Header

Arwen, Bilder , Marielle

Hej!

Idag hade vi sportsday i skolan vilket gjorde att vi slutade 13:30 istället för 15:15. Lite skönt! Dessutom kunde mamma hämta mig på skolan så kom "tidigt" till stallet :)

Emelie undrade även om hon kunde rida med mig så vi red ut tillsammans. Stannade en liten stund på en stubbåker och red lite. Arwen var pigg, lite allmänt fånig (why not) men lyssnade ändå bra på mig. Stundvis så gick hon väldigt fint och balanserat :) Red också i skogen, blev lite galopp vilket var härligt! Synd bara att älgflugorna har börjat komma nu, blir så jobbigt!

Imorgon ska vi rida igen och även på Mingo och Farah. Sedan kommer vi tillbaka till stallet på kvällen och fixar allt inför tävlingen samt tar in hästarna & fodrar.

//Marielle

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Arwen, Marielle, Träning

Hej!

Igår hade vi hoppträning. Tränade mest på lydnad och kontroll, med studs, travhinder och volter. I början så kändes Arwen lite "ålig", ville inte riktigt göra det jag ville. Men mot slutet kändes det som jag fick lite mer koll på henne och vi samarbetade mer.

Känns bra inför söndagens tävling. Hoppar Lätt C där KM ingår och efter det Lätt B. Är inte så många anmälda så kommer nog få rida fram - gå banan medans mamma leder henne - fortsätta rida fram & hoppa fram. När det bara är 5 stycken före en så går det lite fort X) Men är taggad! Väldigt kul att redan kunna känna på Lätt B på tävling nu efter bara 6 månader! :)

Helgen efter ska vi till Säffle och starta Lätt C:1. Är bara 14 anmälda än så länge så är inte säkert att det blir något, men får hoppas!

//Marielle

(kort inlägg jag vet 😝)

Likes

Comments

Hej!
I lördags var vi på Fryksdalen och tävlade med laget. Startade Lätt C (lag) och även Lätt B (debut).

Hade räknat fel på hur lång tid det tog att åka dit så vi kom väldigt tidigt, men hellre det än sent 🙃
I lätt C hade vi 0+0 fel och en 5:te plats individuellt (första utanför placering). Laget vann denna omgång av Div.3 vilket gjorde att vi vann totalen också då det var final!
Så 2 rosetter (en för dagens vinst och en stor för totalen), plaketter, rosor, pokal, en bukett med rosor och ett ländtäcke fick vi 😁 Jättekul!!

I lätt B fick vi inte en så bra framridning då ridhuset var fullt med ponnyer. Men eftersom hon redan hade gått så spelade det inte jättestor roll.
Fick 8 fel (2 rivningar), då jag klantade till det. Istället för att driva och få ett språng mindre (när vi kom lite fel) så tog jag tillbaka för ett språng mer. Och då drog vi med oss bommen. Men over all en bra känsla. Tror det bara var 3 ekipage som kom till omhoppning, så banan var lite svår😶 Men roligt att ha fått debuten gjord med en såpass bra känsla ändå!

Imorgon är det hoppträning och på söndag är det tävling i Grums😊

//Marielle

Likes

Comments

Arwen, Marielle

Hej!
I tisdags var det träning för Fredrik igen. I början var Arwen väääldigt seg och ville inte ta skänkeln. Kändes som om ingenting funkade alls. Men när vi började hoppa släppte det. Visst hon var lite trögstartad efter att vi väntat på de andra, men det är ju normalt 😉 Men det kändes bra, vilket för skönt inför helgen då vi starta Lätt C med laget och debuterar Lätt B individuellt! Dock så har inte startlistorna för lagklassen kommit ut än, jobbigt när det ska ta sådan tid att lägga ut! 😕
Till träningen följde även Arwens förra ägare, Sofie, med. Väldigt kul!😃

Igår fick hon vila för jag orkade verkligen inte rida. Var så trött i huvudet så kändes bäst att skippa det, hon mår ju inte dåligt av att vila musikern så... Men idag blev det ett lösgörande dressyrpass. Mycket jobb på volten med att böja och ställa, få med bakbenen mm. På slutet gick hon väldigt fint, även fast allt utanför paddockstaketet var jätteläskigt 😝

Imorgon blir det en genomcheck inför lördagen. Önska oss lycka till!😆

//Marielle

Ren och fin😝

Likes

Comments

Arwen, Marielle, Träning

Hej!

Igår så gick jag till skolan igen. Mådde mycket bättre, och våra fredagar är rätt så lugna även fast de är långa. Efter skolan hämtade mamma mig och vi åkte till stallet för det var träning för Ulrika på Gönnäs. Tog in Arwen och såg att hon hade skurit sig under käken (precis vid käkremmen). Såret såg dock väldigt fint ut och det hade slutat blöda, så det kändes säkert att rida med. Hade det inte sett ut som det gjort hade vi aldrig åkt med henne. Fick sätta ihop ett träns, med bett/tyglar/sidostycken från det tränset jag brukar ha och sedan nackstycke/nosgrimma/pannband från ett annat träns som man kan ta bort käkremmen på. Så att den inte skulle komma i såret.

Sa till Ulrika innan träningen började, att jag hade varit sjuk och Arwen hade vilat sedan i söndags så att vi kunde anpassa efter det. Första passet gick bra, Arwen var lite pigg, men tyckte det var lite jobbigt att jobba, och jag glömde driva, så speciellt galoppen var sådär i början. Började jobba med lite samling, för att få med hela henne, speciellt bakbena. Gick väldigt bra :) Slutor och öppnor längst långsidorna funkade också, och ett byte i varje varv. Fina lilla ponny <3

Andra passet jobbade vi liknande, gjorde lite halter från trav, och hon arbetade in i dem, och stannade precis när jag ville. Bra att träna på! Nu funkade samlingen lite bättre och hon verkade förstå mer vad hon skulle göra. Prövade att göra några ökningar på långsidorna och hon gick otroligt bra! ;)

I övrigt så tyckte Ulrika att Arwen var mycket fräschare än sist, så Inge-björn (akupunktören) fick nog igenom det som var. Skönt! Idag får hon ett liknande pass, så att vi (jag) får befästa det lite mer, Jag ska även rida Guizo nu under helgen, så får se vad vi gör :)

Ha en bra dag!

Marielle

Likes

Comments

Arwen, Marielle

Hej!

Är tyvärr fortfarande sjuk, men mår mycket bättre tack o lov! Har blivit så rastlös!!
Fick följa med till stallet idag :) Gick ut i hagen med lite godis och blev "attackerad" av 3 hästar och 1 föl haha! Och sedan ville alla bli kliade, så fick jaga bort alla förutom Arwen, för armarna räckte ju inte riktigt till. Det var väldigt skönt att andas hästluft igen och hälsa på lilla Arwen <3

//Marielle

Likes

Comments

Arwen, Bilder , Marielle, Tävling

Hej!

I lördags var vi i Hagfors och tävlade med laget. Var väldigt förkyld så var inte alls taggad på att tävla, men tack vare Alvedon så gick det ändå. När vi kom fram hade jag glömt både benskydd och nummerlapp, men som tur hade Linnea och Nadja med extra så jag fick låna. Kommer nog aldrig mer glömma dem efter det....

Lätt D+

Värmde upp på framridningen och efter det gick jag upp till framhoppningen. Anna-Lena hjälpte mig att hoppa fram vilket var skönt. Jag hade blivit lite piggare och Arwen kändes väldigt bra, vilket var skönt. Den här gången hade ridskolan även ställt fram ett hinder på ena sidan av tävlingsbanan (de hade stängt av en lite del eftersom paddocken ändå är så stor), så då kunde man även hoppa fram där. Istället för att stressa mellan ridhuset och banan.

Kom in på banan och fick startsignal. Alla hinder gick bra och Arwen hoppade inte så "snett" som hon kan gör annars. Tempot var bra och allt kändes toppen! :) 0 fel och vidare till omhoppning. Laget kom tyvärr inte till omhoppning vilket var väldigt synd, men vi ligger 2:a i totalen nu så vi får ta igen det nästa gång ;P

Vi hade 0 fel i omhoppningen också, men det gick lite saktare den här gången, men vi kom 5:a (första utanför placering), så är rätt så nöjd ändå :)

Sedan åt vi lunch och jag fick ta en till Alvedon innan andra klassen. Arwen fick lite betfor med salt för återhämtning i transporten och sedan var det dags igen.

Lätt C

Red inte fram lika länge nu eftersom hon redan hade gått en gång, hoppade hindren på framhoppningen och sedan gick vi ner till banan. Anna-Lena hjälpte mig där då hon inte kunde hänga med till framhoppningen. Arwen kändes bra och jag fick fram henne för skänkeln. På banan var hon lite spänd men efter första hindret släppte det. Alla hinder i fas 1 gick bra, och till fas 2 gasade vi på lite. Tyvärr så kom vi fel mot sista hindret och jag visset inte hur vi skulle lösa det, Så bommen föll. Men känslan var ändå fantastisk!

Mådde inte direkt bättre efter allt, så lyckades sova hela vägen tillbaka till stallet. Tog hand om Arwen och matade de andra hästarna innan vi kunde åka hem. Då behövde jag ut till grannen och klippa hennes gräsmatta, men efter det låg jag i soffan och mådde dåligt.

Blev lite bättre igår så åkte till stallet och red både Guizo och Arwen, men idag har jag fått skippa både skolan och stallet. Får se hur vi gör imorgon. Det är lite jobbigt för ibland mår jag bra, och sen mår jag inte bra (svårt att förklara). Förbannade förkylning!!

Ha en bra dag,

Marielle

Likes

Comments

Arwen, Marielle

Hej!

Nu är det bara en dag kvar av första riktiga skolveckan. De nya lärarna vi har är väldigt bra. Och jag är faktiskt lite taggad på året haha! Första gången ever :P

I måndags så åkte vi till Sunne med Arwen (Frida följde med) för att hon skulle till akupunktören. Vi kom dit och hon fick stå i en box medan några andra hästar blev "fixade"(?). Sedan blev det hennes tur och han (kotknackaren) frågade lite om henne, sedan kände han lite på henne och kollade på henne när jag fick springa med henne ute. Sedan satte han i några nålar så att det skulle vara lättare att "knäcka rätt" allt sen. Arwen tyckte han var lite läskig och han fick bara sätta i nålarna på ena sidan, sedan protesterade hon lite, men inte mycket så det var inga problem. Efter en lite stund fick hon komma ut ur boxen igen och då knäckte han rätt henne. Sedan gav han henne lite godis och då var han ju en jättesnäll människa! Så hon ville inte därifrån XD Någon är lätt att mutad haha! Vi ska dit en gång till så att han kan se till att han fick igenom allt och då ska han eventuellt få ta mig också. Han hade gjort det på Anna och det hade vart väldigt bra! "Vad är det för idé med att fixa hästen om inte ryttaren är rak?"

Så både i tisdags och igår har hon vart ute på skrittpromenad och idag red jag henne igen :) Vi gick ut i skogen och sedan till fältet där jag kände lite på henne i alla gångarter. Hon kändes väldigt fin och man kände verkligen skillnad sen innan i måndags. Det var lite kul!

Imorgon känner jag lite på henne i paddocken och sedan går vi nog en liten sväng i skogen. Och på lördag åker vi till Hagfors/Uddeholms RK och hoppar Lätt D+ (med laget) och Lätt C :) Taggad!

//Marielle

Likes

Comments