Allmänt
 
 
Hej!
Jag sitter och funderar lite. Vad vill jag satsa på? Alltså det jag fastnat för är ju hoppning, dressyr och fälttävlan. MEN nu när jag inte tävlat banhoppning på så länge så vill jag inget annat än att tävla det! Men det betyder inte att jag inte gillar fälttävlan, men jag har inte det där riktiga suget efter att tävla det... Jag vet inte. Men det betyder ju inte att jag inte vill tävla på friends arena, för det är ju inte så att jag tkr att det är tråkigt, absolut inte.
Och nu när jag har kommit längre i dressyren är ju den väldigt rolig också.
 
Jag som har debuterat fälttävlan osv, det va ju så stort tyckte jag, men nu lääääängtar jag så tills den 19/9 (LC & LB på Roo) så att jag nästan spricker!
 
Nej men i det nuvarande läget känns det som att jag vill satsa på banhoppning, och tävla dressyr på sidan om eller vad man nu ska kalla det :) Men jag vill gärna testa terrängträna på Sören och se hur det känns. Men vi har inte kommit så långt i dressyren. Alltså han kan va skitfin i olika rörelser och enkla byten osv, samtidigt som han ena gången inte alls går i form. Vad gör man då om man står på en fälttävlanstävling? Till slut spelar det knappt ngn roll hur bra man rider i banhoppningen och terränghoppningen om man ändå har sabbat dressyren totalt. Det räcker ju tyvärr inte alltid med fin sits och noggranna vägar i dressyren haha. Men ja, jag får låta ödet leda mig ;) Med tiden kommer jag förhoppningsvis att hitta rätt. Men jag vill inte mista Pagge som tävlingsponny.. Och sen finns det en annan grej som jag oroar mig dag in och dag ut för, men pallar inte ta upp det på bloggen. Pallar inte att alla vet, det blir för jobbigt.
 
Men jag tror i alla fall att jag vill satsa på hoppning, banhoppning. Men då blir man tveksam osv. ALLTSÅ VAD JOBBIGT! hahaha, vad säger man, jag är sådär jobbig igen ;) Nej, men jag vet ju i princip vad jag vill satsa på som mest, och sen får tiden leda mig <3
 
Ett lite fundersamt tidsinställt inlägg från mig fick ni här. Vet inte vad ni tycker om den här sortens inlägg, men hoppas ni gillar dom ;) Tänkte att det kanske inte bara är superkul att läsa om vad jag gör dag in och dag ut (tror nog att det är lite intressant alltså, men jag tänkte att det kan va kul att ha både och).
 
Jaa, nu vet ni vad jag funderar på ;) Fast jag har ändå ganska bra ordning på vad jag vill, verkligen.
 
Vad satsar du på? Komentera gärna :)
 
 
(Sorry för så dåliga bilder men kan bara ta från instagram, inte från datan, just nu)
Fälttävlan, dressyr eller hoppning?
 
Hejdå!!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Allmänt
Halloj!
Igår, sent på kvällen, fick jag mailet ang. Friends. Dock var det tråkiga nyheter. Det var bara SJU av ÖVER SJUTTIO som kom med. Och jag var ingen av dom sju.
MEN jag trodde jag skulle bli jätteledsen, men det blev jag inte. Jag vart förvånad över mig själv, detta gör bara att jag vill ut och tävla mer. ge mig en annan sån här chans. Förstår ni? Istället för att bli deppig blev jag motiverad! Det är jättebra hihi.

Men nu vet ni, jag skäms inte för fem öre över det här. Jag va inte tillräckligt bra. Eller så var jag för stor? Dom sa klart och tydligt att det skulle va gulligt och "Putti nuttigt" haha, och jag ser ju ganska stor ut på Pagge. Jag vet inte.

Men, ja, jag är lättad över att det inte känns så jobbigt utan känns motiverande :)

Det vart ett snabbinlägg då jag ska till skolan snart! :)

Likes

Comments

Allmänt, Pascal
Hallå!
Idag har jag trotsat regnet två gånger om.  Först satt jag och frös hela dagen på Färsna 4H gård alldeles dyngsur om benen och sedan red jag dressyrlektion på stackars Pagge.
 
Dressyren gick bra, riktigt bra med tanke på att han, trots att jag typ inte hann rida fram, gick riktigt trevligt större delen av lektionen.
Vi tränade på att flytta enbart framdelen (i princip bakdelsvändning) på en fyrkant. Alltså, jag red på en kvadrat och vid varje hörn svängde jag genom att flytta framdelen medans rumpan stod stilla (även känt som bakdelsvändning haha). Detta gjorde vi först i skritt, där han i början gjorde det perfekt, sedan insåg han att han kunde flytta på rumpan för att göra det enklare och började med det ett tag. Men bara jag red korrekt gjorde han dom på rätt sätt. Efter skritten tog vi lite trav, vilket gick jättebra. Dock ville han gärna ställa lite hit och dit p.g.a att regnet piskade i ansiktet ibland hehe, men det var bara att låta honom göra det. På nästa sida blev det ju bättre, där vinden kom från sidan/bakifrån. Till sist gjorde vi detta i galopp. Och då förvånade han mig ordentligt! Han gick i en fin och stabil kort galopp i princip hela tiden, i båda varven. Vi kunde göra så kallade bakdelsvändningar helt okej. Och det knepiga var ju att vi hann aldrig "vila", för att jag behövde alltid vara extra noga med att jag flyttade tillräckligt mycket för att han skulle bli helt rak och på kvadrat-spåret för att nästa hörna skulle bli korrekt. Det var ganska kul att kolla efter mig och Pagge på spåret, det var verkligen 90 graders hörn :) Med andra ord är jag nöjd, och jag hittade ett par vattentäta och HELSKODDA ridbyxor hemma att rida i, toppen!
 
Sedan sa jag ju i mitt förra inlägg att jag skulle prata med Matilda om mina "DM-planer". Jag kan inte  säga att jag gick rakt på sak angående det, men jag frågade om vi kunde rida igenom LA:1 2007 nästa gång då det förhoppningsvis är bättre väder. Men varför ska vi rida igenom ett dressyrprogram? Och ett så svårt (det är ju bl.a  skänkelvikning och förvänd galopp så det är ju inte lättaste typen iaf)?
Jo, om det går bra e jag sugen på DM iDRESSYR!!! jag är själv lite chockad, men desto bättre det går och desto längre jag kommert i dressyren så tycker jag bara att det blir roligare och roligare :)
 
Hejdå!

Likes

Comments

Allmänt
... och jag ska va på Färsna 4H gård HELA dagen med skolan, och dom har tydligt förklarat minst en gång att vi ska vara ute HELA dagen... jag kommer väl ha drunknat innan jag hinner komma hem och rida min efterlängtade deressyrlektion! Haha nej men man är ju inte dötaggad. Men vi hästmänniksor är ju vana vid att få trotsa regnet haha. Och man får ju tänka possitivt, pappa slipper vattna bnan med hans "Vattningssystem" han har på traktorn, och det kommer ändå inte damma ett skit :)) Haha, man måste ju se fördelarna du vet.

Just nu käkar jag frukost och taggar tills i eftermiddag, INTE till skolan...

Jag har även mailat till Jonna, som skulle höra av sig innan den 1/9 ang. Friends Arena, men inte har gjort det. På henne lät det som att jag fick ett mail vare sig jag kom med eller inte, och jag har inte fått ngt mail. Därför mailade jag henne imorse för att jag var orolig över att vår mail har varit lite dum igen ;) nej men vi har haft problem med mailen förut.

Nu måste jag skynda mig!
Hejdå :)
Sorry för suddig bild, men här är Pagge och jag från en av våra första terrängträningar :)

Likes

Comments

Allmänt
Hej!
 
Fin överskrift va? Nej, absolut inte, men hade skrivit ett långt inlägg och sen så publicerar den inte utan raderar! WTF?! haha nej men fan va jobbigt! orkar inte skriva om allt men kan ju lite kort berätta om dagen och morgondagen:
 
Idag hare jag gjort i princip inget, grattade Amina lite snabbt (hon fuller tolv idag) och sen så har jag inte gjort något speciellt, ingen ridning idag. Ovanligt, jag vet, men ganska skönt faktiskt. Men jag måste säga att det va lite tråkigt också. Jag skulle ha ridit Signe men ägaren avbokade... dubbelbokat du vet, sånt som händer!
 
Imorgon blir det dressyrträning på Pagge för Matilda! Taggad :) då ska jag prata igenom mina "hemlighetsfulla" DM planer ;) Mer om det får ni veta imorron :)
 
Sedan vill jag bara säga att Sören har mognat lite mer nu, och växt till sig. Jättetrevligt :) Den 27/9 ska han få åka på clearround på Vigelsjö, 60 och 70 cm tror jag. Vi ska bara rulla över :) Samtidigt ska Madde hoppa clearround på Pagge, ev 70 cm, och sedan tar jag Pagge i KM klassen som är efter. Tagga tagga! Men innan det ska Pagge och jag hoppa LC & LB på Roo den 19/9. Jag gillar Roo, men det har aldrig gått riktigt bra för oss där. Men det kan vi ju ändra på! ;) Edsbro är ett ställe Pagge typ älskar, stor bana med lätt underlag. Dock är det ganska hårt underlag, men Pagge typ gillar det haha :) Det är lätt att springa i och går fort ;)
Till sist är det typ klubbhoppning på Vigelsjö igen i november och då kör jag clearround på Sören och sedan vet jag inte om jag tar med Pagge elr inte, om jag gör det funderar jag på att testa en 90 cm bana (clearround), men vet inte, det känns så himla högt för en så gammal ponny... <3 Det är det tråkiga, Pagge ålder, men han e ju pigg och fräsch!
 
Nu ska jag eventuellt ta en go´ kopp te och sedan sova (jag tänkt eliksom dricka te framför tv:n eller samtidigt som jag skriver ett tidsinställt "tanke-inlägg" och då tar det typ 40 min haha och jag e skittrött)
 
Bye!!
En bild med dålig kvalié på en tjock Sören och just på bilden dålig ryttare hahah :))
Ja, det va ett tag sen, han har bättre form nu ;)
 
 
 
 

Likes

Comments