Hej hopp,

Stallet är nu klart för dagen, Retro longerad med inspänningar och Tygo fick sig en omgång i ridhuset med lösgörande arbete.

Retro kämpade på bra men hade de lite tufft i höger varvet, tränade mycket tempo växlingar då han har haft lite svårt med det när man longerar. Men idag var det inga problem!

Tygo var tung, stridig och pigg när jag började men mjuk, bärig och arbetsvillig när vi närmade oss slutet.

Imorgon blir det nog uteritt för båda hästarna, om vädret tillåter. Det förtjänar dom efter dagens grymma arbete.

Likes

Comments

Filoreto, Tävling & träning, Tygo

Klockan är 07:12 och det snö/regnar i Älvkarleby. Jävla skit väder rent ut sagt.

Dagen ser ut såhär, praktik till 15 och sedan ner till stallet och försöka rida Retro. Har ca 40-50min på mig innan lektionerna börjar. Kämpa!
Hästarna får gå in i vanlig tid idag (14.00) stall personalen får ta in dom när det är sånt här SKIT väder. Tur dom har hönät i boxen.

Btw har även anmält mig och Tygo till en 85cm lokal tävling den 5/3 på GRS. Håller tummarna. Men man vet aldrig om han får en total black out och stänger av kommunikationen.

Likes

Comments

Tygo

Tygo och jag tog oss ut, efter mycket om och men, skogen. Han var helt omöjlig i dag. Ville inte gå runt hörnet på stallet och sen skulle han inte gå förbi hagarna osv osv. Men när vi väl kommit in en bit och travat och galopperat lite så slappnade han av lite. Slutade med att vi hoppade över lite vattenpölar och då blev det lite "bockningar" och glädjeskrik.

Föresten, håll utkik på YT. Snart kommer det en lite rolig serie där som är nyttigt på olika sätt.

Likes

Comments

Filoreto

Halloj!
Har spenderat hela dagen i stallet och haft stalltjänst. Tycker inte det är jobbigt längre då jag gjort det flera helger nu och det är ju skönt. Tjänar pengar när man gör något man tycker är väldigt roligt.

Retro fick sig en uteritt igår och idag fick han jobba lite i ridhuset. Trött men ändå arbetsvillig var Retro idag. Han har blivit mycket mjukare i kroppen och har lättare att jobba i galoppen. Men kämpar ändå fortfarande lite för mycket på volter och sånt. Bara att fortsätta att arbeta med att få han lösgjord och få han mjuk i sidorna och mer stryka i galoppen.

Imorgon ska eventuellt Julia rida, om inte så släpper jag han i ridhuset bara så får han leka lite.

Fin bild på Retro här om dagen när han hjälpte till att bära in vattenkannan från hagen.... Knäpp-häst.

Likes

Comments

Blev ingen häst i dag då Hannah var så snäll och fixade åt honom då han skulle vila. Så jag och Dylan har tagit en promenad längst vattnet och jag håller nu på med maten.

Kolla vad förtvivlad han blev när han inte fick stanna i stallet!

Likes

Comments

Tygo

Det var ju meningen att detta inlägg skulle komma upp i dag på förmiddagen, men måste blivit fel så det kommer nu.

Vilket litet bustroll jag hade i dag! Valde att rida på hackamoore och skulle bara motionsrida i ridhuset, men slutade med en massa bus bara.

Pep, slängde med huvudet och galopperade som en dåre. Han gör mig full i skratt lillgrisen. Vi promenerade i skogen i solen efteråt, nöjda och glada.

Likes

Comments

Filoreto

Äntligen påväg hem från praktiken.

En väldigt lång dag har det känt som idag, stallet på morgonen skulle longera och rida Retro, gick bra men kanske inte världens bästa motivation gällande att arbeta idag från nån av oss. Blev lite gjort iallafall imorgon måste vi nog lägga upp nått hinder så det blir lite roligare.

Efter stallet var det hem och fixa sig inför praktiken. Noll motivation där heller. Men man blir alltid på bättre humör när man kommer till jobbat och möter all glada gäster och personal. Har endast en vecka kvar, sorligt men ändå glad på ett sätt. Slutet på ett kapitel och förhoppningsvis får jag vara kvar på Scandic iallafall under hela sommaren, håller tummarna.

Nu sitter jag i bilen påväg hem. Sängen ropar. Imorgon är jag ledig och tänker spendera hela dagen med alla mina djur. FM med hästisarna och eftermiddagen med vovven och katten. Riktgt lugn och skön dag är vad jag förtjänar.

Måste bara tillägga: WOW vilken bra kamera jag har på telefonen. Bilden ovan är tagen av mig på min Iphone 7+

Likes

Comments

Outfit, Tygo

Haft en lång dag på jobbet, 7-18, som dessutom varit väldigt intensiv! Han bara hem och äta innan det var dags för att åka till stallet.

Jag trimmade i ridhuset efter lektionerna i dag och kan kändes väldigt ojämn, eller ja typ av och på. Ena sekunden kändes det som om han tänkte släppa till och börja jobba igen och i samma sekund bet han tag och tyngde ner oss. Vet inte vad jag gör för fel.

Måste komma på hur jag ska komma förbi detta då jag känner att jag inte kommer någon vart just nu. Ska se om Lotta kan hjälpa mig med tips och någon tömkörning kanske.

Men visst matchade jag fint i dag? Körde på en svart och stilren outfit på Tygo och jag körde på helsvart förutom min mörkröda tröja

Likes

Comments

Helgen har bestått av ett grymt träningspass i ridhuset med Retro i Lördags, var hur fin som helst ville aldrig hoppa av.

Söndagen var det stalltjänst och hästvakt till Tygo. Retro fick sig en uteritt med två kompisar. Ella & Commander var så snälla och lugna i skogen så Retro tyckte det var jätte kul och kunde verkligen inte skritta, trava var det ända han gjorde. En väldigt trött häst hade jag när vi kom hem. Han är van att gå ensam då jag ofta rider själv då det går så bra. Men ibland är de lite tråkigt och då är det kul att hänga med andra, så länge man skrittar annars får man en sjukt övertaggad häst.

Nu är det två dagars vila för Retro och imorgon är det hoppning för Tygo!

Likes

Comments

Hej alla ni som är vakna
Kom nyss hem från stallet, jag och Retro åkte en sväng till Högbo idag och tränade för Johanna BK. Markarbete stod på schemat och det var även min första träning i den gruppen. Kommer vara med varannan vecka nu framöver. Väldigt nyttigt för mig & Retro att få komma iväg och träna för ny tränare och annan anläggning.

Träningen gick för övrigt bra, Retro testade göra sitt berömda avkastningstrick men lyckades inge vidare bra, jag satt kvar!!
Det var ju enbart ryttarmiss och därav uppstod det men jag lärde mig något och började sedan om och gjorde rätt.

Johanna är väldigt lugn och hjälper mig att bli lugn och inte så stressad. Vilket är sååå bra, är och blir lätt stressad.

Har en väldigt trött häst och även jag väldigt trött. Sängen ropar på mig och imorgon blir det en tur i skogen.

Hejdå så länge!

Likes

Comments