Hej! Dålig uppdatering här igen.. Har varit mycket de senaste dagarna, idag och igår har vi varit på Teppos träningar! Har gått riktigt bra, PR och Tossan har skött sig bra. Igår tränade vi mest på lydnaden, 2 linjen efter varandra, trav - och galoppbommar, studs o.s.v. Medan vi idag hoppade mer bana. Ritchie var på hugget idag och gjorde allting riktigt fint! Tossan likaså men finns ännu mycket jag själv måste träna på. Men två riktigt bra och lärorika träningsdagar! Tycker Teppo är en väldigt kunnig och bra tränare!

Tack till Nora som skött hästarna där hemma :)​

Likes

Comments

Hej! Idag reds Fia och PR. Ritchie var sjukt fin! Mycket uppgifter i skritt och trav. Lyssnade fint och var frammåt. Fia reds barbacka, har fått som läxa att rida mycket utan stigbyglar så passade bra därför också! Bra övning åt balansen!
De två kommande dagarna kommer PR få två välförtjänta vilodagar eftersom han haft mycket träningar nu, sen blir det åter regionträningar till helgen. Förutom PR kommer Tossan också med denhär gången!

Längtar till sommaren lite extra nu!

Likes

Comments

Hej! Igår var det andra träningsdagen för Janne. Det blev lite mer "tävlingsinriktat". Hoppade lite uppvärmningshinder och en bana, som till sist hoppades på önskad höjd (100cm för vår del). Ritchie var fin, ett par stopp när jag red lite väl lugnt och oeffektivt, och Ritchie blev lite väl bekväm. Annars en bra träningshelg!
Dethär som Janne sade om Ritchie passar in perfekt! :D

Han är en jättefin och duktig ponny och han vet om det själv också och därför kan han ibland bli lite bekväm Haha :D

Blev också intervjuad i lördags och ni hittar intervjun HÄR, spola fram till ca. 12:30 så hör ni lite av mig :)

Efter träningen red jag Fia en snabb tur i terrängen!
Idag red jag Tossan och Fia medan Malin red lugntare på PR. Både Fia och Tossan var riktigt fina! Red och jumppade lätt på planen.

Likes

Comments

Dagen har gått i ett rus och nu är vi påväg hem efter en lång med rolig dag!
Dagen började med träningar för Janne, PR var som sagt med och han fick en guldstjärna! Riktigt duktig, det mesta gick som klockan. Mycket grundsaker på lägre höjder. Hoppade sen en låg men teknisk bana som kändes riktigt enkelt och roligt!
Jag tror att Janne gillade oss som ekipage också!

Radion var också där och jag blev intervjuad! Kan meddela sen när intervjun kommer på Arenan!

På kvällen blev det föreläsning! Väldigt intressant och rolig föreläsning. Temat var "Erfarenheter från OS samt träning för hållbarhet och resultat" Riktigt nöjd över dagen iaf och hoppas på en lika bra dag imorron!

Likes

Comments

Go'kväll, helgen är inledd och blir en träningsfull helg! Jan Jönsson kommer hålla träningar och en föreläsning, Ritchie utvald eftersom Fia har varit styv efter vaccinet. (dock inte nu mera) Kommer bli riktigt kul!
Red Fia och PR idag, såpass mycket det går... Det är ojämnt, skarpt och isigt så inget bra före! Försökte iallafall böja dem, göra öppna och skänkelvikningar längs vägen.

Min gamla b-ponny Tally<3
Bild av Nike Hansen.

Snart börjar tävlingssäsongen igen! Gissar på att första tävlingen blir andra veckan i mars. Ännu en bit dit men tiden går väl som normalt fort ;)

Likes

Comments

View tracker

Hej igen! Blev en sen kväll igen med hästarna, idag var det ponnyernas tur att hoppa. Bra träningar och ponnyerna var duktiga, tycker dessvärre att jag inte var det :P
Ritchie var riktigt fin på uppvärmninen, gjorde allt bra och var värsta drömponnyn! Fia gjorde det bättre än jag trodde, hon var lugn och ridbar.
Vi började hoppa smått och höjde varefter, till sist hoppade vi en kort bana, med ritchie hoppade vi runt 90+ och en lite högre oxer. Oxern var svår eftersom den kom rakt ur sväng, och man hann rakställa max. 1-2 språng före hindret. Inte min favorit :D
Gick iallafall bra, Fia hoppade jättefint, hittade åter lite nya knappar på henne!

Likes

Comments

Idag stod hoppträning på schemat med Tossan! Tossan var riktigt fin, väldigt pigg och lite bockig mellan varven. Hon galopperade bra med bakbenen under sig och var i bra paket! Riktigt duktigt!
Kom mycket grundsaker med bommar till en början, tossan samlade sig riktigt bra! Gjorde allting fint fint!
På slutet hoppade vi en kort bana, en linje på sex galopp sen till en oxer och slutligen ett lågt räcke på volt. Tossan hoppade bra, höjde sen oxrarna till 105-110 som hon gjorde enkelt! Själv måste jag få mer is i magen, är svårt att bara vänta till ett hinder om man inte ser avståndet speciellt när hindren börjar ligga på lite högre höjder :D

Imorgon blir det Fia och Ritchies tur!

Likes

Comments

Ny header som ni kanske sett? :) Är ganska nöjd, tyvärr ändras storleken på headern på telefonen. Men hursomhelst så kom jag nyss hem från stallet, red PR och Tossan idag medan Malin red Fia igen. Har ridit Tossan de två senaste dagarna medan Malin har checkat Fia. Båda var duktiga idag, Tossan kommer med imorgon på hoppträning! Blir årets första hoppträning efter en liten vila! Kommer bli grymt

Likes

Comments

Hej igen! I torsdags vaccinerades hästarna och de har tagit det ganska lugnt. Fia är väldigt känslig mot att vaccineras och hon blir varje gång lika styv. Så med henne jobbas det mest på att böja och försöka få henne mjuk igen.
Med PR tränade jag igår mest i trav, mycket på mindre volter och halter.

Bilderna är tagna av duktiga Nike!

Nästa vecka kommer det bli mycket träningar!
På onsdag ska Tossan hoppas och på torsdag Ritchie & Fia, PR ska checkas lätt inför helgens träningar för Jan Jönsson! Janne kommer på samma gång också hålla föreläsning.

Likes

Comments

Idag tänkte jag gå igenom Fias mål för förra året!

Rutin i 80 & 90cm Här hemma hoppade hon 90cm hur lätt som helst, men hon behövde ännu få tävlingsrutin i början av året, Fia hade ändå inte tävlat förut.
Ju mer man tävlade med henne desto bättre började det gå. Nu är 80&90cm inga problem.

55% + i LB Vi hade inga höga mål med henne i dressyren men på de två programmen vi ridit har hon haft 59% (+ en LC vi fick runt 64%)

1m senast i september Fia har hoppat flera metersbanor! Både de som varit riktigt bra och de som varit sämre.

Powercup Vi deltog inte i powercupen, delvist för att hoppningen endast var 70cm och deltävlingarna var väldigt långt bort. Istället blev det fälttävlan!

Pikkuponicup Vi hade samma mål med Ritchie och jag skrev där att inte målet blev av. Vi var endast på första deltävlingen.

bilderna är från första veckan tsm & denhär sommaren.

Eftersom jag började rida Tossan först i maj/juni så lade vi inte upp några mål för henne. Men dethär årets mål och planer är preliminärt fastspikade för alla tre. Kommer upp på bloggen så snabbt som möjligt!

Likes

Comments