Header

Borstarna är ifrån Spectrum, resten ser man typ vart de kommer ifrån. Fråga annars!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Så roligt att spendera lite tid med vänner ibland <3 man hinner inte riktigt det med dagar fyllda med häst haha. Vi såg skräckfilm, åt pizza, godis och pratade massa. Mysigt!

Alla blev dock lite trötta när sockerruset lagt sig ;)

Likes

Comments

5 av 20 i tufft startfält i dagens klass. Skriver mer senare!

Likes

Comments

Vaknade av mig själv lite för tidigt idag. Tävlingen börjar först 10 och jag startar nästan sist i andra klassen. Nu sitter jag iaf och äter frulle. Müsli och Celsius, standard haha!

Väldigt taggad för idag, startar bara en klass och bara två klasser på hela helgen. Nytt upplägg frön tidigare meetings då jag startar tre eller till och med fyra klasser. Kanske startar två imorgon då de ingår i AB nian cupen!

Jag brukar inte sminka mig till tävlingar men p jag vaknade så tidigt och det var för sent för att somna om sminkade jag mig lite. Typ inte gjort det på hela sommaren haha. Nä, nu ska jag äta upp och sen får vi se om mamma är vaken.

Lycka till till alla andra som tävlar idag! Många tävlingar i helgen. Igår var det också dressyrtävling, fin fina procent från alla jag känner. Bra kämpat!

Slänger även in en före och en efterbild på skydden när jag använde "gumboot shine", finns typ på hööks och XXL.

Likes

Comments

Nu är allt packat och klart! Det som saknas är hösten i transporten. Hon har på sig sina skydd och är inne i boxen. Tror hon vet vad som väntar ;)

Likes

Comments

Idag packar vi resten och hösten och åker mot Älvsbyn! Fokus den här gången kommer inte vara att jaga placeringar utan att gå felfritt. Ska försöka hålls tillbaka vinnarskallen lite. Vill få till en bra jämn runda i LC och debutera LB om allt känns bra på lördagen. I sommar har jag försökt rida mer mot klockan och ibland har det gått ibland inte. Jag blir nämligen lite ivrig ibland och börjar slarva. Något jag MÅSTE träna på.

Unique ska få gå en lösgörande pass idag, fortsätta arbetet från igår. Hon var sjukt spänd och hon orkar inte så länge just nu. Jag vill att hon ska tycka att arbete är roligt och lätt just nu. Inga höga krav alls! Blackie ska få vila så hon är pigg och fräsch tills imorgon.

Sötaste vovven som fyller hela 6 år idag

Likes

Comments

Blackie fick gå ut i skogen idag, väldigt mysigt. Red i alla gångarter, kunde även galoppera på vägen hem. Något vi inte har kunnat göra tidigare då hon blir lite för laddad och okontrollerbar haha. Men det gick bra när Thor och Jennie var framför oss.

Väldigt bra uppladdning inför helgen, hon blir alltid så glad i skogen. Unique ska nog få gå över lite bommar idag, hon ska bli en biff i vinter haha. Nä det kommer nog ta längre än så, men nu har hon börjat arbeta rätt. Hon har lite underhals så det är ju svårt för henne att få den där runda formen då hon typ jobbar emot sig själv. Hon har väldigt hög, öppen form i hoppningen så underhalsen kommer nog därifrån. Men det går att jobba bort.

Så bommar, tempoväxlingar och övergångar står på schemat för Unique idag. Roligt.

Bushästarna, Thor lyssnar framåt medan Blackie lyssnar bakåt. Sötisar haha.

Likes

Comments

Tänkte skriva hur jag gör mig iordning inför ett meeting! I Älvsbyn ska jag bara hoppa en klass per dag då jag vill lämna LD här och nu haha ;) det har varit för lätt så länge och då kanske hon är lite piggare till söndagen då vi KANSKE debuterar LB. Det beror på hur det känns helt enkelt. Eller så hoppar vi en till LC :)

Jag börjar med att tvätta och smörja allt jag äger och har haha. Tips! Använd "gumboot shine" till hjälm, benskydd, stigbyglar osv. De ser som nya ut!!

Sen packar vi såklart allt, jag har tävlingsskåp och det brukar precis få plats. Dessutom är halva transporten fyllt med höpåsar. Det man packar beror ju helt på vad just du tycker är nödvändigt med kom ihåg att ta med saker som är godkända i TR och extra tex. Tyglar. Jag brukar även ta med minst två stycken longeringslinor om min häst eller någon annans häst inte vill gå in i transporten eller behöver kollas på lina.

Det här tycker jag är viktigast att packa inför ett hoppmeeting:

Hästen:
Sadel
Sadelgjord
Stigbyglar+stigläder
Schabrak
Benskydd
Borstar
Första hjälpen väska
Nummerlapp
Träns
Bett
Tyglar
Grimma
Kedjegrimskaft
Hinkar
Foder

Pälsglans, torrschampo, flygspray, hovolja mm.
Täcke, svetttäcke, BOT täcke, flygtäcke
Luva
Pass

Ryttaren:
Hjälm
Väst
Handskar
Kavaj
Ridbyxor
Tävlingstopp
Sockar
Stövlar
Spö
Regnchaps
Sporrar
Regnjacka
Första hjälpen kit

Det är det jag kommer på på rak arm. Har säkert glömt massa nödvändigt ;)

Jag brukar alltid borsta hela hästen noggrant och klippa man, hovskägg, öron, hovkrans(ovanför hoven, tror det heter så hehe) och svans. Gör helt enkelt hästen så fin som möjligt. Jag brukar inte knoppa men om jag gör det så syr jag alltid dem då det håller en hel helg. Jag brukar bara knoppa till dressyrtävlingar, men någon gång kanske det händer att jag går in på en hoppbana med knoppar.

Jag brukar linda hästens ben innan jag lastar, men vilket skydd som helst fungerar i princip. Jag tycker det är snyggast med lindor. Om det inte är för varmt brukar jag ha ett slags flugtäcke, skyddar hästen lite om väggarna skulle vara smutsiga haha. Sen ser det stiligt ut ;)
Jag flätar även alltid svansen och har boots på alla fyra benen, vill inte riskera tappsko på väg till en tävling.

Har alltid hönät i transporten så hästen inte blir uttråkad. Stannar alltid några gånger längst vägen för att kolla till att allt är som det ska och ger hästen vatten. Har också kamera i transporten(kontrollfreak).

Tänker alltid på att hästen ska ha det så bekvämt som möjligt i transporten.

Vi brukar oftast åka dagen innan tävlingen, så om man får och om jag har tid brukar jag rida igenom hästen lite på kvällen.

Brukar stanna i stallet några timmar för att installera oss lite. Boxen ska fixas och allt ska vara i sin ordning. Gör iordning fodret och höet. Ibland får Blackie en kräm med lite extra energi, typ godis haha om det har varit en längre resa.

Sen brukar allt rulla på som en vanlig tävling. Gör iordning hästen, rider fram, hoppar fram, kollar så att hästen är där jag vill ha den. Rider mina klasser sen tar jag bort all utrustning och borstar hästen igen, mycket godis är självklart! Sen är det typ samma visa varje dag! Svårare än så är det inte. Kanske låter rörigt och jag är inte bra på att förklara saker men det är såhär vi brukar göra.


Har kanske glömt lite, men det är ungefär såhär det brukar gå till!

Som en extra påminnelse! GLÖM INTE PASSET!(och kolla så att vaccinationen är giltig)

Likes

Comments

Det var vädret idag på hoppträningen.. Blackie gick bra, ute så mycket kraft i sprången men helt ok träning!

Unique på andra sidan var rädd för allt! Dock var allt, och då menar jag allt emot oss idag *suck*. Det var typ storm, mörkt och allt var läskigt enligt henne. Men det kan ju bara bli bättre nästa gång hehe. Älskar hennes inställning! I vinter är det fokus på kondition och styrka samt kontroll hahah.

Väldigt dålig bild från idag, spetsade öron ;)

Mina nya byxor från Nelly😍

Likes

Comments

​Fick precis hem nya kläder från Nelly! Beställde också en FreeBra och den svarta tröjan i vitt. Allt passade superbra. Det enda var var lite minus var att de vita byxorna var lite genomskinliga, men har aldrig hittat ett par som inte är det.

Brukar alltid beställa hem kläder innan skolan börjar. Brukar typ aldrig göra det annars haha. Även beställt lite saker från She In, utländsk sida så vi får se hur bra kvalité det är. Men de var väldigt snygga på hemsidan iaf ;)

Alla inlägg som det här är inte sponsrat. Tycker bara om produkterna!

Likes

Comments