Hejsan!

Det har inte blivit något inlägg på ett och detta på grund av att jag var sååå trött efter tävlingen och hade en del med skolan.

Okej, till tävlingsdagen! Börjar med att jag vaknar klockan två på natten och kunde inte somna om!! Varav därför jag var lite trött! Framridningen till LB:1 kändes verkligen inte bra. Hon var jätte seg och stannade. Men på banan ändrades allt! Inga missar under hela programmet! Allt satt. Det ledde till ett personbästa på 68, 036%. Det blev den andra vinsten i rad!!

Till LA:1. Framridningen kändes okej. Samma sak som i LB:n ändrades känslan. Kändes super men självklart blev det några missar. Det var ju ändå fösta gången men med mycket träning kommer allt att sitta. Procenten blev ändå lite drygt 61% så jag är jätte nöjd med min och Lillis prestation.

Slänger in lite bilder från tävlingen!!

Kort inlägg om tävlingen förra helgen!! På söndag kommer ett inlägg om morgondagens tävling och om veckan som gått!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hejsan!!

Alltså gårdagens dressyr träning!! Det var nog bästa dressyrträningen på länge. Alla träningar har varit bra men inte som denna. Vi jobbade på hur jag skulle rida fram på söndag och även lite avcheckning. Sedan red jag igenom LA programmet och allt satt, formen, vägarna men det är detaljerna på allt som måste slipas till. Det var en sådan härlig känsla. Ökningarna var perfekta dock var vägarna inte lika perfekta. Hoppas känslan finns kvar imorgon!! På träningen gjorde vi en bra övning. Den började: volt i hörnen, svag ställning inåt, vid "C" skänkelvikning. tyvärr varken film eller bild på passet.

Idag blir det ett lite lugnare pass med lite avcheckning.

Imorgon tävling och jag är så taggad! Hoppas på vinst eller placering i LB:1 men det finns såklart många andra bra. I LA:1 har jag inga förväntningar men jag hoppas på samma känsla som igår och jag ska försöka få till det också.

Kort inlägg idag med men aja! Imorgon blir det nog ett längre inlägg.

Jag lägger in en bild på Lovisa och Lovely. Bara för att de är så fina tillsammans.

Likes

Comments

Hej Hej!!

Tänkte att jag i det här inlägget skriver om det dagar som gått och om de kommande dagarna! Måndag berättar jag inte om.

  • I tisdags fick Lilli och Brinne vila för att Lovisa skulle till sin skola vid fyra för det var öppet hus där. My fick skritta oh hon som är fodervärd på Lovely, red Lovely.
  • Idag red jag både Lilli och Brinne. My och Lovely fick vila. Det blev såhär för att Lovisa vaccinerade sig så hon mådde inte så bra. Lilli tog jag och kollade igenom vad vi måste förbättra till på söndag. Hon kändes så fin. Jag blev lita extra taggad. Brinne red ja bara kravlöst och mest motionsridning.

Kommande dagar:

  • Imorgon ska alla ridas ut men My och Lovely ska skrittas. Med Lilli ska jag jobba lite övergångar galopp-halt. Då ska vi lastträna med Lilli också.
  • På fredag är det dressyrträning för Lilli och Brinne. Då kommer nog My och Lovely få flytta in i stallet.
  • På lördag ska Lilli och Brinne gå dressyr. Med Lilli blir det avcheckning. My och Lovely ska skrittas
  • På söndag ska Lilli tävla i klassern LB:1 och LA:1. Brinne får vila och My och Lovely ska skrittas.

Kort in lägg idag och bjuder på en gammal bild på Lovely.

Ha Det Bäst!!

Likes

Comments

Hejsan!!

På lördagens dressyrträning jobbade vi mycket lösgörande. Lilli var så fin! Det kändes riktigt bra!! Vi jobbade förvänd galopp och en del voltjobb. Tyvärr blev jag och Lovisa tvungna rida tillsammans för att för det tog en stund att lasta Lilli... (det tog en och en halv timme). Binne är iallafall snäll och kliver rakt på. Nu blir det lastträning denna vecka.

Såg att starttiderna för helgens tävling är uppe. Jag och Lilli taggar till LA:1 debuten. Jag har inga förväntningar men jag hoppas självklart på att det kommer gå bra. Det finns några moment under programmet som kan bli svåra. Bland annat inridningen i galopp till halt. Hoppas på att vi har det till på söndag. Jag ska jobba på det på alla pass fram till tävlingen. Jag är nervös men taggad.

Det blir en dressyrträning på fredag!

Lilli och Brinne har fått flytta in i stallet. De trivs jättebra!! My och Lovely kommer troligtvis få flytta in till helgen!!

Blev ett kort inlägg idag!

Ha Det Bäst!!

Likes

Comments

Hejsan! Skriver inlägget idag istället för igår!

Dressyren i torsdags: Jag jobbade mycket på volt, ställning på rakt spår, skänkelvikningar och ökningar. Det känns sådär när jag rider. Men när jag tittar på filmerna ser hon jättefin ut. När jag frågar Lovisa säger hon att hon är fin, jag får väl lita på henne. Lilli gör alltid sitt bästa så det är synd att jag blir frustrerad när jag känner att det inte går bra. Hennes skänkelvikningar är riktigt fina. Ökningarna är inte hennes starka sidor men dom finns där inne för jag har nämligen ridit henne när hon gjort en sådan fin ökning. Jag måste bara hitta hennes knappar.

Hoppträningen i torsdags: Jag hoppade inte Lilli utan lånade en ridskolehäst. Jag fick rida en B-ponny som heter Mario. Han är inte så mycket hoppad tidigare och han var väldigt rolig att rida.

Banan lite annorlunda men rolig. Vi hoppade på några hinder innan vi hopade banan. Vi fick hoppa studsen några gånger och travhoppa ett kryss. Sedan hoppade vi banan som var: 1. kryss, 2. studs, 3. hinder på snett igenom, 4. oxer, 5. räcke, 6. studs, 7. oxer.

Dressyren igår: Det kändes lite bättre än i torsdags men jag känner inte att det går bra. Jobbade med samma saker som i torsdags.

Idag är det dressyrträning för Anki. Lilli och Brinne kommer att få flytta in i stallet idag.

Jag kan inte få över bilder på molnet så i det här inlägget får ni stå ut med en gammal bild.

Likes

Comments

Som ni kanske har märkt blev det ingen uppdatering här i måndags och det är för att jag har gjort lite ändringar på bloggen. Jag kommer inte att uppdatera på måndagar. Jag kommer såklart fortsätta uppdatera på onsdagar, fredagar och söndagar.

Både i måndags och igår fick alla hästarna vila. Idag blev det dressyr för Lilli och Brinne. My och Lovely fick promenera. Det kommer dem få göra imorgon också för då är det hoppträning. Lilli ska inte med utan jag lånar en häst på ridskolan. Imorgon ska Lilli och Brinne gå dressyr.

Till dagens pass. Det kändes både bra och dåligt. Vi jobbar mycket på volt och med ställningen på rakt spår. Låter enkelt men det är långt ifrån vad det är. Vi har höjt ribban lite så det är lite svårare därför känns det dåligt men Lilli är väldigt fin och det blir bättre. Vi får traggla på.

Idag har jag ridit och pluggat. Imorgon ska jag och Lovisa försöka hinna rida Lilli och Brinnne, promenera My och Lovely, hoppträna. Jag ska också plugga och träna dressyrprogram. Späckat schema. Ska försöka hinna så mycket som möjligt.

I inlägget på fredag ska jag bara skriva om dressyren och hoppningen. I söndagens inlägg ska jag endast skriva om dressyrträningen som vi ska på.

Jag vet att det är tråkigt med ännu ett inlägg utan bild men i de två nästa inlägg bör det nog komma bilder.

Ha det bäst!!

Likes

Comments

Hejsan!

Blev inget inlägg i fredags då vi inte hade något internet. Jag tänkte berätta lite om mina dagar tors-sön.

I torsdags gick jag i skolan som vanligt och sedan på kvällen var det hoppträning. Jag skulle ha haft Lilli med mig men jag kände att jag ville plugga en del. därför lånade jag en ridskolehäst. Jag fick rida en häst som hette Harry. Jag ha ridit honom några gånger innan så jag vet hur han funkar. Han är ganska seg men inte när jag hoppar honom. i torsdags var han väldigt pigg. Han gör super fina fattningar och är ganska bärig. Våra hästar fick vila i torsdags. Övningen vi fick göra var riktigt bra. Det var studs i en fyrkant. Vid ena hörnet av fyrkanten var det ett äcke och vid det andra en solfjäder. Detta gjorde vi sedan till en bana.

I fredags var det skola men halv dag. På för middagen hade vi orientering. Jag sprang med kompis och det gick bra. Vi red Lilli och Brinne först. De reds ut och var fina och duktiga. My och Lovely fick skrittas. När vi skrittade dem såg vi en älg. Både jag och Lovisa ä extremt rädda för vilda djur. Därför vände vi direkt och skrittade en annan väg.

Igår var jag på bytardagarna en stund. Jag stod en timme med min klass och sålde fikabröd. Sedan åkte jag hem och hjälpte pappa med stallet. Jag och Lovisa packade in sakerna i transporten. Vi fick äta mat på fem minuter. Vi borstade hästarna, lastade och åkte till träningen. Lilli kändes fina men vi höjde ribban lite så det blev lite svårare och jobbigare.  

Idag åkte jag, mamma och Lovisa in till Örebro och handlade grejer till stallet. Lilli och Brinnes box är färdiga och de kommer att få flytta in någon gång under denna vecka. My och Lovely kommer nog att få flytta in om en eller två veckor. Stallet kommer bli så bra. Mamma och pappa byggde lite på vinterhagen medans jag och Lovisa red. Det kändes bra men vi får nöta på med det här tills det blir bra!

Nu har jag ätit mat, pluggat engelska och jag ska koka alla hästarnas bett.

Ha det bra!

Likes

Comments

Hejsan!

Idag var jag ledig från skolan. Det var även Lovisa, vi hade studiedag. Mamma och Pappa skulle till jobbet så vi passade på att åka med mamma ner till hästarna på morgonen. Vi gav dem frukost och fyllde höpåsar medans vi väntade på att dem skulle äta upp.

Sedan red vi Lilli och Brinne, de gick dressyr. Lilli kändes så fin, hon har verkligen blivit fin nu och vi är väldigt taggade på att starta LA. Idag jobbade vi på mycket fattningar och avbrott till och från skritt. Vi jobbade även lite galopp-halt-trav på medellinjen. Vi utvecklas så mycket just nu.

Efter att vi hade ridit åt vi mat och åkte hem för att plugga. Vi cyklade sedan tillbaka till hästarna för att ge de lunch och ta hand om My och Lovely. Det gick promenad idag.

Vi åkte hem med mamma vid fem, åt kvällsmat. Efter maten har jag pluggat fram till nu. Mamma och Pappa har varit nere vid hästarna för att bygga på vårat stall. De gav hästarna kvällsmat.

Jag har inte skrivit om stallet i något tidigare inlägg men vi håller på att bygga stall. Brinnes box är nästan färdig. Det är bara på några ställen vi måste sätta för. Vi håller på med Lillis boxfront nu. Byggarna kommer och tar ut förnster på måndag. Tyvärr kommer inte My och Lovely kunna flytta in samtidigt som Lilli och Brinne. My och Lovely flyttar nog in några veckor efter LIlli och Brinne. Sadelkammaren blir färdig i november. Jag visar bilder när stallet är färdigt.

Igår fick My och Lovely vila. Lilli och Brinne red vi ut på sent igår medans mamma och pappa byggde på stallet. Lilli och Brinne klättrade igår. När vi klättrar med våra hästar börjar vi med att skritta och trava fram lite. Sedan skrittar vi upp för backen några gånger. Efter skritten tar vi trav ett antal gånger upp. När vi känner att det är dags tar vi lunga galopper cirka 3 gånger i varje galopp sedan kör vi en vända upp i snabb galopp i båda galopperna. Efter dem snabba galopperna tar vi 2 lungna galopper i båda galopperna. Sedan travar och skrittar vi av.

Jag har lite planeringar för bloggen och när jag ska lägga upp inlägg. Jag kommer att lägga upp på måndagar, onsdagar, fredagar och söndagar.

Likes

Comments

Hejsan!!

Måndag idag, första skoldagen i veckan. Ganska lugn dag. Vi fick första lektionen, mentorstid inställd. Sedan hade jag spanska och efter det bild som också blev inställd. På SO:n fick vi plugga till provet som vi har imorgon. Jag slutade 14:15 idag. När jag kom till hästarna åt jag mellis och väntade på Lovisa som slutade 14:50. Lovisa mådde inte så bra därför passade jag på att läsa ut boken som vi har i läxa i svenskan. Hon mådde inte bättre då gick jag ut själv och fyllde höpåsar och fixade med ett träns. Mamma hjälpte mig att sätta på Brinne och Lilli täcken, ge dem mat och fylla vatten. nu är jag hemma och ska plugga till SO-provet imorgon och göra hemkunskapläxan.

Bjuder på ridschemat för denna vecka. Både för My och Lovely och för Lilli och Brinne.


My och Lovley

Mån: Vila

Tis: Promenad

Ons: Uteritt (skrittas)

Tors: Uteritt (skrittas)

Fre: Körning (skritt)

Lör: Uteritt (skritt, lite trav)

Sön: Uteritt (skritt, lite trav)


Lilli och Brinne

Mån: Vila

Tis: Uteritt

Ons: Dresyr

Tors: Hoppning Lilli och Vila Brinne

Fre: Uteritt

Lör: Dressyr

Sön: Dressyr

Likes

Comments

Hej!

Jag heter Sofie Ekman och är 14 år. Jag älskar hästar och satsar mycket på dressyr tillsammans med min häst Lilli. Jag har fyra hästar tillsammans med min syster Lovisa. Hästarna heter My, Lovely, Lilli och Brinne. Tänkte att jag ska presentera hästarna lite mer.

My är en shetlandponny på 27 år. My är 97 cm hög.Hon är väldigt pigg för sin ålder och är jordens snällaste ponny. Hon har en personlighet som utstrålar glädje. Hon älskar barn och är extremt snäll mot dem. My är mamma till våran andra shettis Lovely. My både rids och körs.

Lovely är ett fuxsto på 20 år. Lovely är 99 cm hög. Hon kan vara lite tjurig ibland och ha sina egna åsikter. Lovely älskar att hoppa och hoppade i somras 80 cm med Lovisa. Lovely är också inkörd och det älskar hon. Vi körde henne på ett bröllop för några veckor sedan. Då hade hon inte blivit körd på ett tag så hon var väldigt taggad. Hon ville inte stå still och gnäggade så fort det inte åkte någon.

Lilli är min ponny. Hon är en brun New Forest på 14 år hon är 133 cm hög. Lilli köpte vi för två år sedan och jag har utvecklats så mycket på henne. Lilli gillar både dressyr och hoppning men då jag satsar mest på dressyren hoppar vi inte så mycket. Lilli går med mig just nu LB men vi ska starta vårn första LA den 15 oktober. Lilli har gått LA:P1 men inte med mig. Senaste tävlingen gick super. Vi startade LB:1 och fick lite drygt 65%. Vi hade många missar men det räckte till en första plats.

Brinne är Lovisas ponny. Han är en Welsh av cobtyp och är 12 år. Brinne är 136 cm hög. Vi köpte honom i slutet av maj i år. Brinne har blivit väldigt kär i Lilli så han visar stora protester när han inte får vara med henne. Det går riktigt bra för Lovisa och Brinne och de utvecklas tillsammans. Dem kommer inte starta några tävlingar än för att först måste vi få ordning på att han kan vara utan Lilli. Brinne kommer att dressyrtävlas och tränas mest då han inte tycker det är jättekul att hopptävla.

My

Lovely

Lilli

Brinne

Likes

Comments