View tracker

December är snart här, så de betyder ju att det inte är länge kvar till jul!! Vill genast fråga er, vill ni ha en julkalender? Isf vill jag också veta vilken typ? Tror inte att jag precis varje dag hinner skriva, men då och då kanske nå lite speciellare inlägg?

Sitter just nu i bussen på väg hem, fjalle vilar ännu idag efter kliniken. Manech underlaget är äntligen klart! Tunn och fin botten vi har vid stallet!

Bilder är från 2015❤️ saknar dig min ponny❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag var det Fjalles tur att besöka kliniken! Han fick vaccination, tänderna och ryggen kollades. Fjalle har alltså Tiimalasi Diastema i munnen, menas att det är två tänder som växt snett och då lämnar det mat inuti, så måste man borra. Vi måste kolla tänderna mellan 4mån på grund av det. Han har haft på den vänstra sidan också men den har blivit bättre så man behöver ändast borra i den högra sidan. Måste också sköljas varje dag.

Vi tog blodprov och kollade om hans HB var låg, och ja. Det är därför han i bland kan vara jättetrött och ibland hur pigg som helst.. men vi köpte pulver man lägger i maten. Sedan skulle vi kolla ryggen och alla delar var mycket stela förutom skuldran (kan man ens säga så?😂) då blev han masserade så nu gäller det skritt i två dagar.. kommer bli mycket lättare för honom att röra på sig nu då musklerna inte är lika stel som förr!

Som jag redan har nämnt kommer underlaget i manechen att bytas ut antingen i morgon eller följande dag, så betyder ju då att den inte är i bruk.. Onsdag blir det vanlig ridning och hopperligen på tunnare underlag så orkar hästen också mera träning och längre ridpass!

På Torsdag var det planerad att ta min c-märkes dressyrprogram om eftersom jag inte lyckades med den i somras p.ga hästens dåliga kondition, men den blir först nästa veckas måndag. Men som tur klarade vi av c-märkens hopp program som jag faktiskt var väldigt nöjd över, om man tänker hur dålig i skick F då var..

Likes

Comments

View tracker

Hej! Känns som om jag inte hade skrivit hit på flera år. Bloggen har fått ta paus en stund.. så nu kan vi säga att vi gör allting från ett rent bord! Bloggen kommer fortfarande att vara en hästblogg, ni får alltså höra hur mina dagar är, träning samt tävling och massor mera.. då jag hinner!😉

Ett tag har det varit lite svårt vid stallet. Fjalle har betet sig konstigt. Som tur är han "normal" igen😉😅 han har busat otroligt mycket, dvs. Kastat av mig, rymd, och börjat ta lite makt.. men nu är det lite lugnare och har börjat hitta knappar. Stor tack hör till tränarna, vänner och för hela "stallsfolket"!

Nu har jag börjat fundera på nästa års planer. Manech underlaget ska alltså bytas ut på tisdag, det blir samma som det var i FM tävlingarna i Tuuri. Då kan vi börja hoppa igen! Planerna är att vi ska igen börja hoppa, träna. Har väntat på det så länge! Nu har Fjalle fått bättre kondition så en gång i vecka hoppning, en gång terräng, en gång longering, en vilodag och resten av dagarna rider jag vanligt/tränar.

Kanske världens härligaste sak kommer att hända men jag tror att ni får vänta ännu en stund innan ni får höra det..😉 Kan inte berätta mera innan ni får veta den första saken, men där fick ni höra lite veckoplaner!

Likes

Comments