Header

Soooommar var är duu?? Vill ha värme och sol typ redan igår. Och föl, fölen får vi inte glömma. Se söta fölisar när man är ute på landet är ju ändå bra roligt.

I sommras var ju jag i Skåne och då fanns det några fölisar att fota. Fjording, nordsvensk med mera. Hur snuttiga är dom inte? Ibland när man gick förbi hagarna kunde fölen springa runt och busa o göra lite klantiga grejer. Även fast dom kan vara riktigt dryga ibland är dom bra söta. Hoppas på att få lite fölbilder i år också. En sommar utan fölbilder är ingen riktig sommar ;)

Likes

Comments

Då var det lördag igen då. Men nu har jag även lov så stressa igenom helgen behövs inte denna gång. Nu på förmiddagen åker jag iväg till stallet för att tömköra shettisarna och rida Malle. Shettisarna ska trimmas ordentligt idag. Har inte tömkört Duracell på evigheter pga min lathet då han gärna fjantar sig under tömkörning. Apasche har inte tömkört så mycket på senaste tiden heller då det har varit så hårt i backen av och till. Men nu så hoppas jag på att det är mjukare. Malle ska nog skrittas en kortis också om det går trots att han bara har en sko. Ska ev rida en till häst som står i samma stall som Malle. Så fyra hästar ska motioneras under dagen. Kommer alltså ha fullt upp. Tur nog får jag skjuts så då sparar jag lite tid iallafall.

Efter stallet blir det vidare till gymmet mot kvällen. Har fortfarande träningsvärk från i torsdags så vi får se vad jag lyckas med.

Likes

Comments

Efter ha knappt vart i stallet de senaste två veckorna pga sjukstuga och mens cyklade jag iväg till stallet. Skulle ha ridit med skolan idag men min mens är rätt så hemsk just nu så det kännes mer säkert att vara nära hemmet ifall det skulle hända något. Var framme hos shettisarna vid 09.00 iallafall. En ridtur i skogen i ca 1 h fick det bli. Backen hade inte riktigt tinat än så det fick duga med bus i skogen. Apasche hade massor med vårkänslor iallafall. Han hoppade upp i luften vissa tillfällen och snurrade runt med huvudet. Duracell höll sig mer lugn men det märktes att han också hade en massa energi. Så efter turen fick dom busa av sig i hagen. Två pigga och glada kängurun hade man i hagen.

Runt 12 tiden cyklade jag vidare till Malle. Tog en kort ridtur på grusvägarna. Klanten har tappat en sko så han har fått ha en gummisko på sig istället. Men ramlade av under ridturen så det sket sig helt enkelt. Då var det bara att hoppa av och skritta hem igen. Men annars gick ridturen väldigt bra. Han kan få för sig lossas vara rädd av någon anledning. Men så länge man arbetar med honom så han har fokuset på mig så håller han sig i skinnet. Lite svårare att arbeta på det sättet på raksträckor men vi gjorde det bästa av situationen. Gäller att ha fantasi. 

Var hemma runt 2 tiden, fixade lunch och tittade på en film. Nu ska jag nog vidare till gymmet om jag orkar. Kan säga att en hel del energi försvann efter alla timmar i stallet. Men äsch, lika bra att göra sig av med lite till ;)

Likes

Comments

Bättre helg än denna hade inte vart fel. Har haft feber och förkylning sen i fredags. Hästarna har alltså fått vila hela helgen då jag knappt har orkat gå ut. Förkylningen börjar dock släppa, nyser hela tiden gör jag också vilket jag alltid gör när jag håller på att bli frisk. Febern verkar dock inte vilja släppa. Så länge får jag ta alvedon för att överleva. Vill bli frisk så fort som möjligt så jag kan få göra det jag har tänkt mig.

Tur nog har jag snart lov så då kan jag ta igen en del, bara två veckor kvar! Håller tummarna på bra väder den veckan så jag kan hålla mig i stallet ett tag för det kommer behövas. Veckan efter lovet kommer jag vara borta tre dagar så lovet måste jag ta vara på.

Hur som helst kan jag säga att denna helg har varit skit. Nästa helg får gärna vara bättre.

Likes

Comments

Det här med att fota hästar är inte alltid det lättaste om man vill få en bra bild. Ointresserade eller allmänt bittra om man har otur *Host* som Apasche *Host*. Det här med att få perfekta bilden kan ju ta sin lilla tid om man säger så. Därför bjuder jag på några fails från olika fotograferingar. Allt från vanliga hagbilder till tävlingsbilder.

Här försökte jag få bild på två glada hästar i julpynt. Men renen kände för att sno rampljuset.

När renen väl får sitt rampljus förstör hon chansen att se fabulös ut, eller så är hon fabulös alla tillfällen enligt henne.

Bli fotograferad när man lika gärna kan äta? Mat går först, annars svälter man ju.

Ni vet när man försöker ta familjefoto men mamman snor rampljuset?

Hej mitt namn är Apasche och jag är en tjurig liten kråka som hatar kameran.

Hade visst inte borstat tillräckligt enligt honom.

Allmänt missnöjd över sin placering.

Dom här två verkar däremot nöjda över sin insatts

Någon verkar vara på skratthumör.

Att vara charmig på tävling är nog inte denne fjordings grej.

Tror hon tappade ett öra.

Likes

Comments

Ja men det var ett tag sedan man loggade in här. Mycket har hänt under januari månad och tiden för att sitta framför ipaden eller datorn för att blogga har inte riktigt funnits. Någon inspiration har inte riktigt funnits heller.

Om man följer mig på instagram har man bland annat sett att jag har börjat rida en skimmelponny. Malle som han kallas är en D-ponny som har varit halt ett tag och sedan stått sen han blev frisk. Nu så ska jag sätta igång honom igen. Då han är rätt gammal nu vet vi inte hur mycket han kommer klara så det får vi se med tiden. Än så länge skrittar jag honom bara. Har jobbat korta stunder med att få honom mindre stel. Tydligen testar han gärna ryttare men än så länge har han inte gjort något. Lugnet före stormen kanske.

Det har varit extremt halt de senaste veckorna så shettisarna har mest fått ta det lugnt. Promenader, tricktränade och pyssel för det mesta. Men nu har det tinat en hel del så nu börjar arbetet komma igång igen. Dock är det fruset ena dagen och lerigt andra dagen så vi får anpassa oss för varje dag.

Jag har järnbrist atm efter en hemsk mens. Blödde som bara den och mensvärken var så brutal att jag inte kunde stå upp. Grät x-antal gånger de dagar som var värst. Nu dricker jag blutsaft för att få upp jörnvärdet igen. Hoppas på förändring snart då jag är svintrött och smått yr med huvudvärk dagligen.

Likes

Comments

Fick några bilder på soluppgången i morse. Är riktigt nöjd med de få bilderna som klickades iallafall.

Likes

Comments

Nytt år it is även fast det fortfarande känns som Oktober. Efter en sömnlös natt pga fyrverkerier som jag är livrädd för vilade jag upp mig igår och är nu redo för en sista lovvecka. Så som det ser ut just nu kommer jag mest vara i stallet på kvällen. Håller dock tummarna på att det blir mer cykelvänligt väder så jag kan vara i stallet när det är ljust. Hur som helst ska bästa motioneras en del sista lovveckan. Måste passa på att motionera och vara med hästarna så mycket som möjligt nu när jag har tid.

Apasche:

Måndag- Tömkörning

Tisdag- Ridtur

Onsdag- Tömkörning

Torsdag- Promenad

Fredag- Longering

Lördag- Ridtur

Söndag- Tömkörning

Duracell:

Måndag- Uteritt

Tisdag- Uteritt med Apasche

Onsdag- Dressyr

Torsdag- Tömkörning

Fredag- Uteritt

Lördag- Longering

Söndag- Markarbete

Ungefär så här der veckan ut för ponnysarnas del. Om det behövs kommer någonting ändras, ev vila eller annat arbete. Beror på väder och underlag. Temperaturen ändras hux flux så blir det för hårt i backen blir det kanske ändrade planer.

Likes

Comments

​Klickade några nya bilder på ponnysarna här om dagen. Fick bland annat lite bilder på Duracells grimma med smileysar på som köptes för någon månad sedan. Så jäkla söta mina små pluttar och fluffiga så klart.

Likes

Comments