Eftersom det inte kom ett enda inlägg förra veckan får ni ett helt veckoinlägg 😜

Måndag
Tossan debuterade på dressyrbanorna och jag debuterade LA! Klassen var juniorernas hallmästerskap, det blev ett par missar som drog ner poängen men jag är väldigt nöjd! Slutade på 61,3%, bra start för mig och Tossan :)
Dagens minus var att Ritchie hade fått ett sår på höger framben, blev lite svullet men efter kylning och betadin-kur var det bra åter på tisdagen.

Onsdag
Veckans andra gång att åka till NURK, denhär gången årets första terrängträning. Blev bara Fia som kom med denhär gången.
Fia var jätteduktig och hoppade allting lätt.
Hoppas på att de snart blir aktuellt med utomhusträningar ;)

Lördag
i lördags blev det hopptävling i Myrkky! Båda klasserna var stilbedömningar och deltävlingar i pikkuponicup och ponicup.
90cm pp cup
Fia hoppade felfritt, bra och var väldigt jämn. 24,5/40 poäng och det blev en överraskande tredje placering.
PR hoppade också bra, inte lika jämn som Fia, men 23/40 poäng blev en sjätte plats. Så båda ponnyerna fick poäng i cupen.
100cm p cup
Fia gjorde sin första godkända 1m bana, ett stopp som var mitt fel, tyvärr drog det ner poängen men ändå 6.3/10 (annorlunda bedömning) Fia blev elfte i klassen och fick 8 poäng i själva cupen.
PR rev första och så blev det ett stopp på trean... ändå 6.5 och nionde plats!

Bilder från veckan :D

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

En lång tävlingsdag lider mot sitt slut och jag är helt nöjd.. Tossan gjorde en 0-0 bana i dagens första klass, 90cm. Mycket lugnare in på banan än på uppvärmningen men hoppade bra. Räckte till en 14:de placering. I metersklassen som var en clearround klass rev hon ett hinder. Blev lite lång, hon var väldigt framåt hela banan men ändå ganska bra på bakbenen.
Ritchie rev en i 100cm klassen, kom nära till ett rättuppstående. Jag skulle ha behövt ta en extra halvhalt i svängen. Annars helt ok bana, aningen lång kanske..
Debuten i 110cm blev ingen succé. Rev ettan och tvåan, återigen lite lång. Sen blev det en stor ryttarmiss på en linje och strax efteråt också.. Inte alls nöjd, men om man ska säga något bra så tyckte jag ändå inte att 110 kändes högt eller för svårt på något sätt.

Vi fortsätter att träna!
Nästa helg ska ponnyerna på hopptävling i Myrkky men före det dressyrmästerskap med Tossan!

Likes

Comments

Hej! Sitter nu i bilen påväg mot Ypäjä i ett väldigt varierande väderlag. Vi har bara runt en timma kvar tills vi är framme. Väl framme ska vi först packa upp och sen går vi en liten länk med hästarna. Viktigt att hästarna får röra på benen, speciellt efter en sånhär lång resa! Lika viktigt är de att de blir ridna dan före eller dagen man åker om man åker så pass sent! Sen blir det kvällsmat för häst och människa :)
Imorgon startar Tossan först, 90cm. Sen hoppar PR sin öppna 1m klass, Tossans unghästklass 1m och sist PR ponnyklassen på 110cm. Blir också vår 110cm debut. Taggad!!

En bild från sommatens tävlingar i just Ypäjä! Helt fantastiskt att få tävla på sånahär fina hästanläggningar!

I måndags hoppcheckades hästarna, båda kändes fina. Kom först några små studs på medellinjen som vi sen ändrade till en kombination, med två böjda linjen utåt.

Likes

Comments

bilderna är tagna från ryttarinspiration

Ikväll blir det träningar med Tossan och PR!! :D

Likes

Comments

Hej igen! I onsdags blev det hoppträningar för Tossan och PR. Hade inga speciella övningar, men tog några språng på en oxer, rättuppstående och en kombination.
Tossan hoppade bra, koncentrerade mest på att hitta en bra galopp. Aktiv men väntande.
Med Ritchie samma sak, han var riktigt duktig och hoppade enkelt och bra!
På måndag ska vi hoppa med dehär två igen, och sen på torsdag åker vi ner till Ypäjä för att tävla på fredagen! Det ska bli jättekul!
PR startar 100cm och ponnyklassen som är 110, Tossan startar unghästklasserna 100cm och 110cm.

Söta Fia <3
Idag blir det lite dressyr åt Tossan och Fia, medan Ritchie får gå i terräng.

Likes

Comments

Fortfarande lite trött efter gårdagens tävlingar, brukar inte vara såhär trött men blev ju uppväckning lite före 4 så...
Hästarna kändes bra idag, PR var mjuk och fin, red inte så länge men allt funkade riktigt bra. Fia reds i terrängen, mycket övergångar galopp - skritt. Sist Tossan som hade samlat på sig lite överloppsenergi efter gårdagens vila och en ganska lätt vecka.. Men hon rörde sig bra och gjorde fina öppnor och skänkelvikningar.

Nu på kvällssidan gick vi en snabb sväng till stan, besökte också ratsastuskauppa där vi fyndade lite saker. Super ställe verkligen!
Nu ska jag försöka hålla mig vaken till världcups hoppningen! 😜

Likes

Comments

Senaste tiden har det inte varit så aktivt här, endast några tävlingsinlägg.. Får skärpa mig och börja uppdatera som normalt igen!

Idag har det varit ponnyernas regionmästerskap i dressyr och båda ponnyerna deltog. Det gick förvånansvärt bra och PR tog tillochmed en bronsmedalj!! Det var väldigt oväntat, målet var bara att få lugna och jämna rundor med över 60%.

Ritchie var fin, jämn och avslappnad och det räckte till en bronsplats/tredje plats! Procentmässigt blev det 63.2%

Fia var också fin! Riktigt nöjd över trav delen men vi fortsätter att jobba på galoppdelen. 59,9% men väldigt nöjd över henne och domarna gav fina kommentarer.

Fina hästar och super tränare och hästskötare :D

Likes

Comments

Söndagen blev en succe, 3 helt bra banor och en guldmedalj!
Ritchie startade först i 90cm av 74 startande. 90cm var också österbottens regionmästerskap för ponnyer.
Som första ut gjorde vi en super runda och höll ledningen rakt igenom, till min stora förvåning :D
Så PR nappade en till guldmedalj och vinsten i själva klassen också! Vinnartäcke, blommor, medalj och rosetter utdelades.

Tossan var väldigt spänd i 90cm, inte så värst bra bana men 0 i grunden och ett ner i omhoppningen.
Hon var mycket bättre i 100cm och hoppade riktigt bra. Tyvärr ett pet i omhoppningen. Men jag är ändå riktigt nöjd.

PR hoppade bra i 100cm, räddade mig på ettan kan man säga :p Sen blev det lite bättre flyt, dock 2 ner i omhoppningen på två räcken.

Likes

Comments

Hej igen! Tiden har flugit iväg och det har inte blivit så många inlägg på sistone...
Under dehär dagarna så har jag inte gjort så mycket annat än varit i stallet, men en stadsresa har vi hunnit med.
Igår hade jag dressyrträningar med Fia som funkade bra efter en lite kämpig uppvärmning. Men hon var riktigt fin och jämn! Nästa helg blir det dressyrtävlingar för henne och PR!
Idag var det hoppträningar på schemat! PR och Tossan checkades inför helgens regionmästerskap.
Tossan hoppade väldigt fint men jag red inte alls bra.. men det positiva är att hon hoppade super!
Hoppade en kortare bana på kanske 1m?
PR kändes riktigt bra! Det bästa var att han hade en sån positiv inställning och framåtbjudning. Det är det jag också jobbat med de senaste dagarna, att han är positiv och arbetsglad. Öser med beröm och godis och han känner sig som en kung!
Hoppade med honom två rundor en 80cm och en 90+. Gick som flytande vatten! Underlaget var ganska tungt och djupt så valde att inte hoppa så mycket och stort.

Oulu med Tossan 🔝

På söndag är det regionala tävlingar i Seinäjoki där jag startar 90 & 100cm med både Tossan och Ritchie.
90cm är ponnyernas regionmästerskap där jag deltar med PR och 100cm är juniorernas/childrens mästerskap.
Taggad!!!

Likes

Comments

Idag tillbringades dagen i Oulu med Tossan och Fia. 90 & 100cm stod på schemat!
Jag är ganska nöjd över dagen fastän resultaten kanske säger något annat.
I 90cm tog både varsin bom, Tossan kom lite långt över första på en böjd linje, hamnade i obalans p.g.a. korsgalopp vilket resulterade i att hon rev den andra på linjen.
Fia gjorde sitt bästa men kusken hade för lite galopp, det blev ett kråkhopp till en oxer vilket jag tar helt på mig...
100cm banorna gick också bra, Fia vägrade på en (mitt fel) och sen glömde jag sista hindret.. Sjukt irriterande eftersom det annars gick riktigt bra! Fia har utvecklats otroligt mycket och har fått mycket bättre självförtroende! Guldstjärna till henne!
Tossan hoppade också bättre, på två linjen blev det ett långt inhopp, efter långa hopp blir hon såklart själv lång och då är det svårt för henne att få upp benen till nästa hinder om inte jag får henne tillbaks före.

​Så två bommar för henne denhär gången. Nya möjligheter nästa helg;)

Likes

Comments