Hej hopp allihopa

Det är skitväder ute och jag har dragit på mig en extrem förkylning, hade feber i helgen och en huvudvärk från helvetet, näsan ska vi inte ens diskutera.... Men febern är borta men resten vill icke ge sig.

Idag är planen att skritta&trava lite på Retro samt hoppträna Tygo ikväll. Undra vad kroppen säger om det? inte tränat på hundra år känns det som. Får säkert feber igen, lovar. Körkortet rullar på, klarade teori provet igår och har nu körningen kvar. (Är sinnesjukt nervös)

På Fredag är det dags för återbesök.. Blandade känslor. Skönt samtidigt som jag vill inte ha "domen" som komma skall. Vi får se vad som händer, det får bära eller brista helt enkelt. Försöker tänka positivt men det är inte super lätt.

Det var ungefär det jag hade att säga idag, tråkigt inlägg, blir bättre snart. LOVAR.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Körkort och allt, det tar mycket av sin tid. Håller på med intensiv kurs och har skrivning på Måndag och uppkörning på Tisdag. Musch to doooo.

Men allt rullar på i stallet. Retro har börjat trava 5minuter i sträck och nu ska det ökas upp till 10minuter. Felix och Maja hjälper mig nu när jag har mycket körningar osv. de är väldigt snällt.

Idag tog vi även hem Bob, wohoo, längtat så länge. Allt rullar på, Dylan och Bob går väldigt bra ihop och båda är busiga och glada. Hoppas allt går bra och att dom blir best friend's.

Imorgon är det körlektioner hela förmiddagen sen har jag en hög med plugg som måste tas hand om. Måste även plugga lite mer teori så det sitter helt och hållet till Måndag. Det måste sitta.

Likes

Comments

Min kära lilla häst.

Idag var det dags. Har gått väldigt bra för Felix samt Maja att rida Retro nu senaste gångerna och han har varit väldigt lugn. (Iallafall i ridhuset) så bestämde mig för att hoppa upp nu då jag verkligen har saknat att rida honom.

Varför jag har känt mig osäker kring honom och rädd är nog på grund utav hur han har betett sig otroligt dåligt när jag promenerat med honom. Det är väldigt stora djur och det var verkligen inte kul. Därför valde jag att sätta upp mina vänner istället då dom inte har någon rädsla för honom och är säkrare. Var tvungen att se med egna ögon hur han betedde sig med ryttare på ryggen.

Men han var verkligen OTROLIGT snäll idag. Både i hantering på backen och när jag satt på honom. Kände att jag klev bort några steg från rädslan och kände mig relativt säker. Nu ska vi jobba på det men ska be Maja rida honom utomhus någon dag då jag inte är helt säker för det än.

Likes

Comments

Snart snart snart, har vi lilla Bob hemma.

Andra dagen på körskolan, känns bra och går relativt bra. Längtar till Bob kommer hem, behöver valp mys.

Idag fick Retro vila från promenad, till och börja med sprang han som en galning igår i hagen innan han skulle tas in. Vi öppnade upp hans 10x10m till hans full stora hage då det blivit lite för farligt att gå med honom och hoppas han får ur lite energi i hagen. Imorgon är de studentkryssning för min del och en vilo dag till inte super bra men som det blir ibland. Men på Torsdag ska Felix skritta på honom och det blir super bra. Sen är det dags att börja trava i helgen. Spännande.

Likes

Comments

Är så otroligt tacksam att jag har vänner som ställer upp för mig (och Retro) under denna period. Har verkligen behövt hjälp och har fått det också. Ibland behöver man ta hjälp för att de ska blo bra.

Maja red honom igår igen, skrittade i skogen. Gick in på en stig och det var väldigt kul tyckte nog Retro, kunde knappt skritta. Några cirkus konster bjöd han på även denna gång. Maja gör det väldigt bra och ser helt obrydd ut. (Avis)

Idag gick jag med honom i ridhuset och han flög faktiskt endast i luften en gång!! Lugn till & från. Framsteg måste jag säga. Men vi bestämde även att öppna upp Retros hage då han snart ska börja travas och det känns bättre att öppna upp hans hage så kanske han busar av sig de mesta där. Kan säga att det var väldigt kul första 10minuterna när brorsan bredvid även busade och sprang. Rullade flera gånger om och såg ut som han tyckte om det.

Likes

Comments

Man kan tro att Retro är en unghäst som ska börja ridas in.

Igår hjälpte Maja mig att gå med Retro för jag känner att jag har fått nog med att känna mig livrädd när jag ska gå med honom. Behövde hjälp. Det gick bra han gjorde sina populära cirkus konster men sen efter ett tag lugnade han ner sig och vart nästan slö. Hmm, så skum...

Vi bestämde igår att idag skulle Maja testa hoppa upp på honom och skritta. (Vi får göra det för veterinären men jag själv har inte vågat) det gick förvånansvärt bra???? Vi började i ridhuset och där gick det väldigt lugnt och bestämde oss för att gå ut i skogen. Så han fick arbeta sin lilla hjärna lite. Väldigt snäll på vägen ut i skogen nått hopp i luften men det är helt okej, på vägen hem lite mer taggad/tittig. Gjorde lite små saker som han förhoppningsvis slutar med snart. Man såg att han njöt och tyckte de var väldigt kul att få komma ut.

Imorgon kör vi samma sak. Ut i skogen och "rasta" hjärnan lite. Håller tummarna att det går lika bra imorgon, han vänder sitt humör väldigt fort så man vet aldrig....

Likes

Comments

Dreaming

Finns lite för mycket tankar i mitt huvud nu måste skriva av mig lite

Idag är sista dagen innan påsklov eller som kallar det. "Nu startar helvetes veckorna" ska börja min intensivkurs på måndag på körskolan. Nervös men ändå taggad. Ge mig det där jäkla körkortet already. Ska även klistra ihop stallet, vovven och en till ny vovvsing i vardagen. Samt alla inlämningar som ska in i skolan. Det blir tufft men jag kommer klara det, tycker om att ha mycket att göra. Är orolig över Retro tankar som "kommer vi någonsin kunna hoppa igen? kommer jag få tävla på denna underbara häst? kommer han bli helt bra?" Sånna tankar försöker jag skjuta bort från min hjärna nu och se positivt. Han är glad, pigg och vill verkligen inte vila nå mer. Försöker vara positiv men ibland är det en utmaning. 3 veckor kvar till återbesök.

Men till lite mer positivare saker. Vill att valpisen ska komma hem nu så man får lite extra lycka i vardagen. Det behövs nu. Tur att jag har Dylan, mitt lilla lyckopiller. Han som gjort mig att le när saker varit lite extra down och man bara vill krypa ihop i sängen och gå i ide, 3år har han varit där för mig. Fler ska det bli. Snart med ännu ett till lyckopiller.

Ska åka på studentkryssning på Onsdag. Blandade känslor, jobbigt att åka från Retro nu när han är sjuk och att lämna min vovve. Men det är väl nyttigt det också gissar jag. Blir säkert kul, umgås med vänner och äta god mat.

40minuter kvar till nationella prov i Svenska 3, sen HELG.

Likes

Comments

Imorgon är sista prov dagen i skolan. Avslutar med ett Svenska nationella prov. Lite nervös. Sen tar jag helg. På Fredag får man jobba hemma med sina saker från skolan. Känns skönt att kunna plugga (i soffan med pyjamas) ska mysa med Dylan hela dagen också.

Vill tillägga att Retro var snäll att gå med idag och det kändes väldigt bra.

Avslutar med lite bilder på vovven som har varit hos frissan! Så söt, lite obehagliga ögon, men ändå söt.

Likes

Comments

Tisdagar... finns det någon jobbigare dag?

Full fart i skolan idag och efter skolan är det stallet som gäller, Retro ska promeneras och borstas ordentligt.

Igår fick hästarna nya skor, väldigt välbehövligt!
Båda skötte sig exemplariskt och det gick väldigt fort. Så skönt med sommar skor då går de mycket fortare och mycket skönare för hästarna. Svider i plånboken nu.

Vill att dagarna ska gå nu så man får ta hem lilla Bob!!

Likes

Comments

Efter Retro slet sig och jag tappade honom så har han vart omöjlig att gå med.

Inte nog med att man mådde dåligt över att han sprungit utan nu kunde jag inte ens promenera med honom. Vilket han ska göra varje dag 20-30minuter. Blir ju lite svårt med okontrollerad häst. Så ringde några stall vänner hörde om dom hade något tips för kände bara att allt var omöjligt.

Fick tips om ett "Stigbett". Detta står på google om bettet "Stigbett eller s.k. hingstbett är ett mycket effektivt bett mot stegring. Hingstar bör ofta ledas i det av rent säkerhetsmässiga skäl och även konvalecentyer och busiga unghästar hålls på mattan med hjälp av detta bett. Genom ett hårt punkttryck på tungan förhindrar bettet att hästen går upp på bakbenen, i de allra flesta fall lär sig hästen direkt, efter första försöket att ställa sig."

Hittils har det fungerat relativt bra och han är lugn till och från. Om ca 1 1/2v ska han få börja trava. Undra hur de kommer gå...

Likes

Comments