Nu sitter jag i bilen påväg mot hoppträning! Träningen behålls av min hemtränare Johanna. Johanna är så sjukt bra! Somsagt denna veckas lördag blir det hopptävling vid Storträsk stall och jag ska hoppa 60 & 80 cm. Vilma kommer troligen med som hästskötar!

Fjalle blev riden igår på plan (igen hehe..) och han var sjukt fin och pigg! Sjukt känslig hela tiden som bara var bra!

Imorgon ska vi på dressyrträning för Susanna Kupari, hon är också såå bra! Träningen börjar klockan 14.00 och min skola slutar 15.00 så får fara tidigare!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Det har varit ganska tyst här nu då jag är på resa till usa. Det är riktigt varmt och skönt! Vi kommer hem 31.7 och Powerpark Horse Show är alltså 2.8. Jag startar endast 70cm som är första klassen på hela tävlingsveckan och också min och Fjalles första tävling tilsammans!! Fjalle har alltså haft nu en veckas ridpaus, bara fått vila och återhämta sig efter alla tuffa träningar osv. Från och med 25.7 ska han ridas och förberedas på tävling, min snälla & duktiga kompis rider honom!


Lite dåligt att komma hem just precis en dag före tävling, hinner alltså till stallet först 1.8 :D men klassen är låg och om jag rider och litar på hästen & mig själv så ska det nog gå bra. Målet är att få en jämn och fin bana samt felfri.


Passion 🌟 (C) Sofia Ravald

Likes

Comments

Hej!! Vi ska på måndagen 17.7 till Usa på semester och träffa våra släktingar, min syster osv.. Vi kommer hem 31.7 så vi är borta 2 veckor. En vecka får Fjalle vara på bete och nästa vecka blir han sen riden, för vi har tävlingar sen i augusti. Mera av det sen!

Nu är det söndag 16.7 och har inte ens börjat packa :D men jag hinner nog..

Igår var vi på Anna-Julia Kontios träning som int gick så bra. Fjalle var aning slö och det kom mycket ryttarmiss. Planen var också litet och det var svårt att galoppera fram.

Vi hade en jättelång uppvärming, ca halva lektionen. Som var allt för mycket åt Fjalle..
men uppvärming gick väl ganska bra ändå.
Annars kom det några bra språng men banan var hela mitt fel. Hästen försöker alltid sitt bästa!! Men jag är aning lång för Fjalle ..

Så nu kommer knappast inga hästbilder till bloggen under 2 veckor :)

Likes

Comments

Igår kom vi hem ganska sent från Storträsk stall, efter att ha varit där i 3 dagar på (hopp) träningsläger. Fjalle har varit super fin alla dagar, dock lite miss från ryttaren men den hästen alltså, försökte sitt bästa hela tiden!

På onsdag kom vi fram klockan 1 och Fjalle fick alltså en egen box, i en liten mysig stall. Han var inte alls stressad eller nå, helt som han är på hemmastallet! Vår första ridpass började klockan halv 2, så fick lite bråttom som vanligt :P

Första passen var alltid lättare, och den andra hoppadd vi mer, så hästarna orkade. Onsdag första pass arbetade vi mycket bommar och till slut kom vi lite kavaletti övningar. Fjalle kändes helt bra då!

Onsdag eftermiddag, ca kl 5 gick vi och rida igen, denna gång mera hinder. Minns inte exakt hurdana övningar vi kom, men några kortare snuttar av banan, linje, och att rida rakt. Fjalle var då riktigt bra!

Torsdag förmiddag; igen arbete på kavaletti och bommar, och sen några mindre språng i slutet. Fjalle var inte lika bra här, lite stel och aning lat.

Torsdag eftermiddag blev då lite kortare bana, linje, vattenmatta och andra övningar.. Vattenmatta har Fjalle alldrig tittat på, så det är lätt. Inget speciellt med det, kom nästan samma som i morse men hinderna var större. Jag tyckte att han hade riktogt bra flyt här på galoppen, och då han hoppade så hoppade han ordentligt! Denhär passen var bäst av alla!


Fredag: (bara en längre pass) var det bana. I början lite delar av banan som gick så super, pigg häst som hoppade bra. Sen var det dags för bana, kom en ca. 85cm bana med gansla många stopp.. han var bara så trött. Men galoppen var jag super nöjd över, och vi slapp nog över alla hinder med bra flyt över till slut. Jag var ganska nöjd ändå, oavsett stoppen, som var också mitt fel... banan hade 11 hinder och den kom jag nästan 2 gånger, får vara nöjd att min häst var så duktig <3 och andra dagar har det varit kallt och regnat, medan på fredag var det sol och +20.

Ännu som plus till alla dessa träningar hade vi teori, så en mycket lärorikt läger har det varit och samt nya kompisar!

Likes

Comments

Idag kör vi ännu en till inlägg med mycket bilder! Fick bilderna först igår, fast dom är tagna för 1 år sen.

Alla bilder tagna av: Sofia Ravald

Den dagen hoppade jag linje, med 13m tror jag. Det var lite grå väder och regnade, och Fjalle var helt okej då.

Gillar denhär bilden lite extra mycket!

Jag kommer ihåg att här fick vi låna en hoppsadel, en Kieffer D1 om jag helt rätt minns. Den var lite bred, men Fjalles egna sadel passade inte då heller på honom, så vi har byt sadel tre gånger!

Instagram: @clara.lindroos/@teamclaralindroos
Snapchat: @clara.lindroos

Likes

Comments

Åhh vad jag är kär i min nya träns!😍 Alltså, jag köpte egentligen inte tränset, utan jag fick i byte mot vår gamla sadel. Tränset är köppt begagnad, men var oanvänd.

Först trodde jag att full hade varit för stor men jag tänkte on den är för stor kan jag sälja vidare, eller prova laga det mindre. Men jag tycker att psos är ganska liten i storlek. Fjalle brukar ha cob, tränset var full och helt passlig.

Tränset är alltså svart, på nosgrimman har den lite "glänsande" läder. Nackstycken är väldigt bred som jag tycker om! Coolaste är väl att om man vill byta pannband (om man har två psos pannband då) så kan man ändast öppna knapparna på sidan, behöver inte öppna hela tränset vilket är supersmart!

Sen fick Fjalle nytt regntäcke också, rain buster utan foder. Rain buster är också väldigt bra, hålls torrt inne! Jag köpte också nya ridbyxor, i färgen grå från Back2Back. Jätte bekväma är dom! Från @ratsastuskauppa.fi , gå in och kika!

Sen en riktig basic grimma och grimskaft, färg lila (matchar täck) han behövde verkligen en ny grimma, hittade på rea!

Imorgon blir det terrängtur och Fjalle får plaska lite.


Bild från dagens dressyrpass, gick väldigt bra och Fjalle lyssnade hela tiden!

Back2Back ridbyxor :)

Så ser tränset ut, helt in love!😍

Och så ser den ut på Fjalle! Tycker att dom passar faktiskt väldigt bra på honom!

Instagram: @clara.lindroos / @teamclaralindroos
Snapchat: @clara.lindroos

Likes

Comments

Idag så fick Vilma rida Fjalle, jag red först och kom lite kavaletti. Sen red Vilma Fjalle och Fjalle hade varit bra! Jag gjorde en snabb uppvärmning med serpentinsbågar, voltar alltså basic.. sen började det ösregna men gick ändå lika fort om som den kom :P

Fjalle var ganska pigg och glad, som e bara bra! Efter att båda hade ridit, tog ungefär 1h och 20min? Så gick vi ut på vägen för att ta bilder, av Vilma och Fjalle då :DHan fick verkligen mycket morötter idag, älskade häst <3

Likes

Comments

Det har gått en stund senast jag skrev..

Vi har med Fjalle varit på träningar lite här och där, och denna sommar ska vi starta några 80cm klasser.

Nu ska jag igen börja uppdatera regelbundet, träning, tävling och andra stallsysslor.

Fjalle är nu på bete, vi har någon träning minst 1 gång i veckan. Sen har han en vilodag också, och varierad träning så han hinner återhämta krafterna, bl.a terräng, rida på lindan, longera, och hårdträning, hoppning, dressyr annat :)

Alla bilder har Jenni Långsved tagit, stor tack till henne!

5-7.7 har jag och Fjalle Talent-läger! (Hoppning) är väldigt taggad eftersom det är en stor och bra plan och en stall Fjalle får övernatta i :)

Instagram: @clara.lindroos & @teamclaralindroos
Snapchat: @clara.lindroos

Likes

Comments