Fia fick arbeta ikväll! Blev konditionsträning nummer två inom en ganska kort tid, tungt tyckte Fia men verkade ändå ganska belåten efteråt ;) hon orkade ändå relativt bra! Nu får hon ta det lite lugntare kommande dagar, sen börjar vi förbereda oss inför powerpark! :D
PR och Tossan blev ridna tidigare och kändes bra!

nice väder och skitig ponny : D

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Alla bilder kommer från ryttarinspiration!

Likes

Comments

Vädret gör en påriktigt trött, speciellt när det hållt på såhär länge :P men nu är det iallafall helt okej! Har ridit alla som vanligt idag, PR hade dressyrträning för Malin, Fia galopptränat längs vägen och Tossan fick det lite lugntare.
Helt random bilder här under som jag bara ville lägga hit

såå fint med rypsåkrar!!

Ritchie ser inte helt övertygad ut :D

måste lägga hit denhär också! XD Inte den perfekta midsommarbilden, haha

Likes

Comments

Idag blir det en förmiddag i Seinäjoki med min mormor och morfar för att inhandla en hel del hästsaker. ;) mycket som behövs igen.
Efter det kommer jag åtminstone rida Tossan som tränade igår. Hästarna rids alltid efter (och före) träningar och tävlingar så de inte får träningsvärk. Jag rider dem oftast inte så hårt men oftast lite jumppa eller terrängtur.
Tossan var bra på träningen, vi hade två små språng och studs som vi bara rullade på över. Kommer jobba mycket på att stärka henne framöver.

På torsdag kommer min moster Emma en snabbvisit hem, väntar på att få träna för henne under helgen!

Likes

Comments

Sånahär superdagar behövs! Lördagens tävlingar gick super och resulterade i två medaljer! :D
Som tidigare sagt startade PR juniorernas, seniorernas och finskhästarnas sammanslagna mästerskap på 90cm och Fia ponnyernas och unghästarnas mästerskap på 80cm.
Båda kändes bra i dressyren, PR slutade på 61.8% och Fia på 63.1%. Båda programen var endast lätt C program.
Fortsatte sen med två felfria rundor i banhoppningen. Inget att klaga på, helt bra rundor!
Till sist terrängen, Fia var efter banhoppningen på en tredje plats och PR i ledning i mästerskapet!! Så lite press inför terrängen ;)
Men det slutade fintfint och två felfria rundor i terrängen också! :)
Mycket nöjd med dagen och även att jag kom ihåg alla olika banor ;)
PR tog vinst och blev trea i själva klassen som enda ponny! Fia steg till en silverplats och blev även tvåa i klassen. Nöjd över mina duktiga ponnysar!
Med Fia fick jag även stilpris och sen fick jag pris som bästa vetcheck uppvisaren eller vad man ska kalla det :,D

bilder från lördagen

tre sista bilderna tagna av Mick Granat

Grattis även till guldmedaljören Amanda och bronsmedaljörerna Siiri och Anni!

Likes

Comments

Aningen oaktiv.. menmen här kommer ett snabbt inlägg på vägen till NURK och fälttävlan ;)
De senaste dagarna har vi mest tränat, i onsdags Tossan på en lätt träning, kontroll, rytm och takt! Tossan funkade riktigt bra!
I torsdags ponnyernas tur, banhoppningsträng, märktes att det var länge sen sist :P jag var ringrostig och Fia lite osäker men hoppas fint! PR duktig också! Igår fortsatte vi med dressyr, vi tränade på dagens program. Kändes bra och är riktigt taggad nu!

Ni vet Nova och Deli som jag ridit under sommaren, de har nu blivit sålda. Hoppas de får de bra på de nya ställena.
Fina hästar, har varit roligt att jobba med dem under de senaste månaderna :)
Har tyvärr inga bilder

Likes

Comments

Inget slår varma sommarkvällar med grillat mat och trevligt sällskap <3

Hästarna har fått nya skor och fixade hovar idag! Duktiga hovslagaren Jyri Puusaari skor våra hästar.
PR reds lättare i terrängen idag, Fia dressyr och Tossan ett jumppapass.
Var även till Annas för att rida Nova, hon gör ständiga framsteg! Idag var formen mycket jämnare och hon kändes mjuk och avslappnad. Dukti häst :)

Likes

Comments

Jag fick tidigare frågan vad för en säkerhetsväst jag rider med.
Och just nu rider jag i hoppningen med en från Tipperary. Helt klart den smidigaste, bekvämaste västen någonsin. Dock så är den INTE godkänd på tävling i Sverige för under 18 åringar. I Finland är det andra regler och den är godkänd i hoppningen (tror att det finns en fälttävlansmodell också).
Åtminstone i Finland är det svårt att hitta västarna, jag har köpt min begagnad och den jag hade tidigare var min mosters gamla så vet inte var man kan hitta västen i hoppmodell.

Likes

Comments

Idag har ponnyerna ridits på åkern mer dressyrinriktat. Båda duktiga, med PR lekte jag runt lite med mycket övergångar, galoppombyten, öppnor o.s.v.
Tossan är ännu oriden, men åker en lättare tur på henne ikväll.

Hästarna är redan inne, ruskigt väder idag så de gick gärna in :)

Igår var vi med alla småttingar till Kvarnbacken på tävlingar! Roligt var det och alla fick rosetter från käpphästklassen och bom-20 klassen :)
Jag fick också tävla! :D de var inte planen men blev efteranmäld till 50cm klassen på en ponny som heter Ollies Rainly, jättefin och snäll ponny! Det gick riktigt bra men jag fortsatte rakt till omhoppningen efter grundbanan så blev diskad i fas 2 då jag skulle ha behövt vänta på ny startsignal 😂

Tack Johanna för att jag fick rida söta Rainly!

Likes

Comments

Ganska aktiv helg, lördagen spenderades på hoppbanan i Nykarleby. Debut för mig och Nova och Deli :) + Novas tävlingsdebut.
Båda hästarna hoppade 80 & 90cm.
Deli var felfri i första klassen, jag red inte riktigt bra, Deli är stor och jag måste vara nära henne för att kunna rida henne bra. Speciellt när jag ändå är ganska liten på henne ;) 90cm gick bättre, till ett hinder valde jag att ta ett steg till så hon rev det hindret men annars godkänt :) terränghindrena som var på banan var dock lite skämmande ;)
Nova har hoppat fint! I 80cm var det en brant sväng till tvåan, hon visste sen inte vart hon var påväg så gick på sidan. Resten av banan gick bra. I 90cm blev det återigen en bom efter en till brant sväng,  jag skulle också ha behövt rida ut vägen bättre. Men hon har hoppat snällt allting. Nova kommer garanterat bli en fin och simpel häst med lite mer rutin och styrka :)

Idag har PR och Fia varit till Niinisalo på terrängträning för att få träna på lite andra ställen också! Fia har hoppat bra, mer framåtbjudning än sist men ibland lite insaktande då jag inte är riktigt på henne. Speciellt mot slutet.
Ritchie har presterat super som vanligt ;) alltid påväg och gör allting superlätt! Vilken ponny man har <3

Likes

Comments