måste förbättra till på söndag. Hon kändes så fin. Jag blev lita extra taggad. Brinne red ja bara kravlöst och mest motionsridning.

Kommande dagar:

  • Imorgon ska alla ridas ut men My och Lovely ska skrittas. Med Lilli ska jag jobba lite övergångar galopp-halt. Då ska vi lastträna med Lilli också.
  • På fredag är det dressyrträning för Lilli och Brinne. Då kommer nog My och Lovely få flytta in i stallet.
  • På lördag ska Lilli och Brinne gå dressyr. Med Lilli blir det avcheckning. My och Lovely ska skrittas
  • På söndag ska Lilli tävla i klassern LB:1 och LA:1. Brinne får vila och My och Lovely ska skrittas.

Kort in lägg idag och bjuder på en gammal bild på Lovely.

Ha Det Bäst!!

Likes

Comments

Hejsan!!

På lördagens dressyrträning jobbade vi mycket lösgörande. Lilli var så fin! Det kändes riktigt bra!! Vi jobbade förvänd galopp och en del voltjobb. Tyvärr blev jag och Lovisa tvungna rida tillsammans för att för det tog en stund att lasta Lilli... (det tog en och en halv timme). Binne är iallafall snäll och kliver rakt på. Nu blir det lastträning denna vecka.

Såg att starttiderna för helgens tävling är uppe. Jag och Lilli taggar till LA:1 debuten. Jag har inga förväntningar men jag hoppas självklart på att det kommer gå bra. Det finns några moment under programmet som kan bli svåra. Bland annat inridningen i galopp till halt. Hoppas på att vi har det till på söndag. Jag ska jobba på det på alla pass fram till tävlingen. Jag är nervös men taggad.

Det blir en dressyrträning på fredag!

Lilli och Brinne har fått flytta in i stallet. De trivs jättebra!! My och Lovely kommer troligtvis få flytta in till helgen!!

Blev ett kort inlägg idag!

Ha Det Bäst!!

Likes

Comments

Hejsan! Skriver inlägget idag istället för igår!

Dressyren i torsdags: Jag jobbade mycket på volt, ställning på rakt spår, skänkelvikningar och ökningar. Det känns sådär när jag rider. Men när jag tittar på filmerna ser hon jättefin ut. När jag frågar Lovisa säger hon att hon är fin, jag får väl lita på henne. Lilli gör alltid sitt bästa så det är synd att jag blir frustrerad när jag känner att det inte går bra. Hennes skänkelvikningar är riktigt fina. Ökningarna är inte hennes starka sidor men dom finns där inne för jag har nämligen ridit henne när hon gjort en sådan fin ökning. Jag måste bara hitta hennes knappar.

Hoppträningen i torsdags: Jag hoppade inte Lilli utan lånade en ridskolehäst. Jag fick rida en B-ponny som heter Mario. Han är inte så mycket hoppad tidigare och han var väldigt rolig att rida.

Banan lite annorlunda men rolig. Vi hoppade på några hinder innan vi hopade banan. Vi fick hoppa studsen några gånger och travhoppa ett kryss. Sedan hoppade vi banan som var: 1. kryss, 2. studs, 3. hinder på snett igenom, 4. oxer, 5. räcke, 6. studs, 7. oxer.

Dressyren igår: Det kändes lite bättre än i torsdags men jag känner inte att det går bra. Jobbade med samma saker som i torsdags.

Idag är det dressyrträning för Anki. Lilli och Brinne kommer att få flytta in i stallet idag.

Jag kan inte få över bilder på molnet så i det här inlägget får ni stå ut med en gammal bild.

Likes

Comments