Hej! Härligt att skriva från stranden där det är lagom varmt och där vågorna låter och ännu solen skiner! Det är andra dagen vi är vid strandet, igår var den första dagen pga regn vi inte varit här före. Jag har ändast lyckats bränna min näsa men annars är allt väl toppen! Är redan lagom brun också, fast jag bara simmat och solbadat i två dagar :D

En av de bästa med resor är ju förståss värme, hav och coca cola under solen! Jag har simmat ganska mycket och det har kommit stora vågor, speciellt idag!! Blåser också ganska mycket, man får nog hålla i hatten!

Måndag: kom vi fram till Miami ca 16 tid och körde vi till Florida. Vi åt vid Chili's och köppte mat från Publix.

Tisdag: Var vi hos min moster och åt vid en jättegod taco ställe!

Onsdag: Var igen hos min moster för att kolla om vi skulle få biljetter till båten, men fick tyvärr inte.. Det östegnade hela dagen och vi var och shoppa.

Torsdag: Var vi igen vi strandet, det var ca 30 grader + så jättevarmt och skönt! Sen gick vi till en liten mall här nästan brevid oss.

Fredag (idag) : Är på stranden, annars planer ännu öppna för idag!

Om ni inte ännu har addat mig på snap så gör det, @clara.lindroos

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej! Idag ska jag passa på och skriva en lite annorlunda inlägg! Nämligen av Freejump stigbyglar som är väldigt populära!

Jag har Freejump Soft Up Pro i röd, paketet och på nätet ser den jag har mörkröd ut, men den är faktiskt helt ordentlig
röd!

Freejump är menad till hoppning, men kan dock användas till dressyr, men själv tycker jag att dom inte passar så bra när man rider dressyr.

Varför? Freejump är säkerhetstigbygel, om du ramlar av böjs yttre kant (som är då röd) så slipper din fot loss. Dessutom är dom väldigt fina och bekväma.

Är det värd att köpa? Ja! Fast dom har en ganska saltig pris har dom varit de bästa stigbyglarna!

Var köpte jag mina ifrån? Mina Freejump är köpta från Miljoona Hevonen, fjolårets FM tävlingar i Tuuri inom banhoppning. Men man får ju förstås beställt och från tex. Hööks.

Har jag varit nöjd? Jo! Somsagt har de varit bästa stigbyglar hittils. Har haft dom i cirka halft år och dom ser nästan oanvända ut när man tvättar dem! Freejump har hjälpt mig mycket! <3

Hurudan ryttare behöver Freejump? Som jag högre upp nämnde passar dom som bäst till hoppning. Dom har vassa "taggar eller piggar" vad man nu ska säga (:D) så får man superbra grepp! Dom brukar också säga att Freejump är bättre val än vanliga stigbyglar om man brukar få ont i knä :)



Hur många använder Freejump? Har ni varit nöjda?

Likes

Comments

Hello! Sitter just nu i flygplan, över Atlanten! Har ännu långa 2 timmar kvar.. har suttit här nu 6h, sovit, lyssnat på musik, läst & ätit. Egentligen har tiden gått ganska fort! Kommer antagligen att vara framme i Usa redan då jag publicerat denna inlägg eftersom jag inte har nätverk just nu.. igår kväll flög vi alltså från kronoby flygplats till Helsinki-Vanda flygplats. Sen sovde vi i Helsingfors en natt och idag på morgon flög vi från Helsingfors till Paris. Om jag minns rätt var vi framme i Paris på eftermiddag lokal tid. Så nu har vi suttit ganska länge från Paris påväg till Usa. Kommer att vara framme i Miami c. 16 lokal tid, och sen hyra bil och köra till Florida.

Kommer att komma ganska mycket bilder härifrån, man får så fina bilder på sommaren och annars! Kommer eventuellt att komma "vanliga" inlägg lite då och då.

Likes

Comments

Diabolo W, hoppning, Dressyr

Idag ska ni få se hur min stallskåp ser ut! Jag har inte nå annat att säga före att jag visar inte min stallskåp för att skryta, vill visa så att man kan få inspiration, och jag tycker att det är dock kul att få se hur andras skåp ser ut!😊

I min stallskåp har jag egentligen inte något onödigt, bara som jag använder dagligen eller nästan. Har tex. många par benskydd hemma som jag inte använder ofta, men dom jag använder finns vid stallet. Jag vill inte ha något onödigt i min skåp, det tar bara rum och man hittar inte saker så lätt.

Såhär ser "första" sidan ut:

På dörren hänger en svart metallkrok där det finns två luvor, mörkblå från Horze och röda från Tuuri, Miljoona Hevonen.

Så har jag min träns också i skåp, andra brukar ha i sadelkammare men tycker att det är lättare att ta tränset från skåpet.

Sen finns också martingal som jag ibland använder, (har inte denhär och hänga på denna bild) och nosgrimma & grimma och chambon vad jag långerar med. Sporrarna hänger också där varifrån man hittar och kan få dom lätt ifrån.

Har ett Stubben träns som jag köppte begagnad, den är ännu i väldigt fin skick! Sen har vi en matchande pannband med andra utrustning🐱

Hyllan högst uppe ser ut såhär. Där finns det bara ett par blåa benlindor, långeringslina, paddar att ha under benlindor och min Charles Owen sp8 ridhjälm i mörkblå som jag har alltid i dens egna påse.

En hylla ner har vi trälåda med magpulver, mjölksyrbakterie och Freejump låda där jag har andra dressyrstigbyglar i. Om ni undrar vad dendär pumpen är så ska jag tvätta munnen med det.

På vänstra sidan av hyllan har jag min klipper, använder den ju inte varje dag hehe men den har sin plats där😊

På högra sida ännu mera vitaminer, mediciner och andra produkter, ex. sårspray..

I mitten finns en mängd med svampar, och en Wintec/Bates svart järn, haha jag har inte äns Wintec sadel 😃..

En ner har jag alla mina schabrack. Jag har samlat ganska mycket på mörkblåa..

Hyllan lägst nere har jag mina "sommarstövlar" ett finare par, ryktlåda, där finns benskydd, borstar, liniment .. sen har jag västen ovanpå som jag anvönder i terräng och då vi hoppar.

Såhär ser skåpen ännu längre ifrån ut!

Sadel, stigbyglar, sadelgjord och annat har jag i sadelkammaren, där finns också mina vardagliga Mountain Horse stövlar, seriöst 10år gamla 😂..

Likes

Comments

Idag har Fjalle varit 1 år hos oss! Då han kom var han smal, dålig vårdad men nu har han fin päls samt man, och är dock inte smal längre❤ På en år har allt det här hänt, han är redan som en helt annan häst!

Bilder på höger sida är tagna 14.2.2016, då Fjalle kom. Han ser trött ut och att han aldrig skulle a fått mat..

Bilder på vänster är några veckor sedan tagna ❤

Bara 5 dagar tills vi åker iväg!

Likes

Comments

Diabolo W, hoppning

Andra inlägget för idag, duktiga jag :D

Som rubriken säger ska jag sälja min Kentaur hoppsadel, för den har nu blivit opassande.

Så alltså svart Kentaur hoppsadel, 17,5" med ganska stora knästöd, skön att sitta i! medium, använd cirka 3 månader och är i fint skick! 750€, kan även skicka på prov. Har inga extra bilder på sadlet, men om nån blir intresserad kan ni höra av er på email, ( clara.diabolo@outlook.com )

Likes

Comments

Diabolo W, hoppning, Dressyr

Godmorgon! Skriver denna blogginlägg nu från sängen, har nämligen sjuk hals o är förkyld..

Har just inte hunnit skriva hit någonting! Men iallafall veckosluten har jag tillbringat med kompisar! Egentligen skulle jag ha varit tvungen att läsa på prov men det har jag gjort typ varje dag förra vecka så det får väl bli av då! :D Min kompis som jag har varit med nu hela helgen var med hos stallet, hon tog sin ponny med till "min" stall så fick vi rida ilag, det var kul!

Nu har vi också hittat en ny sadel som passar, woop woop! Det är svårt att hitta en passande sadel åt en sån ekipage som jag och Fjalle för att.. jag har så långa ben och fjalle har kort rygg.. Han är inte smal längre men han har inte mycket muskler i framdelen, så hans rygg är så konstig :D

Men jag prövde sadeln första gången på dressyrträning i fredags, den var förståss bra.

I lördags red jag med min kompis i manege. Först lätt flatwork så han lyssnar på alla hjälpar o till sist tog vi några språng för att veta om sadeln var bra att hoppa med, för nästa dag skulle vi ha träning, han tog kraftiga och fina hopp, nöjd!

Igår var vi somsagt på hoppträning som gick inte nå bra.. jag tror att två träning under en helg är för mycket åt Fjalle. Han var till en början riktit framåtbjudande men sedan slocknade han, och när vi skulle hoppa tog han bara lata hopp och jag hängde med..

Vi kom först bommar i galopp och trav och sen studs, nåja helt ok väl. Efter det lade vi till en oxer på volt, sen fortsätta till in and out. Det höll vi på typ hela lektionen, sen senare hoppade vi trippel, Första gången tog han bra hopp över men andra gången blev det dålig plats, han var osäker så han visste inte om han skulle hoppa eller ej, och han hoppade rakt in i tripplet ( :D )

Han slog mulen i bommen och det var nära på att han skulle ha fallit eftersom han gick så lågt ner, men han klarade sig och jag föll inte ens av! Sen tog vi om och om igen tills vi fick hoppat den igen, han blev lite rädd så det tog ett par gånger innan han for över det igen :)

Sen till slut kom vi rättupstående på långsida, rida rakt före & efter. Det kom vi typ 90cm, inga problem heller, det var ju ganska små men..

En annan grej ännu, vi ska åka på resa till Usa på söndag! (Egentligen först på måndag men)

Vi ska träffa våra släktingar i Usa, florida. Vi brukar vara där typ varje vinter :D så en bekant rider fjalle så länge vi är borta!

Veckan kommer att ta sig fort tror jag, ska skriva dom sista tre prov innan vi åker i väg. Sen är det ändå ganska mycket att göra båda hemma och i stallet :)

Bilder som jag har använt under denna inlägg är antingen gamla eller inte mina ( förutom där vi faller på trippel är tagen igår) resten av bilderna har blivi tagna i somras typ :)

Likes

Comments

hoppning, Diabolo W

Hej! Igår var jag och Fjalle på hoppträning igen!
Min andra tränare skulle ha kommit och träna oss från Östra Finland men Fjalle var just då inte i sån skick att vi skulle ha kunna fara på det. Som jag har nämnt här nu ett par gånger har Fjalle haft lite problem med magen men vi har löst det!

Nu äter han annorlunda mat än före så magen hålls i bra skick och så äter han några bra magpulver, bilden nedan!

Men iallafall hade vi hoppträning för min andra tränare från samma stall som jag, så det är lätt för henne att hålla hoppträning för mig i princip när som helst.

Vi kom till en början travbommar på mittlinje från båda varven, sen började vi hoppa.

Vi skulle hoppa samma hinder som var på mittlinje, från ända till ända och mening var att RIDA ännu efter hindret! Det kom vi först så att det funkade, i båda varv, från 40-80cm.

Sen kom vi ännu samma hinder, men nu skulle vi komma det snett. Från hörn hoppa snett hinder och till hörn efter, var lite problem att få honom till hörn efter hinder men lyckades nog sen!

Sen var Fjalle lite lat så vi galopperade så fort runt manegen så det blev till skengalopp haha :D efter det var han hur pigg som helst!

Sen ännu samma övning som i början, komma från ända till hinder och rida allt till slut. Hinder låg på 80-100cm och jätte fina språng tog han när det gällde lite högre! Platsen var inte alltid som bäst, men även det hoppade han hur fint som helst utan rivning eller vägring!

Vi hoppar ungefär en gång i vecka ordentligt eller på träning och andra dagar flatwork/terräng/bommar osv. Nu har vi hoppat så mycket nu med Fjalle och vi har fått testa att smaka på högre höjder, alltid lika fin häst!<3

En liten uppvärmningshinder!

En av de magpulver som Fjalle äter, dom är helt bäst! :)

Likes

Comments

Dressyr, Diabolo W, hoppning

C-märkens dressyrprogram, foto Nora Hansen

Foto: Nora Hansen

Foto Henrietta.

Hoppbild: Nora Hansen
Dressyrbild: Vilma

Denhär bilden är tagen efter en väldigt bra hoppträning ifjol!

Efter Kirsi Hagner dressyrträning

Hade inget annat att bjuda på så det får duga med färggranna bilder från förra sommar :)

Likes

Comments

Likes

Comments