Så har inte blivit något bloggande men jag återkommer 😝 imorgon åker vi ner till Skåne igen för finalen i Msvb cupen. Jag ska försöka blogga lite mer under helgen

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det gick fort när vintern kom... Jag tyckte att jag var ute i så god tid och ringde däckverkstaden och bokade tid för både släp och bil på onsdag nästa vecka för två veckor sen... Sen kom vintern och halkan lite tidigare än jag tänkt. Så nu smygkör jag till ridhuset på rätt tid på dagen så det ska vara som minst halt. Våran ridbana är lite svår så den fryser och blir stenhård direkt så det är fält eller ridhus som gäller. Eller vanliga uteritter så klart. Nästa år ska ridbanan antagligen få nytt underlag av vår fantastiska hyresvärd så vi hoppas på det.

Unghästarna åker vi inte så mycket med för det är fortfarande så mycket arbete från marken men de som Eila tävlar behöver åka lite oftare och så är ju jag en ganska feg kärring så jag trimmar ogärna min häst på öppet fält just nu när han är lite extra pigg av kylan.
Men snart ska även jag göra som Ulla Håkansson när jag blivit lite varmare i kläderna igen.

Jag hade ett toppen pass på min kille igår och på slutet kändes det knappt att jag red. Han var mjuk och loss och gick för egen maskin. Härligt när den känslan kommer. Ibland måste jag påminna mig att trots att han är sex år så är han ju som en fyraåring i utbildning och då blir det lite jobbigt ibland. Men vi ska jobba på tillsammans i vinter så kanske även vi är redo för banorna nästa år. På vår nivå så klart.

Eila var med i ridhuset och red Betty och började jobba vidare på bytena. Dom har nog båda börjat förstå vad det går ut på för jag hörde glada utrop och beröm lite nu och då från Eila från andra sidan ridhuset. Jag tror att det var skönt för Eila att få höra från Mattias att när bytesarbetet börjar blir det mesta andra skit och att det är ok att det är så ett tag. Pressen släppte lite på nåt vis då.

Likes

Comments

I fredags bar det av till Skåne för de Skånska Mästerskapen. Vi väntade in i det sista med att göra klart om vi skulle åka eller inte då de skånska ekipagen har företräde av naturliga skäl. Som tur var kom vi med då Eila och Calle inte tävlat nationella klasser sen i våras och nu behöver börja finslipa och höja procenten i dom. Dels för att kvala till SM så klart men även för att kanske nån gång i framtiden få chans att tävla internationellt med lite tur.

Calle reser jättebra och stod lugnt och snällt hela resan ner och fann sig tillrätta direkt när vi kom ner till Mattias. Rullade sig nästan det första han gjorde i boxen 😄
Det fanns möjlighet att rida på öppen bana fredag kväll efter åtta så vi passade på att fixa Calle och åka in till Lund för att han skulle få gå i ridhuset ett pass innan tävlingen.
Han såg fin och avspänd ut och Eila var riktigt taggad inför lördagens start.

Värsta lyxen att bara vara iväg med en häst och starta mitt på dan så vi visste nästan inte vad vi skulle göra med all tid vi fick över. Calle var knoppad och fixad och vi var i riktigt god tid på tävlingsplatsen trots att han inte ville gå in i lastbilen när vi skulle åka från Mattias.

Eila sa direkt på framridningen att han var spänd och inte alls svarade på hennes hjälper. Det är så svårt att se när man står vid sidan om så jag tänkte väl mest att hon var nervös och överdrev på grund av det... Men nej när dom kom in på banan och började rida programmet såg jag att han var spänd och gjorde sig så där "oridbar" som han gör vid dom lägena. Då blir det svårt för Eila att korrigera när hon ska rida ett program enligt konstens alla regler. MÅNGA missar på saker som normalt är självklara och brukar sitta men trots det 62,25% så lägsta nivån höjd i alla fall 😄😄

Jag filmade hela ritten men Eila ville inte se den alls utan jag fick så snällt radera den 😂 Hon ville hellre komma ihåg känslan av det som var va och inte se det dåliga. Partisk jag vet men jag älskar hennes inställning.

På kvällen kom Calles gamla matte Annie och hälsade på i stallet. Det var jättekul att äntligen få träffa henne då hon bodde i Australien när vi köpte Calle. Calle älskade uppmärksamheten från både gamla och nya matte.

Sen tog vi en promenad runt området så han skulle få röra sig lite när han inte hade nån hage och gå i. Så fantastiskt fin omgivning både på dagen och på kvällen. Man blir glad bara av att få vara där.

Söndagen var mycket bättre och även om Calle fortfarande var spänd så var han spänd på ett sätt som Eila ändå kunde rida genom på ett annat sätt.

65,6% och första SM kvalet äntligen satt! Tjoho! Kändes så skönt att dom kom över 65%!

Vi var så trötta när vi lastade och åkte hem men det var det värt 🙂

Likes

Comments

Tävlingarna är slut för Betty för det här året och Eila och Betty har börjat jobba mot nya mål. Nytt för nästa år blir ju skolor och byten. Skolor har dom jobbat med ganska länge nu och det börjar ta sig. Öppnorna är mycket lättare än slutorna men de har ju länge fått använda öppnor i arbete för att få Betty att lägga lite mer vikt på sina bakben och komma upp i framdelen så det kommer lite naturligare.

Nu har dom i alla fall börjat lägga fokus på byten. Det är svårt för Eila som inte lärt en häst byten förut så det är tur att hon har så bra tränare som kan hjälpa till från backen så att det blir rätt.

Det här är en film från förra Mattias träningen. Inte perfekt men ni ser systemet för att lära henne byta bak först. Dom får gå in på en liten volt och flytta bort bakdelen tills hon byter av sig själv och då måste man vara kvick och vända åt nya galoppsidan och ge byteshjälp så hon byter fram med. Som Mattias säger på filmen, det måste inte vara perfekt i början huvudsaken är att dom lär sig göra rätt och att det blir utan stress och med mycket beröm.

Nästa vecka är det träning både för Mattias och Marianne. Sen bär det av till Skåne på helgen med Calle för nationella starter. Två tävlingar kvar med honom innan det blir paus för vinterträning. Först Skånska Mästerskapen i Lund och sen i november så är det final i Msvb cupen. Spännande!

/Jennie

Likes

Comments


Ja eller slösurfar eller vad man nu ska kalla det. Jobbar natt och sysselsätter mig med att kolla på film, surfa efter grejer jag vill ha, planera olika projekt, tävlingar och så vidare. Allt möjligt för att hålla mig pigg och vaken... Ja vaken i alla fall.

Pannbandet på översta bilden kommer komma ut på PS den här månaden och så ska jag investera i ett till Salle. Det kan vara hans tur nu att få ett eget snyggt att glänsa med. Materiell lycka när den är som bäst.

Sen har jag ju just nu mina svarta PS tyglar och rider med då jag bytte färg på grejerna och köpte brunt träns utan tyglar så jag behöver shoppa ett par bruna tyglar och sälja mina svarta. Kom och köp!

Likes

Comments


Beställde nya boxskyltar på facebook för ett tag sen och nu har jag äntligen fått tummen ur och börjat sätta upp dom i stallet. Supernöjd med hur dom ser ut och vad de gör för helhetsintrycket i stallet.

Den här månaden behöver vi också köpa lite nya grimskaft till uppställingsplatserna då jag tog bort dom gamla när vi målade och bara köpte till en av platserna. Eller ja... jag köpte till två av tre platser men dom som sitter på ena platsen har Chexan pajat när hon fick sadeltvång på gången första gången vi sadlade henne här hemma.

Hittar inga i samma färg som vi har så eventuellt får jag köpa sex nya grimskaft eftersom jag är lite petig och vill att det ser likadant ut.

Vi behöver också köpa två utfällbara sadelhängare eller kanske till och med tre som vi kan ha när hästarna står på gången och man ska sadla. Det kan tyckas slött att man inte vill gå in de får metrarna till sadelkammaren men det är faktiskt skönt att ha allt framme och tillgängligt när man fixar med hästarna.

Sen nu när stallet är klart och det är säsong att fixa inne så ska jag försöka ta mig i kragen och fixa iordning det sista i sadelkammaren så den blir så snygg och praktisk som jag vill :)

/Jennie

Likes

Comments


I lördags var det dags för mönstring igen i ungdomsdressyren. Eila och Calle var med förra året med men då hade vi bara haft Calle i två månader och de hade inte riktigt ridit ihop sig än då.

I år kändes det inte lika nervöst att åka till Strömsholm som förra året. Dels så har dom ju ridit ihop sig mycket mer och vi är nog ganska medvetna både om deras styrkor och svagheter. Sen har vi lite mer insyn nu i hela systemet och vet att även om mönstringen är viktig så är det OBS tävlingarna i vår som räknas. Det är mycket som ska stämma för att man ska bli aktuell :)

Calle var som vanligt lite spänd men de fick ändå till en riktigt fin ritt och en höjning av föregående års procent i samma program på nästan 10 %! Lars Andersson var den som dömde även i år och han pratade om att det är travskolorna som måste förbättras samt att vi ska sträva efter att vänster galopp ska bli lika bra som höger då Calle gärna sparar sig lite i vänster varv. Skolorna är vi så medvetna om. Det är deras Akilles häl och vi strävar efter att förbättra dom hela tiden för att få upp procenten. Det är i dom man ser när han är spänd för då blir det inte så mycket ställning eller böjning utan då trycker han mest emot och så gör han sig hög i nacken när Eila försöker påverka honom. Men vi ska fortsätta jobba på så kanske vi får upp skolorna till sjuor i alla fall. :)

Vi har en Nationell tävling kvar i år nere i Lund om tre veckor där vi hoppas kunna sätta SM-kvalen. Ni får hålla tummarna :)

Efter den blir det tre veckor hemma tills det är dags att återigen ta sig ner till Skåne för final i MsvB cupen. Så kul att Eila och Calle kom med trots att vi anmälde oss så sent. Jättekul att Dressyrringen har en sån cup så att även ryttare som inte rider svår klass kan få ha en tävling med lite större prispengar och som är lite mer av ett event. Det får bli mitt eget mål om hundra år med Salle att jag ska ta mig dit ;) Känns långt bort men vem vet, ingenting är omöjligt.


Snyggaste poseringen av Calle i lördags när Eila fick tips av Lars och Calle helt plötsligt kom på att det fanns en läktare och att det satt folk där dessutom.

Likes

Comments


I lördags var det dags för hemmatävling för Eila och Calle. Dom startade en MsvB5 tillsammans för tre domare och fick 64,184%. Sämsta resultatet hittills iden klassen men Eila sa att känslan var den bästa. Några små missar men överlag ett fint program med bra känsla. De slutade på en 6 plats av 16 så ingen placering men vad gör väl det :)

Några som däremot tog placeringar var Pelle och hans nya matte Saga. De startade LB1 där de tog en vinst och debuterade senare i LA1 med bravur och en andraplacering! Vi är så glada att de passar så bra ihop och att Pelles nya familj älskar honom så mycket!


I Söndags var det en lugn dag för hästarna så jag passade på att fråga om Moa ville rida Salle så jag kunde passa på att få lite motion och att Viggo kunde få följa med på långtur med Flisan. Efter lite övertalning följde hon med på tur och nästa gång blir hon nog inte så svår att övertala för hon tyckte det var supermysigt. Rida kan hon gärna göra så länge hon slipper mocka ;)

Likes

Comments