Hejsan! Det var sista skoldagen då före höstlovet! Ska bli väldigt skönt med lite lov från skolan.. Vi har endast 2 dagar höstlov + veckoslutet. Det ska vara mycket action nu under lovet & veckoslutet! Har planerat vad jag ska skriva åt er hit, något som jag inte ännu kommer att säga, det får väl bli en överraskning tills fredag ;)

Imorgon har vi egentligen inte ännu lov eftersom det är dagsverk! Man får jobba hemma eller så får man fråga någon/något företag att få jobba på! Jag ska bara vara hemma, stiga upp då jag vill och sen kanske hjälpa till lite, jag är ganska lat, haha :D Sen någon gång på dagen kommer min mamma & hennes kompis till stallet med mig och titta då jag rider! Mammas kompis har själv haft flera hästar och är väldigt kunnig så hon kan också hjälpa mig med Fjalle och rida själv honom som hon redan har gjort!

På Torsdag blir det sadelutprovning igen, hoppas att vi denna gång skulle hitta en sadel. Det är inte ändå lätt att hitta en sadel som passar både till häst & ryttar, och kan ta väldigt lång tid men... Förra gången red jag på prov med en Prestige hoppsadel, men den satt sen till slut inte ändå så jättebra. Sen hade vi en vinnare som var en Americo (stavar man så?) hoppsadel som var väldigt bekväm att sitta på. Men minus i det var att mina knä kom för mycket över som ledde till att det blev svårt att ge skänkel.

På fredag kväll ska ni kolla bloggen!💗


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Lifestyle

~ jag har själv fotat alla bilderna så alla är mina <3 ~

​Hösten har varit väldigt varm och fin så man har fått bra bilder. Ifall någon undrar vilken kamera jag fotar med så är det Canon Eos 1000D. Ifall någon i Österbotten vill ha bilder så kontakta mig på clara.diabolo@outlook.com ;)

Jag har knäppt bild lite här och där så bilderna har inte en ordning ;)

Likes

Comments

Hellou! Som man ser på rubriken så har det varit mycket träning denna vecka! Har knappt hunnit skriva hit något! Förutom bara träning har jag varit med kompisar, har hunnit vara mycket ut och har även fotograferat mycket hit till bloggen! Början av veckan var det super fint väder vilket ledde till at man kunde rida mycket på plan! Men veckoslutet har det typ regnat hela tiden, usch!

Torsdag hade jag första träning på denna vecka. Det var bra väder hela dagen men vi var tvungen att gå till manechen eftersom min träning började klockan 8 på kvällen så det var ju mörkt. Jag hade alltså en dressyrträning som gick bra, fick mycket nya tips hur jag ska rida Fjalle! Jag har haft lite problem med Fjalle. Han har varit lite konstig. Då jag rider honom på plan spänner han sig jätte mycket, vill inte alls koncentrera, springer i väg och kastar upp med huvudet och kan i princip göra lite vad som helst. När jag rider honom på åkern är han hur fin som helst! I manechen är han lite försiktig. Men har fått bra hjälp och fina tips som funkar bra!

Direkt jag gick till manechen började jag gå 13 min. Vet ni varför just 13 min? Jo, du ska gå med din häst så många minuter din häst är gammal, både före och efter träningen/ridpasset. Desto ungre häst du har behöver den inte uppvärmas så länge, men om du har en gammal häst tar det tid att värma upp muskler. Men i allafall, sedan började jag ställa och böja i varenda hörn. Så småningom började jag trava och gjorde precis samma sak då. Värmde sedan upp i galoppen också.

Sen började vi ordentligt träna. Jag var på mittcirkeln hela tiden och ställde och böjde inåt. Sen började jag trava, fortsatt ännu med samma sak och gjorde övergång från trav till halt, trav till skritt osv.. Fjalles bakdel var inte helt från början med. Han reagerade inte direkt på skänkeln, men då min tränare tog över spön och lärde Fjalle hur man ska reagera så funkade han bra också sen efteråt. Sen ännu samma i galopp. Då jag skulle trava av honom skulle han lyfta bakbenen ordentligt, och det gjorde han! WOW alltså hurdan trav han hade!! Han tog jätte stora steg och rörde sig framåt som en riktig proffs dressyrhäst! Men det var bara ett tag, har ännu mycket att jobba, haha :D Klockan halv 10 var jag klar vid stallet. Min kompis Vilma var med och fotade så bilder är tagna med kameran! Manechen är mycket ljus och fin men ser helt annat ut än så på bilden, hade lite brottåm så hann inte installera kameran :D

Fredag hade vi planerad att fara påntt på Anttis hoppträning! Den var i Kokkola, sista gången utomhus för nu har ju inomhus-säsongen börjat och vintern är på väg, dubbel usch! Min träning började 16:45. Mamma hämtade tidigare från skolan så att jag skulle hinna fara hem emellan äta & ställa allt bra osv... Packade allt i transportens sadelkammare och började borsta Fjalle och lägga transportskydd på. Sen var det bara att fara ;) Fjalle var ganska sådär lugn då vi var framme, han har ju varit dit förut och när man själv är lugn är allting okej hos hästen också!


Jag gick med Fjalle på tävlingsplanet ungefär 15min till båda varv från marken. Sen hoppade jag upp och gick ännu några min och började trava och galoppera. Lekte lite med travet och galoppen, kortade, förlängde och sedan började vi komma en uppvärmningshinder som man skulle rakställa super bra, kom det i båda varv förståss. Då alla hade kommit uppvärmningshindern skulle vi komma vattenplanka, och det var inget extra med det. Sen i typ slutet kom vi en liten bana då vi hoppade en KG-R hinder (kryss) och sen fortsatt vi till den hindern vi alla upvärmde på, efter det till vattenplanka. Fjalle hade ganska brottom hela tiden! :D Sen i slutet kom vi banan ännu andra vägen och kom lite studs. Fjalle var väldigt taggad så efter studsen var det 99% nära att jag skulle falla av då han bockade och svängde åt sidan och jag ramlade på sidan om men jag lyckades ändå med balans komma upp igen, sen kom jag banan en gång till och den var den bästa. Tränaren sa att jag har bra blick och tittar alltid i tid mot nästa hindret. Men med hästen måste vi ännu träna lite så han får muskler, så orkar han bära sig bättre! :D

Lilla söta Fjalle <3

Söndag alltså idag ska jag ännu på en dressyrträning som är en halvtimme och ganska lätt för en dressyrträning, Min börjar 12.15!

Brukar ni vara på träning?

Likes

Comments

Diabolo W

God kväll! Tänkte skriva hit lite annorlunda inlägg som jag tror att kan intressera er? Nämligen av Fjalles mat!

Fjalle har problem i baktänderna, dvs, Han äter lite dåligt p.g.a det. Men det löser sig med att fara till kliniken mellan 4mån och borra dit i baktänderna. Men inte desto värre problem, vi har gjort det så lätt för honom att äta vi bara kan.

Morgon: 1L havre

dag: 1L greenline, 1L korn (plattad förståss) 2dl progut, 0,5L Racing selected + MSM, Salt & Racing vitamin

Kväll: 0,5 havre

PS. 4 gånger om dag hö!


Let's start!


Direkt jag kommer till stallet lägger jag maten som ni ser ovan och blötas i het vatten. Det kallas för Greenline och blir till en slags "gröt". Det är jätte bra åt Fjalles mage och tarmarna eftersom han har haft lite problem dit också men inte nå mer som tur! Jag låter Greenline vara och blöta i cirka 2h.
Direkt efter greenline lägger jag Mash som han också får varje dag. Mash är menad till hästarna som är dåliga att dricka, och nu direkt efter Fjalle fått i sig mera vätska ser han redan mycket bättre ut! Lägger det i varmt vatten och har det där i 10min innan jag spiller det till hans riktiga vattenhink som är 35L så får han dricka det genast han kommer in.Tror att allihopa känner igen dethär, havre nämligen. Inget extra med det, om inte din häst behöver mera än det är det superbra, havre är nämligen det bästa sädesslagen du kan bjuda åt din häst!Sedan har vi progut. Det är en slags mat som jag ger för att det är bra för tarmarna! Det luktar ganska speciellt tycker jag!Till näst har vi korn! Det ska alltid vara plattad. Det är en mycket energifull mat varifrån hästarna får mycket power!

Sista av alla vad Fjalle äter är selected från Racing. Ganska vanlig mat vad många hästarna äter.

​Bild ännu från Salten, Racing vitaminet och Pharma MSM om någonting lämnade oklart.


Salt är viktigt för hästarna, speciellt när det är varmt! Om du ger olika elektrolyter behöver du kanske inte ge extra salt eftersom elektrolyter innehåller det redan.


Racing Vitamin hjälper hästarna att må bättre och bygga upp muskler!


MSM är en naturlig foderämne för hästar som hjälper speciellt om man har benskada eller andra problem. MSM hjälper också om din häst är stel, så stel som Fjalle är på morgon och dethär har varit super!

👇👇

http://www.racing.fi/

                                                                     Vad äter era hästar?

Likes

Comments

Diabolo WHej! Som ni säkert har märkt har jag inte skrivit något hit på bloggen under en stund.

Jag vill ha en personlig blogg, som skulle intressera många. Har tänkt på att istället att bara skriva hit av varenda ridpass och träning skulle detta vara långt från intressant (tror jag) Så därför ska ni säga vad ni tycker, vill ni att jag ska skriva hit om olika ridövningar, mina ridpass & träning, eller något helt annat och speciellt inom ridsporten? Eller kanske lite både och?

Ska börja skriva hit MASSOR mera direkt jag får höra vad som låter intressant i era öron!😉 Så skriv under i kommentarboxen nudå!

Instagram: @clara.lindroos/@teamlindroos
Snapchat: @clara.lindroos
Facebook: Clara Lindroos

Likes

Comments

Diabolo W

Hej! Igår var vi på Anttis träning vid Isojärvi. Det var första gången jag var på hans träning, han hade jätte bra träning och är min favvo tränare!😉

Vi började med att komma bom hinder bom i galopp, som uppvärmning, inget extra, gick bra! Sen fortsatt vi att komma i trav och efter första hoppet galopp, att komma bomm, 1 steg rakuppstående och sen 2 steg till oxer. Det kom vi typ 5 gånger och sisra var bästa. Oxer låg som högst lite under 1m.

Sen kom vi ännu i galopp bom, hinder & oxer med 4 steg. Fjalle hade så kul så jag skulle komma lite lugnare, men ändå aktift, funkade också hur bra som helst!💞På min ig konto @teamlindroos hittar ni en videoklipp av gårdagens träning😻

Likes

Comments

Diabolo W

Hej! Bloggen har varit lite på lugnare sida, ska nu berätta lite hur veckan startade.

Måndag: Kom hem som vanligt klockan halv 4, åt & lagade läxor och gick till stallet där mellan 6. Jag skulle rida Fjalle, och det gjorde jag också, men var så fort tvungen att komma ner & longera istället, han hade så mycket energi, och var rädd lite allt, busade bara! I linan var han jätte pigg & busig, drog i väg och sånt.

Tisdag: Kom hem från skolan, hade huvudvärk och mådde i vissa fall lite dåligt. For int till stallet alls, så mamma skötte om Fjalle den dagen, lagade mat och borstade :D

Onsdag: Var med min kompis Vilma till stallet, gick först till bodet och köpa lite "mat" (godis :D) och sen gick vi till stallet, det var regnig dag, men det är tur att vi har manech! Skrittade ordentligt, ställde & böjde, gjorde "serpentiner" voltar osv. Sen travade & galopperade mycket, kom över bommar 🏆

- Sedan putsade jag och Vilma ALLA utrustning som jag hade vid stallet, tex. Sadel, (3) träns, stigläder, panssar & alla saker som var lädet, + att vi smörjade dom också💪


Torsdag: Idag ska jag först långera, sedan rida lätt, putsa lite mera 😉

Fredag: Ska på hoppträning till Storträsk (Isojärvi på finska) Som Antti Jauhiainen ska hålla, ska bli kul! Första hoppträning för honom💪 min träning är från 18:30-19.15) Mera på bloggen kommer imorgon!

Lördag & Söndag kommer min gamla tränare och hålla lektion & själv rida!Likes

Comments

Clara.L

Vad heter du? - Clara Lindroos

Hur lång är du? - c. 170cm

Vad kallas din häst för? - Fjalle

Favoritämne i skola? - Biologi & Geografi

Hur stor är din ponny/häst? - 153cm

Hårfärg? - Ljus med bruna slingor

Har du några andra djur än häst? - Ja

När fyller du? - 25.11

Ögonfärg? - Ljusblå

Tack!❤️

Instagram: @clara.lindroos // @teamlindroos
Snapchat: @clara.lindroos
Facebook: Clara Lindroos

Foto c. Nora Hansen

Likes

Comments