Header

Hej!

Idag var det min tur att få rida på Nappen, tänk - Två ridpass på en vecka! Får ju tyvärr säga att det var ett tag sedan men tacksam att vi får hjälpa till med Bolero och rida Nappen när ägaren inte kan. Under dagen har jag inte gjort något, läst klart boken som jag påbörjade här om dagen så när jag får mitt studiebidrag på tisdag ska jag beställa fler böcker från Bokus, några tips?

Vi åkte upp till stallet efter lunch, regn och jättekallt så vi mockade Fieros box och sedan tog vi in Nappen så att han skulle hinna torka och bli varm innan vi skulle träna ihop. Han fick en lång rykt och blev som gott som helt torr när det var dags för att sätta på benskydd och sadla honom. En stund senare gick vi över till ridhuset och vi fick vara ensamma, när vi var färdiga kom det in två ekipage så vi fick vara helt ensamma tills dess, underbart!

Började med att värma honom, känna av vad jag hade för dagen, gjorde en vänsterfattning från skritt och jobbade honom i den och sedan tog jag högergaloppen på samma sätt innan han fick en skrittpaus. Efter skritten jobbade jag med övergångar, öppnor och slutor innan vi började med galopparbetet.

Gjorde återupprepade galoppfattningar efter varandra från trav och sedan skritt-byta varv och sedan lika åt andra hållet. Därefter började jag jobba på korta diagonalen att komma i exemeplvis vänster galopp, planera ett avbrott, trava över medellinjen och sedan ny fattning (Som i Lb.3 eller om det är Lb.2) fast på kort diagonal istället. Sedan blev det färre och färre travsteg emellan så både jag och Nappen behövde bli kvickare. Han tyckte det var riktigt roligt och taggade till rejält, så efter några diagonaler fick han en lång skrittpaus och sedan hade vi som mål att komma ned till skritt och sedan ny fattning efter max 3 skrittsteg. Gjorde några på långsidorna först innan jag gjorde det över medellinjen så att jag även bytte varv och galopp.

Nappen taggar till och har en ganska snabb galopp så den är ganska svår så det var ett tufft pass, lite som när vi jobbade enkla byten på Penotti även fast Nappen är rundare och kommer upp mer framför mig än vad Penotti kunde. Sedan har jag inte ridit så här aktivt på flera månader så var själv lite efter i tanken... Men ett bra pass trots det!

Vi jobbade så här idag för jag ska få lära mig dressyrbyten på Nappen och det här är en bra introduktion till byten då allt som ska göras måste planeras i tid. Liksom hoppbyten kan alla göra, bara o svänga över till nya varvet i stort sett och det har jag gjort på både Penotti och Blixten men det här är annorlunda med dressyrbyten eftersom de ska vara mer korrekta. Nappen är en 18-årig läromästare så han är perfekt att lära sig på, han är otroligt stadig även i traven med skänkelvikningar, öppnor och slutor så man får nästan alltid en bra känsla.

Bild från ett pass för några veckor sedan

De senaste gångerna jag ridit Nappen har mamma varit med och jag har inte jobbigt något speciellt mer än att rida övergångar och kolla av honom i sidorna. Men idag var Marita med oss istället (Hon som äger honom) och då blev det arbete av ridpasset! Saknar verkligen att träna och utvecklas ihop med hästen.. Fina lilla Nappen!

När vi kom tillbaka till stallet fixade vi Nappen och sedan gosade vi med Fiero, han plockade vi in när Nappen började bli klar för att gå till ridhuset. Fiero ville in när vi tog in Nappen men eftersom han inte direkt tycker om att stå inne i boxen hur länge som helst utan att bli ompysslad fick han vara ute en timme extra. Eftersom det regnade så mycket och Fiero inte ville vara ute mer fick han ingen promenad idag, men han går så mycket i sin hage så det gör ingenting. Han skulle inte njuta av promenaden ändå, men mys uppskattar han i alla fall. Det skulle regna imorgon ocskså, så får se vad det blir imorgon.

Imorgon har vi bokat ridhuset för hoppning och då ska Carolina få hoppa Nappen, det var ett tag sedan nu hon gjorde det så det ska bli spännande. Kanske filmar lite och lägger upp en video här eller på instagram, ses imorgon!

Kram Amanda

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej!

Jag har många förbilder men tänkte ta upp de största och som inspirerar mig allra mest. En ryttare som jag tycker är helt fantastisk är Emilie Nyreröd. Jag tycker hon är en otroligt skicklig ryttare, ger sina unghästar otroliga möjligheter med fin ridning för start, Miata och hon lärde varandra otroligt mycket och hennes andra yngre hästar som också är på väg upp i klasserna har fått en jättebra grund tack vare Emelies fina ridning. Emelie har även en jättefin sits och rider med små mjuka hjälper som jag tycker är bra. När hon varit med på clinics och tävlingar i Värmland (Hammarö) har jag fått chansen att fota henne och se hennes ridning "på riktigt" och det var magiskt, ritterna gav gåshud.

Min andra stora förebild är Charlotte Dujardin, hon visar på ett starkt band mellan henne och Valegro men hon visar även på god ridning på de andra hästarna som hon rider. Precis som Emelie har Charlotte en otroligt fin och stadig sits som vi "vanliga" kämpar dagligen. Hennes ritter med både Valegro och hennes andra hästar ger gåshud och hennes kür visar på otrolig skicklighet och lätthet som är svår att matcha. Det skulle vara roligt att se hennes ridning live någon gång, det skulle vara roligt.

Har även många fler förebilder, som bland annat Lina Dolk och Ebba Nilsson men de är mer ryttare som jag följer och inspireras av, Emelie och Charlotte är mer mina förebilder som jag "drömmer om att vara". Förstår ni skillnaden?

Vad har du för förebilder? Kommentera jättegärna så vi får veta också!

Ha det bra,

Kram Amanda

Likes

Comments

Hej!

Idag har faktiskt skoldagen gått fort! På matten blev det repetition inför halvtids nationella som vi har på tisdag, laboration om Newtons andra lag kan man nästan säga, svenskan fortsatte vi med förberedelser inför debattartikeln vi ska skriva och biologin fortsatte vi arbetet med Mitos och Miosen. Inte jätteintressant för er kanske men det är så min skoldag har sett ut i alla fall.

Mamma hämtade oss på skolan då hon ändå var i Karlstad och när Amanda hade slutat åkte vi till stallet. Jag skulle rida Nappen igen och det fanns ett litet glapp i schemat vi kunde rida i istället för att rida i rusket som härjade ute.

När vi var klara så gick vi till ridhuset och skrittade fram honom för hand en liten stund innan jag satte upp, han kändes mer framåt när jag började skritta honom uppsuttet så det försökte jag ta till vara på. Känslan var bättre från början i onsdags men fick inte riktigt ihop honom som jag ville i framridningen så sporrarna fick sättas på innan jag började jobba honom ännu mer.

Det som blev dagens pass var att få höger framben under honom kan man säga, red innanför spåret för att lättare kunna känna om bogen flyter ut och sedan blev det även mycket öppnor och slutor. Jag vill bara säga oj vad mycket beröm jag fick över dem! Det är något jag har gjort väldigt sparsamt då jag började med de rörelserna förra året med Blixten men det blev inte mer än några träningar för Lotta jag gjorde dem om jag minns rätt. Så det var jättekul eftersom Marita sa att det såg ut som jag inte hade gjort något annat än det hahaha!
Jag kom verkligen till rätt ridning idag i traven och fick till honom jättebra, hittade även mer knappar som jag behöver nu när han är i en liten svårighets fas så det är jag riktigt nöjd med. Men idag fick jag ingen galopp överhuvudtaget, det spelade ingen roll om jag gjorde det från skritt eller trav för det blev ingenting ändå mer än att han rörde sig lite ärtigare. Som jag skrev i förra inlägget så har jag jättesvårt för galoppfattningar, jag kan det teoretiskt men inte praktiskt. Alla har någon svårighet när det kommer till ridning och för mig är det just galoppfattningen, vilken är din?

Så istället för att krångla så red jag av honom och bevarade känslan i traven även där. Även fast det inte blev någon galopp och jag blev ärligt besviken på mig själv att jag än idag efter alla år som jag har ridit ännu inte kan göra en galoppfattning på "rätt sätt", så är jag väldigt nöjd över traven. Att jag verkligen fick koll på honom och kunde även göra sådana bra öppnor och slutor som det faktiskt blev.

På söndag har vi bokat ridhuset för hoppning så då förhoppningsvis blir det galopp, för bandet mellan Nappen och hinder är starkt!

Hur har er dag varit?

Ha det bra,

Carolina

Likes

Comments

Never give up on something you really want.

It's difficult to wait,

but more difficult to regret.

Likes

Comments

Hej!

Vad tror ni om serien som startat upp på torsdagar, om du inte förstår vad jag menar så finns inlägget under här för att läsa. Om du har läst det, kommentera gärna vad du tycker om det och om det finns något som vi kan utveckla. Skulle det vara roligt med lite läsar-berättelser och tankar också? Läs inlägget nedanför och vill du också dela med dig av dina tankar och erfarenheter, maila oss på teamnelander@outlook.com så kan vi prata mer om det, allt är lösbart! Din blogg får förstås länkas samtidigt.

Idag var det en riktig pluggdag och jag har tagit tillvara på varje minut, skrev klart svenska PM:et så jag kan fila på det imorgon på lektionen och sedan lämna in för respons - Älskar att inte behöva stressa in i sista sekund! Sedan hade vi två inläsningstider och då jobbade jag med svenskan på första och gymnasiearbetet på andra. Är helt klar med inledningen nu (Inledning, bakgrund, syfte och frågeställning), så den behöver jag bara fila på men har en stadig grund. Sedan skrev jag klart "Avgränsningar" i andra delen så nu kan jag börja med resultatdelen - Den allra jobbigaste delen som ska vara 5-7 sidor men bara den är klar är diskussionsdelen kvar och källförteckningen, sedan lite småfix så är den klar. Det lät inte så svårt va? Har du skrivit gymnasiearbete, tips till mig?

Mamma fixade stallet idag så hon var som gott som klar när vi kom till stallet, hon betade Fiero idag också så han var nöjd.

Fredag imorgon, nu kör vi sista skoldagen och sedan HEEELG. Ska bli så härligt med sovmorgon, sedan en vecka kvar och sedan höstlov. Så skönt! Fun fact om den här dagen är att det är två månader kvar tills jag fyller vilket kanske ni inte bryr er om ;) men lägg på fyra dagar så är det JULAFTON. Jag älskar decembers julpepp, tända ljus, julpynta, gran, julklappar och allt annat mysigt. Längtar ni också?

Kram Amanda

Likes

Comments

Hej!

Vi har gått igenom de flesta delarna angående häst - Hyrt häst, sagt ett sista farväl, sålt, utbildat och köp häst. Så tänkte ta upp mina tankar kring varje del, låter det som en kul grej att läsa om? I den här serien kommer det komma upp fem inlägg, inklusive det här varje torsdag klockan 14:00. Så ni kan läsa det när ni åker från skolan kanske, när ni är hemma eller när som helst egentligen. När alla 5 inlägg är upplagda kommer det ett sista inlägg med länk till varje inlägg så om du vill läsa igen eller missade en del så kan man då gå tillbaka, smart va?

Nu kommer del 1. "Sälja häst"

Vi har bara sålt en egen häst, det är Penotti och om fyra dagar är det ett år sedan vi sålde honom till en underbar familj. De som har det som yrke att köpa och sälja häst ser det nog som väldigt naturligt även om det är jobbigt med en tom box men de ser det som ett yrke liksom. När vi sålde Penotti var det fruktansvärt ärligt talat.

Först och främst skrev vi en annons tillsammans om Penotti, VÅRAN PONNY, det kändes jättekonstigt att skriva en annons om sin bästa kompis där vi beskrev honom 100% och berättade allt om honom, resultat och prisklass. Några hörde av sig, några kom och tittade på honom men sedan kom det en familj som blivit rekommenderade att åka och kika på Penotti. De klickade direkt med Penotti vilket var så häftigt, det var som att se sig själv provrida honom även om den tjejen var mycket modigare än mig och Carolina när vi provred honom ;). Men ärligt talat, jag skakade när de kom första gången för känslan var så konstigt. Här står vi och pratar om hur bra Penotti är, de få "bristerna" som fanns med honom och hur han är att klippa, sko, hantera, på andra platser osv osv osv bredvid Penotti som inte förstod att det var då hans nya ägare som kom. Jag tycker fortfarande det är en extremt konstig känsla.

De kom igen och då red vi ut, då blev vi mer kompisar med tjejen på uteritten och vi pratade, skrattade, vi började följa varandra på sociala medier och allt kändes så bra. Hon red på ett mjukt sätt som Penotti behöver även om man inte får låta honom gå där han vill. Han är världens tryggaste ponny även om han kan bli spänd och stressad när man säger till honom för mycket. Men en bättre första ponny är svår att hitta.

Någon vecka senare åkte han hem till dem, så glad för deras skull att de fått finaste ponnyn men att för en sista gång sätta på skydden, transporttäcket och leda in honom i en främmande transport var så otroligt jobbigt. En sista kram från mamman i Penottis nya familj innan vi såg honom åka iväg och en tom box stod kvar.

Vi började direkt plocka hem sakerna från skåpet vi hade i det stallet för att vi inte skulle behöva rota upp dem känslorna igen när det VERKLIGEN var dags att flytta sakerna. Det var en riktigt riktigt jobbig tid men nu i efterhand kan man bara vara lycklig för Penotti hamnade helt rätt, han är en riktigt lyckoponny för som vi vet har han haft det bra ända sedan han kom till Sverige (Han är dansk) vilket inte händer så ofta tyvärr. Vi har fortfarande jättebra kontakt och pratar emellanåt, de frågar fortfarande om tips, råd och vi hjälper dem så gott vi bara kan. Det blir verkligen en trygghet och en annan trygghet är att han inte bor längre bort än ungefär en timme från oss.

Några viktiga saker att tänka på när man säljer sin häst:

1. Berätta ALLT som du vet om hästen även om det kanske inte "säljer" så bra. Penotti fick hovbensfraktur 2014, vi skrev med det i annonsen och priset blev lägre och det gjorde att många var osäkra även om vi försäkrade om att det inte kommer påverka honom. Det är mer tragiskt att få hem en häst som sedan visar sig ha det ena och det andra som inte förra ägaren berättat. Det är bättre att veta vad man köper för att kunna ge hästen bäst förutsättningar, det är bara elakt mot hästen om man inte berättar allting...

2. Om det går, skicka med sadeln i priset. Vi skickade med både hoppsadeln och dressyrsadeln med Penotti för att han skulle få ha det som han gillar allra bäst och utrustning som passar honom allra bäst. Träns, schabrak och benskydd fick han också med sig men det "är inte lika noga", ett välanpassat träns kan man köpa på egen hand men en sadel är både dyrare och kan bli svårare att anpassa.

3. Känns det inte rätt, sälj inte! Om man tvekar och kommer sova sömnlöst när hästen är såld, ja, då kanske det inte är rätt nya ägare som har varit där och tittat på din häst. Sälj när det känns bra för både dig som säljare och för köparen så att det inte uppstår några problem på vägen. Har du egentligen en hobbyhäst som passar för lättare klasser och det kommer en köpare som vill ha en tävlingshäst som provrider den är det snällast att inte sälja till den eftersom hästen inte kommer uppfylla köparens krav på hästen, då är det bättre att hästen kommer till en hobbyryttare istället.

4. Sälj med hjärnan, inte med hjärtat. När de ringde och berättade att de ville ha Penotti kunde vi ha sagt "Nej, vi vill inte sälja till er". För vi ville inte sälja honom, han var ju VÅR ponny, VÅR bästa kompis men HJÄRNAN sa "Jo, det är rätt - Sälj honom så kommer ni kunna leta efter en ny häst efteråt". Vi sålde ju Penotti för att kunna köpa en storhäst (som blev Fiero) och efter det samtalet rann tårarna också, fina Penotti.

Lite egna tankar och tips, som sagt vi har sålt en ponny så vi har ju inte varit med om så mycket än men här kommer det några egna tankar om det. Det är verkligen hur svårt som helst att sälja av för det är verkligen som att marknadsföra, prata gott om sin bästa kompis och sedan se den åka iväg "Nu är *hästens namn* inte min längre". Konstig känsla, men för oss var det sorgen som syntes men lycka på insidan. Nu skulle ju Penotti få chans att lära upp någon annan, precis som han lärt mig och Carolina men även tjejen som hade honom innan oss.

Har du sålt din bästa vän, eller har du sålt någon häst du köpt men sedan visat sig inte passade dig? Kommentera jättegärna om du vill skriva om dina historier, eller om du har några fler tips att tänka på när man ska sälja?

Nästa vecka kommer ni få läsa om att köpa häst, stay tuned!

Kram Amanda

Likes

Comments

Hejsan!

Vad jag älskar onsdagar, det är den dagen man börjar tjugo över tio och man får en och en halvtimmes sovmorgon. Men denna dagen var lite speciell då halva klassen skulle laborera på fysiklektionen och den andra halvan gör det på fredag. Jag hamnade i gruppen som gör det på fredagen så ungefär två timmars hål mitt på dagen fick vi, det resulterade till att jag och en kompis drog till Subway och åt där och sedan gick vi runt bland Karlstads gator bland all höstlöven.

När sista lektionen var klar var det dags att åka till stallet, Amanda skickade ett meddelande till mig och frågade om jag ville rida Nappen och självklart sa man ja!

När jag kom så mötte jag Nappen och Marita, hon som äger stallet vi har Fiero uppstallat i, så jag skyndade mig och bytte om innan jag gick till ridhuset där en framskrittad häst väntade. Eftersom han som sagt var framskrittad så tog jag upp tyglarna nästan direkt och började arbeta honom. Lite ledande, men lätt innerhand och få honom som jag ville i handen. Fick inte riktigt samma känsla som förra gången jag red honom men vi jobbade på och försökte få ihop något bra i alla fall med dagens form hos oss båda.

Dagens "problem" var högergaloppen från trav. Jag har själv väldigt svårt med självaste galoppfattningen och den blir inte lättare om man inte ger hästen rätt förutsättningar för att kunna göra den, vilket jag inte gjorde idag. Men mitt mål var att göra en galoppfattning från trav, vilket jag även fick så jag är nöjd!

(Marita hjälpte mig och hon sa att jag skulle tänka lite öppna i galoppen (första gången jag gjorde det i galopp tror jag faktiskt, riktigt häftig känsla!) och sedan även i traven också för att få alla delar på plats då jag inte hade med ena bogen, därför fick jag inte galopp. På Nappen så måste man rida rätt för att få det rätta från honom, vilket är fantastiskt roligt eftersom man verkligen måste rida varenda steg.

Fick trava av honom ute i paddocken då det var dags för lektioner i ridhuset, det märks nu att hösten verkligen är i gång och vintern närmar sig för det känns som att det är rena istider redan! Men jag är nöjd med ridpasset och allmänt med hela dagen så jag kan säga att det har varit en bra dag! Hur har er dag varit?

Uppe på hans rygg lär man sig otroligt mycket, bästa Nappen! <3

En liten filmsnutt finns på vår instagram @teamnelander !

Nu ska jag kolla över lite skolarbete innan det är dags att sova inför morgondagen.

Ha en fortsatt trevlig kväll,

Carolina

Likes

Comments

Hej!

Idag tänkte jag ta upp skillnaden mellan att ha intresse i en sport där kamraten är ett levande djur vs en sport där ens kamrat är ett objekt. Jag antar att du som läser det här har någon anknytning till en häst och vet hur mycket ansvar som krävs, hur mycket tid, pengar och energi som vi lägger ned på dessa underbara djur. Sedan finns det dem som lägger ned tid, energi, resurser och pengar på en cykel också, men det är långt i från samma sak.

När jag tränade för Nina så handlade om det om grundlig planering. Om vi säger att jag tränade 16:00:

Först och främst anpassade jag min lunch för att jag inte skulle vara för mätt när jag hade träning, så jag åt vid 12:30. Vid 13-tiden åkte vi till stallet för att först mocka och fixa maten för att inte ha det kvar när vi kommer hem från träningen, sedan vid 13:30 plockade jag in den ponnyn (eller Fiero) jag skulle rida för att få honom att kissa i boxen innan jag började borsta och linda benen. Vid 14:30 började vi lasta och sedan sopade vi stallgången, gick på toa och gjorde oss klara för resan till träningen. Det tog ungefär 30-40 minuter att åka till ridhuset där träningen var så vi var framme ungefär 15:20. Då hade vi tid att kika lite på ekipaget innan för att se om de var i tid, sena eller tidiga i schemat och sedan lastade vi ur, skrittade med täcket på stallplanen innan vi sadlade på och jag satte på mig min utrustning. Senast 15:45 satt jag upp på en framskrittad häst och började jobba fram inför träningen som var 16:00. Träningen var 45 minuter, så den var klar vid 16:45, sedan skulle det skrittas av och göras iordning för lastning så vi kom därifrån tidigast 17:10 ungefär, sedan resvägen så var vi i stallet igen vid 17:50. När man kommer hem är det ju inte bara att lämna hästen utan den ska borstas, kanske tvättas av, nattpaddar på och pjamas. Det tar kanske ungefär en timme, då är klockan 18:50 och då är vi hemma ungefär 19:00. Det vill säga, för att åka på träning avsätter vi en hel dag, 13-19, sex timmar.

Nu vet jag inte hur lång en cykelträning är, men skulle tro att man sätter på cykeln på bilen ungefär 3 minuter, åker på träning och sedan sätter fast cykeln igen på bilen och ställer in den i garaget, Skulle inte tro att det tar sex timmar i alla fall om man inte åker på en väldigt lång cykeltur ;)

En annan skillnad är ju dessutom när en häst skadar sig och kanske måste stå i flera månader kostar den fortfarande pengar, mat, stallhyra, täcken, grimmor, boots och allt annat som behövs. Veterinärkostnader ska vi knappt prata på, det är inte några hundralappar om man säger så. När en cykel går sönder, ja, då kanske man kan köpa en ny eller ett nytt däck för några hundralappar. Tröttnar man kan man alltid ställa cykeln i garaget tills man orkar ta tag i det, en häst handlar om NU, inte sen eller då utan NU, är hästen halt kan man inte ställa den i boxen i några veckor och ta tag i problemet senare, häst är nu och inte senare eller då.

Det är skillnad på sport och sport, men ridsport och hästar är oroligt tidskrävande vilket andra sporter faktiskt inte är på samma sätt, vilket andra människor som inte håller på med häst inte förstår, tyvärr. Åker jag på träning kan jag inte planera in något annat den dagen och efteråt är det dusch och mat som gäller och då kan jag inte hitta på något på lördagkvällar heller eftersom då är det för sent och jag för sliten.

Många kombinerar ju även häst och blogg, det gör vi (som ni vet haha) och många många andra, det är inte alltid lätt att hinna med. Jag har fått ett bra blogg-system, Carolina har blivit bättre även om hon hellre lägger tiden på annat men vi bloggar ju som team så båda är ju så delaktiga som vi kan vara. Hade vi haft cykelintresse kanske det funnits ännu mera tid ;)

Ja, visst är det skillnad och att vi håller på med en tidskrävande sport. En till skillnad är ju att vi inte bara kan ställa ned en häst och sluta ta hand om den när vi tröttnar eller har mycket att göra under den behöver kärlek varje dag, boxen behöver mockas och maten ska fixas. Orkar man inte cykla en dag eller pumpa däcken är det ingen som varken dör eller känner sig olycklig över det, det är verkligen skillnad. Vad har du för åsikter eller kan du komma på en yttligare skillnad?

Ha det bra!

Kram Amanda

Likes

Comments

Hejsan!

Det var ett tag sedan jag bloggade nu, stort förlåt för det! Mycket kärlek till bästa systern som håller bloggen uppdaterad varje dag, det är allt tack vare henne att vi är där vi är idag <3

Varför det har blivit så här är för att jag har inte känt att det har funnits tid till att sätta mig och blogga, men den största faktorn är att jag inte har haft några idéer.

Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig när jag började gymnasiet. Jag trodde att jag skulle få mer fri tid när jag kom hem som jag kunde lägga på bloggen, men det känns som att det blev tvärtom. Jag kommer till stallet till tre eller fyra varje skoldag och är hemma efter sex, då är det mat och dusch som gäller innan man sätter sig med det som behövs från skolan den sista timmen ungefär innan det är dags att sova. Fullspäckat schema varje dag och det är så det ser ut, jag trivs ändå med det men jag vill kunna blogga också men det blir liksom för sent om jag ska göra det efter plugget.

Men jag försöker komma på någon lösning över detta problem för jag vill verkligen! Det blir lite kaos innan allt har lagt sig och de nya rutinerna verkligen har lagt sig och man får ihop dagen igen. Har några inlägg ändå på gång just nu som kommer upp inom snar framtid, so stay tuned!

Förlåt igen för uppehållet från min sida, hoppas ni förstår!

Kram

Carolina


Likes

Comments

Hej!

Idag var det en dag som bara kändes jobbig, vaknade och kände mig ganska pigg, fick ett bra flow på svenska lektionen på nya uppgiften så blev klar med halva inför responsen på fredag men sedan var energin som bortblåst... Har ungefär 3,5 timme egen pluggtid på tisdagar och jag tänkte ta halva till svenskauppgiften och andra till gymnasiearbetet men det gick verkligen inte, blev så trött och ofokuserad så blev ett stycke på svenskan... men läste i alla fall texter i svenskan så jag kan underbygga i min utredande del så det var väl bra. Nya tag imorgon! - Då har jag sovmorgon & mys med mormor innan jag börjar skolan.

När jag och Carolina kom till stallet stod mamma ute och betade Fiero, det tycker han är mysigt. De hade varit ute nästan en timme och det stillar Fieros huvud och då njuter han mer när vi borstar honom efteråt. Vi har bestämt att vi inte ska promenera honom så mycket mer i paddocken, ridhuset och på skogsvägarna utan beta honom istället. Fiero går ganska mycket i hagen, runt, runt, runt så då kan vi lika gärna beta honom = Han är lugn och vi behöver inte vara rädda att han ska krångla. På torsdag är det fem veckor sedan han ställdes ned och han är fortfarande relativt lugn, mycket i huvudet på honom och han är lite hispig och "tar mer plats" utan att han egentligen gör något speciellt. Men så snäll han är trots allt!

Mamma kom tillbaka till stallet när vi kom och då plockade vi även in Nappen så vi tog en stund och bara borstade, ryktade och hade mysstund med hästarna. Det var riktigt mysigt! Fiero har börjat fälla igen så fick bort massa hår, nu börjar han bli lite luden faktiskt. Imorgon ska jag åka till stallet på förmiddagen som vanligt på onsdagar, sedan ska jag vara hos mormor och sedan åker vi till skolan och på eftermiddagen blir det stallet igen fast med hästmys istället för stallgöra.

Nu ska jag skriva några tidsinställda blogginlägg för helgen så ska jag nog ta kvällen, har köpt en ny bok för ett tag sedan så tar inte blogginläggen så lång tid så ska jag nog börja läsa den. Kanske skulle behöva skriva klart ett stycke i svenskan men behöver verkligen bara läsa och slappna av, ta kvällen helt enkelt. 

Vi hörs imorgon!

Kram Amanda​

Likes

Comments