Header
View tracker
View tracker

Kan vi bara ta en tyst minut och fundera vad det är för fel på Usa? Hur kunde en så vidrig människa som trump vinna?
Denna vecka har det verkligen vräkt ner snö. Hatar det. Det blir så kallt och blött, usch, sommar var är du? Men det positiva med snö är att man kan åka pulka bakom ponnysarna. Igår efter min praktik skulle jag ha dragit till stallet med pulkan. Men som vanligt gick vi på övertid. Så jag kom hem rätt sent. Men idag är jag hemma vid strax innan 5 så då drar jag vidare till stallet. Premiär med pulkan. Är astaggad på detta. Har en känsla att Apasche kommer bli svår att stoppa. Han älskar verkligen att dra mig i pulkan och han är jävligt svår att få stop på då. Får nog longera han först eller så. Inte för att det kommer hjälpa då han får upp energin igen på bara någon sekund. Duracell kommer nog också ha riktigt kul, men han kommer lyssna bättre än Apasche iallafall. Det kommer dock hinna bli mörkt innan jag har dragit ut så jag hoppas på att kunna få lite film på det i helgen istället.

Har börjat få en förkylning också som jag hoppas försvinner typ nu. Nej men jag vill gärna bli av med den tack. Hatar förkylningar. Känns ganska så typiskt att jag alltid får förkylning när jag har mens. Finns det något bättre liksom :))

Likes

Comments

View tracker

Fotade min kompis sköt/medryttarhästar i söndags. Trots snöfall är jag riktigt nöjd.

Likes

Comments

Känns ganska typiskt att nästan hela veckan har jag väntat på denna fotograferingen. Var så taggad på att åka iväg o fota men så klart var jag tvungen att ställa in den. Hade först och främst missuppfattat var personen bodde och det gjorde det bara ännu svårare. Dit jag skulle gick det inga tåg och jag har inte möjlighet till buss tyvärr. Nu när det har blivit så halt på vägarna måste vinterdäck på bilar sättas på men vi har inte hunnit göra det då kylan kom så fort. Och min mamma vågar inte köra så långt då. Farsan har sovmorgon denna helg så han vill inte gå upp så tidigt heller. Hoppas helt enkelt på att någon som bor närmare hör av sig och att halkan försvinner så fort som möjligt.

Har istället varit på gymmet nu på morgonen och vid lunch åker jag iväg till stallet för att motionera mina pluttar. Kanske bara blir en promenad beroende på hur halt det är där. Skulle hellre vilja ha någon centimeter snö än is på backen. Men men, får försöka hitta på någonting intensivt där det inte är halt.

Likes

Comments

Tävlingsfotografering för i år är nu slut. Nästa år kör jag på igen när utomhussäsongen har börjat. I år har jag fotat både dressyr och hoppning. Ganska så snart ska jag börja planera in inför nästa år som nog kommer innehålla flera tävlingar. Detta år har jag blivit mycket bättre samt fått tips och tricks fotomässigt. Att vara uppskattad på tävlingsplatsen gör mig också riktigt glad.

I år fick jag ihop två dressyrtävlingar. En i Kungsör och en i Arboga. Den i Kungsör var riktigt rolig trots hemskt väder. Regn nästan hela dagen men en massa fantastiska ekipage. Blev så klart lite kär i vissa hästar där. I Arboga hade vi tur med vädret, det började regna när allt var klart. Då var det inte heller så många ryttare med så det var ganska skönt med en kort dag. Kan säga att jag har varit stammis på Kungsörs ridklubb. Har nog fotat alla deras utomhustävlingar för i år, haha. Förutom dressyrtävlingen fotade jag även två hopptävlingar. Första tävlingen var faktiskt hopptävlingen i Kungsör. Trots att det var första för i år blev jag riktigt nöjd över en hel del bilder. Andra hopptävlingen var ponnymeeting. Hade lätt tagit med alla söta ponnysar med mig hem. Kärade ner mig en hel del den dagen. Även en hopptävling i regn fotades i Arboga. Tur nog var den dagen kortare än dressyrtävlingen som var i ösregn.

Nästa år kommer jag nog åka lite längre bort än runt KAK. Har jag tur är jag nog även hemma när Köping har någon tävling. I år missade jag deras hopptävling då jag var i Skåne. Nu när jag har tågkort och busskort(som jag hoppas funkar även på helger och lov) kan jag även ta mig till Eskilstuna utan att behöva skjuts av mina föräldrar. Har jag tur får jag nog även lite mer privatfotograferingar.

Som avslutning på detta inlägg bjuder jag på bilder från alla dessa tävlingar.

Likes

Comments

När mörkret hade börjat släppa blev det istället dimmigt med frost i gräset. -4 grader ute, nej tack försvinn. Hästarna ska iallafall motioneras under dagen. Lyckades tömköra Apasche igår då det hade frusit en del i marken. Så förhoppningsvis har han lugnat sig lite. Kanske jag kan tömköra honom på grusvägarna utan att bli släpad i backen. Duracell ska nog få sig ett ridpass, men om det fortfarande är mjukt i backen kanske han tömkörs istället. Asch vad svårt det ska vara nu när det börjar bli kallt. Det kan ju även vara halt då det har regnat och snöat en del, minusgrader på det är ju inte så himla kul.

Under dagen ska jag även plocka fram lite maträtter som ska testas innan veckan är slut. Behöver mer ideer på vad jag ska äta. Har kommit in i en fas där jag är för lat för att laga maträtter från grunden. Inte bra! Ska hinna med gymmet under dagen också samt tömma kameran och ladda batterier. I morgon ska jag, om inget blir ändrat, fotografera. Har jag tur får jag skjuts så slipper jag böka med tåg. Vi har ju kommit in i den tiden av året som tågen har som mest anledningar till att inte åka. Det kommer iallafall bli riktigt kul att få komma ut och fotografera privat igen!

Likes

Comments

Det är redan torsdag vilket betyder att lovet börjar gå mot sitt slut. Har gärna lov några veckor till. Enda sedan vi gick in på vintertid har jag vart sjukt trött. Trots det bara är en timme bakåt så har jag sjukt svårt att vara uppe en timme extra. Det tar lite tid helt enkelt.

Idag håller jag tummarna på bättre väder än igår. Vill gärna ha uppehåll, mindre vind och sol. Hagen var riktigt blöt o hal igår så om den inte är torr snart kommer Apasche vara en riktig piggelin. Inte så lätt att tömköra honom på grusvägarna då tyvärr.

Duracell ska iallafall ridas och på något sett ska Apasche tömköras. Går det dock inte får han följa med på ridturen. Innan eller efter det ska jag spendera någon timme på gymmet. Om jag hinner tänkte jag även hitta på något med kaninen sen. Bara det inte regnar förstås, isåfall håller vi oss inomhus.

Likes

Comments

Snöblandat regn av och till under hela dagen. Snö kom inte hit tack. Pluttarna fick motioneras iallafall trots en massa blåst. Tog en promenad med Apasche i sin nya grimma som köptes lite spontant på granngården igår. Köpte en ny grimma i lördags som dom skulle få dela på men den passade inte Apasche så bra. Fick han en egen istället. Lila var helt klart hans färg;). Busade lite här och där, gick upp på en stor sten etc. Stannade även på bron med motorväg under. Inte ett dugg osäker, nästan så att han hellre ville somna i min famn. I och med att set blåste en del var han ju lite extra nyfiken på saker så han fick utforska lite under tiden. Avslutade med lite trickträning också.

Red ut Duracell någon timme i alla gångarter. Vi träffade på en massa rådjur, älskar verkligen att vara ute på landet, alla dessa djur är så fantastiska. Trots blåsten höll Duracell sig i skinnet vilket sällan händer. När det blåser brukar allt vara läskigt etc. Men inte idag. Hans fokus var även på plats. Kunde ha mer dressyrtänk under ridturen utan att han segade ner eller gasade iväg som brukar kunna hända på uteritter.

Likes

Comments

Det är höstlooooov! Har passat på med långa pass i stallet hela helgen. Igår tömköras Apasche ett hårt pass redan klockan 7 på morgonen. Red Duracell en stund i skogen också. Vid halv 12 åkte vi iväg till Örebro. Fick med mig en del grejs hem. Hästarna fick en varsin reflexsele, Duracell fick en grimma och Apasche fick bettskivor. Passade även på att köpa mer glansspray. Till mig själv hittade jag endast ett par träningsshorts. Hittade annars inget intressant som inte kostade en förmögenhet. Sand och spån köptes till hamstern och en rosa sele till kanin. Två paket sugrör köptes också på Ikea. Vi passade på att kaosa lite på parkeringen också hehe;)

Idag fick hästarna testa sina grejer och Duracell tömkördes strax efteråt. Lite dryg var han ibland men när det väl släppte var han kanonfin. Tog en kort men intensiv cykeltur med Apasche. Han en svettig och halvtrött påni efteråt. Om en stund ska jag till Köping för att hjälpa min brorsa att flytta till sin nya lägenhet. Om jag inte kommer hem supersent drar jag så klart till gymmet efteråt.

Apasche i sina nya grejor, skrittar av Duracell, cykeltur med plutten 

Likes

Comments

Var i Sundbyholm idag igen med skolan för att köra gotlandsruss. Även fast det är kul att köra russ kan jag inte låta bli shettisarna haha. Min favorit av dom shettisarna är nog skimmeln Mulle. Skitig men sjukt söt!

Likes

Comments