I går blev det hoppträning med Tossan, och nu har jag åter en hel del att träna på! Men det är väl bara positivt? :)
Saken är den att jag inte alls får ha tryck på henne  och att hålla rytmen hela vägen , enkelt eller hur!? or not..:D

I helg blir det tävlingar, vi hade redan anmält PR och Fia men tyvärr har Fia nu sparkat sig i hagen och fått ett svullet ben... Finns inte så mycket mer vi kan göra än att låta henne vara oriden och kyla benen, minst 3g/dag och ca 20min. Svullnaden har redan gått ner ordentligt vilket är positivt!
Istället kommer Tossan med! Ritchie kommer gå 90cm och 100cm, deltävlingar i pikkuponicup och ponicup! Tossan 110 och 115! :) Mest för träningsskull, eftersom problemen kommer mest fram på de lite högre höjden.

Idag har hästarna fått nya racerskor ;)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Ett år har gått något otroligt snabbt!? Jag har inte firat dagen precis men ett lotteri finns ute på min insta teamlinaf där du kan vinna en väska för benlindor, över 2kg burk med hästgodis och 3 st handdukar från Ratsastuskauppa.fi! Alla regler hittas under inlägget.

3 favoriter från deras outlet just nu! Hur fina grejer?!

Här är de saker du kan vinna!

Likes

Comments

Blev en lite längre helg igen! Alla dagar har utnyttjats på bästa sätt med träningar och tävling :)
I lördags och söndags var det regionträningar för Anu, två bra träningsdagar med fokus på öppnor, slutor, skänkelvikningar och att få dem flyttade för skänkeln.
I lördags var vi även till Horse-ess från morgonen, de firade 15 års jubileum så vi checkade in lite hästgrejer ;) Med oss hem fick vi en väldigt billig reflexjacka, tyglar från ps of sweden, stigläder till dressyrsadeln, benlindor, bättre grimmor att använda vid tävling & träning.

I dag klubbtävlingar i Jakobstad på schemat! Fia gick 90&100cm och Tossan 100&110cm.
Supernöjd över hästarna! Båda två hoppade fint & försiktigt och hjälpte ryttaren mellan varven ;)
Fia hoppade bra i 90cm förutom att ryttaren var lite slarvig till tvåan och Fia visste inte riktigt vart hon var påväg... Onödig miss :P
I 1m hoppade hon super! Nollade och vann klassen :) Kul!!
Tossan hoppade också bra! I 1m hoppade hon nolla, dock inte 100% nöjd över min insats men Tossan kändes 👌
Enligt mig gick sen 110 debuten bättre. En bom, blev lite stressigt i svängen och sen kom vi aningen nära. Men annars jättenöjd!
Good day (:

Likes

Comments

Godmorgon! Här snöar det för fullt... suck. Tyvärr fick vi avboka gårdagens utomhusträningar, men om de blir bättre under dan så drar vi dem ikväll istället!
Med kommer Fia & Tossan och så ska jag även rida Deli. Deli är en storhäst som jag planerat ska träna och tävla lite under sommaren! Nu när jag bytt förening till NHV  så ska jag förmodligen rida lite av stallets hästar nusomdå under sommaren.
Det blir kul!
Deli red jag också i tisdags, hon var riktigt trevlig att rida! Väldigt simpel och gjorde som man sa. Vi kom lite serpentiner och voltar till en början, sen kom vi fyra bommar på volt som gick riktigt bra! Till sist hoppade vi en kombination. Hon hoppade väldigt enkelt och kunde bra komma lite närmre eller längre ifrån.

Blev inga bilder i tisdags så bjuder en av Fia!

PS. Det blir snart ett lotteri på min instagram så stay tuned! ;)

Likes

Comments

Eftersom det inte kom ett enda inlägg förra veckan får ni ett helt veckoinlägg 😜

Måndag
Tossan debuterade på dressyrbanorna och jag debuterade LA! Klassen var juniorernas hallmästerskap, det blev ett par missar som drog ner poängen men jag är väldigt nöjd! Slutade på 61,3%, bra start för mig och Tossan :)
Dagens minus var att Ritchie hade fått ett sår på höger framben, blev lite svullet men efter kylning och betadin-kur var det bra åter på tisdagen.

Onsdag
Veckans andra gång att åka till NURK, denhär gången årets första terrängträning. Blev bara Fia som kom med denhär gången.
Fia var jätteduktig och hoppade allting lätt.
Hoppas på att de snart blir aktuellt med utomhusträningar ;)

Lördag
i lördags blev det hopptävling i Myrkky! Båda klasserna var stilbedömningar och deltävlingar i pikkuponicup och ponicup.
90cm pp cup
Fia hoppade felfritt, bra och var väldigt jämn. 24,5/40 poäng och det blev en överraskande tredje placering.
PR hoppade också bra, inte lika jämn som Fia, men 23/40 poäng blev en sjätte plats. Så båda ponnyerna fick poäng i cupen.
100cm p cup
Fia gjorde sin första godkända 1m bana, ett stopp som var mitt fel, tyvärr drog det ner poängen men ändå 6.3/10 (annorlunda bedömning) Fia blev elfte i klassen och fick 8 poäng i själva cupen.
PR rev första och så blev det ett stopp på trean... ändå 6.5 och nionde plats!

Bilder från veckan :D

Likes

Comments

En lång tävlingsdag lider mot sitt slut och jag är helt nöjd.. Tossan gjorde en 0-0 bana i dagens första klass, 90cm. Mycket lugnare in på banan än på uppvärmningen men hoppade bra. Räckte till en 14:de placering. I metersklassen som var en clearround klass rev hon ett hinder. Blev lite lång, hon var väldigt framåt hela banan men ändå ganska bra på bakbenen.
Ritchie rev en i 100cm klassen, kom nära till ett rättuppstående. Jag skulle ha behövt ta en extra halvhalt i svängen. Annars helt ok bana, aningen lång kanske..
Debuten i 110cm blev ingen succé. Rev ettan och tvåan, återigen lite lång. Sen blev det en stor ryttarmiss på en linje och strax efteråt också.. Inte alls nöjd, men om man ska säga något bra så tyckte jag ändå inte att 110 kändes högt eller för svårt på något sätt.

Vi fortsätter att träna!
Nästa helg ska ponnyerna på hopptävling i Myrkky men före det dressyrmästerskap med Tossan!

Likes

Comments

Hej! Sitter nu i bilen påväg mot Ypäjä i ett väldigt varierande väderlag. Vi har bara runt en timma kvar tills vi är framme. Väl framme ska vi först packa upp och sen går vi en liten länk med hästarna. Viktigt att hästarna får röra på benen, speciellt efter en sånhär lång resa! Lika viktigt är de att de blir ridna dan före eller dagen man åker om man åker så pass sent! Sen blir det kvällsmat för häst och människa :)
Imorgon startar Tossan först, 90cm. Sen hoppar PR sin öppna 1m klass, Tossans unghästklass 1m och sist PR ponnyklassen på 110cm. Blir också vår 110cm debut. Taggad!!

En bild från sommatens tävlingar i just Ypäjä! Helt fantastiskt att få tävla på sånahär fina hästanläggningar!

I måndags hoppcheckades hästarna, båda kändes fina. Kom först några små studs på medellinjen som vi sen ändrade till en kombination, med två böjda linjen utåt.

Likes

Comments

bilderna är tagna från ryttarinspiration

Ikväll blir det träningar med Tossan och PR!! :D

Likes

Comments

Hej igen! I onsdags blev det hoppträningar för Tossan och PR. Hade inga speciella övningar, men tog några språng på en oxer, rättuppstående och en kombination.
Tossan hoppade bra, koncentrerade mest på att hitta en bra galopp. Aktiv men väntande.
Med Ritchie samma sak, han var riktigt duktig och hoppade enkelt och bra!
På måndag ska vi hoppa med dehär två igen, och sen på torsdag åker vi ner till Ypäjä för att tävla på fredagen! Det ska bli jättekul!
PR startar 100cm och ponnyklassen som är 110, Tossan startar unghästklasserna 100cm och 110cm.

Söta Fia <3
Idag blir det lite dressyr åt Tossan och Fia, medan Ritchie får gå i terräng.

Likes

Comments

Fortfarande lite trött efter gårdagens tävlingar, brukar inte vara såhär trött men blev ju uppväckning lite före 4 så...
Hästarna kändes bra idag, PR var mjuk och fin, red inte så länge men allt funkade riktigt bra. Fia reds i terrängen, mycket övergångar galopp - skritt. Sist Tossan som hade samlat på sig lite överloppsenergi efter gårdagens vila och en ganska lätt vecka.. Men hon rörde sig bra och gjorde fina öppnor och skänkelvikningar.

Nu på kvällssidan gick vi en snabb sväng till stan, besökte också ratsastuskauppa där vi fyndade lite saker. Super ställe verkligen!
Nu ska jag försöka hålla mig vaken till världcups hoppningen! 😜

Likes

Comments