Header

Issas inlägg

Händer inte allt för mck. Är inne på andra jobbhelgen i rad. Jobbar två dagar nästa vecka sen är jag ledig en hel vecka. Ser fram emot lite ledighet, så man får undan det sista inför jul 😊

/Issa

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Mickis inlägg

Det händer inte så mycket roligt här. Regnet vräker ner och jag får nog snart ta mig iväg och köpa armpuffar till hästarna. Jag hoppas verkligen att det kommer frysa på snart så man slipper ha skitiga djur. När det är så här är det inte ens kul att vara gårdsägare om jag ska vara ärlig. Jag bor konstant i mina muckboots och pannlampa och försöker njuta de få timmarna man ser dagsljus under helgen. Hoppas det kommer snö, då underlättar det allt! 😄

I helgen blir planen att jobba Blåsan på ridbanan om det funkar (han har dragit av sig en sko och jag vågar inte slå på den den här gången suck...). Eddie ska ridas ut och Oliwer får vi se om jag hinner med annars njuter han av pensionärslivet.

Nu är det i allafall 1 dec så snart är det julledigt 😄 Runt jul kommer jag även avslöja en hemlis som kommer förändra en hel del i livet 😁

Annars saknar jag mina fina kompisar, och skrattskäms när Issa lägger ut så otroligt fin bild på oss... men det är tur ni får se vårt riktiga ja 😉 När jag träffade dessa 2 filurer första gången trodde jag aldrig dem skulle betyda så otroligt mycket i mitt liv. Så fina vänner är svårt att hitta ❤

// Mickis

Likes

Comments

Issas inlägg

Ni som känner oss, vet att vi inte är fullt normala och gärna bjuder på oss själva. Tänk att tre ufon på olika stadier i livet fann varandra tack vare intresset för hästar? Jag är evigt tacksam för det! Denna underbart fula bild är från i somras när vi var uppe hos Mickis.

/Issa

Likes

Comments

Issas inlägg

Nu har det gått tre dagar sen Jessies kolikanfall. På söndagen gick dem i en annan hage, utan halmbale och så även på måndagen. Igår fick dem komma ut i den riktiga vinterhagen och det gick bra. Jag har varit ute och promenerat med henne också, så hon rör på sig något mer än bara i mellan halmbalen och vattenkaret 😉 Hon får Quick fix nu i 5 dagar för att stabilisera magen och sen rekommenderade veterinären paraffinolja i kraftfodret, så det har jag skickat efter. Nu håller vi tummarna för att hon klarar av resten av vintern utan symptom!

/Issa

Likes

Comments

Mickis inlägg

Usch man får ont i hjärtat när man läser Issas inlägg.. tur att det slutade bra i alla fall. ❤

Igår var det måndag vilket betyder ridhushäng. Igår var det Blåsan och Eddie som fick följa med. Blåsan ska jobbas men inte under ryttare och Eddie ska jobbas mycket under ryttare. Hade hjälp av Karro som red fram Eddie medan jag jobbade Blåsan.
Han var överlycklig över att få åka iväg och hitta på något. Kände hela tiden hur positiv han var och hade hela tiden koll på mig. Han hade stor arbetsvilja verkligen. Jag började med att longera honom löst som det var, tänkte att han skulle bralla av sig lite men han var inte alls intresserad av det. Han ville jobba. Jobbade honom i båda hållen i alla gångarter innan jag satte på honom pessoaselen för att kräva lite mer. Han har ett helt annat steg nu! För mig ser det jätte konstigt ut och jag är inte säker på att jag gillade steget. Han rörde sig fint och jämt så jag kan tänka mig att det har hänt mycket när han knäcktes så mitt öga är ovant. Vart ett kort pass eftersom jag vill börja försiktigt. Men han var glad och nöjd vilket var det viktigaste.

Eddie var ju framriden och klar vilket var perfekt. Ville lägga fokus på att han skulle flytta för skänkeln och röra kroppen. Han brukar ju tyvärr vara en riktig gringubbe när det gäller sånt. Han väljer att slåss i stället för att fundera på vad det är man vill när han inte förstår. Jag la fokus på att flytta bogarna och det gick jätte bra åt vänster hållet men åt höger började han sura ur så fort jag krävde lite. Jag hade glömt min hjälm och jag vet hur han är när han ska ställa till en scen så det var inte värt att gå in i diskussionen då. Jag fick snällt lura honom till att jag vann övningen och sen gick jag över till att utnyttja väggarna i stället. Då är det väggen som är "dum" och inte min skänkel. Det jag gör då är att jag skrittar fram till väggen och ber om en vändning. Jag vrider hans huvud så han inte har så mycket val utan måste lyfta och flytta undan bogarna samtidigt som jag lägger på benen. Det köper han så det är bara kriga på med honom så ska det andra dumheterna också släppa. Han är genomkollad och jag vet att han inte har ont i kroppen.

Vi ska se om jag kan får ordning på det där på ett eller annat sätt 😁

  // Mickis

  Likes

  Comments

  Mickis inlägg

  I söndags hade jag ingen lust alls men jag pallrade mig ut en vända i skogen med Eddie och Blåsan som handhäst.

  Dom var otroligt nöjda över att få vara ute och sträcka på benen. Eddie gillar verkligen att vara ute i skogen och Blåsan är nöjd över att bara få vara med och göra något.

  Fokus på mycket trav så dem fick sträcka ut och jobba med kropparna ordentligt.

  // Mickis

  Likes

  Comments

  Issas inlägg

  I lördags morse fick jag ut och gå med Jessie för magen var uppdragen/krampade en aning och hon la sig ner i hagen när hon kom ut. Hon var lite låg, men visade inget mer än så. Magen slutade krampa och hon sket när vi var ute och gick.
  Anina höll henne under uppsikt på dagen. Dem har en halmbale i vinterhagen, så hon stod där och åt i godan ro.
  På kvällen när dem ska in ligger hon åter igen, magen krampar och väl inne tittar hon inte ens åt sitt kraftfoder. Hon tittar på sin mage och trampar med bakbenen. Märkbart irriterad och dem fick inte gå in och känna på henne.
  Jag åker dit och då är hon lugnare igen, men vi går ut och promenerar. Tar en temp, men den ligger normalt. Efter en stund i boxen igen börjar hon trampa och stampa. Vi går ut och går igen i 5 min. Sen håller vi på så en gång i halvtimmen. Hon skiter en hög varje gång jag är ute med henne. Jag kom dit vid 22.00, men strax efter 01.00 blir hon värre. Hon lägger sig ner i boxen på sidan och drar upp frambenen under sig. Såg verkligen inte naturligt ut. Med hjälp från Anina beslutar vi oss för att ringa efter veterinären. Tur för oss att vi har en ny veterinär i krokarna med dygnet runt öppet. Hon kunde komma redan efter en halvtimme.
  Hon är där vid 01.45 och då har Jessie ingen feber och ingen ökad puls, magen är inte heller helt tyst utan den kurrar. Hon får kramplösande och veterinären känner sig för efter en förstoppning. Hon hittar en och säger att det måste vara en hårdhudad liten ponny, som gärna biter ihop. För på en skala från mild till kraftig hade hon en förstoppning som låg på medel. Hon borde haft fler symptom med den smärtan än vad hon visade. Hon sondar henne därefter med ljummet vatten och paraffinolja. Veterinären åker hem och jag fortsätter hålla koll/ut och promenera med henne 1 gång i timmen. Fick ligga och vila inne på Aninas soffa i mellan promenaderna under resten av natten. Vid tio på fm går det kramplösande ur och då skulle vi hålla lite extra koll, för då kan det sätta igång igen om det vill sig illa. Hon verkar dock bättre, går och pular lite i hagen, dricker, kissar och skiter. Vid tolv känner jag mig lugn och åker hem igen. Dem andra hade koll på henne under dagen. Först på kvällen får hon sin första högiva och det går också bra. Idag är hon sig själv och vi hoppas det fortsätter så 😊

  /Issa

  Likes

  Comments

  Mickis inlägg

  Jag har ju nämnt under hela hösten att Blåsan inte har varit helt okej. Har prövat olika equiterapeuter och massörer vilket har funkat tillfälligt. Dock har jag inte hittat någon som hade det där lilla extra och kunde hjälpa Blåsan hela vägen. Tills nu... I tisdags var en super bra tjej hemma hos oss och kunde verkligen bekräfta allt jag tänkt, funderat och känt! Så himla underbart att äntligen fått hjälp!

  Enda sen jag märkt att hans sadel inte legat okej tycker jag inte att han har känts helt okej. Vi fick hjälp i somras och prövade ut en ny sadel som absolut låg 10 gånger bättre. Men det hjälpte inte att sadeln låg bra när han fortfarande var låst i kroppen.

  I tisdags fick jag bekräftat, han hade roterat bäcken, låsningar i rygg och manke samt höftlederna. Hon har låst upp det och beordrat massage och arbete utan mig på ryggen åtminstone fram tills nyår. Allt för att han ska bygga muskler för att kunna ha en sadel på sig igen.
  Redan nu märker jag stor skillnad på hans rörelser och jag märker att han är fylligare över ryggen.

  Jag är väldigt glad att det äntligen hittades men samtidigt väldigt ledsen och arg på mig själv. Varför skulle det behöva ta sådan tid innan min fina lilla häst fick den hjälp han behövde? Det är verkligen inte lätt att vara hästägare och det är mitt ansvar att se till att han har det bästa hela tiden. Han berättar och jag ska lyssna och uppfylla hans krav/önskemål.

  Det gör så ont i mig, som han har ställt upp och presterat trots sina låsningar och ömheter. Tårarna bränner bakom ögonlocken när man inser vilket hjärta av guld han har. Han har gått igenom eld för mig trots smärta, så vad kommer han göra nu när han blir fräsch? ❤

  Nu blickar jag framåt med rehabilitering och hoppas att det här artar sig bra. Jag är beredd att offra allt för honom. Säger hon att jag inte får rida honom fören till sommaren så är det så, det är det värt. Att han får bli bra en gång för alla.

  2018 kommer förhoppningsvis bjuda så mycket lycka och framgång.

  // Mickis

  Likes

  Comments

  Issas inlägg

  ...och ibland händer allt på samma gång 😅 Tänker inte säga mycket mer än så för tillfället, men ja nu hoppas vi livet tar en vändning till det bättre!

  /Issa

  Likes

  Comments