Hästrelaterat

Åhhhh, känslan när saker och ting bara är helt perfekt. När allt bara stämmer mellan häst och ryttare, det är obeskrivligt.

Just detta upplevde jag idag när jag tog några språng inför stil-SM i helgen. Jämfört med hoppträningen förra veckan var det som att vi var ett helt annat ekipage idag, så lättad! Fokuset låg på kombinationer och trippelbarr på ca 1m, vilket kändes busenkelt! Vi avslutade även på lite studs för att han skulle bli ännu lite rappare i benen hihi. Nu är vi riktigt taggade in för SM, på torsdag åker vi den lååånga biten mot Skåne. Men innan dess ska vi hinna rida en dressyrlektion!

Bortsett från den grymma hoppningen på Kotten så har det faktiskt varit en ganska lugn dag. Gick upp relativt tidigt så jag hade mycket tid till att göra få grejer så att säga. Både Lexus och Stella vilade idag, så istället för att rida dom så hjälpte mamma med en del trädgårdsarbete samt att jag hoppade Totti lite lågt för skojs skull.

Är riktigt glad över att hoppningen på Kotten kändes så bra idag, han tvekade inte en sekund och var inte i en bom trots att vi fokuserade på våra svårigheter. Drömponny!!

Hoppas ni haft en bra dag! Vi höres.

Hästarna var lagom pigga idag innan ridningen hehe...

Detta hoppade jag och Kottis (kombinationen byggde jag om till studs i slutet):

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hästrelaterat, Tankar & åsikter, Tips

Är din häst matt i pälsen, trött, stressad, s.k. överkänslig, motsträvig eller kanske tycker den att det är obehagligt att bli borstad?

Jag rekommenderar att göra en håranalys!

Jag har gjort håranalys på tre st. hästar som jag köpt och WOW är nog det bästa ordet att beskriva resultatet med! Man skickar in 15 st. hårstrån som man rycker, alt. klipper väldigt långt ner, från manen i ett kuvert. Jag har skickat mina håranalyser till Cecilia Oscarsson.

Läs Mer om hur du skickar in håranalys till Cecilia HÄR

Lär mer om hur en håranalys fungerar HÄR

Det man får reda på via en håranalys är om hästen har brister, varför den har brister och varje gång har jag fått svar på varför min häst haft så "konstigt" beteende. Sedan rekommenderar Cecilia vad man bör ge sin häst samt var de finns att köpa.

Mina hästar har ändrats på följande sätt:

  • Tycker att det är skönt att bli borstad istället för att helst av allt vilja slippa det
  • Mindre obehag/arga miner i samband med sadeljorden
  • Mer glans i pälsen
  • Mindre stress
  • Bättre muskeluppbyggnad
  • Mycket finare i hullet
  • En mer ridbar häst
  • Överlag en mycket, mycket mer avslappnad och tillfreds häst

Om du vill veta varför din häst beter sig på ett visst sätt eller liknande, gör en håranalys. Jag kan inte garantera att du får svar eller att du får ett resultat, men jag har fått det 3 av 3 gånger. Dessutom har ett flertal personer i mitt stall skickat in håranalys på sina hästar och sig själva och fått svar på varför hästen beter sig som den gör, och vad man ska göra åt det.

Innan håranalys:

Efter håranalys:

Ja, det är samma häst!

Likes

Comments

Hästrelaterat

Hola amigos!

Igår red jag dressyrlektion på både Kotten o Stella. Båda var riktigt fina!

Kotten känns verkligen redo inför SM, såå mjuk och avslappnad. Red igenom programmet och fokuserade mycket på att kunna lägga ner honom samt att vi jobbade mycket på den förvända galoppen. Kotten har, både på gott och ont, väldigt lätt för byten. Men vi börjar iaf få kläm på det hela! På SM ska vi göra vårt bästa och så får vi se hur långt det räcker. Framförallt ska vi ha så jäkla kul som det bara går!

Stella var motsträvig i början då vi jobbade med att flytta rumpan och bogarna, suck... Haha, nej men på slutet vart hon såå fin i galoppen och samlade sig verkligen. That feeling!

Efter letionerna kom min kompis Linn och red ut Lexus, jag red Totti. Det gick bra och båda hästarna skötte sig.

Idag red jag ut Lexus och jobbade på lydnad fram och tillbaka. Och vilken j*vla galopp han får när han samlar sig. Dröm!!

Jag är så gaalet nervös inför SM, samtidigt som jag är sjukt taggad och nästan lite rädd.. haha, the struggle of my Life. En enda röra av tankar och känslor!

Likes

Comments