View tracker

Idag så åkte jag Jack och Ture in till ridhuset och hoppade.
Först så red jag Jack, vi red mest mjukgörande i hans stela sidor och red några galoppbommar. Jag arbetade nästan i 45 minuter med att bara mjuka upp hans stela vänstersida med hjälp av skänkelvikning, rakriktning, och bågar.

Jag tror att vi ska börja träna på att rakrikta mycket mer, då han ställer sig väldigt mycket åt höger då han tycker det är bekvämt. Och även börja lägga in massa bommar och koner bland annat i vardagen så han känner sig lite mer motiverad. Efter den långa mjukgörandet så la vi fram små låga skutt, som vi galopperade över lätt. Tyvärr så tappade han sin ena framsko just efter 6 skutt, så vi travade och skrittade av han.

Jag var väldigt taggad på att rida Ture efter all inspiration jag fått från Jens clinicen, och ett bra dressyr pass!
Vi skrittade fram, och började sedan trava, efter han fått igång traven så galopperade jag fram han. Han var väldigt positiv och glad. Sedan så kom vi på 2 serier med skutt i båge. Han skuttade fint på. Dock så var han lite oberedd inför första hindret, så vi petade lite i det. Efter det la vi ihop det till en liten bana som gick; 1. Serie med 3 skutt diagonalt nära kortsidan 2. Mitten volten med en galoppbom, sedan ner i trav och 6 travbommar längs voltens långsida, galopp efter de 6 travbommarna. 3. 3 skutt längs långsidan 4. 3 skutt diagonalt nära hörnet.

Banan flöt på bra, och det blev ett riktigt toppen pass! Passet avslutades med att vi red lite på en volt och arbetade lite ställning. Jag känner verkligen inspirationen flöda, och jag vill bara hoppa upp och rida så fort som möjligt! Jag kände att jag hade kunna ställa upp ett hinder på 120 och vi hade klarat det galant!

//Emmy

Likes

Comments

Idag så har jag varit på en föreläsning av Traudi Björling i ridlära! Hon har en mästarexamen (hon får utbilda beridare), är utbildad beridare, b-tränare i dressyr, tränat svenska ponny landslaget i dressyr bland annat.

Jag hade hört allt hon sa i stort sett redan, då det mest var grunder som det handlade om. Men det är så viktigt! Det är de som gör din häst- om din häst jobbar rätt eller helt fel.

Allt började med att vi pratade om ryttarens vikthjälper och sits. Det är ju den viktigaste punkten i stort sett, då man inte kan svänga en häst utan vikthjälper, och en helt fel sits gör så att vikterna placeras fel, och hästen får fel hjälper. Det går ihop. Vi fick sedan ställa oss upp ur stolarna och visa hur vi sitter i en sväng.

En viktig sak hon pratade om var om hästens rygg, och hur den påverkas av personer som missförstår vikterna. Hästens rygg är rörlig, och om vi sätter oss bakåt lutade så all vikt placeras på baken, eller om vi rör oss för mycket (skumpar, gnider fram och tillbaka för att få en slags ökad takt) i sadeln så spänner hästen ryggen och sjunker. Och om man vill få till en rörlig rygg, som arbetas rätt behövs en bra frigörande framridning, och en korrekt sits.

Sedan pratade Traudi vidare om ställning, varför vi ställer och hur. Det var ett mycket intressant ämne om hur vissa ställer hästarna för mycket osv. Det är ju en grund till att sedan få hästen att spåra och formas sedan.

Jag tyckte att föreläsningen var bra, dock så lärde jag mig inget speciellt nytt, men grunder är ju det bästa!


//Emmy

Likes

Comments

Hejsan:)

Idag är den bästa dagen för idag är det fredag och jag är på väg till Stockholm där jag kommer träffa världens bästa team för kickoff! Det blev bestämt så sent som i onsdags att jag kunde åka och jag är så fruktansvärt motiverad att få höra vad alla dessa motiverade och framgångsrika människor har att säga och hur de tänker.

/

Imorgon så kommer jag vara i staden fram till kl 12 sen kommer Kickoffen dra igång! Hoppas att du har en fantastisk fredag och om du vill ses på en fika så hör av dig!

/Elvira

Likes

Comments


Hej hej! Gud! Det var nästan en månad sen jag bloggade senast! Motivationen har verkligen varit low, och jag har inte orkat sätta mig vid datorn och knapra in ett halvdåligt inlägg bara för att. Aja, nytt år, nytt liv? Eller vad man nu säger.

Jag tänkte att ett bra första inlägg för detta år för mig kan ju vara min bucket list för i år. Jag har skapat en bucket list på 25 punkter, och är allt ifrån skönhet till häst, ha ha ha, det är en väldig skillnad.

Så nu kommer min 25 punkters lång bucket list!

 • Släppa minst 2 låtar! Min lista leds in på att släppa 2 låtar helt enkelt. Just nu är min första låt nästan het färdigställd, så jag tror jag kommer släppa den i februari/mars.
 • 1k på instagram! Det kan inte vara så svårt? Eller? Jag har i skrivande stund 604 stycken, så 396 to go!
 • Sommarjobba! Jag ska söka alla jobb som möjligt! Jag vill och SKA ha ett sommarjobb i år.
 • Tävla dressyr sm med ungponny! För att kvala måste man rida två LA med över 65%, och det är vi nog klara med så fort jag och tävlingssäsongen är igång!
 • Tävla ungponny championatet i hoppning! För att kvala in behöver man 2 felfria LA:er, vi ska iallafall satsa på det, men sen så får vi se hur långt vi kommer! Jag tror det kommer gå så bra som vi gör det!
 • Få A i minst 2 ämnen, jag satsar på musik och svenska.
 • Få B i matte. Jag vill verkligen höja mig i matte, då jag på senaste faktiskt börjat intressera mig av matematikens språk!
 • Gå på konsert! Jag och Eveline har planerat in HOV1 i Luleå nu i februari! Kommer bli feeeett!
 • Flyga! Och det är bokat och klart. Nästa helg flyger jag och Eveline ner till Stockholm då vi vann årets ungdomssektion i Norrbotten, och ska träffa andra ungdomssektioner där!
 • Bada naken!? Jag vill bada naken någonstans, inte på nudiststrand, ha ha, utan i älven på nån hemlig glänta typ! Vilken kick man skulle få!
 • Bli vig! Jag har alltid varit den viga i familjen, men nu knakar jag som bara den, så nu är det dags att ta tag i vigheten!
 • Dricka mer vatten. Jag vill bli mer återfuktad helt enkelt.
 • Sköta om min kropp mer, äta mindre sånt som förstör kroppen tex godis, vara skonsam mot hyn med bra body lotion, använda bra balsam och schampo, osv.
 • Äta veganskt en gång i veckan. Jag försöker iallafall. Men alltid så kommer det tillfällen man måste bara använda grädde, eller crème frech, och vi har inget växtbaserat hemma.
 • Testa göra mina naglar! Jag blir alltid så glad när man har fina målade naglar, så vad passar inte bättre att testa göra de nån dag!
 • Inspireras mer av stora människor. Precis som det låter. Inspireras mer helt enkelt.
 • Hitta en fungerande klädstil. Jag är fortfarande lite klyven över vad jag ska ha på mig ibland, skjorta eller nått annat?
 • Skriva brev! Jag viiill såå gärna börja brevväxla med min farmor som jag gjorde när jag var liten.
 • Bryta kontakten med svin. Som det låter.
 • Få ett fint ig feed. jag är påväg!!
 • Gymma. Jag vill få muskler!
 • Rida mer WE! Något jag vill göra lite mer helt enkelt. Blanda in i ridpassen,
 • Testa lite nya tränare inom hoppningen, det finns många som man kan testa!
 • Testa nya maträtter!
 • Starta en podd! On the way!!

Likes

Comments

Jag valde att ta en paus från bloggandet ett tag på grund av personliga anledningar. Jag har helt enkelt inte känt mig motiverar och jag vill inte sitta och sprida negativ energi så jag kände att en paus var bäst. Nu har det varit både jul och nyår och jag har känt att jag bara har orkat med skolan, hästen och företaget. Men nu är jag på gång igen. Igår körde jag ett benpass på gymmet så idag när jag skulle kliva av bussen så hade mina ben glömt bort hur man gjorde för att gå men jag överlevde, man skall ej klaga.

Idag tänkte jag kämpa på med rygg och mage plus att jag på fredag kväll sätter mig på tåget till Stockholm för att åka på Kickoff med ett gäng fantastiska kollegor.

Mamma ska även ta hand om Jack i helgen när jag är borta dock skäms jag lite för att visa upp han eftersom han har skavsår precis över allt. Han har skavsår av täcket, av schabraket, av padden, av sadelgjorden, av skänklarna (utan sporrar). Han ser mest ur som en fläckig ko just nu men han ska klippas inför Linda Heed träningen så då kan jag äntligen visa er lite bilder.

Jag och Emmy var även in till ridhuset i lördags och hoppade plus att vi var på Jens Fredricssons clinic på ridklubben!

Bild från förra vintern, Bästa hästen

Likes

Comments

Idag så hopptränade jag och Ture på utebanan. Vi ställde upp 7 skutt, med ett räcke 9,6 meter efter sista skuttet.

Jag började med att rida fram, och jobbade framåt neråt. Sedan så galopperade jag fram han.

Jag red först skutten normalt. Han stannade på andra skuttet då jag inte red! Ryttarmiss helt klart. Om jag skulle lagt om benen, och lyft handen så skulle han hoppat hela serien. Jag kom igen och då gick det super- nu när jag väl börjat rida. Sedan red jag samma serie andra hållet också. När vi nu var säkra på serien så började jag lägga volter före, och efter serien för att få ännu mer kontroll, och se om han var mer.

Sedan så la vi upp räcket, och körde hela serien, med volt bakom och framför. Jag tyckte det var lite svårt efter själva serien, alltså innan volten, att rida en bra väg och svänga efter räcket, så han slängde sig lite för att svänga snabbt.

Jag tyckte att passet gick väldigt bra! Allt rullade på, förutom då när jag inte red i början? Jag har väl börjat glida runt lite på räkmacka nu för tiden, ha ha.

Här har ni en film från dagen!

Likes

Comments

Hörni!! Jag har nog hittat min kärlek. De är grå, från urbanears och wireless. Jag ääääälskar dessa som jag fått i julklapp!!! De kostar 999kr och är såååå värt det! Jag har nog aldrig lyssnat så här mycket musik som jag gjort den senaste veckan. Klicka på bilden nedan så hittar du sidan!👇

Likes

Comments

Idag så åkte jag in till stan med en kompis. Jag sökte lite julklappar till min släkt, då vi ska ha lilla julafton med mammas sida på nyår. Jag köpte en present till mamma, en till mina bröder och lite annat.

Till mig själv så köpte jag en fin kappa från hm!

I början var jag helt säker! Det här var kappan jag gått runt och letat efter. Sedan så skickade jag till mamma, och hon tyckte de var fin. Och sedan frågade hon var den var ifrån, och jag svarade hm. Efter jag betalat ringer mamma och säger att jag inte borde köpa den då hm inte är den bästa kvalitén.. Men då den var på rea så kunde jag inte lämna tillbaka den.

Men jag är ganska nöjd ändå, den kommer ju komma till användning iallafall, sedan var den inte så dyr då den var på rea (då det är mellandagarna!). Den kostade 350kr då det var halva priset. Do the math

//Emmy

Likes

Comments

Herregud vad jag jag känner mig gammal idag. Att jag har upplevt 13 julaftons!

Jag tycker att man egentligen borde fira "julen" på juldagen, då det känns mer logiskt, men Sverige vill ju ta ut allt i förskott.

Nu så är vi snart påväg ut på vägarna i detta land, som minst 40% av resten av Sverige, och det är lite halt. Vi får hoppas på det bästa och att allt går fort så vi är hemma innan det skymmer, vilket vi inte nog kommer göra. Jag kommer nog sitta och lyssna på musik hela bilvägen. Och jag SKA sitta längs fram.

Ikväll så kommer ett inlägg med "What I got on christmas".

//Emmy

Likes

Comments

Jag gick skola i måndags men sen var jag hemma sjuk. Dock inte för att jag hade feber eller så utan för att min mentala styrka var noll och jag ville bara gråta. Nu senaste dagarna har jag faktiskt gått ut till stallet och gjort min häst vilket jag inte orkade i slutet av terminen för att det blev för tungt. Jah har handlat alla julklappar utom en som jag tänkte beställa efter jul då priset förhoppningsvis har sjunkit.

Jag och A har ju hela gården själva eftersom resten åkte iväg till Emmys släkt men det gjorde inte oss så mycket för båda hundarna bor ju här nu och hästarna står ju kvar i stallet. På julafton ska vi åka till A:s släkt men det tar ca 2 timmar dit och hem så vi kommer ju ändå vara hemma på kvällen sen.

Ikväll har vi dock som hela andra Sveriges befolkning spelat bingolotto vilket var helt okej ändå.

Jag känner mig fruktansvärt gammal nu när jag har eget julpynt en riktig julgran och spelade bingolotto i vårat hus. Goals!

Likes

Comments