Header

Issas inlägg

Japp, vi är riktigt dåliga på att blogga den här årstiden. Tror jag talar för alla tre när jag säger att hösten är seg. Det händer dock lite allt möjligt i våra liv just nu. Jag skickade nyss in en jobbansökan som jag hoppas lite extra på ibland alla dem andra 😊 Och Sofie ska på ytterligare en jobbintervju i Uppsala denna veckan.
I helgen kommer Mickis och Niklas ner till Blekinge och vi får äran att umgås utanför hästeriet.

/Issa

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Mickis inlägg

Det händer så mycket konstigt i mitt liv just nu så bloggen har gått i sista hand. Men men nu börjar jag se ett ljus i tunneln. Helgens clinic gick kanonbra. På fredagen lät jag Blåsan stanna hemma eftersom Madde skulle kolla på hans kropp och gå igenom honom.
Jag fick låna en häst, ett litet appaloosa sto som inte var så utbildad. Otroligt kul att rida henne för att känna hur långt jag kommit med Blåsan. Shit vad jag älskar min häst ❤ Inget illa menat till Tindra, utan mest att man uppskattar sin egen väldigt mycket som man känner till 110%.

Vi jobbade på att hon skulle ge efter för mina ben och hand samtidigt som hon lyfte ryggen. Först var jätte arg på mig och tyckte jag var super jobbig men sen jobbade hon på riktigt bra!

På kvällen gick Madde igenom Blåsan och det var som jag misstänkte, att han har ont och är låst i kroppen. Hon fick släppt så himla mycket och man märkte att Blåsan njöt ju mer det släppte. Tyvärr verkar inte sadeln som jag haft på honom passa så det är bara att börja leta igen då. Suck..

På lördagen tog jag med Blåsan och vi skulle jobba mycket bommar, rida igenom och loss kroppen. Snacka om att han var fin att rida! Han var riktigt soft och samarbetsvillig. Det är så kul att jag inte behöver anpassa mig att han är unghäst längre utan jag kan hänga med på alla övningar. Första passet var en super rolig bomövning med kontraställt och rättställt. Den övningen ska jag verkligen ta med mig hem till dom andra hästarna också!

På eftermiddagen var det en liknande övning men vi kastade in galopp också. Där brast det för Blåsan har var för trött för att orka komma in på snäv sväng och sen gå på rakspår. Så vi jobbade volter och jag fick rida på ordentligt. Både jag och Blåsan var helt slut.

Jag fick låna en sadel av snälla Viveca så jag kunde ge honom frihet i bogarna.

På söndagen var tanken att Blåsan skulle gå igen. Men han var jätte svullen på hasen, inte halt men väldigt tjock. Troligtvis hade det att göra med hans sår på bakbenen efter hans äventyr i hagen men valde att inte chansa. Jag fick låna en annan häst av Viveca, en quartervalack som är rätt utbildad. Dock inte igångsatt men jag skulle mest få känna lite på spinnen och sånt. Jag tycker det är skitsvårt att spinna så det var skönt att rida någon som kan det men bara är lite lat.

På måndagen var all svullnad borta och Blåsan var lika pigg och fräsch som vanligt.

Dock går han på 3 veckors välförtjänt vila nu. Kommer sakna att rida min fina lilla häst men jag tror det behövs ibland.

// Mickis

Likes

Comments

Nu står man där ska på arbetsintervju, i en helt annan stad långt från det trygga man har hemma. Jätte spännande och intressant är det, ska till det där jobbet jag bara skickade ansökan till för att jag snubblade över det och ändå skickade till andra jobb just då.
Det intressantaste är att försöka hitta när man är ny i en stad där man bara gått en gång och då med vänners hjälp. Det är ju tur att GPS finns att använda när man går också 😂😂
Så nu håller vi alla tummar och tår att det här går vägen och att jag får det här jobbet för jag tror jag skulle trivas med det faktiskt.
En liten ledtråd till vad det är, det är mycket bling 😇
// Sofie

  • 89 Readers

Likes

Comments

Issas inlägg

Igår var det 3 år sen jag satt upp på Jessie för första gången. Det gick lugnt och fint till och den hösten satt jag upp ett fåtal gånger till innan hon fick vintervila. I mitten på November flyttade jag henne till Anina och i Januari ledde hon runt oss i grimskaft ett par gånger innan vi vågade oss ut själva i skogen. Jag minns vilken häftig känsla det var! 😊

/Issa

Likes

Comments

Mickis inlägg

Usch... höst och vinter är verkligen inte mina typer av årstider. Det blir en ständig kamp mot ljuset och vädret. Jag är inne i en riktig deppperiod.
Red Eddie och Blåsan i måndags, Blåsan var helt okej men Eddie var tyvärr halt. Sen dess har dem fått vila. Igår var planen att jag skulle skritta ut på Blåsan i skogen men han hade inte alls samma plan. Inte resten av min dag heller... 😂 Min ena katt är nykastrerad och min andra katt har fått kattungar. Den nykastrerade katten fick för sig att hon skulle ta hand om kattungarna och har infekterat sitt kastrations sår. Så fick börja dagen efter jobbet att montera dörrar in till köket så jag kunde stänga in henne där vilket tog en bra stund eftersom det i stort sett är fysiskt omöjligt att göra själv så jag fick ringa grannen 😂

Efter det skulle jag bara ta in hästarna lite snabbt innan jag skulle laga middag och lägga mig i soffan. Det tyckte inte Blåsan, för han hade fastnat i något i hagen och skalat sig fint på bakbenen. Så min kväll gick ut på att pyssla om honom.

Ibland är det så otroligt tungt. Mina dagar är alltid långa. Klockan ringer 5 på morgonen, kl 6 åker jag till jobbet där jag jobbar med planering och strukturering hela dagen (vilket kräver mycket av huvudet), hemma kl 17 och sen är det alla djur, gårdsysslor och hemsysslor som ska göras. Oftast vill jag gärna försöka hinna rida någon häst om dagen minst. Jag brukar vara i säng runt halv 10-10 varje kväll och då somnar jag som en stock. Jag har ju väldigt fasta rutiner så det brukar flyta på ganska bra, men minsta lilla rutinen spricker så blir sömnen drabbad.

Jag har ju en sambo som hjälper till hur mycket som helst, men han jobbar borta mellan söndag och torsdag varje vecka. Vi har byggt upp livet väldigt bra ändå tycker jag, det funkar på för det mesta. Det är när det inte funkar som det blir extremt tungt, för oftast blir det när jag är själv.

Livet har jag valt att ha själv så det finns ingenting att klaga på egentligen, men jag har börjat acceptera mer och mer att det är okej att ha det dåligt ibland. Ingenting är perfekt och livet är inte lätt. Men alla har det likadant. Min last kanske är en fis i rymden för en annan medan den personens last tycker jag verkar obekymrad.

I helgen blir det nog bättre för i morgon kommer Madde och Sofie upp och så blir det clinic. Tack och lov verkar Blåsan vara hel i övrigt ❤

// Mickis

Likes

Comments

Issas inlägg

Då var det dags för första kuren med metacam. Igår när jag kom ut till stallet var Jessie svullen över höger framknä. Det enda som var synligt var ett litet sår på insidan knät. Det var rent och fint, så var nog rätt nygjort. Jag gick en liten promenad upp till en vändplan i skogen och tillbaks igen. Hon markerade inte, men gick lite stelt.
Igårkväll hade dock svullnaden vandrat och hon haltade ordentligt. Idag är det återigen bättre och hon markerade bara lite. Så nu på fm har jag rengjort såret, som börjat vätska sig samt ringt svärmor och fått metacam utskrivet (Hon är veterinär) 😊 Ska hålla koll så tempen inte ökar, annars är det bara att vänta och hoppas svullnaden lägger sig.
Jessie både galopperade och bockade i hagen innan, självbevarelsedriften är mer eller mindre obefintlig som vanligt.. 😌 Det tyder iafl på att hon inte är särskilt besvärad, vilket är skönt!
Och Jossans besök blev framflyttat en vecka igår, innan detta hände. Vilket nog också var himla bra.

/Issa

Likes

Comments

Mickis inlägg

Som vanligt har helgen bara sprungit iväg. Dock har vi fått jätte mycket gjort på gården. Gästhuset är i stort sett klart nu. Lite inredningsdetaljer är det som fattas, sen blir det nog riktigt mysigt 😍

Hästfronten var lugn i helgen. I lördags hann vi inget eftersom vi fixade så mycket men igår tog jag och Niklas en sväng ut i skogen med Texas (vår hund) på släptåg. Nytt försök på sadel igen, och den är förhoppningsvis lovande! Eddie var pigg och glad över att husse red som vanligt och Oliwer pinnade på och njöt av sällskapet.

På kvällen tog jag Blåsan ifrån marken. Övade lite travbommar och lät han skutta något skutt.

I kväll blir det upphöjda bommar och lösgörande för Eddie och Blåsan (om jag hinner båda innan mörkret kommer).

// Mickis

Likes

Comments

Mickis inlägg

Jag orkade inte göra något seriöst alls i fredags efter naprapaten. Hon nålade och knäckte axlar och skulderbladen vilket var behövligt känner jag så här i efterhand.

Utmanade ödet och red Blåsan utan utrustning på ridbanan. Rätt bra att göra sånt ibland för att checka av hur man ligger till i sin ridning. Vad funkar och vad funkar inte 😁

Uppenbarligen funkade styrningen och backen sådär 😂


// Mickis

Likes

Comments

Angel som min ett åring kallas är bara ett smeknamn då papperna inte är klara.
Hon är ju nu hemma från sin operation och boxvilan är igång, det är inte super enkelt att hålla en 1åring på boxvila. Mycket mat och omvårdnad två gånger dagligen är hennes vanor just nu.
Jag sprutar ju även henne och ja det är en kamp varje dag med livet som i sats, min ponny tycker inte allts det är roligt och antagligen så svider nog hennes penselin lite när man sprutar in det så jag ligger inte överst på hennes lista över älskade personer dok inte först jag gjorde deg innan det här häller 😂
Hon har boxvila nu i 2-3veckor innan vi ska åka och ta bort stygnen, efter det har hon ledmotion i 3-5min i två veckor som sedan kommer öka till 5-10min i två veckor. Här börjar mattes nya rutin att ut och gå med ponny. Sedan är det såklart bytte av bandag vad 4-5dag så det är mycket som ska göras med en sjuk häst.

//Sofie

  • 178 Readers

Likes

Comments

Mickis inlägg

Delar med mig av några bilderna ifrån min fina tid med Oliwer innan han blev pensionär. Tänk att han är 23 år nu och jag har haft honom i 10år nu ❤

Jag la bilderna i en någorlunda tidsperiod. Snacka om att det hände en del 😉

// Mickis

Likes

Comments