Hästrelaterat, Tankar & åsikter

Hallå!

Jag satt och funderade på vad jag skulle kunna lägga till för sorts inlägg på bloggen o kom direkt fram till att jag borde dela med mig mer av mitt träningsupplägg!

Eftersom Stella har lite tävlingsvila då det varit mycket fälttävlan så trimmas hon mest hemma. Mycket fokus på dressyren då det är vad som behövs, hoppa kan hon. Tanken med henne är att vi ska testa några terrängträningar och sedan komma igång med tävlandet till hösten. Vid tillfälle kanske vi ska testa en fälttävlan (en väldigt låg sådan) på hemmaplan beroende på om vi hinner få tillräckligt mycket rutin och kondis. Hos Lexus ligger fokuset på att nöta in basic ridning; lydnad, framme i handen och aktiv i bak.

Kotten är den som ligger i huvudfokus just nu, eftersom Stil-SM snart går av stapeln. För hans del är det dressyr, dressyr, dressyr som gäller. Självklart ska vi hinna med en hoppträning samt att de härliga uteturerna är ett måste (!), men dressyren är det som sänker oss på tävling. Lite synd då Kotten är fantastisk, men nerverna lyser igenom och jag har ännu inte kommit underfund med hur jag ska hantera dem. Kanske inte så konstigt egentligen, då vi bara gjort fyra fälttävlansstarter tillsammans, men ändå.

Den kommande veckan ser ut såhär för Kotten:

Månd: Dressyrlektion hos Victoria, upplagd som en s.k. träningstävling för att få han (och mig) lite nervigare så att jag kan träna på att hantera det.

Tisd: Jogg ute

Onsd: Hoppträning

Torsd: Vila

Fred: Dressyrlektion (hemma)

Lörd: Konditionspass

Sönd: Jogga/skrittas på hårt underlag

​TB nationell p80 i Botkyrka, 66,5% i dressyren o nolla resten ledde till en fin andra plats <3 Hoppas att det går lika bra om knappt två veckor när det blir stil-SM!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments