Marielle, Allmänt, Arwen

Hej!

Den här veckan har gått väldigt fort! I tisdags var det hoppträning för Fredrik igen. Var väldigt stressad för fick inte in Arwen från hagen. Så fort jag kom nära sprang hon iväg. Fick hämta lite havre, men även med hjälp av det tog de en stund innan hon kom. Men träningen i sig gick väldigt bra och Arwen var väldigt pigg, haha! Har lagt mig till med att "vika in" händerna mot mig när hon kommer nära hindren, så fick verkligen tänka på att INTE vika handlederna. Men det blev mycket bättre redan på slutet av träningen :)

I onsdags fick hon vila efter träningen och torsdagen blev också vila. Hade tänkt rida ut, men fick inte in henne från hagen! Och det var ingen hemma som jag kunde be om hjälp. Så då fick hon vara kvar, kändes inte bra att ge upp så, men hade försökt i över en halvtimme och det gick verkligen inte!

Sedan igår fick jag hjälp att ta in henne, annars hade det nog blivit som i torsdags. Blev ett kort dressyrpass i paddocken där hon fick gå i ett lugnt tempo utan något speciellt jobb och utan krav. Hon slappnade av väldigt mot slutet, vilket var skönt eftersom hon hade varit spänd i början.

Idag pratade vi med Anna om Arwen och hon hade också haft problem med henne. Att hon inte slappnar av, att man inte får "ta på henne" utan att hela hon spänner sig (går bra inne på stallgången). En morgon när de skulle ut hade hon smitit och när Anna tog ett steg mot henne (med ett avstånd på kanske 1o-15 meter) hade hon sprungit igenom en trägrind mellan hagarna. Känns ju inte alls bra, Så nu under vintern ska vi träna mycket mer horsemanship för att det ska bli bättre. Och så ska hon få ta det lugnt, blir träningar som vanligt, men mer skog/roligt mellan dem. Det kan ha blivit för mycket för henne nu ett tag, är iallafall vad vi tror.

Så det blev en promenad idag och lite pyssel. Var väldigt fint väder, vilket var kul! Hade snöat lite i stallet under natten. Var inte så mycket kvar när vi kom, men lite kul ändå ;)


Resten av dagen har jag städat/rensat min garderob. Lagt allt som inte passar, eller som jag inte använder i påsar och ställt i förrådet så får vi se om vi kan ge bort det till någon vi känner. Kan ju säga att garderoben blev väldigt, väldigt tom! Har haft 9 "fulla" lådor och nu är det 8 lådor som används, och det är inte mycket i de lådorna! Kanske 3-4 plagg/låda haha. Skönt att veta vad man har iallafall :)

Ha det bra!
Marielle

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Marielle, Arwen, Allmänt

Hej!

Idag var det första skoldagen efter höstlovet. Även fast jag tyckte höstlovet gick "sakta" (hann med mycket!) så kändes det som man aldrig hade varit borta från skolan när man gick in på skolgården igen... Men vi fick börja med en relativt lugn dag iallafall, inga nya uppgifter, hemläxor etc.

I stallet gick jag och pysslade lite innan jag hämtade Arwen. Var skönt att ha allt färdigt innan jag rider även fast det innebär att det hinner bli mörkt innan vi kommer ut. Men då är det bara att ställa in henne i boxen när vi är klara :), Passet idag gick väldigt bra! Trodde faktiskt att det skulle bli ett riktigt trökigt pass eftersom det inte gick så bra sist (i lördags). Men hon kanske bara behövde en uteritt igår där hon fick bocka av sig efter Guizo :P

Började med att trava fram lite längre än vanligt för att det var kallt, och då mest för min del för att få upp värmen mer, haha. Hon var lite spänd på bortre kortsidan speciellt i galoppen, men det räckte med att driva och höja innerhanden något, så gav hon efter och slappnade av. Efter en kort paus började jag jobba traven i nedsittning. Kände lite på sidorna genom att ställa henne utåt och höja ytterhanden något. Och även leda in bakdelen samt höja innerhanden lite. Hon kändes väldigt mjuk, var inte något att rida igenom så började jobba galoppen. De första fattningarna blev inte alls bra, jag slarvade lite och då går det ju som det går. Men gör om, gör rätt. När jag gjorde det ordentligt blev det bra ;) Galoppen var också väldigt fin, så prövade att korta henne lite bara några steg för att sedan låta henne gå fram.

Började leka lite med henne i alla gångarter. Lite längningar, skänkelvikningar, slutor, förvänd galopp, inridningar i galopp, övergångar mm. Riktigt kul! Och det verkar Arwen också tycka :) Är verkligen roligt med såna pass när man kan prova lite och det funkar :P Och så får man en väldigt uppmärksam ponny på köpet!

Imorgon är det hoppträning för Fredrik, ska bli kul! Var ju ett tag sedan sist nu :)

Ha det bra!

Marielle

Likes

Comments

Arwen, Marielle

Hej!

Igår red vi ett dressyrpass i paddocken. Det var rätt så fint väder och inte så "kallt" som det varit nu ett tag. Eftersom hon fick vila i onsdags och inte gått ett ordentligt dressyrpass sedan i fredags så red vi ett "lugnare" pass med jobb för att få henne lösgjord. Passet gick inte så bra. Hon spände sig för minsta lilla, ignorerade mina skänklar och hjälper och var allmänt jobbig att rida.

Efter att jag travat och galopperat fram försökte jag "få igenom" sidorna och få bogarna på plats, genom att höja innerhanden så att hon flyttar ut lite på volten - utan att jag ska använda skänkeln. Var måttligt lätt när Arwen körde upp huvudet och "drog iväg". Så såg hela passet ut, få henne att flytta bogarna i skritt-när det funkade gjorde vi det i trav. Funkade det där så tog vi galoppen, men där ställde jag henne utåt istället. Mot slutet slappnade hon av lite mer och körde inte upp huvudet för allt (t.ex hinderstöd...). När vi travade av gick hon stundvis fint :)

Är så svårt att ta ut de positiva sakerna ur passet när man är besviken på både Arwens och min prestation... Borde egentligen rida ett dressyrpass idag igen för att få igenom det, men känner verkligen inte för det. Känner för att rida ut, så jag tror nog att det blir det vi gör. Man kan ju faktiskt rida dressyr ute också ;)

Ha det bra!
Marielle

Likes

Comments

Arwen, Marielle, Träning

Hej!

Igår var det dags för hoppträning igen :) Tränar 17:45 och när jag har skola så kan det bli lite tajt med tid ibland, men nu är det höstlov så det var helt lugnt!

Träningen gick väldigt bra, red henne på hackamoret för att prova. Har hoppat henne 2 gånger tidigare på det, så ville prova på en riktig träning också. Redan när vi kom in i ridhuset blev hon taggad, men lugnade ner sig när hon fick börja jobba. Började med att trava bommar på långsidan och även på båge, sedan blev bommarna på långsidan en oxer, och de andra blev upphöjda bommar (30-40 cm ca). Gick ut på att hoppa oxern, sedan göra 3 serpentinbågar över de upphöjda bommarna och sedan hoppa oxern igen. Var lite svårt att få rätt avstånd på oxern då det var en lång anridning, men det blev lättare sen när vi höjde. Vi hoppade även kombination (räcke-ett galoppsprång-räcke) och på slutet gjorde vi en banan av det hela. Oxer på långsidan-bom vid C-kombination-bom vid A-oxer på diagonalen. Kändes väldigt bra!

Idag får hon vila och imorgon blir det nog ett lösgörande dressyrpass :)

Ha det bra!
Marielle

Likes

Comments

Arwen, Tävling , Marielle

Hej!

Måste skriva att dagens tävling inte allas gick som planerat! PÅ Equipe har det stått att starttiderna är preliminära fram tills igår (fredag) kl. 20:00. Så jag kollade startlistorna igår kväll runt 23.00 för att se så att det inte hade blivit några ändringar. De hade gjort om lite i startlistan, men jag startade fortfarande 10:56. Imorse så kollade jag också och då stod det fortfarande 10:56, så vi körde ju på det. Fixade allt i stallet och sedan åkte vi så att vi skulle komma till Åmål runt 09:40. När vi väl kom till Åmål hann vi bara lasta ur Arwen, innan de sa i högtalarna att de 2 ekipagen innan mig skulle komma in i ridhuset och jag skulle hålla mig beredd med en starttid på 10:04. Då var klockan 09:50. Yay... Fick hjälp av Jessica (vi har tränat och tävlat tillsammans) att sadla och skritta fram medan jag satte på mig mina grejor.

Sedan var det bara att sitta upp, trava och galoppera fram och gå in i collecting-ring. Med en spänd Arwen och något stressad ryttare genomförde vi ett halvdåligt program, men som med tanke på omständigheterna och våra förutsättningar ändå var bra. 62.5% och första utanför placering är mer än godkänt för en dag som denna! Blev en konstig dag som verkligen inte gick som planerat alls, tyvärr. Ska man se på det hela positivt så vet vi nu att vi kan rida genom ett program på godkända procent trots skitdåliga förutsättningar. Det är ju alltid något att ha med sig :)

//Marielle

Förstår inte varför man fortfarande använder Equipe eftersom programmet uppenbarligen inte fungerar (inte första gången den krånglar)?

Likes

Comments

Arwen, Bilder , Marielle, Träning

Hej!

Kommer sammanfatta dagarna lite kort här :)

Torsdag: Blev ett dressyrpass där jag kände genom henne inför fredagens träning. Checkade av lite vad som skulle behöva tränas på, nu när vi ändå skulle få hjälp :)

Fredag: Tränade för Ulrika. Jobbade med att få igenom sidorna så att hon blev mjuk. Gjorde detta genom att höja min innerhand lite och flytta henne utåt för tygeln (flytta bogarna), så att hon släppte igenom bogarna = blev mjukare. När vi fick igenom de tog vi upp jobbet från sist, med att samla upp stegen. Gick väldigt bra! Fick checka sidorna med jämna mellanrum också, så att Arwen inte började fuska igen. Men jag är väldigt nöjd med träningen, och har fått en ny, förbättrad känsla för detta igen! ;)

Lördag: Red igenom det vi tränade på. Gick väldigt bra, även fast allt utanför staketet var otroligt läskigt... Är ändå nöjd, för vi kom till ett bra jobb, där det räckte att jag gjorde en liten ändring i min ridning för att hon skulle svänga etc.

Söndag: Hade varit dåligt väder nästan hela dagen, men när jag red så var det uppehåll från regnet tack o lov! Tränade i samma bana som de tidigare 2 passen. Jobbade inte lika länge, och krävde inte så mycket. Men kändes ändå väldigt bra och hon lyssnade fint :) Och utsidan av staketet var inte alls lika otäck längre :P

Ha det bra!

Marielle

Idag fick pappa agera fotograf! <3

Likes

Comments

Arwen, Marielle, Träning

Hej!

Igår var det hoppträning igen. Skulle skrivit igår, men blev inte så mycket tid över så väntade tills idag :) Träningen gick väldigt bra! Arwen kändes med mig hela passet, även fast hon ibland taggade till och ville dra iväg. Vi hoppade 2 studs-serier, med inridning i trav-travbom-3-studs, ett litet, smalt hinder vid X och en båge längst långsidan med oxer-räcke ( eller tvärtom ).

I bågen var det svårt att få rätt avstånd till andra hindret även fast jag försökte ändra vägen från gång till gång. Men sista gången vi hoppade den blev det rätt ;) I serierna ville damen fuska och fatta galopp redan över travbommen utan att vänta på mig, så vi verkligen koncentrera mig på att hålla kvar henne hela vägen fram.

Schema för resten av veckan:

Torsdag: Lösgjörande dressyrpass

Fredag: Träning för Ulrika Fröding

Lördag: Jobb med det vi gjorde på träningen

Söndag: -"-


Ha det bra!
Marielle

Bild från våran första tävling tillsammans<3 (fot0: Jennie Einarsson)

Likes

Comments

Arwen, Marielle, Allmänt, Skolan

Hej!

Vi har haft det fullt upp nu ett tag så har inte riktigt orkat skriva något här...

Har haft några prov och uppgifter nu i skolan de senaste veckorna, som resultaten äntligen kommit till. Schoolsoft har inte funkat alls, utan allt har bara buggat osv vilket har gjort att resultat och uppgifter mm kommer fel... Vissa uppgifter i några ämnen har gått väldigt bra,. T.ex i NO:n då jag fått som lägst C, men mest A. Vilket är otroligt med tanke på att jag förra året började med E och slutade med max C. Dock i andra ämnen som det gick bra i förra året har jag gått ner nu. SO bland annat där jag på första provet lyckas få F. Snälla någon! Jag pluggade ju, men ändå så kom jag inte på svaret när det väl gällde. Tur att man får göra om de flesta än så länge iallafall... :)

I stallet så har det gått bra. Arwen har fått tagit det lite lugnt, komma ut i skogen och inte jobbas mer än lösgörande. Har funkat rätt så bra, så länge piloten gör rätt ;) Imorgon har vi hoppträning igen och på fredag ska vi träna för Ulrika. Ska bli kul! :) Kommer förhoppningsvis orka skriva imorgon kväll om hur träningen gick, annars kommer det på onsdag :)

Ha det bra!
Marielle

Likes

Comments

Arwen, Marielle, Träning

Hej!

Igår hade vi hoppträning för Fredrik :) Hoppade linjer, liten kombination, bom-kryss-bom mm. Var väldigt roligt! Mot slutet fick jag även mer koll på min högerhand som gärna drar åt sig tygeln och håller fast. Så tänkte extra mycket på det och då blev allt bättre eftersom Arwen blev rakare. Även fast jag blandade ihop höger och vänster hand i början XD -Aja, jag var trött! ;)

Idag fick hon vila, och imorgon får vi se vad vi gör. Hon kommer iallafall få ta det lugnt resten av veckan så blir nog mest uteritter och kanske något lätt pass i paddocken. Vi får se helt enkelt , hoppas på bra väder bara :)


Ha det bra!

Marielle

Likes

Comments

Arwen, Bilder , Marielle, Träning

Hej!

Igår så red vi de 2 sista passen för George, för den här gången. Båda passen gick väldigt bra. Arwen var mycket bättre i vänster sidan så vi kunde jobba med fler saker än med att få den mjuk. Första passet blev ändå en liten repetition av fredagen, men det var bra, så att det fastnade lite bättre haha :)

Andra passet tränade vi lite på byten. Fick göra sluta från medellinjen till staketet och vid staket byta (flytta in bakbena något för att göra det enklare). Från vänster - höger gick det bra, men höger - vänster var inte så populärt enligt Arwen. Hon hoppade utan att byta (första bilden till höger), bockade, eller bara började studsa på stället... Men efter en liten stund bytte hon ;) Sedan blev det jobb med enkla byten och på slutet ökad trav. Kändes jättebra och Arwen har varit duktig hela helgen! :)

Bjuder på lite bilder som mamma tog sista passet (då fick vi va ute) :)

Ha det bra!

Marielle

Likes

Comments