Header

Hej på er!

Idag fick Skrutten en morgonpromenad på fältet vilket han tyckte var roligt, det blir alltid power walk delux när man promenerar honom men idag var han lite lugnare iallafall, haha! Sedan åkte vi till Malma Sadelmakeri med dressyrsadeln som blev kollad och lite omstoppad, så ska pröva att rida med den imorgon. Imorgon blir det ett dressyrpass i ridhuset på morgonen, ska kolla av hur han känns i sidorna och min plan är att rida skänkelvikningar, sätta tillbaka honom lite i galoppen och rida den förvända. Men vi får se hur han känns och tar träningen utifrån det som vanligt, men alltid bra att ha en plan.

Tabellen är även ifylld nu från div II omgången i Arvika, vi ligger förnärvarande på en tredje plats efter Sunne. Finalen kommer bli väldigt spännande, det är svårt att säga hur de andra lagen kommer rida eftersom inte alla har ridit La.3 tidigare och vissa inte ens LA. Samma med vårt lag, två av oss har ridit La.3 innan medan två av oss inte har gjort det. Det kommer bli väldigt spännande men jag hoppas verkligen vi får till det, mamma har räknat lite och det verkar som att bara vi placerar oss nästa gång kommer vi placera oss i totalen också vilket skulle vara jättekul.

Jag har även börjat kolla på ett nytt dressyrträns.... han trivs bra med det han har och vi behöver väl inget nytt egentligen.... men jag vill sååå gärna ha ett med vitt foder för tycker det är så himla fint. Skrutten är ganska mörk i färgen så han skulle bli så himla fin i det.. Jag hittade ett på rea från Santa Cruz HRS, ord. pris är 1399kr och nu kostar det 749kr och finns i cob, ska höra med Carolina och se vad hon tycker ;)

Santa Cruz tränset är det till vänster, tror ni att Skrutten skulle passa i det??

Kram Amanda

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!

Idag började jag dagen med att sudda ut markeringar i lagboken(....), kollade genom reglerna igår och insåg att jag inte riktigt följde dem om man säger så.. Det är då man ångrar att man inte läste genom dem i början, men men, är nog mer uppmärksam nästa gång iallafall. Inte så kul att komma på tentan och ha en ogiltig lagbok med sig ;) Hade iallafall tur att jag upptäcke det i tid, hade inte heller varit kul att upptäcka det veckan innan tentan liksom, men nu är det åtgärdat så känns väldigt skönt att ha det gjort. Man får ju lite panik när man inser att man har gjort fel...

Skrutten däremot var jättefin idag och det innebär ju att hoppträningen igår var givande för honom. När han varit hoppad förut har Carolina inte riktigt haft kontrollen vilket har lett till att benen och bogarna har varit lite överallt, då har jag fått ta reda på det dagen efter vilket inte alltid är så kul ;) Men idag var han jättefin i sidorna, galopperade bra och han tog ett härligt stöd. Satte upp en "ram" från början, vart jag ville ha honom och så fick Skrutten hitta dit själv. Till en början har han lite svårt att hitta takten i den mindre traven med mer böjning i kroppen, för han vill gärna räta ut sig och trava iväg i hans stora trav, men om han ska gå i den traven som han vill, så får vi inte till något som innebär att jag måste påverka honom vilket inte är så bra ;) Men det blir bättre och bättre, han hittar den rätta böjningen och takten snabbare och snabbare vilket är jättekul! För när han kommer över det steget får man en helt annan känsla, det blir en ärligare framåtbjudning och så är han mjukare att forma för skänkeln.

Eftersom han kändes så fin så lekte vi lite med skänkelvikningar, diagonala slutor, tempoväxlingar i galoppen och förvänd galopp. Jag har valt att inte rida så mycket LA-rörelser efter att han började fälla eftersom han var så känslig för skänkeln och jag ville inte störa honom för mycket, men nu rider jag utan sporrar och han är jättenöjd så provade att lägga in lite rörelser igen och det funkade toppen. Så bra skänkelvikningar han gör nu har han aldrig gjort tidigare, vi får inte alltid till det men övergripande så är de bra. Har även börjat lägga in slutor eftersom jag har mer kontroll på honom och att jag äger varje steg, vilket gör att jag hinner kontrollera honom i slutorna också. De behöver jobbas på under vintern inför nästa år, men det är absolut ingen dålig grund men som alltid kan det bli bättre ;) Den förvända galoppen är dock svår, vi har utvecklat galoppen och fått den bättre så den förvända galoppen har blivit känsligare för han orkar inte riktigt som innan, den i vänstervarv är helt ok medan den högra är väldigt känslig. Så vi får helt enkelt leka lite med den fövända galoppen så får vi ta det som det kommer, har hela vintern på oss att stärka den sen inför nästa år!

Han fick inviga de långa Eskadron paddarna idag, köpte dem till Fiero förra året men han använde dem aldrig... Första gången jag lindar med långa paddar men känns som att det blev helt okej, har kollat på videos och bilder för att få det så rätt som möjlgit och det känns som att det blev rätt, Skrutten var nöjd iallafall ;)

Imorgon hoppas vi på bra väder så ska han få en promenad på fältet, sedan sadelkoll och sedan får han mysa i hagen hela dagen. Ingen programträning på lördag som jag skrev häromdagen att vi skulle åka på för arrangören hade dubbelbokat sig, men ska kolla genom La.3 och försöka lägga in delar av programmet i den stora paddocken, främst den förvända galoppen behöver tragglas och även travdelen för att göra skänkelvikningen, komma upp på medellinjen och sedan volt... Skrutten har ridit programmet förut så han kan det bättre än mig iallafall ;)

Nu ska jag plugga!

Ha det bra,

Kram Amanda

Likes

Comments

Hej!

Igår var det dags igen för hoppträning och jag kan redan säga nu att vilken skillnad allt har blivit!

Skrittade fram i ungefär en kvart innan jag travade fram lite innan självaste träningen började. Han kändes riktigt fin redan från början, framåt och jätteglad. Även om han var väldigt glad och blev lite hastig emellanåt så hade jag kontrollen över honom hela tiden. Redan där har det hänt en stor framgång.

Videon under visar i ordning vad som gjordes, vilket underlättar mycket då en lättare syn på övningen fås.

Jag är så otroligt nöjd med honom än idag. Inte en enda kick över hindren och så lydig även om han blev mer och mer på ju längre träningen gick. Första gången vi hoppade studs samt första gången han såg hinder i ridhuset, vilket var väldigt konstigt till en början enligt honom. Han skötte sig jättebra med de andra också, inga problem alls. Sådana framsteg det har skett på några veckor är helt fantastiskt, en bit närmare framtida hopptävling!

Dags att fortsätta med kemin...

Ha det bra,

Carolina

Likes

Comments

Hej!

Hade inte PS of Swedens pannband varit så dyra hade vi nog haft ett i varje färg ;) Vi hade två stycken swarowski pannband till Penotti, ett silver och ett grönt från bland deras första kollektioner. Det är svårslaget när man kan byta pannband genom ett klick samtidigt som de är väldigt fina. Just nu använder vi Equtio pannband eftersom de är 1, väldigt fina 2, har god kvalité 3, är prisvärda men jag är väldigt sugen på ett PS pannband.... Sett många på tävlingarna som vi varit på under året som har PS pannband och jag gillar bågen på dem för hästens huvud får en väldigt fin form samtidigt som man kan klicka av och på det när man ska byta. Det jag också tyckte om med click-designen var att man kunde ta av pannbandet när man putsade så att det inte kom in skum vid kristallerna som mattade ned det, det spar också lite tid än att försöka få bort skummet runt kristallerna. Jag har kikat på några pannband som jag tänkte visa för er, vilket tycker du är snyggast?

"Go Indigo" 699kr. Det är blått och silver, kan det ens bli mer rätt egentligen?

"Grey Delight" 699kr, tycker grått är superfint och tror det skulle passa Skrutten jättebra också.
"Crystal Silver Night" 699kr. Huuur fint? Tycker det är riktigt fint när det är silver och grå liksom, blir inte för mycket ljusa stenar liksom.
"White Delight" 699kr, det är nog ungefär som det vi har egentligen med samma färg på stenarna men det är bara 3 rader istället för 5 rader som på det vi har. Jag gillar det här jättemycket också, men blir kanske lite tråkigt att köpa ett nästan identiskt med det man har...
"Swarowski Crystal Clear" 699kr, jag tror det var det här som vi hade till Penotti. Det är verkligen så himla fint med stora stenar!

De här pannbanden tycker jag är superfina som PS of Sweden har, efter det här inlägget blev jag nog lite extra kär i "Go Indigo", "Crystal Silver Night" och "Swarowski Crystal Clear".... beslutsångest haha! Men har tid att bestämma mig för ska inte köpa något än iallafall, kanske till och med hinner komma upp fler modeller när det är dags att byta!

Ha en bra dag!

Kram Amanda

Likes

Comments

Hej!

Har ni sett Equitos nyheter? När de släppte de nya schabraken, lindorna, bootsen och benskydden var det även paddar/bandageunderlägg med på bilderna men de gick inte att köpa. Nu finns de uppe på deras hemsida och de är såå fina, ska önska mig det i julklapp ;) Det går att köpa både 2 pack och 4 pack vilket jag tycker är bra för vissa kanske bara lindar fram respektive bak och inte använder alla fyra paddar ändå. 2 stycken paddar kostar 229kr och 4 st paddar kostar 369kr, vilket jag tycker är ett bra pris om man jämför med exempelvis Eskadron då de kostar betydligt mer. De är även 45x45cm stora, jag vet inte riktigt hur höga de största Eskadron är, men skulle tro att det är ungefär som dem.

Guld glitter // Blått glitter
Turkos glitter // Silver glitter // Brons glitter

Jag tycker de är såå coola! Det är förbeställning på dem och skickas senast 25 september, risken är att de hinner tar slut fort men jag känner att jag inte kan lägga pengar på det just nu ändå men det ordnar sig. Om Equito är på Göteborg horse show och vi åker dit på mässan så kan jag kika på dem då om de finns kvar i sortimentet och bestämma mig då.

Ha en bra dag!

Kram Amanda

Likes

Comments

Hej!

Idag fick vi äntligen gå ned till fältet, tyvärr fick det inte bli mer än skritt då det var väldigt halt, men lyckan var total ändå för oss båda!

Skrittarbetade honom i ungefär 20 minuter, ställde inåt-rakt- och utåt, flyttade mest ut baken på volter men även när rumpan var under kontroll även försiktigt inåt. Han har tendensen att gå in med rumpan om inte allt är på plats själv, därför jobbades inte så mycket på det då fokuset då låg på att få rumpan att spåra rätt. Använde hela fältet och gjorde volter runt stockarna. Gjorde lite skänkelvikningar där det kändes bra. Ingenting hade en bestämd plats utan det fick bli där det blev helt enkelt.

Han kändes riktigt fin, ingen grinighet utan bara pigg och glad framåt. Lade sig fint i handen och jobbade på bra. Efter att ha kollat på klockan var det dags att gå upp till paddocken för att trava lite innan passet avslutades. Pigg och framåt var han även där, lite spänd emellanåt men annars fin. Jobbade mycket med att rida lätt tungt för att bevara den positiva energin men att det inte går så mycket framåt. Höll honom låg och jobbade mycket med att inte vara kvar i samma varv allt för länge utan ständigt byta. Även här jobbade jag med att ändra ställningen och böjningen för att få honom mjukare i sidorna.

Skrittade av i paddocken innan jag satt av och ledde honom tillbaka till stallet.

Jag är mycket nöjd, mest med skritten faktiskt. Även att få tillträda fältet igen gjorde mycket för oss båda, älskar verkligen att rida där så himla mycket och man får passa på nu innan hösten verkligen drar igång.

I morgon är det dags för hoppträning, ska prova att rida utan sporrar även där och se vad som händer.

Ha det bra,

Carolina


Likes

Comments

Hej!

Igår satt jag och planerade Skruttens upplägg tre veckor framöver ( Vecka 38, 39 och 40) för att få allt att gå ihop inför nästa tävling. Jag kände att det var lika bra att göra en grovplanering som kanske går att följa 85% än att planera vecka för vecka och sedan blir det inte så bra ändå. Nu är det veckor framöver med dressyrträningar blandat med hoppträningar, skogen, fältet, bommar och vilodagar. Det är inte så stor skillnad från vanligt eftersom vi rider väldigt varierat men förhoppningsvis torkar fältet upp så att vi kan rida där mer, för när vi inte kan rida på fältet rider vi blandat paddocken och skogen vilket kan uppfattas lite enformigt. Håll tummarna för att fältet torkar upp de närmsta dagarna!! På torsdag kommer även Malin från Malma Sadelmakeri och kollar på sadlarna så att de fortfarande funkar och om de behöver justeras något, Skrutten ändrar sig snabbt i kroppen så lika bra att ha koll på sadlarna också så att de passar honom.

Vi beställde även ett nytt träns till honom, det blev ett Schockemöhle "Falsterbo" som han ska ha när han hoppas och på uteritter osv. Carolina tycker inte det är så hoppigt med rundsydda sidostycken och ett brett bling pannband ;) men jag förstår henne, det här tränset är ett klassiskt basic träns, men som ändå har extremt bra kvalité för älskar verkligen Schockemöhle. Vi valde mellan "Falsterbo" och "Stanford", isåfall skulle han få ha "Stanford" som både hoppträns och dressyrträns men när vi kollade närmare på det så ansåg vi att nosgrimman nog skulle bli för bred för honom för att det skulle se fint ut. Så nu hoppas vi att Falsterbo-tränset passar och att vi tycker om det, så svårt att köpa online tycker jag för svårt att veta hur det ser ut egentligen. Vi valde Schockemöhle iallafall för vi köpte ett till Fiero och kvalitén på lädret är hur bra som helst, det tränset är dock förstort för Skrutten...

Schockemöhle Falsterbo // Schockemöhle Stanford

Det känns som att vi köper nytt hela tiden nu, haha men det är saker som stått på vår inköpslista länge men har inte riktigt funnit något som vi tyckt om. Nu helt plötsligt har vi hittat både dressyrskydd, ny tävlingsoutfit och nytt hoppträns, men skönt att kunna checka av lite från listan. Det som är kvar nu är ett nytt sommartäcke men det köper vi till våren och sedan ev. nytt ludd till sadelgjorden men han gillade den nya sadelgjorden utan ludd så då behöver vi nog inte köpa det om vi har tur.

Ha en bra dag!

Kram Amanda

Likes

Comments

Hej!

Idag var det på med hoppsadeln och fram med bommar på fältet som var grundtanken, men tyvärr var det för blött så det fick flyttas till paddocken istället.

Det var ett tag sedan nu jag red ett riktigt pass, så det var mycket som inte var bra men jag var lika glad ändå eftersom jag äntligen fick rida igen. Bakbenen var inte helt under, lite slöa och det kändes som händer och fötter var överallt. Men vi gjorde vårt bästa och red vidare.

Dressyrstaketet står kvar i paddocken och plats utanför fanns så bommarna blev placerade där. Skrittade fram utanför staketen, joggade fram innanför och gick ut och travade bommarna innan jag gick in igen och galopperade. Håll på så hela passet mer eller mindre, in och ut. Galopperade inne på banan, gick ut och galopperade på långsidorna i ett högre tempo innan jag samlade ihop det igen och gick in på banan. Även om allt inte var på plats så var han positiv och tyckte det var kul!

Det var sju bommar, udda antal hade en kloss vid sidan av från en början innan varannan bom blev upphöjd. Ungefär 120 cm mellan varje bom och han jobbade på bra från båda varven både med och utan upphöjda. Han krullade inte direkt ihop sig under självaste passet utan det kom när jag skulle rida av, men idag var det den snabbaste dagen för att få ut halsen på honom. Framsteg! Som avslutning så gjordes bommarna om till ett litet hinder med en galoppbom före och efter. Inga kickar hanns med och majoriteten blev fina språng.

Det var kul idag även om mycket kunde varit så mycket bättre. Men man får njuta och se på sina förutsättningar och göra det man kan för dagen. Inte så mycket mer som kan göras egentligen. Jag är nöjd och Skrutten tyckte det var kul, det gör allt så mycket bättre.

I morgon förhoppningsvis blir det att rida på fältet, saknar verkligen att rida där!

Ha det bra,

Carolina

Likes

Comments

Man måste tro på sig själv och sin häst om man ska lyckas, 

speciellt när man debuterar en ny klass eller en ny tävling.

Det är som att hitta en gata i en storstad,

första gången är det alltid värst och tredje gången förstår man inte vad som var så svårt

- Jens Fredricson

Likes

Comments