Header

Somebody asked me if I knew you.

A million memories flashed through my mind but I just smiled and said that I used to

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej!

Igår vaknade jag 11 av att pappa kom in och väckte mig. Fick sova 11 timmar och kände mig något sånär utvilad. Klockan 15 åkte vi till stallet där vi mötte Frida och hennes mamma. Jag och Frida gick till lillstallet och började mocka innan vi hämtade Scheebur.

Då det var riktigt kast väder var vi i ridhuset, tyvärr hade 3 personer också bestämt att vara där inne, så det var lite trångt men funkade ändå. Jag började rida och sedan fick Frida sitta upp.

Då jag red först fick jag den jobbiga uppgiften att skritta fram medans de andra ekipagen red runt = man fick hålla sig undan mycket och ha full fokus på alla andra. Men det gick bra och eter ca 10 minuter kortade jag tyglarna och började jobba honom lite på en stor volt. Han var lite seg så fick vara på honom mycket med skänklarna, tyvärr. Men det blev lite bättre ju längre jag red.

Började trava och lät honom ha lite längre tyglar några varv på volten i båda varven innan jag kortade dem och började jobba lite. Gjorde tempoväxlingar och övergångar för att få honom mer med mig. När jag jobbat traven en liten stund och den kändes bra fattade jag galopp och lät honom galoppera lite i en lägre form utan några större krav. Saktade sedan av till skritt och lät honom skritta lite innan jag började jobba övergångar skritt-trav-skritt-galopp-trav-galopp-skritt-osv, Han blev rätt så fin där och då gav jag mig och lät Frida sitta upp.

Det såg rätt s bra ut för Frida också, men hon är lite för lång för Scheebur så propositionerna var kanske inte de högsta. Men det gick bra ändå ;)


Idag åkte vi till stallet efter vi skjutsat hem Frida. Då ridhuset inte var ledigt, paddocken var en lervälling och att jag inte var taggad på dressyr, så red vi ut över järnvägen. Klättrade uppför-nerför en backe inne i skogen innan vi gick till den stora backen (upp till terrängbanan) och galopperade upp för den 2 gånger i varje galopp, Tog sedan en gång i varje galopp fast i form. Det tyckte Scheebur var väldigt jobbigt så fick driva MYCKET! Men han var fin och bara jag drev så gick det haha :)


Imorgon kommer mamma gå en promenad med honom för jag ska träffa en kompis (Anna-Clara) som jag inte träffat sedan skolavslutningen. Ska bli kul!<3


//Marielle


Likes

Comments

Hej!

Idag har skolan segat sig fram och det har känts som måndag istället för fredag. Men efter jag slutat kändes det som fredag igen och jag tog som vanligt bussen till stallet.

Väl i stallet åt jag innan jag hämtade Scheebur (som lerat ner sitt täcke till max!) och gjorde honom i ordning för ett dressyrpass i regnet. Gick ut till den lilla paddocken då det var ett ekipage som hoppade i den stora. Skrittade fram för hand i ca 5 minuter innan jag satt upp och fortsatte skritta. Efter ca 5 minuter till kortade jag tyglarna och började jobba lite.

Jobbade lite volter, och bara allmänt kände på honom i bägge varv. Han kändes fin, var lite seg så var glad att jag tagit de "vassare" sporrarna. När skritten kändes fin drev jag fram i trav och lät honom ha halvlånga tyglar för att få börja bära sig själv. När han bar sig själv och inte hade huvudet i luften, kortade jag tyglarna och gick in på en åttvolt för att få jobba bägge varven. När jag bytte varv saktade jag av till skritt för att få med bakbena lite mer. Traven blev faktiskt väldigt fin och rätt så lätt att påverka framåt/tillbaka. Fattade galopp för att känna på den också och den var jättefin! Han lyssnade bra på skänkeln (inte framåt men han var känslig när jag bad honom att flytta...), frustade och blev mjukare i steget mm. Varierade rakt spår med volt i bägge varv innan jag saktade av och lät Scheebur skritta en liten stund.

Efter pausen gick jag upp i trav nästan direkt efter att jag kortat tyglarna och fortsatte jobba honom fast mer ordentligt än innan. Krävde lite mer form och gjorde tempoväxlingar för att se att han var med mig. Fattade sedan galopp och jobbade även den mer än innan. Gjorde slutor från spåret till medellinjen (sedan rakt och ut i samma varv) och de var väldigt bra :)

Ställde mig upp i lätt sits och lät Scheebur galoppera fram samtidigt som jag klappade honom på halsen med ena handen<3 Travade av och skrittade av på grusvägen för hand.

Är jättenöjd med passet idag. Scheebur var med mig och allt kändes väldigt bra :) Imorgon får vi se vad vi gör. Frida kommer så vi rider kanske båda två (halva passet var, eller så rider bara en av oss, eller så går vi en promenad. Vi får se helt enkelt.


//Marielle

Likes

Comments

"Every grade has that one weird kid who's obsessed with horses"

I am that kid

Likes

Comments

Hej!

Idag har varit en bra dag. Började skolan med idrott, där vi orienterade, matte, svenska, där vi spelade upp en pjäs vi jobbat med i små grupper, spanska, där vi jobbade med ett grupparbete som ska presenteras imorgon, SO, där vi började med ett grupparbete som ska presenteras nästa vecka, och till sist gick jag på "läxläsning" (frivilligt) för NO:n då vi har ett projekt som ska vara klart på fredag 😰

I stallet (fick skjuts dit av pappa😝) red jag ut med Scheebur. Tyvärr så hade det börjat regna, men med lite extra reflexer och kläder så gick det bra ändå. Red över "stora" vägen och var borta 45 minuter cirka. I skogen kom det nästan inte igenom något regn (genom träden), men ute på grusvägen var det ett envist regn som blåste rätt i ansiktet (såklart!)

Hade det inte varit pga regnet så hade min dag varit perfekt helt ärligt. Det är inte många daga som är så, men idag var en sån dag som bara var super helt enkelt 😄


//Marielle

Likes

Comments

Hej!

Idag har jag varit helt övertrött. I skolan var både jag och min kompis helt övertrött = vi var väldigt flamsiga = tur att vi inte sitter bredvid varandra under lektion. Vi var helt köra båda två, men det gjorde bara skoldagen mer intressant haha ;)

I stallet hämtade jag Scheebur och gjorde i ordning honom inför hopplektionen. Gick ut och skrittade fram i lillskogen innan jag gick in i ridhuset ( första hoppträningen inne.... :( ). Skrittade lite där innan jag kortade tyglarna och började trava. Kände på honom lite, gick han framåt, tillbaka? Han gick inte fram speciellt bra, men drev fram och bestämde att ta den delen stegvis sedan under lektionen. Galopperade även innan vi började.

Det första vi gjorde på lektionen var att träna balansen genom att rida lätt. Men istället för att sitta ett steg-stå ett steg osv skulle vi sitta ett steg-stå två steg. Jobbigt att få in en takt och jag ville gärna sitta två steg eftersom jag stod två, men efte ren liten stund funkade det :)

Sedan travade vi cavaletti på raka spår innan vi hoppade 2 upphöjda bommar på volt. Sedan la vi till ett travhinder (av cavalettin) så det blev: rida in vid C mot A och hoppa travhindret och landa i galopp - bryta av och fatta ny galopp (kontroll) - "hoppa" bommarna på volten.

Vi gjorde även så att vi hoppade travhindret och efter det hoppade vi ett räcke till vänster (fanns ett till höger också som vi hoppade), så att det blev lite som ett halvt Y. Allt det här la vi ihop till en bana på slutet: Travhindret - bommarna - räcke - bommarna. Det var kul, men jag var väldigt trött och kände mig mest i vägen när jag inte hoppade, tyvärr. Men Scheebur var jätteduktig och segheten försvann mer på slutet :)

Imorgon rider vi ut och på torsdag får han vila<3

//Marielle

Likes

Comments

Hej!

Igår red jag för Emelie på eftermiddagen. Efter att jag ridit fram började vi "jobba" med att få honom slappna av - lång tygel och trav längst fyrkanten där vi reglerade tempot enbart via sitsen/skänklarna. När han slappnat av och började bära sig själv gick vi in på mittvolten och flyttade in bogarna (när jag kortat tyglarna lite). Efter lite krångel (mest från min sida...) så funkade det och han gick väldigt fint faktiskt. Så vi tog galoppen och jobbade den lite. Jag drev med bägge benen och höll ett jämnt stöd i handen (apropå det så har mina händer blivit mycket bättre!😄) och helt plötsligt så funkade det bara! Han rundade sig för innerskänkeln, var stadig på ytter och gick i form :))) #stolt

Efter kanske 45 minuter jobb var han fin, lite spänd, men ändå fin så då travade jag av honom och skrittade av.


Idag åkte jag till stallet direkt efter skolan, och såklart så regnade det. Inte mycket, men tillräckligt för att det skulle bli blött och jobbigt. Fick hänga in Scheeburs utetäcke i torkrummet för det var blött och lerigt. Jippie.....

Efter att mentalt ha förberett mig inför ridpasset i regnet gick vi ut i paddocken och jag började skritta. Efter att jag skrittat fram började jag jobba skritten lite lätt (kände bara lite på honom att han lyssnade på sitsen) och började sedan trava, Lät honom ha långa tyglar så att han fick trava fram och bära sig själv. Kollade även att han lyssnade tillbaka för min sits. Vilket han gjorde :)

Efter att jag travat fram kortade jag tyglarna och tog in honom på en volt och jobbade med att flytta in/ut bogarna och få honom mer med mig. Han var lite motvillig i vänster varv, men jobbade lite extra där och det släppte. Saktade av till skritt och lät honom få en kort paus innan vi tog galoppen.

Galoppen var bra ända från början. Han lyssnade framåt & tillbaka och var allmänt fin haha <3 Längde innertygeln lite och lät honom länga ner halsen innan jag saktade av till trav och gjorde samma sak där (låta honom länga halsen).

Han går väldigt bra nu och jag får passa på att njuta för snart kommer vi få ta de jobbiga passen igen..,.:( Men man ska leva i nuet och ta var dag som den kommer, så får försöka göra det ;)


//Marielle

Likes

Comments

Anledningen till att det är skrivet i fel tempus är för att jag började skriva igår (lördag), men hann inte göra det tillräckligt klart för publicering, så fortsatte idag (söndag). Så "igår" i inlägget är i fredags och "idag" är i lördags ;)


Hej!

Igår hade vi en rätt så lugn dag i skolan. Vi började med SO-prov (inte så lugnt kanske men), sedan hade vi syslöjd (väldigt chill om man bortser från att min symaskin inte ville samarbeta och sa att huvudmotorn var överladdad/hettad), sedan hade vi NO i 45 min, sedan "läxhjälp" (vi får göra läxor och plugga inför prov mm) och vi avslutade dagen med mentorstid, då vi skulle se på film och äta pizza (vi hade bestämt det sedan innan då varje klass fick en summa pengar att göra något för med sina mentorer). Så när filmen var slut, 16.30, skjutsade mamma mig till stallet.

När jag kom ner till hagen för att hämta Scheebur så ropade jag på honom, och han kollade upp på mig bockade och sprang i full galopp upp mot mig :D Det var en härlig känsla då han ALDRIG kommer till mig. Han har gjort det en gång på samma sätt, dagen innan vi åkte till USA 2014, men inte annars...<3

Uppe i stallet igen gjorde jag i ordning honom för ett dressyrpass och gick ut. Skrittade fram på grusvägen bredvid stallet innan jag gick till paddocken och började rida. Började jobba honom direkt när jag kortat tyglarna med att göra volter, flytta honom åt olika håll för skänklarna, kolla bogarna, mm. Tog sedan traven, och hjälp vad han gick fram! La jag till skänkeln lite, ökade han steget och farten lite. Superkul!

Jobbade traven lite på samma sätt som skritten och bara allmänt checkade honom. Bytte varv ofta för att inte fastna på samma varv hela tiden (händer mig lätt). När traven kändes bra (och efter en liten skrittpaus) tog jag galoppen. Jobbade inte den speciellt mycket utan kände mest bara på den i bägge varven.

Saktade av till trav igen och lät honom gå ner i en lägre form innan jag skrittade av honom, Var (och är) väldigt nöjd med passet. Speciellt eftersom Scheebur var såpass pigg ;)


Idag var vi i stallet rätt så sent då vi hade kvällsfodringen, men kan inte klaga för ridhuset är ledigt på kvällen👍

Hämtade Scheebur i hagen (han kom inte som igår...) och gjorde i ordning honom. Gick in i ridhuset och skrittade fram. När jag skrittat i ungefär 15 minuter kortade jag tyglarna och började jobba honom på volt. Flyttade bogarna och checkade så att han var med mig. Han var lite stönig i vänster varv, men det släppte efter en liten stund.

Började trava och där var han väldigt fin. Han la sig mjukt i handen utan att bli tung och han bar upp sig själv bra 😊 Jobbade lite på volt och checkade bogarna där innan jag fattade galopp. Galopppen var väldigt fin, lite svår att reglera, men ändå fin.

Jobbade mycket övergångar skritt-galopp-skritt-galopp, och han svarade väldigt bra på skänkeln och sitsen. Och jag var jätteglad haha 😄 Gjorde lite serpentiner där jag gjorde övergången vid medellinjen, provade även att göra en serie av det, men det blev lite för lite plats i ridhuset så det får vi pröva någon annan gång i paddocken istället 😉

Ställde mig upp i lätt sits och längde tyglarna lite så att han skulle få länga formen lite och "ha lite kul" och galopperade några varv i ett friskt tempo innan jag bröt av till trav och travade av honom. Han var verkligen jättefin och jag var stolt haha 😊


//Marielle

Likes

Comments

Hej!

Nu har det varit dåligt med den dagliga uppdateringen här, men jag har varit trött (surprise surprise!) och min hals hade gett upp på livet (förkyld). Så igår kände jag mig riktigt dålig och efter skolan i stallet orkade jag inte göra mer än att skritta ut i lillskogen barbacka.

Idag mådde jag mycket bättre vilket var skönt för vi hade prov i SO (historia) och checkpoint i matte. Men imorgon är det en rätt så lugn dag iallafall. Först så har vi andra delen i SO-provet, men efter det så har vi syslöjd, NO, instudering och mentortid. Så det blir ett bra avslut på veckan.

Idag fick Scheebur vila för jag hade konfirmation, och imorgon får vi se hur mycket energi jag har. Det lutar åt en uteritt om vädret är på min sida, men vi får se helt enkelt :)


Ha en bra kväll!

Likes

Comments