Header

Fick några bilder på soluppgången i morse. Är riktigt nöjd med de få bilderna som klickades iallafall.

Likes

Comments

Nytt år it is även fast det fortfarande känns som Oktober. Efter en sömnlös natt pga fyrverkerier som jag är livrädd för vilade jag upp mig igår och är nu redo för en sista lovvecka. Så som det ser ut just nu kommer jag mest vara i stallet på kvällen. Håller dock tummarna på att det blir mer cykelvänligt väder så jag kan vara i stallet när det är ljust. Hur som helst ska bästa motioneras en del sista lovveckan. Måste passa på att motionera och vara med hästarna så mycket som möjligt nu när jag har tid.

Apasche:

Måndag- Tömkörning

Tisdag- Ridtur

Onsdag- Tömkörning

Torsdag- Promenad

Fredag- Longering

Lördag- Ridtur

Söndag- Tömkörning

Duracell:

Måndag- Uteritt

Tisdag- Uteritt med Apasche

Onsdag- Dressyr

Torsdag- Tömkörning

Fredag- Uteritt

Lördag- Longering

Söndag- Markarbete

Ungefär så här der veckan ut för ponnysarnas del. Om det behövs kommer någonting ändras, ev vila eller annat arbete. Beror på väder och underlag. Temperaturen ändras hux flux så blir det för hårt i backen blir det kanske ändrade planer.

Likes

Comments

​Klickade några nya bilder på ponnysarna här om dagen. Fick bland annat lite bilder på Duracells grimma med smileysar på som köptes för någon månad sedan. Så jäkla söta mina små pluttar och fluffiga så klart.

Likes

Comments

Apasche fick sig ett ordentligt arbete idag. Nu när det är lov så kommer hästarna få jobba en hel del så ingen vintervila här inte. Hade iallafall lagt ut två bommar på varit sida av volten. Typ som klockan men med två bommar istället för fyra. Det var ganska kort mellanrum så han fick ha en kort galopp samt hänga med i svängarna. Han failade en del men de gångerna det gick bra var han riktigt duktig. Efter han hade fått galoppera över bommarna några gånger ledde jag ut honom utanför bommarna för att öka galoppen lite. Han blev riktigt trött i slutet så då var det lite svårare han ha honom i galopp. Men han kämpade på riktigt bra iallafall.

Duracell fick sig en ridtur. Mycket bus men även en del arbete på grunder. Red i grimma samt hade långa tyglar för att han skulle lyssna på min röst och hjälper. Då fick även jag passa på att jobba på balansen. I och med att det blåser nästan storm ute vart han gärna rädd för smågrejer så som pinnar och vattenpölar. I början var han lite trög också men när vi hade tagit en galopp i en uppförsbacke blev han genast piggare. På hemvägen var han så klart allra piggast. Det var då vi började med att jobba med grunderna. Ibland stannade vi, ibland gjorde vi skänkelvikningar etc. Han lyssnade kanonbra. Väldigt skönt att vi kunde busa samtidigt som han lyssnade på mig helt och hållet. Ibland brukar han bli döv och bara köra sitt race tyvärr. Men inte idag så en hel del beröm fick han. Passade på i slutet att backa och sedan komma direkt in i en snabb galopp. Vi båda två hade skitkul, tävla med bilar är alltid skoj.

Innan jag åkte hen tricktränade vi lite smått också. En härlig stalldag utan tvekan.

Likes

Comments

I onsdags var jag, kanin och min kompis med sin hund på äventyr till Eskilstuna. Jag åker ju dit dagligen då min skolan håller hus där. Men vi kände för att ta med djuren denna gång. Så dom fick hänga med på en tågtur. Vid 12 var vi framme så då gick vi iväg och letade efter en hundrastgård som ska finnas en bit ifrån station. Till slut så hittade vi dit iallafall. Kanin och Dumle som hunden heter fick springa av sig liten stund. En stund innan vi skulle gå tillbaka såg vi att vårt tåg hem var inställt så vi fick vänta på nästa tåg istället. Så vi gick till station och väntade där någon timme. Passade på att rasta av kanin en stund också. På hemvägen satt vi i ett eget rum med djuren så då fick djuren vara smått lösa. Jag och min kompis dunkade musik och snackade skit. En skojig dag helt klart. Dock frös vi som bara den så nästa tur får det gärna vara varmare.

Likes

Comments

Första pulkaturen. Kommer ihåg denna dag ganska så väl. Vädret var perfekt. Även fast det inte syns på bilderna var det några få solstrålar som stack fram mellan träden ibland. Duracell var på kanonhumör och jag det samma. Det gick lite lugnare när vi drog ifrån stallet. Det var lite svårt är mig också att hitta tekniken med att styra utan att jag och pulkan hamnar i drivorna. På hemvägen var han så himla pigg. Vi gasade som bara den med skogen runt oss. Utsikten var fantastisk. Och när bilar åkte förbi såg man hur de i bilen gav oss härliga leenden. Denna dag var verkligen fantastisk. Om det hade tänkt att komma snö igen får det gärna låta bli att smällts och sedan bli is direkt.


Sweden international horse show 2016. Medans jag var borta från bloggen ett tag var jag på Sihs men skolan. Med blandade känslor den dagen så var den ändå rätt så rolig. Allt började med att jag fick mens när vi hade lämnat bussen vilket sög. Så det blev en tur in i Mall Of Scandinavia för att köpa bindor. Vi kollade på tävlingar, shoppade och hälsade på hästar. I slutet blev det dock rätt jobbigt då arenan började fyllas med en hel del människor. Trots att vi var hemma vid 9 på kvällen var det en grym dag.

Likes

Comments

Det är lov sen några dagar tillbaka. Har tagit det lugnt några dagar för att vila upp mig ordentligt. Men nu börjar det bli dags att komma tillbaka till lovrutinerna. Idag är det julafton men jag hade inte tänkt att fira nå värst mycket. Nu på förmiddagen är jag i stallet, ska klicka lite julbilder och motionera skruttisarna. Har inte varit i stallet sen i söndags då farsans bil har strulat. Men nu så ska jag äntligen till stallet. Förhoppningsvis har grusvägarna blivit av med all is så jag kan cykla dit under lovet.

Någon gång under eftermiddagen drar jag till farsan och firar lite smått. Hade inte tänkt att vara borta så länge då jag har tänkt att även vara på gymmet en stund. Hoppas även på att min mensvärk lugnar sig lite. Hade mensvärk hela dagen igår vilket var hemskt. Min stackars pojkvän fick även görs allt möjligt för att få mig på bra humör. Nästan helt omöjligt. Antingen grät jag smått över smärtan, sov eller var allmänt deppig.

Då jag inte har hunnit klicka några julbilder än får ni några från förra året så länge.

Likes

Comments

Hänt en hel del sen sist jag uppdaterade här. Mycket i skolan nu innan jullovet samt en del i mitt privatliv, både bra och dåliga saker. Kommer nog börja starta upp här lite smått igen innan lovet.

Har rastat av kameran lite idag. Blev inte så mycket som jag hade tänkt mig då det började vräka ner en hel del snö och mina fötter var dyngsura. Behöver ett par vinterskor tack jag vet. Fick några få bilder från julmarknaden iallafall. Får vara nöjd med det lilla helt enkelt.

Likes

Comments