Idag köpte jag st.tropez self tan mousse som jag ska prova efter stallet. Den var dyr,men kan tänka mig att det är värt i längden om man jämför vad en spraytan kostar. Är sjukt taggad på att prova denna,glöm inte att Lindex har 25% på allting!

Anyway. Mange ska ridas idag,tänkte att han får komma ut i skogen. Banan är skottad nu men är lite is kvar på den samt att den förmodligen är väldigt blöt haha. Längtar tills man kan börja rida där; för ett av mina mål med Mange i år är debutera dressyr. Han har väldigt fina gångarter,och med ännu mer träning tror jag att det kan bli en bra debut. Bara att ta sig igenom programmet med godkända procent skulle vara huuuuuur roligt som helst!


Vi hörs efter jag ridit,ha det bra så länge.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Japp,ni läste rätt.

Veterinären hörde av sig för några dagar sedan och sa att vi kunde börja trava lite och då kommer senan gå ner av sig själv helt enkelt,så skulle han komma och ta ultraljud på senan när den blivit lika smal som sin andra sena i frambenet.

Igångsättningen är endast i trav,vi lufsar på utan krav och det får ta sin tid för senan att bli smal.

Underlaget ute är väldigt till och från. Igår åkte vi iallafall upp på srk och red inomhus där. Jag red knappt en halv timme.

Skrittade fram honom på långa tyglar ca en kvart och sedan tog jag tyglarna och när jag kände mig redo komme jag fram i trav. Försökte hålla ett lugnt tempo igår, men han är väldigt pigg och spetsade öron hela ridpasset kan jag lova! 😉

När jag kände att han bara sprang på och bestämde själv så saktade jag av till skritt.

I helgen kommer Agnes och fotar oss och sedan ska jag sova hos Matilda. Nästa helg kommer Linnea och ska fota oss också😏

Med handen på hjärtat kan jag säga att jag grät lyckotårar när jag fick beskedet av veterinären. Jag älskar min ponny så mycket och djuren blir en sån himla stor plats i hjärtat.<3

Likes

Comments

Årliga glögghoppet är gjort och iår tävlade jag ridskolans fina Detal. På framridningen kändes han inte riktigt framme för skänkeln,men väl inte på banan...så var han så jäkla fin.

Vi tog oss runt felfria och var nöra på att bli tvåa. Vi hade iallafall kul och han gjord verkligen sitt bästa,och det tycker jag är viktigast. Är supernöjd!


Likes

Comments

Varför har jag ridit unghäst? Varför har jag ridit Wendy? Varför börjar jag ridskola igen? Vad händer riktigt?
Jo,imorgon börjar jag ridskola igen. Kommer gå där en gång i veckan nu så jag inte tappar allt för mycket eftersom Mange inte är återställd. Det var bra men något är det som spökar,veterinären kommer i mitten av september och i samma veva vaccineras han. Idag skoddes han och fick nya fina grejer,nytt dressyrträns,fårskinnsdamasker och en rosa grimma (rosa bandet) Mange behöver absolut varken mer träns eller grimmor men ett dressyrträns var välbehöverligt samt grimman var fin och 15% går till cancerfonden. Köp en du med! Wendy har jag fått motionera nu efter betet,det är inte jag som äger henne utan det är Emilia min kompis. Wendy är en D-ponny som jag klickade med direkt,alltså sååå fin i all hantering. Hade hon varit till salu hade jag inte tvekat!

Ikväll provred jag alltså Grus för andra gången,red honom i somras men då klickade vi inte. Nu har både han och jag gjort framsteg och först och främst så vill jag berätta att Mange har lärt mig ALLT sen förra provridningen. Min fina fina läromästare..Grus är fortfarande ganska grön men otroligt pigg! Mycket fart i den ponnyn,jätte fin i hoppningen. Red inte dressyr idag utan hoppade,tror dressyr blir nästa provridning. Det ÄR hoppning jag tänker satsa på fullt ut men utan dressyr,kommer man ingen stans. Jag är mycket intresserad av Grus och han är en ponny med stoooor pontential. Maria och (Frida?!) red in honom och utbildade honom själv och de har gjort ett grymt jobb med honom. Vi får se hur det blir.
😎

Stay tuned!

Likes

Comments

Igår var det ett halvår sedan jag hämtade hem min bästavän,min kämpe,mitt allt. Är så himla tacksam att jag fick köpa Mange utav Isabella och hennes familj! Och guuuud vad vi utvecklats på sex månader,vi utvecklas för varje dag kan man nog säga.

På dom här lärorika sex månaderna har det verkligen varit svett blod och tårar. Tagit oss igenom skador och rädslor.

När jag köpte Mange så var jag ganska hopprädd,men Mange fick mig att inse att vi klarar oss över tillsammans. Jag är så jävla tacksam att jag har en snäll ponny som alltid räddar mig om jag tvekar på något hinder,Mange hoppar inprincip varje gång så länge inte jag tvekar så mycket att jag styr förbi hindret.
Mange är världens bästa ponny och honom är jag så himla fast vid.

Igår var det även tävlingsdags,det började med att vi körde en mil fel och att jag inte hann gå banan. Jag var nästan inställd på att jag inte skulle hinna och kunna rida första klassen för jag kunde inte banan,men tjurigheten tog över och jag kollade flera gånger om på de ekipage som red innan mig eftersom jag var sist som skulle starta,kollade även på banskissen och försökte komma ihåg banan. Tillslut var det min och Manges tur att gå in på banan,var som att jag inte såg publiken eftersom jag var så nervös. Sedan fick vi startsignal och avslutade rundan felfria.

Sedan var det dags för nästa klass där jag också var sist. Mange skötte sig super och trots att jag var så nervös så tog vi oss igenom helt felfria hela banan och hela tävlingen resulterade med dubbelnolla i båda mina klasser. En glad ponny och ryttare+två rosetter,våra första och absolut inte sista tillsammans.

Glädjetårar hela vägen hem kan jag verkligen säga! Kan inte vara annat än nöjd över honom.
Nu ska jag snart till stallet och jag och Mange ska bli fotade idag,yayyyyy! Kommer nog upp en bildbomb sen.

Imorgon far jag till medle över dagen och hälsar på en av mina gamla medryttarhästar,Phila heter hon. Jag tänkte trimma lite på banan och sen rida ut i skogen! På kvällen ska jag till stallet och förbereda inför måndag då jag ska löshoppa Mange för första gången. Totte ska skotta upp allt i hagen och platta till så underlaget är bra. Har inga egna hindermaterial så det blir typ något naturhinder!

Kram!
Likes

Comments