Hästrelaterat, Sir Wind

God kväll fina läsare!

Dagens väder har varit ett riktigt aprilväder. Snö, regn och kallt. Usch!

Just därför fick hästarna vila från ridning idag, jag var inte speciellt taggad på att gå ut och rida, dessutom kund sitta bra för en vila för vissa. Istället åkte jag hem till en kompis och bara chillade, kollade b.la. klart på en film vi började kolla på förut.

Men en helt hästfri dag funkar ju inte eller hur?😉 Därför lasttränade jag Sören idag, i Linas transport. Lina är då min kompis och hon har en enhästars-transport med utgång fram. Det gick riktigt bra, och om ponnyn går in i transporten blir det hoppträning på Sören imorgon! Första på typ 4 månader, längtar sjukt mycket och hoppas vi kommer iväg i tid. Först var det ju vilan som var i vägen, sedan hoppade jag inget innan han vart halt, sedan hältan och nu en månads igångsättning. Vi kommer inte hoppa så högt och krävande, men rulla igenom lite hinder och testa hur det känns. Han är stel i vänster bak sen skadan, men det han behöver är just mycket galopp. Tror att han kommer vara jättepigg imorgon, han var supertaggad när jag bara galopperade lite bommar här om dagen!😄

Ska ut och tömköra Sunny lite tror jag, jag kan sjutton inte hålla mig haha!😉

TB till i somras, fina Pascal och vår fälttävlansdebut <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hästrelaterat

Hallå!

Idag var det ju min och Alkes dressyrdebut, och andra tävling tillsammans😃

Vi red då LC:1 i allsvenskan div 3 med Norrtäljes lag. Vi hade en extremt bra känsla måste jag säga, han var avspänd och lyssnade väldigt bra. Galoppfattningarna och halterna är det jag varit orolig för men vi klarade oss helt okej😉 Ena fattningen vart lite springig men det verkade inte domaren märka haha, och halterna vart riktigt okeja. Målet med halterna var att han skulle stå still, inte så höga krav helt enkelt. Huvudmålet var att jag skulle rida som jag gör på träningarna, jag spänner mig gärna o rider med handen lite för mycket när det är tävling. Men jag är jättenöjd över både Alke och mig, vi uppnådde våra mål med god marginal👍🏻

Vi red ihop nästan 63% (62,778%) och fick en 7:a på helheten av uppvisningen. Individuellt hamnade vi ungefär i mitten av alla 44 startande och laget var så himla nära en tredjeplacering, det kändes surt att puttas ner av de 2 sista ekipagen men sånt är livet! Tycker alla i laget kämpade på bra😄

Även om jag gärna kollar på procenten så ska jag försöka skita i den. Känslan var så himla bra idag, jag är superglad över det och ska försöka komma ihåg den känslan. Dessutom kom vi ju imitten av alla startande, och det är ju inte så dåligt de heller- för att vara debut menar jag. Det är en del som ska tränas på men som sagt, känslan var toppen och vi uppnådde målen utan problem!

Film kommer om min telefon vill funka, så länge får ni nöja er med den korta snutten på min instagram @loviiiiza 

​Vi hörs!

Likes

Comments

Hästrelaterat

​Hurni, jag är så jävla mycket tillbaka! Jag behövde en paus, en paus från alla sociala medier. Det har varit riktigt skönt och jag rekommenderar att bara skita i instagram osv ett tag, bara uppdatera om ni vill. Barra rulla igenom instagram om ni verkligen vill. Det har jag gjort och det har känts riktigt skönt.

Jag fick någon superkick nyss och bara kände att jag måste börja blogga ordentligt igen, det är ju så himla kul! Jag kan inte garantera att det blir toppenuppdatering men jag är tillbaka om man säger så, men bloggen kommer inte i första hand. Hästarna ska motioneras och skolan ska skötas, sen kommer bloggen/instagram osv. Fast innan de sociala medierna kommer också att gör det som känns bra, instagram, bloggen, snapchat är något jag använder om jag vill.

Men i alla fall, ponnyerna känns så himla bra just nu! Sören är stel i vänster bak sen hältan men han får mycket galopparbete och det ger resultat, snart är vi helt back on track igen😄​ Alke och jag utvecklas för varje dag, i tisdags på hoppträningen hoppade vi nästan LB bana, det gick mellan 90-100 cm. Dressyren går även bättre och bättre, jag börjar hitta knapparna och han har blivit så himla mycket mjukare, imorgon debuterar vi dressyr! LC:1 2015 med Norrtäljes allsvenska lag div. 3. Sunny får mer och mer frammåtbjudning, även om hon ibland blir lite för glad haha! Det gäller bara att få ur henne sina bock-och sparktankar😉​ Lexus har fått en liten vila eftersom det han lärt sig måste få sjunka in, men nu är han igång igen!

Likes

Comments

Alcazar, Hästrelaterat

Hej hurni, jag är medveten om den dåliga uppdateringen som varit i hela 5 dagar, men jag har valt att lägga bloggen åt sidan nu när det är lite extra i skolan. Detta betyder inte att det kommer vara såhär dålig uppdatering framöver men det kommer kanske inte flera inlägg per dag. Men jag måste verkligen berätta hur otrolig ponny man har skaffat sig haha!
I söndags, den 10:onde så körde jag och Alke tävlingsdebut😄 Det var nämligen så att jag var tvungen att hoppa in i Norrtäljes allsvenskalag fick en halt ponny så jag fick hoppa in på div 3. Detta fick jag reda på lördag eftermiddag så det vart med kort varsel, men det gick sååå bra ändå! Det högsta jag hoppat på honom är ju ungefär 80 ´cm, vilket tävlingen gick i . Trots att jag haft honom i 2veckor, ridit en hopplektion på honom och aldrig bana på ordentlig höjd, bara med markarbeteshinder fick vi en jättebra runda med bara ett ynka pet för att han bajsade över det hindret hahah! Han fick liksom inte upp någon höjd haha, stackarn. Han var snäll som över huvud taget hoppade!

Gud så nervös jag var, och trots att han blivit uppmålad som en galning var han stencool och bara gjorde som jag bad honom. Jag hoppade bara fram en gång på räcket och en gång på oxern för att spara energi med tanke på hans dåliga kondis mm och dom hoppen var dom bästa någonsin alltså. På banan vart vi lite mer nervösa och jag fastnade i halvhalten så fick inte lika bra språng där, men ändå väldigt bra med tanke på förutsättningarna.

Jag är väldigt, väldigt nöjd över tävlingsdebuten och nu taggar vi dressyr med allsvenskalaget om 2 veckor😉

Ni får video senare idag/imorgon!

Likes

Comments

Hästrelaterat, Tips

Hallå!

Jag kollade runt lite på Sara och Amandas blogg och kom till en video. Men inte vilken video som helst, utan "PS of Sweden-The Movie". Intressant tänkte jag och kollade, men aldrig trodde jag att jag skulle lära mig så mycket. Det är dyra träns, men det är värt det. Jag kände igen så många symtom som kan bero på att tränset inte är schysst mot hästen. Jag kan inte dra allting här, så jag bestämmde mig för att själv lägga ut videon.

Jag lärde mig så himla mycket, jag har egentligen aldrig vetat varför PS träns är så bra, men nu förstår jag. Dom säger i videon att deras teamryttare har upplevt att dom kan betsla ner hästen när dom har rätt anpassade träns. Det tycker jag säger mycket, att om man har ett rätt anpassa träns får man bättre kontroll på hästen. Det får en att börja tänka, jag har aldrig hållit på och betsla upp mina hästar osv, men ändå.

Men som sagt, jag kan inte dra all fakta här, so let's Watch:

Den är på svenska bara det att texten i början och slut är på engelska.

Jag spenderar nästan aldrig de pengar jag får i födelsedagspresent eller liknande, men nu är det dags. PS träns till hela högen av ponnyer haha! Jag har sparat, sparat och sparat i flera år utan att ha något att spendera pengarna på, men nu jäklar😉

Likes

Comments

Hästrelaterat

Hallå!

Idag red jag som sagt min första hopplektion på Alke. Vi hoppade inte så högt utan jobbade mer på detaljer och att lära känna varandra. Han är ju inte i någon toppkondis heller!

Men iaf så gick det såååå bra!! Jag fick massor av beröm från både Emma (tränaren), Joanna (ägaren) som va där och titta samt några bekanta till Joanna. En riktig kick och jag tackar verkligen för det😊 beröm är alltid bra!

Vi hoppade mycket låga linjer mm och det kändes toppen, Alke är så himla lyhörd vilket jag älskar. Gud vad glad jag är just nu alltså, det kändes så himla bra idag. Jag fick bara en sån bra känsla👍🏻


Jag är jätteglad att jag har en sån ba chans med denna häst och jag tackar Amanda & Joanna för att jag får låna fina Alkisen haha.

Nu ska jag kvällsfika innan duschen och sen väntar säääängen!

Video från idag:

Likes

Comments

Allmänt

​Åååååh, just nu sitter jag i mattesalen och har en kort paus, men gud vad jag längtar tills ikväll. Då ska jag hopa min första hopplektion på Alke, jippie!😄​ Det blir ju inte så jättehårt eftersom han inte har någon jättebra kondis mm, men vi testar lite och lär känna varandra.

Tagga!

Kram på er, mer om hopplektionen får ni sen!

Likes

Comments

Hästrelaterat, Alcazar, Sunny Wind

Hallå fina läsare!

Skulle ha skrivit om ponnyernas träning igår men det hann jag inte med då jag istället åkte och klippte mig. Har gått från lite mer än axellångt till lite kortare än axellångt och lugg! Trodde inte ens att jag skulle våga klippa lugg då mitt hår växer så himla sakta. Men, man lever ju bara en gång😉 SÅ nu har jag rätt så kort hår med lugg, men gud så tjockt mitt hår är egentligen! Helt sjukt alltså, det visade sig nu när jag klippte det kortare.

Tillbaka till gåragend ridning, jag och Madde backtränade Sunny och Alke, vilket var joooobbigt enligt ponnyerna. Dom fick kämpa på och Sunny var lite överhypad, rejäla bocksprång helt otajmat om man säger så, ingen förvarning haha. Men inga avramlande ryttare och det är väl det viktigaste! Idag ska jag skritta både Alke och Sunny eller longera dom lite så att dom får bort den eventuella träningsverken. Madde ska i alla fall skritta Sören ut så då kanske jag tar med någon av dom andra två och longerar den andra. Dessutom är tanken att Lexus ska få springa på linan.

Men nu börjar min lektion igen så vi hörs!​

Likes

Comments

Allmänt

Godmorgon på er!

Idag ska jag rida ponnyerna och antagligen pyssla med Lexus. Jag måste ta vara på den sista lilla biten av påsklovet!

Likes

Comments