Header

Mickis inlägg

Tänk vad glad jag är att dessa härliga tjejer finns i mitt liv 💗

// Mickis

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Sofies inlägg

Jag fastnar så lätt in saker som jag ska bli "bra" på det är en sak som jag har fått lära mig om mitt liv. Och efter som jag då ska tävla Hunter som jag aldrig har tävlat innan så blir jag väldigt inne i att jag ska träna just det tills jag kan det. Så nu efter som jag inte har någon tränare som ridit just det här så går youtube varmt här hemma med att titta på när andra rider. Studera Studera Studera det är det man kan göra, det gjorde jag i flera månader med en bok om Barrel Race och ja jag lärde mig väldigt mycket av bara det för ja jag läste vart ända ord i den där boken.

Så nu tränar jag för fult och ja det är så himla roligt alltså, att byta gren är så extremt roligt alltså för man får helt plötsligt en utmaning att gör.

jag slänger in några filmer från youtube så alla kan förstå vad det är vi håller på att träna till.

// Sofie

Likes

Comments

Mickis inlägg

Något jag tycker är viktigt när det gäller hästträning är omväxling i träningen. Att göra något som hästen tycker är kul tror jag är toppenviktigt för relationen till din häst.

Även fast du har en dyr och fin tävlingshäst är jag helt övertygad om att den håller för en tur i skogen, eller lite miljöträning på ridbanan.

Jag försöker att göra allt möjligt konstigt med mina hästar, typ som en clinic vi hade i våras så hade en tjej som hoppade ridit en jätte rolig studsövning och varför inte pröva ta sig över trots att vi hade westernsadel? Det värsta som kan hända är att han river. Oftast får man sig ett gott skratt som sprider sig till hästen på köpet också.

Hur brukar ni göra? Har ni stor variation i ridningen eller håller ni er till en grundinriktning?

// Mickis

Bjuder på lite gamla bilder ifrån en träning på mitt appaloosa sto jag hade för några år sedan.

Likes

Comments

Issas inlägg

Det har blivit mer hund än häst nu under Jessies vila. Under semestern hann vi med att pricka av ett par delmål. När vi var uppe hos Mickis passade vi på att gå ett viltspår i öppen klass för hennes mamma som är domare. Colin skötte sig kanon och fick en 1a. Han behöver tre 1or för att bli svensk viltspårchampion, så nu behövs det bara två till. Dem satsar jag på att klara nu i höst.
I lördags var vi även på utställning i Ronneby. Trots en himla stressad matte så fick han Excellent CK, knep därefter sitt första CERT och reserv-CACIB och blev 2a bästa hanhund. Fina killen!
Imorgon börjar dessutom bockajakten, så klockan ringer tidigt. Jag följer alltid med sambon ut första dagen. Förra året sköt han en bock på kvällspasset och självklart fick hundarna göra ett dödsök på den.

/Issa

Likes

Comments

Mickis inlägg

Mohahah.... när jag var nere i Blekinge och hälsade på så lurade jag Sofie att ta i hand på att vi skulle rida hunter på paintchampionatet. Skit kul! Vi har 2 små hästar som inte alls kommer göra sig bra bland de stora hästarna... men man måste ju pröva någon gång! Sofie har ridit hunter någon gång men jag har aldrig gjort det haha!

Så när Peo är över blir det trail och hunterträning som gäller. Jag tror vi kommer ha skit roligt faktiskt 😃

Blir 4 dagar med tävling och bra umgänge. Känner ett helt gäng som ska ner faktiskt.
Ikväll skickar jag iväg anmälan till både PEO och Championatet så sen är det ingen återvändo.

Ikväll ska jag försöka hinna ta med Blåsan ut på en promenad, tror det kan vara nyttigt för honom att bara sträcka ut lite utan en tjockis på ryggen.

// Mickis

Likes

Comments

Mickis inlägg

Eftersom att Blåsan och Eddie hade vilodag idag så gick jag över till Teres och hjälpte henne med hennes hästar. Jag räknande iskallt med att jag skulle få brottas med Larsson men Teres hade andra planer 😂
Jag skulle få rida hennes fina dressyrhäst! Häftig känsla att sitta på något som rör sig helt magiskt.

Jag hade verkligen ingen feeling, han skickade mig ur sadeln på grund av sina rörelser och jag tappade stigbyglarna hela tiden. Himla tur att han är snäll Donken, för idag kunde jag verkligen inte rida 😂 men det var kanonkul!

Nu säger mitt katt att det är dags för kattungar så jag ska ta hand om henne i stället 😁

// Mickis

Likes

Comments

Mickis inlägg

Det har varit en lång, rolig och intensiv helg.
I fredags tog vi med Eddie och Niklas red första passet medan jag red andra, var det tänkt i alla fall. Niklas kämpade på bra medan Eddie var dryg och envis som bara han kan vara ibland. I slutet släppte det bra för dem och då såg det riktigt bra ut.

På eftermiddagen skulle vi göra samma sak som Niklas och Eddie hade gjort. Det gick inte alls, Eddie vart tvärsur och sprang bara iväg ifrån mina ben hela tiden. Jag försökte verkligen men fick inte betalt någonting för hur han betedde sig. Madde erbjöd sig att hoppa upp och pröva till min glädje för jag blev frustrerad. Han bråkade på väldigt bra med henne också och visade ganska otrevliga beteenden. Så Madde tog honom resten av passet och krävde egentligen en enda sidoförflyttning som tog honom ca 40 min att göra. Han valde att vara tvär och grinig i stället för att bara korsa sitt framben ett steg. Jag vet att han är en otroligt hård häst, och så fort man kräver att han ska börja använda sin kropp som kan ta emot lite så börjar han hellre bråka än att faktiskt försöka. Jag tror mycket sitter i huvudet för att han har haft så ont i sin kropp tidigare.

Lördagen fick både Blåsan och Eddie följa med. Madde hade Eddie som sitthäst under dagen för att rida igenom honom och jag red ett förmiddagspass och ett eftermiddagspass.

Första passet gick ut på att rida loss honom ifrån mina ben. Vi började kika på det här med kontraställning, ibland gick det toppenbra och ibland pannkaka. Så himla knepigt att ha koll på alla ben och händer ibland + att man sitter på en grön häst som bara undrar vad vi håller på med. Vi avslutade med att kika på spinnen vilket gick toppen i början men sen slog det över och han blev alldeles för trött i huvudet. Madde fick hoppa upp och försöka reda ut det men han var alldeles toktrött i huvudet så vi fick steppa ner kraven enormt. I stället för att han skulle gå undan för benen fick Madde kliva av och be om att han skulle följa tygeln. Inte ens det funkade på direkten, så när han väl bestämde sig för att flytta undan avslutade vi. Det vart lite mycket och det är sånt som händer, livet med unghäst är aldrig en dag den andra lik. Vissa gånger kan man kräva jätte mycket och andra dagar inte mycket alls.

På eftermiddagen stopptränade vi. Blåsan skötte jobbet utmärkt, men jag däremot... Snacka om att jag gör stoppen till en big deal!? Kastar mig bakåt, spänner mig och allt möjligt. Det syns på bilderna och filmerna att jag är jätte spänd. Allt jag behöver göra är att sluta rida och säga woaw men det är det enda jag inte gör. När jag gör som jag ska stoppar han jätte bra, men däremellan blir det bara stelt och jobbigt. Tur jag har en snäll häst 💗


På söndagen var det dags igen. Blåsan var trött och öm i kroppen efter all stoppträning så jag red bara loss honom i skritt och trav och sen avslutade vi. Det räckte gott och väl för oss och jag var redan jätte nöjd.

På eftermiddagen hade Madde byggt upp en lättare trailbana som alla gled igenom. Det var lagom för både häst och ryttare. Niklas och Eddie var också med på ett hörn, tyvärr hade Eddie mycket åsikter fortfarande. Han var väldigt trött i huvudet men dem fick ett jätte bra avslut. Eddie insåg att dom bara skulle ta sig ifrån A-B-C och lugnade ner sig. Jag är otroligt stolt över Niklas som lugnt och sansat fortsätter åt det hållet dom ska trots Eddies hopp och studs. Snacka om att han har utvecklats!

Nu ska vi hem och smälta allting, träna vidare och tagga för Peo. Snart är det dags!

// Mickis

Likes

Comments

Mickis inlägg

Under min semester är nog att sätta sig framför datorn och skriva ett blogginlägg väldigt långt bort faktiskt. Jag har haft en underbar semestern men nu är det tillbaka till verkligheten igen. Ett tag i alla fall... för på torsdag åker vi till Grekland en vecka. Just nu är jag inte taggad, men jag tror det blir toppen när vi väl kommer iväg.

Förra veckan åkte jag ner till Blekinge och hälsade på hemma hos Madde och passa på att träna lite. Hade 3 riktigt roliga dagar med nyttig träning, lek, hästsnack och lite semester. Hann även träffa Sofie och Issa en sväng. Super härligt!

Jag fick jätte mycket hjälp med ridningen där faktiskt! Ena passet var på cuttingmaskinen och andra på kor. Jag var faktiskt väldigt nöjd med oss. Sällan jag säger så men det känns som att vi inte var helt ute och cyklade faktiskt. Fick mycket tips på hur jag ska ligga i position när jag ska boxa kossan och vi förbättrade på vändningarna enormt. Kul!

Tyvärr finns det varken bilder eller filmer från de passen som ni kan se men men. Clinicen kommer i ett mer detaljerat inlägg senare.

// Mickis

Likes

Comments

Issas inlägg

Jag fortsätter glänsa med min frånvaro.. 😉 Men lite pysslas det med. Igår var det den årliga skurningen av stallet. Anina kom med idéen att öppna upp Jessies box för att utöka och förbättra chansen till uppbindning, så bort med en vägg och två dörrar. Och visst blev det med en gång mycket större. Jessie kommer få stå på samma sida som dem andra istället. I den tomma boxen bredvid Jessies gamla blev det foderkammare. Blir nog väldigt bra när det är klart.

/Issa

Likes

Comments