Header

Hello, igår vad det hoppträning på Råda, Carro var med på Lorry och jag Klara fotade lite.
Det var ett väldigt jobbigt ljus den tiden, men jag gjorde mitt bästa<33
Kram Klara

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Igår, söndag, gick jag en promenad med Lorry och tog med mig kameran ifall jag skulle ha tur att lorry ville stå stilla, vilket han inte ville... men några bilder blev det ändå och här kommer några!

Kram K

Likes

Comments

tjenare, allt bra med er? med mig är det toppen!

I Lördags hämtade jag Klara Lorry, precis som det flesta andra hyrarna (Carro var påväg hem från spanien). Allt gick super bra och Lorry var väldigt nöjd när han kom hem och såg råda, det märktes att han kände igen sig och han lyste verkligen av lycka. Vi gick en promenad så han skulle få röra på sig och lugna ner sig lite då han var lite nervig. Efter promenaden släppte vi Lorry och hans hagkompis Flurry som också kommer ifrån Sjöstjärnan i deras karantänhage som är en stor och grön hage.

På Söndagen var jag och Carro tillsammans i stallet och vi spenderade många timmar där så vi kom iordning ordentligt och kände att allt var under kontroll. Det blev även ett dressyrpass i manegen (ni kan läsa mer om det på vår instagram: sjostjarnanslorry ).

Igår, Måndag, var jag i stallet och hade framme några bommar osv som ni också kan läsa om på vår instragram . Min kompis siri var även med i stallet och hon blev helt kär i lorry och började älska allt kring hästar, hon är inte ridvan och har nästan aldrig träffat en häst. Dock fick vi oväntat besök av två långa, svarta, tjocka ormar. Jag var LIVRÄDD.

Idag hade Carro Lorry och dom körde dressyr. (Mer på instagram )

Imorgon ska jag ha lorry och vi väntar oss en mysig uteritt i mölnlyckes fina skogar, blir nog en sväng till sjön, mysigaste!! Längtar så mycket efter finaste prinsen!


Imon hade jag även tänkt att tesa k9's silverschampo i hans man då gul man är bland det värsta jag vet, så en kort utvärdering från det kan ni få imorgon, samt före och efter bilder.

Kram Klara

Likes

Comments

Hej alla fina! Just nu sitter jag och gör lite jobb för min mammas skola, jag ska typ hitta mejladresser till alla rektorer i hela Sverige och mejla ut mejl till dom, och för det får jag ersättning vilket som verkligen behövs för mig då jag shoppar lite för mycket hela tiden...

Om en stund ska jag sätta på mig springbyxorna och springa till stallet för denna veckan är det hyrvecka på Råda Ridklubb där jag alltid har ridit och där Lorry kommer stå. Jag hyr en D-ponny som heter Atlas (helt kär i hnm), han har varit hur duktig som helst i Måndags och Igår så får hoppas på samma resten av veckan.

Jag hyr tillsammans med min kompis fast hon hyr en häst som heter Golden, jätte söt ponny! Igår efter ridpasset så tog vi lite bilder på varandra, vilket som dock va lite svårt då hästarna bara ville äta gräs och gå iväg haha, men ni kan se dom bästa bilderna nedanför!

Hoppas ni får en underbar dag så hörs vi!

Fråga till er: Vad vill ni läsa om på bloggen? Träningar, planer, vardag, tävlingar t.ex.?

Ellen och Golden

Ellen och Golden

Jag och Atlas

Atlas

​Kram Klara

Likes

Comments

Hej alla fina!

Dagen har jag spenderat tillsammans med mina kompisar. Vi tog kanoten ut på sjön och paddlade till en ö (jag satt mest och tog bilder medans dom andra paddlade) och låg sedan där och solade, fikade och badade. Nu är vi hemma igen och hade duschat och gjort oss fräscha och ska snart ta mopederna ner till Landvetter för att köpa thaimat<33

Hoppas ni får en jätte härligt kväll, kram Klara

Likes

Comments

Hej hoppas allt är bra med er, nu har jag kommit hem från en underbar vecka på sjöis och tänkte därmed berätta lite om dag för dag! så vi kör igång!

8/7

Detta var alltså första dagen och det innebär inskrivning, vilket jag alltid tycker är lika roligt, att få veta vilka man ska bo med, vilken stuga, vilken grupp osv! Sen är det också hästutdelning och prova på pass.

När vi kom till sjöis så stod mina kompisar där och väntade, så dom hjälpte mig att bära upp mina grejer och sen gick vi och kollade på dåvarande veckas uppvisning! vi var nämligen tidiga vilket betydde att vi inte kunde skriva in oss!

När jag väl hade skrivit in mig så hamlade jag i Hästhoven! och sen kom jag i Knotten och fick Ellen som ledare.

Jag fick även Surprice som häst! Nu kanske många tänker " men varför har du inte Coreila" Jo men det var nämligen så att när vi kom till sjöis så kände jag att jag inte ville ha henne! för jag kände att om det hade gått skit när jag hade haft henne på passen så hade det varit tråkigt att avsluta ett jobb på det sättet.

Passet på Surprice gick hur bra som helst, klickade verkligen och kände att det var helt rätt!

9/7

Nu kör veckan igång på riktigt och vi är taggade till 1000!

På dagens schema står det dressyr och sen halvhoppning (markarbete)

Dressyrpasset gick bra! vi övade på skänkelvikningar, gas/broms osv, hon var mjuk och go vilket var kul, hennes galopp var ju bara bäst!!

Efter detta var det dags för lunch och då efter lunchen har vi siesta och den är i två timmar, under dom timmarna får man inte vara hos hästarna utan då ska dom få vara själva.

Under siestan så satt vi och åt godis samt att jag somnade en timme haha.

Efter siestan var det dags för markarbete, markarbeten gick bra, vi övade på att hoppa och göra galopp ombyten under sprången vilket var hur kul som helst. Väldigt roliga och bra övningar.

efter detta blev det en tur till hagen vilket är lika mysigt varje gång.


Klara och Jag

10/7

Idag stod det hoppning och dressyr på schemat!

Klockan 07:30 kom ledarna in i stugan för att väcka oss, det är alltid lika jobbigt. Det blir ju sena nätter med tidiga morrnar

Redan tidigt på morgonen var det soligt och varmt vilket man inte klagar på.

Efter stugstädis och frukosten var det dags för att samlas på stallverandan där man fick veta vad man skulle få göra under dagen.

Efter detta var det dags att rida och hämta hästarna i hagen, dock fick jag rida hem en annan häst för Surprice skulle skos, jag fick rida hem en av årets nya hästar och det var Senita.

Nu var det dags frö hoppning whoho!

Hoppningen gick grymt bra, vi övade på snäva svängar och på att samla hästarna väldigt mycket, Duktig häst!

Nu packa hö, äta mat och siesta.

Efter siesta var det dags för dressyr, jag kan ju säga att det gick helt okej båda var nog lite trötta! Men det kan ju inte alltid gå bra!


11/7

Whoho nu är det Tisdag!

Idag stod det uteritt och dressyr på agendan

Under uteritten hade vi Ellen vår ledare i täten och efter det kom jag, det var en så rolig uteritt och den var ungefär 2,5 timme lång

Vi höll igång i fullfart och bara hade så sjukt kul, Surprice var väldigt taggad!!!


Dressyr passet gick också väldigt bra, lite seg var hon efter att ha ridit en lång uteritt men men.

Denna kvällen avslutades med en varm dusch!!


12/7

Denna dagen startades med en god frukost ute i morgonsolen!

Dags för baddag, våran ledare var ledig idag så vår grupp delades in i dom andra grupperna så jag och Klara hamlade med ledaren Elin, super härlig ledare med humöret på topp hela tiden.

Under uteritten höll vi ett bra temponästan hela tiden och vi hade så kul men.... när vi kom till galopp backen så hade en tjej i en lägre grupps stigbygel gått sönder så jag fick vara snäll att erbjuda henne att låna en av mina så jag fick rida både fram o tillbaka utan stigbyglar.

Det gick super bra, hästarna blev rädda en gång och hoppade där med ner i diket men annars gick de bra haha.

När vi väl kom till platsendär vi skulle bada var det dags att äta så Henning hade grillat burgare och sen vart det dags att bada.

Surprice älskar verkligen att bada och det märktes, piloten ville dock inte bli lika blöt som henne men det var la bara att bada ahah.

13/7

Torsdag och idag står det hoppning på gräsbanan och sen voltige på shemat!

Morgonen startar som vanligt på sjöis med en macka till frukost och en tur till hästarna.

Idag hade vi då voltige, under voltigen hade vi Nice och Pandora och det gick jättebra, jag gjorde stående på Nice och sen knästående på Pandora. Efter voltigen så gick vi en runda till sjön.

Efter detta var det dags för siesta!

Sen kom hoppningen, hoppningen gick så sjukt bra! Det ändå som inte gick bra under hoppningen var att när vi skulle hoppa över muren så ville inte surpice men när jag var bestämd och ramade in henne så gick det toppen.

Verkligen ett pass där allt gick som jag ville! Så sjukt nöjd över både mig och Surprice :)


​14/7


Idag är dagen innan vi åker hem! Alltså sista hela dagen!

Idag övade vi på att rida in inför uppvisningen! Vi fick även reda på vilken gren man hamla i på uppvisningen, jag hamlade i balansstafetten vilken var jättekul.

Under dagens pass så hade vi också ghymkahana och det gick jättebra, Surprice var hur pigg och taggad som helst vilket var skitkul. I slutet av passet så skulle vi gå till gräset och öva inför uppvisningen och då började allt med att vi red in i våra lag och ställde upp oss, först ut var jag och jag fattar galopp och börjar gallopera mot bommen där jag skulle hoppa av och gå balans över den, sen efter det skulle jag hoppa upp igen och det gick toppen MEN... när jag skille ridaa slalom tillbaka till laget så går jag och Surprice omkull...

Det gick bra med både mig och Surprice.


När vi hade varit och lämnat hästarna så red ledarna så då passade jag på att fota lite.

Jag och Surprice

Ellen och Niome

Elin och Yoga

15/7

Sista dagen är framme.

Uppstigning klockan 07:00, tidig morgon är alltid lika jobbigt. Men när vi hade stigit upp var det dags att städa och lämna stugan.

07:30 Frukost

08:00 hämta hästar

10:30 dags att rida iväg en runda med hästarna innan uppvisningen.

11:00 uppvisningen börjar, uppvisningen gick sjukt bra och mitt lag vann våran gren whohho alltid lika roligt.

12::00 Adios

Likes

Comments

Hej! hoppas allt är bra med er! med mig är det bra.

Just nu sitter jag i Varberg i min sommarstuga och packar inför Sjöis, för på lördag åker jag och Klara till sjöis i 8 dagar på ridläger. Klara befinner sig just nu i Spanien där hon har varit en vecka nu, hon kommer hem på lördag och åker direkt till sjöis.

Jag är så sjukt taggad på sjöis, ska äntligen få träffa korven aka Coreila haha, det var ju ändå 8 veckor sedan jag lämnade henne, men jag vet ju ändå att hon har det så bra där hon är nu!Visst är hon fin?

Kraaaaam

Likes

Comments