Lexus

Lexus är en egen uppfödd Connemara född 2013. Lexus är en pigg och glad kille med krut i. Han är en sportslig typ och har en fantastiskt positiv och nyfiken inställning till allt, en riktig klippa att jobba med.

Under sommaren 2016 red jag in honom och det har gått med stormsteg frammåt. Han gick från att aldrig ha haft någon på ryggen till att trava bommar och gå i form korta stunder i alla gångarter, förstå galoppskänkel mm på bara någon månad. Detta betyder inte att detta har blivit intensivt för honom, för anledningen till att det kunnat gå såhär fort är ju för att jag har jobbat väldigt mycket med honom från marken. Han kunde kommando för vänd, halt, skritt, trav, galopp redan innan jag red in. Han är en väldigt medgörlig kille som jag gillar riktigt mycket. Längtar efter framtiden med denna häst!

Framtidsplanerna är att jag ska tävla honom i ev fälttävlan då han är riktigt fin i dressyren samtidigt som han har en otroligt härlig inställning på hinder.

Jag blir ju äldre och äldre så jag har inte hur många år som helst kvar på ponny när det gäller tävling. Det är synd att han är kastrerad om jag får säga det själv, han skulle annars kunnat gått som avelshingst här hemma när han blir äldre ;)

e Fredriksminde Hazy Chance RC u Rosette II.

Här är Lexus från inridningen:

På den nedre raden är han först som nyfödd med mamma, bilden i mitten är från sommar 2014 och vinterbilden är från december 2015.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments