View tracker

Ridsportens värld

"Framgång är att gå från misslyckande till misslyckande utan att förlora entusiasm"

- Winston Churchill

Inspirationskällor, det är en av de viktigaste byggstenarna jag har i min strävan mot framgång och för att kunna tackla motgångar. Om jag vill förbättra mig, jobba igenom ett misslyckande eller bara lära mig något nytt så använder jag mig av mina inspirationskällor. Därför tänkte jag tipsa er om mina absoluta favoriter!

Ridpodden

En helt fantastisk podcast som tar upp alla olika sorters frågor, grenar och tips som kan finnas inom ridsporten. De som håller i denna podcast är Ulrika Lindqvist och Lisen Bratt Fredricson. Alla som känner mig vet hur mycket jag älskar Lisen och hennes fantastiska syn på hästar och hanteringen av dom. Dom har många kända personer inom hästvärlden som gästar i avsnitten som gör det ännu mer spännande och inspirerande. Gå in och kolla in denna podcast, jag lovar att ni hittar minst ett avsnitt som passar just er och eran situation.


Stalldrömmar, Marie Mellberg

Eftersom min stora dröm här i livet är att äga egen gård med fina ridvägar, fin ridbana och härlig omgivning så kan jag definitivt inte låta bli att grotta ner mig i Marie Mellbergs stora projekt med att bygga sin drömgård! Här brukar jag titta in när jag känner att jag aldrig kommer nå fram till min lilla gård på landet, när jag har läst några inlägg så känner jag att kanske någon gång i framtiden är det min tur. Tips för alla hästgalningar som kanske har samma drömmar som jag har! http://www.hippson.se/blogs/MarieWestman/index.htm


Jennifer Dressage

En bloggare som faktiskt är lokal för mig. Hon bor i Gävleborg och bloggar om hur det är att leva med en sjukdom samtidigt som man vill jobba med hästar. Jag har faktiskt tävlat mot denna tjej någon gång tror jag. Hon har jobba för många stora namn inom hästvärlden och fotar nå oerhört bra. Genom att läsa hennes blogg så får jag en knuff att kan hon träna och tävla med en sjukdom som ger henne kronisk smärta så kan även jag ta mig framåt och alltid satsa på att göra mitt bästa! http://jenniferdressage.se/page/2/


Vad inspirerar er? Har ni några tips på bra inspirationskällor? Hoppas att någon av mina inspirationskällor kan inspirera er!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Åsiktsinlägg

Om det är något jag tycker är drygt så är det TR och alla dessa nya regler, vissa bra och vissa mindre bra. Men självklart måste man ha regler inte de jag menar men vissa regler förstår jag mig inte på.

NYA TR REGLER 2017

TR I:

* Organisation, ryttare, officiell funktionär och ansvarig person (för minderårig) har genom sin medverkan vid tävlingar accepterat att följa TR. Det är dessas skyldighet att känna till TR och andra tävlingsbestämmelser.

Kommentar: Jag tycker denna regel är självklar, är man minderårig så bör man ha med sig en vuxen av något slag som kan hjälpa hen att förstå reglerna, på så sätt måste den vuxna själv förstå reglerna annars blir de lite svårt.

* Det krävs endast två startande för att det ska bli en tävlingsklass (tidigare tre startande).

Kommentar: Detta kan vara en fördel, jag kan tänka mig att detta händer ofta på ponnytävlingar. Att de är färre starter och att de ofta blir inställt. Två starter ger en vinnare. Inte mer än rätt, fortfarande en tävling mellan två ekipage.

* Alla vaccinationer ska föras in i TDB. Minst 5 procent av hästarna ska kontrolleras på plats. Vaccinationsintyg ska ändå medföras till tävlingen, annars kan ryttaren bli avstängd.

Kommentar: Vad är detta för påhitt? Det funkar väll bra som de är nu? Man får inte starta om man ej visar upp vacc. intyget innan start? Detta är bara för att minska arbetet. Smått onödigt.

TR III:

* Bestämmelsen om att det i 0,90 hoppning och lägre måste vara bedömning A:Clear round, A:Inverkan, A eller två faser A/A tas bort. Det går alltså att ordna exempelvis två faser A/A:0 i lägre hoppningar. En konsekvens är också att det måste ordnas avdelning B i dessa klasser.

Kommentar: Jag älskar denna nya regel. Möjligheten för de nya ryttarna och de som hoppar på lägre nivå att få tävla på riktigt blir större. Det blir en riktig tävlingsklass och det blir placerade. Perfekt!

* På framhoppning kan (inte ska) finnas ett lågt hinder på max 70 cm.

Kommentar: Jag personligen tycker det SKA finnas ett litet hinder på varje framhoppning, det blir lättare att värma upp hästen och man behöver ej hålla på att sänka de andra två hinduerna som oftast är på högre höjder.

* Det räknas endast som nedslag på hinderdel med säkerhetshållare om hinderdelen helt släppt från hållaren eller om hållaren helt släppt från sin fästpunkt. Det är inte nedslag om hållaren inte helt släppt sin fästpunkt.

Kommentar: Väldigt klurig regel... Hur ska jag som ryttare märka om bara bommen rasar men inte säkerhetshållaren? Hur ska man veta om man ska fortsätta på omhoppningen eller avbryta? En sån här regel kommer nog irritera många.

* Om en ryttare stör en annan ryttare på banan kan det bli straffavgift, högst 1000 kr.

Kommentar: Självklart ska man få straff för att man stör annan ryttare på banan! Personligen tycker jag man ska vara 1 och 1 på banan så uppkommer inte sådana händelser.

Vad tycker ni?

Det är några fler regler som ni hittar här: http://www.ridsport.se/Tavling/Nyheter/2016/11/TRIochIII2017klara/

Likes

Comments

View tracker

Filoreto, Tygo

Hej hopp allihopa!

I Måndags så hade jag hand om båda hästarna då Julia var sjuk. Det var faktiskt väldigt längesedan jag red båda, så det var väldigt kul.

Började med Retro då han fick sig en välförtjänt ute ritt, blir så glad när jag rider ut på han. Öronen är spetsade framåt och han har bra tempo. Han trivs verkligen. Var ute ca 45-50min och han gäspade och var så nöjd när vi kom tillbaks.

Efter Retro var det Tygos tur, han fick inte sig en lugn tur i skogen.

Vi körde ett rejält galopp pass i ridhuset med galet mycket volter och tempoväxlingar. Han var verkligen på hugget och jobbade igenom hela kroppen. När jag rider Tygo så tycker jag det är väldigt viktigt att han använder hela kroppen och har bra tempo. Han kan lätt falla in i någon form av ponny galopp som jag inte vill ha. Rider även ofta på hackamore då jag tycker man får en bättre samarbetsvilja från han och mer tempo. Lite tung men det försvinner desto mer man rider.

Väldigt glad att få chansen att rida syrrans häst och verkligen få lära mig nya saker.

Retro däremot, inte så glad. Detta är han när jag tar ut Tygo från hagen och inte honom...

Likes

Comments

Filoreto

Hejsan!
Idag har jag jobbat förmiddagen så har nyss varit i stallet, är påväg hem nu.

Ni som bor i närheten av Älvkarleby/Skutskär kan ju relatera till detta sjuka väder, det är STORM. Känns som man ska falla omkull när man går.

Red ett pass i ridhuset (tyvärr) är så sjukt less på ridhuset. Vill vara utomhus, det tror jag Retro vill också. Men idag var det faktiskt farligt att vistas ute. Träd som faller osv.

Inte nog med detta skit väder så blev det ström avbrott precis när jag hade ridit klart, förstå vilken tur jag hade! Hoppade av hästen, slänger på han täcket och helt plötsligt slocknar hela ridhuset???
Det var inte särskilt kul att mocka och ta av hästen grejerna i mörkret. Sen efter man hade kämpat med mockningen och att göra maten i mörkret så kommer lyset tillbaka. Skönt var väll de, men ändå....

Likes

Comments

Filoreto

Hello allihopa!
Imorse klev jag upp vid 8 och åkte till stallet för att fixa allt och lösgalopperade Retro i ridhuset, fick hjälp av Tesla vilket var så himla snällt.
Han jobbade på riktigt bra, frustade, flåsade och svettades. Lite kul tror jag ändå att han tyckte de var.

Pappa fixade även två granar som vi la in i deras hage så dom inte står och äter massa jord utan förhoppningsvis tuggar på granarna istället.

Morgondagen är också en jobb dag. Planen är att rida på gramannen i ridhuset.

Likes

Comments

Tygo, Filoreto

Det var verkligen en sån dag jag kände att jag ville göra någonting som varken krävde upplägg, full fokus eller ridhuset. Så jag och Tygo gav oss ut i skogen en stund där vi skrittade och travade i lugnt tempo i 20 minuter innan vi skrittade hem till stallet. Han kändes lite trött i dag så det kanske var bra att jag inte la upp värsta träningspasset.

I morgon ska Agneta (min medryttare) ta hand om Tygo. Men om jag känner mig pigg tänkte jag åka ner och städa skåpet ordentligt och ta hem vårtecken osv.

Jag stod kvar en stund i hagen med grabbarna efter ridningen och gosade lite. Dom ska få stå ute lite längre i dag eftersom det är så fint väder så dom är säkert super nöjda!

Likes

Comments

Filoreto

Idag var det jobb dags igen så Retro fick en välförtjänt vilodag. Han har haft en tuff vecka, så lite vila var bra.
Imorgon står lösgalopp på schemat och hoppas verkligen ridhuset är tomt när vi ska göra det. Annars blir de jobbigt.

Passade på att gå ut och mysa lite i hagen innan jobbet, mår lite dåligt över att jag inte hann ta in honom och borsta och pussas..

Likes

Comments

Tygo

Herregud vilken känsla jag fick i dag. Tygo var så mjuk och så fin! Sån känsla som jag fick i dag har jag inte haft på flera veckor.

Jag la upp en lätt övning med tre travbommar på ena långsidan och ett hinder med travbom framför. Tygos största svaghet är just travhoppning. Han fattar gärna galopp i stället, så vintern kommer bestå av gymnastikövningar, travhoppning och kondition.

Men i dag så gjorde han det otroligt bra. Han löste det super bra och fick till några fina hopp där han tog i med bakbenen istället för att kasta sig över. Blir så glad när jag känner att han tar sig framåt i utvecklingen.

Likes

Comments

Filoreto

Idag kände jag redan på förmiddagen att jag vela spendera flera timmar i stallet med min häst.

Tog en lång och mysig skritt tur i solnedgången och sen avslutade vi med en shamponering. Skrubbade ordentligt och man märkte att han njöt. Skönt att få bort smutsen. Som han får tillbaka imorgon i hagen. Men vi mös på ordentligt, klippte manen och pussades. Imorgon får jag inte träffa han på hela dagen då det är Felix som ska rida och jag ska först gå i skolan och sen jobba hela dagen.

På sistone har jag blivit så himla fäst vid honom. Tycker det är sjukt jobbigt att vara ifrån han en dag... men det är nyttigt!

Jag använder mig utav Prob Shampoo därför Retro har lätt att få eksem och små sår. Det är skonsamt för pälsen och hjälper mot exempelvis eksem. Sen har jag Prob Oil i hårbottnen i man/svans. Head and Shoulders har jag i svansen för doften och har de inte högst upp i svansroten utan mer längre ner.

Likes

Comments

Tävling & träning, Filoreto

Man vet aldrig vilket humör han är på.

Retro är så himla rolig ibland, han kan ena dagen vara tråkig och seg och nästa dag pigg och glad. Idag var han positiv, vela arbeta, kämpade på super bra och lyssnade väldigt bra.
Kunde inte önska mig något annat idag än det jag fick, han hade väldigt bra tempo också. Han var väldigt duktig med galoppen, att landa rätt och fixa sin galopp.

Vi hoppade en super bra övning med massvis med studs och bommar, precis det jag&Retro behövde.

Imorgon tar vi oss ut på en välförtjänt skritt tur i skogen.

Ber om ursäkt för de urkassa bilderna. Förhoppningsvis blir de några bättre nästa vecka.

Likes

Comments