View tracker

Outfit, Tygo

I Söndags körde Hannah och jag 18m challenge som för övrigt var så himla kul, men vi fotade även våra outfits för dagenoch precis såhär ser jag och Tygo oftast ut nu under vintertid.

Mina stövlar är så sköna, köpte dom på Hööks för en rimlig summa. Tror jag betalade 2800kr för dom och dom passar till all sorts ridning. Sen är jag lite ledsen över Tygos pannband som har börjat tappa stenar. Jag älskar det där pannbandet! Ska köpa nytt i Falsterbo i år. Finns så många fina där.

I morgon har vi stalltjänst och det verkar som om vi får TOPPEN väder.

Likes

Comments

View tracker

Då var både Retro & Tygo ordentligt motionerade på ängen, tygo fick springa av sig ordentligt sen lite arbete på volt och mycket tempo växlingar då han var väldigt stark idag. Man kan tro att han går på något ibland???
Retro fick sig ett kortare pass på ängen med mestadels galopp. Tränade med gramanen och fick han väldigt mjuk och fin i slutet. Han älskar verkligen ängen, så glad när man rider där.

Helt sjukt att det är ljust ända till ca 16.20 nu, äntligen!!

Likes

Comments

View tracker

Hej!

Idag åkte jag ner till stallet direkt efter praktiken, passade på att rida på ängen. Älskar verkligen att kunna rida ute även på vintern, ängen är perfekt till det!
Retro jobbade på bra men var lite trött från gårdagens hopplektion så tog det lite lugnt.

Imorgon tänkte jag rida på ängen igen men ta på gramanen och göra lite mer krävande arbete. Passar på att rida ute nu när det går!!

Jag måste ju äga stallets snyggaste häst iallafall😝

Likes

Comments

Tygo

Gå ner i vikt

Detta är ett måste! Gå ner i vikt har jag kämpat med länge men mitt mål detta år är -10kilo.

Komma in på högskolan

I år ska jag söka till högskolan, har dock inte bestämt om jag ska plugga lärare 4-6, förskolelärare, lärare 1-3 eller fritidspedagog. Tror jag söker alla haha.

Våga mer, vela mindre

Jag är en sån person som måste se logiken, statistiken och chansen för att göra något. Jag måste våga släppa på det och vara lite impulsiv och våga!

Träna mer för tränare

Orsaken till att det inte blivit av så mycket är att jag ofta har dåligt med pengar, men jag ska verkligen försöka lägga undan så att jag kan träna mer.

Hitta den där totala glädjen med hästar igen

Jag har känt på senaste tiden att jag inte har varit lika glad och entusiastisk i stallet. Mycket beror på det ekonomiska, ibland kan det nästan göra mig deprimerad. Men jag ska kämpa för att hitta glädjen igen.

Slå till med en till tatuering

Har tänkt länge att jag ska skaffa en till och nu är det dags!

Ha en grym sommar med mina vänner

Jag satsar självklart på Falsterbo även detta år, vill spendera mycket tid med mina vänner och även jobba MYCKET så att jag kan börja spara pengar.


De mål jag har detta år kan jag tycka ser enkla ut på papper men vissa av dom kommer vara tuffa att genomföra. Vad har ni för mål detta år?

Slänger in en bild från min och Tygos första start någonsin, innan han var min. Total glädje!

Likes

Comments

Tygo, Tävling & träning

Alltså Hippsons egna böcker med ridövningar är någonting som jag verkligen vill satsa på att köpa in. Har så lätt för att få idétorka och då står man där helt handfallen och inte vet vad man ska göra.

Tänk att då kunna gå in i sadelkammaren, öppna skåpet och bläddra fram en övning. Det skulle vara guld värt! Måste verkligen satsa på att köpa in iallafall en av dessa, (helst alla såklart).

Någon som har någon av dom som kan ge lite för och nackdelar, är det bra övningar, vilken nivå ligger dom på, är ni nöjda?

Likes

Comments

Övervinna min rädsla när det gäller hoppningen på Retro
Det är inte mycket kvar av rädslan, men den är fortfarande där och gnager.

Starta 90cm lokalt på Retro
Målet är att ta sig runt banan utan avramling och osäkerhet.

Starta 90cm&1m på Tygo
Det är dags för Tygo att växa lite inom hoppningen, rädslan för borta tävlingar ska bort.

Få en bättre sits i ridningen
Jag har skrivit det förr, jag skriver det igen. Jag vill ha en snygg sits, den jag har nu är inte ok.

Skaffa mig ett heltids jobb
Detta är ett måste, jag vill kunna betala min häst själv. Utan hjälp av mamma och pappa. Samt spara till en till häst och skaffa mig möjligheten att äga två hästar. Detta kräver heltids jobb med inte för dåligt betalt.

Säga adjö, goodbye till alla vänner som får mig att må dåligt
De vänner som inte kan acceptera att jag har valt att ägna största delen av min fritid till hästarna. De som endast gnäller för att jag ej har tid för dom pga stallet.

Påbörja mitt sparkonto
Min största dröm är att ha en egen liten gård här i Älvkarleby trakterna. Till denna dröm behövs pengar, spara spara spara är vad jag ska göra för att nå detta mål.

2017 är året då jag och Retro verkligen lär känna varandra
Det är dags att vi börjar lita på varandra, verkligen lita på varandra.

Likes

Comments

Outfit

Idag har varit en riktigt dålig rid dag. Var super taggad igår att få träna Retro lite på sockerbitar men idag mådde jag lite sämre, feber och huvudvärk från helvetet... Men jag gick in i ridhuset och började jobba på sockerbiten ändå. Kan inte säga att jag tycker att det gick super bra direkt. Inte toppen driv och att byta galopp över det gick absolut inte. Försökte behålla lugnet och bara göra om och ändra några små saker för att se om jag gjorde nått fel. Men nej, det var bara inte Retro's dag. Slutade med att jag rullade på stora volter istället, fick till det relativt bra till slut.

Imorgon ska vi gå på låååång promenad. Tror han är trött i kroppen.. Fick den känslan idag.

Retro's outfit idag, som blev svart. Svarta lindor, svart schabrak. Älskar lindor, så stilrent och fint. Har ju typ tre uppsättningar av skydd, hehe.. Man kan aldrig få för mycket right?

Likes

Comments

Tygo

Våran grymma ridskolechef, Lotta, tömkörde i dag Tygo. Han var riktigt fin och jobbade på så bra han kunde. Jag har känt på sistone att han varit stark och lite mer framtung än vanligt. Kommer inte riktigt åt honom. Lotta körde igenom honom ordentligt och det såg verkligen ut som han släppt riktigt bra mot slutet.

I morgon ska Tygo få sig en lång promenad i skogen, bara han och jag!

Likes

Comments

Hej alla läsare!

Idag var det bara att proppa i sig alvedon, shotta lite host medicin och vila hela förmiddagen. Sen var det bara att rycka upp sig, kasta på sig ridkläderna och köra ett ordentligt ridpass på Retro.

Hade preppat genom att ta med mig gramanen isåfall han skulle vara en pain in the ass. Men icke! Super fin & arbetsvillig. Vi behövde ingen graman här inte. Låg några bommar framme som jag red över och han gjorde det bra i både traven och galoppen.

När jag rider så stänger jag ute alla tankar och känslor. Så kände inte att jag va sjuk just då, skönt.. men inte särskilt skönt efteråt, huvudvärk som satan och öronen känns som dom ska sprängas. Rösten är tillbaka men hostan är inte borta än! Fortsätta att kurera och vila denna vecka. Så börjar jag min praktik på Måndag. Måste rida imorgon också & planen är att rulla på lite sockerbitar. Lätt ridning för mig men jobbigt för hästen!

Likes

Comments