Header

Marielle, Allmänt, Arwen

Hej!

Lite drygt en vecka sedan jag skrev sist. Så ni får en uppdatering på det nu :)

Både på lördagen och söndagen åkte vi iväg till ridhuset för att få rida ordentligt. På lördagen var vi 7 personer som försökte rida ordentligt i ett 20x40 ridhus. Blev lite väl trångt och svårt att få ett riktigt flyt i ridningen. På söndagen var vi "bara" 3 personer, så det blev lite mer ridning. Första halvan av passet gick ut på att hon skulle slappna av och bli lösgjord samt jobba genom kroppen-gick väldigt bra! Resten av passet lekte vi lite. Skolor, skänkelvikningar, tempoväxlingar mm. Kändes riktigt bra! Och Arwen verkade även tycka att det var roligt att få göra "något annat än att jobba lösgjordhet".

I måndags kunde vi också komma iväg till ridhuset och då fick vi vara själva! :) Joggade henne bara så att hon skulle får röra på kroppen efter helgen. Hon kändes väldigt fin, lite pigg, men hon lyssnade ändå och det var inga problem alls att få henne att länga/korta steget med bara sitsen. Känns verkligen hur jag har tappat min sits nu när jag inte ridit "på riktigt" under vintern. Men den ska nog komma tillbaka snart :P

I tisdags var det snökaos! Först fastnade vi utanför köksfönstret hemma med bilen, och sedan när vi skulle hämta upp Sofia haha ;) Hade hoppträning på kvällen också, men vi fick låna Annas stora bil så vi kom iväg trots vädret. Var väldigt lyxigt då vi bara var tre stycken som vågat oss dit-blev lite som en privatlektion :) Hoppade mycket på böjt spår. Studs, räcken med bommar framför och bakom, en "serie" (litet hinder-1 steg-räcke-2 steg-oxer) och två stycken enskilda hinder. Under uppvärmningen fick jag lite tips på hur jag skulle rida henne rak, för hon går gärna lite ställd åt höger, men nu blev hon faktiskt rak! Sedan var det svårt att hålla det under resten av träningen, men det får vi ju träna upp :) Annars så kändes träningen väldigt bra, var kul att få hoppa igen!

Igår så var det snö igen. Var påväg ut på stora vägen när vi såg att det var världens bilkö (hör senare att det var en krock mellan 2 lastbilar...), så vi fick ta en omväg där vägen var väldigt dålig, men kom till skolan tillslut haha, sen och stressad X) När jag kom till stallet så hade det slutat snöa, så slängde på ett fleecetäcke (då hon var blöt...) och skrittade ut barbacka en liten sväng för att hon skulle få komma ut.

Idag fick hon vila, imorgon får vi se hur vädret är, men vi går nog ut i skogen. PÅ lördag åker vi till ridhuset och på söndag ska vi träna för Anna (första gången). Ska bli kul att få träna för någon ny :)


Hoppas ni haft en bra dag!

Kram Marielle

Likes

Comments

Marielle, Arwen, Träning

Hej!

Igår hade vi hoppträning för Fredrik. Arwen ville verkligen inte in från hagen och de andra hästarna hjälpte ju inte till när jag kom och alla ville hälsa... Men Anna fick in henne och vi kom iväg. Träningen gick bra, Arwen var väldigt pigg och bockade i början-lite kul haha ;) I början travade vi bommar på böjt spår och sedan började vi hoppa 2 plank på böjt spår längst långsidan. Plank-liten volt till vänster-samma plank-båge-andra planket-liten volt-samma plank. Var lite svårare åt höger för jag glömde blicken, men fick göra om och då tänkte jag mer på det-och det gick bättre.

Sedan hoppade vi lite linjer med både bommar och hinder. 3 galoppbommar-oxer. Räcke-3 galoppbommar. Plank-oxer-plank. Travbom-oxer-oxer. Väldigt kul! Kändes väldigt bra också och det kändes som om jag hade mer "kontroll" på sidorna än vad jag haft tidigare.

På slutet hoppade vi enskilda hinder med lite svängar. Hon kändes bra de första 2 hindren och sedan blev jag lite passiv av någon anledning och de 2 resterande blev inte alls lika bra. Men fick göra om även där och då gick det mycket bättre när jag tänkte mer på att hålla ihop det hela rundan och inte "släppa henne."


Idag skrittade vi ut en sväng i skogen så att hon skulle få röra på sig. Och imorgon får hon vila :)

Ha det bra!
Marielle

Likes

Comments

Marielle, Arwen

Hej!

Igår åkte vi till ridhuset och red. Var väldigt kul att få komma iväg, och kunna rida "på riktigt" igen. Hade inga direkta förväntningar på passet eftersom Arwen har vilat, och vi har inte ridit dressyr/"ordentligt" på en månad. Vi fick vara ensamma en stund i ridhuset, och sedan kom ett till ponnyekipage in.

Jobbade skritten lite innan vi började trava. Hon fånade sig lite vid dörrarna till ridhuset, men det var bara att driva. Galoppen var väldigt stor, men lät henne gå på runt fyrkanten ändå, för att släppa eventuella spänningar. Efter framridningen fick hon en kort paus, och sedan började jag jobba skritten. Ställde henne inåt och när hon släppte efter lät jag henne gå rakt och så ställde vi sedan utåt. Gjorde lite slutor på volten för att få med bogarna och för att få koll på yttersidan. Jobbade likadant i traven och tog även med lite av det jobbet till galoppen. Även fast hon kändes väldigt bra (!) så var jag missnöjd över min sits. I November var den väldigt, väldigt bra, och sedan nu när vi inte gjort så mycket arbete alls, så har jag tappat det... Antingen satt jag lite för framåtlutad eller för bakåtlutad. Hade väldigt svårt att hitta en balanspunkt. Men det blir nog bättre ju mer vi rider :)


Idag hade vi morgonen i stallet. så vi passade på att åka till ridhuset igen och rida i pausen. Vi var rätt så många där, så det resulterade i att Arwen blev lite spändare än annars-vill ju hålla koll på allt ju! Men jobbade lite som igår. Ville att hon skulle slappna av och ge efter. Vänster varv var väldigt krångligt, kändes som om vi båda lutade oss inåt (svårt att förklara). Var som värst i början, men blev lite bättre i slutet. Var lite svårt att komma till ett ordentligt jobb när man behövde ha koll på vart de andra red, men kände ändå att det gick bra :) När vi travade av kändes hon riktigt fin. Hon flög i luften en gång, för att mamma skulle flytta på en bom i mitten av ridhuset, men bortser man från det så lyssnade hon bra, och kändes avslappnad.


Vi ska försöka komma iväg till ridhus oftare nu, så att vi kan rida ordentligt även när det är stenhårt ute ;) På tisdag börjar skolan, men även hoppträningarna. Så något lite tråkigt och något väldigt kul haha ;P

Ha det bra!
Marielle

Likes

Comments

Marielle, Allmänt, Arwen

Hej!

Både igår och idag har jag och Emelie ridit ut, och idag följde även Anna med. Arwen blev så otroligt pigg efter vilan och har gått och taktat bakom Guizo hela tiden haha. Hon har även bjudit på några riktiga bocksprång, där jag har suttit kvar nätt och jämnt... Men det är kul ändå att hon har så mycket energi, öronen pekar framåt nästintill hela tiden :)

Ska börja sätta igång med träningar också nu till helgen tänkte jag. Får se om vi kan komma iväg till ridhus, men annars får vi rida lite dressyr på vägarna, för paddocken är inte så trevlig just nu.

Hoppas ni har haft en bra dag!
//Marielle

Likes

Comments

Marielle, Allmänt, Arwen

Hej!

Nu är det 2018. Och nu är man i tiden då man kommer skriva 2017 på alla uppgifter mm (eller som jag som ibland råkar skriva 2016 ibland också...). Firade nyårsafton med att laga mat tillsammans bara mamma, pappa & jag. Sedan åkte vi in till stan för att kolla på fyrverkerierna vid 12-slaget :) Så det blev inte en så sen kväll, vilket var skönt.

Igår hade jag tänkt börja rida Arwen igen. Men var väldigt trött efter att ha varit uppe till efter 02, så hon fick vila en dag till. Men idag ska hon få ridas igen. Emelie och jag tänkte rida ut, så vi får se om hon är pigg ;)

Hoppas ni har en bra dag,

Marielle

Likes

Comments

Marielle, Bilder , Arwen, Träning , Tävling

Hej!

Nu har 2017 passerat och vi går in i 2018. Känns helt otroligt hur fort tiden har gått och hur mycket som har hänt under året. Speciellt i början ;) Ser fram emot 2018, tror det kommer kunna bli ett riktigt bra år! Tänkte iallafall sammanfatta året månadsvis-skriva lite kort och lägga till ev bilder från månaden :)


Januari

Red Guizo hela Januari. Fick mer och mer koll på hur jag skulle rida för att det "skulle bli bra", och det var väldigt kul! Vi fortsatte leta och provrida ponnyer men hittade fortfarande ingen som kändes rätt.

Februari

Red fortfarande Guizo en bit in i Februari-det mattades av mer och mer.. Vi åkte även iväg till Göteborg och gick på mässan. Var lite konstigt att vara där utan att ha en häst att köpa till-så man fick köpa lite för "sin blivande" ponny.

Mars

Den 4 Mars åkte vi och provred Arwen för första gången. Dagen innan hade vi varit i Eskilstuna och provridit 3 ponnyer, men ingen av dem levde upp till mina krav. Hade inga stora förhoppningar på Arwen heller, och direkt när jag började rida kändes det som om vi skulle behöva fortsätta leta. Men fastnade för henne ändå, och tisdagen veckan därpå fick jag hoppa henne för Fredrik-även fast jag hade bestämt mig. Och den 10 åkte vi till Hästkliniken för besiktning. Det kändes så konstigt, men samtidigt underbart att bli hästägare haha :)

April

Gjorde våra 2 första starter tillsammans. Lätt D och Lätt D+ i hoppningen med div. 4 laget-2 felfria väldigt bra ritter. Och Lätt C:1 & Lätt B:1 i dressyren, med 67% och 62% vilket var högt över förväntningarna! En väldigt bra månad och start på tävlingsåret :) Scheebur fick även flytta hem till oss igen<3

Maj

Red för George första gången med Arwen i Askersund. Var kul att åka iväg längre och även sova över (fredag-lördag). Så även fast det bara var en dag för oss och 2 pass, så gav det väldigt mycket runtom också :)

Var även med i finalen för div. 4. Första klassen gick väldigt bra, men varken Arwen eller jag mådde speciellt bra i 30 grader solsken, så lagklassen var inte en succé direkt. Var inte stolt över min prestation alls. Men laget kom 2:a i omgången så det var något att hurra över iallafall :) Fick rida mitt första ärevarv med Arwen<3

Juni

I början av Juni debuterade vi Lätt C. En väldigt bra känsla hela banan, även fast jag glömde driva och hon sprang förbi ett hinder...

Vi fick även gå upp till terrängbanan på terminens sista hoppträning. Trots spöregn så var det väldigt kul!

I slutet av månaden åkte jag och Frida iväg till Sunne på en veckas ridläger (hoppning) :)

Juli

Hade en fantastisk vecka på ridlägret! Lärde mig mycket nytt, kunde finslipa det vi redan kunde, och träffade underbara människor :)<3

Tävlade en gång i Filipstad, där vi startade Lätt C för andra gången. Hoppade även en Lätt D (clear-round) före, och det kändes väldigt bra och gick ut med 0 fel. Lätt C däremot gick lite trögt, var precis som i Hagfors, väldigt varmt. Men 0+0 ändå så får väll vara nöjd ändå ;)

Hade även en träningshelg för George igen. Även fast vi fortfarande fick traggla med vänstersidan, så var det (som alltid) kul, svettigt och lärorikt!

Augusti

I Augusti startade vi våran andra dressyrtävling tillsammans i Rudskogen. Det var en fantastisk dag, med bra väder och bra resultat. I Lätt C:1 fick vi 74% och vinst! Och i Lätt B:1 fick vi 66% vilket räckte till en 3:dje plats :)

Veckan efter startade vi med div. 3 laget i Christinehamn. I förklassen (lätt D+) blev det 0+0 med en väldigt bra känsla och det räckte till en andra plats (första individuella placeringen i hoppning!). Och i lagklassen (även den lätt D+) blev det också 0+0, men första utanför placering. Dock så vann laget omgången så vi fick rida ärevarv igen ;)

September

I början av månaden åkte vi till Hagfors med laget. Startade Lätt D+ som lagklass och Lätt C efteråt. Var jätteförkyld och fick ta alvedon innan och mellan klasserna. Var väldigt jobbigt! Men 0+0 trots det, tyvärr så var vi bara 2 felfria i laget, så vi gick inte vidare till omhoppning som lag. Lätt C gick väldigt bra och vi kändes väldigt samspelta. Det blev ett skitpet på sista hindret i omhoppningen, men känslan var så otroligt bra så det spelade ingen roll ;)

2 veckor senare var det dags för final i div.3 i Fryksdalen. Hoppade lätt C (lag) med en bra känsla och 0+0. Laget vann den här omgången också, vilket ledde till att vi vann totalen också! En väldigt lyckad dag alltså haha. Debuterade även Lätt B efteråt, med 2 rivningar då jag tog tillbaka när jag borde ha drivit fram. Men känslan var bra ändå :)

Vi startade även Lätt C och Lätt B på hemmaplan. Bra känsla och 0+0 fel i båda klasserna;)

I slutet av September åkte vi till Säffle och startade Lätt C:1. 72% och vinst igen :)

Oktober

Vi åkte iväg på träningshelg för George för 3:dje gången iår. Arwen kändes lite off det första passet, men efter andra passet så var hon som vanligt och det gick väldigt bra!

I slutet av Oktober åkte jag och pappa till Åmål där vi skulle starta Lätt B:1. Blev väldigt fel med tider och allt (läs inlägget HÄR ), men med ca 10 minuters uppvärmning red vi ändå ihop 62%-vilket är långt över förväntan med tanke på omständigheterna.

November & December

Under November och December gjorde vi ingenting speciellt. Arwen fick ta det lugnt, och det ändå vi gjorde mellan träningarna var att rida ut i skogen och på vägarna-mysigt det med :)

2017 har varit ett fantastiskt år! Och jag har fått uppleva mycket tillsammans med Arwen, och mer kommer det bli under kommande år<3

Tack till mina föräldrar som gör det här möjligt för mig.

Tack till nära vänner som stöttar i alla lägen.

Och tack till tränare som hjälper mig att komma vidare

2018-Here We Come!


Likes

Comments

Marielle, Allmänt, Arwen

Hej!

Vaknade i morse och kände mig illamående, vilket höll i sig en stund in på dagen, men tack o lov mådde jag bättre efter en stund. Har skrivit på ett inlägg om 2017 som kommer upp på nyårsafton. Det här året har verkligen varit över förväntning! Från att leta ponny, till att hitta Arwen, till att nu i höstas debutera Lätt B. Placeringar i båda hoppning och dressyr mm. Ser verkligen fram emot 2018 nu!

När jag kom till stallet så var nästan allt klart åt mig. Bara att mocka. Eftersom Arwen vilar, så gav det mig tid att smörja sadlarna. Passade på att göra en mer "ordentlig" rengöring och tog av stigbyglar och tvättade dem, sedan tvättade jag även pannbanden (smörjde tränsen förra veckan). Tänkte ta ridstövlarna också men hann inte innan mamma hämta mig ;)

Hoppas ni haft en bra dag!

Kram Marielle

Likes

Comments

Marielle, Allmänt, Arwen, Bilder

Hej!

Nu är juldagarna över för i år. Har haft en väldigt trevlig jul :) Fick bla. et nytt tävlingsschabrak (dressyr) från Mias RS, med marinblå/silver kantband. Ska bli kul att inviga det till våren! :)

Arwen har vila den här veckan, så kör vi igång igen efter nyår. Tror hon kommer vara väldigt pigg, men man kan ju hoppas på att energin går till rätt saker när vi kör igång igen ;)

Bilderna här är ifrån förra fredagen. Var kul att få några bilder, speciellt eftersom snön smälte dagen efter...

Ha det bra!

Marielle

Pigg eller?

Likes

Comments

Marielle, Allmänt, Arwen

Hej!

Har nu under veckan dragit på mig en förkylning. Började känna det i tisdags, så var inte med så mycket på idrotten i skolan, i onsdags mådde jag lite bättre, och sedan i torsdags blev det värre igen. Och igår hade jag huvudvärk hela dagen. Känns ju bra nu innan julen... Var förkyld förra julen också, och det var inte så roligt, när man skulle vara social hehe.

Arwen har fått en lugn vecka. Uteritter måndag, onsdag och fredag. Vila i torsdags och i tisdags var det hoppträning. Träningen var väldigt rolig, körde uppsutten löshoppning. Damen var väldigt pigg, men lyssnade ändå på mig trots att jag hade händerna på hjälmen ;) Avslutade med att hoppa en studs- 1 galoppsprång -oxer (som låg på ca 95). Var verkligen jättekul!


Fick bli ett kort inlägg nu. Ska snart iväg till stallet, få se vad vi gör, snöar väldigt mycket.

Ha det bra!

Marielle

Likes

Comments