Header

Var i Sundbyholm idag igen med skolan för att köra gotlandsruss. Även fast det är kul att köra russ kan jag inte låta bli shettisarna haha. Min favorit av dom shettisarna är nog skimmeln Mulle. Skitig men sjukt söt!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Ni vet när man ger sin häst lite för mycket kärlek på en gång

Likes

Comments

Har jag sagt att jag älskar fredagar? Efter en vecka med massa saker att göra är det äntligen helg. Efter ha varit i stallet från halv 6 till 10 är man bra trött då jag vanligtvis sover vid 9. Men det kom lite annat emellan så jag var fast hos hästarna längre än tänkt.

Idag har det varit skolfoto i skolan under förmiddagen och så har vi jobbat på vårat grupparbete om sits och hjälper. I helgen ska en kompis med till stallet för att filma när jag rider. Han som jag har uppgiften med bor lite väl långt bort så det blir svårt att få hit honom då. Istället blir det jag och min kompis som ska försöka få fram bra klipp. Hoppas på att Duracell är på bra humör bara. Igår var han fantastisk så jag håller tummarna på att det är kvar även under filmningen.

Resten av denna dag blir nog ganska lugn. Om jag orkar drar jag nog ut och springer eller så blir det ett styrkepass på gymmet. Eller så blir det både och, vi får se. Hästarna får vila som sagt men det förtjänar dom efter gårdagen när dom gick så jäkla bra.

Likes

Comments

Hur mycket jag än älskar min skola blir det ibland för mycket. Under dessa år jag har gått i skolan har jag känt att för att klara av ännu en vecka behöver jag vara hemma ibland. Helgen räcker inte alla gånger. En sådan dag hade jag idag. Idag var det en dag jag knappt orkade upp ur sängen och fick nästan huvudvärk av att tänka på skola. Jag valde helt enkelt att stanna hemma för att få tillbaka energi för resten av veckan.

Så under förmiddagen gjorde jag ingenting. Verkligen ingenting. Jag orkade inte göra någonting helt enkelt. Men efter ha ätit lunch drog jag till stallet. Jobbade en kortis och sedan tog jag en ridtur med mina favoriter. Vi busade lite på vägarna och hade det perfekt. Hade även bettlöst på Duracell, nästan iallafall. Hade tränset under grimman med tyglarna i grimman. Det gick oväntat bra iallafall.

Har en jäkla huvudvärk just nu men jag slog huvudet i en hyllkant igår så det kanske är en liten orsak. Klantig är bara förnamnet. I morgon väntar en dag på min praktikplats. Hoppas på att min energi är tillbaka tills dess också. Antagligen är det något som spökar i kroppen annars.

Resten av kvällen blir youtubetittande innan läggdags, orkar knappt hålla mig vaken just nu.

Likes

Comments

Startade morgonen med en promenad med skruttarna. Pratade om allt och inget samt pussade lite extra på mina favoriter. Trots kylan och en del blåst uppskattades promenaden av oss alla tre skulle jag kunna tro.

Tömkörde Duracell en stund efter promenaden. Han bråkade ibland men det blir mindre och mindre för varje gång. Galoppen satt också riktigt bra denna gång. Annars så saktar han gärna av hur mycket jag än smackar. Apasche tömköras också men han fick även hoppa. Det var lite svårare för bådas del. Han sprang gärna iväg en del så det var omöjligt att ge honom en ordentlig eftergift. Med tiden lyssnade han bättre och höll sig på banan och då blev det mycket bättre samt blev lättare att ge eftergift. Är nöjd med slutet iallafall.

Har nu legat och segat i sängen ungefär en timme. Ska snart dra vidare till gymmet och om det inte är allt för mörkt ute drar jag nog till kanin strax efter så ska han få en kort promenad.

Likes

Comments

Märks det att jag har fullt upp om dagarna? Vaknar mellan halv 6 och 6 varje dag, cykla till tåget vid 7, komma hem vid 5 och sedan hinna med gym o stall. Hinner knappt pausa innan jag måste göra någonting igen. Tänkte iallafall uppdatera lite om vad som händer i livet just nu.

För ponnysarnas del går det väldigt bra. Har jobbat en del med skänkelvikningar med Apasche under tömkörningen. Innan har han endast kunnat skänkelvikningar genom en viss handrörelse men nu kan han det genom tömmen också. Det tog ungefär 40 minut för att få honom att förstå helt i båda varven. Nu går han som en klocka. Med tiden ska vi även göra skänkelvikningar i trav. Även börjar jobbat på kvickare galoppfattning samt balenserad trav efter galopp. Det tar sin tid men det lilla vi har hunnit med går ganska så bra. Duracell har fått mycket bättre fart och vilja inom tömkörningen vilket är superbra. Han är rätt så emot att bli tömkörad men jag vill att han ska variera sin träning samt så vill jag se hans gångarter etc så därför får han tömköras ibland helt enkelt.

Skolan går också rätt så bra. Börjar hitta rätt personer att vara med samt visa mer vem jag är. Är som sagt väldigt försiktigt när jag ska lära känna nya personer och det kan ta sin tid tills jag vet vem jag kan lita på. Är även för det mesta i fas men ibland har jag mina dagar som jag halvsover i klassrummet.

Inom fotografering så händer det inte så mycket just nu. Har inte möjlighet att få med kameran till stallet så mycket och jag har inte så mycket att fota. Har jag tur kanske jag kan få fota lite hästar snart igen. När jag har råd ska jag nog även klicka hem en reflexskärm för att underlätta lite under fotograferingarna också.

Det har annars inte hänt så himlans mycket, det har mest varit min vanliga vardag.

Likes

Comments

När jag fotade brorsans kisse kom det en hund mitt i allt. Tur nog höll den sig på avstånd då Polara blev rädd. Hon är ju även inte så van med att vara ute så hon blir ju lite extra rädd för en lös hund mitt i allt. Söt var hunden iallafall. Ägaren höll också koll på hunden så den sprang tillbaka till ägaren ganska så snabbt.

Likes

Comments

Vid 10 ska jag fota brorsan kisse och efter det ska hästarna motioneras. Kommer bli spännande att cykla med min vrickade arm. Hade svårt att cykla från station igår så vi får se om jag kommer lyckad nå bra. Duracell ska ridas ut. Tror jag tar med båda ponnysarna in i skogen men det beror på om det är massa älgflugor eller inte. Annars rider jag ut med Duracell och tömkör Apasche.

Det blir alltså en ganska lugn lördag men jag har inte så mycket att göra nu när min arm gör ont. Hade den vart som den ska hade jag även varit på gymmet. Tar kanske ut kanin en stund också. Han ska ev börja vara inne nu så han får mer sällskap.

Får nog smörja massa utrustning så jag slipper sitta hem o ha tråkigt. Allt för att fördriva tiden;)

Sommar kan du komma tillbaka?

Likes

Comments

Efter en massa strul med tåget igår kom jag till slut iväg till ridskolan vi brukar rida i. Var dock typ 30 min försenad men det var inga problem iallafall. Fick dock byta häst istället då gruppen jag var med i skulle strax sitta upp. Så jag fick byta grupp och häst. Fick en welshponny som är något av det sötaste jag har sett. Dock hade han del åsikter. I ridningen var han så härlig. Fantastiska gångarter och piggt tempo. Vi hade hoppning men vi hoppade inte så högt. Klarade det riktigt bra trots att han får så pigg. Dock blev han osäker på ett hinder så jag ramlade av. Tog emot mig med armen så den är lite vrickad men inget mer märkvärdigare än så. Fick dock sätta mig ner strax efter jag hade ställt mig upp igen då min hörsel och syn försvinner helt när jag har ramlat av hästar. Kom upp på hästen igen och vi hoppade hindret igen. Då stannade han bara för att han kan. Ramlade av då också men inte lika hårt. Gled typ av bara. Ställde mig upp o kände bara Vafan! Hoppade upp igen och kämpade att få honom över hindret. Han stannade någon gång till men då höll jag mig kvar. Så han fick hoppa stillaståendes istället och då kom vi över. Så tillslut blev det bra.

Nu blir det tårta på fredag då. Men först hoppas jag på att armen läker. Ska även ta reda på allergier så jag vet vad jag kan göra för tårta.

Drog till stallet efter vi hade slutat. Båda ponnysarna fick hoppa. Apasche var duktig som vanligt. Han kan ju hoppa hur högt som helst den där skrutten. Han behöver knappt ta i. Duracell suger dock på att hoppa. Det slutar alltid med att bommen eller stödet går sönder. Men idag var han riktigt duktig. Hade en kort uppvärmning så han inte blev av med energi. Han fick hoppa en litet hinder först och sedan höjde vi i slutet så högt det gick, strax under metern tror jag att det är. Då hoppade han så himla bra. Han verkligen flög över. Dock landade han i trav alla gånger men vi jobbar på det. Efter ha fått hoppa den höjden några gånger i varje varv var jag nöjd. Det var nog han också.

Likes

Comments