Hästrelaterat

Kom in sååå sent efter gårdagens dressyrlektioner igår så det var bara att äta, duscha och sova som gällde. Även om jag vill få igång bloggen så finns annat prioterat framför den, t.ex. hästarna, familjen och sömnen.

Men iallfall, både Kotten och Stella var riktigt fina igår!

Kotten red jag på det raka bettet för att variera mig lite. Han switchar väldigt mellan stretig och extremt ridbar på det bettet. På det tvådelade så får jag en jämnare, trevlig ridbarhet. Dock blir han så extremt fin när det funkar på det raka bettet, men under t.ex. tävlingssammanhang så är det tvådelade bettet bättre för just mig och Kottis. Fokuset under passet låg på att han ska acceptera "ramen", att han verkligen ska vara mellan hand och skänkel. När han är där så kan jag ha ett härligt tryck i honom utan att det blir "för mycket" och springit. Han var, eftersom jag red på det raka bettet, både extremt ridbar och mindre ridbar, men jag är väldigt nöjd överlag.

Stella var även hon fin! Äntligen börjar bitarna falla på plats. Att rulla runt i alla gångarter börjar bli riktigt trevligt, hon går stabilt och hon ger en trevlig känsla. Hon börjar även bli mer lyhörd och vi börjar få koll på bogarna även om ytterbogen gärna åker ut lite fortfarande. Fokuset här låg på att flytta rumpan in respektive ut på volt i alla gångarterna. Jag är riktigt nöjd med henne, vet hur jobbigt hon tycker att det är så man får vara glad för det lilla. Vi jobbar med detta för att jag ska få mer koll på henne och få en högre ridbarhet. Jag tycker att det gett resultat även om det är riktigt jobbigt för både henne och mig.


Idag fick Stella vila och Kotten reds ut med mamma på Sören. Kottis var så sinnessjukt fin, som vanligt efter en dressyrlektion. Jag red även Lexus med min kompis Linnea som red mammas Totti. Även Lexus var fin, som vanligt med andra ord! Lexus fick sig även ett riktigt bad för första gången, gick superfort då han var så himla snäll.

Imorgon ska Kotten gå ett markarbetes pass/dressyr med bommar är tanken. Stella ska kanske hoppas på ängen, det beror på ifall hon hinner få på sig bakskorna imorgon fm eller inte (vi har tagit av dom då vi släppt ihop henne med en ny kompis) och Lexus ska gå dressyr. Om jag inte kan hoppa Stella så får det bli hoppning på Totti.

Pryder detta inlägg med världens finaste Sören (men tyvärr inte en lika fin ryttarinna) <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments