Allmänt, Hästrelaterat, Foto/bilder
Hej och hå! Här kommer en bildbomb på ALLA hästar som är våra, även mammas ;) Dessutom blir det en kort text till varje häst :) Vi börjar med Pagge ;)
Pascal är en tjugotreårig valack som jag tävlar i hoppning och liite dressyr. Jag köpte honom av min syssling för tre år sedan. Pagge, som han kallas, har tävlat ganska hög dressyr för lääääänge sedan. Men sedan såldes han och fick bli enbart hopp-ponny. Och efter det kom han till min syssling och fick tävla fälttävlan i massor ;) Min syssling tävlade honom med massor av framgång och sedan, efter ca 7 år med Ida (Min syssling), vart han min lilla ponny! Han betyder så galet mkt för mig, och även om vi har våra dåliga dagar så blir jag vam av glädje varje gång jag ser han <3 Den första augusti ska jag debutera fälttävlan på honom, tyvärr är det sista året jag får tävla honom... (Han är B-ponny och jag fyller tretton i år) e Wärnanäs Peng, u Temora.
 
Upplundas Hercules är en piiigg shetlandsponny som kan hoppa höga höjder! Han har aldrig varit på en tävlingsplats dock, men tanken är att jag ska kunna låna ut/sälja honom till ngn som verkligen är kunnig och älskar hoppning, och även vill rida dressyr, för han behöver dressyrarbete för att man som ryttare ska kunna njuta av honom. Då menar jag inte att han är vild just nu, för jag rider dressyr på honom (Ja, jag rider honom ca tre dagar i veckan). Det jag menar är att om man bara hoppar med honom tror jag att han till slut kommer tröttna, vilken häst gör inte det? Med Hercules har jag åkt i backen flera ggr och han va en riktig jäkel för ngr år sedan. Men nu har jag fått ordning på honom då mina kunskaper har ökat. Dock är det precis på gränsen att jag kan rida honom (Jag börjar bli gaaanska lång om man säger så), så just därför vill jag att någon mindre, men rutinerad, tar över honom och utbildas tillsammans med honom och komemr ut på ngr tävlingar! Han har löshoppats upp till en meter, oxer, trots att han ajälv bara är ca 1,05 meter (han är ej slutmätt). Hercules är född 2007, e Upplundas Colombus, u Amelie.
 
 
 
 
Norrmarjums Sir Wind är min femåriga Connemara. Han är uppfödd på gården år 2010. Jag var den första som satt på honom, men Tilde, en tjej som red hos oss förut, red in honom (Mina ben var knappt nedanför sadeln haha), men under de senaste året har jag växt till mig och utbildat honom. När jag började rida honom så kämpade vi med att få rätt galopp en långsida, och idag, ett år senare hoppar vi bana på 80 cm, hoppar enstaka hinder på ca 1 meter och han går i form i alla gångarter efter att han blivit uppmjukad av lite öppna, sluta elr vrf inte skänkelvikning? ;) Han har ett bra psyke och ska ev bli min framtida tävlingshäst i kanske fälttävlan? Han kan ha sina jobbiga dagar osv, samtidigt som han aldrig har varit riktigt förjävlig ;) Under det senaste halvåret har han växt till sig rejält och han har blivit som en annan häst i ridningen, på ett positivt sätt alltså! e Fredriksminde Hazy Chance RC, u Lady Wind.
 
Här ser ni Astiz Yass, en bångstyrig Hoppande B-ponny! Yass är en korsning mellan kaspisk häst och shetlandsponny. Hon kan hoppa som sjutton, men behöver en bestämd ryttare med tålamod. Här ser ni henne med sin före detta medryttare Nora Wrangell, idag har hon ist två mindre tjejer som rider henne. Hon är inkörd och älskar att bli körd i skogen (Och hon är riktigt duktig)! Även Yass, precis som Hercules, är till salu (elr till dig som vill ha en foderhäst) p.g.a att jag dels inte hinner rida henne så mkt (Men hon motioneras ju av dom små tjejerna) och dels för att jag börjar bli för stor. Tanken när vi köpte henne var väl att hon och jag skulle kunna utbildas och att mamma skulle ha med henne i ridverksamheten hon har (Hon hade ganska mkt verksamhet för ngr år sedan). Men det blev till mesta dels till ridverksamheten. Jag antar att vi även tyckte synd om henne, som tvååring gick hon med ett surt gammalt travsto som bara jagade på henne hela dagarna... Vi tyckte så synd om henne haha. Yass är född 2007, e Cassa Zorro, u Jasmine.(det är Nora, Yass förra medryttare som rider på båda bilderna)
 
 
 
Tova en liten shetlandsponny född 2000 som endast är 92 cm i mkh. Jag fick henne 2008, när jag var sex år och hon 8 år. Då hade hon bara haft små bebisar på ryggen oc var inte ordentligt inriden. Men det var inga problem alls att sitta upp på henne, hon ville ju så hörna göra rött så hon kämpade på och lärde sig snabbt. Efter bara en kort tid galopperade vifram, och försökte vinna över Lina och hennes shettis Amelie :) dock vart Tova halt en längre tid, men sedan vart hon återställd igen och jag kunde galoppera med mamma när hon galopperade på sitt stora halvblod! Sedan var det en dag när Lisbath, Linas mamma, kände över Tovas kors och hon var jättearg,gin hade ont, så jag kunde inte rida med Lina den dagen och jag kommer så väl ihåg hur ledsen jag blev, jag ville ut etta hon skulle bli halt igen... Men det gick över ganska snabbt och bi var igång igen och efter det har hon hårt dig frisk. idag rids hon av två mindre tjejer som gett Molly och Tuwa. Innan dom började Ida henne tömkörde jag Henån ganska mkt, men nu får hon mer p roligare kondition. Tova älskar att galoppera och tävla mot andra små höstar, det va ju så jag oc Lina gjorde på var ända ridtur! Tova blev egentligen till av en slump, hennes mamma blev nämligen tjuvbetäkt! e Otto u Tiffani.
 
 
 
Lexus, eller ja, Norrmarjums Lexus är ännu bara två år. Han är född på gården. Lexus är en pigg Connemara, D-ponny, som är halvbrorsa med Sören :) han ska ridas in nästa år av mig och sedan får vi se om han blir min tävlingsponny eller om  ngt annat händer :) här på bilderna ser ni honom först som föl och sedan som tvååring, visst har han ändrats?! Man kan knappt tro att det är samma häst haha. e Fredriksminde Hazy Chance RC u Rosette II (Rosette var familjens connemarasto fram till i påskas, då avlivades hon p.g.a en hemsk olycka... R.I.P) 
 
Giovanni är mammas tjugotreåriga halvblod. Hon har haft honom sen han var sju tror jag, och han är superdupersnäll! När han var yngre tävlade mamma honom i ngr lätta dressyrtävlingar och han var riktigt fin. Det var nämligen så att mamma köpte honom av sin bror som är en riktig dressyrryttare. Dock så har han tappat väldigt mkt under de senaste åren, han har bl.a blivit sparkade ganska illa två ggr och han är därmed ganska känslig. Men han är som sagt var supergullig mot allt och alla ?? han fostrar dom yngre hästarna och han är en fantastiks flockledare som aldrig sparkar i onödan utan visar med öronen osv på minst farliga sätt! Jag rider honom ca två dagar i veckan (jag började med det ganska nyligen). Då jobbar jag honom på ridbanan i form mest rakt fram för att han ska få upp mer ryggmuskler. Men vi kan faktiskt göra skänkelvikningar osv också ;) Just ni rider mamma honom ngn gång i veckan och även Maddes mamma (Madde rider Sören och Pagge) honom två dagar i veckans tror jag
 
 
Totti är mammas Connemara född 2009. När mamma köpte honom, för tre år sedan tror jag, var han mer i luften än på marken haha. Han sprang på folk, studsade hit och dit osv. Och då kan man ju fråga sig vem som köper en sån häst haha? Men det var ju så här: Han va jättefin i mammas ögon och när hon provred var han trevlig och duktig för att vara så ung. Hon fick ju liksom inte hantera honom på det sättet man gör när man äger honom. Detta betyder inte att han bara sprang rakt över folk, men han hade alltid fått springa lös från hagen in i boxen, inte så mkt hanterad i gången och även kanske lite uttråkad. Totti är en smart häst, han måste få nya utmaningar som kräver mkt psykiskt, inte bara fysiskt. Han har dessutom två virvlar i pannan, det sägs att såna hästar kan vara lite tokiga ;)n Jag hoppar Totti ibland, och hur ska man förklara? Ena gången var han så slarvig så att han nästan satte sig på rumpan när vi skulle trava över ett hinder på typ 50 cm, nästa sekund hoppar han åttio centimeter och efter det kan han bocka och studsa, stanna och hoppa stillastående över 70-80 cm haha. Men då vill jag bara förtydliga att till mesta dels är han faktiskt duktig och bjuder mot hindren, hoppar mjukt och lyssnar på hjälperna. haha :) Dessutom så har han blivit tio ggr snällare, lugnare, stabilare och trevligare det senaste året. Han har mognat. e Dale Mist RC 72 u Virgilian Heather RC 708
 
 
 
 
Norrmarjums Sunny Windm (kallas Sunny) är en Connemara som är född på gården 2012. I höst ska jag rida in henne, och förhoppningsis visar hon sig passa i hoppning/fälttävlan :) Sunny är helsyster med Sören och halvsyster med Lexus (Dom har samma pappa). Sunny är ca 147 cm i mkh, hon får inte växa mkt till (Vi vill ju liksom att hon stannar som D-ponny ist för liten häst)! Sunny är en bestämd, men trevlig, dam. e Fredriksminde Hazy Chance RC u Lady Wind (Lady var också familjens sto men avlivades 2013 p.g.a ålder och hon hade astma redan när vi köpte henne, men inet så allvarlig)
 
Till sist avslutar vi med en blid på ridbanan (Fotad från den nyklippta trädgården haha), en bild på Bosse (Familjens hund), en bild på Baronen (Familjens katt) och en bild på Tarzan (Familjens andra katt) ;)
 
 
 
 
 
 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Allmänt, Hästrelaterat, Pascal
Halloj! Idag kommer Lina till mig, vi ska kanske vara i stallet elr ngt, vi får se :)
Igår red jag först Signe med Madde Som red Yass (Madde som ju hos mig från i förrgår till igår). Signe skötte sig gaaalet bra! Vi galopperade en hel del (Vi red ut) och hon tog rätt galopp alla gånger! Hon gick även först halva rundan, sedan bytte vi så att Yass va först. Signe var så himla fin! I hanteringen va hon duktig, dock ville man gärna gå ur boxen om man fick chansen, men hon lyssnade snabbt när jag bad henne stanna. Det var ju första gången jag red ut "på riktigt" på henne så jag är extremt nöjd! Hon åker ju hem på fredag, då ska jag även visa upp henne för ägaren, och vist kommer man sakna "utmaningen" som väntar när man ska rida in en häst (Så är det varje gång!) men samtidigt är det skönt att iaf få lite mindre att göra, snart börjar ju skolan också! usch. Men det känns bra att lämna tillbaka henne till ägaren, hon har gjort sånna enorma framsteg sista tiden så hon kan behöva ta det lite chill nu haha :)  
Efter det red Madde lektion för Matilda och jag efter på Pagge :) Sören va jättetrevlig för Madde (Jag kollade medans jag gjorde iordning Pagge) och det glädjer mig! Oagge var även skitfin på våran lektion och jag fick rida igenom Programmet :) Matilda tyckte att det såg "lovande ut", och jag ska kanske få ha hennes sponsor chabrak i både hoppningen och dressyren (Om dom passar lilla Pagge). Jag måste bara tänka på att slappna av i ryggen (Jag svankar och då trycker jag ner Pagges rygg så att han svankar om ni förstår). Jag fick lite tips och jag övade även lite extra på halterna, han vill gärna stanna på tre spår om jag inte är med haha. men det funkade jättebra i slutet :) Det känns jättebra!
 
Nu kommer nog Lina snart så jag måste sluta! En bildbomb på hästarna komme även imorrn ca kl 10 på förmiddagen, det vill ni inte missa!
 
Hejdå!
Här ser ni snygga Tova fotad av en tjej som heter Tuwa ;)
 

Likes

Comments

Allmänt, Hästrelaterat, Pascal
Hejsan svejsan! I förrgår var Elina här (Hon sov över från fredag till lördag) och vi hade jätteroligt! I lördags hade vi ju även grillfest för dom som hjälpte till med höet, vilket va skitkul :) Innan grillfesten red Elina Sören på banan och jag Pagge. Pagge var jättetrevlig!! Han gick i form bara vi kom in på ridbanan, haha nej men typ ;) Jag hoppas det håller i sig till debuten ;) Det suger att dom har ändrat så att man inte får tävla dressyr på B-ponny tills man är 14 år. Elina tyckte att Sören va seg så jag hoppade upp. Då tyckte iaf jag att han taggade till och var jätteframmåt :)Vi skuttade muren ngr gånger bara för att, och det gick bra. Sen var det ju lilla jag som släppte iväg honom lite åt höger så han sprang åt sidan ena gången ehm. Den är ju ganska smal om man inte har pelarna :)) Jag red även igenom programmet för Elina, jag behöver ngn som kollar! Hon gav sina åsikter, och vi verkade tycka ganska lika. Min skänkel måste fram och ner, men jag börjar ju bli lite lång på Pagge (Men absolut inte för lång) så jag får inget ordentligt stöd för vaden liksom... Men jaja, träna träna! Efter det höll vi på i stallet, städade osv. Innan vi red Sören och Pagge så red jag även Signe, vilket gick skitbra! Inte en ända tendens till att krångla i varken hantering eller ridning :) det har verkligen lossnat för oss ;) Även i fredags var hon skitduktig, Elina och jag löshoppade och hon förstod direkt! Hon var nästan duktigar än Elon (Vi löshoppade dom samtidigt), som varit med förut ;) Snart, om ungefär en vecka, åker även Signe hem. Vi ska på husvagns-semester (Fast vi lånar morfars husbil haha) med en annan familj, och då kände vi att det var lika bra att dom två små russen fick åka hem ;) Signe ska ev komma tillbaka senare elr så kommer jag åka dit och rida henne ngr gånger för att sätta galoppskänkeln osv ;)
 
Igår red jag Pagge på banan igen, dressyr. Han va skiiiitfin! Han bara gick i form utan att jag behövde göra ngt, vilket är ett stort steg för mig och Pagge ;) Jag red även då igenom programmet, och nu när han kommer lite mer av sig självt så kan jag koncentrera mig på mig själv så att hela programmet blir bättre :) Efter ca 30 min på banan red vi ut och körde en racegalopp över en äng, det behövde vi! det va riktigt skönt att bara slaffsa runt lite efter allt dressyrande hahaha ;)
Efter det åkte vi till min syssling Ida och firade henne och hennes mamma (dom har fyllt år). Och efter en god middag där med en massa folk så var det hem och rida Giovanni och Yass haha. Giovanni var stel, men dock krävde jag mer än vanligt och det var länge sedan jag red honom så det var samtidigt inte så konstigt. Yass var lite stel i vänstersidan i traven när jag red på en åtta, men efter ett tag släppte det lite och hon vart finare. Vi gjorde skänkelvikning i trav och sedan rullade vi på en volt i galopp i båda varven. Sedan fick hon vila en kort stund innan vi körde galopp igen. Då fick hon flytta åt sidan i galoppen på halvt igenom (Jag gjorde som jag gjorde i traven när vi gjorde skänkelvikning fast sidoförflyttning, inte skänkelvikning hur det nu skulle gått till hahah). Yass var jättefin i galoppen och vi avslutade med att racea runt lite över hela ridbanan i full galopp bara för att hon skulle få svettas lite haha :) Jag är galet nöjd med Pagge, sådär med Giovanni men det finns ju anledningar, nöjd med Yass :)
 
Nu ska Bosse och jag gå ut :) Först tänkte jag att vi skulle hoppa, men Bosse har hoppat gymnastikhoppning, längdhoppning och höjdhoppning så det räcker och blir över den senaste tiden haha ;)
 
Hejdå!

En bild på Giovanni från förra sommaren :)

Likes

Comments

Allmänt
Hallå! Jag satt och kollade igenom gamla bilder och fick syn på denna:
Det är familjens katt Röde Baronen som ligger mot en grav. Mot Tusses grav. Tusse var familjens katt, men avlivades för ngr år sedan då han var borta en lång tid och sedan när han kom tillbaka var han mager och sjuk och ville varken dricka elr äta...
Här kommer en snabbspolning av hans liv, låt oss säga att det blir en novell av hans händelserika liv (Kanske lite ovanligt inlägg men det får ni ta):
 
Jag låg i det varma höet på höskullen med mina syskon. Mamma låg bredvid oss när det plötsligt kom upp en man på höskullen. Han började sopa upp löshö, stöka runt och plocka iordning massor av grejer. När han var klar såg det inte ut som vanligt, och min mamma trivdes inte. Hon hoppade skickligt ner från höskullen och tassade ut från byggnaden. Vi kattungar väntade och väntade. När kommer mamma? Ingen mamma kom på lång tid, vart var hon? Det visade sig att mamma inte kom tillbaka. Vad skulle vi göra? Som tur var agerade människorna och gav oss mat ur flaska. Efter ngr dagar kom en man och tog med oss, vi fick åka bil en bit och sedan släppte mannen ut oss i ett hus. Där såg jag mamma! Jag kollade storögt på henne. Då såg jag, det var inte mamma. Men det var en vuxen katt med massor av modermjölk och kärlek. Och där fanns fler kattungar!
 
Jag kände mig mer hemma än någonsin i det varma huset fullt av katter. Jag hörde hur mannen som lämnade oss pratade med dom som bodde i huset. Dom verkade känna varandra bra. Jag blev kvar i huset länge. Jag hörde mannen och hans familj prata med dom som bor i huset ännu en gång. Dom verkade ha kommit överens om att mannen och hans familj skulle få en kattunge när vi inte behövde mamma längre. Tiden gick och massor av kattungar åkte. Till slut var det bara jag och en till kvar. Då kom mannen för att hämta sin kattunge. "Den råkade åka tidigare idag, det var en familj som tog den" sa Berit, som bor i huset, förvånat och kollade på mannen. "Ni ville väl ha den orangea, inte den gråa?" Undrade Berit och kollade på min orangea kompis. "Det har nog blivit ett missförstånd, men jag kan ta dom där två" sa mannen skämtsamt och kollade på mig och min kompis. "Okej, du får gärna ta dom om du vill, vi bli inte av med den gråa" sa Berit och kollade mot mig. "Okej, då gör jag det" svarade Mannen och löft upp mig och den andra lilla kattungen. Plötsligt sitter vi i en bil igen.Det känns lite vemodigt. Jag trivdes ju i huset, varför skulle dom ta mig ur det? Det skumpade hit och dit medans vi åkte, som tur var så körde mannen bara en kort bit och sedan var vi framme. Jag kände igen mig, men ändå inte. Jag tänkte efter riktigt noga. Till slut plingade det till, det var ju på den här gården jag föddes!
 
Även på den här gården får jag stanna länge, väääldigt länge. Jag får se lilla Lovisa växa upp, och jag kan inte låta bli att ibland riva henne lite, hon är nog ganska rädd för mig... Hon föredrar nog Baronen, min kompis, mer för han är stencool. Men desto äldre Lovisa blir desto mer gillar hon mig också. Ett tag kommer det en liten kattunge förbi vårat hus, som jag och baronen gillar. Men den blir omplacerad tror jag, den blir iaf inte kvar med oss. Men vi hade ju också vår stall-kompis, stallkatten, som var som Baronen, stencool. Men en dag försvann han också... Han avlivades p.g.a att han hade alvarlig snuva och började magra ur. Tiden gick och lite olika stallkatter kom och gick. Baronen och jag fångade möss i stallet på dagarna och tiden rullade på. Efter några år till kom det ännu en katt som fick bo i huset. Simon fick den heta. Jag och Baronen kunde faktiskt vara lite taskiga mot den ibland, vi ville inte ha in någon mer i vårat hem. Till slut blev Baronen ännu mer taskig eftersom människorna kastrerar Simon, då blev han inte lika tuff och vågade inte säga emot. Till slut stack Simon, men inte långt, utan bara till grannen. Grannen tog hand om honom och han fick bo bland alla andra av Tinas, grannens, katter. Vi stötte på honom ngr gånger, och det gör nog baronen fortfarande ibland, men inte jag. För det var ngt som hände. Jag var hemifrån länge, jag vet inte om jag vart instängd, eller bortjagad. jag kommer inte ihåg. Men jag vet vad det ledde till, det ledde till att jag blev sjuk. Jag hade redan en lättare snuva som jag fått av stallkatten som blev avlivad, men efter min vistelse hemifrån då vart jag så himla mager. Jag var ju utan riktig mat riktigt länge. Och det värsta var att jag inte ville äta eller dricka. Jag ville bara ligga i min blåa korg med gula figurer på med Baronen. Jag ville bara sova, somna in och vakna upp frisk. Och det verkade som att människorna förstod det, för en dag fick jag göra det. Alltså jag fick somna in. En lätt stickning och jag kom till himlen. Människorna vart ju såklart väldigt ledsna och saknar mig fortfarande, men samtidigt kände dom att det var det bästa för mig. Det var behagligt, fridfullt. Och människorna gjorde en fin plats åt mig, dit dom kan gå om dom vill tänka på mig. Det hemska var bara att jag förlorade Baronen, som var som min bror. Han bodde inte med mig på höskullen, men mina syskons lossas mamma var Baronens riktiga mamma. Men jag fick ändå spendera många, många år med honom. Dessutom är jag säker på att han tänker på mig ibland, och jag känner att han vet att jag är med honom i alla med-och motgångar. Jag kommer så väl ihåg när han gick upp till min lilla gravsten ganska nyligen efter att jag avlivats och lutade huvudet mot stenen. Det kändes som att vi var förenade för en sekund, och den känslan har jag tänkt på i flera år och jag kommer alltid att göra!
 
R.I.P Tusse, en grå fantastiks vän <3
 
 
Jag vet inte vad ni tycker om detta, men jag kände att jag ville dela Tusses historia här. "Mannen" är Pappa, "Mannen" som städade på höskullen var en som jobbade på gården, "Berit" Är en bekant, "Huset" är Berits och hennes familjs hus. Baronen föddes hos Berit, Tusse på höskulen. När Tusses mamma drog så fixade vi så att baronens mamma tog hand om Tusse och hans syskon också. Det var bara en slump att vi fick en av dom kattungarna som föddes på höskullen, vi hade "beställt" en av Baronens syskon. Jag var rädd för Tusse när jag var mindre då han inte gillade småbarn så jättemkt och därför rev mig ibland, men med åren gillade jag honom mer och mer <3
 
kommentera gärna vad ni tycker om detta :)
 
hej svejs!
 
Tusse 2012 med Baronen bredvid sig <3
Saknar dig Tusse!
 

Likes

Comments

Allmänt, Hästrelaterat

Tjäna! Igår hade vi "hopptävling" eftersom det var sista dagen på hoppkursen :) Först hoppade jag Yass på 50 cm, vi vann omhoppningen! Dock var det bara stilbedömningen som var i grunden som gällde... Men ja, vi kom faktiskt på tredje plats i stilbedömningen! Efter det hoppade jag Totti på 70 cm. Hur ska jag beskriva det?... Typ en studsande stannade stillsastående hoppande bockande häst???? nej men han började med att tvärstanna när vi skulle hoppa fram på vattenmattan och till slut fick Matilda lägga ner översta bommen, då kom vi över haha. Efter det när vi skulle hoppa fram på kombinationen så kastade han sig åt sidan när vi kom till uthoppet. Han struntade fullständigt i min skänkel, och spöt, och körde sitt egna race. Fast med han kom jag faktist fyra, trots att vi fick fem minuspoäng p.g.a att han bl.a stannade på hinder nr ett, men sedan hoppade stillastående och totalrev haha. Det va helt enkelt för mkt att kolla på för lilla Totti, massor av hästar, publik, färgglada hinder osv. Efter det hoppade jag Sören runt banan, utan att tävla, och det var typ bästa rundan haha. Jag trodde han skulle vara trött efter hopplektionen i förrgår så jag valde att ta Yass som "tävlingshäst" (men det gick ju bra för oss, bara det att jag drev lite överdrivet för hon har ju en förmåga att vägra, men vi va felfria!) men huvudsaken var ju att det gick bra för mig och Sören :) efter det så vart det terrängträning för mig och Paggis! Vi var på Johannesberg, där vi ska tävla fälttävlan 1/8, och det gick riktigt bra :) vi hoppade typ alla dom svåra hindren som ligger i tävlingshöjden (vi ska tävla P70) så nu känns det extra säkert att vi kommer klara det :) fast han vart faktiskt riktigt rädd för ett par kuddar som låg i en "soffa" så han stannade liksom redan innan hindret (vi skulle hoppa en "låda" som var bredvid) men med lite övertygelse så hoppade han. Sedan fick jag ta om den delen igen (det hände när jag hoppade bana) och då hoppade han glatt över ;) idag är mina ben som gelé för i måndags red jag två lektioner, i tisdags två lektioner plus två andra hästar och igår hoppade jag 3 hästar på bana och en häst på terrängträning som sagt var. Men det har varit jättekul och jag hoppas att vi kan ha hoppkurs nästa år igen :)

Nyss var jag och hälsade på två små shettisar vi sålde för ca två år sedan, Tindra och Kavat :) dom var i fint skick, Kavat var lite rund om magen bara haha. Men så är det ju med shettisar ibland ;)
Innan vi åkte dit red jag även upp Signe från hagen barbacka (med träns) utan ledare! Visst, mamma gick med me Elon, men hon höll inte i ngn gång förutom när jag skulle hoppa upp :) vi stannade ngr gånger och jag checkade att hon lyssnade på skänkeln osv. Efter det, just nu, så fick dom stå inne och äta lite hö och vila. Precis som jag ska göra nu, fast jag tar nog ngt annat än hö ;)

Dessutom kom mina saker från horsemeup.se idag (ett par röda benskydd till Sören och en nummerlapp till fälttävlan)! Dock var det ju tråkigt att jag inte få hoppskydden till hoppkursen, men bättre sent än aldrig ;)
Här är en bild på de två sakerna:

 

jag köpte även två T-shirts men båda va slutsålda... Men jag köpte ju bl.a en snygg röd T-shirt på Hööks så jag är glad ändå :))
Hejdå så länge??

Likes

Comments

Allmänt, Hästrelaterat
första och andra ridlägerdagen är nu avklarad :) Igår fick Sören gå markarbete och han jobbade på bra. Trots att han var trött mot slutet körde han på, vilket var kul :) efter det åt vi lunch och sedan vart det hoppning på Pagge! Det gick skiiiitbra! :) Vi klarade en smal oxer som låg på 1,05 meter! Och dessutom gick den korta banan vi hoppade på slutet galet bra. Matilda tyckte att han hoppade av bättre än någonsin, hans dressyrarbete  ger bra resultat även i hoppningen :) Efter det var det dags att åka hem till huset där vi skulle sova och äta middag för att sedan, när DVD:n äntligen funka, kolla på film.
 
Idag fick Sören hoppa på morgonen vilket gick helt ok, han va ganska trött men han hoppade bra iaf, och jag vart förvånad att vattenmattan inte var så läskig på varken markarbetet eller i hoppningen :)) Jag måste bara tänka på att hålla skänkeln stilla, den vill gärna åka bak när jag rider Sören... Men det är bara att träna :)
Efter det åt vi som vanligt lunch och sedan red jag Giovanni och Yass! (Inte på lektion, men vi har lite vila efter lunchen så jag körde (; ) Först mjukgjorde jag Giovanni lite snabbt medans Madde hoppade Yass. Giovanni var okej, men som vanligt stel i sidorna. Yass däremot var typ piggare än någonsin, men det blir ju i och för sig inte så mkt hoppning med dom mindre tjejerna. Där efter satt jag upp på Yass och hoppade barbacka! Hon hoppade oxrar och även vattenmattan :) Hon va superduktig och vi hoppade även en ca 7 hindersbana på ca 60 cm vilket gick toppen. Efter det svalutade vi med att hjoppa en oxer som låg på cirka 75 cm, bra gjort av Yass med mig barbacka på ryggen! Hon va superhärlig!
Sedan hade jag markarbete på Hercules!! Han va riktigt duktig och kunde länge väldigt bra på stegen över travbommar samtidigt som han kortade riktigt bra :) han lyssnade även toppen, hoppade studs jättebra och vi avslutade med att hoppa vattenmattan på ca 60 cm, som först var jättefarlig!
 
Aja, nu ska jag ducha och sedan ska vi åka till huset och kolla på Barnhemmet, oj så läskigt!

Likes

Comments

Allmänt, Hästrelaterat, Pascal
 ....är hur läget här är haha :)
Idag började jag med att ha lektion för Molly, tovas medryttare, och det gick jättebra :) Vi övade mkt volter och snettigenom i skritt och trav. vi gjorde även en del halter och ställde Tova på volt. till sist galopperade vi lite i båda varven, och Tova fattade rätt galopp alla ggr förutom en (Hon fattar gärna fel ibland).
Efter det var det storstädning av sadelkammaren som gällde samtidigt dom pappa harvade ridvolten, imorgon är det ju hoppkurs fram till på onsdag! Jag lääängtar. Anledningen till att jag städade sadelkammaren var att det ska få plats lite mer utrustning, dom som kommer på lägret kanske vill ha en sadelhängare och tränskrok liksom :))
Sedan red jag dressyr på Pagge, gick sådär... Han har ju stått i två dagar nu så han va stel liksom, särskilt i högergaloppen. Då åkte huvudet rätt upp! Lite besviken är jag, men som jag brukar säga; framsteg kan inte komma utan bakslag :) Vi red igenom dressyrprogramet också, och jag måste koncentrera mig på MIG, inte bara hästen!!! Men jag får tänka på det så ofta jag kan så kanske jag kan bli lite duktigare :))Men jaja, nu ska jag käka sen middag och sedan ev rida Signe, mer om det kommer, Bye!
 Mig och Pagge som tvåa :)
 

Likes

Comments

Allmänt
Hallå! Idag vart det storhandling på granngården i Rimbo och Hööks i Uppsala :) jag köpte en hel del, men det var också nästan ett och ett halvt år sedan jag var på Hööks! Jag kollade bl.a. På ridstövlar, men hittade inga som var perfekta så vi ska höra med skomakaren om han kan laga dragkedjan på mina nuvarande ridstövlar :)
här är bilder på allt jag köpte: 
 
En huvtröja från Granngården som bara var för skön! ;) ett par handskar från hööks (för sommar), ett par till handskar från hööks (för höst/tidig vinter) och en underströks från hööks (CRW) snälla ingnorera pannbandet som kom med haha :))
 
Sverige-pannband som jag dog för hahaha, köpt på granngården :)
 
 
Galet snyggt träns till ev Sören köpt på hööks, matchande Nosgrimma till pannbandet :)
 
 
 
Röd väst från hööks, röd t-shirt från hööks, röd luva från Hööks till ev Sören (om den är för liten får Pagge den) och till sist rött grimskaft från Hööks.
 
här är en ny tävlingskavaj som är mkt tunnare än den som jag redan har, en sommarkavaj :) dessutom en snygg huva till som matchar med ett hopchabrak jag har! Den är lite större än den röda så jag ska ev ha den på Sören, men om Pagge kan ha den så kanske dom får dela ;)
 
 Och till sist ett par vita ridbyxor med lite Fancy pärlor osv :)) dom är helskodda ofc och dom har resår vid fotleden, inte kardborre, men kommer inte ihåg vad det heter haha. Dock va dom lite nötta på tråden vid skinnet så vi fick dom på 75% rea (först va det 50% rea).  
 
Jag kommer mer inte ihåg vad allt kostade (har kastat prislapparna hahaha) men på Granngården var det upp till 70% rea och på hööks var det upp till 50% så jag gjorde ngr bra köp ;) men jag kände att det sved lite i plångboken, men samtidigt så var det ju kläder och utrustning för typ det senaste 1,5 åren ;)

Likes

Comments

Allmänt, Hästrelaterat, Pascal
 

Haj hallå! Idag har jag först ridit Sören med Lina, en sådär runda... Nej men hästarna ville inte gå fram då det var lite läskigt på två ställen och Sören ba sköt iväg när det kom ett rådjur haha. Men han va iaf väldigt fin på slutet och gick i fin form.

igår red jag Signe på banan och hon va gaaalet duktig! Jag kunde svänga, göra halt och skänkla fram, plus att vi travade! Det va även första gången jag red med sadel, och det gick toppen :) innan jag red ledde jag henne också mellan koner, över ett litet hinder, upp på en lastpall (svårt att förklara) och genom vattenpölarna som blev på ridbanan efter gårdagens regn :)) detta gjorde jag med sadel och träns, och hon va jätteduktig då också! Det bar även bra att jag ledde henne, för då fick hon galoppera lite och det jan hon behöva ;) Jag är suuuupernöjd! Dessutom var hon bara lite tjafsigt när vi skulle kratsa vänster bakhov, annars toppen i hanteringen, toppenponny!

Efter det red jag ut en och en halv timme på Paggis :) Det gick bra och han vart riiiiktigt trevlig i skritt och trav mot slutet, men även i början var han trevlig. Dock känner jag fortfarande att jag spänner axlarna ibland när han kommer i form, det måste jag träna bort! Men hästen va super iaf :) imorrn tror jag att jag ska dressyra lite på honom (vi måste trimma fälttävlansprogrammet!).

Efter det red jag även Elon (Emilia är bortrest) och vad säger man? Jag vet inte om han kan hoppa serier men han kan iaf bocka serier! Hahaha ;) nej men när det tog emot på högersidan (han är stel där) så vart det 100.000 bocksprång typ! Men han vart riktigt medgörlig i både skritt och trav när han va uppvärmd ordentligt. Men han va ganska slut när vi va klara ehm... Han bockade ju bort halva passet haha! Men ja, vi får jobba på med högersidan, och framförallt att orka ställa i galoppen för då blir han rak som en pinne... Men det var ju första gången jag red han på suuuperlänge Lixom :))

imorgon sla jag jag dressyra med Pagge, galopptränarna Sören, hålla på med Signe, rida Elon och ev skutta Hercules! Dock får vi se om jag hinner allt, jag får gå upp tidigt...Nu, efter att ha kollat hästarna i alla hagar med pappa (mamma är inte hemma ikväll) så ska jag gå till Amina och ha det lite Chill ;) där uppe får ni en snygg Sören fotad av lina ;)

Likes

Comments

Allmänt
 

Halloj! Snart ska jag ut till stallet och skritta Signe! Hon ska få skritta på banan ev och vi ska träna på att svänga osv. Tror att jag testar sitta på henne med sadel idag oxå :) mer om det kommer, och hur hon beter sig med sadel får ni också veta! Idag har jag även vart med bästa Lina (sov hos henne från igår) och vi kollade på Inserdgent, byggde lite terrängvinnare osv :) terränghindren ska vi ev hoppa va andra veckan i agusti, för då ska jag ta med mig en höst och åka till henne! Läääängtar ;) men ja, ni ska jag ut!

Tjao! (ovanför texten ser ni en snygg Sören med mig på ryggen fotad av Lina) 

Likes

Comments