Header

Hälsade på Penny igår och då passade jag på att ta med kameran. Klickade lite bilder på Penny, Birre och Bon + de andra två hästarna i hagen. Som ni ser är Penny riktigt smal, men hon håller på att bli bättre, dock kommer det ta tid.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Igår så joinade jag en kompis till hennes medryttarhästar. Vi träffade på en mager shettis när vi var ute och tömkörde. Ingen hage hade den, den satt fast i ett snöre och pinne. Den har varit inne hela vintern och i stallet så hade den ingen bedd. Vi pratade med ägaren och tog ponnyn därifrån. Denna häst är alltså 30 år gammal. Hon har typ ingenting på kroppen. Men nu så står hon i stallet där medryttarhästarna bor. Nu ska vi få upp henne i hull och samt muskla henne lite.

Likes

Comments

Ny vecka nu då. Är inte speciellt taggad på skola just nu. Har en lärare i skolan som måste lugna ner sig med uppgifter om man säger så. Hur som helst så ska jag tidigt på morgonen iväg till gymmet för att kötta ett benpass. Direkt efter det cyklar jag vidare till kaninerna så de får sin frukost. Börjar 09.10 så jag hinner ta halv 9 tåget till skolan.

Tanken är att efter skolan åker jag iväg till stallet för att promenera shettisarna. Här om dagen tog jag en kort promenad med Duracell och Zoya för att se hur Zoya reagerade. Kan säga att hon har väldigt taggad. Så hon ska få följa med på ännu en promenad som är längre så även hon får röra på sig. Sen ska Malle ridas också. Velar mellan att rida på gärdet och att rida på grusvägarna. Vi får se vad jag känner för.

Kaninerna får komma ut sen efter stallet. Tänkte låta de va i hagen en kortis om de känner sig tillräckligt trygga. De verkar inte speciellt rädda iallafall så det borde inte vara några problem, men det får vi se sen ikväll.

Det kommer bli en måndag med en massa att göra. Men det är precis så jag vill ha det, annars blir jag sjukt slö och uttråkad.

Random mobilbild på skruttarna från i lördags

Likes

Comments

Efter två veckors väntan har jag nu hämtat hem tre kaniner. Fick en kompis tre kaninhonor, två från samma kull och en släkting. Dessa flickor blir två år i sommar så dom är inte så himla gamla. De är korsade med dvärgvädur och lejonhuvad. Tanken med kaninerna är mest att ha kul. Kommer börja vänja dom med sele när de är redo för ett sådant steg. Sen får vi se. Gillar någon att hoppa etc så kommer vi nog lägga lite extra fokus på just det.

Då jag inte får ha kaninerna hos mig bor de hos farsan. Så jag kommer få cykla dit varje dag men det blir nog inga problem. Kommer behöva planera lite mer dock för att hinna med allt men jag har en plan.

Från vänster, Lady, Batman, Bella

Likes

Comments

​Klickade några enstaka bilder på Zoya idag, lite svårt dock då Duracell gärna pussar på kameran men äsch, får ta nya tag i helgen

Likes

Comments

Lite mer än en vecka sedan Apasche somnade in. Jobbiga dagar var det ett tag, att se Duracell själv och letade efter Apasche samt gnägga efter honom fick mitt hjärta brustet. Men i tisdags 28/2 kom det en ny shettis som sällskap till Duracell. Ett shettis sto på 22 år som endast ska vara som sällskap då hon har någon skada som gör att hon endast ska promeneras vid motion. Duracell vart störtkär i Zoya som hon heter.

Onsdag till fredag var jag borta på läger med klassen då vi skulle ta körkort på fyrhjuling. Hade en extrem hemlängtan och var trött som bara den dessa dagar. Kan säga att det var sjukt skönt att få komma hem på fredagen efter provet. Tur nog klarade jag provet så jag inte hade det så jobbigt i onödan. Då detta stället även var på en ridskola passade jag på att fota lite hästar när vi hade sovmorgon på fredag morgon.

Igår lördag var jag tillbaka till stallet vilket var underbart. Dock var jag fortfarande sjukt trött och har varit det hela helgen. Långhelg hade inte varit fel. Hur som helst hade Duracell och Zoya lärt känna varandra lite mera nu och Duracell hade lugnat ner sig lite med den värsta kärleken. Provade att ta en kort ridtur på Duracell för att se hur Zoya reagerar. Hon gnäggade en del i början men ju längre bort vi kom så ju tystare blev hon. Lät mest Duracell få sträcka ut sig efter ha vilat nästan hela veckan. Cyklade vidare till Malle när shettisarna var klara. Har fått börja trava smått på honom nu också. Så igångsättningen går framåt. Red ut honom först och fick jobba mycket för att han inte skulle fjanta. Då han var så spänd avslutade jag passet på åkern vid stallet för att få han avslappnad.

Idag har det varit storm pretty much och jag fick ingen skjuts till stallet. Så jag har istället varit på gymmet några timmar och sedan chillat resten av dagen. I morgon är det måndag igen och jag hoppas på att vara pigg för en gång skull.

Zoya till vänster och Duracell till höger

​Malle-bus och Zoya 

Likes

Comments

Sportlovet började kanon. Planerna gick som tänkt och vädret var kanon. Humöret var på topp och allt sånt där positivt. Onsdagen den 23 februari kommer jag aldrig glömma däremot. Apasche fick en rejäl tarmvred och ingenting gick att göra. Så han fick somna in efter flera timmars kämpande. Är fortfarande deppig över det som har hänt. Längre fram när jag är redo kommer jag berätta mer detaljerat om den dagen. Men just nu saknar jag mest världens bästa Apasche. Tjurig, busig, bitchig och underbar shettis. Trots hans påhitt älskar jag honom så sjukt mycket. Någon dag syns vi igen, världens bästa ponny Apasche ❤

Likes

Comments

Soooommar var är duu?? Vill ha värme och sol typ redan igår. Och föl, fölen får vi inte glömma. Se söta fölisar när man är ute på landet är ju ändå bra roligt.

I sommras var ju jag i Skåne och då fanns det några fölisar att fota. Fjording, nordsvensk med mera. Hur snuttiga är dom inte? Ibland när man gick förbi hagarna kunde fölen springa runt och busa o göra lite klantiga grejer. Även fast dom kan vara riktigt dryga ibland är dom bra söta. Hoppas på att få lite fölbilder i år också. En sommar utan fölbilder är ingen riktig sommar ;)

Likes

Comments

Då var det lördag igen då. Men nu har jag även lov så stressa igenom helgen behövs inte denna gång. Nu på förmiddagen åker jag iväg till stallet för att tömköra shettisarna och rida Malle. Shettisarna ska trimmas ordentligt idag. Har inte tömkört Duracell på evigheter pga min lathet då han gärna fjantar sig under tömkörning. Apasche har inte tömkört så mycket på senaste tiden heller då det har varit så hårt i backen av och till. Men nu så hoppas jag på att det är mjukare. Malle ska nog skrittas en kortis också om det går trots att han bara har en sko. Ska ev rida en till häst som står i samma stall som Malle. Så fyra hästar ska motioneras under dagen. Kommer alltså ha fullt upp. Tur nog får jag skjuts så då sparar jag lite tid iallafall.

Efter stallet blir det vidare till gymmet mot kvällen. Har fortfarande träningsvärk från i torsdags så vi får se vad jag lyckas med.

Likes

Comments

Efter ha knappt vart i stallet de senaste två veckorna pga sjukstuga och mens cyklade jag iväg till stallet. Skulle ha ridit med skolan idag men min mens är rätt så hemsk just nu så det kännes mer säkert att vara nära hemmet ifall det skulle hända något. Var framme hos shettisarna vid 09.00 iallafall. En ridtur i skogen i ca 1 h fick det bli. Backen hade inte riktigt tinat än så det fick duga med bus i skogen. Apasche hade massor med vårkänslor iallafall. Han hoppade upp i luften vissa tillfällen och snurrade runt med huvudet. Duracell höll sig mer lugn men det märktes att han också hade en massa energi. Så efter turen fick dom busa av sig i hagen. Två pigga och glada kängurun hade man i hagen.

Runt 12 tiden cyklade jag vidare till Malle. Tog en kort ridtur på grusvägarna. Klanten har tappat en sko så han har fått ha en gummisko på sig istället. Men ramlade av under ridturen så det sket sig helt enkelt. Då var det bara att hoppa av och skritta hem igen. Men annars gick ridturen väldigt bra. Han kan få för sig lossas vara rädd av någon anledning. Men så länge man arbetar med honom så han har fokuset på mig så håller han sig i skinnet. Lite svårare att arbeta på det sättet på raksträckor men vi gjorde det bästa av situationen. Gäller att ha fantasi. 

Var hemma runt 2 tiden, fixade lunch och tittade på en film. Nu ska jag nog vidare till gymmet om jag orkar. Kan säga att en hel del energi försvann efter alla timmar i stallet. Men äsch, lika bra att göra sig av med lite till ;)

Likes

Comments