Hej igen! Tiden har flugit iväg och det har inte blivit så många inlägg på sistone...
Under dehär dagarna så har jag inte gjort så mycket annat än varit i stallet, men en stadsresa har vi hunnit med.
Igår hade jag dressyrträningar med Fia som funkade bra efter en lite kämpig uppvärmning. Men hon var riktigt fin och jämn! Nästa helg blir det dressyrtävlingar för henne och PR!
Idag var det hoppträningar på schemat! PR och Tossan checkades inför helgens regionmästerskap.
Tossan hoppade väldigt fint men jag red inte alls bra.. men det positiva är att hon hoppade super!
Hoppade en kortare bana på kanske 1m?
PR kändes riktigt bra! Det bästa var att han hade en sån positiv inställning och framåtbjudning. Det är det jag också jobbat med de senaste dagarna, att han är positiv och arbetsglad. Öser med beröm och godis och han känner sig som en kung!
Hoppade med honom två rundor en 80cm och en 90+. Gick som flytande vatten! Underlaget var ganska tungt och djupt så valde att inte hoppa så mycket och stort.

Oulu med Tossan 🔝

På söndag är det regionala tävlingar i Seinäjoki där jag startar 90 & 100cm med både Tossan och Ritchie.
90cm är ponnyernas regionmästerskap där jag deltar med PR och 100cm är juniorernas/childrens mästerskap.
Taggad!!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag tillbringades dagen i Oulu med Tossan och Fia. 90 & 100cm stod på schemat!
Jag är ganska nöjd över dagen fastän resultaten kanske säger något annat.
I 90cm tog både varsin bom, Tossan kom lite långt över första på en böjd linje, hamnade i obalans p.g.a. korsgalopp vilket resulterade i att hon rev den andra på linjen.
Fia gjorde sitt bästa men kusken hade för lite galopp, det blev ett kråkhopp till en oxer vilket jag tar helt på mig...
100cm banorna gick också bra, Fia vägrade på en (mitt fel) och sen glömde jag sista hindret.. Sjukt irriterande eftersom det annars gick riktigt bra! Fia har utvecklats otroligt mycket och har fått mycket bättre självförtroende! Guldstjärna till henne!
Tossan hoppade också bättre, på två linjen blev det ett långt inhopp, efter långa hopp blir hon såklart själv lång och då är det svårt för henne att få upp benen till nästa hinder om inte jag får henne tillbaks före.

​Så två bommar för henne denhär gången. Nya möjligheter nästa helg;)

Likes

Comments

5 av mina absolut favoritbilder, alltid kul med fina foton! Hoppas det blir flera denhär säsongen :)

Likes

Comments

Igår inleddes tävlingssäsongen med regionala tävlingar i Seinäjoki. Fia hoppade 80 & 90 och PR 90 & 100, lätt och trevlig start på säsongen. Helt ok tävlingsdag, irriterande missar men annars ganska bra banor... Fia hoppade fint i 80cm och tog en 3:dje placering. 90cm kändes bättre då hon hade mer motor, hon var lite tittig och jag var inte tillräckligt på med benen på sjuan, ett stopp där som jag tar på mig. Annars hoppade hon fint.
Ritchie hoppade riktigt bra grunden i samma klass. I omhoppningen visste han inte riktigt vart han var påväg och stannade. Tyvärr kom det två stopp på samma hinder..
I 100cm hade vi åtta felpoäng, en rivning och ett stopp där vi kom på 5 och ett halvt steg.
Jag är väldigt irriterad på de missar jag gjorde, men det kommer nya gånger!
Gör om Gör rätt

Likes

Comments

Så glad efter gårdagens träningar! Hoppade bana och omhoppning, det är en stund sen vi tränade det sist. Fia hoppade riktigt bra, kom en bana på lite över 1m och hon bara flyger! Omhoppningen fixade hon också fint.
Ritchies banor kändes också bra, lite djupt underlag och en inte lika framåtbjuden ponny. Så jag fick vara med honom lite extra för att hålla igång honom.

Ritchie hoppade en bana på ca. 110cm, omhoppningen var lägre och vi kunde gasa, ta små svängar och ha kul!

Likes

Comments

I helgen var jag som sagt på regionträningarna i dressyr för Anu Korppoo. Andra dagen gick väl okej! Tossan kändes super, PR var ok. Måste jobba vidare på traven som är vår svaga sida.

I helg gör vi äntligen vår årsdebut på tävlingsbanorna igen! Blir en regional tävling i Seinäjoki, hästarna får en lätt och trevlig start. Fia och PR kommer med, 80 & 90cm med Fia och 90 & 100cm med PR.
Sen börjar tävlingarna rulla på i normal takt. Nästa helg i Uleåborg och sen är det regionala inomhusmästerskapen i Seinäjoki.

Imorgon blir det en check inför Seinäjoki med PR och Fia,  känna så att det mesta sotter och träna lite omhoppningssvängar ;)

Likes

Comments

5 träningar hittils denhär veckan och i helg blir det 5 till! Toppen att få ha tillgång till tränare precis vid stallet.
I går var det hoppträningar med Fia och Toss men annars har det varit dressyrinriktat.
Hoppträningen igår gick riktigt bra, hoppade special hinder som tunnor, vatten, mur och en sned kombination. Tossan hoppade överraskande bra då hon brukar vara tittig. Fia fick lite fälttävlans feeling och tyckte det var kul! Hoppade en bana med mycket uppgifter som hon gjorde fint.

Jag och Nora kände också för att tolka med min gamla b-ponny Tally för nån dag sen, riktigt kul var det! Åkte med både skidor och en pulka efter.

Jag och min tränare Malin :)

Idag har Ritchie vilat, istället har jag ridit Noras häst Mir. Det var kul, Nora är just nu i Umeå så lovade att hjälpa till med Mir :)

Likes

Comments

Det efterlängtade sportlovet har äntligen börjat! Inga planer, förutom regionträningarna nästa helg, är mest glad över att ha lite mer tid i stallet. Allt behöver inte vara så stressigt :)
De senaste dagarna har hästarna fått jobba! Träningar här hemma i torsdags med PR, fortsatte att träna på dressyrprogramet. Igår galoppintervaller för Fia och PR på vägen. Tossan fick jobba i snön och var superfin.
Idag har det varit lite lättare, Fia fick ta det riktigt lugnt medan PR och Tossan fick en halvtimmes pass var på snöåkern.

Vädret har varit perfekt och jag hoppas det fortsätter på samma sätt veckan ut!

Likes

Comments

Idag har Tossan och Fia ridits medanRitchie fick en välförtjänt vilodag. Fia var först ut, med henne blev det först mycket galopp längs vägen för att få bort överloppsenergin... Hon blir lite småtokig mot våren och behöver tömmas på extra energin för att bli lite mer ridbar. Efter det trimmade jag henne på plan en kort stund, mycket bättre än de senaste dagarna men lite hängig dock.

Tossan dressyrtränades, Malin var snäll och hade en snabb träning på kvällen. Tränade på A-kenttäkilpailuohjelma 2009 som är en LA program som bl.a. rids på regionala inomhusmästerskapen för juniorer (finns ingen skild för children), inomhusmästerskapen är ett mål för i år så bättre desto tidigare man börjar träna, eller hur?

Tossan var fin och det gick ganska bra, självklart det är mycket att artbeta med men godkänt för att vara första gången. Planen är att rida samma program nästa vecka på regionträningarna i dressyr när det blir programövning!

Likes

Comments