Idag har Tossan och Fia ridits medanRitchie fick en välförtjänt vilodag. Fia var först ut, med henne blev det först mycket galopp längs vägen för att få bort överloppsenergin... Hon blir lite småtokig mot våren och behöver tömmas på extra energin för att bli lite mer ridbar. Efter det trimmade jag henne på plan en kort stund, mycket bättre än de senaste dagarna men lite hängig dock.

Tossan dressyrtränades, Malin var snäll och hade en snabb träning på kvällen. Tränade på A-kenttäkilpailuohjelma 2009 som är en LA program som bl.a. rids på regionala inomhusmästerskapen för juniorer (finns ingen skild för children), inomhusmästerskapen är ett mål för i år så bättre desto tidigare man börjar träna, eller hur?

Tossan var fin och det gick ganska bra, självklart det är mycket att artbeta med men godkänt för att vara första gången. Planen är att rida samma program nästa vecka på regionträningarna i dressyr när det blir programövning!

Likes

Comments

Idag kom min nya kavaj från Hööks! Hittade lite grejer på deras rea, förutom kavajen en ny regnjacka.
Hursomhelst kommer den från Spooks och är hur skön som helst. Snygg är den också! Om det är flera som söker ny kavaj rekommenderar jag! Den är kanske lite liten i storleken men väldigt stretchig.

Likes

Comments

De två senaste dagarna har vi varit på regionträningarna i Seinäjoki! Denhär gången fick PR och Tossan följa med. Teppo hade som vanligt riktigt bra träningar och man fick mycket att öva på! Det är väldigt nyttigt att någon annan än min tränare Malin får se oss ibland.

Hästarna har varit duktiga, jag har inte visat min allra bästa sida men det har väl gått ok.
Men det behöver inte alltid gå super, även fast det är det man strävar efter. Men på det sättet kommer man frammåt och får mer erfarenheter!

En video av PR finns nu uppe på min insta!

Likes

Comments

Fia och PR är de två som blivit ridna idag, känner att Tossan får en extra vilodag denhär veckan eftersom hon har haft det intensivare senaste tiden + kommande dagar. Till helgen blir det regionträningar och imorgon ska vi hoppa lite smått.
De är ganska bra nu på hästfronten, blir ofta träningar och känner mig motiverad och inspirerad!

Nästa vecka är just nu programfri, men blir förmodligen lite hoppträningar, jag har lite extratid också eftersom vi får sportlov.

Likes

Comments

Låt oss börja med Ritchies mål, vi har delat in allas mål i vår/sommar/höst.

VÅR

• 110cm
• Tuttari
• Regionala hallmästerskap hopp (topp 5) och dressyr

SOMMAR

• Fälttävlansläger Ypäjä i Maj (?)

• Rutin 110

• LA dressyr

• Ponicup

HÖST
• FM hopp/ FM fälttävlan (kommer strax efter varann så kan tyvärr inte delta i båda)
• HIHS ponnyklass
• Hallmästerskap

Fortsätter med Fias mål

VÅR

• rutin i 100
• Tuttari/harraste
• Regionala hallmästerskapen dressyr och hopp

SOMMAR
• Fälttävlansläger Ypäjä i Maj (?)

• Regionmästerskap fälttävlan

• Pikkuponicup

HÖST

• Regionmästerskap hopp

• FM fälttävlan

Tossan :)

VÅR
• 110
• Regionala hallmästerskapen dressyr och hopp

SOMMAR
• Rutin 110 + 120cm

• Dressyr LA

• Junioricup

HÖST
• FM hopp children(?)
• Hallmästerskap


Mina egna mål

• Förbättra sitsen, stärka högerskänkel och vänster hand

• Mer egen fysisk träning

• Få in mentalträning

Likes

Comments

Efter lördagens pay&jump kan man säga att man inte längtar mindre till tävlingssäsongens start! Första tävlingen blir andra veckan i mars och sen börjar de rulla på löpande band. Före det kommer både regionträningarna i hoppning och dressyr vilket blir kul.

Tillbaka till verkligheten. Jag har dragit på mig en förkylning och valde att lämna hem från skolan idag för att lite vila upp mig inför regionträningarna i helg. Helt vilat har jag dock inte, hästarna ska motioneras men Tossan fick vila idag iaf. Ritchie fick ha roligt i terräng, det har varit fantastisk väder idag så det passade bra! Med Fia blev det ett dressyrpass med lite övningar från böckerna: Hippson, ridinspiration. Det är en bokserie med tre böcker om markarbete, vässa vardagsridningen, roligare ridpass och slipa på detaljerna. Böckerna är fullproppade med övningar och tankar från duktiga svenska tränare. Rekommenderar böckerna varmt! Fia var väldigt fin men ville inte riktigt ta högerskänkeln, inget nytt och jag måste träna på det. På slutet lyssnade hon dock bättre!

Här kommer dagens måndagspepp!

Likes

Comments

Hejsan! De senaste dagarna har gått i ett och jag har inte alls haft tid att blogga.Så här kommer lite om de senaste dagarna!

I torsdags hade vi hoppträningar med Fia och Tossan! Båda skötte sig bra! Dock inte helt nöjd med Tossan, eller rättare sagt, med min ridning. Men banan på slutet gick iallafall bra! Fia tog knappt nån korsgalopp vilket var positivt!

bilden från förra regionträningarna, pånytt nästa vecka!

Fredagen gjorde jag inte något speciellt, alla tre reds och PR och Tossan checkades igenom tills idag.
Så idag har jag varit på en pay&jump till NURK. Tossan och PR följde med och vi startade 100&110cm.
metersklassen gick riktigt bra för PR, jag red bra och vi var felfria! Lite ojämn rytm med Tossan, en rivning iaf.
I min första 110 så gick det faktiskt ganska bra! resultatet säger något helt annat men just nu är inte resultatet det viktigaste.
PR kändes riktigt bra! Han gjorde allting lätt, men tyvärr gjorde jag en miss på ena linjen. Vi skulle komma linjen på 7 galopp men jag tog in honom lite väl sent så det sista steget rymdes inte riktigt in = 6 och en halv galopp. När vi kom oxern pånytt så blev han lite lång och vägrade en andra gång. Tredje gången for han snällt och resten av banan gick bra! Tossan hoppade riktigt fina språng men var lite tittig då en liten mur hade tillkommit under A-delen i kombinationen. Hon vägrade 2 gånger vilket var surt men just nu behöver vi bara få mer rutin tillsammans!

Likes

Comments

Firade min 14-årsdag med en bra träning med PR! Malin red Fia medan jag red PR. Hittade återigen lite nya knappar och hoppade ett par språng på slutet! Just nu måste jag speciellt öva på att hålla min blick uppe.

som en passlig födelsedagspresent kom mina nya freejump skor som jag beställde förra veckan idag! Så testade dem på träningen, stor tumme upp!

kan försöka ta bild när dem är på sen!

Likes

Comments

Hej! Minusgraderna åker sakta neråt igen vilket inte är något att heja över...
Men idag har iaf alla tre ridits!
Denhär veckan blir det mycket träningar! Imorgon har jag tänkt ta PR och Fia med på träningarna (bästa sättet att fira födelsedagen) På torsdagen hoppas förmodligen Fia och Tossan. Sen så avslutas denhär veckan med en pay&jump! Så ifall det inte blir ändrade planer så blir det en träningsrik vecka!

Likes

Comments

hej! Lång stallsdag idag. Tossan och PR reds i förmeddas, Tossan på plan med mycket uppgifter och PR i terräng för att bara ha kul! Fia reds senare i terräng för galoppträning, olika sträckor, länga ock korta galoppen och att hela tiden ta skänkelvikningar ner jag tar ner till trav. Baktanken var att öva på sånt som är viktigt i terrängdelen i fälttävlan. Det är ytterst viktigt att hästen lyssnar på små hjälper, så att bromsen, styren och gasen funkar. Funkar inte det kan det bli farligt.

Bilden från igår av min lillebror, Tally, jag och Fia.

Likes

Comments