Hästrelaterat, Alcazar

​Håller på med flera intressanta tidsinställda inlägg (som inte bara är för hästmänniskor) så glöm inte kika in här med jämna mellanrum!

​Som sagt så red jag markarbete jag Totti för Matilda idag samt red min första dressyrlektion på Alke.

Totti var ganska seg i början, gjorde inte mer än vad han behövde, men efter ett tag lossnade det riktigt bra och jag fick igenom det jag ville. Dessutom märker jag att min sits blivit bättre, jag satt lite bakåtlutad under en period men det är nästan helt borta. Det är bara när jag t.ex. skrittar av eller liknande som jag slappnar av lite för mycket och glömmer bort mig!

Alke var en ​dröm!​ Herregud vad bra det gick idag! Jag fick ovanligt mycket beröm och Matilda sa att jag rider jättebra när jag rider honom. Av någon konstig anledning gör jag det också, det märker jag själv. Jag blir jättenoggrann och tänker verkligen till vad jag gör om man säger så.

Vi travade över bommar som låg mellan E och B för att hitta takten, gjorde tempoväxlingar i traven och red bågar i galoppen. Dessutom tänkte vi hela tiden fyrkantiga hörnpasseringar för att få lille pönnyn att sätta sig på bakbenen. Han har ju inte så mycket muskler eftersom han gått så lite senaste året så det är muskler och kondis som gäller för hela slanten. Jag fick även en del tips från coachen om vad jag ska göra för att dels bygga muskler och kondition men även för att få bättre travökningar då Alke inte har något "wow-steg". Det är okej men liksom inget medfött supersteg haha.


Jag är med andra ord mycket nöjd över båda hästarna men kanske lite extra nöjd över Alke😉​ Det märktes på Alke att han hade fått jobba både med huvudet och med kroppen, han var jättetrött och gäspade en hel del efteråt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Allmänt

God morgon!

Jag unnade jag mig en riktig sovmorgon, vaknade nyss. Idag verkar vädret vara riktigt fint här hemma i Norrtälje, känner att det är dags att byta header😜

Dagen kommer se ut såhär för mig:

Nu på förmiddagen är det ganska lugn, ska ev. leda Sören och/eller Lexus

På eftermiddagen ska jag först hoppa Totti på lektion för Matilda kl. 15 med Amina. Dock ska banna byggas fram redan vid 14.

Efter det blir det in och äta middag för att till sist rida Alke på dressyrlektion 18:00. Taggad!😄


Hoppas ni får en bra dag med fint väder så hörs vi ikväll!

Likes

Comments

Sir Wind, Hästrelaterat

Hoppas, hoppas, hoppas.

Det är allt jag gör. Jag hoppas så sjukt at Sören blir frisk nu. Han har ätit klart sin "medicin" och går mycket bättre. Imorgon eftermiddag kommer veterinären och kollar på honom, gissa om jag är nervös. Jag saknar sååååå himla mycket att rida honom. Jag vill inget annat än att sätta igång honom!🙏

Önska oss lycka till på torsdag!

Likes

Comments

Alcazar, Sunny Wind, Hästrelaterat

Ja, det är proppfulla dagar här. Där med blir det in gen bloggning för än på kvällen, men ska försöka slänga ihop en del tidsinställda inlägg strax då jag har sovmorgon imorgon.

Dagen har i alla fall sett ut såhär:

Upp kl. 07:30 för att släppa ut hästarna. Sedan red jag Sunny med mamma på sin Connemara Totti. Sunny var jätteduktig! Bjöd på bra och fattade fina galopper.

Efter det mockade jag och mamma båda stallarna, gjorde mat osv. När det var avklarat longerade jag Lexus över två bommar med 6 meter emellan. Vi både travade och galopperade över dem, men framförallt så koncentrerade vi oss på att han ska koncentrera sig. Efter ett ganska långt pass ledde jag honom 4 varv runt spåret för att han ska koppla av. Vi tog oss förbi det läskiga hörnet utan dumheter så jag är nöjd😉

Efter det fick Alke och Sören stå inne och äta lunch, pysslade lite med dom. När dom hade käkat upp vart det lite ändrade planer så Alke fick gå ut. Mamma ledde Sören samtidigt som jag red Giovanni. Jag har ju inte så mycket krav på stora gubben, jobbade honom på tygeln en del.

Till sist red jag Alke och det gick sååå bra! Både han och Sunny var drömmar idag. Men Alke var i alla fall lätt att få på tygeln, han var mjuk och trots att ha gärna ville gasa på så gick det bra att ta tillbaka honom. Red skänkelvikning över vägen och bågar i galoppen.

Sen avslutade man dagen med bowling med familjen. Kom tvåa (av fyra) och slog mitt personbästa😉


​Alke och lilla Tova är kääära!

Likes

Comments

Alcazar

Ja, vem är egentligen Alcazar, Alke, Alke Palke Päron, Alkisen?

Haha, jag kan ju börja med att kärt barn har många namn😉

Alke är en Svensk Ridponny, 50% Arab och 50% New Forest. Man märker att det är arab i honom när han blir stressad eller uppspelt, då blir han en arab med New Forest huvud! Denna kille behöver veta vem som bestämmer, annars tar gärna han ledarrollen. Han är pigg och lite stark när man rider ut men han är modig och trygg på nya platser, även om han ibland blir lite arabig. Han är en nätt typ.

Alcazar har gått upp till LA dressyr och p80 fälttävlan. Han är lättlastad men är inte så förtjust i vatten. Planerna är att vi först nu ska ha honom på foder i 6 månader från och med 27/3-16 (om allt funkar) och sedan bestämma om vi ska förlänga kontraktet eller inte. Just nu ska vi först lära känna varandra plus skaffa kondis och muskler på Alke. Han har bara gått lite till och från senaste året så nu måste vi trimma igång lite. När vi börjar komma ut på hopp- och fälttävlansträningar tror jag absolut att vi kommer kunna starta i dessa grenar om allt går som planerat. Men framförallt ska jag ta chansen att lära mig en del dressyr, tävla i den grenen och åka på clinics mm.

e Marshmallow ox

u Åbackens Fifty-Fifty

Likes

Comments

Alcazar, Hästrelaterat

Herregud, Alcazar står faktiskt i mitt stall. Han är faktiskt nästan som min helt egna. Shit, det är faktiskt svårt att fatta, men det känns helt sjukt bra! Han är så jäkla fantastisk alltså. Han har fasoner, han är pigg och nervig. Men det är något som bara klickar när jag rider honom. Det känns så himla bra, han är magisk. Han är en större, lite mera svårriden, Pascal.

Jag vet att jag har sagt och skrivit förut att "den o den provridningen kändes så bra, det bara klickade" osv, men när jag rider Alke känns det bättre än alla dessa gånger. Jag har bara ridit honom 3 gånger, jag säger inte att det kommer kännas såhär hela tiden, det vet jag ju inte. Men i dagsläget känns det så himla fantastiskt.

Jag kommer väl inte till SM med honom, men jag har fått upp ögonen för något annat. Jag vill komma långt i min ridning, men passionen är viktigare. Det handlar om att jag ska kunna försörja mig på hästarna i ett eget företag när jag blir vuxen, men då måste jag ju såklart skaffa mig ett namn. Där kommer tävlandet in, fast jag gillar att tävla även om man bortser från delen att skaffa sig ett namn.

Men, i alla fall så red jag min första tur på Alke idag sen han kom till mig. Jag red ut med Madde på ena mammas häst. Alkisen (snyggaste smeknamnet jag vet) skötte sig jättebra! Han var väldigt pigg men han blir ändå inte så pigg så att man har svårt att hålla honom. Fast kull tycker han verkligen att det är 😄​ Jobbade honom en del på tygeln och lärde bara känna honom helt enkelt.

Planerna framöver är att få igång honom då han inte gått så mycket senaste året. Ett inlägg om honom kommer senast imorgon, kanske redan ikväll. Dessutom kommer ett separat inlägg om Sörens hälta mm. 

​Annars idag red jag Sunny och Yass, Sunny var slöi början men det lossnade sen. Yass fick hoppa lite terränghinder och shiiiit vad hon sprang, that's all I say!😉 

Likes

Comments

Allmänt

Hallå!

Ni har fått lite halvdan uppdatering igår och idag, men detta beror på att jag levt ett riktigt horsellife haha😉 Nej men jag har motionerat en hel hög av hästar samt storstädat sadelkammaren i båda stallarna. Och det känns i kroppen såhär på påskafton!

Men det jag verkligen kikade in här för var ju för att önska er Glad Påsk!🎉🐰

Hoppas ni får en rolig, hästig påsk med goda påskägg😄

Likes

Comments

Hästrelaterat

Hallå!

Inte för än n u har jag fått tid till att blogga, men nu ska ni få höra om hur det gick när jag testade hoppa Alke idag😄

Först red jag igenom honom i sidorna och han var minst lika fin som sist i formen. När vi var uppvärmda hoppade vi först ett lågt kryss och ett lågt räcke. Sedan höjde vi hindren till i alla fall drygt 70 cm och han hoppade utan problem. Han var mjuk och lätt att få med sig, extremt lyhörd. Ibland var det nästan så att han lyssnade för mycket haha! Men jag lovar, jag kommer bli väldigt noggrann i min ridning framöver, eftersom det är 99% säkert att vi tar honom!🎉

Allt känns så himla bra, ägaren säger att jag rider honom jättebra och jag känner att vi klickar verkligen. Han är en sån häst jag letat efter hela tiden. Så han ska ev. komma i mitten av påsklovet, så ska vi ha honom på foder en tid. Jippie!

Trots att Alke har varken gått under hårdare träning eller hoppat på ett år samt att vi glömde martingalen (inte för att det behövdes någon om jag får säga det själv😉), det var andra gången jag red honom och första gången över en bom så gick det såhär bra 👇Hur bra blir det inte då när han är i tävlingsform och vi lärt känna varandra?

Likes

Comments

Allmänt

Hej, hallå,

nu sitter jag här i skolan och väntar på att gå in i mattesalen. I eftermiddag är det spökbollsturnering och jag vill bara att kl. ska bli 14:30! Då är skolan slut, påsklovet börjar och ikväll blir det provhoppning av Alke samt middag hos mormor och morfar. Där emellan någon stans ska jag longera Sunny också 😉

Men nu måste jag gå, vi hörs!

Kram på er

Likes

Comments