Jag har så svårt att se på mina djur när de är skadade.

Aa igår var första dagen för Retro i sjukhage. Har så svårt att se på honom när han står där i sin fyrkantiga 10x10 hage. Jag vet att det är för hans bästa.. men ändå..

Idag ska jag promenera honom. Har fått ett strikt schema som jag ska gå efter 4v framöver. Ska följa de till punkt och pricka.
Blir nog skönt för honom att göra något annat än att bara gå fram o tillbaka i sin fyrkantiga hage.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej,

Gårdagen tog aldrig slut kändes det som. Ville bara sova och hoppas dagen bara var en dröm. En väldigt dålig dröm.

Ni kanske har listat ut att veterinär återbesöket gick inge vidare. Ingen förbättring sedan sist, en försämring. Vill inte gå in på det detaljerat. Retro har fått behandling i höger fram ben och är konvalescent i 4veckor. Får skritta på han om 1v och om 2v trava lite grann. Tackar Gud för det.

Blir inge längre inlägg. Hoppas ni förstår.

Likes

Comments

Två dagars vila är nu done.

Idag är det dags att sätta igång Retro igen efter hans vilodagar. Blir ett pass i ridhuset med fokus på galoppen. En bra framåt bjudning och att han arbetar med bakbenen är huvud fokus. Måste få mer galopp på han och få honom att arbete med hela sin kropp.

Brukar vanligtvis longera första dagen innan jag rider då han brukar ha lite bus han vill göra sig av med innan man ska sätta sig och trimma. Vill att han har fullt fokus när jag väl börjar arbeta.

Imorgon är det även återbesök på Evidensia... Nervös är bara förnamnet. Håller tummar och tår.

Den 7/4 åker vi och hoppar en 80cm på Jälla men funderar även på att kanske åka på Högbos Pay n Jump helgen innan 2/4.... Ska rådfråga lite med tränaren nästa Torsdag.. Känner att vi behöver ut och bara ta oss igenom banorna så vi förhoppningsvis kan starta 90cm på hemma plan den 29/4!!!

Likes

Comments

Hallå allihopa!
Ja man kan ju undra hur går det egentligen med målen du nämnde i början av året? Har dom sopats under mattan?

Ni hittar det inlägget här: BUCKET LIST 2017

Jag jobbar på att klara av alla punkter varje dag, vissa är långtidsmål och tar längre tid. Flera år till och med. Men det finns även mål som jag jobbar med varje dag i stallet eller i vardagen. Mål som jag har kommit en bit på vägen på och vissa som är helt färdigställda.

Men det är mål som jag strävar med varje dag här på bloggen. Som bara är blogg relaterade.
Jag vill att bloggen ska växa. Att nå ut till fler läsare och kunna inspirera till fler läsare. Att kunna följa era råd och göra saker bättre. Jag vill veta vad ni tycker vad ni vill se mer av. Jag är inte ute efter att bli störst bäst och vackrast. Jag vill bli en inspiration till andra. Det är mitt mål.

Vad är era mål? Privat och kring hästarna?

Likes

Comments

1. Vilken tävlingsplats var du på?

Vi var på Jälla Hästsportförening

2. Hur såg tävlingsplatsen ut? (inomhus/utomhus)
Tävlingen hölls inomhus, framhoppning och framridning utomhus.

3. Vad tyckte du om tävlingsbanan/hindrena/banan?
Tävlingsbanan var bra och det var ju en pay n jump så det ska ju vara simpelt. 1-8 hoppade man och det var vissa hinder som hade lite roliga saker exempelvis, blommor, plank och annat. Enkel bana som var väldigt bra samt väldigt stor tävlingsbana. Det var absolut inte trångt och man behövde inte göra världens svängar.

4. Vad tyckte du om framhoppningen?
Framhoppningen var bra, den var relativt stor och man var max 4 st där inne vilket var bra då man hade space. Liiiite kladdigt men det är förståeligt då nyss all snö osv smällt. Lite djupt men det gick bra.

5. Vad tyckte du om framridningen?
Kladdig och kaos. Lite mer vattenpölar och mycket mer folk. Höger regeln existerade inte för de flesta och det var lite kaos. Som de brukar vara på framridningar. Men fokuserade på mitt och försökte att ej rida in i någon.

6. Hur såg parkeringen ut?
Parkeringen låg precis bredvid framhoppning/framridning och det var bra arrangerat. Vi kom nästan först så fick en bra plats. Såg att de som kom senare fick stå bakom varandra typ som fickparkering och det kan inte ha varit så kul när man ska lasta ur osv...

7. Hur var personalen? Framhoppning,in/ut och banpersonal?
Det var ju gymnasieelever som var funktionärer vad jag fattade och dom som höll i allt. Det var bra kommunikation mellan de i ridhuset och de på framhoppningen. Tyckte allt flöt på bra.

8. Var det bra priser?
Det var en pay n jump = inga rosetter.

Likes

Comments

Stor del av min inspiration till bloggandet kommer från olika bloggar/poddar.

Jag tror att det gör dig till en mer positiv och utvecklande ryttare. Min allra favorit när det gäller poddar är Ridpodden där bjuder dom in olika "kända" rid-människor och pratar om olika ämnen. Väldigt intressant och jag brukar ofta lyssna på den podden när jag rider ut och vill koppla av.

Läser även väldigt mycket rid relaterade bloggar. Min allra favorit är Nellie Berntssons blogg, jag tyckte inte om den bloggen förut då den var barnslig och handlade inte särskilt mycket om hästarna. Men nu senaste åren så har det blivit mer häst blogg. Jag tycker verkligen om alla hennes hästar, är mest förtjust i Hilda. En väldigt speciell häst som jag inte skulle tacka nej till.

Något som jag tycker är väldigt viktigt när jag läser bloggar är bilderna. Dom ska vara i god kvalité och mycket bilder gör det intressant. Därför älskar jag att läsa Linn Strelin blogg. Hon har väldigt fina bilder och det inspirerar verkligen mig.

Det jag vill uppnå med vår blogg här, är bättre bilder och mer varierade inlägg. Tävlingssäsongen närmar sig mer och mer och fler roliga inlägg är på gång. Hoppas min och syrrans blogg är en inspiration för någon där ute.

Likes

Comments

Filoreto, Tävling & träning

Jaaaa då har jag och Retro varit på Pay n Jump det var ca ett halv år sedan jag och Retro var på en "tävling" det är ju som en träningstävling. Just denna Pay n Jump var som en tävling, väldigt mycket hästar, många transporter som dunkade och hästar som gnäggade. Lite små kaos på framhoppning/framridningen som det brukar vara på vanliga tävlingar haha..

Vi var på Jälla Gymnasiets Pay n Jump och det var en väldigt bra anläggning, skriver en 8frågor om tävlingsplatsen imorgon.

Men till resultatet nudååå -

70cm gick vi nolla och det var en tillbaka dragen och feg häst jag red men vi tog oss igenom med lugnt och sansat tempo exakt som planerat.

80cm mer tempo och säkrare häst. Hoppade väldigt väl och bytte även galopp när det blev fel utan att jag behövde göra särskilt mycket. Kände att jag kanske skulle ridit lite snabbare med mer tryck från bakdelen. Men det fixar vi nästa gång vi hoppar.

Nästa tävling blir också på Jälla men då lokal tävling en 80cm Clear Round. Nu ska vi träna på tempo och att jag ska slappna av mer och ha lättare hand.

Kommer en youtube video från tävlingen imorgon/måndag för er som vill se video!

Likes

Comments

Tävling & träning

Hej allihopa!
I Tisdags så var det hoppträning för mig och Tygo, det gick super bra och fick avsluta på lite mer höjd. Han tycker det är så kul när hindren blir lite högre. Däremot så var det en vatten matta med och den var läskig! Men han stannade aldrig utan vågade sig över varje gång, så duktig. Stor guld stjärna till honom.

Igår (Torsdag) så åkte jag&Retro till Högbo för att träna för Johanna BK. Det var ett tag sedan vi tränade ordentligt nu. Men det gick bra och det är mestadels jag som rider knepigt ibland och vågar inte släppa honom då det känns som han ska bocka eller något. Lite rädsla som fortfarande sitter kvar. Måste släppa det och lita på Retro och Johanna.
Vi gjorde en super bra övning med en serie på medellinjen med 1galopp språng in över bom, kombination med 1galoppsprång och 2kombination. Dålig förklaring men hoppas ni fattar. Sen var det två hinder snett igenom från båda hållen som man skulle rida på efter serien. Väldigt bra övning med mycket kontroll och balans. Retro skötte det super bra men jag fastnar i handen lite mycket ibland.. Men kändes bra mot slutet.

Imorgon är det dags för pay n jump, åker och hoppar 70&80 bara för att träna. Mest för min skull.

Super kass kvalité men de får ni leva med

Likes

Comments

Filoreto

Aa, det känns precis som rubriken lyder.

Julia har mycket med jobbet och man ska inte blogga bara för att man måste, man ska göra det för att man tycker det är kul.

Jag tycker det är oerhört kul, särskilt nu när snön börjar försvinna. Snart kan man rida på banorna utomhus och då kommer det definitivt roligare bilder. Jag kan be någon fota under tiden jag rider och ni får mer live bilder jag tycker det är mycket roligare att läsa en blogg med bilder när man faktiskt rider inte bara en bild uppifrån hästryggen på ett par öron. Våren får gärna komma NU.

Men denna vecka händer lite spännande saker. Tygo och jag har hoppträning ikväll och på Torsdag ska jag och Retro ÄNTLIGEN få åka till Torsdag och träna för Johanna BK. Högbo har ju varit stängt pga kvarka, men det är nu ingen kvarka inte vart på ett tag och anläggningen är öppen.

På Lördag åker jag och Retro på en pay n jump och hoppar 70 och 80 bara för att komma in lite i tävlandet och känna av honom. Banhoppning tycker jag är väldigt svårt på honom då han är väldigt av och på. Måste träna mer på det, pay n jump är perfekt för det.

En bild från vår första pay n jump tillsammans, på hemmaplan. Tror det låg på 60/70cm. Retros allra första träningstävling. Självklart gick han felfritt. Söta vi var på den tiden, smal häst (stooor skillnad på retros hals nu, så smal på den där bilden) inte jätte fin sits från min sida.

Likes

Comments

Utvärdering, tävlingsplatser

Tänkte testa en ny sak här på bloggisen, utvärdera varje tävlingsplats jag är på. Svara på några frågor så ni får lite inblick av hur de är där osv.. ENJOY!

1. Vilken tävlingsplats var du på?
Vi var på Gävle ryttarsällskap Aka GRS, Lervik

2. Hur såg tävlingsplatsen ut? (inomhus/utomhus)
Tävlingen hölls inomhus, framhoppning inomhus samt framridningen var utomhus.

3. Vad tyckte du om tävlingsbanan/hindrena/banan?
Tyckte inge illa om själva tävlingsbanan den var relativt stål, ganska lång lite smalare. Men tyckte verkligen inte den var trång på nå vis. Hindren var fina och lite plank och någon grind det var lite små "tittiga" hinder vilket är bra. Inte för tittigt men ändå inte bara bommar. Banan som var byggd av Leif Hall var det inge fel på, simpel och lätt vilket det ska vara på en 85cm klass. Bra underlag också, inte för tungt men inte hårt heller.

4. Vad tyckte du om framhoppningen?
Framhoppningen var för jävlig. Under ALL kritik. Jag hoppade endast en 85cm vilket ej är särskilt högt. Jag tyckte det var drygt och sinnes sjukt trångt. Kan inte förstå hur man kan hoppa fram till t.ex. en 120 klass där. Applåder till er.

Visst att hästen ska klara trånga utrymmen osv, men vart är säkerhetstänket? Vissa hästar är väldigt lätt i bak alltså sparkar/bockar mycket och har en röd rosett i svansen. Det blir sjukt svårt för mig att hålla mig undan i en sån trång framhoppningen om en häst sparkar osv vilket inte är den ryttaren eller hästens fel, alla hästar är olika. Det var väldigt nära att Tygo fick sig en smäll då folk bara rider rakt in utifrån när dom ska in på framhoppningen svin stressade, folk hoppar och den som har tävlat klart ska passera framhoppningen och sen ut. Det blir TRÅNGT, inte ok. Tråkigt då jag tyckte allt annat var förövrigt bra.

5. Vad tyckte du om framridningen?
Framridningen var utomhus, banan var inte isig däremot hård. Det var ju minusgrader så inga konstigheter. Såg att på ponnytävlingarna dagen innan så var den inte alls hård så det sög ju att det blev minusgrader. Men det var en stor och bra framridning.

6. Hur såg parkeringen ut?
Den var bra, nu kom vi väldigt tidigt och det var mer eller mindre tomt. Men kan däremot tänka mig att det blir trångt längre fram på dagen när de rullar in fler och fler transporter. Vilket jag har ett STORT frågetecken kring är att dom hade byggt upp en hage med plast pinnar med två hästar i? Ännu en gång bra säkerhetstänk.. Nu var dessa hästar lugna men det är ju hästar aka flyktdjur och vad som helst hade kunnat hänt. Kanske inte bästa stället att ha hästar i under tävling.

7. Hur var personalen? Framhoppning,in/ut och banpersonal?
Personalen var trevlig, jag stötte inte på särskilt många men de jag mötte. Det stod två barn/ungdomar vid in/ut som såg ut att ha de lite svårt som kanske skulle behövt lite hjälp men dom skötte det ändå bra. Såg däremot ingen personal på framhoppningen? Kanske var så fokuserad så jag ej såg någon. Kommer ej ihåg.

Personalen på banan gjorde lite störande saker under min ritt, några ljud som jag ej kan förklara annars märkte jag inte av dom särskilt mycket.

8. Var det bra priser?
Nu fick jag ingen rosett och var inte med i en klass där man kunde bli placerad. Så kan ej svara på detta!


Likes

Comments