Header
View tracker

Hej!

Både idag & igår har jag och Scheebur ridit ut över järnvägen och haft kul. Igår red jag barbacka, men idag så hade jag faktiskt sadel. Scheebur har varit pigg och haft mycket energi, vilket har varit väldigt kul ;)

Imorgon rider jag antagligen ett lösgörande pass i ridhuset. Får se hur det går efter 1 vecka med bara 1 ridpass 😄

Fick bli en kort uppdatering nu, är trött och har egentligen inte tid,...<3

//Marielle

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

"Shut up everybody, shur up! Don't move, don't speak, don't breath. I'm trying to think. Anderson, face the other way, you're putting me off."

Likes

Comments

View tracker


"We accept the love we think we deserve"

Likes

Comments

Hej!

Igår hoppade jag Annie för Anna-Lena. Det gick bra, hon var pigg och blev emellanåt lite stark. Men efter en liten stund fick jag mer "kontroll" över henne. Vi hoppade studs, 5 1/2, volter och travhinder. Lite svårt, men väldigt kul. Dock så kommer vi inte köpa Annie, för jag vill komma längre än vad hon kan ta mig till, tyvärr för det är en jättefin ponny. Men...<3 Gick bara en promenad med Guizo efteråt för var trött och ville hem + för att paddocken var stenhård.

Idag när jag hämtade Guizo gnäggade han åt mig när jag kom till hagen!<3Myshäst haha<3 Hade glömt mina ridbyxor hemma så fick rida i jeans. men det funkade lika bra det med. Skrittade fram för hand på grusvägen och satt sedan upp i paddocken. Den var inte lika hård som igår, så man kunde trava längst fyrkanten (det hade börjat tina upp lite där). Gjorde lite skänkelvikningar, öppnor, slutor och volter mm. Han var väldigt fin och det kändes bra. Idag gick han även fram för min skänkel bättre, så hans fina steg i skritten kom fram mer. Väldigt kul! Tyvärr så var det ju sista dagen idag som jag skulle rida honom (för den här gången). Synd, men har haft en väldigt rolig vecka! :D

//Marielle

Likes

Comments

Hej!

Denna vecka kommer se annorlunda ut i skolschemat. Idag, imorgon och på onsdag har vi ett ämne (som vi själva fått valt) under hela dagen för att fördjupa sig i det. Och på torsdag har vi framtidsdag (är inte helt 100 på vad det är...). Men idag så hade jag valt matte (problemlösning) att fördjupa mig i. Inte för att jag tycker det är jättekul, men jag behöver träna på det så kändes bra att välja det. Lite långtråkigt, men fick lite mer inblick i området så det gav något iallafall. Imorgon kommer jag att ha Spanska hela dagen och på onsdag svenska (skapa din egna fantasivärld). Tyvärr så börjar vi 08:15 och slutar 14:30 så blir lite tidigare än vanligt, men bara att stå ut... :(

Efter skolan tog jag bussen till Guizo. Hämtade honom och gjorde honom iordning, Anna kom även och skulle rida Mingo, så vi red ut tillsammans. Roligt att komma ut, för paddocken är stenhård och jag får inte rida ut själv på Guizo (vilket jag inte vill heller(!)). Guizo var väldigt snäll och trygg, ville inte gå över ett dike en gång, men traktor mm gick han förbi som ingenting <3 Vi travade och galopperade på grusvägen som inte var lika hård som paddocken och hjälp vad härligt det var! Klar fartvind i ansiktet, stjärnklar himmel. Underbart helt enkelt :)

Imorgon åker vi dit efter att jag hoppat Annie. De sa på vädret att det skulle bli mer plusgrader imorgon så förhoppningsvis har paddocken tinat mer.

//Marielle

Likes

Comments

Hej!

Idag åkte vi upp till Scheeburs stall vid 11 för jag skulle rida Annie igen och hennes ryttare Alice skulle få rida Scheebur. Vi hjälptes åt att göra iordning hästarna och sedan gick vi in i ridhuset och satt upp. Skrittade fram ca 10 minuter innan jag kortade tyglarna och började kräva lite av henne. Först gick hon emot och ville inte riktigt, men efter några få varv på en liten volt släppte hon efter och började jobba med mig istället för emot.

Gjorde lite skänkelvikningar, provade slutor (vilket gick bra), tempoväxlingar & halter innan jag travade. Red lätt till en början och när hon gick emot saktade jag av och jobbade skritten för att sedan gå fram i trav igen. Hon lyssnade faktiskt väldigt bra och det var roligt att rida :D Jobbade henne lite nedsuttet och fick hjälp av ägaren för att hon ville inte riktigt ge efter. Men när jag "la" min hand stadigt la sig även Annie stadigt i formen. Sedan fick jag jobba själv igen och då funkade det mycket bättre, för nu kom jag ihåg min hand mer. Vi pratade även om det efteråt att Scheebur är en ponny man behöver krama lite mer på tygeln med, medans Annie ska man bara ha en stadig hand som finns där bara.

Galopperade även och den var väldigt bra. Med lite jobb så kommer den nog bli väldigt fin! Eftersom vi var ensamma i ridhuset la mamma & Jeanette (ägaren) upp ett travhinder. Första språnget släppte jag iväg henne för tidigt och det var nära att jag fick en ofrivillig avsittning, men lyckades sitta kvar :o Hoppa i dressyrsadel är ju inte det bästa heller. Men andra språnget gick bättre och jag släppte inte iväg henne så det gick bra ;) Alice hoppade även lite på Scheebur och det såg jättebra ut! Roligt :D Som avslutning skrittade vi ut i lillskogen och då fick jag även känna på henne ute, och hon var lugn och brydde sig inte om något.

Längtar till på tisdag då jag ska hoppa henne för Anna-Lena ;)


Efteråt åkte vi till Guizo och red honom. Paddocken var stelfrusen så det blev bara skritt. Gjorde lite öppnor, slutor, skänkelvikningar, volter, tempoväxlingar och halter. Han var väldigt fin, lite lat, men på slutet gick han fram mycket bättre. Red inte speciellt länge för det blåste otroligt mycket, men han fick röra på sig iallafall <3


//Marielle

Likes

Comments

Hej!

Igår efter skolan åkte jag och mamma till Arvika och provred en ponny där. Först red ägaren så att vi fick se honom och sedan fick jag sitta upp. Skrittade lite och travade sedan. Gjorde volter, övergångar och tempoväxlingar för att han skulle lyssna på mig och sedan fattade jag galopp. Han la sig väldigt lätt i en fyrtaktigt galopp så jag fick driva mycket för att den skulle bli tretaktig. Fick hoppa lite, och han sprang verkligen mot hindret och det var bara att låta honom göra det, för man hade inget att säga till om när man styrt mot det.

Det var verkligen ingen ponny för mig. Han var felriden i dressyren och galoppen var fyrtaktig. Med mycket jobb hade det väl gått med tiden, men känns inte värt det och vägen dit skulle nog inte bli speciellt kul. Men man måste ju prova iallafall för att hitta sin "drömponny" ;)


Vi åkte tillbaka till stallet där Scheebur står, eftersom vi skulle provrida en av privatponnyerna där som är till salu. HJälpte till att göra iordning Annie (som ponnyn kallas) och sedan gick vi in i ridhuset. Eftersom det var sent så hade vi ridhuset för oss själva, vilket var skönt för då kunde vi även bygga upp ett hinder.

Skrittade fram och sedan (med hjälp av mamman) red jag fram i alla gångarterna, Det kändes väldigt bra och hon lyssnade bra för skänkel och sits. Fick travhoppa räcket några gånger. Första gången var min hand hög i landningen, vilket Annie inte gillade, men de andra gångerna när jag sänkte handen gick det mycket bättre! :) Travhoppade upp till 95cm (!) och det kändes inte ens att det var så "högt", vilket jag blev fascinerad över haha. Scheebur märker man direkt så fort hindret blir 70cm.

Imorgon ska jag provrida henne igen fast i dressyren och utan hjälp. Och om det känns bra även då, ska jag hoppa henne för Anna-Lena på tisdag.Fina Guizo <3

Likes

Comments

Hej!

Idag måste jag ju bara skriva för jag har fått möjligheten att göra en väldigt kul grej ;) Igår ringde Emelie och undrade om jag ville rida Gizo i en vecka medans hon är i Dubai. Det tackar man ju inte nej till! Gizo är en 5-årig lusitanohingst från Portugal. Superfin!

Så idag efter skolan hämtade Emelie upp mig och vi åkte till stallet. Bytte om till ridkläder och fick hämta Gizo (som som tur var hade fått komma in pga regnet, så han var torr). Borstade och gjorde iordning honom och Emelie visade vart allt var och vad jag skulle ha för benskydd mm. Innan vi gick till paddocken gick vi ut och skrittade fram för hand på grusvägen.

I paddocken satt jag upp och fortsatte skritta lite. Han har väldigt stor skritt så det var lite ovant mot Scheebur som inte har så mycket steg. Kortade tyglarna och drev framåt och han lyssnade väldigt bra, lite okänslig/hingstig mot skänkeln, men Emelie sa vad jag skulle göra så då funkade det. Travade och galopperade. Traven gick bra, fick driva varje steg, men han var ändå mycket mer samarbetsvillig än Scheebur. Galoppen var väääääldigt stor och han tog varje tillfälle att sakta av.. Men den sista galoppen höll han den faktiskt tills jag bröt av ;)

Nu hade han även kommit loss lite och jag kunde "få göra" lite mer. Känna på/leka med honom lite. Volter, serpentiner, tempoväxlingar mm. Jag hade jättekul haha! Kommer bli en bra vecka tror jag<3 Travade av i lite lägre form innan jag satt av och skrittade av för hand på grusvägen med Hedda.

Scheebur fick vila idag då det inte fanns jättemycket tid kvar efter att jag ridit Gizo och imorgon har jag konfirmation (den slutar 18) så då blir det också bara Gizo. Men Scheebur brukar vila på torsdagar så.

På fredag åker vi till Arvika och provrider en ponny och sedan kommer vi provrida en av privatponnyerna i stallet som är till salu efteråt. Ser fram emot det också :)


//Marielle

Likes

Comments

Hej!

Idag var det måndag igen då. Själva måndagen är det inge fel på, den är väldigt chill. Börjar skolan 9.30, har 3 lektioner och slutar 14.00 och så hinner jag rida i ridhuset + att jag kommer hem tidigare. Problemet är bara den där tanken i bakhuvudet att måndagen är början på en 4 dagars tortyr (överdrivet) som man måste stå ut med. Tidiga mornar, sena kvällar osv. Aja, snart är det jullov iallafall :))))


Eftersom jag kommer till stallet "såppas tidigt" på måndagar så red jag i ridhuset. Skrittade fram för hand och fortsatte sedan uppsuttet. Började sedan jobba med volter, skrittpiruetter, halter mm. Mest för att jag skulle få tänka på mina händer i de övningarna och att ha de stilla. Funkade faktiskt!

Travade fram på halvlånga tyglar så att han skulle få frusta ur sig och jobba på framåt. Kortade tyglarna och började jobba volter, tempoväxlingar och övergångar även där för att få honom med mig. Scheebur var verkligen mot hand så jag böjde sidorna (som George sagt) och provade igen. Då gick det mycket bättre och han släppte mer i nacken/halsen och slutade gå emot. Galopperade lite också. Gick inte superbra, men lät honom galoppera på några varv för att få frusta ur sig innan jag gav mig. Jobbade skritten lite på små volter innan jag skrittade av och då var han faktiskt rätt så fin ;)

Imorgon får vi se vad vi gör. Är vädret uruselt så kanske han vilar, men annars så är vi nog i paddocken och har lite kul haha <3

//Marielle

Mamma tog bilden

Likes

Comments

Igår i skolan satt jag, Sofia & Belinda på övervåningen i väntan på att SO-lektionen skulle börja, och en av NO lärarna kommer och säger att vi måste ut ur lokalen. Vi går lugnt ut tillsammans med alla andra och ställer upp utanför matsalen (som vi ska göra när/om det brinner) samtidigt som vi tänker att det är den där brandövningen som vi skulle ha den här terminen. Det var vad vi trodde tills rektorn säger att det här är på riktigt och inte en övning, och då kör det även förbi 4 brandbilar, 1 ambulans och 1 polisbil på skolgården. Vad hade hänt då? Jo en el-dosa (eller något med el iallafall) hade börjat ryka på övervåningen, och det är där som alla NO-labb är (med kemikalier), så för allas säkerhet larmade de 112. Tyvärr så missade vi bara en kvart av SO:n haha ;)

I stallet red jag i ridhuset. Det gick inte så bra till en början (hade inget spö), men efter att jag fick ett spö gick det lite bättre. Jobbade mest på volt i skritten och flyttade bakdelen ut/in på volten. Böjde även sidorna. Travade sedan och det gick inte alls bra, men fick hjälp av Camilla och då gick det bättre. Jag har det där problemet att när Scheebur börjar krångla/gå emot, så börjar jag röra handen onödigt mycket. Men jag tränar på det! Det är bra på många hästar men inte på Scheebur tyvärr....


Idag vaknade jag 11.30, hade sovit 12 timmar! Skönt haha :) Tänkte skriva imorse, men jag och pappa gick ut och fixade med motorcrossen istället, Så nu är den klar och vi provåkte lite och den funkar som den ska. Men eftersom den är pappas så är den lite stor för mig... Så det blev lite tungt hehe. Har inte åkt på ca 7-8 år och min motorcross jag hade då, hade inga växlar, vilket den här har, så det blev lite ovant. Men det var kul och jag SKA lära mig att köra igen!

I stallet var ridhuset ledigt så jag red där eftersom vädret inte var på topp. Skrittade fram för hand och satt sedan upp och började jobba honom i skritten med slutor och öppnor. han lyssnade väldigt bra och frustade lite. Travade och gjorde mycket volter, tänkte verkligen på min hand nu och att hålla den stilla - vilket funkade rätt så bra. Gjorde mycket tempoväxlingar för att få honom mer uppmärksam på mig. Stundtals så var han faktiskt rätt så fin :) Tog galoppen innan jag avslutade och den var rätt så bra. Jobbade tempoväxlingar även där och det funkade bra. Saktade av till trav och lät honom gå i en lägre form innan vi skrittade av.

Var inte speciellt nöjd efteråt, det är inte speciellt kul att rida Scheebur längre, iallafall inte seriöst (fortfarande kul ute i skogen tycker vi båda) och det är synd för jag älskar att rida och vara med hästar <3


//Marielle

Jag rider lätt!
Måste tänka på mina armbågar hehe..

Likes

Comments