Allmänt
Fy för min förkylning! Jag har haft jätteont i halsen och vart jättetrött under 3 dagar nu.
Men det som bekymrar mig mest är att Sören skulle ha kunnat sättas igång idag! Jag skulle äntligen kunnat få rida honom, det va ju fett awesome! Men nej, bli en förkyld zombie du :)))) Hahah!
 
Det gör absolut inget om Sören får stå i några dagar till, men jag vill ju riiiida! Dock ska jag ut och lastträna framöver i veckan som kommer. Punkt slut! ;) Jag har nämligen läst en bok av Tobbe Larsson som jag fick låna av Tina. Denna gav mig massor av tips! :)
 
Jag tänkte dra ihop ett tidsinställt inlägg om denna bok, om tipsen jag fick. Så nu ska jag helt enkelt göra det, vi hörs!
Saknar detta!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Allmänt, Hästrelaterat
Hej!
 
Idag har jag, trots en väldigt jobbig förkylning, ridit Caroline Aronssons häst! Caroline är en bekant till oss som har en 11 årig Connemara, valack. 
Denna är då över D-ponnymåtten, ca 1,53 m i mkh. Jag har aldrig ridit Kråkan, som hästen kallas, förut och blev positivt överraskad! 
 
Kråkan var extremt lyhörd för skänkeln och han var jätterolig att arbeta med. Han hade en exktremt fin hög form i skritt och trav, men i galoppen var han inte lika stark i så att där fick han gå i lägre form. 
 
Det jag gjorde på mitt 40 min långa ridpass var mycket öppna. Dessutom lite travökningar som kändes "to die for"! Tyvärr fick vi inte med ökningarna av alla delar på film... 
Men en film på en del av det andra vi gjorde på passet finns på min instagram :) @loviiiza heter jag på instagram, men direktlänk finns under fliken "om" här på bloggen.
 
 
Han är då 153 cm i mkh, och han ser ut som en C-ponny... Jag vill inte växa mer!
Btw, ser ut som att jag sitter som en hösäck, men det är min väst som inte följer min kropp för fem öre xD

Likes

Comments

Allmänt, Hästrelaterat, Sir Wind
I söndags fotade jag lite i hagen bland hästarna. Ingen jättekvalité, men bl.a. ljuset är jag nöjd med.
Denna dag släppte jag även både Sören och Sunny på banan, vilket jag skrev om tidigare. Ni missade väl inte videon som jag la upp på Youtube? Happy Connemaras!
 
Men, hur som helst, här kommer bilderna på mina bubbs!
Sören, min pussgurka:
Tova, top model nästa:
 
Sunny den pratglade:
 
Detta är bilderna jag har att bjuda på, mina hästar är väldigt underhållande xD

Likes

Comments

Allmänt
Hallå!
 Kommer ni ihåg att jag gjorde en fotobok på Pagge? Vare sig ni svarar jag eller nej på den frågan så gjorde jag i alla fall en haha ;) Den kom äntligen i förrgår och jag tänkte lägga upp lite bilder!
Fuji är företaget som framkallat den :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Detta är då en stor del av sidorna, men inte riktigt alla. Bilderna kommer i den ordningen som dom gör i boken, ungefär efter datumen.
 
Jag hoppas fina killen har det bra i himlen, eller var han nu är. Saknar honom enormt och är otroligt tacksam över allt han gav mig <3

Likes

Comments

Allmänt
Puh! Jag hade både tyskaförhör (glosor) och geografiprov idag. Och båda gick jättebra! xD
 
Igår satt jag och kollade igenom lite till geografiprovet. Då skriver Amanda, som också har tyska, "vilken sida var det man kunde träna glosorna på?" och jag bara "Just faan!" hahaha! Men ändå vart det bara ett litet stavfel på tyskan. 
 
Blä för skolan ibland alltså. Jag är extremt tacksam för att jag får gå i skolan, men ibland känner vi väl alla att det vore skönt att bara göra övriga grejer (motionera hästar, hjälpa till hemma, va med kompisar mm) som man vill, utan skolan med i schemat?
 
Jag förstår verkligen varför man går i skolan, det är uppenbart. Och ändå vill man bara skita i den ibland?! Skulle nog aldrig skolka, om det inte vore för något riktigt jäkla livsviktigt, men ibland så vore det ju skönt ock köra en "Jag kan ju dra till Rolle i 4 veckor med mina hästar, det blir jättebra!" :)) Rolle, Roland, är min morbror och han är dressyrryttare nere i Skåne så träffar honom ytterst sällan.
 
Men sen kommer ju skolan ge så mycket i slutendan. Jag kanske kan få komma in på ett ridgymnasium, utbilda mig till det jag vill inom hästvärlden och sedan leva på det. Starta mitt egna ridcenter, ta inspiration från Rolle, Sofia och Matilda helt enkelt ;)
 
 
Hur ställer ni er till skolan? Hur känner ni på morgonen när ni vaknar av veckaklockan och vet att du ska upp till skolan? Kommentera! Är intressant och veta om det baaara är jag ;)
 
Vill också hoppa upp på denna kille, saknar det och det är bara 4 dagar kvar! OMG, OMG, OMG.
 
 

Likes

Comments

Allmänt, Sir Wind
Om 5 dagar ska jag börja sätta igång Sören igen, skritta ut på honom. Tjohooo!!! Vad jag längtar!
 
Men så, ja, alltså, heh...
Only one problem liksom! Matilda har sålt Sörens sadel då det blev en plötsligt intresserad och jag ska ha en ny som är större. Men jag kanske skulle ha kollat på lite mer sadlar jämfört med vad jag gjort...? För nu måste vi dra till sadelmagasinet fort för att hitta ny sadel xD Som tur är vet Matilda i princip vad jag ska låna hem för något och testa, så det är bara att hoppas att någon av dem passar.
 
Nu ska jag först och främst ha en hoppsadel, men en dressyrsadel står också på listan framöver. Självklart kan jag ju rida igång Sören första veckan barbacka, men jag vill inte vara sadellös hur länge som helst ;) Dessutom vill jag inte rida barbacka för mycket heller, eftersom trycket inte fördelas då.
 
Men, men. Hoppas bara att en av sadlarna vi ska hämta kommer passa! Dock är det ju roligt att rida barbacka :D
 
Vi hörs :)

Likes

Comments

Allmänt, Hästrelaterat
Go´ eftermiddag, eller kanske kväll?
 
I alla fall så har denna dag varit fullproppad med häst, häst och häst.
Jag har mockat, städat en hel del i lilla stallet, ridit två hästar samt släppt både Sören och Sunny på banan.
 
Den första hästen jag red idag var Yass, och det gick bättre än någonsin! Jag red med Madde på Giovanni (mammas halvblod), Ingela (Maddes mamma) på Atlas (Matildas häst) och Mona (en som har hästen hos oss) på sin Vincent. I början rullade jag bara på med henne i alla gångarterna sist i ledet. Men efter ett tag började jag ställa lite lätt i galoppen, men fortfarande inga höga krav. Såhär tidigt av turen fattade hon dock fel galopp någon gång, men jag tror att det beror på att hon blev stressad när dom andra hamnade för långt före.
Jag tränade nämligen lite på att jag ska kunna hålla in henne även om dom andra hästarna kommer långt framför.
Men sedan kom det! På vägen hem så bara fungerade allt. WOW. Hon, som i princip aldrig går i form på "riktigt", gick i form av sig självt hela vägen hem i alla gångarter. Jag kunde göra skänkelvikning i skritt och trav, i form. Vi gjorde skritt-galopp-skritt i båda galopperna, i form. Till och med förvänd galopp (på båge) och ordentlig böjning genom hela henne lyckades vi göra, i form. Haha, mycket ", i form" nu, men det var ju Epic moment! Hon "dammsög" marken (gick med huvudet jättelångt ner, nära marken) när hon fick långa tyglar under avskrittningen.
När jag red ut på henne för första gången på jättelänge för typ 4 ridturer sedan kunde jag knappt få henne att gå fram ordentligt på vägen utan att hon kastade sig åt sidorna, gjorde helomvändningar mm. Och nu är vi här! Ägaren rider sjäkvklart ut på henne, det är inte så att det var första gången på jättelänge som hon lev riden ut, men hon har ledare oftast.  
Snacka om världens styrkepass för lilla Yass. Och jag är skitnöjd! Dessutom red jag barbacka, vilket också i sig gick bättre än någonsin. Satt som en smäck ;)
 
Efter detta släppte jag Sören och Sunny på banan, inte samtidigt dock. Sören travade och galopperade runt lite, medans Sunny fick damp och typ stod helt stilla eller studsade haha! Video på dessa två älsklingar kommer upp senare ikväll!
 
Sedan red jag Jessica! Jessica är min kompis Aminas häst som står i vårat stall, men Amina är i Falun så Tina (hennes mamma) frågade om jag ville rida Jessica eftersom mina två vilar.
Jessica håller på och sätts igång då hon varit sjuk så henne red jag bara 20 min på banan. Men shit vad bra även det gick! Jag har bara ridit henne en gång tidigare, men det var inga problem för det ;) Efter att jag skrittat två varv på lång tygel började jag skritta runt på en åtta som var längst ena kortsidan. Då jobbade jag med att få henen rund och inte "svänga som en bil" utan böja sig genom svängen. Efter bara några varv funkade det och hon kom även frivilligt ner i form.
Efter ytterligare några varv på åttan med henne i en stabil form och böjning gick jag ut på rakt spår för att låta henne pusta lite på långa tyglar. Då släppte hon också ner nosen i marken, som en damsugare ;) Nej men det kändes såklart bra!
Men, tillbaka till arbetet fick det bli sedan! Då red jag noggranna hörnpasseringar och tränade på att rygga (backa). Det var inte några problem så gick över till skänkelvikning i skritt. Här ville hon gärna gå sluta istället, jäklar vad stark hon blev i bogen. Men med bestämde skänklar, vägvisande överliv, mjuk hand och lite petande med spöet på den sida av bogen som hon flyttade mot så gick det prima!  
Till sist testade jag samla upp från den låga formen hon  haft under ridningen och hon samlade sig verkligen, satte sig mer på bakbenen! Hon har ju för läääänge sedan gått dressyr, vilket man märker.
 
 
Detta är hur min fullspäckade dag har sett ut, och jag är nöjd med den till nästan 100 % ;) Kom ihåg att video på mina busiga Connemaror lösa på banan kommer upp här på bloggen ikväll!!
Yass här uppe :)

Likes

Comments

Allmänt, Hästrelaterat
Ahahahaha, herregud.
 
Jag red Yass för bara en halvtimme sedan och jag åkte av xD
Det hela började med att jag red ut med Nina och Tina på sina hästar. Dom skulle rida en annan runda än vad jag skulle, vilket jag var medveten om. Men dom rundorna börjar på samma väg, så då tänkte jag att Yass kunde få träna på att säras från andra hästar.
 
Själva separationen mellan hästarna gick jättebra. Jag travade in i hagen som jag skulle rida i utan problem. Efter lite trav växlade jag upp till galopp och skuttade två små stockar på böjt spår. När jag hoppat dom så skulle jag göra om det, men då måste man rida runt några enar vilket resulterar att man rider mot utgången av hagen. Sedan när man svänger så svänger man ju därför bort från utgången igen, och det tyckte Yass var lite sisådär. Därför ställde jag mig upp i mina korta jockeystigbyglar och ni vet, jag gjorde liksom som att man tänker att man sitter på en galopphäst? ;)
Då såg Yass möjligheten - hon gasade för att sedan tvärstanna och dra huvudet mellan frambenen och hoppa upp i luften (även känt som bocka haha). De 3 sprången i sig hade jag kanske klarat, men hennes sadel är dessvärre framtung och sadeljorden var lite halvlös. Vad tror ni händer? Absoluuuut inte att sadeln åker fram på halsen och jag står i jockeystigbyglar på en bockande häst. Och efter det hände det absolut inte att jag ramlade av i en fin kullerbytta. Nej, varför tror ni det?
Hahahahahahha jag asgarvade när jag hade kommit upp på benen igen, nu sitter jag och gråter över att ingen filma.
 
Yass blev som tur inte rädd då jag inte åkte av i sån fart, så därför stod hon kvar och jag höll i tyglarna i hela avramlingen utan att rycka henne i munnen. Dock var det ganska självklart att jag skulle hålla i henne, annars hade hon antagligen ruschat på en hal väg i full galopp ikapp Nina och Tina på sina, minst lika bockiga, hästar ;) 
 
Jag drog bak sadeln  och hoppade upp igen. Sedan gjorde vi om det hela och då gjorde hon lika dant, men då var jag ju beredd och satt ner.
 
Efter detta hoppade jag lite olika hinder i hagen för att öva lydnad, gjorde övergångar emellan hoppen mm. Hon var som en studsboll, och i bland en fotboll. Haha, Skiiitpigg med andra ord. Men jag är ändå nöjd med henne, hon lyssnade väldigt bra för skänkeln för att vara Yass.
 
 
Nu ska jag göra mig iordning inför Henriks (min brorsas) 18års firande, vi hörs :)
 
Bild på Yass från idag:
 
 

Likes

Comments

Allmänt
Har varit så otydlig med alla provridningar mm, så nu ska ni få en ordentlig genomkörare av allt! Allt från Bella till Frippe.
 
Anledningen till att vi ens började fundera på att låna en ponny var ju för att Pagge gick bort, och kvar stod jag med två unghästar. Jag kände att jag skulle stanna upp i min utveckling, vilket jag inte vill. Nu har ju Pagge lagt perfekta baser för mig, nu vill jag gå från grunden till taket, och kanske till och med till korstenen? ;)
 
Först hörde vi av oss till Sofia Buchborn som jag var på ridläger hos i somras med både Sören och Pagge. Vi visste att hon hade en fin C-ponny till salu. Denna var då en korsning vi namn Sanbella (kallas Bella), 7 år men väldigt välutvecklad. Trevligt steg och väldigt fin i dressyren. Hoppningen var inga problem heller, hoppa gjorde hon utan problem. Bara lite fin-lir behövde fixas, så som lite snabbare på hjälperna trots att hon blev pigg osv.
Detta kändes så sjukt bra, men vi insåg att vi borde ge fler hästar chansen då jag var så pass lång på henne.
 
Efter det åkte vi några veckor senare och testade en D-ponny korsning som står i Matildas stall. Den hästen är alltså High Fly, eller Frippe som han kallas. Jag testade bara rida lite dressyr på banan och han var väldigt pigg, men ändå trevlig att rida. Ingen lätt häst, men ändå så "flygande" att rida på-lätta rörelser, egen motor osv. Även ett litet kryss fick jag hoppa, och shit vad det gick. Men jag har tuffat till mig, det var inte läskigt alls. Tänkte inte en sekund på att det var första gången jag red denna häst, att jag inte kände den och det ändå gick det så snabbt ;)
Vi bestämde att jag skulle tillbaka och hoppa i ridhus någon gång framöver.
 
Innan vi hann ta oss till ridhuset med Frippe hörde min sysslins mamma Åsa av sig. Anna Fragrell (terrängtränare) hade berättat om en 20-åring som gått FEI dressyr. "Gammal" tänkte jag, men FEI dressyr?! Vi mååååste testa, detta lät sjukt lovande.
Tyvärr var det inte så fantastiskt. Det märktes att denna D-ponny var 20 år om man säger så, tyvärr. Hästen var liksom på något sätt på väg "utför" (pension), och jag är ju en satsande 13-åring! Han var stel och omusklad. Detta kan man ju självklart träna upp, men det vore annorlunda om hästen hade varit 5 år yngre menar jag.
Menar absolut inte något illa mot äldre hästar-Pagge var ju 23 sista året och i full p70 fälttävlans-kondition!
 
Men vi åkte i alla fall hem där ifrån och sedan, för 4 veckor sedan prov-hoppade jag Frippe i ridhus! Jäklar vad det gick, men hoppa gjorde han ju ;) Nej men det kändes som något jag kunde jobba på, något jag ville utveckla.
 
Nu har vi pratat med Rebecka, Frippes ägare, och det är nästan bestämt. Hon kan inte flytta honom från stallet för än om ca 2-3 veckor, men jag får komma dit och rida under januari. Då får jag känna på honom på riktigt. Jag tror och hopps det känns jättebra-och då är han "min" i kanske ett år. Vi ska komma överrens om något passande.
Observera att inget är 100% bestämt ännu.
 
 
 

Likes

Comments