Header

Packningsförman Lini här, idag har jag packat produkter som skall säljas på helgens marknader. Massor av produkter, känner mig nästan lite grann stolt, sådär utan att skryta. varit på promenix genom skogen med Siggi och inventerat käppar i skogen.
MEN! Jag har dessutom lekt arkitekt och ritat och planerat på min nya hobby, mitt hus.

Det var egentligen mormors hus som hamnade helt i hennes ägo efter att hennes man gick bort, nu bor hon inne i byn i en lägenhet och då står detta hus tomt. Alltså såg jag min chans och bestämde mig för att snatta det innan nån annan gör det :D

Så, nu har jag ritat som om pennan skulle glöda. Ännu vägrar jag visa mina preliminära skisser av huset, men kan säga att det kommer att bli mer öppet, nya rum och ett BADRUM samt terass mot havet och bäcken på baksidan av huset. ÅH vad jag längtar tills sommar 2017 då vi får börja rensa ur allt gammalt isolering från vinden. lägga ny, nytt tak och ny väggpanel på utsidan, hela huset kan få en ny look med lite hjälp påå traven :)
Hoppeligen är det nästan klart denhär tiden nästa år.. :) Jag är så överdrivet taggad idag :)

Bjuder på vinterbilder från köksfönstret i mitt blivande hem :D

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tänkte komma med en snabb update om att jag kommit hem, är sjukligt trött, träffade en överlycklig hund och packat undan alla varor jag hämtat. Slutet gott, allting gott.
Skall nu söka mig mot moderns kök i jakt på något ätbart, helst utan ärter efter alla ärter på båten. Och kanske till och med en kopp te, kan ju dock vara att jag begär för mycket i såfall.
Efter det tar vi en lugn kvälspromenad, jag och min hund som jag saknat så sjutsingen. Konstigt nog, well, man blir väl sentimental med åren som går.
Dags för en ålderskris nu på samma gång kanske? Jajjamen det drar vi här i min natthumorfas, måste ju dra nytta av detta då jag en gång känner mig pigg och rolig.
Samtidigt är jag väldigt glad över att jag INTE är en komiker, för om jag upplever att jag är fattig nu, skulle jag vara ihjälsvulten eller lönnmördad av en hater om jag satsat på stand-up komik.
jaja. Skit samma. Godnatt.

Likes

Comments

Japp, ni läste rätt!
Idag började jag med en liten joggingrunda runt i Mariehamn medan JJ sov. Sedan in och väcka henne, över till hennes mormor på lite tårta från igår medan jag satt som på nålar i väntan att höra mer från båten om den kommer in i hamnen eller inte.

Eftersom ingen från deras kontor ringde åkte jag till hamnen och väntade. Och väntade. Ingen båt.. Eller ja, men den åkte bara förbi..
Nå, i min förtvivlan över att vara strandsatt på en holme tänkte jag lite mer kreativt och liftade med ett lastfartyg. Japp japp. Så, en ytterligare en timme senare än planerat kom vi iväg - och om två timmar slår vi i hamn i Nådendal. Så en ganska lyckad resa till trots min, som vanligt, onödiga stress över småsaker. Nu hoppas vi åter igen att ni håller tummarna för mig och att jag hittar en bensinstation väldigt nära hamnen, för att tanka har jag ju glömt bort, såklart.
Tyvärr hade jag ingen kamera med mig utan ger er mobilbilder av ytterst dålig kvalité. Men vem klagar? :)

Ett stort plus var att jag fick mat på lastbåten, jag och de tre andra passagerarna. Ärtsoppa med plättar till efterrätt, nu vankas det kaffe och smörgås med frukt till.
Negativt är ju denna storm, det gungar och jag mår sämre än en dränkt katt.

Likes

Comments

Hej igen. Här är jag fortfarande strandsat på Åland. härlig ö och så, men jag börjar faktiskt längta hem till min Siggi och förståss min sambo och hästarna samt de andra djuren.

Vi har försökt kontakta färjbolaget för att jag skall kunna ta nattbåten men jag fick inte tag i någon på företaget nu på kvällen. Alltså hoppas vi att vädergudarna håller sig på bra humör och inte kastar fler stormar över ön.

Dessvärre ble det ingen kvällslänk, slappade till framför JJ's tv med lite netflix-slötittande.. Samt överdrivet god och onyttig mat. Visst är det behändigt med hemkörning? Synd att jag inte bor i stan, fast tillika tror ju jag att ett stackars, litet och bortkollrat skogstroll som jag inte skulle trivas att bo i en stad på heltid.

Landet är nog bäst iallafall, speciellt då man har djur..

Jaa, nu har jag inget mer att skriva till er ikväll. Kanske vi säger tack och godnatt nu?


Likes

Comments

idag gick det inte som på strömsö, så att säga..
Igår åkte jag ut till Åland för att hämta upp lite produkter, skulle sova över hos min gamla internatsvän och ta dagens färja hem. Då jag packat ihop mina tillhörigheter ringde personalen från båtkontoret och meddelade att pga av storm tar de inte in i Långnäs hamn idag tydligen. Nådåså, kanske man kan kalla det förlängd semster?

Tog chansen att åka och träffa farföräldrarna och brodern som bor på Åland. Lite senare ikväll skall jag ut på en joggingtur och beundra det natursköna Åland, konstaterade igår att det känns som at komma till ett annat land. Mest tack vare de röda vägarna, här har man använd granit till asfalten vilket reulterar i en rödaktig färg. Hoppeligen knäpper jag nån bra bild med telefonskrället, har ju självklart glömt kameran hemma..

Vädret bestämmer huruvida jag slipper hem imorgon. vilket vi ju önskar, så jag hinner klippa moderns får innan vi beger oss mot Österbotten. Ibland måste man ju titta till sambon, att han inte hittat nån ny dam åt sig ;)

I brist på annat lägger jag upp lite fina bilder av mina hönslingar, samt en vacker kvällsbild från Purmo.


Likes

Comments

Tur att jag inte är så aktiv, då skulle ju mina alla (läs: 2) läsare inte hinna göra annat än sitta och läsa mina memoarer!

Jappjapp. Nu förtiden bor jag i ett blått litet hus i pedersöredjungeln. långt bortom allt förstånds gränser. Med mig bor en gubbe (Benjamin), dogsen, kissorna. ett helt hav av kaniner. hönor och sommartid även hästarna. Nu så här över vinterhalvåret går hästarna på vinterbete hos mina svärföräldrar.

Tänkte bara ge er en tråkig liten update. hatten av för er som orkat läsa såhär långt. Lovar, lovar ett bättre inlägg snart!

Likes

Comments